abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 18 december 2015 @ 18:13:13 #203
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158333925
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2015 07:56 schreef Isegrim het volgende:
Tja, is daar toch gewoon de gebruikelijke Chinese horkerige bediening? :D Geen probleem wat mij betreft want het eten is prima, maar als je erg gehecht bent aan etiquette kan het misschien tegenvallen.
Niet altijd. Ben er echt heus wel eens vriendelijk bediend. Zeer vriendelijk zelfs.
En soms ook "gewoon", snel en rap en zonder aandacht. Maar echt horkerig heb ik niet meegemaakt.
Geloof best dat dat wel voorkomt, maar het tegenovergestelde ook.
pi_158334439
Maar is het nu een goede Chinees? Iwanus geeft het een 3. :{ moment opname natuurlijk.
  vrijdag 18 december 2015 @ 18:58:03 #205
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158334858
Het is een goeie Kantonees. En het ligt er ook gewoon aan wat je bestelt.
Heb er erg lekker gegeten en ook wel eens minder lekker.

Aanraders: gestoomde oesters met zwarte bonen. Bief met macademia. Kwal salade. Gestoomde coquilles. Aubergines in een kleipot (fishfagrant eggplant). En euh, ik weet het niet meer, te lang niet geweest.

Toen ik er kwam had ik een heel leuk obertje die dingen voor ons verzon om te bestellen.
  vrijdag 18 december 2015 @ 19:57:22 #206
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158336281
Oh dát is altijd wel leuk ja. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_158349791
quote:
14s.gif Op donderdag 17 december 2015 23:01 schreef Tem het volgende:
Meer foto's van Miep! Volgens mij wel een lekker ding. Doe je goed Iwanus. :Y

Trouwens tof dat je een recensie hebt van Tai Wu. Fiets er al jaren langs maar nooit het lef gehad om er te gaan eten, dit soort zaakjes zijn doorgaans of beregoed of enorm slecht.
Ik heb als je even teruggaat naar de eerste pagina van deze serie ( en ook de vorige twee) Tai Wu al meerdere keren bezocht omdat het qua HK eten nog altijd gemiddeld genomen de beste is van Zuid-Holland en in deze Rotterdam.

quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2015 08:21 schreef robdriessen het volgende:
Wat koken jij en/of Miep eigenlijk op een avondje dat jullie thuisblijven? Of staat de keuken er alleen om mooi te wezen? ;)
Allereerst: ik ben van nature erg lui en kook zo min mogelijk. Ik heb liever dat er voor mij wordt gekookt dus zie je mij vaak buiten de deur eten gewoon omdat ik het kan betalen,ik heb geen gedoe met afruimen en...waarom je inspannen als je een ander het voor je kan laten doen.

Daarnaast bereid ik weleens wat en dat kun je weer zien in het topic dagelijkse "Wat eten en drinken we vandaag ..." En die keren dat ik dan de moeite neem om achter dat fornuis te staan dan is het gewoon Hollandse,stevige,kost.

quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2015 15:23 schreef pdegroot het volgende:
Hi Iwanius, welke sigaren rook jij? En pas je de sigaren aan op de restaurants die je wilt bezoeken?
Ik rook van alles maar gemiddeld genomen meestal sigaren uit o.a. Nicaragua (de besten!),Dom.Republiek,Honduras,Brazilië en ook Cubaanse maar dan vaak juist geen Cohiba's. Uiteraard allemaal handgerold!

quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2015 15:34 schreef MCH het volgende:
Hey Iwanius ben jij toevallig binnenkort nog te zien in die nieuwe Rotterdamse soap 'Niet lullen maar poetsen' van Powned?
:o bij die idioten wiens ouders ik ken? _O- Nee mij zul je niet snel voor een camera zien verschijnen gewoon omdat ik geen behoefte aan die aandachttrekkerij heb van types die allemaal zo graag met hun hele hebben en houwen op tv willen komen. MAAR...*breaking nieuwtje* vanaf volgend jaar zou het weleens gedaan kunnen zijn met mijn culinaire onbekendheid. Wat dat is vertel ik wel als het zover is. *)

quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2015 18:39 schreef Tem het volgende:
Maar is het nu een goede Chinees? Iwanus geeft het een 3. :{ moment opname natuurlijk.
Ik vind het na zoveel jaren (25+) nog altijd gemiddeld genomen de beste HK chinees van Rotterdam en zelfs Zuid-Holland. Het cijfer 3 was n.a.v. de Taiwanese gerechten die mij tegenvielen en voor het eerst op de kaart stonden. Maar los van dat is het gewoon de beste nog altijd van Rotterdam.



Waar?




© VVD Haarlem.





Aan de Poel
Handweg 1
1185 TS Amstelveen

Wat at / dronk je?


Om te beginnen deze Coutier Tradition Brut champagne die ik nog nooit eerder
had gedronken. Mwah...niet echt bijzonder bij een eerste reuk en slok. In de
neus rook ik o.a.gebakken appel?,iets van mint, peer en zelfs hazelnoot. Bij
een eerste slok proef je ook duidelijk dat deze champagne hoe raar dit ook
klinkt erg jong aanvoelde in de mond en verder niet echt een uitgesproken
smaak naar voren bracht i.t.t. andere champagnes.Maar goed. Kan er mee
door.



‘KLC’ Krab, Langoustine & Caviar gerecht.Apart in opmaak en smaak. Wennen maar toch lekker bevonden.
Hierna nog maar een keer uitgevraagd om zeker te zijn dat ik ''m echt lekker vond. :')



Gegrilde coquille St. Jacques met beurre noisette. Jah..lekker maar niet verrassend in smaak.



Deze Zuid-Afrikaanse wijn was een toppertje. Het aanblik in het glas alleen al
was er een van mooi helder geel. In de neus valt vooral de variëteit aan allerlei
heerlijke geuren op waardoor je constant maar wil blijven ruiken i.p.v. te proeven.
Bij een eerste slok proef je gelijk ook hoe droog deze wijn is maar tevens ook
vol in smaak, met dank aan zijn wat ik noem zijn tropische tonen. Erg goed!



Geroosterde langoustines met kerrrie, vongole en gerookte tomaat. Jah..lekker maar qua smaak en opmaak niet bijzonder.



Gebakken zeebaars met zuurkoolsaus, Gruyère en meiknol. Lekker en nog een keer uitgevraagd.



Deze Amerikaanse wijn was nieuw voor mij en eerlijk is eerlijk een aangename
verrassing.In de neus duidelijk de geuren van tropisch fruit i.c.m.de aroma's van
ananas en mango? Bij de eerste slok voelde de wijn in de mond erg romig aan
met de tonen van o.a.kaneel en vanille. Toppertje!



Hazenrugfilet met rode kool en sprits met kweepeer. Mwah...ging wel. Meer van verwacht.Weet ook niet
zo zeer waar het aan lag eigenlijk. Zat bij dit gerecht ook meer van mijn Amerikaanse wijn te genieten.




Jeu...de snoepdoos komt langs voor de welbekende zoetigheden.Alleen jammer dat het meisje
zich erg snel liet afleiden (andere tafel vroeg iets) en het bijna plichtmatig afhandelde.



Onze mini palet met zoetigheden voor met name Miep omdat ik eigenlijk al tevreden was met mijn kop koffie.( zie foto
boven deze)


Impressies / Op of aanmerkingen

Nou, wat moet ik ervan zeggen?

Nou, of deze 2 Michelinsterren restaurant Aan de Poel zijn twee sterren waard was i.v.g met andere
2 Michellinsterren restaurants in bijvoorbeeld Rotterdam.


Eeeeh....over de hele... :N

Want?

Ja..ik weet niet. Ik vond de wijnen uitzonderlijker dan de gerechten als ik heel eerlijk bent. Ik vond het
allemaal erg standaard (fraai) opgemaakt en ik beleefde geen smaakorgasmes als ik heel eerlijk ben.
Het smaakte en dat was het dan.

Maar je vroeg wel twee gerechten nog een keer uit?

:') Dat was omdat ik al zag aankomen dat ik nog trek zou krijgen na afloop dus vraag je een gerecht
gewoon nog een keer uit. Voorkomen is beter dan genezen..

Oké wijsneus. Hoeveel Michelinsterren vind je restaurant Aan de Poel dan waard?

1 en misschien is het ook wel een beetje ingegeven door het feit dat het meisje dat aan het einde
ons de zoetigheden kwam brengen, terwijl ze met ons bezig is, doodleuk (toen iemand van een tafel
naast ons iets vroeg) met die tafel een hele conversatie aanging daarbij ons helemaal negerend i.p.v.
kort maar krachtig aan de andere tafel duidelijk maken dat zij aan onze tafel bezig is en er een collega
naar hun gestuurd zal worden als zij even een momentje hebben.

Bedoel je zit niet in een brasserie maar in een restaurant dat 2 Michelinsterren heeft en daar horen
bepaalde fatsoen en omgangsvormen bij die onderdeel zijn van het totaal pakket dat een restaurant
Michellinster waardig maakt.En ik zwijg verder maar over het feit dat men spijkerbroeken draagt en
met ongepoetste schoenen rondloopt.

Cijfer
7,5
/ 10

En daarna was het tijd om ergens te gaan acclimatiseren met:


Hoppa....open die fles. Tis vrijdagavond dus mijn eigen Serious Request "help
iwanius de winter door" Krug time! :')


Een een nieuwe kist pafferts van en voor moi waarvan ik begrepen heb dat dit uitgeroepen is tot de beste sigaar van
2015.


En zo zien winnaars er dus uit. :7


[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 19-12-2015 04:09:01 ]
pi_158351994
Ziet er weer goed uit! alleen de langoustine oogt mij rommelig vergeleken met de andere gerechten. Dat is wel een grote kist om mee te slepen!
pi_158352064
quote:
3s.gif Op zaterdag 19 december 2015 03:56 schreef Iwanius het volgende:
Ik vind het na zoveel jaren (25+) nog altijd gemiddeld genomen de beste HK chinees van Rotterdam en zelfs Zuid-Holland. Het cijfer 3 was n.a.v. de Taiwanese gerechten die mij tegenvielen en voor het eerst op de kaart stonden. Maar los van dat is het gewoon de beste nog altijd van Rotterdam.

Top, zelf ook maar eens gaan proberen dan.
  Moderator zaterdag 19 december 2015 @ 11:02:56 #210
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158352170
quote:
3s.gif Op zaterdag 19 december 2015 03:56 schreef Iwanius het volgende:


Allereerst: ik ben van nature erg lui en kook zo min mogelijk. Ik heb liever dat er voor mij wordt gekookt dus zie je mij vaak buiten de deur eten gewoon omdat ik het kan betalen,ik heb geen gedoe met afruimen en...waarom je inspannen als je een ander het voor je kan laten doen.

Daarnaast bereid ik weleens wat en dat kun je weer zien in het topic dagelijkse "Wat eten en drinken we vandaag ..." En die keren dat ik dan de moeite neem om achter dat fornuis te staan dan is het gewoon Hollandse,stevige,kost.

Dat vind ik die grappig, wat jij zelf kookt is totaal iets anders als wat jij vaak standaard buiten de deur eet - zo'n kom met eend enzo. Maar als je lui bent, is het toch makkelijker wat aardappels te baken en een schnitzel ipv omkleden, naar een gaan restaurant etc.

quote:
:o bij die idioten wiens ouders ik ken? _O- Nee mij zul je niet snel voor een camera zien verschijnen gewoon omdat ik geen behoefte aan die aandachttrekkerij heb van types die allemaal zo graag met hun hele hebben en houwen op tv willen komen. MAAR...*breaking nieuwtje* vanaf volgend jaar zou het weleens gedaan kunnen zijn met mijn culinaire onbekendheid. Wat dat is vertel ik wel als het zover is. *)


Oeh, ik ben benieuwd. Vraag me soms echt af wat voor figuur je in vredensnaam bent :P (dat is positief bedoeld)
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_158352716
Spijkerbroeken :o Ik vind dat toch eigenlijk niet kunnen. Mijn oma noemde dat altijd 'melkgoed' (dus spul waarin je de koeien ging melken), dus die associatie heb ik altijd met spijkerbroeken :D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 19 december 2015 @ 11:51:38 #212
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158352752
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 11:49 schreef Isabeau het volgende:
Spijkerbroeken :o Ik vind dat toch eigenlijk niet kunnen. Mijn oma noemde dat altijd 'melkgoed' (dus spul waarin je de koeien ging melken), dus die associatie heb ik altijd met spijkerbroeken :D
Je hebt spijkerbroeken en spijkerbroeken, maar deze zien er m.i. echt niet uit. Totaal ongeschikt voor een dergelijke tent. Verwacht dat meer in de ijzerhandel ofzo :')

Verder weer top review, leuk!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 19 december 2015 @ 11:51:42 #213
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158352754
Ik vond onze lunch destijds bij Aan de Poel wel 2 sterren waard.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 21 december 2015 @ 13:55:59 #214
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158408914
Iwanius' z'n grote vriend François Geurds krijgt zijn eigen stripalbum.
http://chefsfriends.nl/ro(...)gt-eigen-stripalbum/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_158419568
quote:
MAAR...*breaking nieuwtje* vanaf volgend jaar zou het weleens gedaan kunnen zijn met mijn culinaire onbekendheid. Wat dat is vertel ik wel als het zover is. *)
Aanvullend: "De verhalen hebben een 'humoristische' insteek en beperken zich niet alleen tot de keuken maar volgen bijvoorbeeld ook de vaste gasten. Maar ik word niet alleen 'bekend' ik heb nog een verrassing geregeld zodat die ook voor eens en voor altijd is ingelost!

Ik wil best iets verklappen qua personages die erin voorkomen:






Trouwens: Excuses dat ik de afgelopen twee dagen niets gepost heb maar ik was erg druk met een culinaire feest toer maar vanaf morgen namiddag wordt e.e.a. geüpload.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 21-12-2015 20:37:07 ]
  maandag 21 december 2015 @ 20:31:59 #216
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158419635
Morgen updates jeeej *O*
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Knapste mannelijke user 2022 maandag 21 december 2015 @ 20:44:47 #217
206731 Mortaxx
Doomer
pi_158420169
Victoria is miep :o
Op dinsdag 31 oktober 2023 22:09 schreef Ama het volgende:
Poepie
pi_158420195
quote:
1s.gif Op maandag 21 december 2015 20:44 schreef Mortaxx het volgende:
Victoria is miep :o
:D!
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_158422010
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2015 20:45 schreef Tim86 het volgende:

[..]

:D!
Ze spreken in ieder geval precies dezelfde talen.
pi_158428352
quote:
Actrice Victoria Koblenko (34) heeft per e-mail een opmerkelijk verzoek gekregen van een mannelijke fan. De Oekraïens-Nederlandse schoonheid kreeg van ene Roberto de vriendelijke vraag op zij misschien tegen betaling met hem uit eten wil. 'Ik wil je boeken zonder bijbedoelingen', oppert de bewonderaar.
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)anzoek-van-fan.dhtml

[ Bericht 22% gewijzigd door #ANONIEM op 22-12-2015 00:01:31 ]
  dinsdag 22 december 2015 @ 00:05:32 #221
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158428555
:D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_158428583
quote:
quote:
De man typeert Victoria, zo blijkt uit zijn wonderlijke bericht, als één van de mooiste vrouwen van Nederland. En hij kan niet wachten om met haar te daten. Mocht de actrice-presentatrice daar geen trek in hebben, dan is hij bereid er voor te betalen. ,,Hoeveel kost het om je mee te nemen naar een restaurant?'' Hij benadrukt dat hij verder niets wil. ,,Alleen even wat eten en dan acclimatiseren''. En om het La Koblenko wat makkelijker te maken tot een afspraakje te komen, geeft hij gelijk maar zijn telefoonnummer.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
pi_158428651
quote:
11s.gif Op dinsdag 22 december 2015 00:06 schreef Miauw_Zedong het volgende:

[..]

[..]

_O-

Ik zou mevrouw Koblenko wel meerdere keren uitvragen :+
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_158429249
Dit moet em gewoon zijn!

Nu al genoeg van Miep? ;(
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 22 december 2015 @ 00:25:31 #225
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_158429270

quote:
vkoblenko
Food porn at #fgrestaurant Kreeft, kabeljauw en kombu 😍 @francoisgeurds
https://www.instagram.com/p/-XEomHKaUD/?taken-by=vkoblenko

_O-
吴 曼 迪
  dinsdag 22 december 2015 @ 01:29:38 #226
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158430954
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 december 2015 00:07 schreef Tim86 het volgende:

_O-

Ik zou mevrouw Koblenko wel meerdere keren uitvragen :+
:D

Ik ook. :9~
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_158432831
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 december 2015 11:02 schreef derLudolf het volgende:

Dat vind ik die grappig, wat jij zelf kookt is totaal iets anders als wat jij vaak standaard buiten de deur eet - zo'n kom met eend enzo. Maar als je lui bent, is het toch makkelijker wat aardappels te baken en een schnitzel ipv omkleden, naar een gaan restaurant etc.
Nee, als je zo lui bent zoals ik dan wil je maar 1 ding en dat is aankomen,zitten, bestellen,opeten,afrekenen en je naar een andere locatie verplaatsen en je daar het geriefelijk maken om,zoals in mijn geval,te kunnen acclimatiseren.

quote:
Oeh, ik ben benieuwd. Vraag me soms echt af wat voor figuur je in vredesnaam bent :P (dat is positief bedoeld)
Luie flikker met een conservatieve (tradities,volk en vaderland) / zakelijke inslag maar die altijd buiten kaders denkt en een groot sociaal gevoel heeft tegen onrechtvaardigheid/ongelijkheid en dus oog voor de medemens :s)

quote:
11s.gif Op dinsdag 22 december 2015 00:06 schreef Miauw_Zedong het volgende:

De man typeert Victoria, zo blijkt uit zijn wonderlijke bericht, als één van de mooiste vrouwen van Nederland. En hij kan niet wachten om met haar te daten. Mocht de actrice-presentatrice daar geen trek in hebben, dan is hij bereid er voor te betalen. ,,Hoeveel kost het om je mee te nemen naar een restaurant?'' Hij benadrukt dat hij verder niets wil. ,,Alleen even wat eten en dan acclimatiseren''.

Je blijft ook een rat eerste klas hé als hater en gewoon bewust de boel weer voorliegen in de hoop te kunnen scoren/stoken want:

quote:
© AD 16 maart 2015.
...Hij benadrukt dat hij verder niets wil. ,,Alleen even wat eten en dan borrelen''.
quote:
1s.gif Op maandag 21 december 2015 20:44 schreef Mortaxx het volgende:
Victoria is miep :o
:D _O-

quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2015 21:26 schreef Renzoku het volgende:

Ze spreken in ieder geval precies dezelfde talen.
Weet niet welke talen Victoria allemaal spreekt. I.i.g is Russisch haar moedertaal. Niet bij Miep omdat die in
Nederland geboren is en Nederlands is dus haar moedertaal. De rest is aangeleerd.Daarbij is Victoria wat voller
en Miep dun volgens zegge. (en wat ik niet vind,maar goed.) Dusss :W

quote:
17s.gif Op dinsdag 22 december 2015 00:25 schreef megamandy het volgende:

© Instagram Victoria Koblenko.

Ja..die foto en haar aanwezigheid bij FG melde ik ook al een tijd geleden in CUL. Ze was er met een groep om te eten. Ze heeft een goed contact met Francois en komt ook alleen maar als hij er is en de enige BN'er die vrij oprecht is in haar komst en tenminste eet en echt geniet!.(ze betaalt ook gewoon!)

Dit gerechtje ken ik trouwens is en vrij simpel,wel lekker hoor,maar geen foodporno. Het lijkt heel wat vanwege de kom die gebruikt wordt,de kleur en de chef's table waar hij opstaat.Maar don't be fooled.


De meeste BN'ers die zich altijd laten profileren in de (social) media in een of andere restaurant doen dat niet om lekker te zitten eten (ook al zeggen ze van wel) maar puur en alleen maar om te kunnen laten zien waar ze nu weer zitten en " kijk mij eens zitten" en eten dan gratis voor dit promo momentje. Zelf de beurs trekken is er niet bij want..." kijk mij eens...weet je wel wie ik ben" houding. :r


Vertrek?


© Gravoplex.




Naar

© Haremaristeit.

Pitsstop bij?





Een weer door naarrrr?(Golfer/Bluezz? ;) )

Waar?




Jeu...parkeerplaats is aan de auto's te zien al gevuld met goed bezoek.


Ah..ontvangsthalletje met de kerstversieringen als je binnenkomt.


Goh ik voel mij jong te midden van al deze gasten en die ' bolle' nog jonger. ;)




De Bokkedoorns
Zeeweg 53
2051 EB Overveen

Wat at / dronk je?


Deze werd als aperitief aanbevolen en is in de reuk en in de mond inderdaad
een hele verfijnde maar ook prachtige Champagne met o.a.vanille en appel
tonen.Duidelijk aanwezig de diepe citrusaroma’s. Lekker en erg goed begin.



Eventjes de menukaart bekijken en wat voor lekkers er allemaal is want...dit wordt het begin van een hele,hele lange dag vrees ik.



Amuse bokkedoorns dat op een bakkie pleur uit de automaat lijkt maar het niet was. O.a.een cappuccino van ganzen
lever, kweepeer en koffie. Oké.....lekker romig en hartig hapje als begin.



Een hele frisse en geweldig uitziende Kreeft Combo die niet op het menu stond maar op verzoek werd bereid. Dit was het eerste
gerecht dat er niet alleen top uit zag maar ook qua smaak voortreffelijk was.Een gerecht die al je smaakpapillen verwent!
Zal ik....... O-) }) nahh..er komt nog meer maar oh wat is dit een werkelijk top gerecht!



Langoustines gebakken met krokante vang van Pata Negra ham,pompoen en een extract van langoustine. Ja..smakelijk maar
valt totaal in het niet na het vorige orgasme op smaakgebied. Ja, het is een warm gerecht, Ja het is een andere bereiding
maar niet iets wat ik qua smaakcombinatie niet al eens ergens anders ben tegengekomen.



Gerookte paling met o.a.gemarineerde mandarijn,aardappel/appelsalade,tuinkruiden en kaviaar.(Tzar Kaviaar) Ja..ehm...ziet
er prachtig uit maar waar het eerste gerecht er ook prachtig uitzag, vind ik het qua smaak maar allemaal zo zo. Teveel smaken op
mijn bord? Kaviaar voegt niets toe en erg het gevoel dat de chef-kok zich wil bewijzen vanwege ons bezoek. Nee...we zakken nu
wel erg in vind ik.



Deze Batard Montrachet Grand Cru 2009 werd gekozen en achteraf helemaal
geen spijt van gehad want deze bleek later een uitermate belangrijke
aanvullende rol te spelen in de perfecte balans tussen een hoofdgerecht
en de gekozen wijn.



Coquille Saint Jacques geroosterd met Oosters garnituur in een heldere bouillon van Kombu zeewier. Ehm...de wijn was lekkerder!
Het gerecht zelf zag er leuk uit, wel braaf opgegeten maar ik heb het gevoel dat we verder inzakken qua smaakbeleving en sterren
niveau. Gelukkig is de Batard Montrachet Grand Cru 2009 daar nog om van te genieten.



Bingo! Het beste gerecht van de hele avond! Dames en heren mocht u ooit naar restaurant de Bokkedoorns gaan,bestel dit gerecht
en laat al het andere gewoon zitten hoeveel keren men dat ook aanbeveelt. Dit is zeebaars licht gegrild met Lardo di Colonnata,
flan van paddenstoelen en een dressing van witte martini. Dit hoofdgerecht i.c.m. met de Batard Montrachet Grand Cru 2009 is
zo perfect dat je over 3 sterren niveau praat! Het is dat er nog vrij veel culinair op stapel staat want ik had dit gerecht nog twee keer
uitgevraagd.



En toen -O- zakte het niveau weer in. Dit gerecht is Haas op karkas gebraden met hutspot,stroopwafeltje met gevogelte
lever en sauce 'royale'. Tja. de saus was helemaal niet in smaak en hoeveelheid 'royale'. (was ook maar zo zo.) De haas
was wel goed bereid maar wat dat stroopwafeltje er nu bij deed.Onnodige pretentieus bezig willen zijn voor mijn gevoel..





En toen kwamen wij de grootste faal van de avond tegen: Noordzeekrab (signatuurgerecht!) met krop sla met een
crème van ganzenlever en een warme dressing van groene kruiden.Nou...ehm..in aanzien had ik zoiets van..."
lijkt wel op iets wat ze in een brasserie je voorschotelen" maar toen bedacht ik mij eens dat ik in een ver verleden
bij de Librije heb gegeten en daar was een soortgelijk gerecht en ook in kropvorm van sla. Hoe dan ook: Dit lijkt er
erg van afgeleid. Ik vond het een gerecht van niets. Niets in smaak,niets in samenstelling en als die kaviaar er weer
was om het aanzien te verhogen dan heeft de chef-kok dik gefaald voor mij. Ik heb het gerecht na 3 happen laten staan.



Dessertje in de vorm een fruitbowl die ook niet op de kaart staat maar op verzoek werd bereid. Jah..prima,niks bijzonders
qua smaak. Gewoon lekker fruitig en fris en goede afsluiter van het bezoek.



De chef-kok van de Bokkedoorns,Menno Post, kwam nog even een handje geven en kennis maken en wij namen
nog als echte afsluiter:



Een pot heerlijke thee en lieten al het andere wat werd aangeboden( kazen,friandises) aan ons voorbij gaan. Cheque please!


Impressies / Op of aanmerkingen



Wat vond je/jullie? ervan?

Nou over de hele linie is er goed gegeten maar ik zou alleen terugkomen voor die twee gerechten
die ik in eerder opsomde als zijnde briljant en uniek in smaak/smaakcombinatie. De champagne
en wijn waren uitstekend en concluderend vind ik dat de veel geprezen als zijnde briljante chef-kok
Menno Post erg wisselvallig was in zijn kookkunsten. Ik had een gevoel van te pretentieus bezig willen
zijn op jacht naar die derde ster die hij op deze manier i..m.o. niet verdiend.Maar goed.: Wie ben ik...

Cijfer
8+
/ 10

Volgende stop:


© Amsterdam Cadeau.


Waar?








Ahhh..now we are talking. Ik zie lekkers! *O*




Vis aan de Schelde
Scheldeplein 4
1078 GR Amsterdam

Wat at / dronk je?


Betere waren er niet dus op aanbeveling gewoon bestelt. Nou..i.c.m. wat qua
eten bestelt was klikte het achteraf goed samen tussen de drank en de spijzen.



Dubbele portie amuses voor ons want... " we hebben er zin an." :')



Goh is dit ook al een plek voor escorts.. :@




*O* Jaaaa...nou kunnen we beginnen hé chef? Voor elk 1 grote blik van dat zwarte goud en een dozijn van die oesters
die later 2 dozijn werden gewoon omdat het kan.Tis tenslotte...



Opvolgend even een aardappelsoepje combo.Oké .. hap-slik-weg en je hebt iets warms in je maagje.



Oh...." to die for" Een voortreffelijk gebakken schol. Perfect gebakken op de graat (speciaal gevraagd kunnen die bolle
en ik lekker pielen) en lekker! Gewoon top alleen jammer dat ze geen gewone verse citroen gaven.


Impressies / Op of aanmerkingen

Een woord. Hier kom ik graag weer terug. Het heeft kwaliteit en allerlei lekkere dingen die ik toch
in Rotterdam heel vaak mis (in zo een knusse ongedwongen setting) gewoon omdat het daar niet
wordt aangeboden en als het wordt aangeboden is het vaak rotzooi. Bedoel zulke prima oesters
met mooi en goed vruchtvlees en kaviaar, dat misschien wel fiks in de prijs is, maar tenminste wel
van behoorlijke kwaliteit. Nee, hoor voor herhaling vatbaar. :Y

Cijfer
8
/ 10

En toen was het tijd om naar huis te gaan?

:N

Waar?


Die bolle maakt ook maar eens een foto van deze kerstverlichting.





De blonde hostess.



Bambi in de koelcel. Leuk voor Marianne Thieme })



De menukaart met uiteraard veel vlees in alle soorten en maten.Wij gaan uiteraard voor het beste van het beste
en als het kan veel...




The Roastroom
Europaplein 2
1078 GZ Amsterdam

Wat at / dronk je?


*hips* en dan beweegt je hand iets teveel elke keer. Amuse Roastroom i.i.g.iets met opgerold stukje rosbief? Bwah...



Een betere fles had men niet dus werd deze bestelt, deze Spaanse Aalto 2012.
Zou perfect bij de vleesplateau moeten smaken en deed dat naar behoren.
Had 'm iets krachtiger verwacht,maar goed.



Plateautje met allerlei zoete fruitsoorten. Staat niet op de kaart maar gewoon gevraagd.
Dat i.c.m. de bestelde gin-tonic bleek het een prima combinatie.



Roastroom's eigen steak tartaar die niet goed was doorgesneden zoals gevraagd en daarna even kort op de grill moest worden
gelegd. Trouwens...voor elk 1. Geen succes uiteindelijk.




Onze twee kleine vleesplateaus met van elke beste vleessoort bij The Roastroom wat stukjes. De broccoli en andere side-dishes
stuurden we terug omdat onze tafel te klein was en het gaat uiteindelijk ons alleen maar om het vlees. De sauzen hebben wij
ook niet aangeraakt.



De sigaren humidor van The Roastroom. Of de Heren wat willen meenemen voor onderweg?
(wel betalen overigens!)


Impressies / Op of aanmerkingen

Nou..The Roastroom waar ik al eerder was heeft nog steeds een goede indruk
achtergelaten. De kwaliteit van het vlees was andermaal prima. Enig nadeel vond
ik de verlichting aldaar alsof je in een spelonk zit. Zo donker doet het aan waardoor
het maken van goede foto's, zelfs met een flitser, eigenlijk onbegonnen werk is.

Cijfer
8-
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 24-12-2015 06:03:51 ]
  dinsdag 22 december 2015 @ 08:33:46 #228
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158433025
Allemaal op één avond? :o :o :o
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_158433082
Nee, we begonnen om 12:00 uur in de middag en eindigden om 02:30 uur in de ochtend. We hebben na ons bezoek bij The Roastroom ons verder zelf erg geriefelijk ergens gemaakt wat ik niet met FOK! deel. :7

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 22-12-2015 08:44:22 ]
  dinsdag 22 december 2015 @ 08:44:17 #230
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158433083
Ik wil het niet weten ook geloof ik. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_158433120
T.A.V je eerste update van vandaag; er zit bijna in elk gerecht ganzenlever; dat komt idd een beetje ongeinspireerd op me over. Het is lekker maar je kan ook overdrijven :Y
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_158435817
quote:
3s.gif Op dinsdag 22 december 2015 08:01 schreef Iwanius het volgende:

[..]

[..]

Je blijft ook een rat eerste klas hé als hater en gewoon bewust de boel weer voorliegen in de hoop te kunnen scoren/stoken want:

[..]

[..]

Jezus gast, maak je niet zo druk... het was een grapje... :')
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
  dinsdag 22 december 2015 @ 12:09:25 #233
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158435997
Hey, je was in de buurt en niet eens even langsgekomen? :W

De Bokkedoorns vind ik wat wisselvallig sinds Menno het van Lucas heeft overgenomen.
Wij hadden afgelopen zaterdag ook een Delamotte-champagne.
Vis aan de Schelde heb ik vorig jaar voor het eerst gegeten en ik vond het vooral zien-en-gezien worden Amsterdam-Zuidpubliek/BN-er tent. Heb in veel betere visrestaurants gegeten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_158437784
Leuke verlagen weer :Y

Waar laat je al dat eten _O-
Na mijn lunch bij Librije's Zusje hoefde ik echt geen avondeten meer.
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_158458725
Ik zei al eerder dat in aanloop naar onze vakantie ik nog even alles uit de kast zou halen m.b.t culinaire tripjes. Dit keer zo vlak voor de kerstdagen die gewoon in huiselijke sfeer wordt gehouden:



Waar?



© Okura



© Youropi




Restaurant Ciel Bleu (Okura Hotel)
Ferdinand Bolstraat 333
1072 LH Amsterdam

Wat at / dronk je?


Hoppa...magnum..die heb ik nog nooit geproefd,wel gezien,dus..doen!

Mwah...niet slecht. Door de naam alleen al zal deze champagne een hoog
verwachtingspatroon hebben maar gelukkig is dat alleen bij de wijnen zo want
ondanks de geuren van o.a.hazelnoot en peer zo in de neus en de kleine fijne
bubbel, is het geen geweldige champagne i.v.g met bijvoorbeeld een Krug Vintage
blanc 1998 of een Louis Roederer Cristal 2000 of misschien zelfs een Dom
Perignon 1999. Maar goed, dit is ook om in de stemming te komen en het had
slechter kunnen zijn.



Een krokantje van o.a. beetwortel,radijs i.c.m.een vulling van geitenkaas..
Mwah...gaat...maar goed: Het is een starter.



Tom Yam compositie(zonder de bekende bouillon)met o.a. garnaal,gember en rode chili's.
Jah... heeft wel wat maarrr ik mis als Thailand kenner toch de welbekende bouillon. Alsof
je een erwtensoep eet zonder de erwten,spek en worst.



Verschillende bereidingen van pompoen, dorade en pompoen zaden olie.Jah...apart,wennen, maar
wel smakelijk.

Nu al 3 gerechtjes achter de kiezen en de Rothchild champagne overstijgt tot nu toe alle drie de gerechten
die al genuttigd zijn. Ik zit toch wel bij een twee Michellin-sterren restaurant? Waar blijft het "wauw"gevoel?



Deze Riesling tradition 2007 is een hele fijne en mooie gestructureerde wijn
met in de neus de sterke geuren van o.a. citrusvruchten. Mooie heldere kleur
bij aanblik en bij een eerste slok proef je duidelijk in de mond zijn typische
lichte,droge maar ook wat wat frivole smaak. Jah..lekker en zal wel goed bij
het volgende gerecht passen.



Gillardeauoester a la minute gegaard in Yuzu olie, komkommer, zeekraal en een sneeuw van gin tonic.
Erg lekker en gelijk hierna nog twee keer extra uitgevraagd. Subtiel in smaak,fris en eindelijk een gerecht
waarover ik enthousiast kan zijn.Top!



Ciel Blue's eigen versie van een Pommes Tsarine. Mooie opmaak en vrij apart als je die vergelijkt met
de versies bij Parkheuvel of FG te Rotterdam.Doet allemaal erg subtiel aan aangezien de ingrediënten
fijn op elkaar zijn afgestemd. En ondanks het hoge "hap-slik-weg"gevoel gewoon heel erg lekker. Gelijk
ook twee keer extra uitgevraagd! Toppertje!



Deze Duitse rode wijn werd mij aanbevolen en kende ik nog niet. In de neus
vond ik 'm erg complex en rook ik iets van zachte tannine’s, bosvruchten en
kersen. Mwah...wennen bij de eerste slok en op je laten inwerken maar zeker
niet slecht voor zo een eerste keer.



Oreo van zwarte olijven met Pierre Robert Triple cream kaas. Ik wist niet zo zeer wat ik met dit gerechtje aanmoest. Ik vond het een beetje de vreemde eend in de bijt ondanks dat ik hem had besteld. Misschien iets anders verwacht? Hoe dan ook: Best smakelijk en zelfs lekker maar dat was het dan.



Chiel Blue's signatuurgerechtje bestaande uit inkt van de inktvis gevuld met stukjes koningskrab,
yuzu,krokante aardappelstukjes,beurre blanc ijs,kaviaar en to top it off een gouden 'blaadje'.
Jah...een hoop smaken in zo iets kleins maar absoluut niet verkeerd.Daarom ook nog twee keer
extra uitgevraagd.Toppertje!



Tja,laten we deze maar eens proberen. In de neus duidelijk de geuren van
o.a. rode donkere bessen i.c.m. met zachte tannine's. Bij de eerste slok
proef je dat deze volle wijn ook iets aardse in zijn smaak heeft. Al met al
erg lekker!



Kwartel van Pierre Duplantier met Pata Negra ham, pijnboompitten, trompet de la mort.
Jah,apart en stevig gerechtje. Lekker maar echt bijzonder...mwah. Mijn wijn was lekkerder.
Al met al prima zo.



Dessertje Ciel Blue. Lekker zoetig.



Het Ciel Blue dessert arsenaal wordt voorgereden.Allemachtig..lijkt wel een Drive-Inn show ;)



Jeu...de eerste zoetigheden van de kar zijn al genomen.Lekker hoor.



Mijn lievelings-cognac ( Hennessy XO) wordt zoals dat heet vakkundig ingeschonken.
Flauwekul trouwens dat met die witte handschoentjes maar leuk voor de show.



En denk je alles te hebben gehad is daar ook een thee-kar met zijn vele keuzes in allerlei theesoorten.



Jeu...le fin :s)


Impressies / Op of aanmerkingen

Jah...dat was het dan. Ciel Blue waarover ik veel over had gehoord en ook veel van verwacht.

Was het zijn geld waard en dus ook twee sterren?

:Y maarr ik zie hier geen drie sterren komen want het was geen constante orgasme op smaakgebied.
Het was lekker,goed gegaard/bereid allemaal met soms uitstekende ingrediënten maar toch niet
spannend genoeg om bij wijze van hier minstens elke maand even een hapje te doen.

Dus je zal hier niet snel voor een tweede keer langskomen.

:N

Cijfer
8
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 24-12-2015 06:05:31 ]
  woensdag 23 december 2015 @ 01:38:14 #236
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158458971
Van lijstje afstreept.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_158461291
als jij dit bent valt je postuur me mee met al dat gesmikkel en gerechten 3x uitvragen :D

  woensdag 23 december 2015 @ 08:34:29 #238
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158461342
Nee joh, dat is François Geurds. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_158461400
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:34 schreef Isegrim het volgende:
Nee joh, dat is François Geurds. :)
oh, die moest ik even googelen. Ken niet elke chef van gezicht :@
  woensdag 23 december 2015 @ 08:42:20 #240
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158461418
Deze ken ik ook maar toevallig omdat hij naast ons huis zijn toko voert. :+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 23 december 2015 @ 09:02:50 #241
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_158461651
Ik herken 'm toevallig omdat z'n foto al duizend honderd keer in dit topic heeft gestaan.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_158461664
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:02 schreef MutedFaith het volgende:
Ik herken 'm toevallig omdat z'n foto al duizend honderd keer in dit topic heeft gestaan.
oh nou sorry hoorrrrr :'(
  woensdag 23 december 2015 @ 09:10:02 #243
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_158461718
Zo was t helemaal niet bedoeld hoor :D
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  woensdag 23 december 2015 @ 09:14:34 #244
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_158461762
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:02 schreef MutedFaith het volgende:
Ik herken 'm toevallig omdat z'n foto al duizend honderd keer in dit topic heeft gestaan.
alleen wordt ie dan meestal 'die bolle' genoemd. :P
pi_158462010
Ik zou haast denken dat Iwanius uit een team van personen bestaat zoveel wijn en zoveel eten dat krijgt een normaal persoon toch niet weg! Iwanius sport je eigenlijk? Moet haast wel. De orio zou vast beter zijn dan het origneel ( zoete rommel)!
  woensdag 23 december 2015 @ 09:42:47 #246
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_158462182
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:31 schreef mytec het volgende:
Ik zou haast denken dat Iwanius uit een team van personen bestaat zoveel wijn en zoveel eten dat krijgt een normaal persoon toch niet weg! Iwanius sport je eigenlijk? Moet haast wel. De orio zou vast beter zijn dan het origneel ( zoete rommel)!
Je weet niet hoeveel glazen hij leegdrinkt he ;)
Vermoedelijk drinkt hij in zijn eentje geen hele flessen leeg en blijft er mogelijk zelfs wel eens een bodempje in een glas over.

Qua eten.... ik ben klein en slank, maar zou er ook niet zo veel moeite mee hebben deze hoeveelheden weg te werken :+ :@
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_158462373
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:42 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Je weet niet hoeveel glazen hij leegdrinkt he ;)
Vermoedelijk drinkt hij in zijn eentje geen hele flessen leeg en blijft er mogelijk zelfs wel eens een bodempje in een glas over.

Qua eten.... ik ben klein en slank, maar zou er ook niet zo veel moeite mee hebben deze hoeveelheden weg te werken :+ :@
Dat is waar! ik ben ook niet de grootste en niet dik, maar ik merk dus goed dat ik in 1 maand niet sport en redelijk wat eet.. Paar maanden geleden trainde ik voor mijn marathon, toen waren de hoeveelheden eten geen probleem. Dat zou het nu wel worden.
pi_158464613
komen trouwens je Londen updates nog zo vlak voor kerst? kijk daar eigenlijk al sinds het begin van het topic naar uit en hoop elke keer dat je de update nu geeft :)
verveling, op de juiste momenten gevoeld, is een teken van intelligentie
pi_158466255
Bij een sterren restaurant eten is helemaal niet zo bomvol vullend als je zou denken hoor. Er zit geen lading pasta/rijst/aardappels bij. Dat scheelt al veel. Plus, je eet verspreid over een hele avond en ramt niet binnen 10 minuten je maag vol.

Voor al die noodle bowls, rijsttafels en 3 currys tegelijk op tafel heb ik wel veel respect want dat is flink aanpoten om weg te krijgen!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  Moderator woensdag 23 december 2015 @ 13:16:10 #250
9859 crew  Karina
Woman
pi_158466462
Leuk de review van de Roastroom Iwanius, kom er zo om de week langs met de bus (@Muted: op weg naar Amstel Tijgers) en vraag me elke keer af hoe het binnen is, had het idee dat het een simpel steakrestaurant was (zoals Los Gauchos bijvoorbeeld) eigenlijk omdat het bij de RAI zit. Maar het is net even 'netter' zo te zien.

En Visaandeschelde zit daar vlakbij, ook nooit geweest :')
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  woensdag 23 december 2015 @ 13:19:21 #251
62913 Blik
The one and Only!
pi_158466534
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 11:53 schreef gothic-blackie het volgende:
komen trouwens je Londen updates nog zo vlak voor kerst? kijk daar eigenlijk al sinds het begin van het topic naar uit en hoop elke keer dat je de update nu geeft :)
Ik verwacht als het topic vol is, zodat het een mooie nieuwe OP is :)
pi_158466646
quote:
99s.gif Op woensdag 23 december 2015 13:16 schreef Karina het volgende:
Leuk de review van de Roastroom Iwanius, kom er zo om de week langs met de bus (@Muted: op weg naar Amstel Tijgers) en vraag me elke keer af hoe het binnen is, had het idee dat het een simpel steakrestaurant was (zoals Los Gauchos bijvoorbeeld) eigenlijk omdat het bij de RAI zit. Maar het is net even 'netter' zo te zien.

En Visaandeschelde zit daar vlakbij, ook nooit geweest :')
visaandeschelde zit precies aan de overkant. Even hoofd omdraaien volgende keer in de bus
Roastroom heeft beneden een simpeler menu en uitstraling dan op eerste verdieping. Gezien de tafelkleden zat onze smulpaap boven :D
  Moderator woensdag 23 december 2015 @ 13:26:32 #253
9859 crew  Karina
Woman
pi_158466710
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 13:23 schreef computergirl het volgende:

[..]

visaandeschelde zit precies aan de overkant. Even hoofd omdraaien volgende keer in de bus
Roastroom heeft beneden een simpeler menu en uitstraling dan op eerste verdieping. Gezien de tafelkleden zat onze smulpaap boven :D
Weet ik vandaar het 'zit daar vlakbij'. Kan dan alleen net niet naar binnen kijken :P

Ah dan had ik het toch redelijk ingeschat. Niet dat er iets mis is met Los Gauchos overigens, vroeger ging ik daar weleens eten, prima steak :9~
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_158468191
Hoe ga je eigenlijk altijd terug naar huis of naar een volgende plek Iwanius met al die drank in je mik?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_158473370
Dit topic is geniaal!
pi_158489057
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:42 schreef Isegrim het volgende:
Deze ken ik ook maar toevallig omdat hij naast ons huis zijn toko voert. :+
Je gaat mij toch niet vertellen dat jullie tegenover FG Foodlabs in dat huizencomplex resideren?

quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:42 schreef Tinkepink het volgende:

Je weet niet hoeveel glazen hij leegdrinkt he ;)
Ik kan behoorlijk wat hebben hoor ondanks de leeftijd.

quote:
Vermoedelijk drinkt hij in zijn eentje geen hele flessen leeg en blijft er mogelijk zelfs wel eens een bodempje in een glas over.
Nou...tot voor een jaar of 10-20? terug waren 3 champagneflessen op 1 avond voor mij standaard. Wat zeg ik: Mijn record van het aantal champagneflessen op 1 avond leegdrinken(alleen dus!) is meer dan het dubbele van dat zelfs. Gelukkig eenmalig geweest zonder....te kotsen of zo. En de volgende ochtend weer gewoon vroeg wakker zonder kater waarvan akte!

Maar om terug te komen op je opmerking: Tegenwoordig drink ik helemaal niet zo veel en heb ik bijna altijd gezelschap of...er komt iemand langs die dan gewoon meedrinkt en dan is zo een fles snel leeg. Daarnaast bied ik altijd de maître een glas aan die meestal wordt geaccepteerd gewoon omdat ik meestal flessen bestel die niet de gemiddelde gast neemt. Daarnaast laat ik altijd wat in de fles over voor ik wegga. Is trouwens ook een oude fatsoensregel voor in de horeca die de meesten niet eens kennen anno 2015. Vroeger in de tijd van onze ouders (pre en Oorlogsjaren en daarna tot de jaren 70) toen de gemiddelde landgenoot nog met een hoed opliep was dit normaal dat je wanneer jij je dank wilde betuigen aan het restaurant en dan met name de bediening, dat je dan wat van je beste fles liet staan voor de bediening,in deze de maître. Geld achterlaten was voor plebs. Ik denk dat Golfer die tijd nog wel herinnert. Het wordt trouwens in een oud Geld bastion in Rotterdam in het restaurant nog steeds zo gedaan door de leden van de oude stempel.(oud geld)

Ik ben ook iemand die geen geld accepteert zoals dat in Nederland gewoon is bij bruiloften of verjaardagen. Ik vind dat goedkoop en onbehoorlijk tenzij daar uitdrukkelijk om gevraagd wordt. Je verzint maar een cadeau aangezien mijn standpunt is dat een cadeau persoonlijk moet zijn en geld is dat niet. Tis een alledaags betaalmiddel en meer niet. Een cadeau is iets persoonlijk en er zit een gedachte achter. Geld geef je gewoon en kan van jan en alleman komen. Ik ben ook iemand die erg van handgeschreven briefjes/teksten houdt omdat je daaruit veel kan opmaken hoe iemand is. Zelf had ik voor schrijven bijvoorbeeld op de lagere school waar ik netjes schrijven geleerd heb altijd een hoog cijfer.(was de tijd dat je een inktpotje in je lessenaar had) En ja,ik heb nog steeds een abonnement op een krant omdat ik papier wil voelen,ruiken,idem dito voor een boek. Dat lezen vanaf je scherm doe ik ook wel (Mobiel of iPad) maar dat is meer voor onderweg en om even snel te zien "wat ik nou weer wil " :D

quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 11:53 schreef gothic-blackie het volgende:
komen trouwens je Londen updates nog zo vlak voor kerst? kijk daar eigenlijk al sinds het begin van het topic naar uit en hoop elke keer dat je de update nu geeft :)
Geen slechte gedachte maar als je ziet zijn wij nog ver verwijderd van een nieuw topic (50 reacties verschil) dus ik denk niet dat we dat halen,tenzij nu iedereen massaal het opvult met reacties,en daarbij is de TT NYC-London en dan staat het een beetje raar als London er niet instaat. Maar het komt snel online,dus even fingers crossed voor de 'Christmas surprise' :s)

quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 14:28 schreef FutureFairytale het volgende:
Hoe ga je eigenlijk altijd terug naar huis of naar een volgende plek Iwanius met al die drank in je mik?
Rotterdam is niet zo groot als je praat over de ligging van mijn favoriete restaurants. Het is niet zo wijd verspreid als Amsterdam bijvoorbeeld waar alles vrij ver uit elkaar ligt. Meestal neem ik een taxi als ik de brug over moet en anders loop ik gewoon ( of ik pak een fiets),iets dat ik van oudsher gewend ben.

Goed!



Waar?









FG Noodlebar
Katshoek 33
3032 AE Rotterdam

Wat at / dronk je?


Met 'Miep' FG's eigen Laksa bowl nuttigen die daarna weg moest.



Als toetje FG's nieuwste creatie die zowel in aanzien als smaak "to die for"is.


Maar goed,Miep weg en ik dus alleen en wat doe je dan als smulpaap in zo'n geval?



Waar?






FG Food Labs
Katshoek 41
3032 AE Rotterdam

Wat at / dronk je?


Bubbels! alias 'party time' :') .........en we maken gewoon het beste ervan.



Even lekker knabbelen met wat zuurdesembrood en die overheerlijke Joselito Chorizo gesneden stukken. De chef had geen zin om mij een standaard klein schoteltje te geven zoals iedere gast normaliter krijgt bij bestelling,maar gaf mij maar gelijk een heel vel met de woorden: "als je meer wilt dan horen we het wel." Uiteraard naast de bubbels ook plat water erbij want de mond moet af en toe geneutraliseerd worden voor de smaak.



Kon het toch niet laten om weer in de keuken te komen koekeloeren en bij toeval tegen de voor mij gereedstaande gerechtjes aan te lopen. Ziet er goed uit maar nog niet af.


En zo issie af volgens de chef. En uiteraard niet 1 maar twee voor ondergetekende. *) "service"



De chef legt even uit aan twee gasten (“die volgens zegge het beste van het beste gewend zijn op culinair gebied" :') dat dit de enige echte Waygu A5 beef is en een portie ¤ 45,00 kost. Nou...de geweldenaren moesten er nog even over nadenken (logisch want ik had al de hele avond het idee dat ze erg veel blabla hadden en voor een dubbeltje op de eerste rang wilde zitten, met hun ene glas huiswijn waar ze tergend langzaam uitdronken de rest van de avond en refills afsloegen.) toen puntje bij paaltje kwam. _O- 1 wilde er wel een foto van maken voor zijn Facebook/Instagram account schijnbaar om te laten zien dat hij een confrontatie had met een stuk Waygu A5 beef waardoor met de geplaatste foto de indruk wordt gewekt dat hij het ook echt bestelt heeft. Maar iets zegt mij dat hij ongetwijfeld dat laatste wel zal weglaten })



Een weerzien met een bekend en lekker hartig lam gerecht i.p.v. , zoals bij de vorige keer, côte de boeuf.



En als onze geweldenaren geen Waygu A5 beef nemen dan doe ik het wel, Wat zeg Ik: Gooi er maar wat juicy buikspek en als het kan zelfs kaviaar bij chef want...ik moet wel dubbel genieten zo naast de geweldenaren. })


Impressies / Op of aanmerkingen

Heerlijk gegeten en andermaal weer genoten van FG zijn keuken bij zowel de Noodlebar als FoodLabs. En als je zo lekker gegeten hebt dan moet je het een beetje in stijl afsluiten en dat deed ik dan ook bij:



Waar?

© Bogue.



Hugh Rotterdam
Kruiskade 15
3012 CM Rotterdam

Wat dronk je?


Bij toeval kwam ik daar een aantal bekenden ( w.o. een oude linksbuiten van Feyenoord) daar tegen van wie er 1 jarig was en ik werd gelijk uitgenodigd om mee te feesten en dat deed ik dan ook. De jarige draagt trouwens het fraaie Versace overhemd aan wat je nog net op de achtergrond ziet. Die meiden ernaast horen er niet bij maar probeerden zoals gewoonlijk aandacht te trekken door in de buurt van de 'onze' tafel te gaan zitten in de hoop dat ze gratis konden meedrinken. Ze kregen er geen kans voor te meer er ook naast onze tafel iemand van de club stond die ongewenst gedrag onmiddellijk afstrafte door uitzetting uit de club.


Dus jij was na afloop helemaal kachel? Kater de volgende ochtend?

Viel wel mee want loop al een tijdje rond op deze aarde dus ben wel wat gewend aan drank i.c.m. feesten. Zo...het was mij een dagje wel zo vlak voor kerstavond ( en de avondmis)
pi_158489300
Wow, die 'tompouce' ziet er mooi uit. Wat zit er allemaal in?
  donderdag 24 december 2015 @ 08:03:22 #258
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_158489494
Hé FG noodlebar was ik gisteren ook. Wilde eigenlijk naar Foodlabs, maar was alleen en het was wel erg stil binnen (rond lunchtijd), dus toen maar gewoon noodles.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_158490032
Iwanius jij gaat me toch niet vertellen dat je die redbull vodka drinkt he! Kan me voorstellen dat van een mooie fles wat overlaten een mooi gebaar is, inderdaad nog niet eerder van gehoord. Vlees ziet er erg goed uit, ja is duur maar het is maar hoe je het bekijkt (slechte steak is ook zo 30 euro). Geld op verjaardagen/bruiloften is eigenlijk niks, het gebaar telt, de moeite om een mooi cadeau te vinden telt. Van mij part kost het 5 euro, maar als het precies iets voor mij is dan is het veel meer waard dan 20 euro.
  donderdag 24 december 2015 @ 12:36:28 #260
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158493572
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 09:15 schreef mytec het volgende:
Kan me voorstellen dat van een mooie fles wat overlaten een mooi gebaar is, inderdaad nog niet eerder van gehoord.
Is inderdaad een oud gebruik dat nog zelden wordt gedaan.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 24 december 2015 @ 12:37:05 #261
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158493593
En wat leuk dat Coen Moulijn z'n verjaardag vierde in die club. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_158493663
quote:
11s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:37 schreef golfer het volgende:
En wat leuk dat Coen Moulijn z'n verjaardag vierde in die club. :')
Ik zat ook al te denken wie het kon zijn. Zie Iwanius nou niet met de jongste generatie, maar ik heb het mysterie nog niet opgelost :')
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  donderdag 24 december 2015 @ 12:43:53 #263
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_158493721
quote:
11s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:37 schreef golfer het volgende:
En wat leuk dat Coen Moulijn z'n verjaardag vierde in die club. :')
Lijkt me niet, want die is:

A: In Februari geboren
B: Al 4 jaar dood.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  donderdag 24 december 2015 @ 12:45:23 #264
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158493758
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:43 schreef MutedFaith het volgende:

Lijkt me niet, want die is:

A: In Februari geboren
B: Al 4 jaar dood.
joh. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_158493842
Iedereen weet ook dat Moulijn meer iemand voor de Holly was dan voor de Hugh
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  donderdag 24 december 2015 @ 12:50:18 #266
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_158493846
Maar zo te lezen was t ook niet de linksbuiten van Feyenoord die jarig was. Maar iemand in dat gezelschap.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_158493893
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:50 schreef MutedFaith het volgende:
Maar zo te lezen was t ook niet de linksbuiten van Feyenoord die jarig was. Maar iemand in dat gezelschap.
Nu je het zegt...het oud Hollands van Iwa bracht me in de war..en ik ben dus niet de enige ;(
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  donderdag 24 december 2015 @ 13:19:50 #268
239294 PierreTT
Man man man, wat een drama!
pi_158494381
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:40 schreef Tim86 het volgende:

[..]

Ik zat ook al te denken wie het kon zijn. Zie Iwanius nou niet met de jongste generatie, maar ik heb het mysterie nog niet opgelost :')
Regi Blinker _O_
Half bezopen is weggegooid geld.
  donderdag 24 december 2015 @ 15:52:49 #269
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_158497402
quote:
10s.gif Op donderdag 24 december 2015 05:34 schreef Iwanius het volgende:


En als onze geweldenaren geen Waygu A5 beef nemen dan doe ik het wel, Wat zeg Ik: Gooi er maar wat juicy buikspek en als het kan zelfs kaviaar bij chef want...ik moet wel dubbel genieten zo naast de geweldenaren. }) [/sub]

Is dit qua Waygu vlees dan een normale portie waar je dus ¤45,- voor moet betalen? Of krijg jij meer :P
Want voor zo iets exclusiefs vind ik die prijs dan helemaal niet duur.
吴 曼 迪
  donderdag 24 december 2015 @ 16:27:19 #270
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_158498054
quote:
17s.gif Op donderdag 24 december 2015 15:52 schreef megamandy het volgende:

[..]

Is dit qua Waygu vlees dan een normale portie waar je dus ¤45,- voor moet betalen? Of krijg jij meer :P
Want voor zo iets exclusiefs vind ik die prijs dan helemaal niet duur.
Inderdaad. Als dit een normale portie is valt het reuze mee. Zeker vergeleken met dat nieuwe vleesrestaurant in R'dam (CEO bla iets), waar ze 35 piek durven te vragen voor 100 gram :')
  donderdag 24 december 2015 @ 16:28:57 #271
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_158498086
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 16:27 schreef Knuck-les het volgende:

[..]

Inderdaad. Als dit een normale portie is valt het reuze mee. Zeker vergeleken met dat nieuwe vleesrestaurant in R'dam (CEO bla iets), waar ze 35 piek durven te vragen voor 100 gram :')
Fatsoenlijk vlees begint sowieso meestal pas bij ongeveer ¤30,- inderdaad en dan is het meestal nog eens afwachten of ze wel begrijpen wat medium-RARE inhoudt :'(
吴 曼 迪
  donderdag 24 december 2015 @ 17:02:45 #272
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158498884
Ja hallo :(
Nu heb ik dus zin in dat vlees he! o|O
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158499451
Die 45 euro zou het mij ook wel waard zijn om te proberen.
pi_158502695
quote:
10s.gif Op donderdag 24 december 2015 05:34 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Als toetje FG's nieuwste creatie die zowel in aanzien als smaak "to die for"is.

Dit ziet er echt geweldig uit. Wat zit er allemaal in?

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 24-12-2015 20:01:23 ]
  donderdag 24 december 2015 @ 20:15:46 #275
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158503198
quote:
10s.gif Op donderdag 24 december 2015 05:34 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Je gaat mij toch niet vertellen dat jullie tegenover FG Foodlabs in dat huizencomplex resideren?

:Y Heliport-complex.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_158511012
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 07:18 schreef Grutsk het volgende:
Wow, die 'tompouce' ziet er mooi uit. Wat zit er allemaal in?
Geen flauw idee maar zal het hem eens vragen. Je hebt trouwens twee verschillende soorten.



quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 08:03 schreef Tinkepink het volgende:
Hé FG noodlebar was ik gisteren ook. Wilde eigenlijk naar Foodlabs, maar was alleen en het was wel erg stil binnen (rond lunchtijd), dus toen maar gewoon noodles.
Stilte voor de storm want in de avond is het nokvol en met deze beide Kerstdagen sowieso ook.

quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 09:15 schreef mytec het volgende:
Iwanius jij gaat me toch niet vertellen dat je die redbull vodka drinkt he!
Nee, ben niet zo vodka minded dat tegenwoordig ook hip is net zo als dat drinken van gin-tonic.
Ik heb wat glaasjes uit die fles champagne genomen en daarna overgestapt op de cola.

quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:50 schreef MutedFaith het volgende:
Maar zo te lezen was t ook niet de linksbuiten van Feyenoord die jarig was. Maar iemand in dat gezelschap.
Kijk...iemand die tenminste goed leest.

quote:
17s.gif Op donderdag 24 december 2015 15:52 schreef megamandy het volgende:

Is dit qua Waygu vlees dan een normale portie waar je dus ¤45,- voor moet betalen? Of krijg jij meer :P Want voor zo iets exclusiefs vind ik die prijs dan helemaal niet duur.
Porties die voor mij worden bereid zijn altijd groter dan normaal (maar betaal er ook gewoon voor)...en deze kost
gewoon ¤ 100,-. Normaliter krijg je voor ¤45,- onderstaand formaat bij Labs & FG:



quote:


De Rotterdamse sterrenchef François Geurds stapt in de oliebollen. Smulpapen kunnen op 31 december vanaf 10 uur terecht bij FG Noodle Bar aan de Katshoek voor een culinair verantwoord bolletje.

De bol onderscheidt zich van traditionele bollen door het beslag en het gebruik van Aziatische kruiden

,,De bol onderscheidt zich van traditionele bollen door het beslag en het gebruik van Aziatische kruiden. Hij krijgt een hartige bite, maar past toch perfect bij een glas bubbels,'' zegt Geurds.

Hij zegt de kunst van het oliebollen bakken te hebben afgekeken van zijn vader. ,,Op oudejaarsdag dekte hij de hele keuken af met oude kranten en sloeg dan aan het bakken. Heerlijk, zo'n oliebol of appelbeignet, maar na al die jaren is het eens tijd voor een andere variant.''

Geurds zegt op oudejaarsdag door te gaan tot het beslag op is. ,,En als er dan nog klanten staan, bakken we nog meer.'' De 'sterrenbol' kost 1,35 euro, waarvan 10 cent naar de voedselbank gaat.
© AD 2015
:D Grappig dit want werd zondag pas besloten onder het eten. Oh ja en FG Noodlebar is maar open tot....21:00 uur
uiterlijk! En die oliebol?...... :X (...omdat ik weet wat het is en ja..hij is rond..)

quote:
Grappig dit aangezien het mijn cocktail is die eergisteren in de vooravond speciaal voor mij werd bereid gewoon omdat ik de bartender opdracht gaf voor mij een pre kerst cocktail te maken ongeacht de prijs. Eerst kreeg ik een 'groene' en daarna dus waarmee nu geadverteerd wordt. Logisch want die fotograaf van HUGH vroeg of hij een foto mocht nemen van de laatste cocktail met zijn....iPhone..



Oké .........lang op gewacht maar hier is de "Kerst surprise" *O* *O* *O*



Waar?




© Dailymail UK.


© Elizabethonfood.



Restaurant Gordon Ramsay
Royal Hospital Road 68,
London SW3 4HP, England


De champagnekaart,uiteraard alles in Britse ponden, en ik zie zelfs een van mijn lievelingschampagnes die ik ooit naar Fitzgerald in Rotterdam meenam en voor veel gedoe zorgde.


© Gordon Ramsay.
1 van de menukaarten van Gordon Ramsay's restaurant.



Ook niet verkeerd als afsluiter.


Wat at / dronk je?


Jaaaa....deze werd het ondanks dat ik'm natuurlijk ken en zelf in huis heb.
Het is gewoon een hele goede champagne!



Gordon Ramsay's Pressed foie gras with green apples, turnips, watercress
and smoked duck.
Oh...wat is dit perfect in samenstelling.Wat een subtiliteit
ondanks de eenvoud! Topper!



Gordon Ramsay's Salmon Sashimi topped with roe and wrapped with seaweed,.
Mwah...niet te vergelijken met het vorige gerecht maar gewoon goed en lekker
maar weinig verheffends.



Gordon Ramsay's mini Scotch Eggs. Oh....wat is dit niet alleen fraai in opmaak/presentatie maar ook gewoon lekker!



Gordon Ramsay's steak tartare. Ik moest en zou deze uitproberen hoe erg het
ook tussen de andere gangen vloekten. Was geen slechte zet i.i.g.



Deze Blanc de Blanc werd mij aanbevolen en eerlijk is eerlijk: Hij is/was erg elegant
in de mond,fris en een lange afdronk



Gordon Ramsay's amuse bouche of baked potato mousseline, smoked egg
yolk with Parmesan cheese foam and black truffle
.Fantastische amuse die
er niet alleen spannend uitziet maar ook een geweldige lekkere binnenkomer is.



Gordon Ramsay's fillets of Dover sole poached with parsley milk, purslane and beurre noisette.
Simpel in opmaak en zo puur en fijn in smaak.Topper!



Gordon Ramsay's Isle of Gigha halibut with Atlantic King crab, cauliflower couscous,
finger lime and Ras el Hanout infused broth.
Prachtig gerecht en in smaak "to die for".
Topper!



Voor mij totaal onbekend maar bleek achteraf een geweldige (prijzige vooral!)
wijn te zijn (uit een fantastisch wijnjaar!) die perfect aansloot bij de volgende
gangen. Een rijke volle wijn met een inkt rode kleur i.c.m. een rijke boquet
van aromatische geuren van verschillende fruitsoorten die in de mond helemaal
tot uiting komen.



De rode 1981, de Blanc de blanc 2007 en totslot rechts de Jacquesson uit 2002.



Gordon Ramsay's buttered and truffled homemade linguine Een heerlijk gerechtje met die creme
achtige saus van Parmezaanse kaas met daarop Périgord truffel. Heerlijk!



Gordon Ramsay's Ravioli Of Lobster. Fraaie opmaak,juiste smaakverhouding tussen de langoustine en zalm,
gewoonweg top!



Gordon Ramsay's Honeycomb ring lemon parfait. Kunstige opmaak als dessert en "to die for".



Gordon Ramsay's Truffle Dumplings. Oh...zowel in aanzien als in smaak geweldig!



Gordon Ramsay's rosewater Turkish delight i.c.m.


Gordon Ramsay's peanut brittle en...


Gordon Ramsay's iced white chocolate bonbons! "To die for!"



Gordon Ramsay's Japanese Sencha tea als afsluiter van de meer dan geslaagde avond!


Impressies / Op of aanmerkingen

De onderschriften bij de foto's zeggen volgens mij genoeg en wel dat ik verrast ben geweest,meer dan ik hoopte kreeg en niets maar dan ook niets op te merken had over Gordon Ramsay's vlaggenschip in London met zijn 3 Michellen sterren. Zelfs het gegeven dat men per tafel meer dan 1 ober ter beschikking heeft zodat er niets maar dan ook niets aan je zal ontbreken mag niet als storend of overdreven worden ervaren.

Dus je zou hier best weer langs willen komen voor een hapje en een drankje?

Was het maar zo makkelijk. Als dat zo was dan zit ik hier bijna elke dag voor de lunch en diner de komende tijd.

Cijfer?
10
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 25-12-2015 00:52:42 ]
  vrijdag 25 december 2015 @ 06:01:42 #277
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158513483
Oh wow zeg, ziet er geweldig uit!

Wat is het 'groen' op die steak tartare nou?

En jammer dat je de coquilles van Isle of Skye niet nam/kon nemen, die zijn zo verschrikkelijk lekker O+

Al ziet echt werkelijk elk gerecht er heerlijk uit man, top!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158513533
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 06:01 schreef Molo het volgende:
Oh wow zeg, ziet er geweldig uit!

Wat is het 'groen' op die steak tartare nou?

lijkt op oostindische kers
  vrijdag 25 december 2015 @ 07:12:37 #279
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158513546
Ik wil de mini Scotch eggs!!! O+

En dat Turks fruit ziet er ook fantastisch uit zeg!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 25 december 2015 @ 07:18:59 #280
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158513563
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 07:03 schreef computergirl het volgende:

[..]

lijkt op oostindische kers
Bij google check lijkt dit er inderdaad op. Klinkt als erg lekker erbij :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 25 december 2015 @ 07:21:19 #281
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158513570
Om de eoa reden zou ik zulk mooi, verfijnd eten niet verwacht hebben bij Ramsey. Het zal al dat gevloek zijn ofzo. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 25 december 2015 @ 07:31:26 #282
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158513589
Ik ook niet hoor, dacht dat hij wat grover (niet Jamie Oliver stijl, maar toch grover) kookte.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 25 december 2015 @ 09:19:45 #283
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_158514316
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 07:31 schreef Molo het volgende:
Ik ook niet hoor, dacht dat hij wat grover (niet Jamie Oliver stijl, maar toch grover) kookte.
ja, beef wellingtons enzo. Komt door hells kitchen denk ik. Maar dit ziet er allemaal super uit inderdaad! ^O^
pi_158514637
Ziet er erg goed uit! vooral de dumplings en scotched eggs zien er F*cking delicious uit! Steak tartare heeft wel erg veel groen bovenop, qua presentatie. Hij is ook niet zuinig met de truffel!
pi_158514690
Zo zie je maar weer wat van karikatuur hij van zichzelf neer zet op tv. Ziet er echt 'to die for' uit allemaal. Vreselijk jaloers op je nu. :6
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_158514762
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 07:21 schreef Isegrim het volgende:
Om de eoa reden zou ik zulk mooi, verfijnd eten niet verwacht hebben bij Ramsey. Het zal al dat gevloek zijn ofzo. :D
misschien staat hij daar zelf helemaal nooit in de keuken maar is alleen zijn naam (en financiering) gekoppeld?
  vrijdag 25 december 2015 @ 09:55:38 #287
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158514849
Misschien omdat zij hier kookt, niet Ramsay? Head chef van Gordon Ramsay Restaurant is Clare Smyth:



(maar goed, Ramsay kan het ook wel. Ik snap niet zo goed dat jullie hem met Jamie vergelijken. Die twee koken echt in een different league. En zijn irl ook als water en vuur)
pi_158514955
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 09:55 schreef RobinOok het volgende:
Misschien omdat zij hier kookt, niet Ramsay? Head chef van Gordon Ramsay Restaurant is Clare Smyth:

[ afbeelding ]

(maar goed, Ramsay kan het ook wel. Ik snap niet zo goed dat jullie hem met Jamie vergelijken. Die twee koken echt in een different league. En zijn irl ook als water en vuur)
Ramsay lijkt me een erg vakkundige chef, echter heeft hij door kitchen nightmares/hell's kitchen het schreeuwerige imago gekregen. Echter had hij in die series ook alle reden om zo te keer te gaan, blijft vermakelijk vooral kitchen nightmares, waar hij in het begin gewoon meerdere malen bijna vergiftigd werd door de kok. Maar natuurlijk kan hij niet overal zelf de leiding hebben, hij heeft dus natuurlijk een staff dat ook zonder hem minstens zo goed is. https://en.wikipedia.org/(...)ted_by_Gordon_Ramsay
Aardig wat Michelin sterretjes zo te zien.
pi_158515004
Ik heb wat kookboeken van Ramsey en daar staan echt geweldig verfijnde gerechten in. Volgens mij vindt hij Jamie ook niet echt een goede kok, of het is een beetje een act. Weet niet.


Over links- en rechtshandige koks. :D

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 25-12-2015 10:13:03 ]
  vrijdag 25 december 2015 @ 10:25:13 #290
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158515338
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 09:55 schreef RobinOok het volgende:
Misschien omdat zij hier kookt, niet Ramsay? Head chef van Gordon Ramsay Restaurant is Clare Smyth:

[ afbeelding ]

(maar goed, Ramsay kan het ook wel. Ik snap niet zo goed dat jullie hem met Jamie vergelijken. Die twee koken echt in een different league. En zijn irl ook als water en vuur)
Omdat ik hem vaker wat robuuster gerechten heb zien maken dan verfijnde, that's why

Nooit bij hem gegeten dus daar kan ik niet over oordelen
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 25 december 2015 @ 10:47:11 #291
239294 PierreTT
Man man man, wat een drama!
pi_158515697
Wat een gerechten, en wat een ervaring moet dit geweest zijn O+ Prachtig O+
Half bezopen is weggegooid geld.
  vrijdag 25 december 2015 @ 10:49:43 #292
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158515745
Zeg, Iwanius, hoe lang hebben Miep en jij verkering?
pi_158516002
Gordon heeft met zijn restaurants totaal onwijs veel sterren, het meeste van Amerika. Misschien wel vd wereld. Komt niet zomaar aangewaaid. Ik vind em juist sympathiek en toegewijd, kijk denk andere programma's van em.

En niks mis met Jamie ook O+ Dat hij niet zou kunnen koken slaat nergens op.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 25 december 2015 @ 12:27:32 #294
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158517848
Erg lekkere gerechten daar bij die tent van Ramsay. Zou graag een aantal ervan nuttigen en inderdaad is Clare Smyth ongeveer de absolute top van de UK. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_158518074
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 11:06 schreef FutureFairytale het volgende:
Gordon heeft met zijn restaurants totaal onwijs veel sterren, het meeste van Amerika. Misschien wel vd wereld. Komt niet zomaar aangewaaid. Ik vind em juist sympathiek en toegewijd, kijk denk andere programma's van em.

En niks mis met Jamie ook O+ Dat hij niet zou kunnen koken slaat nergens op.
The F-word O+

Laatst een docu gezien over de carrière van Ramsay. Veel respect voor die man hoor.

Tof verslag Iwanius!
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_158518928
quote:
6s.gif Op vrijdag 25 december 2015 00:41 schreef Iwanius het volgende:

Oké .........lang op gewacht maar hier is de "Kerst surprise" *O* *O* *O*

[ afbeelding ]

Waar?

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
© Dailymail UK.


[ afbeelding ] © Elizabethonfood.

[ afbeelding ]

Restaurant Gordon Ramsay
Royal Hospital Road 68,
London SW3 4HP, England

[ afbeelding ]
De champagnekaart,uiteraard alles in Britse ponden, en ik zie zelfs een van mijn lievelingschampagnes die ik ooit naar Fitzgerald in Rotterdam meenam en voor veel gedoe zorgde.


[ afbeelding ] © Gordon Ramsay.
1 van de menukaarten van Gordon Ramsay's restaurant.


[ afbeelding ]
Ook niet verkeerd als afsluiter.


Wat at / dronk je?

[ afbeelding ]
Jaaaa....deze werd het ondanks dat ik'm natuurlijk ken en zelf in huis heb.
Het is gewoon een hele goede champagne!


[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's Pressed foie gras with green apples, turnips, watercress
and smoked duck.
Oh...wat is dit perfect in samenstelling.Wat een subtiliteit
ondanks de eenvoud! Topper!


[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's Salmon Sashimi topped with roe and wrapped with seaweed,.
Mwah...niet te vergelijken met het vorige gerecht maar gewoon goed en lekker
maar weinig verheffends.


[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's mini Scotch Eggs. Oh....wat is dit niet alleen fraai in opmaak/presentatie maar ook gewoon lekker!


[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's steak tartare. Ik moest en zou deze uitproberen hoe erg het
ook tussen de andere gangen vloekten. Was geen slechte zet i.i.g.


[ afbeelding ]
Deze Blanc de Blanc werd mij aanbevolen en eerlijk is eerlijk: Hij is/was erg elegant
in de mond,fris en een lange afdronk


[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's amuse bouche of baked potato mousseline, smoked egg
yolk with Parmesan cheese foam and black truffle
.Fantastische amuse die
er niet alleen spannend uitziet maar ook een geweldige lekkere binnenkomer is.


[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's fillets of Dover sole poached with parsley milk, purslane and beurre noisette.
Simpel in opmaak en zo puur en fijn in smaak.Topper!


[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's Isle of Gigha halibut with Atlantic King crab, cauliflower couscous,
finger lime and Ras el Hanout infused broth.
Prachtig gerecht en in smaak "to die for".
Topper!


[ afbeelding ]
Voor mij totaal onbekend maar bleek achteraf een geweldige (prijzige vooral!)
wijn te zijn (uit een fantastisch wijnjaar!) die perfect aansloot bij de volgende
gangen. Een rijke volle wijn met een inkt rode kleur i.c.m. een rijke boquet
van aromatische geuren van verschillende fruitsoorten die in de mond helemaal
tot uiting komen.


[ afbeelding ]
De rode 1981, de Blanc de blanc 2007 en totslot rechts de Jacquesson uit 2002.


[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's buttered and truffled homemade linguine Een heerlijk gerechtje met die creme
achtige saus van Parmezaanse kaas met daarop Périgord truffel. Heerlijk!


[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's Ravioli Of Lobster. Fraaie opmaak,juiste smaakverhouding tussen de langoustine en zalm,
gewoonweg top!


[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's Honeycomb ring lemon parfait. Kunstige opmaak als dessert en "to die for".


[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's Truffle Dumplings. Oh...zowel in aanzien als in smaak geweldig!


[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's rosewater Turkish delight i.c.m.

[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's peanut brittle en...

[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's iced white chocolate bonbons! "To die for!"


[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's Japanese Sencha tea als afsluiter van de meer dan geslaagde avond!


Impressies / Op of aanmerkingen

De onderschriften bij de foto's zeggen volgens mij genoeg en wel dat ik verrast ben geweest,meer dan ik hoopte kreeg en niets maar dan ook niets op te merken had over Gordon Ramsay's vlaggenschip in London met zijn 3 Michellen sterren. Zelfs het gegeven dat men per tafel meer dan 1 ober ter beschikking heeft zodat er niets maar dan ook niets aan je zal ontbreken mag niet als storend of overdreven worden ervaren.

Dus je zou hier best weer langs willen komen voor een hapje en een drankje?

Was het maar zo makkelijk. Als dat zo was dan zit ik hier bijna elke dag voor de lunch en diner de komende tijd.

Cijfer?
10
/ 10
Dat ziet er wel echt fantastisch uit, is het zo moeilijk om hier een tafel te krijgen dan?
May you never steal, lie or cheat. But if you have to steal, then steal away my sorrows. If you have to lie, then lie with me all the nights of our life. If you have to cheat, then cheat death because I don't want to live a day without you
pi_158523450
Wat een tof verslag! Die gerechten van Ramsay zien er echt geweldig uit!
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_158524518
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 06:01 schreef Molo het volgende:
Oh wow zeg, ziet er geweldig uit!

Wat is het 'groen' op die steak tartare nou?
Oost-Indische kers

quote:
En jammer dat je de coquilles van Isle of Skye niet nam/kon nemen, die zijn zo verschrikkelijk lekker O+
Ja..ik moest ergens een keuze maken en die leken mij nou net niks. Weet niet want hoeveel verschillende bereidingen van en met coquilles ben ik nu al in mijn leven tegengekomen? Op een bepaalt moment heb je dan wel zo een beetje alle smaakcombinaties wel gehad en kan het dus alleen maar tegenvallen...toch?
pi_158524577
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 07:21 schreef Isegrim het volgende:
Om de eoa reden zou ik zulk mooi, verfijnd eten niet verwacht hebben bij Ramsey. Het zal al dat gevloek zijn ofzo. :D
Ramsay en niet verfijnt eten.... :{ Het is een vrij orthodoxe chef-kok geweest in zijn prime en dat heeftie weer geleerd/afgekeken/in gedrild door zijn leermeester Marco Pierre White, die helemaal het enfant terrible van de culinaire wereld was in zijn prime. Kijk maar eens op Youtube op beide namen toen zij aan de weg timmerden. Vooral wanneer Marco Pierre White een jonge Gordon bij hem in de keuken had werken en voor de allergrootste Franse chefs kookte.
  vrijdag 25 december 2015 @ 19:18:42 #300
62913 Blik
The one and Only!
pi_158524618
quote:
2s.gif Op vrijdag 25 december 2015 19:11 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Oost-Indische kers

[..]

Ja..ik moest ergens een keuze maken en die leken mij nou net niks. Weet niet want hoeveel verschillende bereidingen van en met coquilles ben ik nu al in mijn leven tegengekomen? Op een bepaalt moment heb je dan wel zo een beetje alle smaakcombinaties wel gehad en kan het dus alleen maar tegenvallen...toch?
Of, des te uitzonderlijker het kan zijn als het toch een "to die for" gerecht blijkt te zijn... Toch?
pi_158524638
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 13:21 schreef LordLynx het volgende:

[..]

Dat ziet er wel echt fantastisch uit, is het zo moeilijk om hier een tafel te krijgen dan?
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 09:49 schreef computergirl het volgende:

misschien staat hij daar zelf helemaal nooit in de keuken maar is alleen zijn naam (en financiering) gekoppeld?
Misschien iets meer inlezen in iemand zijn achtergrond als je zo een reactie plaatst?
Gordon heeft de klassieke Franse koksopleiding gevolgd uit noodzaak (zeer getalenteerde voetballer bij The Glasgow Rangers) en daarna zijn eigen zaak met veel problemen weten te openen en zelf ook te runnen. Er is indertijd ook de documentaire gemaakt in de periode dat hij zijn derde ster probeerde te halen genaamd Boiling Point en wat toen ook voor heel veel consternatie zorgde in de media vanwege de manier hoe Gordon dus daar zijn Rijk bestierde. Raar eigenlijk want in de klassieke Franse keukens van chef-koks is het niet anders,zo niet erger.

quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 13:21 schreef LordLynx het volgende:

......is het zo moeilijk om hier een tafel te krijgen dan?
:Y gaat heel wat vooraf tenzij je in The Ritz of zo verblijft i.v.m. bepaalde onderlinge afspraken tussen het Hotel en dit soort restaurants.

[ Bericht 34% gewijzigd door #ANONIEM op 25-12-2015 19:22:31 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')