Dat klinkt goed heb je een recept?quote:Op zondag 6 augustus 2017 17:03 schreef Ewelina het volgende:
Komende week in willekeurige volgorde :
- Surinaamse kleverige kip uit de oven met rijst / nasi en salade
-
Ik heb uiteindelijk een marinade gemaakt die niet Surinaams te noemen was, maar wel lekker. De kip kwam er inderdaad wel kleverig uit en heerlijk mals.quote:Op zondag 6 augustus 2017 20:12 schreef Burdie het volgende:
[..]
Dat klinkt goed heb je een recept?
Rendang, ook een goed idee. Of smoor djawa, gaat ook op ons menu voor de komende week (ik keek hier nu toevallig voor inspiratie).
O ja. Ik was nog vergeten dat ik pompoen in huis heb die vandaag of morgen op moet.quote:Op zondag 6 augustus 2017 17:03 schreef Ewelina het volgende:
Komende week in willekeurige volgorde :
- Surinaamse kleverige kip uit de oven met rijst / nasi en salade
- Krieltjes met gegrilde groenten (aubergine, paprika, ui, courgette, broccoli, champignons)
- Rendang met rijst
- Hartige vegetarische plaattaart
- Broodje hamburger
- Curry
Pompoensoep!quote:Op maandag 7 augustus 2017 18:41 schreef Ewelina het volgende:
[..]
O ja. Ik was nog vergeten dat ik pompoen in huis heb die vandaag of morgen op moet.
Iemand suggesties ?
https://www.bbcgoodfood.c(...)curry-with-chickpeasquote:Op maandag 7 augustus 2017 18:41 schreef Ewelina het volgende:
[..]
O ja. Ik was nog vergeten dat ik pompoen in huis heb die vandaag of morgen op moet.
Iemand suggesties ?
Top, dank je! Die laatste gaat hier op het menu van deze week!quote:Op maandag 7 augustus 2017 10:41 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Ik heb uiteindelijk een marinade gemaakt die niet Surinaams te noemen was, maar wel lekker. De kip kwam er inderdaad wel kleverig uit en heerlijk mals.
Voor 750 gram kip heb ik het volgende gebruikt voor de marinade:
- 1 sjalot (fijngesneden)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 6 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels honing
- olie
- gemberpoeder
- zout
- zwarte peper
- chili
De kippendijen heb ik een hele middag laten marineren en vervolgens 50 minuten op 200 graden (hetelucht) in de oven gedaan.
Het originele recept staat hier en daarvoor gebruik je 5 kruiden poeder en sesamzaadjes maar dat had ik niet in huis (en ik hou niet van nootmuskaat). Denk dat sambal in de marinade ook lekker is, dit was best wel zoet ondanks de chili. Ik was lui en heb de kip gewoon in de oven gedaan met de marinade die al in de schaal zat, zodat de kip lekker ondergedompeld was. Halverwege de baktijd heb ik de kip even omgedraaid.
Heb er los nog een bosuitje overheen gedaan, smaakte prima. Uiteindelijk heb ik er basmatirijst bij gegeten met gegrilde cherrytomaten.
Wil deze ook nog maken. Dat was eigenlijk het plan, maar ik had geen rijstazijn, sesamolie en bruine basterdsuiker in huis.
Graag gedaan, kun je laten weten hoe die laatste (ik neem aan dat je de Koreaanse kip van Paulines keuken bedoelt) was ? Wil die ook nog maken binnenkort.quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 10:30 schreef Burdie het volgende:
[..]
Top, dank je! Die laatste gaat hier op het menu van deze week!
Die bedoel ik ja . Staat voor komend weekend op de planning (maar dat zag je zelf ook al ) ik laat het weten!quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 13:46 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Graag gedaan, kun je laten weten hoe die laatste (ik neem aan dat je de Koreaanse kip van Paulines keuken bedoelt) was ? Wil die ook nog maken binnenkort.
Gisteren gegeten en ik zal je zeggen... ik heb TIJDENS het eten nog meer staan koken omdat het zo lekker was dat alles op ging .quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 13:46 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Graag gedaan, kun je laten weten hoe die laatste (ik neem aan dat je de Koreaanse kip van Paulines keuken bedoelt) was ? Wil die ook nog maken binnenkort.
Hahahaha, duidelijk !quote:Op zondag 13 augustus 2017 08:23 schreef Burdie het volgende:
[..]
Gisteren gegeten en ik zal je zeggen... ik heb TIJDENS het eten nog meer staan koken omdat het zo lekker was dat alles op ging .
quote:Op zondag 13 augustus 2017 18:09 schreef nectarientje het volgende:
Dinsdag: de hierboven genoemde Koreaanse kip
Oh my oh my oh my.. wat was dat lekker zegquote:
Heb je geen vriezer?quote:Op zondag 8 oktober 2017 10:04 schreef Ewelina het volgende:
Nadeel van alleen wonen is dat je vaak dezelfde dingen eet... van een pan curry eet je toch 2-3 dagen.
Alleen een klein vriesvakje waar 1 brood in kan en nog 2 doosjes saus oid.quote:
Scotch eggs wil ik altijd nog eens maken, hoe maak jij ze? Gewoon gehakt of? Want ze gebruiken normaal worstvlees er voor toch?quote:Op zondag 8 oktober 2017 11:11 schreef Lucky_Strike het volgende:
Zo: friet, frikandellen van de boer, scotch eggs, witlofsalade
Ma: wortel, venkel, champignon, chorizo, ricotta uit de oven met rosti
Di: gevulde pasta met champignons, blauwe kaas, rauwe ham, cherrytomaat, walnoot, rucola en roomsaus
Wo: rozemarijnkrieltjes, bloemkool, vriezervlees, kaassaus
Do: boerenkoolquiche
Hoi, wat is kleefkip?quote:Op zaterdag 7 oktober 2017 07:39 schreef Burdie het volgende:
Zaterdag: kipblokjes met noedels
Zondag: feestje, dus ws Chinees halen
Maandag: kleefkip met rijst (vorige week niet gegeten)
Dinsdag: gevulde paprika's
Woensdag: bietenstamppot met falafel
Donderdag: penne
Vrijdag: uit eten
Euh, gekocht bij Marks & Spencer.quote:Op zondag 8 oktober 2017 13:07 schreef anndb het volgende:
[..]
Scotch eggs wil ik altijd nog eens maken, hoe maak jij ze? Gewoon gehakt of? Want ze gebruiken normaal worstvlees er voor toch?
Ziet er wel lekker uit, ga ik een keer proberen.quote:Op zondag 8 oktober 2017 14:47 schreef Burdie het volgende:
[..]
Een recept uit Paulines keuken, maar ik maak 'm zelf zo .
Een andere saus ipv de kaassaus?quote:Op vrijdag 20 oktober 2017 08:42 schreef Burdie het volgende:
Ik ben het nieuwe weekmenu in elkaar aan het puzzelen, en wil graag kaasfondue eten. Mijn man lust dat niet (en van de kinderen weet ik het niet), wat zal ik dan voor hem maken? Iemand suggesties?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |