Top, dank je! Die laatste gaat hier op het menu van deze week!quote:Op maandag 7 augustus 2017 10:41 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Ik heb uiteindelijk een marinade gemaakt die niet Surinaams te noemen was, maar wel lekker. De kip kwam er inderdaad wel kleverig uit en heerlijk mals.
Voor 750 gram kip heb ik het volgende gebruikt voor de marinade:
- 1 sjalot (fijngesneden)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 6 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels honing
- olie
- gemberpoeder
- zout
- zwarte peper
- chili
De kippendijen heb ik een hele middag laten marineren en vervolgens 50 minuten op 200 graden (hetelucht) in de oven gedaan.
Het originele recept staat hier en daarvoor gebruik je 5 kruiden poeder en sesamzaadjes maar dat had ik niet in huis (en ik hou niet van nootmuskaat). Denk dat sambal in de marinade ook lekker is, dit was best wel zoet ondanks de chili. Ik was lui en heb de kip gewoon in de oven gedaan met de marinade die al in de schaal zat, zodat de kip lekker ondergedompeld was. Halverwege de baktijd heb ik de kip even omgedraaid.
Heb er los nog een bosuitje overheen gedaan, smaakte prima. Uiteindelijk heb ik er basmatirijst bij gegeten met gegrilde cherrytomaten.
Wil deze ook nog maken. Dat was eigenlijk het plan, maar ik had geen rijstazijn, sesamolie en bruine basterdsuiker in huis.
Graag gedaan, kun je laten weten hoe die laatste (ik neem aan dat je de Koreaanse kip van Paulines keuken bedoelt) was ? Wil die ook nog maken binnenkort.quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 10:30 schreef Burdie het volgende:
[..]
Top, dank je! Die laatste gaat hier op het menu van deze week!
Die bedoel ik ja . Staat voor komend weekend op de planning (maar dat zag je zelf ook al ) ik laat het weten!quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 13:46 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Graag gedaan, kun je laten weten hoe die laatste (ik neem aan dat je de Koreaanse kip van Paulines keuken bedoelt) was ? Wil die ook nog maken binnenkort.
Gisteren gegeten en ik zal je zeggen... ik heb TIJDENS het eten nog meer staan koken omdat het zo lekker was dat alles op ging .quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 13:46 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Graag gedaan, kun je laten weten hoe die laatste (ik neem aan dat je de Koreaanse kip van Paulines keuken bedoelt) was ? Wil die ook nog maken binnenkort.
Hahahaha, duidelijk !quote:Op zondag 13 augustus 2017 08:23 schreef Burdie het volgende:
[..]
Gisteren gegeten en ik zal je zeggen... ik heb TIJDENS het eten nog meer staan koken omdat het zo lekker was dat alles op ging .
quote:Op zondag 13 augustus 2017 18:09 schreef nectarientje het volgende:
Dinsdag: de hierboven genoemde Koreaanse kip
Oh my oh my oh my.. wat was dat lekker zegquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |