abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 4 november 2015 @ 20:33:01 #1
132806 tokko1
Wat Shiz zegt ..
pi_157321653


In de onderstaande review beschrijf ik objectief mijn gebruikservaring van de Rwatch R11. Het horloge is qua kosten niet te vergelijken met een Apple watch of bijvoorbeeld een Samsung Gear watch, en qua performance verwacht ik ook niet dat deze vergelijkbaar is. Maar het moet toch een beetje die richting in kunnen gaan met het Chinese spul. Zo heeft de R11 heeft wel een aantal leuke features die ik graag wil testen, of dat voor deze prijs een beetje kan werken is de vraag. Maar daar kom je in deze review achter.


Het horloge wordt in een mooi zwart doosje geleverd. Het zit goed ingepakt in schuimrubber, waardoor hij niet kan schuiven in de verpakking. Onder het horloge is er nog een kabeltje en (Engelse) gebruikers handleiding te vinden. Verder werd het geleverd met screenprotector.



Specificities
• Chip type: MTK 2501
• Bluetooth versie: Bluetooth 4.0
• Geheugen: 32 Mb
• ROM: 24M
• Waterdichtheid: Ja
• Waterproof: IP67
• Scherm type: IPS
• Scherm resolutie: 240 x 204 pixels
• Scherm grootte: 1.22 inch
• Batterij type: Lithium-ion polymer battery
• Batterij capaciteit: 3.7V / 220mAh
• Compatible met: Android (4,3+), iOS (7.0+)
• Talen: Finnish, Arabic, Spanish, Thai, Persian, Russian, Polish, Turkish, Portuguese, Hebrew, Indonesian, German, Persian, English, Swedish, Italian, French (GEEN Nederlands dus!)

Functies:
• Bluetooth opties (telefoon): Adresboek, Bellen, Antwoorden, Logboek, Bel herinnering
• Berichten: Berichten controleren en herinneringen
• Health tracker: Bewegings herinnering, Slaap monitor, Hartslag monitor en een pedometer
• Remote control: Infrarood remote controller (TV ed.), Music remote (Bluetooth), Camera remote (Bluetooth)
• Telefoon verloren/zoeken: Ja
• Andere opties: Kompas en Alarm


Het horloge is dun, wat het een mooi unisex horloge maakt. Hij is stoer genoeg voor een mannen horloge maar zeker geschikt als een netjes horloge voor vrouwen. Het heeft een “echt leren” bandje, maar of dit echt leer is twijfel ik een beetje aan. Het bandje ziet er redelijk uit en moet er uitzien als slangenleer en is goed afgewerkt. Persoonlijk zou ik voor een ander wat neutraler bandje gaan, maar gelukkig kan dit ook doordat het bandje te vervangen is door een ander standaard bandje. Verder is het horloge erg licht, wat voorkomt dat het klokje heen en weer schuift om je pols. Hij is verkrijgbaar in de kleuren rose gold, bruin, zwart en zilver.



Het display is simpel, je kan om de tijd te zien kiezen uit twee opties: een digitale klok of een analoge. Persoonlijk vind ik de analoge klok wat chiquer dan de digitale, dit omdat er op de achtergrond van de digitale klok wat huisjes zijn afgebeeld met lichtjes erin, maar dit komt een beetje goedkoop over. Door naar links te swipen ontgrendel je het horloge en kom je bij het menu, als je dan weer naar links beweegt met je vinger kom je bij een volgend menu, en zo verder. Er zijn in totaal 3 menu’s. De manier van indelen in deze menu’s is niet altijd logisch, zo moest ik in het begin wel even zoeken waar alle functies te vinden waren. Een groot nadeel van dit display is dat als je naar rechts beweegt met je vinger bij de digitale of analoge klok, verbreekt hij het contact met de telefoon automatisch. Persoonlijk vind ik dat ze deze functie beter ergens anders in de telefoon hadden kunnen inbouwen, omdat je op deze manier je telefoon telkens per ongeluk disconnect van het horloge.



Om de telefoon te koppelen aan je mobiel, is het heel simpel. Je gaat naar het eerste menu, waar in het midden een Bluetooth icoontje te vinden is. Via dit icoontje kan je scannen en daarna met je apparaat verbinden. Wat wel nodig is om alle notificaties te krijgen is het instaleren van de app. Voor Android waar ik het horloge mee getest heb kan je de “smartblue” app uit de Play store gebruiken. Met de app kan je kan bijvoorbeeld gegevens over je hartslag en pedometer opslaan en analyseren en daarnaast geeft hij dus al je notificaties (ook whatsapp!) door aan je smartwatch



De functies kiezen en door menu’s scrollen kan met het touchscreen, en de fysieke knop aan de zijkant is een soort “home” button. Er zijn 3 schermen met daarin verschillende features, deze kan je eenvoudig selecteren door er op te drukken. Wil je dan terug gaan swype je naar links en dan ga je een stap terug, een soort back button dus. Dit werkt intuïtief en redelijk soepel.

Features:
Ik zal drie van de belangrijkste features bespreken, berichten/notificaties, de hartslagmeter en de afstandsbediening. De overige functies spreken redelijk voor zich en functioneren ook oké zo ver ik ze gebruikt heb.

Als je een bericht krijgt, komt het in beeld op het schermpje van het horloge en kan je kiezen of je een geluidje wil horen, een trilling wil voelen of het alleen wil zien op het scherm (dus mute). Als je meerdere berichten krijgt kan je helaas niet zien wat er is gestuurd en staat er alleen 2 berichten in 2 chats. In het notificatie menu kan je dan wel zien wat het bericht precies was, maar daar moet je dus even naartoe scrollen op je horloge.
De hartslag meter op dit horloge is redelijk accuraat, dit heb ik getest door een andere smartwatch met tevens een hartslagmeter op de andere pols te doen en de uitslagen te vergelijken. De meting duurt ongeveer 10 seconden en blijft daarna constant meten. De andere sensor die op het horloge zit is de pedometer, deze heb ik twee keer met hardlopen getest en deze werkt toch echt wat minder goed.
Als laatste bespreek ik de infrarood afstandsbediening voor je tv (of andere apparaten). Het duurde even voordat ik door had hoe ik de remote ingesteld had, want er zijn niet echt duidelijke instellingen behalve dat je een notificatie krijgt “Set unfinished, First set”. Maar het blijkt via het learning principe te gaan, dus als je de remote selecteert is hij de eerste paar seconden in leer modus. De aan-knop knippert, met je afstandsbediening druk je op ‘aan’ en richt je op het horloge enzovoorts. Daarna blijft het in het geheugen zitten en kan je zonder problemen de tv aan/uit zetten, volume aanpassen en tussen kanalen wisselen.

Batterij
De batterij( wanneer volledig is opgeladen) gaat ongeveer een dag mee, bij intensief gebruik iets minder dan een dag. Hierbij is het scherm af en toe geactiveerd (door op de knop te drukken of je pols te draaien) en zijn er een aantal features gebruikt. Ik zou zeggen dat de batterij net genoeg is voor een gemiddelde dag, maar het houdt niet over. Wat ook een aandachtspuntje is dat de oplaadkabel niet altijd even goed in de aansluiting zit, al lijkt dit wel zo te zijn. Dus check even of je ook echt het oplaad icoontje krijgt als je ‘m gaat opladen.


Voor een prima prijs heb je een mooi, dun en goed afgewerkt horloge dat je laat proeven aan het smartwatch gevoel. De meeste features werken zonder te veel moeite en ook redelijk betrouwbaar. Een horloge als afstandsbediening is bijvoorbeeld echt heel handig (als je lui bent), en de hartslag meter doet het ook prima. Jammer dat de pedometer echt niet goed bijhoudt hoeveel stappen en dus afstand je afgelegd hebt en dat de batterijduur toch wel beperkt is. Maar voor de rest is het een prima horloge met een opvallend goed uiterlijk (op het bandje na dan).
Is het te vergelijken met een Apple watch of Samsung Gear watch? Nee dat lijkt me niet, maar de features die er zijn werken over het algemeen prima en qua uiterlijk is er weinig mis met het horloge.

Pluspunten:
• Goede hartslag meter
• Mooi design (licht en redelijk dun horloge)
• Simpel in gebruik mits je weet waar alle functies zitten.
• Uitgebreide features

Mindere punten:
• Disconnect knop zit op de verkeerde plaats
• Pedometer niet accuraat
• Beperkte accuduur

Deze Rwatch R11 smartwatch is voor ongeveer $45 dollar te krijgen bij Gearbest.
Let hierbij wel op dat je mogelijk nog import heffingen betaalt bij binnenkomst in Nederland.

[ Bericht 0% gewijzigd door tokko1 op 05-11-2015 10:20:41 ]
Check mijn china reviews op Reviewblog.tweakers.net
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')