Niet altijd. Ben er echt heus wel eens vriendelijk bediend. Zeer vriendelijk zelfs.quote:Op vrijdag 18 december 2015 07:56 schreef Isegrim het volgende:
Tja, is daar toch gewoon de gebruikelijke Chinese horkerige bediening? Geen probleem wat mij betreft want het eten is prima, maar als je erg gehecht bent aan etiquette kan het misschien tegenvallen.
Ik heb als je even teruggaat naar de eerste pagina van deze serie ( en ook de vorige twee) Tai Wu al meerdere keren bezocht omdat het qua HK eten nog altijd gemiddeld genomen de beste is van Zuid-Holland en in deze Rotterdam.quote:Op donderdag 17 december 2015 23:01 schreef Tem het volgende:
Meer foto's van Miep! Volgens mij wel een lekker ding. Doe je goed Iwanus.
Trouwens tof dat je een recensie hebt van Tai Wu. Fiets er al jaren langs maar nooit het lef gehad om er te gaan eten, dit soort zaakjes zijn doorgaans of beregoed of enorm slecht.
Allereerst: ik ben van nature erg lui en kook zo min mogelijk. Ik heb liever dat er voor mij wordt gekookt dus zie je mij vaak buiten de deur eten gewoon omdat ik het kan betalen,ik heb geen gedoe met afruimen en...waarom je inspannen als je een ander het voor je kan laten doen.quote:Op vrijdag 18 december 2015 08:21 schreef robdriessen het volgende:
Wat koken jij en/of Miep eigenlijk op een avondje dat jullie thuisblijven? Of staat de keuken er alleen om mooi te wezen?
Ik rook van alles maar gemiddeld genomen meestal sigaren uit o.a. Nicaragua (de besten!),Dom.Republiek,Honduras,Brazilië en ook Cubaanse maar dan vaak juist geen Cohiba's. Uiteraard allemaal handgerold!quote:Op vrijdag 18 december 2015 15:23 schreef pdegroot het volgende:
Hi Iwanius, welke sigaren rook jij? En pas je de sigaren aan op de restaurants die je wilt bezoeken?
bij die idioten wiens ouders ik ken? Nee mij zul je niet snel voor een camera zien verschijnen gewoon omdat ik geen behoefte aan die aandachttrekkerij heb van types die allemaal zo graag met hun hele hebben en houwen op tv willen komen. MAAR...*breaking nieuwtje* vanaf volgend jaar zou het weleens gedaan kunnen zijn met mijn culinaire onbekendheid. Wat dat is vertel ik wel als het zover is.quote:Op vrijdag 18 december 2015 15:34 schreef MCH het volgende:
Hey Iwanius ben jij toevallig binnenkort nog te zien in die nieuwe Rotterdamse soap 'Niet lullen maar poetsen' van Powned?
Ik vind het na zoveel jaren (25+) nog altijd gemiddeld genomen de beste HK chinees van Rotterdam en zelfs Zuid-Holland. Het cijfer 3 was n.a.v. de Taiwanese gerechten die mij tegenvielen en voor het eerst op de kaart stonden. Maar los van dat is het gewoon de beste nog altijd van Rotterdam.quote:Op vrijdag 18 december 2015 18:39 schreef Tem het volgende:
Maar is het nu een goede Chinees? Iwanus geeft het een 3. moment opname natuurlijk.
Top, zelf ook maar eens gaan proberen dan.quote:Op zaterdag 19 december 2015 03:56 schreef Iwanius het volgende:
Ik vind het na zoveel jaren (25+) nog altijd gemiddeld genomen de beste HK chinees van Rotterdam en zelfs Zuid-Holland. Het cijfer 3 was n.a.v. de Taiwanese gerechten die mij tegenvielen en voor het eerst op de kaart stonden. Maar los van dat is het gewoon de beste nog altijd van Rotterdam.
Dat vind ik die grappig, wat jij zelf kookt is totaal iets anders als wat jij vaak standaard buiten de deur eet - zo'n kom met eend enzo. Maar als je lui bent, is het toch makkelijker wat aardappels te baken en een schnitzel ipv omkleden, naar een gaan restaurant etc.quote:Op zaterdag 19 december 2015 03:56 schreef Iwanius het volgende:
Allereerst: ik ben van nature erg lui en kook zo min mogelijk. Ik heb liever dat er voor mij wordt gekookt dus zie je mij vaak buiten de deur eten gewoon omdat ik het kan betalen,ik heb geen gedoe met afruimen en...waarom je inspannen als je een ander het voor je kan laten doen.
Daarnaast bereid ik weleens wat en dat kun je weer zien in het topic dagelijkse "Wat eten en drinken we vandaag ..." En die keren dat ik dan de moeite neem om achter dat fornuis te staan dan is het gewoon Hollandse,stevige,kost.
Oeh, ik ben benieuwd. Vraag me soms echt af wat voor figuur je in vredensnaam bent (dat is positief bedoeld)quote:bij die idioten wiens ouders ik ken? Nee mij zul je niet snel voor een camera zien verschijnen gewoon omdat ik geen behoefte aan die aandachttrekkerij heb van types die allemaal zo graag met hun hele hebben en houwen op tv willen komen. MAAR...*breaking nieuwtje* vanaf volgend jaar zou het weleens gedaan kunnen zijn met mijn culinaire onbekendheid. Wat dat is vertel ik wel als het zover is.
Je hebt spijkerbroeken en spijkerbroeken, maar deze zien er m.i. echt niet uit. Totaal ongeschikt voor een dergelijke tent. Verwacht dat meer in de ijzerhandel ofzoquote:Op zaterdag 19 december 2015 11:49 schreef Isabeau het volgende:
Spijkerbroeken Ik vind dat toch eigenlijk niet kunnen. Mijn oma noemde dat altijd 'melkgoed' (dus spul waarin je de koeien ging melken), dus die associatie heb ik altijd met spijkerbroeken
Aanvullend: "De verhalen hebben een 'humoristische' insteek en beperken zich niet alleen tot de keuken maar volgen bijvoorbeeld ook de vaste gasten. Maar ik word niet alleen 'bekend' ik heb nog een verrassing geregeld zodat die ook voor eens en voor altijd is ingelost!quote:MAAR...*breaking nieuwtje* vanaf volgend jaar zou het weleens gedaan kunnen zijn met mijn culinaire onbekendheid. Wat dat is vertel ik wel als het zover is.
!quote:
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)anzoek-van-fan.dhtmlquote:Actrice Victoria Koblenko (34) heeft per e-mail een opmerkelijk verzoek gekregen van een mannelijke fan. De Oekraïens-Nederlandse schoonheid kreeg van ene Roberto de vriendelijke vraag op zij misschien tegen betaling met hem uit eten wil. 'Ik wil je boeken zonder bijbedoelingen', oppert de bewonderaar.
quote:Op maandag 21 december 2015 23:59 schreef MCH het volgende:
[..]
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)anzoek-van-fan.dhtml
quote:De man typeert Victoria, zo blijkt uit zijn wonderlijke bericht, als één van de mooiste vrouwen van Nederland. En hij kan niet wachten om met haar te daten. Mocht de actrice-presentatrice daar geen trek in hebben, dan is hij bereid er voor te betalen. ,,Hoeveel kost het om je mee te nemen naar een restaurant?'' Hij benadrukt dat hij verder niets wil. ,,Alleen even wat eten en dan acclimatiseren''. En om het La Koblenko wat makkelijker te maken tot een afspraakje te komen, geeft hij gelijk maar zijn telefoonnummer.
quote:
https://www.instagram.com/p/-XEomHKaUD/?taken-by=vkoblenkoquote:vkoblenko
Food porn at #fgrestaurant Kreeft, kabeljauw en kombu 😍 @francoisgeurds
quote:Op dinsdag 22 december 2015 00:07 schreef Tim86 het volgende:
Ik zou mevrouw Koblenko wel meerdere keren uitvragen
Nee, als je zo lui bent zoals ik dan wil je maar 1 ding en dat is aankomen,zitten, bestellen,opeten,afrekenen en je naar een andere locatie verplaatsen en je daar het geriefelijk maken om,zoals in mijn geval,te kunnen acclimatiseren.quote:Op zaterdag 19 december 2015 11:02 schreef derLudolf het volgende:
Dat vind ik die grappig, wat jij zelf kookt is totaal iets anders als wat jij vaak standaard buiten de deur eet - zo'n kom met eend enzo. Maar als je lui bent, is het toch makkelijker wat aardappels te baken en een schnitzel ipv omkleden, naar een gaan restaurant etc.
