SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt..
Verder ook:
• De plek waar je alles kan vragen over de Rotterdamse horeca,diens restaurants,toko's,uitbaters.
• De plek waar je volgens mij het beste,lekkerste en als het kan goedkoopst ook kan eten.
• De plek waar je komt te weten welke restaurants je het beste kan mijden en waarom..
• De plek waar je komt te weten welke belangrijke culinaire evenementen er weer op stapel staan.
En wat gebeurd er met wat je dagelijks zoal eet?
Die blijven gewoon in het "Wat eten en drinken we vandaag"topic verschijnen zodat ik nog iets van contact heb met de 'buitenwereld'
Vorige deel:
Het grote "Waar gaan we nu weer eten Iwanius" topic #2 Bon Apetit!
Het uitzicht in de ochtend vanuit onze suite in het Hilton Times Square hotel.
Als een echte ýankee' ontbijt je niet in je 'thuis' / hotel maar doe je dat gewoon buitenhuis en in dit geval bij HH midtownbagelseast met wat sapjes,water,bagel,toast en borden yogurt met o.a.aardbeien. Licht ontbijt voor ons doen,maar bewust, want hierna gaan we op pad en dan zullen we om de zoveel seconden wel ergens iets eetbaars tegenkomen in een stad als NYC.
Allemachtig...nog geeneens 09:00 uur en al zo druk.
Wat zei ik? "licht ontbijten want zullen we om de zoveel seconden wel ergens iets eetbaars tegenkomen" Ja hoor...we zijn bij een Doughnuttery binnen geweest (eerste foto) en we hebben elk bovenstaande doughnut voor onderweg meegenomen.
Tja..zo later in de ochtend kom je al van alles tegen.Wat zeg ik: Je kan er zelfs mee op de foto gaan als je dat wilt
Wat zei ik? Overal eten in NYC. Dus even de NYC sfeer proeven met een echte hotdog en pretzel
en dan plaatsnemen op Times Square. Wel duur trouwens: $ 8,-
Beiden op Times Square van het bestelde genieten d.w.z Miep de hotdog en ik de pretzel.
Jeu...ik vind het maar een drukke bedoening allemaal. Miep vind het prachtig en ik heb nog maar een extra hotdog gehaald want die pretzel vond ik een aanfluiting en weggegooid.
En weer zo een typische NYC bezienswaardigheid en wel Rockefeller Plaza.
Niks Chinatown want dat doen we thuis al genoeg. Gewoon Little Italy bezoeken voor Italiaans eten!
Waar?
Il Piccolo Bufalo.
141 Mulberry Street,
between Hester/ Grand Street, New York, NY,USA.
Een gemengde 'Italiaanse' salade en een pizza. Mwah...ging wel en niet veel beter dan wat we thuis kunnen bestellen.
American Museum of Natural History maar eens bezoeken.
Huh...wat is dit nou? Lokale markt onder de noemer Apple Fest. Zeg maar wat wij als een Oogst Festival zien.
In de rij staan bij een stand met een close-up van mijn zoetigheidje terwijl het blonde meisje voor mij, mij wat achterdochtig aankeek terwijl
ik een foto maak van het goedje schijnbaar omdat ze iets zocht wat er niet was nl.dat een ouwe lul een foto van een jong meisje maakte.
Ze keek ook enigszins verbaast op toen Miep ineens naar mij toekwam en mij het welbekende kusje gaf en haar aankeek met zo een
typische meidenblik van: "mot je muts".
Naast sapjes een lekkere wrap gehaald gevuld met o.a. veel groenvoer,truffelmayo en kaas.
Voor de verandering heeft Miep eens een hand vol belegd met Raclette Kaas.
Tja..een plek waar mannen graag komen om 'behulpzaam' te zijn en jonge vrouwen nog veel meer dus Miep ook.
Waar?
© Lilly's blog
Norma's restaurant at Le Parker Meridien hotel
119 W 56th St, New York, NY 10019,USA
Een kleine impressie van de omgeving.
Met het welbekende $1.000,- gerechtje'(rechtsboven op bovenstaande menukaart) alias de 'zillion dollar lobster frittata. De prijs wordt vnl.
bepaalt door het gebruik van Sevruga kaviaar. Nee, ik nam hem niet want prijs-kwaliteit is helemaal zoek en daarbij heb ik al een paar keer
Sevruga kaviaar geproefd en zelfs Beluga.
Wat at / dronk je?
Norma's Artichoke Eggs Benedict with Truffle Porcini Sauce . Jah...lekker en goed te doen dus.
Norma's red berry rissoto oatmeal in a crispity waterbowl waarbij alleen de z/w borden niet eetbaar zijn. Erg lekker licht,gezond en ook nog fraai opgemaakt
Wat zou een bezoek aan NYC zijn als je ook niet een typische brandweerkazerne bezoekt.
En waar men ineens de lichten en sirenes aandoet om je als toerist te laten schrikken.
Waar?
© Wikimedia
Robert restaurant at the Museum of Arts and Design
2 Columbus Cir, New York, NY 10019,USA
Wat at / dronk je?
De wijn / champagnekaart.
Mja..een amuse 'Robert'...puree substantie met wat kaneel erdoor..Bwah..
Stond niet op de wijnkaart, maar was volgens de sommelier een toppertje. Hmmm...ik zag niks interessants verder dus doe maar. Nou...
redelijk, maar geen toppertje. Hopelijk zijn de bestelde gerechten beter.
Terwijl wij op ons eten wachten ontaard naast ons een stel in een hevige discussie die zo te horen over de te hoge maandelijkse uitgaves van zijn vrouw?vriendin? gaat. I.i.g vond de man dat het maar minder moest.
Miep heeft(achtergrond) een Pasta penne en ik een Pasta Gnocchi. Jah..lekker,niks bijzonders.
Poached Lobster voor Miep die ze erg lekker vond. Mooi.
Pork Tenderloin voor mij met aardappelpuree die ook prima was.
Impressies / Op of aanmerkingen
Jah...volgens mij zeggen de teksten onder de foto's alles en wel dat het smakelijk was maar
helemaal niet bijzonder qua smaken i.v.g.met soortgelijke restaurants in Nederland.
Alles is stevig aan de prijs,met name de drank. Maar goed je zit in The Big Apple dus betaal
je voor alles een stevige prijs omdat het allemaal 'fantastic' en 'amazing' is.
Waar?
Brasserie Cognac.
1740 Broadway, New York, NY 10019,USA.
Wat dronk je?
Miep op de achtergrond met een zoveelste lychee martini en ik een zoveelste (5!)glas Laubade, Armagnac AOC Saveur de l'année 1977 waar men $35,-
per glas rekent. Maar wel heel erg lekker!
En als je een bezoek brengt aan NYC dan mag ook niet ontbreken.
Waar?
© Media three
© Charliepalmergroup
Aureole restaurant.
(Bank of America Tower)
One Bryant Park
135 West 42nd St
New York, NY 10036
Wat at / dronk je?
Tijd niet meer gedronken,niets bijzonders,dus gewoon nemen en wat later 1 van de 4 flessen werd die avond,gewoon omdat de stemming er goed in zat.
We gingen voor "het beste van het beste" volgens zegge en wel de Chef's Tasting menu a $148,- p.p.(kaal)
Van boven naar beneden in volgorde van de kaart alle gerechten:
Misschien voor NYC begrippen bijzonder,voor mij een bekende deze witte chocolade emulsion van knolselderij met o.a. stukjes truffel. Mwah...niet 'ster'waardig in smaak of opmaak. Gewoontjes en best wel groot voor een ámuse..
Jah...lekker deze tartaar van tonijn. Frisse samenstelling,goede structuur,gewoon lekker!
Erg lekker en een behoorlijk stuk ganzenlever wat je krijgt. Dat toastje op de achtergrond gelaten voor wat het was want het zou de smaak helemaal te niet doen/ teveel neutraliseren.
Deze Alaskan black COD was een toppertje en besloot deze nog maar een keer uit te vragen. Verbazing alom want..ik bracht dus het
'systeem' in de war want moest men dan met de volgende gangen wachten totdat ik dit gerecht opnieuw verorbert had? Mijn antwoord:
"Gewoon de volgend gangen bereiden en deze extra gang uitserveren als hij gereed is ongeacht of ik nog met een gang bezig ben. De rest is gewoon mijn probleem."
Zowel de maitre als de ober hadden dit nog niet eerder meegemaakt maar hun reactie was: "as you wish sir" In Nederland zou het personeel
hun mening gaan opdringen alsof zij de baas zijn over mijn bestelde gerechten en dat het systeem heilig is
Jah..erg lekker deze steak.Uitstekend bereidt en niets op aan te merken!
Tja..in Nederland word je in sterren-toko's met allerlei mini-snoepjes e.d.overladen,hier gewoon een flink nagerecht met een opmaak die een beetje als een sterrenstelsel aandoet deze Aureolo doughnut. Lekker!
Jeu...mierzoete gelei doordrenkt met iets wat weg heeft van Oranjebitter? Bwah...
Na 4 flessen bubbels en dit laatste mierzoete gerechtje besloot ik maar gelijk een flesje water te bestellen. Wat bleek? $15,-! voor zo een plastic ding met water..
Ik besloot toch maar deze fles te bestellen en wel deze Pereira d’Oliveira 1932 Verdelho die ik nog nooit eerder had gedronken.
Mooi van kleur met in de neus duidelijk iets pittigs tegen het Oriëntaalse aan i.c.m. de geuren van peer en kokos. Bij de eerste slok proefde ik duidelijk o.a. gebrande suiker en zelfs iets van tabak. Lange afdronk en duidelijk iets om heel lang van te genieten.
Impressies / Op of aanmerkingen
Ik vond restaurant Aureole zijn ene Michellinster waard maar vind het geen restaurant dat ik voor een tweede keer zou bezoeken.
Omdat de prijs-kwaliteit verhouding niet goed was of wat?
Neu, die was wel oké maar ik vond het allemaal erg veilig, een beetje Amarone-achtig.
Prima te eten op niveau maar niet waar je van de ene verbazing in de andere valt qua smaak. Zet ik dit restaurant (even daargelaten het immense gebouw waar Aureolo inzit) naast bijvoorbeeld een Amarone uit Rotterdam,dan wint qua bereiding en smaak Amarone het over de hele genomen.
Cijfer?
8- / 10
Wat een geweldige stad is het toch met een prachtig uitzicht zo laat in de avond en zo hoog. Je zou bijna de welbekende kreet van James Cameron (Titanic/Avatar) gebruiken en wel: "King of the world."
Waar?
In de gang op zoek naar de wc...
Kleine impressie van de zaal vanaf onze tafel (booth)gezien
De oud eigenaar,miljonair,Warner Leroy!
The Russian Tea Room.
150 W 57th St, New York,
NY 10019,USA.
Wat at / dronk je?
We kozen de 'tea'service (chef's speciality) genaamd 'Russian Evening'
Ik koos gelijk maar van de vodka lijst de Beluga vodka om mee te beginnen en wat uiteindelijk in 8 glaasjes in totaal uitmondde waarbij tussendoor ook nog de Jean Marc XO en de Purity vodka werden uitgeprobeerd. Zoals te zien op de foto geen lullige Hollandse jenever glaasjes om uit te drinken. Nastrovja!
Onder de noemer Russian Tearoom sliders ( RTR) deze mini "pojarski" burgers met patat. Patat,prima,goede beet en de burgertjes waren i.c.m. de bestelde vodka's "to die for".
Boeuf à la Stroganoff werd het opvolgende en laatste gerecht dat i.c.m.o.a.de dikke noedels en zwarte truffelsaus en wat goudkleurige Oscietra kaviaar zalig smaakte.
Impressies / op of aanmerkingen
Jah...leuk om dit eens te bezoeken. Hier ga je duidelijk heen om met geld te smijten en de grote jongen uit te hangen want alles straalt vanaf dat je binnentreedt, in de typische Russische stijl ten tijde van de Russische Tsaar, pure decadentie en "over the top" uit. Hier kan je de meest exclusieve wijnen of champagnes dan wel kaviaar bestellen al of niet i.c.m. allerlei gerechten waar ook een leuk prijskaartje aanhangt.
Wat zeg ik: Hier kom je alleen binnen als men doorheeft dat je wat te besteden hebt en niet zoals in Nederland dat men jan en alleman toelaat in elke hippe/exclusieve horeca-gelegenheid, en die zomaar de beste tafel nemen om er vervolgens doodleuk de hele avond onder het genot van een kopje thee of 1 fles (goedkope) wijn met 6 glazen (wanneer je met een groepje komt) de hele avond gaat zitten spelen met hun mobiel waardoor andere gasten (die misschien flink wat willen besteden) geen tafeltje meer kunnen krijgen. De portiers kijken dan ook menig toerist die alleen wil komen kijken met die typische indringende blik weg.
Wij kwamen binnen omdat 'Miep' Russisch spreekt en omdat de sigaar in mijn hand de aandacht trok(hij was uit) van de hoofdportier die gelijk vroeg waar deze vandaan kwam. Gelijk een exemplaar aan de hoofdportier overhandigd als aardigheidje. ( Ik ken dit wereldje en dan neem je gewoon wat extra mee als 'weggeef' sigaren waarmee je altijd veel goodwill kweekt en dan dingen krijgt gedaan) en ik was gelijk een "frend for life" en "ghalways welcome" als inwoner van "the country of Ghuus Hiddink"
Oh ja...daar moeten we nog heen
Ja..je moet wel flink lappen om binnen te komen.
Tja...als je dit zo ziet,dan denk je maar aan 1 liedje:
Waar?
© Back of House kitchen.
Le Bernardin.
155 W 51st St, New York,
NY 10019,USA.
Wat at / dronk je?
Jah..laten we deze fles maar nemen die ik qua Huis wel ken en wel van mijn laatste bezoek aan FG te Rotterdam met het grote verschil
dat dit een 1st cru is die nog verfijnder zou moeten smaken dan de die van bij FG. Wat blijkt? Klopt! mooi begin dus.
Amuse..bwah..
Voorgerecht was deze tartaar van wilde zalm met Harissa aioli,i.c.m. saffraan,sjalotjes en naar ik meen een limoen vinaigrette. Licht gerecht maar toch vol en zacht van smaak. Toppertje!
Staart van de kreeft in o.a. een consommé van lemoengras? Er lekker,subtiel in smaak en licht.
Geroosterde langoustine stukjes met o.a. foie gras,een Sherry-verjus vinaigrette. Prima!
Gepocheerde heilbot. Jah...best lekker in deze combinatie.
Tonijn-Kobe beef combinatie. Mwah....en de portie is erg magertjes...
Le Bernardin eigen 'Blueberry' dessert. Verrassend in zowel aanblik als smaak. Toppertje!
Moi krijgt een persoonlijke rondleiding en de kans om even de opslagruimtes van Le Bernardin te bekijken en of er iets van zijn gading bijzit qua drank.
(nee dus).
En zo sta je als wildvreemde in de keuken van Le Bernardin te kijken hoe o.a. jouw dessert wordt bereidt.
Le Bernardin's Black walnut dessert waar ik de bereiding zelf van meemaakte in de keuken. Jah...maar valt in het niet qua presentatie en smaak door het vorig dessert. Desalniettemin best lekker.
De welbekende snoeperijtjes als afsluiter die Miep nuttigde terwijl ik zoals te zien op eerdere foto's even aan de wandel was.
Impressies / Op of aanmerkingen
Ik moet zeggen dat ik meer verwacht had van Le Bernardin. Ik had meer smaakexplosies en verrassende smaakcombinaties verwacht van een drie-sterren chef. Als ik heel eerlijk ben zijn de bereidingen van een Jonnie Boer of voor mij part een Sergio Herman als het dit soort keukens betreft veel beter in zowel smaak als opmaak.
Hoeveel Michellin sterren zou je Le Bernardin dan geven als je de gerechten blind zou proeven?
Let op: Misschien had ik de verkeerde gerechten of waren mijn verwachtingen te hoog of ben ik gewoon te verwend na al die jaren op smaakgebied,maar ik vond het hooguit 2 Michelin sterren waard.
Daarbij vond ik Le Bernardin het personeel hoe raar dit ook klinkt te informeel, iets dat je niet verwacht van een restaurant met drie Michellin sterren alsof het elke dag op de tenen lopen om zo professioneel en strak over te komen men wel geloofd. Niet dat het letterlijk zo is maar je verwacht van een sterrenrestaurant een zekere mate van ordelijkheid,strakheid en vooral professionalisme als je dat vergelijkt met sterrenzaken in Nederland of daarbuiten in Europa. Of heet dat stijfheid?
Hier bij Le Bernardin was het allemaal zo 'casual' bijna alsof je in een gewoon sjiek, alledaags, restaurant zit. Een ander punt wat hinderlijk was maar schijnbaar als gewoon wordt ervaren, is de herrie in het restaurant vanuit de keuken. Ik verwachte geen veredelde 'Hell's Kitchen geluiden in een restaurant te horen als het een Michellin ster heeft. Hier wel maar schijnbaar was ik de enige die erop lette want de overige gasten waar meer met zichzelf bezig en keken alleen maar op als hun gerecht aan tafel werd gebracht.
Zou je terugkeren bij Le Bernardin?
en eerlijkheidshalve zal ik dit restaurant ook niet missen qua opmaak en smaakbereidingen.
Cijfer:
8 / 10
[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 16-11-2015 20:26:57 ]
Dat zou mij niets verbazen van die kuddedieren/Amerikanenquote:Op maandag 16 november 2015 20:13 schreef Prego het volgende:
Leuk om zien dat sommige champagnes peperduur zijn in NY en hier in Frankrijk koop je dezelfde voor 18¤ omdat het bocht is
Vanaf nu noemen we haar geen Miep meer, maar Маринаquote:Op dinsdag 17 november 2015 03:36 schreef Tim86 het volgende:
Heerlijk leesvoer
En we weten weer wat meer over de mysterieuze Miep..Ze spreekt Russisch
The Fat Duck is niet echt London he.quote:[b]Op
Ik kijk nu al uit naar je London review. Gokje: The Fat Duck?
Ach, Scheveningen heet tegenwoordig toch ook The Hague Beachquote:Op dinsdag 17 november 2015 10:03 schreef Litman het volgende:
[..]
The Fat Duck is niet echt London he.
Dat Street Feast kende ik niet, leuke tipquote:Op dinsdag 17 november 2015 12:10 schreef Monopoly_Man het volgende:
Ben ook erg benieuwd naar je keuzes in Londen... ik zou zelf vooral Angela Hartnett's The Ledbury aanraden. En qua street food heb je enorm veel goede keuzes hier tegenwoordig, zoals Dalston Street Feast.
Erg leuk om je New York reviews te lezen.
Als je nog Londen tips wil, laat het me weten. Ik woon hier al 10 jaar en geef veel te veel geld uit aan goed eten.quote:Op dinsdag 17 november 2015 12:13 schreef Tim86 het volgende:
[..]
Dat Street Feast kende ik niet, leuke tip
Nicequote:Op dinsdag 17 november 2015 17:58 schreef Monopoly_Man het volgende:
[..]
Als je nog Londen tips wil, laat het me weten. Ik woon hier al 10 jaar en geef veel te veel geld uit aan goed eten.
Volgens mij staat daar een vrouw op de foto met lang blond krullend haar in een staart?quote:
ik dacht ook een vrouw te zien, maar volgens eigen bijschrift staat hij daar te kijkenquote:Op dinsdag 17 november 2015 22:25 schreef golfer het volgende:
[..]
Volgens mij staat daar een vrouw op de foto met lang blond krullend haar in een staart?
Als dat Iwanius is dan moet ik mijn beeld van hem wel heel erg bijstellen gaan.
Blank past wel in mijn beeld. Slank stukken minder.quote:
Misschien was dat de dame die hem de rondleiding gaf?quote:Op dinsdag 17 november 2015 22:27 schreef computergirl het volgende:
ik dacht ook een vrouw te zien, maar volgens eigen bijschrift staat hij daar te kijken
ja kan ook, of zijn vrouw/vriendinquote:Op dinsdag 17 november 2015 22:31 schreef golfer het volgende:
[..]
Misschien was dat de dame die hem de rondleiding gaf?
O nee ik zie hem altijd voor me als een bolle pretneger. Sterker nog, in mijn hoofd is hij de tweelingbroer van de enige andere sigaarroker die ik in Rotterdam ken.quote:Op dinsdag 17 november 2015 22:30 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Blank past wel in mijn beeld. Slank stukken minder.
Herman den Blijker, de grote vriend van Iwanius, is niet echt een pretneger.quote:Op dinsdag 17 november 2015 23:52 schreef DancingPhoebe het volgende:
O nee ik zie hem altijd voor me als een bolle pretneger. Sterker nog, in mijn hoofd is hij de tweelingbroer van de enige andere sigaarroker die ik in Rotterdam ken.
quote:Op dinsdag 17 november 2015 23:52 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
O nee ik zie hem altijd voor me als een bolle pretneger. Sterker nog, in mijn hoofd is hij de tweelingbroer van de enige andere sigaarroker die ik in Rotterdam ken.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Verder vooral zo doorgaan met je geweldige recensies en het mysterie Iwanius in stand houden.
Ziet er goed uit, maar lijkt me wat weinig voor jou Iwanius, vind zelf een goede koffie na prima. Alleen hoort daar natuurlijk wel een likeurtje bij.quote:Op donderdag 19 november 2015 00:59 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Restaurant Amarone.
Meent 72-A, 3011 JN Rotterdam.
Wat at / dronk je?
[ afbeelding ]
Geen champagne dit keer maar gewoon deze overheerlijke Amarone wijn
Een mooie helderrode wijn met een prachtig bouquet van o.a.kersen en aalbes?
Volle smaak in de mond die ook zachte tannines heeft. Lekker!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het gevulde glas i.c.m.de Amarone 'knabbels' en wat zuurdesem brood en een glaasje plat
[ afbeelding ]
Amarone amuse.Prima als starter.
[ afbeelding ]
Amarone "Steak Tartaar” met krokant spek, eidooiercrème, zilveruitjes, augurk, piccalilly, bitterbal van kalfszwezerik en Dijonmosterd-ijs. Lekker!
[ afbeelding ]
Ossenhaas “Rossini”, gebakken ganzenlever, gyoza gevuld met paddenstoelen en witte kool met eigen braadjus.
Lekker..alleen qua portionering vond ik het allemaal wel wat aan de magere kant.
[ afbeelding ]
Dessert bestaande uit o.a.kokos panna cotta, passievrucht schuim, pistache crunch en sorbetijs van mango.
Lekker,lekker,lekker.
[ afbeelding ]
Tja...het einde met een bakie 'pleur' en wat zoet. Eigenlijk vind ik dit voor een sterren-toko erg aan de zunige kant.Dit moet en kan beter
Amarone.
Impressies / Op of aanmerkingen
Restaurant Amarone is sedert het vertrek van Harrie Baas qua bezetting niet veel veranderd en dat houdt in dat er
in de bediening alleen wat meer jongere vrouwelijke(meisjes met paardenstaart) bediendes in pak rondlopen die
helaas in de praktijk weinig tot niets van de bereide gerechten afweten wanneer je dat vraagt. Ze kunnen dus alleen
maar opdreunen wat ze in de keuken is vertelt bij het uitserveren.
Ja leuk, deze huishoudelijke mededelingen: Hoe was het eten en dan de prijs-kwaliteit verhouding?
Die was prima in orde en vooral de wijnkaart met de diverse champagnes verbaasde mij erg. Voorbeeld: Een fles Louis Roederer Cristal 2002 kost in de winkel +/- 200? euro. Bij restaurant Amarone op de kaart 255,- euro. Dat is voor een
sterren-toko als Amarone heel erg schappelijk!
Cijfer
7,5 / 10
Na het eten ergens anders mijzelf even verwennen met wat cocktailtjes en een goede paffert.
Het was tenslotte woensdagavond.
Daarom heb ik ook een hoop flessen niet genomen omdatquote:Op maandag 16 november 2015 20:13 schreef Prego het volgende:
Leuk om zien dat sommige champagnes peperduur zijn in NY en hier in Frankrijk koop je dezelfde voor 18¤ omdat het bocht is
In de sterrenzaken wordt er wel een cc gevraagd bij reservering. Als je daar bent gaat men er vanuit dat je goed bent voor je geld en dan hoef je niet nog eens een 'garantie' te overleggen als je een dure fles wijn bestelt. Dat is toch wel iets wat typisch Amerikaans is. En nu we het wij het er toch over hebben:quote:Op maandag 16 november 2015 20:51 schreef gargamelnl het volgende:
@Iwanius:
Als je echt dure flessen drank bestelt, willen ze daar dan ook van te voren een reservation maken op je cc, zodat ze zeker weten dat je de totaal rekening van duizenden dollars ook kan betalen?
Als jij je een beetje had ingelezen dan weet je dat de hele anti-rook lobby ooit begonnen is in de Verenigde Staten en je daar nergens kan roken. (nee,ook niet op een algemeen terras en mocht je het wagen dan kijkt men je al verwijtend aan). Ik had dan ook alleen maar voor de sier elke keer een dikke paffert in mijn borstzak. Zelfs het op tafel leggen van een sigaar wordt daar als aanstootgevend gezien en 'not done'. Dus heb ik niet gerookt gedurende het verblijf aldaar.quote:Op maandag 16 november 2015 20:54 schreef derLudolf het volgende:
Ligt die blueberry dessert nou op een bord van piepschuim?
Waar is je sigaar trouwens?
naast het Nederlands. Daarnaast spreekt ze ook vloeiend Engels,Duits en Frans.quote:Op dinsdag 17 november 2015 03:36 schreef Tim86 het volgende:
Heerlijk leesvoer
En we weten weer wat meer over de mysterieuze Miep..Ze spreekt Russisch
• Wel gedaan maar geen foto van geschoten. Wel een klauw vol als je een broodje in zo een Joodse Deli bestelt.quote:Op dinsdag 17 november 2015 09:12 schreef robdriessen het volgende:
Wat een repo!
Maarreh...
- Naar een NYC deli geweest en geen lox of pastrami genomen? Iwanius toch!
- De mysterieuze Cronut nog ergens gevonden?
- Waar heb je je keuzes qua restaurants op gebaseerd? Kreeg je Norma's en Robert aangeraden? Gevonden in de Zagat?
- Hoe lang hebben jij en Miep gedaan over de fles madeira in Aureole?
- Die vodka kaart van de Russian Tea room, wat een allegaartje! 22 dollar voor een Russian Standard durven vragen Ketel One uit "Holland" En dan vrolijk Absolut en Ciroc (P. Diddy ) op de kaart, maar geen juweeltje als Snow Leopard. Mooie thee- en dessertkaart, dat dan weer wel.
- Le Bernardin! Jammer dat ie niet aan de verwachtingen voldeed. In ieder geval weer een ervaring rijker. En de volgende keer dat je Jonnie B. of Erik van L. tegenkomt kun je ze zeggen dat ze beter koken dan Eric R.
Ik kijk nu al uit naar je London review. Gokje: The Fat Duck?
Waar heb jij het in hemelsnaam over. Gaat dit over het eten of weer over onzinnige randverschijnselen want je valt weer in herhaling dat je het weer over andere zaken hebt dan het eten waar je weer niks over te melden hebt. Is het 'stook'uurtje weer begonnen?quote:Op dinsdag 17 november 2015 22:27 schreef computergirl het volgende:
ik dacht ook een vrouw te zien, maar volgens eigen bijschrift staat hij daar te kijken
Ik ken zat mensen die tegenwoordig allemaal aan de sigaar zijn.quote:Op dinsdag 17 november 2015 23:52 schreef DancingPhoebe het volgende:
O nee ik zie hem altijd voor me als een bolle pretneger. Sterker nog, in mijn hoofd is hij de tweelingbroer van de enige andere sigaarroker die ik in Rotterdam ken.
Meer kunst (schilderijen) maar eten(en drinken) is echt mijn ding. De rest vind ik niet meer belangrijk dus om concreetquote:Op woensdag 18 november 2015 16:30 schreef Accursius het volgende:
Mooie OP Iwa ben benieuwd naar je Londen verslag. Heb je trouwens ook een liefde voor mooie klokjes?
Als ik heel eerlijk ben is het idee leuk, maar ik ben altijd gewend om zelf de toko's uit te kiezen waar ik wil gaan eten gewoon omdat ik de meeste toko's wel geloof in wat ze allemaal beweren en na zoveel jaren geen zin meer heb om daar mijn zuurverdiende centjes aan uit te geven omdat ik al meestal weet wat ik kan verwachten. Dus om teleurstellingen tegen te gaan blijf ik er liever weg.quote:Op donderdag 19 november 2015 12:32 schreef robdriessen het volgende:
Iwanius, zou het een leuk idee zijn om jou en Miep een keer in de zoveel tijd 'op reportage' te mogen sturen? Een review op verzoek van de lezers, zeg maar? Kan via een lijstje waar men op kan stemmen, of je plukt uit een lijst met suggesties, etc. Ik zou bijvoorbeeld dolgraag een Iwanius review zien van het Wereldmuseum of Las Palmas Of als complete tegenhanger een tochtje met de Berenboot of Pannenkoekenboot
Dankjewel MK. Pas je een beetje op jezelf? En neem de adviezen van de mensen op FOK! die echt het beste met je voorhebben ter harte. Ik bedoel daarmee met name mensen als Golfer,Isefrim en LHO!quote:Op donderdag 19 november 2015 20:19 schreef mascara-klodder het volgende:
Leuk om te lezen Iwanius!
Oh je reactie op DancingPhoebe is wel wat fel hoor. Ik dacht door het onderschrift ook dat jij het was
Ik had me jou alleen niet als een vadsige neger voorgesteld
Ik red het wel hoor maar vind het gewoon jammer dat je zo overtrokken reageerde wat nieteens kwaad bedoeld wasquote:Op vrijdag 20 november 2015 04:49 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Dankjewel MK. Pas je een beetje op jezelf? En neem de adviezen van de mensen op FOK! die echt het beste met je voorhebben ter harte. Ik bedoel daarmee met name mensen als Golfer,Isefrim en LHO!
V.w.b.mijn reactie op DancingPhoebe was deze zeker niet hatelijk of verwijtend bedoelt hoor. In tegendeel. Ik dacht dat het een neutraal antwoord was gezien zijn opmerking.
Ben wel klaar met lieden die alleen maar langskomen om over onzin te zeiken i.p.v. het eten. Dus weg met die reacties!
On topic:
[ afbeelding ]
Ondanks het erg frisse en sombere hersftweer was het uitzicht weer prima.
Tja ik vind het Amerikaans systeem iets typisch Amerikaans. Heeft zijn voordelen maar ook nadelen en dat laatste noemde je al op nl. fake smile en alleen vanwege de mogelijke fooi extra aardig en welwillend doen. Als ik moet kiezen tussen personeel dat misschien nuchterder en eerlijker is maar er bijloopt alsof het hun niet kan schelen m.a.w jij bent overgeleverd aan de grillen en grollen van de bediening dan heb ik voor het moment dat ik er ben maar die 'fakeness'quote:Op donderdag 19 november 2015 19:11 schreef mytec het volgende:
Wat vind je trouwens van de fooi in de US vergeleken met Nederland? de service gerichtheid komt natuurlijk ook door de fooi, maar in de wat goedkopere toko's vond ik de service gerichtheid erg nep en oppervlakkig. Een beetje aardig doen en dan 20% verwachten.
Nou, die overtrokkenheid zoals jij dat noemt is een gevolg van gezeik,gewroet en doelbewuste sfeer verziekende reacties die niet van de ene op de andere dag begonnen zijn en nu al jaren bezig zijn aangevoerd door een welbekende mod en zijn kleine clubje van volgelingen (achter en voor de schermen) die ik sowieso allemaal ken.quote:Op vrijdag 20 november 2015 05:03 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik red het wel hoor maar vind het gewoon jammer dat je zo overtrokken reageerde wat nieteens kwaad bedoeld was Ook op Mr.J.lo oid.
Dan doe je je eigen topic gewoon te kort.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Soms kan hoe raar het ook klinkt de rust en het bijbehorende genot soms ook in eigen land plaatsvinden zoals bijvoorbeeld een wandeling door een bos met al zijn geuren en geluiden. Kan erg rustgevend zijn om daarna na afloop ergens iets lekkers bij een haard te gaan drinken of eten.quote:Vind het echt leuk om vooral je buitenlandse eetavonturen te lezen.
Zal voor mij hoogstwaarschijnlijk niet haalbaar zijn. En dat hoeft ook niet.Amarone zijn lunches zijn leuk geprijsd vind ik voor een 1 sterren-toko. Voor pak'm beet ben je al met +/- 40 euro max. p.p.klaar als het een lunch is. ( Voor 3 gerechten + amuse 'gratis'.)quote:Heb nu wel mijn zinnen gezet op Amarone
Leuk om voor te sparen
Waar?
© FG restaurant
FG restaurant
Lloydstraat 204
3024 EA Rotterdam
Wat at / dronk je?
Moi is binnen dus "het feest kan beginnen" en de patron himself komt de
gekozen bubbelfles maar even openmaken want...het wordt weer zo een avond.
Deze fles is bekend van een eerder bezoek en goed bevallen dus....opnieuw nemen.
FG's nieuwe amuse bestaat uit een mousseline van o.a. aardappel i.c.m.tonijn, een krokantje en FG's Imperial Heritage kaviaar
die beter is in kwaliteit en smaak dan de Sevruga en de Ocietra kaviaar. Voortreffelijk en mooie presentatie!
Jeu...daar zijn ze weer de Canelé's met een eendenlevermousse. Dat i.c.m.
de zojuist ingeschonken champagne maakt dat de stemming er al goed in zit bij mij.
Twee mooie Château Mouton Rothschild en wel links 1975 en rechts 1985!
die gereed staan voor de avond!
En de chef himself komt ze ook even persoonlijk vasthouden en brengen.
Een 'chiladou' oester,parelgort die zwart gemaakt is i.c.m.inkt van de inktvis,Hollandaisesaus en wederom een lepeltje
FG's Imperial Heritage kaviaar. Dat i.c.m. de ingeschonken Château Mouton Rothschild 1985 maakt dat het een "to die for"
drank en spijzen combinatie is. Zuurdesem ernaast is om af en toe de smaak in de mond te neutraliseren want er is ook nog
champagne.(links)
Zaaalig deze coquilles i.c.m.een witte chocolade emulsion van knolselderij en o.a.geschaafde wintertruffel.
Chivitje? garing van kabeljauw i.c.m. Peruaanse kruiden,paksoi en kreeft.Heerlijk!
Heel bekend voor mij en iets compacter dan normaal: Mijn lievelingsgerecht de kreeft met o.a.een witte chocolade
emulsion van knolselderij, een jus van gerookt boter, bieslook,verjus, en afgemaakt met ditmaal FG's Imperial
Heritage kaviaar! Oh..."to die for"
Tja..het wordt bijna afgezaagd maar een avond is niet compleet zonder dat andere lievelingsgerecht en wel Wagyu A5 Beef!
(met daarachter een lang schaaltje met o.a. die witte chocolade emulsion van knolselderij i.c.m.o.a.geschaafde wintertruffel.
Tja..ook gewoon weer top in smaak!
Zo! even iets anders en wel dit simpele bord met o.a.stukjes appel,meloen,sinaasappel,peer overgoten in een lichte dessertwijn dressing.
Moi gaat naar buiten om even te paffen en of moi trek heeft in bovenstaande cognac?
"Uiteraard Harry,schenk maar in want geld moet rollen...wat zeg ik: "over de balk ermee"
zoals een enkeling verafschuwt."
En toen begon zoals bij het laatste bezoek opnieuw de ellende.
De chef vond dat het nog gezelliger moest worden en er werd dus een nieuw blik
FG's Imperial Heritage kaviaar voor mij neergezet i.c.m. twee nieuwe glazen met
champagne waarvan de 1 een Dom Ruinart Vintage Blanc uit 2004 bevatte en de
ander een Bollinger Spectre 007! Oh jee....pffff
FG's Imperial Heritage kaviaar! In smaak die tegen het boterachtige-romige aanzit
en vele malen beter is dan eerder genoemde Sevruga en de Ocietra kaviaar. Ook kun je
goed zien dat de kleur mooi licht is wat op een topkwaliteit duidt.
Jeu...gezellig zo met nog maar een blikje kaviaar want zoals in die chocoladekoekje reclame met wijlen
Bart de Graaf: "Zeg maar nee, dan krijg je er twee"
Jeu...en weer zijn champagne glazen bijgevuld (welke was nou wat?.ach who cares...just bubbels) en....nog maar
een blikje van dat 'zwarte goud.
Impressies / Op of aanmerkingen
Tja, de teksten onder de geplaatste foto's zeggen al genoeg en er is verder weinig aan toe te voegen
en wel dat het weer zo een avondje was die bol stond van culinair genot,verwennerij en gezelligheid.
Oh ja..en de rekening na afloop maar dat was wel het minste om je druk over te maken i.m.o.
Cijfer
9,5 / 10
[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 23-11-2015 17:05:43 ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |