abonnement Unibet Coolblue
pi_157800123
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 november 2015 22:33 schreef Loj het volgende:

[..]

8 december :)
Ik heb er echt zin in maar kan me ook niet voorstellen dat ik over iets meer dan een jaar een kind op school heb :D
Ik kan me ook nog niet voorstellen dat ik over 1,5 maand een kind op school heb :X
pi_157800676
Cwen, lastig zeg :*

Spannend Loj. Gaan jullie naar meerdere scholen kijken?
pi_157800944
Cwen lastig, ik vind jou oplossing eigenlijk wel oke. Het is een onderdeel van de routine en straks op school zal ze ook dingen moeten doen die ze misschien niet leuk vind. Als jij er bij bent kan je misschien meekijken hoe je het kan ombuigen.

Ik snap dat ze het niet als gewoonte willen, maar misschien kan je een termijn afspreken, bv 5x blijven en dan afbouwen ofzo.

Loj wat goed van ow, gaf hij het zelf aan? Hier slaap Kyan nu ook zonder speen. Wij waren een weekendje weg en waren zijn speen echt kwijt en toen ging hij slapen zonder :o

Kyara spannende tijd schoolgaand kind, maar ik vind het ook heerlijk. De dingen die daar bij horen. gaat M wennen na de vakantie?

Ik moet Kyan ook na de vakantie maar eens gaan inschrijven. Na de zomervakantie gaat hij dan naar de verkenners.
pi_157801054
Ik vind dat "anders willen andere ouders dat ook" zo'n stomme reden... Het zijn toch allemaal volwassen mensen? Die toch gewoon zullen snappen dat zoiets voor één kindje net dat stukje houvast kan geven om het straks zelf te durven?
Ik zou er niet eens aan denken om er zelf ook bij te willen blijven persé omdat ik een andere ouder dat ook zie doen.. :@

Ik hoop dat jullie er uit komen, Cwen :*
pi_157801165
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2015 23:10 schreef Shandaly het volgende:
Ik vind dat "anders willen andere ouders dat ook" zo'n stomme reden... Het zijn toch allemaal volwassen mensen? Die toch gewoon zullen snappen dat zoiets voor één kindje net dat stukje houvast kan geven om het straks zelf te durven?
Ik zou er niet eens aan denken om er zelf ook bij te willen blijven persé omdat ik een andere ouder dat ook zie doen.. :@

Ik hoop dat jullie er uit komen, Cwen :*
Niet voor de ouders, maar ik kan me voorstellen dat het voor kinderen verwarrend is. Kyan wil ook nog steeds dat ik blijf. Als ik eenmaal weg ben is het goed, ook omdat andere ouders weg zijn / weg gaan. Om die reden kan ik het me voorstellen dat ze het niet willen hebben. Kindje dat huilt omdat papa / mama weg gaat. Kijk die papa/mama gaat ook weg, ze komen straks na het kaakje allemaal terug. Dat "kan" dus niet als er ineens een ouder weg blijft.
  woensdag 25 november 2015 @ 07:37:30 #256
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_157803757
Maar in dit geval blijft de ouder niet, maar komt een half uur eerder terug en blijft dan even tot het eind.
Ik zou iig ook niet blij zijn met de reden. Het is een drogreden, daar kan ik niet zo goed tegen.

Als ze het echt niet willen (en er kan ook geen leidster wat meer 1 op 1 begeleiding geven op dat moment) dan rest er denk ik niks anders dan eerder ophalen en hopen dat het over een paar weken beter gaat, als ze de kindjes nog meer gewend is en er zelf ook weer wat meer vertrouwen in heeft.

Wat goed Loj! Kwam hij er zelf mee?

Oh wauw Kyara, over 1,5 maand al! Je kleine grote O+
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_157803762
Dat snap ik inderdaad wel. Maar wat Loj ook zegt, deze huidige oplossing vind ik te 'makkelijk'.

Waarom ze niet buiten wil spelen krijgen we er nog niet helemaal uit. Ze vindt het naar eigen zeggen 'niet leuk' door de 'kindjes' want die 'fietsen'. Dus ik vermoed te druk. Ook daarom wil ik observeren: misschien zie ik wat haar bang maakt en kan ik helpen een oplossing te bedenken.

Daarbij vind ik het heel cru gezegd ook gewoon hun werk om kimdjes hierin te begeleiden, in plaats van ze terug te geven als het niet gaat zoals ze willen.
Ik heb nl. ook de reden 'maar de rest is zo druk want Decembertijd' gehoord. Ja, en?

Over een paar maanden proberen zou idd kunnen. Het punt is dat Ellie NOOIT buiten iets met andere kindjes wil (niet overdreven). Sinds ze met 1 jaar en een beetje een eigen idee erover ontdekte, wil ze buiten niets met anderen kinderen doen. Ook 's zomers niet, ook met de buurkinderen niet. En dat terwijl ze heeel graag gaat wandelen en we nu ook heel veel buiten zijn.
Dus ik weet niet zo zeker of tijd de oplossing is. Mijn gevoel zegt dat het meer gewnning zal moeten worden.
Home is where the O+ is...
pi_157804029
Cwen, Chris wilde ook liever niet buiten spelen. Of als hij buiten was, precies aan de andere kant van de speeltuin als alle andere kinderen. Daar hielp tijd, maar ook begeleiden. Vermijden lijkt me ook niet echt de oplossing, dan leert ze het ook niet. Ik zou. Eerst eens vragen wat ze al geprobeerd hebben. Misschien een speelding in een hoekje, of desnoods een half uur aan het handje van juf. Meekijken zou hier niet geholpen hebben, omdat Chris bij mij weer anders reageert, maar dat verschilt per kind..
Ik zou niet zomaar eerder stoppen, tenzij het de hele ochtend een druk erop legt waardoor de hele ochtend moeilijk is. Dan kun je het overwegen, met de afspraak bijv na kerst het weer te proberen?

Loj, fijn nacht gehad?

Kyara, hebben ze vannacht weer in hun eigen bed geslapen? Heeft M niet de neiging om er ook bij te willen zijn?

Daan heeft zijn observatie al gehad bij de PSZ, over 2 weken exit-gesprek. Ze doen de observatie daar 3 keer, als ze net 2 maand begonnen zijn(ruim 2 meestal), met 3 jaar, en met bijna 4. Maar bij daan verwacht ik niks geks.

Vanmiddag om 12:15 intake bij de kleuterjuf. Daan vroeg maandag al of hij mocht blijven spelen, dus misschien maar vaker wennen dan ik bedacht had (1woensdag ivm kerstdrukte).
  woensdag 25 november 2015 @ 09:25:10 #259
171422 LadyBlack
paint it black
pi_157804588
E heeft de zomer op het kdv doorgebracht op de schommel; hoog en droog, lekker in dr eentje :)

Ik vind t ook opmerkelijk dat ze je vragen om haar eerder op te halen. Het is inderdaad gewoon hun werk om haar te begeleiden :?

Dat jij er (een paar keer) bij wilt zijn om te begeleiden is een heel begrijpelijke en -denk ik- werkbare oplossing. Ik vind die psz in deze echt niet flexibel :N
pi_157805028
Helaas, erbij zijn kan écht niet. Ze zijn daar nogal star in. Ze geven zelf aan dat ze 3 moeilijke buitenspelers hebben, waar ellie er een van is. Er zijn ook drie juffen. Maar er moeten ook kindjes naar de wc enzo. Het lukt ze dus niet om haar steeds een handje van iemand vast te laten houden, waardoor ze zich onveilig voelt en gaat huilen.

Tja, wat dan? Ik kan ze niet dwingen om Ellie bij zich te houden en ik mag niet meekijken. Ik voel me wel een beetje buitenspel gezet zo, eigenlijk....
Home is where the O+ is...
pi_157805088
Jeetje met drie juffen en drie moeilijk buitenspelende kindjes vind ik hun verklaring echt nergens op slaan. Je hebt in totaal 6 handen. Dus als een juf even weg moet om een kindje naar het toilet te brengen heb je nog 4 paar handen over.
ik snap dat je niet tevreden bent op dit punt. :*
pi_157805211
Nou inderdaad, en anders blijft 1 juf lekker binnen met de kinderen die niet buiten willen spelen? Ze verplichten ze toch ook niet om te kleien of zo? En als er 3 kindjes moeilijk buiten spelen, waarom moet die van jou dan eerder opgehaald worden en de andere 2 niet?

Ik zou toch even een gesprek aangaan met psz en aangeven hoe jij je hierbij voelt. En dan liefst even op een ander moment dan bij halen/brengen maar een moment dat er meer rust is.
pi_157805242
Ik zou mijn kind er niet meer met een gerust hart weg brengen. Ik vind dat ze zich er veel te makkelijk vanaf maken met kom dr maar ophalen.
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_157805730
3 moeilijke buitenspeelkindjes en 3 juffen!
Nou sorry hoor, belachelijk!

Ik heb regelmatig met 3 moeilijke buitenspeelkleuters gestaan in m'n eentje en dan moest ik nog 30 andere kleuters ook in de gaten houden en helpen (oké, niet met naar de wc gaan dan ;) )
Ik creeer dan een veilige plek voor ze, vaak bij mij bij het bankje.

Dus ik vind dit echt belachelijk! :( :( Als je je niet serieus genomen voelt zou ik het aankaarten bij d'r locatiemanager of als jij niet mag observeren een observatie eisen.
Oh en korting eisen. Ze zorgen toch een half uur minder voor je kind!
Zo, loj heeft gezegd ;)

Wij gaan in eerste instantie bij 1 school kijken, eentje van de Stichting waar ik ook zelf bij werk. Ik heb er zelfs ooit eens gesolliciteerd. Ze hebben alleen een paar punten waar ik iets minder enthousiast over ben, dus denk dat ik daarna ook nog bij een tweede optie ga kijken :)
pi_157805853
Het is fijn om jullie reacties te lezen, daardoor heb ik in elk geval het idee dat ik dus niet een of andere halve gare ben die haar kind beter vindt dan de rest, ofzo. Od speciale eisen heeft.

ML denkt er net zo over als jullie. Maar ik vind het gewoon heel erg moeilijk om het aan de juffen uit te leggen. Nou ja, wordt vervolgd...
Home is where the O+ is...
pi_157805983
Kan ML niet mee naar een gesprek bij het kdv?
pi_157806805
quote:
1s.gif Op woensdag 25 november 2015 10:49 schreef Loj het volgende:


Ik heb regelmatig met 3 moeilijke buitenspeelkleuters gestaan in m'n eentje en dan moest ik nog 30 andere kleuters ook in de gaten houden en helpen (oké, niet met naar de wc gaan dan ;) )
Ik creeer dan een veilige plek voor ze, vaak bij mij bij het bankje.

Dus ik vind dit echt belachelijk! :( :(
Precies dit.
Toen ik nog voor de klas stond kon ik kinderen die iets meer aandacht behoeven ook niet terug geven aan de ouders. Ze zien me al aan komen. Ik moest daar gewoon mee dealen en idd zorgen dat die betreffende kindjes zich op de een of andere manier wel confi voelden.

Dus ik zou de bal idd weer terug spelen
pi_157808753
Nou, het was weer brullen. Zelfs de juf weet het niet meer.
Maar toen wij weg wilden gaan, gingen de andere kindjes weer naar binnen. Toen snapte ze het natuurlijk niet meer en wilde nog spelen. Dus dat was weer huilen en teruglopen. En toen zijn we door de juf met een "Ja, zo maak je het niet duidelijk voor haar." de klas uit gezet.

Ik voel me nogal rot erover nu...
Home is where the O+ is...
pi_157808966
Ik snap hem niet helemaal Cwen, was je weer gebeld?

En wat maak je dan niet duidelijk aan haar? Was je met haar gaan spelen? :@

Trouwens sowieso mag je ze aanspreken op slechte communicatie. Het is een opmerking die je als leidster en juf soms kan/mag maken maar dan tijdens een gesprek en goed beargumenteerd.
pi_157809142
Ja, om 10.55 dat ik haar op moest komen halen.
En nee, ik was niet met haar aan het spelen, ik was aan het uitleggen dat ze mee ging naar huis, dat ik begreep dat ze nog wilde spelen, etc. Dat doe ik rustig, maar blijkbaar had ik haar zonder uitleg gillend mee moeten nemen :(.