Luie flikker met een conservatieve (tradities,volk en vaderland) / zakelijke inslag maar die altijd buiten kaders denkt en een groot sociaal gevoel heeft tegen onrechtvaardigheid/ongelijkheid en dus oog voor de medemensquote:Oeh, ik ben benieuwd. Vraag me soms echt af wat voor figuur je in vredesnaam bent (dat is positief bedoeld)
Je blijft ook een rat eerste klas hé als hater en gewoon bewust de boel weer voorliegen in de hoop te kunnen scoren/stoken want:quote:Op dinsdag 22 december 2015 00:06 schreef Miauw_Zedong het volgende:
De man typeert Victoria, zo blijkt uit zijn wonderlijke bericht, als één van de mooiste vrouwen van Nederland. En hij kan niet wachten om met haar te daten. Mocht de actrice-presentatrice daar geen trek in hebben, dan is hij bereid er voor te betalen. ,,Hoeveel kost het om je mee te nemen naar een restaurant?'' Hij benadrukt dat hij verder niets wil. ,,Alleen even wat eten en dan acclimatiseren''.
quote:© AD 16 maart 2015.
...Hij benadrukt dat hij verder niets wil. ,,Alleen even wat eten en dan borrelen''.
quote:
Weet niet welke talen Victoria allemaal spreekt. I.i.g is Russisch haar moedertaal. Niet bij Miep omdat die inquote:Op maandag 21 december 2015 21:26 schreef Renzoku het volgende:
Ze spreken in ieder geval precies dezelfde talen.
quote:Op dinsdag 22 december 2015 00:25 schreef megamandy het volgende:
© Instagram Victoria Koblenko.
Ja..die foto en haar aanwezigheid bij FG melde ik ook al een tijd geleden in CUL. Ze was er met een groep om te eten. Ze heeft een goed contact met Francois en komt ook alleen maar als hij er is en de enige BN'er die vrij oprecht is in haar komst en tenminste eet en echt geniet!.(ze betaalt ook gewoon!)
Dit gerechtje ken ik trouwens is en vrij simpel,wel lekker hoor,maar geen foodporno. Het lijkt heel wat vanwege de kom die gebruikt wordt,de kleur en de chef's table waar hij opstaat.Maar don't be fooled.
De meeste BN'ers die zich altijd laten profileren in de (social) media in een of andere restaurant doen dat niet om lekker te zitten eten (ook al zeggen ze van wel) maar puur en alleen maar om te kunnen laten zien waar ze nu weer zitten en " kijk mij eens zitten" en eten dan gratis voor dit promo momentje. Zelf de beurs trekken is er niet bij want..." kijk mij eens...weet je wel wie ik ben" houding.
Jezus gast, maak je niet zo druk... het was een grapje...quote:Op dinsdag 22 december 2015 08:01 schreef Iwanius het volgende:
[..]
[..]
Je blijft ook een rat eerste klas hé als hater en gewoon bewust de boel weer voorliegen in de hoop te kunnen scoren/stoken want:
[..]
[..]
oh nou sorry hoorrrrrquote:Op woensdag 23 december 2015 09:02 schreef MutedFaith het volgende:
Ik herken 'm toevallig omdat z'n foto al duizend honderd keer in dit topic heeft gestaan.
alleen wordt ie dan meestal 'die bolle' genoemd.quote:Op woensdag 23 december 2015 09:02 schreef MutedFaith het volgende:
Ik herken 'm toevallig omdat z'n foto al duizend honderd keer in dit topic heeft gestaan.
Je weet niet hoeveel glazen hij leegdrinkt hequote:Op woensdag 23 december 2015 09:31 schreef mytec het volgende:
Ik zou haast denken dat Iwanius uit een team van personen bestaat zoveel wijn en zoveel eten dat krijgt een normaal persoon toch niet weg! Iwanius sport je eigenlijk? Moet haast wel. De orio zou vast beter zijn dan het origneel ( zoete rommel)!
Dat is waar! ik ben ook niet de grootste en niet dik, maar ik merk dus goed dat ik in 1 maand niet sport en redelijk wat eet.. Paar maanden geleden trainde ik voor mijn marathon, toen waren de hoeveelheden eten geen probleem. Dat zou het nu wel worden.quote:Op woensdag 23 december 2015 09:42 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Je weet niet hoeveel glazen hij leegdrinkt he
Vermoedelijk drinkt hij in zijn eentje geen hele flessen leeg en blijft er mogelijk zelfs wel eens een bodempje in een glas over.
Qua eten.... ik ben klein en slank, maar zou er ook niet zo veel moeite mee hebben deze hoeveelheden weg te werken
Ik verwacht als het topic vol is, zodat het een mooie nieuwe OP isquote:Op woensdag 23 december 2015 11:53 schreef gothic-blackie het volgende:
komen trouwens je Londen updates nog zo vlak voor kerst? kijk daar eigenlijk al sinds het begin van het topic naar uit en hoop elke keer dat je de update nu geeft
visaandeschelde zit precies aan de overkant. Even hoofd omdraaien volgende keer in de busquote:Op woensdag 23 december 2015 13:16 schreef Karina het volgende:
Leuk de review van de Roastroom Iwanius, kom er zo om de week langs met de bus (@Muted: op weg naar Amstel Tijgers) en vraag me elke keer af hoe het binnen is, had het idee dat het een simpel steakrestaurant was (zoals Los Gauchos bijvoorbeeld) eigenlijk omdat het bij de RAI zit. Maar het is net even 'netter' zo te zien.
En Visaandeschelde zit daar vlakbij, ook nooit geweest
Weet ik vandaar het 'zit daar vlakbij'. Kan dan alleen net niet naar binnen kijkenquote:Op woensdag 23 december 2015 13:23 schreef computergirl het volgende:
[..]
visaandeschelde zit precies aan de overkant. Even hoofd omdraaien volgende keer in de bus
Roastroom heeft beneden een simpeler menu en uitstraling dan op eerste verdieping. Gezien de tafelkleden zat onze smulpaap boven
Je gaat mij toch niet vertellen dat jullie tegenover FG Foodlabs in dat huizencomplex resideren?quote:Op woensdag 23 december 2015 08:42 schreef Isegrim het volgende:
Deze ken ik ook maar toevallig omdat hij naast ons huis zijn toko voert.
Ik kan behoorlijk wat hebben hoor ondanks de leeftijd.quote:Op woensdag 23 december 2015 09:42 schreef Tinkepink het volgende:
Je weet niet hoeveel glazen hij leegdrinkt he
Nou...tot voor een jaar of 10-20? terug waren 3 champagneflessen op 1 avond voor mij standaard. Wat zeg ik: Mijn record van het aantal champagneflessen op 1 avond leegdrinken(alleen dus!) is meer dan het dubbele van dat zelfs. Gelukkig eenmalig geweest zonder....te kotsen of zo. En de volgende ochtend weer gewoon vroeg wakker zonder kater waarvan akte!quote:Vermoedelijk drinkt hij in zijn eentje geen hele flessen leeg en blijft er mogelijk zelfs wel eens een bodempje in een glas over.
Geen slechte gedachte maar als je ziet zijn wij nog ver verwijderd van een nieuw topic (50 reacties verschil) dus ik denk niet dat we dat halen,tenzij nu iedereen massaal het opvult met reacties,en daarbij is de TT NYC-London en dan staat het een beetje raar als London er niet instaat. Maar het komt snel online,dus even fingers crossed voor de 'Christmas surprise'quote:Op woensdag 23 december 2015 11:53 schreef gothic-blackie het volgende:
komen trouwens je Londen updates nog zo vlak voor kerst? kijk daar eigenlijk al sinds het begin van het topic naar uit en hoop elke keer dat je de update nu geeft
Rotterdam is niet zo groot als je praat over de ligging van mijn favoriete restaurants. Het is niet zo wijd verspreid als Amsterdam bijvoorbeeld waar alles vrij ver uit elkaar ligt. Meestal neem ik een taxi als ik de brug over moet en anders loop ik gewoon ( of ik pak een fiets),iets dat ik van oudsher gewend ben.quote:Op woensdag 23 december 2015 14:28 schreef FutureFairytale het volgende:
Hoe ga je eigenlijk altijd terug naar huis of naar een volgende plek Iwanius met al die drank in je mik?
Is inderdaad een oud gebruik dat nog zelden wordt gedaan.quote:Op donderdag 24 december 2015 09:15 schreef mytec het volgende:
Kan me voorstellen dat van een mooie fles wat overlaten een mooi gebaar is, inderdaad nog niet eerder van gehoord.
Ik zat ook al te denken wie het kon zijn. Zie Iwanius nou niet met de jongste generatie, maar ik heb het mysterie nog niet opgelostquote:Op donderdag 24 december 2015 12:37 schreef golfer het volgende:
En wat leuk dat Coen Moulijn z'n verjaardag vierde in die club.
Lijkt me niet, want die is:quote:Op donderdag 24 december 2015 12:37 schreef golfer het volgende:
En wat leuk dat Coen Moulijn z'n verjaardag vierde in die club.
joh.quote:Op donderdag 24 december 2015 12:43 schreef MutedFaith het volgende:
Lijkt me niet, want die is:
A: In Februari geboren
B: Al 4 jaar dood.
Nu je het zegt...het oud Hollands van Iwa bracht me in de war..en ik ben dus niet de enigequote:Op donderdag 24 december 2015 12:50 schreef MutedFaith het volgende:
Maar zo te lezen was t ook niet de linksbuiten van Feyenoord die jarig was. Maar iemand in dat gezelschap.
Regi Blinkerquote:Op donderdag 24 december 2015 12:40 schreef Tim86 het volgende:
[..]
Ik zat ook al te denken wie het kon zijn. Zie Iwanius nou niet met de jongste generatie, maar ik heb het mysterie nog niet opgelost
Is dit qua Waygu vlees dan een normale portie waar je dus ¤45,- voor moet betalen? Of krijg jij meerquote:Op donderdag 24 december 2015 05:34 schreef Iwanius het volgende:
En als onze geweldenaren geen Waygu A5 beef nemen dan doe ik het wel, Wat zeg Ik: Gooi er maar wat juicy buikspek en als het kan zelfs kaviaar bij chef want...ik moet wel dubbel genieten zo naast de geweldenaren. [/sub]
Inderdaad. Als dit een normale portie is valt het reuze mee. Zeker vergeleken met dat nieuwe vleesrestaurant in R'dam (CEO bla iets), waar ze 35 piek durven te vragen voor 100 gramquote:Op donderdag 24 december 2015 15:52 schreef megamandy het volgende:
[..]
Is dit qua Waygu vlees dan een normale portie waar je dus ¤45,- voor moet betalen? Of krijg jij meer
Want voor zo iets exclusiefs vind ik die prijs dan helemaal niet duur.
Fatsoenlijk vlees begint sowieso meestal pas bij ongeveer ¤30,- inderdaad en dan is het meestal nog eens afwachten of ze wel begrijpen wat medium-RARE inhoudtquote:Op donderdag 24 december 2015 16:27 schreef Knuck-les het volgende:
[..]
Inderdaad. Als dit een normale portie is valt het reuze mee. Zeker vergeleken met dat nieuwe vleesrestaurant in R'dam (CEO bla iets), waar ze 35 piek durven te vragen voor 100 gram
Dit ziet er echt geweldig uit. Wat zit er allemaal in?quote:Op donderdag 24 december 2015 05:34 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Als toetje FG's nieuwste creatie die zowel in aanzien als smaak "to die for"is.
Heliport-complex.quote:Op donderdag 24 december 2015 05:34 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Je gaat mij toch niet vertellen dat jullie tegenover FG Foodlabs in dat huizencomplex resideren?
Geen flauw idee maar zal het hem eens vragen. Je hebt trouwens twee verschillende soorten.quote:Op donderdag 24 december 2015 07:18 schreef Grutsk het volgende:
Wow, die 'tompouce' ziet er mooi uit. Wat zit er allemaal in?
Stilte voor de storm want in de avond is het nokvol en met deze beide Kerstdagen sowieso ook.quote:Op donderdag 24 december 2015 08:03 schreef Tinkepink het volgende:
Hé FG noodlebar was ik gisteren ook. Wilde eigenlijk naar Foodlabs, maar was alleen en het was wel erg stil binnen (rond lunchtijd), dus toen maar gewoon noodles.
Nee, ben niet zo vodka minded dat tegenwoordig ook hip is net zo als dat drinken van gin-tonic.quote:Op donderdag 24 december 2015 09:15 schreef mytec het volgende:
Iwanius jij gaat me toch niet vertellen dat je die redbull vodka drinkt he!
Kijk...iemand die tenminste goed leest.quote:Op donderdag 24 december 2015 12:50 schreef MutedFaith het volgende:
Maar zo te lezen was t ook niet de linksbuiten van Feyenoord die jarig was. Maar iemand in dat gezelschap.
Porties die voor mij worden bereid zijn altijd groter dan normaal (maar betaal er ook gewoon voor)...en deze kostquote:Op donderdag 24 december 2015 15:52 schreef megamandy het volgende:
Is dit qua Waygu vlees dan een normale portie waar je dus ¤45,- voor moet betalen? Of krijg jij meer Want voor zo iets exclusiefs vind ik die prijs dan helemaal niet duur.
Grappig dit want werd zondag pas besloten onder het eten. Oh ja en FG Noodlebar is maar open tot....21:00 uurquote:
De Rotterdamse sterrenchef François Geurds stapt in de oliebollen. Smulpapen kunnen op 31 december vanaf 10 uur terecht bij FG Noodle Bar aan de Katshoek voor een culinair verantwoord bolletje.
De bol onderscheidt zich van traditionele bollen door het beslag en het gebruik van Aziatische kruiden
,,De bol onderscheidt zich van traditionele bollen door het beslag en het gebruik van Aziatische kruiden. Hij krijgt een hartige bite, maar past toch perfect bij een glas bubbels,'' zegt Geurds.
Hij zegt de kunst van het oliebollen bakken te hebben afgekeken van zijn vader. ,,Op oudejaarsdag dekte hij de hele keuken af met oude kranten en sloeg dan aan het bakken. Heerlijk, zo'n oliebol of appelbeignet, maar na al die jaren is het eens tijd voor een andere variant.''
Geurds zegt op oudejaarsdag door te gaan tot het beslag op is. ,,En als er dan nog klanten staan, bakken we nog meer.'' De 'sterrenbol' kost 1,35 euro, waarvan 10 cent naar de voedselbank gaat.
© AD 2015
Grappig dit aangezien het mijn cocktail is die eergisteren in de vooravond speciaal voor mij werd bereid gewoon omdat ik de bartender opdracht gaf voor mij een pre kerst cocktail te maken ongeacht de prijs. Eerst kreeg ik een 'groene' en daarna dus waarmee nu geadverteerd wordt. Logisch want die fotograaf van HUGH vroeg of hij een foto mocht nemen van de laatste cocktail met zijn....iPhone..quote:
lijkt op oostindische kersquote:Op vrijdag 25 december 2015 06:01 schreef Molo het volgende:
Oh wow zeg, ziet er geweldig uit!
Wat is het 'groen' op die steak tartare nou?
Bij google check lijkt dit er inderdaad op. Klinkt als erg lekker erbijquote:
ja, beef wellingtons enzo. Komt door hells kitchen denk ik. Maar dit ziet er allemaal super uit inderdaad!quote:Op vrijdag 25 december 2015 07:31 schreef Molo het volgende:
Ik ook niet hoor, dacht dat hij wat grover (niet Jamie Oliver stijl, maar toch grover) kookte.
misschien staat hij daar zelf helemaal nooit in de keuken maar is alleen zijn naam (en financiering) gekoppeld?quote:Op vrijdag 25 december 2015 07:21 schreef Isegrim het volgende:
Om de eoa reden zou ik zulk mooi, verfijnd eten niet verwacht hebben bij Ramsey. Het zal al dat gevloek zijn ofzo.
