abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_157268986
registreer om deze reclame te verbergen
Ik heb alleen speelgoed liggen wat niet inslikgevoelig c.q. lomp is. Boaz frot nog van alles in zijn mond en ik heb geen zin/tijd om op te letten of dat wel continu goed gaat. Dus het kleine spul ligt nog weggestopt voor wanneer het wel verantwoord is.
pi_157269326
quote:
0s.gif Op maandag 2 november 2015 14:31 schreef Twinkle20 het volgende:
Ik heb alleen speelgoed liggen wat niet inslikgevoelig c.q. lomp is. Boaz frot nog van alles in zijn mond en ik heb geen zin/tijd om op te letten of dat wel continu goed gaat. Dus het kleine spul ligt nog weggestopt voor wanneer het wel verantwoord is.
Ik vind dat niet echt een houdbare situatie als je oudste al bijna 4 is. Wij hebben nog geen klein lego, maar echt wel wat spulletjes waarvan ik niet zeker weet of het heel blijft bij sabbelen e.d. Maar I. deed tot ongeveer 2 jaar van alles in zijn mond en als A. die lijn volgt is I. inmiddels al bijna 5. Kan hem moeilijk verbieden om tot die tijd niet met 'gevaarlijk' speelgoed te spelen.

Wel ben ik van plan om hem met kleinere dingen aan tafel te laten spelen of op zijn eigen slaapkamer. Op dit moment gaat A. nog nergens heen, dus het is nog geen issue bij ons. Wel zeg ik alvast dat hij zijn speelgoed niet moet laten slingeren bij A. in de buurt, omdat dat gevaarlijk is. Dat snapt hij wel goed op zich.
Venus in pocketformaat
loveli
  maandag 2 november 2015 @ 14:54:35 #178
347468 Tante_Soesa
Nu met Sassefras
pi_157269430
Wij hebben een speciale bak met speelgoed waarmee alleen gespeeld mag worden als S.uze op bed ligt. Dat wordt tot nu toe geaccepteerd.
  maandag 2 november 2015 @ 15:06:47 #179
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_157269673
registreer om deze reclame te verbergen
Ik bouw gewoon de hele woonkamer in 2 delen. Tafel, kist etc als scheidingslijn.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_157269914
Ja vertellen dat sommige dingen niet kunnen omdat gevaarlijk wilde ik wel proberen. Een aparte bak voor wanneer de baby op bed ligt is wel een goed idee. En de scheidingslijn.. Hmm.. dat is wel het proberen waard t.z.t. In het begin is de baby natuurlijk nog niet zo mobiel op de vloer, tegen die tijd gaat Billie onderhand naar school denk ik. Scheelt ook.
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
All that hurts me makes me stronger - MR
pi_157272483
Phaidra daar heb je ook zeker gelijk in. Het is ook lang niet altijd haalbare kaart. Wat Soesa oppert doen wij hier ook. Bepaalde spullen komen wel voor de dag als Boaz in bed ligt. Alleen de laatste tijd is het meer uitzondering dan regel dat die twee samen een dutje doen. Dus dan gaat die vlieger ook niet op.

Haar alleen op haar kamertje laten spelen vind ik een beetje sneu, alsof ze weg moet ofzo. Bovendien heeft het niet echt zin denk ik. 's Morgens als ze wakker zijn kruipt Boaz ook over de hele verdieping en dus ook op haar kamertje.

Ik zit er inderdaad soms ook aan te denken om gewoon de kamer in 2 stukken te verdelen. Ook omdat ze regelmatig speelgoed van elkaar afpakken. Of ja, Djenna pakt vooral van Boaz af :') .. Alles wat ie vast heeft moet zij ineens hebben, ook al is ze met iets totaal anders bezig.

Maar uit jullie verhalen af te lezen ben ik lang niet de enige die met dat euvel kampt.
  maandag 2 november 2015 @ 17:13:02 #182
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_157272543
registreer om deze reclame te verbergen
Ik noem V 'de havik' . Hij houdt Frans continu in de gaten en gaat ALLES afpakken.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
  maandag 2 november 2015 @ 17:51:46 #183
171422 LadyBlack
paint it black
pi_157273155
Mijn peutertje is na een moeizame ochtend (duidelijk MOE) op mijn schoot in slaap gevallen en slaapt sindsdien op de bank onder een dekentje. Met geen kanon wakker te krijgen :?

Nu twijfel ik; in bed proberen te manoeuvreren of laten liggen. We krijgen straks oppas namelijk omdat wij repetitie hebben....

En ik vraag me ook af of ze soms ziek wordt en ik dus liever thuis blijf...

Damn :')
E & S
pi_157273205
quote:
1s.gif Op maandag 2 november 2015 11:10 schreef XcUZ_Me het volgende:

[..]

We hebben echt eindeloos uitgelegd, maar het gaat hier echt niet om zielig, maar om krijsen. Keihard. Totale paniek en hysterie. En dat werd niet minder. Echt roepen, ik ben nog niet groot ik ben nog heel klein. Enz.
Bij ons gaat ze gewoon niet slapen, punt. Ze gaat liggen kletsen en rommelen. De eerste keer tussen de middag is ze wel gaan slapen met snoepje (zakje beertjes wat ze zelf niet open krijgt uiteraard) in haar hand geklemd. Zo werd ze ook wakker :') Savonds wilde ze perse niet zonder speen, was ook groot verdriet en wij waren moe en wilden ook even rust :@ De volgende middag ging ze gewoon niet slapen zonder speen. Ze lag maar de kletsen en rommelen. Speen erin en ze was vertrokken. Wij worden overigens ook rustig midden in de nacht uit bed geroepen als ze haar speen kwijt is :')

Ik wil er wel van af, van die speen, maar ik wil er zelf niet de dupe van worden. Aan de andere kant zijn we sowieso altijd moe en op en kapot, dus zouden een paar avonden/nachtjes krijsen ook niet zoveel uit maken, behalve dat we er gewoon geen geduld voor hebben en er daardoor heel slecht mee om kunnen gaan...
Sarcasme. Herken het.
pi_157274926
Hier was het of aan de grote tafel spelen. En later samen aan de grote tafel. Zo kreeg Kyan lego poppetjes en 4 blokjes ofzo en Yaro de rest.
Kyan speelde dus al jong mee.

En Yaro gaven we in de avond bv 30 min 1 op 1 tijd voor dat soort dingen. Dat ging eigenlijk prima. Maar Kyan speelde al veel sneller met ouder speelgoed.
pi_157279723
Wat betreft kleine dingetjes aan tafel laten spelen of als het jongere kindje slaapt.

Hier wel kleiner leeftijdverschil maar ook hier waren dingen als knippen of kralen rijgen niet te doen met nog 2 jongere kindjes in de buurt (die wel alles in hun mond stopten maar tegelijkertijd ook niet accepteerden dat grote broer iets wel mocht en zij niet).

Sinterklaas doen we hier 2x. 1x op werk van man en 1x met opa en oma's. Denk zo'n 4 cadeautjes per kind en dan dus met 3 kinderen.

M heeft ook nog een speen. Ik zie het inderdaad wel aan zijn tanden en ben er ook niet gelukkig mee. Maar ik ga hem nu zijn speen niet afnemen. Dat doen we wel als hij een beetje op school gewend is straks. Maar gelukkig sowieso al alleen in bed.

M is vandaag geobserveerd op het kdv. Hij was niet op zijn best bij het wegbrengen dus ben benieuwd. Volgende week weer afspraak met orthopedagoog.
  maandag 2 november 2015 @ 22:42:59 #187
171422 LadyBlack
paint it black
pi_157281044
Spannend hoor Kyara, wat ze dan zoal observeren in jouw kindje he. Maar heel goed dat t gebeurt ^O^

Spirit, ik zou zeggen; die overbeet heeft ze nu dan toch al, dan kun je met die speen uit bed verbannen misschien nog wat wachten...
E & S
  maandag 2 november 2015 @ 22:47:28 #188
171422 LadyBlack
paint it black
pi_157281155
Overigens heb ik E om half 6 wakker gemaakt, was ze toen supervrolijk en heeft ze 3 pannenkoeken (nog van gisteren, kind heeft een te goed geheugen :') ) gegeten, en toen heb ik gedaan of mn neus bloedde en haar naar bed gebracht oO<

Ze lag er om half 8 in en is volgens de oppas na nog wat zingen gewoon lekker gaan slapen! :D

Ze zal het beetje extra slaap wel nodig hebben gehad.
E & S
pi_157282029
Fijn dat het allemaal goed ging LB!
en 3 pannenkoeken :o :Y)
pi_157286923
LB, lekker even bijgeslapen dus :)
Hoe gaat het vandaag?

Kyara, misschien zien ze op een slechte dag wel iets meer? Dat sommige dingen nu echt duidelijker zijn. Zolang het maar niet TEveel is ;)

Qua spelen was het makkelijk. Chris ging overdag naar school, dus dan was de kamer vrij voor Daan. Als Chris thuis kwam, speelde hij lekker in de kamer. Lego/kleine dingen wel het liefst op tafel. En anders zat ik er met Daan bij. Dan hield ik Daan wel in de gaten, maar dat was niet zo'n plastic eter ;)
En de speen was ook simpel, Daan heeft hem er met 8 maand zelf uitgegooid ;)
Maar ik vind het na een jaar toch ondingen. Het doet soms schade aan het gebit/spraak en het is een gewoonte die op die leeftijd best vervangen kan worden door een andere gewoonte (om in slaap te komen (knuffel?). Alleen die strijd voor die 2/3 dagen kost even wat energie voor beide partijen..
pi_157287486
ja, dat na een jaar met de speen stoppen was hier ook het plan. Maar dat liep dus even anders :+
pi_157288059
Over de speen gesproken, naast mij in bed ligt er nu een peuter met speen voor zich uit te staren.....
Zoals hij zelf zegt: Ow beetje ziekjes (maar geen koorts, geen tranen, geen pijn en eet prima).
Ach kan ik ff fok bijlezen ;)
Wij gaan trouwens de speen meegeven in de schoen. Hij heeft het er zelf al over dat hij zijn speen aan Sint gaat geven :)

En wanneer hoor je iets over de observatie Kyara?

Met klein speelgoed spelen doen wij voorlopig alleen als we beiden thuis zijn. Dan speelt er een met Ow en de ander met Js :)
pi_157288300
L was van de speen af en toen werd F geboren :')
We moeten binnenkort maar weer een nieuwe poging gaan wagen.
Life is what happens while you are busy making other plans...
pi_157288618
Meegeven in de schoen Skoap ;)

Over cadeautjes gesproken, ik weet het niet...
Wij vieren twee keer Sint, niet helemaal vrijwillig, maar om familiedrama's te voorkomen :') , dan ligt er met kerst ook nog iets onder de kerstboom, en halverwege januari is Ow jarig...
Geldboom iemand? ;)
pi_157288714
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2015 11:43 schreef Loj het volgende:
Meegeven in de schoen Skoap ;)

Over cadeautjes gesproken, ik weet het niet...
Wij vieren twee keer Sint, niet helemaal vrijwillig, maar om familiedrama's te voorkomen :') , dan ligt er met kerst ook nog iets onder de kerstboom, en halverwege januari is Ow jarig...
Geldboom iemand? ;)
Ik helaas niet. Ik wil wel met je zoeken naar een geldboom :D
pi_157289092
Geldboom waar? Die zoek ik ook nog.
pi_157289386
de geldboom groeit hier bij de opa's en oma's blijkbaar prima..
We hoeven zelf niet veel te kopen voor sinterklaas. En de volwassenen krijgen bij beide vieringen alleen een choco letter, betaald door de oma..
Ik krijg de oogst van de geldboom en moet het zelf inwisselen voor cadeau's <O)
  dinsdag 3 november 2015 @ 12:50:58 #198
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_157289962
Ben ik de enige die nog geen speen stop poging heeft gedaan :@

J. mag m alleen in bed, maar heeft m dan echt nodig, ik word midden in de nacht geroepen als ie kwijt is. Doel is om er vanaf te zijn voordat ie nasr de basisschool gaat (en das in 2017 pas ;))

Kado's: wij hebben een paar dingen gekocht voor Sint en verjaardag (kerst doen we thuis geen kado's). De opa's en oma's gaan elk jaar gruwelijk los voor Sint, Kerst en verjaardag (2 jan). n keer per jaar wordt J dus gruwelijk verwend... De opa's en oma's hebben dus blijkbaar ook een geldboom ;), want howel ik hoopte dat t minder zou worden nu F. er ook is, lijkt dat niet zo te zijn...
  dinsdag 3 november 2015 @ 13:01:09 #199
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_157290151
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 november 2015 12:50 schreef mousemicky het volgende:
Ben ik de enige die nog geen speen stop poging heeft gedaan :@
Nee hoor, ik ook niet :)
Nou ja, ik heb 'm een tijd terug wel voor overdag in de ban gedaan, maar in bed heeft ze 'm nog. Ik ben blij als ze uberhaupt slaapt, dus ik was nog niet van plan om het nog erger te maken door de speen af te pakken :@

Wij doen dit jaar voor het eerst aan Sinterklaas, met het eigen gezin. Niet groots, stuk of 3 cadeautjes. Al wil ik wel vragen of de buren willen aankloppen en de zak met cadeautjes in de gang willen zetten. Lijkt me zo leuk! :)
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_157290265
Wij hebben geen speen maar een duim. Dat afleren is bij de oudste ook nog niet gelukt.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')