abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
  Moderator dinsdag 3 november 2015 @ 21:37:33 #1
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_157301569
registreer om deze reclame te verbergen
Omdat ik keek of er een speciaal topic was voor spekkedikken O+ en die niet kon vinden dit topic.

Wat zijn typische Baksels uit jou regio gegeten rond Oud&Nieuw?


Kniepertjes
Knapperige koekjes gegeten in Drenthe, Groningen en Overijssel(?). Gemaakt in een wafelijzer.
½ pond boter
500g patentbloem
400g witte basterd suiker
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
Hiervan maak je platte koekjes die het uitgestrekte jaar symboliseren.

dXPxbUB.jpg


Nieuwjaarsrolletjes
Opgerolde variant van de knippertjes. Zelfde recept als hierboven maar dan met kopje water erdoor zodat ze beter rollen. Symboliseren het nieuwe jaar.
Oja, je moet er slagroom inspuiten.


Spekkedikkn
Wederom een baksel uit hetzelfde ijzer. Maar heel anders qua smaak en niet knapperig. En donders lekker. Hieronder het recept wat ik altijd gebruik. Bereiding is nogal ingewikkeld, ik maak het beslag meestal aan het begin van de dag als ik 's avonds ga bakken. In deze link staat wel een aardige beschrijving http://evelienkamphuis.bl(...)edikken-dus.html?m=1
Gemaakt van
750g roggemeel
250g tarwebloem
3 eieren
400g bruine suiker
400g Friese keukenstroop (lauw)
1 theelepel gemalen anijs
Plakjes rookspek en droge worst

[ Bericht 4% gewijzigd door derLudolf op 26-11-2017 03:36:00 (foto in OP vervangen. Kut Photobucket.) ]
lebt denn der alte Holzmichl noch?
pi_157309206
Oliebollen met bokbier O+ :9
oliebollen3.jpg

Recept:
(bron: http://kokenindebrouwerij(...)-met-bruin-bier.html)

Voor zo'n 20 25 oliebollen.
300 gram volkoren meel, 200 gram bloem
10-12 gram instantgist, meer als je gist niet nieuw meer is
10 gram zout
25 gram lichtbruine basterdsuiker
150 ml bruin (bok)bier (kamertemperatuur)
350 ml melk (kamertemperatuur)
50 gram gesmolten en weer wat afgekoelde boter (kamertemperatuur)
1 ei (kamertemperatuur)
200 gram rozijnen en een halve appel in stukjes, beide in wat bloem geschud
kaneel naar smaak

Maak een glad deeg van alle ingredienten behalve de appel en rozijnen, door eerst de droge en de natte apart te mengen, en dan goed door elkaar te mixen. Laat het deeg 15 minuten rusten. Roer dan de appel en rozijnen erdoor. Laat het deeg 60 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plaats, onder een vochtige doek en in een ruime kom. Verwarm plantaardige olie (geen frituurvet) tot 175 graden. Maak met een ijslepel (zo een met een beugeltje waarmee je de inhoud losmaakt), die je vooraf even in de olie houdt, mooi ronde en even grote bolletjes deeg (door hem af te strijken aan de kom) en laat die in het vet zakken. Als de oliebollen aan de onderkant bruin zijn, draaien ze meestal vanzelf om, maar het kan geen kwaad even te helpen als de eerste eenmaal is gedraaid. Het frituren duurt een minuut of 5 a 6, afhankelijk van de grootte. Proef de eerste na vijf minuten frituurtijd, dan weet je of de binnenkant meer gaartijd nodig heeft.
Schep ze eruit met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met poedersuiker. De dag dat je ze bakt zijn ze veruit het lekkerst omdat ze knapperig zijn.

Eet smakelijk!
Op donderdag 15 januari 2015 19:01 schreef Maanvis het volgende:
smegmanus is de as van het kwaad. een verbrand stukje hitler.
  Moderator donderdag 5 november 2015 @ 11:06:15 #3
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_157331326
Met volkorenmeel wordt het wel heel zwaar op de maag denk ik. Bokbier ga ik es proberen :)
lebt denn der alte Holzmichl noch?
  Moderator zondag 26 november 2017 @ 03:37:03 #4
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_175311715
registreer om deze reclame te verbergen
Oja, dit topic had ik ook nog. Tijd voor een kick.

Hebben jullie nog lokale lekkernijen? :9
lebt denn der alte Holzmichl noch?
pi_175313064
Een kick na ruim 2 jaar. _O-

maar hier niks bijzonders voor zover ik weet.
Zonder wrijving geen glans
pi_175314774
Kniepertjes :9~ *; Met warme kersen en slagroom :9~

*fapjedoet
Goed verhaal. Lekker kort. Doei.
BeroepsKlootzak met een grote K.
Een scheet is pas goed als je er kippenvel van krijgt.
  Moderator zondag 26 november 2017 @ 12:03:17 #7
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_175314820
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 10:10 schreef haags_kwartiertje het volgende:
Een kick na ruim 2 jaar. _O-

maar hier niks bijzonders voor zover ik weet.
Ja h, anderen denken dat het zaterdagnacht een goed idee is om schuin een stoep op te fietsen, anderen kicken een topic :+

Veel topics zijn na een jaar gekickt hier :P
lebt denn der alte Holzmichl noch?
pi_175314936
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 12:03 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Ja h, anderen denken dat het zaterdagnacht een goed idee is om schuin een stoep op te fietsen, anderen kicken een topic :+

Veel topics zijn na een jaar gekickt hier :P
Oal goud ja roegbainder :7
Goed verhaal. Lekker kort. Doei.
BeroepsKlootzak met een grote K.
Een scheet is pas goed als je er kippenvel van krijgt.
pi_175315688
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 12:03 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Ja h, anderen denken dat het zaterdagnacht een goed idee is om schuin een stoep op te fietsen, anderen kicken een topic :+

Veel topics zijn na een jaar gekickt hier :P
:D. En dat is zeker zo ja.
Zonder wrijving geen glans
pi_175315758
Hont eten.
[quote][img]http://i.fokzine.net/p/10s.gif[/img] Op vrijdag 28 augustus 2015 22:42 schreef Californium het volgende:
Ik ben de grootste fok!slet :)
[/quote]
  zondag 26 november 2017 @ 13:41:42 #11
187137 Rozevla
Cees Chinees
pi_175316778
Oliebollen met satesaus :9 :9~
Dying whore's cancer heater!!!!!!
pi_175317290
Worstebroodjes en appelflappen hier.
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')