Ramsay lijkt me een erg vakkundige chef, echter heeft hij door kitchen nightmares/hell's kitchen het schreeuwerige imago gekregen. Echter had hij in die series ook alle reden om zo te keer te gaan, blijft vermakelijk vooral kitchen nightmares, waar hij in het begin gewoon meerdere malen bijna vergiftigd werd door de kok. Maar natuurlijk kan hij niet overal zelf de leiding hebben, hij heeft dus natuurlijk een staff dat ook zonder hem minstens zo goed is. https://en.wikipedia.org/(...)ted_by_Gordon_Ramsayquote:Op vrijdag 25 december 2015 09:55 schreef RobinOok het volgende:
Misschien omdat zij hier kookt, niet Ramsay? Head chef van Gordon Ramsay Restaurant is Clare Smyth:
[ afbeelding ]
(maar goed, Ramsay kan het ook wel. Ik snap niet zo goed dat jullie hem met Jamie vergelijken. Die twee koken echt in een different league. En zijn irl ook als water en vuur)
Omdat ik hem vaker wat robuuster gerechten heb zien maken dan verfijnde, that's whyquote:Op vrijdag 25 december 2015 09:55 schreef RobinOok het volgende:
Misschien omdat zij hier kookt, niet Ramsay? Head chef van Gordon Ramsay Restaurant is Clare Smyth:
[ afbeelding ]
(maar goed, Ramsay kan het ook wel. Ik snap niet zo goed dat jullie hem met Jamie vergelijken. Die twee koken echt in een different league. En zijn irl ook als water en vuur)
The F-wordquote:Op vrijdag 25 december 2015 11:06 schreef FutureFairytale het volgende:
Gordon heeft met zijn restaurants totaal onwijs veel sterren, het meeste van Amerika. Misschien wel vd wereld. Komt niet zomaar aangewaaid. Ik vind em juist sympathiek en toegewijd, kijk denk andere programma's van em.
En niks mis met Jamie ook Dat hij niet zou kunnen koken slaat nergens op.
Dat ziet er wel echt fantastisch uit, is het zo moeilijk om hier een tafel te krijgen dan?quote:Op vrijdag 25 december 2015 00:41 schreef Iwanius het volgende:
Oké .........lang op gewacht maar hier is de "Kerst surprise"
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
© Dailymail UK.
[ afbeelding ] © Elizabethonfood.
[ afbeelding ]
Restaurant Gordon Ramsay
Royal Hospital Road 68,
London SW3 4HP, England
[ afbeelding ]
De champagnekaart,uiteraard alles in Britse ponden, en ik zie zelfs een van mijn lievelingschampagnes die ik ooit naar Fitzgerald in Rotterdam meenam en voor veel gedoe zorgde.
[ afbeelding ] © Gordon Ramsay.
1 van de menukaarten van Gordon Ramsay's restaurant.
[ afbeelding ]
Ook niet verkeerd als afsluiter.
Wat at / dronk je?
[ afbeelding ]
Jaaaa....deze werd het ondanks dat ik'm natuurlijk ken en zelf in huis heb.
Het is gewoon een hele goede champagne!
[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's Pressed foie gras with green apples, turnips, watercress
and smoked duck. Oh...wat is dit perfect in samenstelling.Wat een subtiliteit
ondanks de eenvoud! Topper!
[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's Salmon Sashimi topped with roe and wrapped with seaweed,.
Mwah...niet te vergelijken met het vorige gerecht maar gewoon goed en lekker
maar weinig verheffends.
[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's mini Scotch Eggs. Oh....wat is dit niet alleen fraai in opmaak/presentatie maar ook gewoon lekker!
[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's steak tartare. Ik moest en zou deze uitproberen hoe erg het
ook tussen de andere gangen vloekten. Was geen slechte zet i.i.g.
[ afbeelding ]
Deze Blanc de Blanc werd mij aanbevolen en eerlijk is eerlijk: Hij is/was erg elegant
in de mond,fris en een lange afdronk
[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's amuse bouche of baked potato mousseline, smoked egg
yolk with Parmesan cheese foam and black truffle.Fantastische amuse die
er niet alleen spannend uitziet maar ook een geweldige lekkere binnenkomer is.
[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's fillets of Dover sole poached with parsley milk, purslane and beurre noisette.
Simpel in opmaak en zo puur en fijn in smaak.Topper!
[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's Isle of Gigha halibut with Atlantic King crab, cauliflower couscous,
finger lime and Ras el Hanout infused broth. Prachtig gerecht en in smaak "to die for".
Topper!
[ afbeelding ]
Voor mij totaal onbekend maar bleek achteraf een geweldige (prijzige vooral!)
wijn te zijn (uit een fantastisch wijnjaar!) die perfect aansloot bij de volgende
gangen. Een rijke volle wijn met een inkt rode kleur i.c.m. een rijke boquet
van aromatische geuren van verschillende fruitsoorten die in de mond helemaal
tot uiting komen.
[ afbeelding ]
De rode 1981, de Blanc de blanc 2007 en totslot rechts de Jacquesson uit 2002.
[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's buttered and truffled homemade linguine Een heerlijk gerechtje met die creme
achtige saus van Parmezaanse kaas met daarop Périgord truffel. Heerlijk!
[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's Ravioli Of Lobster. Fraaie opmaak,juiste smaakverhouding tussen de langoustine en zalm,
gewoonweg top!
[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's Honeycomb ring lemon parfait. Kunstige opmaak als dessert en "to die for".
[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's Truffle Dumplings. Oh...zowel in aanzien als in smaak geweldig!
[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's rosewater Turkish delight i.c.m.
[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's peanut brittle en...
[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's iced white chocolate bonbons! "To die for!"
[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's Japanese Sencha tea als afsluiter van de meer dan geslaagde avond!
Impressies / Op of aanmerkingen
De onderschriften bij de foto's zeggen volgens mij genoeg en wel dat ik verrast ben geweest,meer dan ik hoopte kreeg en niets maar dan ook niets op te merken had over Gordon Ramsay's vlaggenschip in London met zijn 3 Michellen sterren. Zelfs het gegeven dat men per tafel meer dan 1 ober ter beschikking heeft zodat er niets maar dan ook niets aan je zal ontbreken mag niet als storend of overdreven worden ervaren.
Dus je zou hier best weer langs willen komen voor een hapje en een drankje?
Was het maar zo makkelijk. Als dat zo was dan zit ik hier bijna elke dag voor de lunch en diner de komende tijd.
Cijfer?
10 / 10
Oost-Indische kersquote:Op vrijdag 25 december 2015 06:01 schreef Molo het volgende:
Oh wow zeg, ziet er geweldig uit!
Wat is het 'groen' op die steak tartare nou?
Ja..ik moest ergens een keuze maken en die leken mij nou net niks. Weet niet want hoeveel verschillende bereidingen van en met coquilles ben ik nu al in mijn leven tegengekomen? Op een bepaalt moment heb je dan wel zo een beetje alle smaakcombinaties wel gehad en kan het dus alleen maar tegenvallen...toch?quote:En jammer dat je de coquilles van Isle of Skye niet nam/kon nemen, die zijn zo verschrikkelijk lekker
Ramsay en niet verfijnt eten.... Het is een vrij orthodoxe chef-kok geweest in zijn prime en dat heeftie weer geleerd/afgekeken/in gedrild door zijn leermeester Marco Pierre White, die helemaal het enfant terrible van de culinaire wereld was in zijn prime. Kijk maar eens op Youtube op beide namen toen zij aan de weg timmerden. Vooral wanneer Marco Pierre White een jonge Gordon bij hem in de keuken had werken en voor de allergrootste Franse chefs kookte.quote:Op vrijdag 25 december 2015 07:21 schreef Isegrim het volgende:
Om de eoa reden zou ik zulk mooi, verfijnd eten niet verwacht hebben bij Ramsey. Het zal al dat gevloek zijn ofzo.
Of, des te uitzonderlijker het kan zijn als het toch een "to die for" gerecht blijkt te zijn... Toch?quote:Op vrijdag 25 december 2015 19:11 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Oost-Indische kers
[..]
Ja..ik moest ergens een keuze maken en die leken mij nou net niks. Weet niet want hoeveel verschillende bereidingen van en met coquilles ben ik nu al in mijn leven tegengekomen? Op een bepaalt moment heb je dan wel zo een beetje alle smaakcombinaties wel gehad en kan het dus alleen maar tegenvallen...toch?
quote:Op vrijdag 25 december 2015 13:21 schreef LordLynx het volgende:
[..]
Dat ziet er wel echt fantastisch uit, is het zo moeilijk om hier een tafel te krijgen dan?
Misschien iets meer inlezen in iemand zijn achtergrond als je zo een reactie plaatst?quote:Op vrijdag 25 december 2015 09:49 schreef computergirl het volgende:
misschien staat hij daar zelf helemaal nooit in de keuken maar is alleen zijn naam (en financiering) gekoppeld?
gaat heel wat vooraf tenzij je in The Ritz of zo verblijft i.v.m. bepaalde onderlinge afspraken tussen het Hotel en dit soort restaurants.quote:Op vrijdag 25 december 2015 13:21 schreef LordLynx het volgende:
......is het zo moeilijk om hier een tafel te krijgen dan?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |