abonnement Unibet Coolblue
pi_157835865
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2015 14:04 schreef robdriessen het volgende:

[..]

Quoted for truth. Foodporn onder de spoiler.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:9~ :9~ :9~ :9~
pi_157836478
Volkskrant: Jamie Oliver Rotterdam is niet voor culinaire scherpslijpers :D M.a.w ik deed er goed aan om rechtsomkeert te maken toen men mij niet een tafel wilde geven ondanks alle ruimte die er was. Ik heb dus niks gemist op culinair gebied.

Dit vind ik wel een mooie opmerking uit de Volkskrant recensie:
quote:
Dit is typisch een zaak waar je met je meisje naartoe gaat. Als haar ogen maar diep en donker zijn. Of de pasta beetgaar is: kan jou het bommen.
Kortom aangeklede snackbar kwaliteit met een hoop poeha. _O- Wat zei meester-kok Marco Pierre White ooit eens over de slissende altijd met olijfolie sproeiende kok?


en

Marco Pierre White: Jamie Oliver is not a real chef
  donderdag 26 november 2015 @ 19:10:19 #78
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_157840797
quote:
6s.gif Op donderdag 26 november 2015 15:38 schreef Iwanius het volgende:
:? Ja en? Volgens mij was ik het daar ook mee eens. Kijk maar eens naar mijn recensies in de Markthal waar ik een soepje nuttig en een steaktartaar en bij mijn bezoek aan Brasserie Engels. Laat ik volgens mij duidelijk blijken dat ik verwacht dat men mij een gesneden steak tartaar serveert i.p.v. een gemalen.

Als je je recensie leest lijkt 't net alsof de opmerking dat ie gesneden ipv gemalen is een negatief punt is. Tbh dacht ik oo kdat je dat als kritiek bedoelde, ipv positieve noot aan t gerecht.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  donderdag 26 november 2015 @ 19:12:56 #79
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_157840873
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2015 19:10 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Als je je recensie leest lijkt 't net alsof de opmerking dat ie gesneden ipv gemalen is een negatief punt is. Tbh dacht ik oo kdat je dat als kritiek bedoelde, ipv positieve noot aan t gerecht.
Ik las 'm zoals Iwanius bedoelde, las alleen dat de smaak tegenviel.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 26 november 2015 @ 19:26:52 #80
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_157841373
quote:
6s.gif Op donderdag 26 november 2015 05:37 schreef Iwanius het volgende:

De steaktartaar was gesneden en niet gemalen en was van het niveau "bwah".
Gesneden en toch bwah. Lijkt mij ook geen compliment....
pi_157841908
quote:
10s.gif Op donderdag 26 november 2015 16:12 schreef Iwanius het volgende:
Volkskrant: Jamie Oliver Rotterdam is niet voor culinaire scherpslijpers
De volkskrant mag in ieder geval nog wel eens de spelling checken, "Als 'secundo' hebben we risotto en pasta.Secondo Piatto, toch wel slordig. Maar de prijs is nog niet eens gek 46,50 voor 2x een voorgerecht 2x hoofdgerecht (lam en vis) en toetje en wijn? Dan verwacht je ook geen hele speciale dingen.
  donderdag 26 november 2015 @ 20:55:50 #82
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_157844448
quote:
6s.gif Op donderdag 26 november 2015 05:37 schreef Iwanius het volgende:
Het verschil tussen een goede en een topwijn proef je terdege alleen is het wel zo dat de bedragen die tegenwoordig worden gevraagd gewoon van de gekke is. En daar doe ik niet altijd aan mee te meer ik vaak ook wel weet wat een bepaalde fles ongeveer wel mag kosten. Alles is daarboven is gewoon wat ik noem BS en hype.

[ afbeelding ]

Waar?

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
© Buik.


[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Boca's Rotterdam
Mauritsweg 10
3012 JS Rotterdam

Wat at / dronk je?

[ afbeelding ]
Hun signatuur broodjes/gerechten: Hamburgertje met foie gras en truffelmayonaise die erg lekker was en
"to die for" Het andere moest een lobsterroll voorstellen maar was gewoon een zacht broodje met allerlei
visrestanten in een mayo-dressing met wat oranje nep steur erop. 1 hap en voor de rest laten staan.
De steaktartaar was gesneden en niet gemalen en was van het niveau "bwah". Kortom leuk de hype maar dit
kan je allemaal zelf thuis ook bereiden en misschien zelfs beter.


Impressies / Op of aanmerkingen

Leuk zo een nieuwe 'hipster' zaak waar men volgens zegge moet zijn om lekker te kunnen eten.
Niet echt want onderscheidend is het absoluut niet. Gewoon een zoveelste toko die denkt iets
nieuws te doen maar vergeet echt onderscheidend te zijn.

Cijfer

6-
/ 10
Boca's is inderdaad meer om wat te knabbelen in mijn optiek. Zelf ben ik in Amsterdam geweest en had een "Boca's" oftewel een combinatie van een vlees- vis en kaasplateau.
Voor mensen die niets gewend zijn qua uiteten is het leuk en er zaten wel lekkere dingen tussen maar het is echt niets speciaals.

Leuk voor de studentes om weer eens met hun jaarclub af te spreken onder het genot van een wijntje.
吴 曼 迪
pi_157853789
Je zegt het heel goed megamandy: Meer een fingerfood-achtige toko voor studentikoze types en hun jaarclub aanhang. Ik zag die plateaus die jij noemt ook maar eerlijkheidshalve verre van bijzonder aangezien wat erop lag allemaal van die standaard plakjes ham/kazen.olijven e.d. van de Groothandel waren die alleen mooi worden opgediend.

quote:
1s.gif Op donderdag 26 november 2015 19:26 schreef RobinOok het volgende:

Gesneden en toch bwah. Lijkt mij ook geen compliment....
Precies. daarom bevreemdt het mij gewoon dat men zelfs gesneden geen goeie steak-tartaar weet te bereiden terwijl het in de basis helemaal niet zo moeilijk is.



Waar?

© Yelp

Wat at / dronk je?


Buiten de kaart om en op verzoek bereid: Grote gamba's met taugé in spicy vissaus(links boven)
daarnaast grote gamba's in een gele curry saus met wederom taugé,daarvoor (links) een kipballetjes
met glasnoedels soepje, Singha biertje en daar weer naast witte rijst. Vooraan een Thaise garnalensalade.


Een heerlijke sappige uitgesneden halve ananas met o.a.vanille ijs bolletjes als toetje.



Als afsluiter deze heerlijke Johny Walker XR soldaat gemaakt die in de neus erg kruidig rook met de geuren
van naar ik meen honing,appel en hazelnoot. Bij de eerste slok proefde je hoe romig hij in de mond was en
kwamen de tonen van honing,appel, vanille en hazelnoot opnieuw duidelijk naar voren. Lange en volle afdronk
trouwens.


Impressies / Op of aanmerkingen

Nou,,wat valt er nog over te zeggen dan alleen dat dit zoveelste bezoek aan mijn lievelings- Thai
wederom een succes was en dus met een goed gevulde maag en vele glazen alcohol op huiswaarts
werd gereden (door iemand)

Cijfer
8,5
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 27-11-2015 16:02:14 ]
  vrijdag 27 november 2015 @ 07:33:47 #84
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_157853985
quote:
10s.gif Op donderdag 26 november 2015 16:12 schreef Iwanius het volgende:
Volkskrant: Jamie Oliver Rotterdam is niet voor culinaire scherpslijpers :D M.a.w ik deed er goed aan om rechtsomkeert te maken toen men mij niet een tafel wilde geven ondanks alle ruimte die er was. Ik heb dus niks gemist op culinair gebied.

Dit vind ik wel een mooie opmerking uit de Volkskrant recensie:

[..]

Kortom aangeklede snackbar kwaliteit met een hoop poeha. _O- Wat zei meester-kok Marco Pierre White ooit eens over de slissende altijd met olijfolie sproeiende kok?


en

Marco Pierre White: Jamie Oliver is not a real chef
Ik snap al die afgunst tov Jamie Oliver nooit zo. Die vent heeft z'n eigen stijl en veel mensen vinden dat leuk. Sowieso moet MPW niet zeiken met z'n knorr reclames.
Siesta & Fiesta!
pi_157854052
Op zoek naar fijne thaien in Rotterdam probeerde ik net wat kinkjes uit de OP, maar ik kom niet op de genoemde restaurants uit.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  vrijdag 27 november 2015 @ 07:51:13 #86
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_157854061
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 november 2015 07:33 schreef Bramito het volgende:

[..]

