quote:
Op zondag 6 augustus 2017 20:12 schreef Burdie het volgende:[..]
Dat klinkt goed
heb je een recept?
Rendang, ook een goed idee. Of smoor djawa, gaat ook op ons menu voor de komende week
(ik keek hier nu toevallig voor inspiratie).
Ik heb uiteindelijk een marinade gemaakt die niet Surinaams te noemen was, maar wel lekker. De kip kwam er inderdaad wel kleverig uit en heerlijk mals.
Voor 750 gram kip heb ik het volgende gebruikt voor de marinade:
- 1 sjalot (fijngesneden)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 6 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels honing
- olie
- gemberpoeder
- zout
- zwarte peper
- chili
De kippendijen heb ik een hele middag laten marineren en vervolgens 50 minuten op 200 graden (hetelucht) in de oven gedaan.
Het originele recept staat
hier en daarvoor gebruik je 5 kruiden poeder en sesamzaadjes maar dat had ik niet in huis (en ik hou niet van nootmuskaat). Denk dat sambal in de marinade ook lekker is, dit was best wel zoet ondanks de chili. Ik was lui en heb de kip gewoon in de oven gedaan met de marinade die al in de schaal zat, zodat de kip lekker ondergedompeld was. Halverwege de baktijd heb ik de kip even omgedraaid.
Heb er los nog een bosuitje overheen gedaan, smaakte prima. Uiteindelijk heb ik er basmatirijst bij gegeten met gegrilde cherrytomaten.
Wil
deze ook nog maken. Dat was eigenlijk het plan, maar ik had geen rijstazijn, sesamolie en bruine basterdsuiker in huis.
[b]Op
dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!