Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn
ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis
Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt..
Verder ook:
• De plek waar je alles kan vragen over de Rotterdamse horeca,diens restaurants,toko's,uitbaters.
• De plek waar je volgens mij het beste,lekkerste en als het kan goedkoopst ook kan eten.
• De plek waar je komt te weten welke restaurants je het beste kan mijden en waarom..
• De plek waar je komt te weten welke belangrijke culinaire evenementen er weer op stapel staan.
En wat gebeurd er met wat je dagelijks zoal eet?Die blijven gewoon in het "Wat eten en drinken we vandaag"topic verschijnen zodat ik nog iets van contact heb met de 'buitenwereld'
Vorige deel: Het grote "Waar gaan we nu weer eten Iwanius" topic #2 Bon Apetit!
Het uitzicht in de ochtend vanuit onze suite in het Hilton Times Square hotel.
Als een echte ýankee' ontbijt je niet in je 'thuis' / hotel maar doe je dat gewoon buitenhuis en in dit geval bij HH midtownbagelseast met wat sapjes,water,bagel,toast en borden yogurt met o.a.aardbeien. Licht ontbijt voor ons doen,maar bewust, want hierna gaan we op pad en dan zullen we om de zoveel seconden wel ergens iets eetbaars tegenkomen in een stad als NYC.
Allemachtig...nog geeneens 09:00 uur en al zo druk.
Wat zei ik? "licht ontbijten want zullen we om de zoveel seconden wel ergens iets eetbaars tegenkomen" Ja hoor...we zijn bij een Doughnuttery binnen geweest (eerste foto) en we hebben elk bovenstaande doughnut voor onderweg meegenomen.
Tja..zo later in de ochtend kom je al van alles tegen.Wat zeg ik: Je kan er zelfs mee op de foto gaan als je dat wilt
Wat zei ik? Overal eten in NYC. Dus even de NYC sfeer proeven met een echte hotdog en pretzel
en dan plaatsnemen op Times Square. Wel duur trouwens: $ 8,-
Beiden op Times Square van het bestelde genieten d.w.z Miep de hotdog en ik de pretzel.
Jeu...ik vind het maar een drukke bedoening allemaal. Miep vind het prachtig en ik heb nog maar een extra hotdog gehaald want die pretzel vond ik een aanfluiting en weggegooid.
En weer zo een typische NYC bezienswaardigheid en wel Rockefeller Plaza.
Niks Chinatown want dat doen we thuis al genoeg. Gewoon Little Italy bezoeken voor Italiaans eten!Waar?
Il Piccolo Bufalo.141 Mulberry Street,
between Hester/ Grand Street, New York, NY,USA.
Een gemengde 'Italiaanse' salade en een pizza. Mwah...ging wel en niet veel beter dan wat we thuis kunnen bestellen.
American Museum of Natural History maar eens bezoeken.
Huh...wat is dit nou? Lokale markt onder de noemer Apple Fest. Zeg maar wat wij als een Oogst Festival zien.
In de rij staan bij een stand met een close-up van mijn zoetigheidje terwijl het blonde meisje voor mij, mij wat achterdochtig aankeek terwijl
ik een foto maak van het goedje schijnbaar omdat ze iets zocht wat er niet was nl.dat een ouwe lul een foto van een jong meisje maakte.
Ze keek ook enigszins verbaast op toen Miep ineens naar mij toekwam en mij het welbekende kusje gaf en haar aankeek met zo een
typische meidenblik van: "mot je muts".
Naast sapjes een lekkere wrap gehaald gevuld met o.a. veel groenvoer,truffelmayo en kaas.
Voor de verandering heeft Miep eens een hand vol belegd met Raclette Kaas.
Tja..een plek waar mannen graag komen om 'behulpzaam' te zijn en jonge vrouwen nog veel meer dus Miep ook. Waar?
© Lilly's blog Norma's restaurant at Le Parker Meridien hotel
119 W 56th St, New York, NY 10019,USA
Een kleine impressie van de omgeving.
Met het welbekende $1.000,- gerechtje'(rechtsboven op bovenstaande menukaart) alias de 'zillion dollar lobster frittata. De prijs wordt vnl.
bepaalt door het gebruik van Sevruga kaviaar. Nee, ik nam hem niet want prijs-kwaliteit is helemaal zoek en daarbij heb ik al een paar keer
Sevruga kaviaar geproefd en zelfs Beluga.Wat at / dronk je?
Norma's Artichoke Eggs Benedict with Truffle Porcini Sauce . Jah...lekker en goed te doen dus.
Norma's red berry rissoto oatmeal in a crispity waterbowl waarbij alleen de z/w borden niet eetbaar zijn. Erg lekker licht,gezond en ook nog fraai opgemaakt
Wat zou een bezoek aan NYC zijn als je ook niet een typische brandweerkazerne bezoekt.
En waar men ineens de lichten en sirenes aandoet om je als toerist te laten schrikken.Waar? © Wikimedia Robert restaurant at the Museum of Arts and Design
2 Columbus Cir, New York, NY 10019,USA
Wat at / dronk je?
De wijn / champagnekaart.
Mja..een amuse 'Robert'...puree substantie met wat kaneel erdoor..Bwah..
Stond niet op de wijnkaart, maar was volgens de sommelier een toppertje. Hmmm...ik zag niks interessants verder dus doe maar. Nou...
redelijk, maar geen toppertje. Hopelijk zijn de bestelde gerechten beter.
Terwijl wij op ons eten wachten ontaard naast ons een stel in een hevige discussie die zo te horen over de te hoge maandelijkse uitgaves van zijn vrouw?vriendin? gaat. I.i.g vond de man dat het maar minder moest.
Miep heeft(achtergrond) een Pasta penne en ik een Pasta Gnocchi. Jah..lekker,niks bijzonders.
Poached Lobster voor Miep die ze erg lekker vond. Mooi.
Pork Tenderloin voor mij met aardappelpuree die ook prima was.Impressies / Op of aanmerkingen
Jah...volgens mij zeggen de teksten onder de foto's alles en wel dat het smakelijk was maar
helemaal niet bijzonder qua smaken i.v.g.met soortgelijke restaurants in Nederland.
Alles is stevig aan de prijs,met name de drank. Maar goed je zit in The Big Apple dus betaal
je voor alles een stevige prijs omdat het allemaal 'fantastic' en 'amazing'
is.
Waar?
Brasserie Cognac.1740 Broadway, New York, NY 10019,USA.
Wat dronk je?
Miep op de achtergrond met een zoveelste lychee martini en ik een zoveelste (5!)glas Laubade, Armagnac AOC Saveur de l'année 1977 waar men $35,-
per glas rekent. Maar wel heel erg lekker!En als je een bezoek brengt aan NYC dan mag ook niet ontbreken.
Waar?
© Media three
© CharliepalmergroupAureole restaurant.(Bank of America Tower)
One Bryant Park
135 West 42nd St
New York, NY 10036
Wat at / dronk je?
Tijd niet meer gedronken,niets bijzonders,dus gewoon nemen en wat later 1 van de 4 flessen werd die avond,gewoon omdat de stemming er goed in zat.
We gingen voor "het beste van het beste" volgens zegge en wel de Chef's Tasting menu a $148,- p.p.(kaal)Van boven naar beneden in volgorde van de kaart alle gerechten:
Misschien voor NYC begrippen bijzonder,voor mij een bekende deze witte chocolade emulsion van knolselderij met o.a. stukjes truffel. Mwah...niet 'ster'waardig in smaak of opmaak. Gewoontjes en best wel groot voor een ámuse..
Jah...lekker deze tartaar van tonijn. Frisse samenstelling,goede structuur,gewoon lekker!
Erg lekker en een behoorlijk stuk ganzenlever wat je krijgt. Dat toastje op de achtergrond gelaten voor wat het was want het zou de smaak helemaal te niet doen/ teveel neutraliseren.
Deze Alaskan black COD was een toppertje en besloot deze nog maar een keer uit te vragen. Verbazing alom want..ik bracht dus het
'systeem' in de war want moest men dan met de volgende gangen wachten totdat ik dit gerecht opnieuw verorbert had? Mijn antwoord:
"Gewoon de volgend gangen bereiden en deze extra gang uitserveren als hij gereed is ongeacht of ik nog met een gang bezig ben. De rest is gewoon mijn probleem."
Zowel de maitre als de ober hadden dit nog niet eerder meegemaakt maar hun reactie was: "as you wish sir" In Nederland zou het personeel
hun mening gaan opdringen alsof zij de baas zijn over mijn bestelde gerechten en dat het systeem heilig is
Jah..erg lekker deze steak.Uitstekend bereidt en niets op aan te merken!
Tja..in Nederland word je in sterren-toko's met allerlei mini-snoepjes e.d.overladen,hier gewoon een flink nagerecht met een opmaak die een beetje als een sterrenstelsel aandoet deze Aureolo doughnut. Lekker!
Jeu...mierzoete gelei doordrenkt met iets wat weg heeft van Oranjebitter? Bwah...
Na 4 flessen bubbels en dit laatste mierzoete gerechtje besloot ik maar gelijk een flesje water te bestellen. Wat bleek? $15,-! voor zo een plastic ding met water..
Ik besloot toch maar deze fles te bestellen en wel deze Pereira d’Oliveira 1932 Verdelho die ik nog nooit eerder had gedronken.
Mooi van kleur met in de neus duidelijk iets pittigs tegen het Oriëntaalse aan i.c.m. de geuren van peer en kokos. Bij de eerste slok proefde ik duidelijk o.a. gebrande suiker en zelfs iets van tabak. Lange afdronk en duidelijk iets om heel lang van te genieten.Impressies / Op of aanmerkingen
Ik vond restaurant Aureole zijn ene Michellinster waard maar vind het geen restaurant dat ik voor een tweede keer zou bezoeken.
Omdat de prijs-kwaliteit verhouding niet goed was of wat?
Neu, die was wel oké maar ik vond het allemaal erg veilig, een beetje Amarone-achtig.
Prima te eten op niveau maar niet waar je van de ene verbazing in de andere valt qua smaak. Zet ik dit restaurant (even daargelaten het immense gebouw waar Aureolo inzit) naast bijvoorbeeld een Amarone uit Rotterdam,dan wint qua bereiding en smaak Amarone het over de hele genomen.
Cijfer?
8- / 10
Wat een geweldige stad is het toch met een prachtig uitzicht zo laat in de avond en zo hoog. Je zou bijna de welbekende kreet van James Cameron (Titanic/Avatar) gebruiken en wel: "King of the world." Waar?
In de gang op zoek naar de wc...
Kleine impressie van de zaal vanaf onze tafel (booth)gezien
De oud eigenaar,miljonair,Warner Leroy! The Russian Tea Room.150 W 57th St, New York,
NY 10019,USA.
Wat at / dronk je?
We kozen de 'tea'service (chef's speciality) genaamd 'Russian Evening'
Ik koos gelijk maar van de vodka lijst de Beluga vodka om mee te beginnen en wat uiteindelijk in 8 glaasjes in totaal uitmondde waarbij tussendoor ook nog de Jean Marc XO en de Purity vodka werden uitgeprobeerd. Zoals te zien op de foto geen lullige Hollandse jenever glaasjes om uit te drinken. Nastrovja!
Onder de noemer Russian Tearoom sliders ( RTR) deze mini "pojarski" burgers met patat. Patat,prima,goede beet en de burgertjes waren i.c.m. de bestelde vodka's "to die for".
Boeuf à la Stroganoff werd het opvolgende en laatste gerecht dat i.c.m.o.a.de dikke noedels en zwarte truffelsaus en wat goudkleurige Oscietra kaviaar zalig smaakte.Impressies / op of aanmerkingenJah...leuk om dit eens te bezoeken. Hier ga je duidelijk heen om met geld te smijten en de grote jongen uit te hangen want alles straalt vanaf dat je binnentreedt, in de typische Russische stijl ten tijde van de Russische Tsaar, pure decadentie en "over the top" uit. Hier kan je de meest exclusieve wijnen of champagnes dan wel kaviaar bestellen al of niet i.c.m. allerlei gerechten waar ook een leuk prijskaartje aanhangt.
Wat zeg ik: Hier kom je alleen binnen als men doorheeft dat je wat te besteden hebt en niet zoals in Nederland dat men jan en alleman toelaat in elke hippe/exclusieve horeca-gelegenheid, en die zomaar de beste tafel nemen om er vervolgens doodleuk de hele avond onder het genot van een kopje thee of 1 fles (goedkope) wijn met 6 glazen (wanneer je met een groepje komt) de hele avond gaat zitten spelen met hun mobiel waardoor andere gasten (die misschien flink wat willen besteden) geen tafeltje meer kunnen krijgen. De portiers kijken dan ook menig toerist die alleen wil komen kijken met die typische indringende blik weg.
Wij kwamen binnen omdat 'Miep' Russisch spreekt en omdat de sigaar in mijn hand de aandacht trok(hij was uit) van de hoofdportier die gelijk vroeg waar deze vandaan kwam. Gelijk een exemplaar aan de hoofdportier overhandigd als aardigheidje. ( Ik ken dit wereldje en dan neem je gewoon wat extra mee als 'weggeef' sigaren waarmee je altijd veel goodwill kweekt en dan dingen krijgt gedaan) en ik was gelijk een "frend for life" en "ghalways welcome" als inwoner van "the country of Ghuus Hiddink"
Oh ja...daar moeten we nog heen
Ja..je moet wel flink lappen om binnen te komen.
Tja...als je dit zo ziet,dan denk je maar aan 1 liedje: Waar?
© Back of House kitchen. Le Bernardin.155 W 51st St, New York,
NY 10019,USA.
Wat at / dronk je?
Jah..laten we deze fles maar nemen die ik qua Huis wel ken en wel van mijn laatste bezoek aan FG te Rotterdam met het grote verschil
dat dit een 1st cru is die nog verfijnder zou moeten smaken dan de die van bij FG. Wat blijkt? Klopt! mooi begin dus.
Amuse..bwah..
Voorgerecht was deze tartaar van wilde zalm met Harissa aioli,i.c.m. saffraan,sjalotjes en naar ik meen een limoen vinaigrette. Licht gerecht maar toch vol en zacht van smaak. Toppertje! Staart van de kreeft in o.a. een consommé van lemoengras? Er lekker,subtiel in smaak en licht.
Geroosterde langoustine stukjes met o.a. foie gras,een Sherry-verjus vinaigrette. Prima!
Gepocheerde heilbot. Jah...best lekker in deze combinatie.
Tonijn-Kobe beef combinatie. Mwah....en de portie is erg magertjes...
Le Bernardin eigen 'Blueberry' dessert. Verrassend in zowel aanblik als smaak. Toppertje!
Moi krijgt een persoonlijke rondleiding en de kans om even de opslagruimtes van Le Bernardin te bekijken en of er iets van zijn gading bijzit qua drank.
(nee dus).
En zo sta je als wildvreemde in de keuken van Le Bernardin te kijken hoe o.a. jouw dessert wordt bereidt.
Le Bernardin's Black walnut dessert waar ik de bereiding zelf van meemaakte in de keuken. Jah...maar valt in het niet qua presentatie en smaak door het vorig dessert. Desalniettemin best lekker.
De welbekende snoeperijtjes als afsluiter die Miep nuttigde terwijl ik zoals te zien op eerdere foto's even aan de wandel was.Impressies / Op of aanmerkingenIk moet zeggen dat ik meer verwacht had van Le Bernardin. Ik had meer smaakexplosies en verrassende smaakcombinaties verwacht van een drie-sterren chef. Als ik heel eerlijk ben zijn de bereidingen van een Jonnie Boer of voor mij part een Sergio Herman als het dit soort keukens betreft veel beter in zowel smaak als opmaak.
Hoeveel Michellin sterren zou je Le Bernardin dan geven als je de gerechten blind zou proeven?Let op: Misschien had ik de verkeerde gerechten of waren mijn verwachtingen te hoog of ben ik gewoon te verwend na al die jaren op smaakgebied,maar ik vond het hooguit 2 Michelin sterren waard.
Daarbij vond ik Le Bernardin het personeel hoe raar dit ook klinkt te informeel, iets dat je niet verwacht van een restaurant met drie Michellin sterren alsof het elke dag op de tenen lopen om zo professioneel en strak over te komen men wel geloofd. Niet dat het letterlijk zo is maar je verwacht van een sterrenrestaurant een zekere mate van ordelijkheid,strakheid en vooral professionalisme als je dat vergelijkt met sterrenzaken in Nederland of daarbuiten in Europa. Of heet dat stijfheid?
Hier bij Le Bernardin was het allemaal zo 'casual' bijna alsof je in een gewoon sjiek, alledaags, restaurant zit. Een ander punt wat hinderlijk was maar schijnbaar als gewoon wordt ervaren, is de herrie in het restaurant vanuit de keuken. Ik verwachte geen veredelde 'Hell's Kitchen geluiden in een restaurant te horen als het een Michellin ster heeft. Hier wel maar schijnbaar was ik de enige die erop lette want de overige gasten waar meer met zichzelf bezig en keken alleen maar op als hun gerecht aan tafel werd gebracht.
Zou je terugkeren bij Le Bernardin? en eerlijkheidshalve zal ik dit restaurant ook niet missen qua opmaak en smaakbereidingen.
Cijfer:
8 / 10
[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 16-11-2015 20:26:57 ]