Ik snap al die afgunst tov Jamie Oliver nooit zo. Die vent heeft z'n eigen stijl en veel mensen vinden dat leuk. Sowieso moet MPW niet zeiken met z'n knorr reclames.
Oh dáár kende ik die kop van _O-

Jamie is gewoon leuk voor even snel iets lekkers maken, geen top kok, maar boeiend. Genoeg leuke recepten van hem gemaakt. Al zou ik niet snel bij fifteen eten, maar uit eten gaan is ook wat anders dan gewoon zelf wat koken natuurlijk
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_157855353
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 november 2015 07:51 schreef Molo het volgende:

[..]

Oh dáár kende ik die kop van _O-

Jamie is gewoon leuk voor even snel iets lekkers maken, geen top kok, maar boeiend. Genoeg leuke recepten van hem gemaakt. Al zou ik niet snel bij fifteen eten, maar uit eten gaan is ook wat anders dan gewoon zelf wat koken natuurlijk
Jamie Oliver is een goede kok, die vooral van eerlijke smaken houdt en olijfolie ;-) Maar het restaurant in Rotterdam draagt eigenlijk alleen het label van Jamie, ja de staff is getraind bij Jamie, maar volgens mij heeft het verder niet erg veel met elkaar van doen. Zou best een keer bij Fifteen willen eten.
  vrijdag 27 november 2015 @ 10:55:33 #88
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_157856059
Ik ga half december bij Fifteen in Amsterdam eten. Maar van Jamie (en zijn restaurants) verwacht ik vooral 'eerlijke', simpele gerechten zonder al te veel opsmuk of heule aparte combinaties en ingrediënten.

Het is geen sterrenkok, maar hij is gewoon heul goed in wat hij wel doet.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_157857096
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2015 10:55 schreef MutedFaith het volgende:
Ik ga half december bij Fifteen in Amsterdam eten. Maar van Jamie (en zijn restaurants) verwacht ik vooral 'eerlijke', simpele gerechten zonder al te veel opsmuk of heule aparte combinaties en ingrediënten.

Het is geen sterrenkok, maar hij is gewoon heul goed in wat hij wel doet.
Inderdaad, zo zie ik hem ook. En hij doet heel veel goeds als het gaat om betere school lunches en kooklessen voor zowel kinderen als volwassenen.
pi_157860589
@Thai & Co: ziet er erg lekker uit :9
  vrijdag 27 november 2015 @ 15:38:10 #91
62913 Blik
The one and Only!
pi_157860929
Jamie maakt leuke gerechten voor de massa en heeft een passie voor eten die die goed weet over te brengen. Zijn programma's zijn leuk om naar te kijken en hij heeft het hart op de juiste plaats. Tuurlijk is het geen topchef die op Michelin-niveau kookt, maar dat hoeft ook niet.
pi_157877552
Brasserie Bar Engels in Rotterdam krijgt vandaag een vernietigende recensie in de VK.

Maar dat wisten wij al door Iwanius' recensie van een tijdje geleden :7
pi_157879608
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 12:02 schreef Cinderella_Man het volgende:
Brasserie Bar Engels
Dankjewel voor de heads up hier de link ;-) http://www.volkskrant.nl/(...)deugt-niet~a4194665/. Keuken normaal om 8 uur dicht? en eten maar zo zo. Lijkt wel een van der Valk!
  Moderator / Miss SHO zaterdag 28 november 2015 @ 14:34:39 #94
22592 crew  Ole
pi_157879745
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 14:23 schreef mytec het volgende:

[..]

Dankjewel voor de heads up hier de link ;-) http://www.volkskrant.nl/(...)deugt-niet~a4194665/. Keuken normaal om 8 uur dicht? en eten maar zo zo. Lijkt wel een van der Valk!
zo te lezen kun je beter bij een van der Valk eten!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zaterdag 28 november 2015 @ 15:51:53 #95
202348 Susi
Temple of Love
pi_157880787
Leuk Iwanius *O*

En.... volg
pi_157882989

Waar?




© FG restaurant



FG restaurant
Lloydstraat 204
3024 EA Rotterdam

Wat at / dronk je?


Ik hoor een iedereen al denken: "Huh..Iwanius begint toch altijd met champie vooraf?"
Nou..klopt, maar deze 1984 Lafite-Rothschild, Pauillac is bewust even geopend om
hem niet alleen even te proeven maar ook om deze even te laten "ademen"


Ook hier hoor ik mensen al denken: "He?...waar zijn de welbekende amuses/starters die eerst komen?" Nou...het zit zo: Het werd een
echte 'wakuwaku' = 8)7 avond waar van alles door elkaar liep qua gerechten gewoon omdat die bolle het op zijn heupen had en
er verrassingen waren. Over dat laatste: Zie einde foto-collage.


"Bamm..thank you m'am" Champagne!..de eerste fles!



"Dames en Heren. Iwanius zijn feesttafel"(was ook de chefs table) die een palet is van verschillende
gerechtjes/gerechten Het lijkt wel Kerst... :@ Wat worden we weer verwend.


Goddelijke combinatie deze wijn en de welbekende Waygu A5 beef FG style.(hierna nog1x uitgevraagd)


En nog maar een flesje wijn.Deze Spaanse wijn is elegant en fris.In de neus
rook ik iets van van kersen en frambozen en bij een eerste slok proefde ik zelfs
iets van donkere chocolade.Verder een lange afdronk en mooi in balans.


Tja...moet ik meer zeggen? Het is het aanschouwen alleen al waard met die kleurenvariatie.Overheerlijk en nog drie
keer hierna uit gevraagd en zoals je ziet. De gerechten lopen door elkaar want dit zou eigenlijk een tussengerecht of
starter moeten zijn.


Die 'bolle' kwam aan mijn tafel omdat hij een speciale dessertwijn wilde maken
voor bij mijn nog te komen dessert.Ik vroeg ook gelijk nu hij er toch was waarom
alle gerechten door elkaar lopen. Hij: "moet je de rekening?" (alias zeur niet zo
opa) _O- Touche.


Het dessert wat bij eerdere bezoeken ook al eens was genomen.En in combinatie met
dat 'Adams family' dessertdrankje een hemelse combinatie.

Normaliter denk je hierna.."Mooi..dit was het..leuk geweest en nog even ergens pimpen"..
Ehhh nee want:



Bezoek! en wel Alain Caron(links) en Julius Jaspers(rechts) en die bolle belt
met zijn mams. En ik moest blijven en mocht niet weggaan van de chef.. :o


Want,, hij dook weer de keuken in om snel iets hartigs te bereiden want dat hoort bij zijn manier
van gezelligheid.( later bleek dat hijzelf ook trek had gekregen en erg vrolijk was. *) )


Tadaa...FG's steaktartaar! Eerlijk is eerlijk. Heel erg lekker. Echt top! maar wat zit ik vol...pff.

Daarna richting mijn lievelingsclub en flink aan de cocktails,rum en glaasje bubbels gegaan.



(van L naar R) Zacapa XO rum,El Dorado Rum cocktail,'Kerstpudding cocktail met o.a.Pedro Ximenez sherry en daarnaast glas S.Pellegrino water. Achter dit rijtje mijn glas champagne van een fles die ik maar bestelde.(Dom Pérignon Vintage 2004 Luminous)


Impressies / Op of aanmerkingen

Na een zoveelste bezoek in zeer korte tijd rest mij niets anders te zeggen dat het weer een feest was om bij FG te zijn en is het gewoon wachten op mijn volgend bezoek.

Cijfer
9
/ 10
pi_157883401
:9~

Deden we nog maar een 3FMactie ofzo, dan konden we lootjes verkopen voor een avondje dineren+ met Iwanius :9~

Alleen bleef er dan waarschijnlijk niet heel veel over om aan het glaze huis te schenken :')

En na de tieten (nou ja niet de tieten) van SHE, durft niemand meer natuurlijk :')
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_157883503
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 18:29 schreef DancingPhoebe het volgende:


En na de tieten (nou ja niet de tieten) van SHE, durft niemand meer natuurlijk :')
oh ja........is die ooit nog boven water gekomen na dat debacle?
  zaterdag 28 november 2015 @ 20:41:16 #99
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_157886124
Niet bij Five Guys geweest in NY :'(
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_157889948
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 november 2015 18:34 schreef computergirl het volgende:

[..]

oh ja........is die ooit nog boven water gekomen na dat debacle?
Heb ik gewoon op fb :)
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')