abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 17 november 2015 @ 22:06:16 #151
171422 LadyBlack
paint it black
pi_157635655
quote:
2s.gif Op dinsdag 17 november 2015 22:05 schreef Kyara het volgende:

[..]

Oh, dat heeft mijn schoonmoeder ook wel een beetje. En het erge vind ik daaraan dat de kinderen nu oma koppelen aan cadeautjes. Komen opa en oma morgen? Oh, dan krijg ik een cadeautje :X
Oh horror ;( ja dat is echt niet leuk. Dat moeten ze zelf toch ook inzien?
pi_157635681
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2015 22:05 schreef LadyBlack het volgende:
Al herken ik mijn moeders neiging trouwens ook wel :')!

Ik wilde al beginnen aan het haken van een stokpaard, een patroon dat ik jaren geleden al op had geslagen. Maar bedacht me nu dat volgend jaar Sinterklaas waarschijnlijk vroeg genoeg is daarvoor :') En dat t poppenbedje dat ik ook wilde kopen, beter voor dr verjaardag kan.....

The suspense..... -O-
Ik heb ook al het nodige bij elkaar gespaard de afgelopen maanden :D
Maar dat kan straks ook bij de verjaardagen bijvoorbeeld. Dat ze dat aan elkaar geven. Of cadeautje voor degene(n) die niet jarig zijn.

[ Bericht 0% gewijzigd door Kyara op 17-11-2015 22:14:36 ]
  dinsdag 17 november 2015 @ 22:13:15 #153
171422 LadyBlack
paint it black
pi_157635887
Oh, cadeautjes aan elkaar geven, dat klinkt lief O+!
pi_157636109
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2015 22:03 schreef LadyBlack het volgende:

[..]

Ja ik heb het mijn moeder gewoon heel duidelijk uitgelegd, waaróm ik nu nog niet zoveel wil. Er komen nog genoeg gelegenheden om dat ene toffe ding ook nog te geven.

Mijn moeder is er zo een die elke gelegenheid aangrijpt om een cadeautje mee te nemen, dus dat liep sowieso al de spuigaten uit. Ze heeft nu wel door dat dat beter iets vergankelijks kan zijn zoals knutselpapier of potloden ofzo, maar toch.
Ja, misschien ook maar gewoon goed uitleggen inderdaad.
pi_157636134
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2015 22:05 schreef LadyBlack het volgende:
Al herken ik mijn moeders neiging trouwens ook wel :')!

Ik wilde al beginnen aan het haken van een stokpaard, een patroon dat ik jaren geleden al op had geslagen. Maar bedacht me nu dat volgend jaar Sinterklaas waarschijnlijk vroeg genoeg is daarvoor :') En dat t poppenbedje dat ik ook wilde kopen, beter voor dr verjaardag kan.....

The suspense..... -O-
Otje won van de zomer een verschrikkelijk stokpaard op de kermis en heeft daar best veel mee gespeeld al. Dus nu kan ook best O-)
pi_157636267
Denk dat we qua kerst/Sint rond de 25 á 30 blijven spoken. Zo'n toettoet autogebeuren zit gauw aan die prijs. En/of zo'n autospeelmat, met die wegen erop.
En semi voor ons zelf een leuke klei machine met vormpjes. Dat maakt kleien voor hem en ons nog wat leuker. :P

Andere vraag aan jullie. Welke kinderen dragen 's nachts nog luiers? Aiden is namelijk elke keer echt nat 's morgens.
Of hij daar alleen van wakker wordt weet ik niet. Kan ook gewoon uitgeslapen zijn maar het is wel vervelend voor hem Gelijk lakens verschonen, pyjama in de was en douchen.
Welke maat, merk en soort werkt écht de hele nacht door?
  dinsdag 17 november 2015 @ 22:26:14 #157
171422 LadyBlack
paint it black
pi_157636329
E draagt de hele dag + nacht nog een luier oO< En dat is dan een maat 6 van Etos of AH.

Maar ze plast gewoon niet zo heel veel 's nachts geloof ik.
pi_157636423
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2015 21:52 schreef L-E het volgende:
Iets anders: een intieme vraag (dus voel je vrij om niet te antwoorden): hebben jullie een budget voor de feestdagen? Of kopen jullie gewoon wat een kind het liefst wil hebben, ongeacht de prijs? Hoe gaat zoiets?
Wij hebben de 'mazzel' dat mijn schoonouders perse de sintinkopen willen doen. De kleinkinderen mogen een wensenlijstje inleveren. Ik heb met Djenna uit het intertoysboek 4 plaatjes geknipt. Als hrt aan haar lag kocht sinterklaas alles uit het boek :D . Maar pinnige ikke heb 4 naar mijn idee functionele cadeaus opgeplakt.

Wetende dat het er waarschijnlijk een veelvoud van gaat worden want schoonouders :')

Ik doe er niks meer tegen. Mensen snappen blijkbaar ook niet op de verjaardag dat 1 klein cadeautje echt wel okay is ipv 2/3/4 of een heel groot cadeau. Ik vind dat zelf echt onzin en ga ook echt niet onthouden dat ze van die en die persoon zoveel cadeautjes heeft gekregen, zodat wij met eenzelfde aantal over de brug komen op de verjaardag van die persoon ofzo.

Als er een tijd komt dat we zelf voor de sintcadeaus zorgen, dan heb ik niet direct een bedrag in mijn hoofd. Het zal aan de inkomstensituatie liggen grotendeels. Ik geef liever een wat duurder functioneel cadeau dan wat kleine prul wat bij wijze van binnen een week kapot is.
pi_157636523
Otje draagt 's nachts de luierbroekjes van Pampers, die hielden het altijd prima. Tegenwoordig is ze steeds vaker zo goed als droog.
pi_157636599
Venco hier hadden we dat ook een tijd met Djenna. We hebben gezorgd dat ze overdag uiterlijk tot 17 uur genoeg drinken krijgt. Na die tijd niks meer en sindsdien gaat het goed. Sindsdien eet ze ook beter :7
Meestal eten we rond 17.30 en meestal is ze een uur later helemaal afgedraaid dus meestal ligt ze dan voor of rond 19 uur in bed.

Al dat gemeestal :+

Dat zindelijk worden .. ik weet het allemaal effe niet zo goed.

Het liefste heb ik misschien nog wel dat ze op een dag tegen me zegt dat ze geen luier meer hoeft en vanaf dan echt droog is. Maar dat zal wel wishfull thinking zijn :') .. of bestaan die kinderen echt?

Hier maat 5 van aldi of jumbo
pi_157636944
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 november 2015 22:32 schreef Twinkle20 het volgende:

Het liefste heb ik misschien nog wel dat ze op een dag tegen me zegt dat ze geen luier meer hoeft en vanaf dan echt droog is. Maar dat zal wel wishfull thinking zijn :') .. of bestaan die kinderen echt?

Nou ... Otje besloot eind augustus dat ze zonder kon en heeft sindsdien op het kdv welgeteld twee ongelukjes gehad en buitenshuis eentje.
Thuis is het een periode helemaal goed gegaan, toen een paar weken bijna dagelijks een ongelukje, maar nu gaat het alweer een hele tijd goed.
pi_157637062
Hier Babylove luiers maat 5. Voor alledrie.
pi_157637352
Dus er is nog hoop voor me ophelia? *O*

Als ik haar thuis in een onderbroek laat lopen gaat het goed. Dan gaat ze zelf op het potje. Wc gaat ze wel op zitten maar doet ze niks op.

Maar als ik haar een onderbroek + broek aan doe plast ze in haar broek. En dat vindt ze vies. En dan wil ze een luier aan.

Ik heb een paar keer succes gehad in die zin dat ze zonder pamper mee naar de speeltuin ging. Paar keer op de wc gezet daar maar ze deed niks. Eenmaal thuis een luier aan gedaan voor haar middagslaapje en die zat toen helemaal vol. Dus het leek wel of ze het al die tijd opgehouden had en dat wil ik eigenlijk toch ook niet.

Ik kan wel pushen maar heb meer het gevoel dat dat alleen maar averechts werkt.

Nu ze op de psz zit neemt ze het voorbeeld van andere zindelijke kindjes misschien wel over. Of niet.

Ach, op haar 18e lachen we erom :7
pi_157637450
Sorry twinkle, ik heb er ook zo eentje! Van het voorjaar het potje neergezet, en eigenlijk was ze direct(op de nacht na) zindelijk :@.
Excuses voor het random reageren trouwens, het gaat fysiek ff niet zo lekker en dan loopt de rest ook nooit zo lekker. Ik lees mee, jullie zijn een fijne afleiding
:* .
pi_157637572
Wij bestelden vanavond bij BOL feestdagenkado's. En ook het verjaardagkado van Oudste al (het is nu 4+1 gratis op speelgoed!) en ik schrok van de prijs :@ Meestal verspreiden we de kosten, nu niet omdat het handig uit komt maar daar gaat ongemerkt toch best veel geld in zitten, zo'n decembermaand en jarig kind in januari. Om mijn geweten te sussen heb ik wel nog een schoenendoos met nodige spullen gevuld voor Edukans, voor een kansarm kindje in Verweggistan, je moet toch wat :')

Venco, Sticker gaat voordat hij gaat slapen nog naar de wc en ligt dan de hele nacht in een Kruidvatluier maat 5, hij lekt nooit door. Is het echt dat hij te veel plast, of is de pasvorm van de luier gewoon niet goed?
pi_157637946
quote:
2s.gif Op dinsdag 17 november 2015 22:05 schreef Kyara het volgende:

[..]

Oh, dat heeft mijn schoonmoeder ook wel een beetje. En het erge vind ik daaraan dat de kinderen nu oma koppelen aan cadeautjes. Komen opa en oma morgen? Oh, dan krijg ik een cadeautje :X
Zo ja, dat is herkenbaar! Heeft Eva ook met opa en oma en ze heeft altijd gelijk ook..

Hier ook nog dag en nacht luiers, maat 5. Laatst poging gedaan zonder luier, stond ze naast me te vertellen en hoor ik ineens: psssssssssssjt
En Eva praat gewoon door en loopt daarna weg om ergens anders te gaan spelen :')
Ze wil verder ook nog niet echt...
E.
pi_157638164
Hier is het budget van ons niet zoveel. Wij vieren Sint 2x met 2 cadeautjes per kind van ons. Dat lijkt veel, maar de eerste wordt van beide iets voor in het keukentje (dit is ietsje duurder +/- ¤10,-) en een prikblok/kleurboek voor ¤1,- . De tweede keer wordt het een puzzel voor beide (speelgoedbeurs ¤2,-) en een paraplu voor Ow en slofjes voor Js (ook weer iets duurder, maar nuttig). Als schoencadeautjes heb ik nog etensbordjes, bellenblaas en stickers liggen. De kids krijgen van m'n vader een spel samen. Van m'n moeder kleding en van m'n schoonouders altijd wel wat duurders. Zij hebben echt zo'n vast schema, Sint jaar 1 duplo, jaar 2 gevuld rolkoffertje, jaar 3 tiptoi, jaar 4 storio :@
Ik heb trouwens wel tegen ze gezegd dat tiptoi echt niet hoeft voor Ow, loco bambino setje of een mooi voorleesboek vind ik leuker :@

Hier trouwens ook nog luiers. Maar Ow is nog niet zindelijk... Nouja, hij vertelt het dat hij gaat poepen/plassen. Op het kdv gaat t redelijk vaak goed, maar thuis gaat hij over de rooie als ik hem wijs op het potje/de wc :')

En dat stokpaard (haken) he... Ik kan nog een surprise gebruiken :P

Verder ook alleen de laatste pagina meegelezen... Misschien lees ik vannacht nog wel bij ;)
pi_157641308
Daan hebben we in de herfstvakantie op de wc gezet. Luier gewoon overdag uit. De eerste paar dagen moesten we hem steeds sturen, maar hij pakte het toch langzaam op. Inmiddels is het ca 1 mini ongelukje per dag.
Na een week vond hij dat hij ook wel zonder nachtluier kon. Dat is nu 2,5 week geleden en maar 1 ongelukje gehad. Maar hij had al een half jaar lang regelmatig droge luiers in de ochtend. Daar was hij wel klaar voor..


Mijn ouders en schoonouders geven voor Sint wel genoeg heb ik besloten(samen 80-90 euro, allebei 3 cadeaus). We vieren het daarmee de 29e en de 5e. Dus ook geen mooi moment om nog iets te geven. Dan gebruik ik ons budget liever om iets te kopen dat ze later eens tegenkomen.
Ik had bij mijn ouders voor de oudste een "tekort". Zat tien euro onder budget, maar dat werd niet gewaardeerd. Terwijl ik gezegd had dat hij hier blij mee was. Koopt ze toch nog een boek, had hij die al gelezen. Daarna een dvd, die gaat naar zijn neefjes ivm gezien. Gaat ze mopperen dat hij alles al heeft. Nu heb ik een mini Drone besteld in China. Als ze hem wil verwennen ga ik wel helpen :P
Luxe problemen :@
pi_157641318
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 november 2015 22:32 schreef Twinkle20 het volgende:
Venco hier hadden we dat ook een tijd met Djenna. We hebben gezorgd dat ze overdag uiterlijk tot 17 uur genoeg drinken krijgt. Na die tijd niks meer en sindsdien gaat het goed. Sindsdien eet ze ook beter :7
Meestal eten we rond 17.30 en meestal is ze een uur later helemaal afgedraaid dus meestal ligt ze dan voor of rond 19 uur in bed.

Al dat gemeestal :+

Dat zindelijk worden .. ik weet het allemaal effe niet zo goed.

Het liefste heb ik misschien nog wel dat ze op een dag tegen me zegt dat ze geen luier meer hoeft en vanaf dan echt droog is. Maar dat zal wel wishfull thinking zijn :') .. of bestaan die kinderen echt?

Hier maat 5 van aldi of jumbo
Niet helemaal vergelijkbaar, want hij kwam er niet zelf mee, maar M was binnen 2 weken na het beginnen met oefenen overdag zindelijk. Ongelukjes had hij alleen de eerste week, daarna nauwelijks. Nacht ging ook meteen goed toen we daar stopten met luiers, maar dat was wel een half jaar later pas. We waren vrij laat maar toen was het ook in 1 keer klaar.
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_157641334
Tiptoi lijkt me juist wel leuk. Maar goed, voorlopig niet.

Het gaat hier om zowel budget als hoeveelheid. Ik koop altijd in de speelgoedbeurs, dus dat budget blijft klein. Ze krijgt met Sint 2 cadeautjes van ons voor max ¤10, de rest van m'n schoonouders. Dat is wat meer ;). Maar ik vraag vooral nuttige dingen als kleding, pyjama, sloffen, maillots enzo.
Kerst vieren we met m'n ouders en daar krijgt ze 1 cadeautje van ons (wederom max ¤10) en de rest van m'n ouders. Ook daar weer wat nuttiger dingen als knutselspul, boeken enzo.
Bij de Sint op de psz en ML z'n werk krijgt ze al genoeg speelgoed, dus dat houden we verder klein. Schoen zet ze nog niet.
Niet dat ik niet het halve Intertoysboek zou willen leegkopen hoor... Maar ik begin er gewoon niet aan :@.

Kyara, ik vind het ook logisch. Wennen aan het hele buitenshuis-andere regels - andere dag- gebeuren.

NTS, wat fijn dat ze het zo leuk vond!

Zindelijkheid is nog totaal niet aan de orde. Heel af en toe komt ze het melden als ze heeft gepoept. Maar plassen merkt ze niet, piest in dr blote kont gewoon op de grond.
En wat ze op de psz doet weet ik niet, maar de poep zit daar elke week naast de luier... Thuis nooit. Misschien zit ze erg te schuiven? Bredere luiers?
Ze plast trouwens weinig, dus nat is heir nooit het geval.
Home is where the O+ is...
pi_157641470
Rosalie draagt overdag luierbroekjes maat 4+ en 's nachts een gewone luier maat 5. Van plassen op de wc wil ze niks weten. Volgens mij gemakzucht. Als ze 's avonds in bad gaat, gaat ze van tevoren nog wel op de wc namelijk :')

En budget voor sinterklaas (we doen dan niet of nauwelijks kerst). Mijn ouders houden ¤50,- per kind aan. Mijn zusje en ik voor elkaars kinderen ¤25,- en wij voor onze eigen kinderen ook zo rond de ¤50,-. Maar daar ben ik wat soepeler in.

Ik wilde alleen geen bakken met speelgoed. Mijn moeder heeft dus voor beide meiden 1 cadeau gekocht van zo'n ¤25,- en de andere 2× ¤25,- krijg ik als h&m cadeaubon voor kleding. Vind ik een prima oplossing.
Wij kopen dit jaar het Ikea keukentje. Dat krijgen ze samen. En het budget van mijn zusje gebruiken we dan voor de losse keukenspulletjes. Dus dan blijft de hoeveelheid cadeaus beperkt.
  woensdag 18 november 2015 @ 08:26:02 #172
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_157641487
Twinkle, het is opzich wel goed dat ze het op kon houden tot ze de luier weer aan had toch? Het op kunnen houden is toch een voorwaarde voor het zindelijk kunnen worden? :)
Dat ze nog niet zonder luier wil lijkt me niet zo erg, ze is er dan toch nog niet helemaal aan toe denk ik. Er komt vast een moment dat ze wel dat vertrouwen heeft.

Nora is thuis zindelijk, maar als we de deur uit gaan wil ze een luierbroekje aan. Ze zegt dan ook vaak dat ze gaat plassen, maar dat dat niet erg is omdat ze een luier aan heeft. Ik dacht dat het wel goed zou gaan toen ze gisteren de deur uit wilde zonder luier. Paar keer helpen herinneren dat ze geen luier aan had, maar na 2 keer natte kleertjes en de grond dweilen in de speelotheek, toch maar weer een luierbroekje aangedaan want meer schone kleertjes had ik niet mee :P

Wat ik wel lastig vind is dat ze nog niet op de wc durft. Dus nu sleep ik het potje mee. Op het cb gaven ze aan dat ze het vaak wel leren van de andere kindjes op het kdv. Daar gaat ze idd naar de wc, maar daar hebben ze van die kleine kinder-wc's. Nu zegt ze dus dat ze niet op de grote wc kan, want die zijn voor grote mensen, zij hoort op een kinder-wc.
Afgelopen weekend waren we in Limburg en het hotel had een kinder-wc, echt heel tof! Vond Nora ook en de zindelijkheid ging in het hotel dus behoorlijk goed. Maar ik geloof dat het wel haar idee heeft bevestigd dat kindjes naar een kinder-wc gaan :o

Zindelijkheid 's nachts gaat nog wel even duren denk ik. Ze plast nog heel veel 's nachts, dus dan heeft ze de Pampers Baby Dry maat 5 aan, dat is de enige die het een hele nacht redt. Ook dan nog wel eens lekkage, trouwens. Als ze veel heeft gedronken 's avonds dan verschoon ik de luier 's nachts als ze wakker wordt (wat ze meestal toch wel minstens 1 keer wordt).
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  woensdag 18 november 2015 @ 08:52:03 #173
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_157641709
Wij hebben niet echt een budget voor Sinterklaas, maar max 3 cadeautjes vind ik meer dan genoeg. En niet al te dure dingen, ben nu onderweg naar de Action voor wat knutselspulletjes.

Nora is tegenwoordig erg van van haartjes kammen en staartjes maken, dus voor Sinterklaas heb ik zo'n kaphoofd gekocht. Ben benieuwd of ze het wat vindt :)

En toen Sinterklaas aan kwam mocht ze haar schoen zetten 's avonds. Daar zat toen een kinderschaartje in. Dus nu houdt ze ook van haartjes knippen :D Gelukkig lukt dat niet met die schaar, ik was net blij dat haar haar eindelijk wat langer wordt :P
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_157641974
Danic, vind het wel goed klinken zoals jullie het doen qua cadeautjes.

Wij doen niet echt aan budget voor Sinterklaas of kerst. Ik heb gedurende het jaar al dingetjes gekocht (de little people boerderij bijvoorbeeld voor de helft van het geld) en laatst Bambino loco bij een kortingsactie. In de schoen krijgt ze alleen wat kleinigheidjes.
Met kerst doen we met mijn familie lootjes voor 10 euro per persoon, ook voor de kinderen dus.
E.
  woensdag 18 november 2015 @ 10:13:44 #175
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_157642676
Ik vond mijn Sint budget laag, maar vergeleken met wat ik hier allemaal opgenoemd zie worden, is het blijkbaar echt enorm veel? Ik heb (denk ik) 60 euro uitgegeven voor 2 kinderen, waarbij maar een heel klein deel voor F is, want daarvoor hebben we wat kado's van zolder gevist. Voor J dus ¤50 denk ik? Voor zijn verjaardag begin januari ongeveer ¤30 (3 kado's).

Verder geven de opa's en oma's (3 sets) en overgrootopa en oma ook kado's hier. Ik had een lijstje gemaakt met zo'n 15 dingen voor verjaardag en Sint, met het idee dat ze dan zouden kunnen kiezen, maar binnen 3 dagen waren alle kado's afgestreept :o. J (en ook F) gaan dus verwend worden, en ik vind het wel prima zo eigenlijk, t is maar 1 maand per jaar. Deden ze vroeger bij mij ook, en ik ben er ook geen verwend kreng van geworden ;).

Opa's en oma's geven hier tussendoor dan geen kado's trouwens. Mijn ouders kopen wel eens 'nieuw' speelgoed (kringloop), maar dat is om daar te gebruiken als ze op J. passen, en soms koopt er iemand iets van kleding.
pi_157642725
Hier is de ervaring dat 3 cadeaus per kind gewoon genoeg is. Daarna is de aandacht weg. Dus dat vind ik dan ook prima. Weinig met verwennen te maken verder. Denk dat ze hier wat dat betreft meer verwend worden met uitjes en dergelijke.
pi_157642742
Geen bijleestijd gehad vannacht. :D
Ik schrik nog steeds als ik 's ochtends wakker word van de wekker... Gaat het wel goed met de jongens ;)

Tiptoi vind ik ook erg leuk, maar het wordt teveel, dus doe maar bij Js straks.

Cwen, wordt er op de psz niet gevraagd naar schoen zetten? Ow had het er al tijden over en mensen om hem heen vragen er ook naar. Hij vroeg maandagavond al waarom hij geen schoen zondagavond had gezet.
(Maar hij is er echt teveel mee bezig hoe het kan. Ik vind hem nu nog te jong, maar als dat volgend jaar ook zo blijft vertel ik hem wel de waarheid.

Het hotel met kinderwc in Limburg, wij komen ook regelmatig in een hotel in Limburg met kinderwc, en daar durft Ow wel op te zitten, Maarja thuis heb ik toxh echt geen kinderwc ;)

Een kaphoofd, O+ wou ik vroeger ook altijd :D
  woensdag 18 november 2015 @ 10:22:58 #178
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_157642807
Tja, sinterklaas wordt hier dus 4 ( ;( ) keer gevierd, thuis, en bij alle opa's en oma's. Was vroeger toen ik nog geloofde ook zo, thuis was thuis, en bij opa en oma kwam de Sint voor de hele familie.

Tegenhouden wordt lastig, want a. de oma's luisteren hier helaas niet zo goed b. beide schoonmoeders zijn begin december jarig, dus daar gaan we dan sowieso langs, en dan is 'toevallig' de Sint ook geweest c. mijn ouders passen altijd op vrijdag op, en dan komt de Sint ook 'toevallig' langs.

En zoals ik al zei, dan maar 1 keer per jaar verwend, ik vind dit geen strijd waard :@
pi_157643137
Nee, snap dat het geen strijd waard is. Maar 4x pff.....

Hier vieren we het met oma en opa en oma samen in 1 keer, dat scheelt. En iedereen luistert goed, opa en oma geven gewoon geld en dat kunnen wij zelf besteden. En nog een keer bij het werk van mijn man.
pi_157643141
mm, wij zitten ook rond de 70 per kind voor Sinterklaas, incl schoenkadootjes. En dan krijgen ze dus ieder twee kado's van ons op pakjesavond, en twee keer iets in de schoen.

Dat kan goedkoper, maar we zijn echt zo klaar met de goedkope meuk die na drie keer spelen in de prullenbak belandt. Oudste krijgt Lego en een Batman-badjas, Sticker een spel van Janod en een zelf gemaakt shirt. Van opa en oma en zus en zwager ieder ook 1 kado per stel. Vind ik prima eigenlijk.

Knutselspullen vind ik ook altijd fijn om te geven, maar mijn man vindt dat we daar gewoon in moeten voorzien. Ik weet niet of ik dat ook vind, maar ik sluit me bij hem aan, het geheim van een gelukkig huwelijk O+
pi_157643314
Normaal gesproken staat er met Sinterklaas zo'n 3 a 4 jutte zakken vol. Maar met de verhuizing heb ik ieder eens laten zien hoeveel speelgoed de meiden hebben. En nu hebben we afgesproken dat de Opa's en Oma's 1 kado ieder doen en mijn Oma wil ook wat geven. De rest leggen we bij elkaar voor een abo voor de Efteling. O+ En voor hun verjaardag (pas in April maar hebben we ook meteen afspraken gemaakt met de rest) kopen we van het geld samen een leuk houten speelhuisje in de tuin.
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_157643524
quote:
2s.gif Op woensdag 18 november 2015 10:16 schreef Kyara het volgende:
Hier is de ervaring dat 3 cadeaus per kind gewoon genoeg is. Daarna is de aandacht weg. Dus dat vind ik dan ook prima. Weinig met verwennen te maken verder. Denk dat ze hier wat dat betreft meer verwend worden met uitjes en dergelijke.
Ik kan me de 3e Sint van Chris herinneren. Zijn neefje was nog mini, dus lag de halve dag op bed. Daarnaast hij een stapel cadeaus van ons, opa/oma en tante/oom. Samen iets van 8 cadeautjes. Na 3 cadeautjes weigerde hij gewoon. Hij ging lekker met zijn 3 pakjes zitten spelen. Later nog eentje open gemaakt. De andere 4 heeft hij de dag erna rustig opengemaakt. Was voor de familie wel een eyeopener; ze gaven cadeautjes om het kind te zien genieten, dat deed hij nu niet van de cadeautjes. Het jaar erna hadden we 5 cadeautjes, en sindsdien 3 stuks. Dat is precies genoeg ;)
  woensdag 18 november 2015 @ 11:07:58 #183
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_157643590
Ons SinterKerst budget is ongeveer 50 euro per kind. (6 kinderen)

Voor Cristel heb ik wat kleinere kadootjes. Pop, playmobil, kleding

Jordy krijgt een Xbox 360 (2e hands) en dat is dan ook het enige kado wat ie krijgt van ons.
Wesley weten we nog niet.... Die is ook jarig op 5 dec.... Lastig.
pi_157644334
quote:
1s.gif Op woensdag 18 november 2015 07:59 schreef Clubsoda het volgende:
Het liefste heb ik misschien nog wel dat ze op een dag tegen me zegt dat ze geen luier meer hoeft en vanaf dan echt droog is. Maar dat zal wel wishfull thinking zijn .. of bestaan die kinderen echt?
Ja, die bestaan echt! Mijn dochter deed het zo (ze was toen 2 en 11 maanden). Ze is sowieso wel van eerst de kat uit de boom kijken en ik denk dat ze misschien eerder zindelijk was, maar het niet aandurfde en al wat geoefend had met alleen bewust plassen in de luier.
Maar ze zei inderdaad op een dag dat ze geen luier wilde. Toen kreeg ze een onderbroek aan en t is sindsdien alleen 2x misgegaan op KDV. (en helaas in de week erna ook doordat ze diarree kreeg, dat vond ze héél naar, en ik ook)
's nachts heeft ze nog wel een luier aan.
pi_157644762
Sinterklaas, Kerst en haar verjaardag vallen vlak na elkaar sowieso. Dus heel veel cadeaus in korte tijd. Met Sinterklaas krijgt ze dit jaar wel veel cadeaus, omdat we het met meerdere mensen vieren. Ik heb wel een budget voor deze drie dagen.

Venco, Riley is de laatste tijd ook nat bij het wakker worden. En die luiers passen echt nog precies. Ik zit nu te denken om toch maar een andere merk luier te kopen voor de nachten.
Riley krijgt wel nog een flesje melk vlak voordat ze naar bed wil, maar die vraagt ze ook echt nog.
Zindelijk worden worst hier een tienjarenplan. Ze heeft enorme interesse in het toilet, maar niet voor plasjes of poepjes. En ik wil ook het liefst dat het uit haar zelf komt. Maar van buitenaf gaan ze er steeds vaker om vragen ook, want allemaal waren ze al met twee jaar dag en nacht zindelijk
pi_157644779
oh, wat veel cadeaus allemaal met sinterklaas zeg!
Wij zijn sowieso van niet zoveel geven. ook omdat we merken dat ze als er teveel speelgoed ligt ze niet meer goed kunnen kiezen en minder leuk spelen. bovendien, waar laat je t allemaal..
Hier krijgen ze allebei 1 kadootje en 1 boekje van ons en dan nog iets kleins van beide opa en oma's (mijn oude pietenpakje voor peuter geloof ik en dan dus nog iets) Komt neer op 4 (kleine) kadootjes pp. Verder krijgt peuter een prikpen in de schoen en een keer een klein chocoladelettertje, want ze is reuze bezig met welke letter van wie is en zo.

Ben trouwens héél blij dat ze niet ook rond sinterklaas jarig zijn. Want dat lijkt me op 2 punten lastig:1 ze krijgen dan zoveel in december en 2 soms zie je iets dat heel goed bij ontwikkeling past/waar ze héél blij mee zouden zijn. Maar dat moet je dan dus waarschijnlijk zomaar tussendoor geven, want een jaar wachten is soms wel erg sneu..
kerst doen we geen cadeaus gelukkig. Alleen iets kleins voor degene die t organiseert..Wel koekjes bakken van te voren en zo. We hebben al een keer geoefend en peuter en ik zijn helemaal klaar voor het maken van een heleboel kerstkoekjes :)
  woensdag 18 november 2015 @ 12:20:05 #187
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_157645031
quote:
0s.gif Op woensdag 18 november 2015 12:09 schreef watmoetikkiezen het volgende:
oh, wat veel cadeaus allemaal met sinterklaas zeg!
Wij zijn sowieso van niet zoveel geven. ook omdat we merken dat ze als er teveel speelgoed ligt ze niet meer goed kunnen kiezen en minder leuk spelen. bovendien, waar laat je t allemaal..
Hier krijgen ze allebei 1 kadootje en 1 boekje van ons en dan nog iets kleins van beide opa en oma's (mijn oude pietenpakje voor peuter geloof ik en dan dus nog iets) Komt neer op 4 (kleine) kadootjes pp. Verder krijgt peuter een prikpen in de schoen en een keer een klein chocoladelettertje, want ze is reuze bezig met welke letter van wie is en zo.
Eigenlijk best wel educatief verantwoord, zo'n chocoladeletter! :Y) ;)

quote:
Ben trouwens héél blij dat ze niet ook rond sinterklaas jarig zijn. Want dat lijkt me op 2 punten lastig:1 ze krijgen dan zoveel in december en 2 soms zie je iets dat heel goed bij ontwikkeling past/waar ze héél blij mee zouden zijn. Maar dat moet je dan dus waarschijnlijk zomaar tussendoor geven, want een jaar wachten is soms wel erg sneu..
Daar zat ik toevallig laatst ook aan te denken. Nora is best wel toe aan iets nieuws, dus het komt goed uit dat Sinterklaas nu voor de deur staat.

Ik ben zelf net na Sinterklaas jarig en ik was heel december helemaal hyper met al die feestdagen dan.
Al is Nora ook niet op heel handige dag jarig, zo middenin de zomervakantie. Er is altijd wel iemand op vakantie en voor mezelf is het lastig vrij krijgen van mijn werk in die periode.
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_157645212
oh en ze wilde 's nachts ook zonder luier. Maar ze slaapt altijd nog in een slaapzak en krijgt die niet zelf weer aan (uit lukt wel). Dus toen zei ik dat ze zonder luier mocht, maar dat ze dan een pyama kreeg om in te slapen. Maar dat wilde ze niet: "nee mama, ik wil in de saapsak, ik wil geen tiamo!"
pi_157645333
Peuterbuien... Ik had net een ruim een half uur hysterische Ellie. Ze wilde geen jas, beker mocht niet in de tas - wel in de tas - niet in de tas x100, hysterisch op de fiets want ze wilde naar BENEDEN, - ik moest doorrijden - ze wilde eraf. Vervolgens thuis niet eten - WEL eten - niet eten x100...

Nu slaapt ze. Ik begrijp dat ze last heeft van haar hoektanden, haar kiezen en dat het bij de ontwikkeling hoort. Maar ze was echt he-le-maal over de rooie. Bekend?
Home is where the O+ is...
pi_157645911
Cwen, :*

Helemaal niet herkenbaar :+

Maar vooral het wel en het niet willen en daar helemaal over de rooie zijn klinkt zeer bekend. Al moet ik zeggen dat het bij Riley korte explosies zijn die zich wel een hele tijd kunnen herhalen.
Dus echt afwisselen van boos, vrolijk en dan weer boos
pi_157646250
Ja hoor Cwen, dat is typisch Sticker als hij moe is. Zoals vanmorgen, waar hij zoooo boos werd omdat ik mijn armen zo raar hield en naar hem keek, en zo :') Okee whatever dude :')
pi_157646284
Heul herkenbaar :+
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_157646528
yup, heel herkenbaar :D
pi_157646843
Ja Cwen, ontzettend herkenbaar :Y

En ik snap ook niet dat ik van het kdv allemaal van die ontzettend schattige foto's krijg waarop Femke aan het knutselen, verven, tekenen, plakken, kleien etc is, want thuis doet ze het niet. Kan haar met potloodjes aan tafel zetten, maar dan moet ík iets tekenen, of ík iets kleuren, of ik moet een balletje kleien... maar zelf zoiets doen... :N
pi_157647344
_O- Gelukkig, heel bekend dus.
Ze was een heel relaxte dreumes, dus ik ben dit helemaal niet gewend :D.

Het is een faaaase.
Home is where the O+ is...
pi_157647919
Shandaly, ook zo herkenbaar. Ik zie net op Facebook een foto waar Riley aan het verven is. Helemaal alleen dus :D
  woensdag 18 november 2015 @ 14:52:22 #197
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_157648266
Heel herkenbaar Cwen! Het 'wel, niet, wel, niet willen' is vooral als ze moe is. Maar ze heeft nu ook vaak buien dat ze heeeel boos wordt omdat papa op de verkeerde plaats zit, of omdat ik een ander eet suggestie geef als ze het ene niet wil, of omdat ik naar haar kijk als ze over de grond aan het rollen is van boosheid, etc.
Is voor mij ook even schakelen :P

Ook herkenbaar Shandaly :Y Ze is ook dol op verven ergens anders (speel-o-theek, festivals, kdv etc), ook als ik er bij ben. Ze is ook dol op verven thuis, maar dan alleen op zichzelf en niet op het papier .. En maar max 5 min, want in 5 min heb je wel 91 cm kind ondergeverfd :P
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_157649712
quote:
0s.gif Op woensdag 18 november 2015 12:34 schreef Cwen het volgende:
Peuterbuien... Ik had net een ruim een half uur hysterische Ellie. Ze wilde geen jas, beker mocht niet in de tas - wel in de tas - niet in de tas x100, hysterisch op de fiets want ze wilde naar BENEDEN, - ik moest doorrijden - ze wilde eraf. Vervolgens thuis niet eten - WEL eten - niet eten x100...

Nu slaapt ze. Ik begrijp dat ze last heeft van haar hoektanden, haar kiezen en dat het bij de ontwikkeling hoort. Maar ze was echt he-le-maal over de rooie. Bekend?
Joh, totaal niet. :')

Bekend verschijnsel. Vanmorgen zelfde verhaal hier. Chagrijnig wakker, niet in bad willen maar later er niet uit willen.
Gillen, schreeuwen, over de vloer rollen.
Ik heb hem zo zachtjes aan binnenstebuiten moeten keren om hem een broek aan te doen. :')
Ik vind het rot buien want wat moet je er zelf kalm onder blijven.
pi_157650056
quote:
1s.gif Op woensdag 18 november 2015 15:59 schreef vencodark het volgende:

[..]

Joh, totaal niet. :')

Bekend verschijnsel. Vanmorgen zelfde verhaal hier. Chagrijnig wakker, niet in bad willen maar later er niet uit willen.
Gillen, schreeuwen, over de vloer rollen.
Ik heb hem zo zachtjes aan binnenstebuiten moeten keren om hem een broek aan te doen. :')
Ik vind het rot buien want wat moet je er zelf kalm onder blijven.
Herkenbaar. En eerlijk ik kan die buien prima hebben als ik goed in mijn vel zit. Maar vannacht onderbroken nacht gehad ivm werk dus nu moe en dan kan ik er toch echt slecht tegen.

Moet continu samen spelen terwijl hij normaal heel goed zelf kan spelen. En het drama als je nee zegt. Of iets niet lukt. Van 0 naar 100 in een seconde. En terug als je hem wel helpt. Maar soms heeft hij ook echt gewoon pech. Pffff
pi_157650157
Venco, die lekluiers hebben wij ook, ondanks maat 6. Overdag prima, maar 's nachts blijkbaar niet. Hij drinkt en plast vooral de tweede helft van de dag, beetje jammer. Ik geef niet expres geen drinken meer na 1730, maar meer dan een half bekertje drinkt hij dan toch niet meer.
Is A toevallig een buikslaper? Dan zou je de luier andersom aan kunnen doen, heb wel eens gehoord dat dat werkt.

Twinkle, hier een beetje hetzelfde mbt zindelijk worden. Hij komt vertellen wanneer hij een schone luier nodig heeft en zonder luier blijft hij makkelijk een paar uur droog, zowel thuis als elders. Maar op het potje of op de wc wil hij niet. Hij is niet bang, gewoon geen zin en peuterstyle WIL NIET! Laatst een dagje zonder luier geprobeerd, dat resulteerde dus in tig keer schone kleren aantrekken. En het met natte kleding laten rondlopen zorgde er ook niet voor dat hij wel op de wc of potje ging. Tja. Ik wacht dus ook maar op de dag dat hij zelf verkondigt geen luier meer te willen... En we proberen het in de kerstvakantie nog maar eens een keertje zonder luiers.

Sinterklaas: geen echt budget, maar beide kindjes krijgen van ons 3 cadeautjes (waaronder praktische dingen als sloffen of een pyjama, en niks groots. 50 euro totaal denk ik?). Opa en oma zullen ook wel iets doen maar dat loopt de spuigaten niet uit. Hier ook het 'net jarig geweest'-probleem, lastig vind ik dat. Niet alleen om nu weer iets te moeten bedenken, maar vooral om de reden die hierboven wordt genoemd, je ontkomt er dan eigenlijk niet aan om tussendoor dingen te geven die aansluiten op ontwikkeling of interesse.

Oh ja, die peuterbuien, check :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')