[ Bericht 33% gewijzigd door Cwen op 25-11-2015 13:31:50 ]
Home is where the O+ is...
pi_157809846
cwen , moeilijke situatie, vooral heel vervelend dat er niet naar jou geluisterd wordt.
Ik zou idd een gesprek met ze plannen om ideen uit te wisselen en vooral elkaars visie, kan je meteen kijken of je nog bij deze psz wil blijven....

wij krijgen 10 min omdat hij op een vve psz zit misschien ze moeten dus bepaalde dingen observeren. Bij mn meisjes L hadden we het ook al hoor, ze hebben vooral de indicatie op mijn chronisch ziek zijn en manlief zijn opleiding.
Het heeft wel dubbel gevoeld om dan de subsidie van de vve te krijgen, maar nu is het ook praktisch met het schoolgaan te combineren, de psz zit tegenover de school namelijk.
pi_157809878
ow ik lees nu net dat je weer gebeld was,
de leidsters maken het ook niet makkelijk hoor, jij wordt gebeld maar ondertussen kunnen zij het niet aan
succes met een juiste keuze maken....
pi_157810680
Ik denk echt dat het tijd is om een gesprek aan te vragen, met je man erbij en evt ook locatiemanager erbij want zo kun je niet doorgaan. Ik kan me niet voorstellen dat je nu het gevoel hebt dat je Ellie in een veilige omgeving achterlaat op deze manier en dat je vertrouwen in de leidsters ook nogal gedaald is.
pi_157818581
Ik snap er echt niks van.... tegen de tijd dat jij er bent, even de tijd neemt om afscheid te nemen en weg te gaan, gaan de andere kindjes alweer naar binnen.. En dan moet zij toch gewoon naar huis? :? .

De houding van de leidsters en zeker die laatste opmerking zou voor mij denk ik reden zijn om mijn kind er vandaan te halen. Ik zou mij niet gerespecteerd voelen en ook het idee krijgen dat mijn kind alleen als een probleem wordt gezien, dat er liefdeloos wordt omgegaan met een kind dat iets toevallig nogal lastig vindt.

Zoals hier ook al door mensen is aangegeven: als je zelf dit soort werk doet (met kinderen/onderwijs) dan weet je wat het betekent om kinderen te begeleiden. Dat doe je met zorg, aandacht, en in samenwerking met de ouders, waarbij je een gezamenlijk belang en doel hebt, namelijk werken aan de ontwikkeling van het kind, met oog voor het welzijn van het kind. Dat eerste punt is hier aan de orde: voor Ellie's ontwikkeling is het van belang dat zij hierbij begeleiding krijgt en haar angst of schroom kan overwinnen. Dat tweede punt is ook in het geding, want voor Ellie is het vervelend om 'buitengesloten' te worden. Ook al vindt ze het niet leuk om naar buiten te gaan, het gevoel dat ze nu meekrijgt, dat zij weggehaald wordt uit de groep, is pedagogisch gezien ook niet erg verantwoord.
Een oplossing zou kunnen zijn: dat een leidster met de kindjes die buitenspelen lastig vinden, eerder weer naar binnen gaat. Dan zijn ze wel even buiten geweest, om te wennen, maar mogen ze sneller weer terug. Op die manier laat je aan het kind blijken dat je wel verwacht dat het iets doet (ook als het moeilijk of lastig is) maar dat je rekening houdt met het feit dat zij het niet fijn vinden.
Zo kun je werken in stapjes: kijken wat ze wel leuk vinden om buiten te doen, dat stimuleren, de tijd een beetje op gaan rekken, etc.

Nouja, grote woorden misschien allemaal, maar ik maak me hier plaatsvervangend wel druk om. Ik hoop dat je er uitkomt met ze, maar laat je in ieder geval niet onzeker maken.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_157818980
Ik ga mee met de rest Cwen. Ik krijg ook een vervelend gevoel bij de situatie, niet een liefdevolle veilige plek waar ze goed kan ontwikkelen. Ik zou zeker in gesprek gaan (buiten de reguliere tijden om?) en zorgen dat het uitgesproken wordt.

Daan gaat over 2 weekjes een woensdagochtend wennen op school.. En dan na de kerstvakantie vol aan de bak op maandag. Er beginnen nog 2 jongens en een meisje in december/januari, dus dat is gezellig. Hij ging nu al gelijk lekker spelen. Eens kijken of hij dat nog doet als er 25 kinderen om hem heen dartelen ;)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')