dat vind ik van frikandellen, frietsaus, mexicanos etc, maar daar ben dan ook ik niet de doelgroep voorquote:
Lijkt jou crushi wel lekker?quote:Op dinsdag 5 januari 2016 18:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
dat vind ik van frikandellen, frietsaus, mexicanos etc, maar daar ben dan ook ik niet de doelgroep voor
Piet zei dan ook niks kwaads over mayo..quote:
Fritessaus, dat is zoiets raars. Als je ergens mayonaise bestelt krijg je fritessaus. Suiker met de kleur van mayonaise.quote:Op dinsdag 5 januari 2016 18:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
dat vind ik van frikandellen, frietsaus, mexicanos etc, maar daar ben dan ook ik niet de doelgroep voor
Nee, crushi lijkt mij ook niets, maar er is wel meer wat ik smerig vind wat groot commercieel succes kent.quote:Op woensdag 6 januari 2016 16:40 schreef zeefje het volgende:
[..]
Lijkt jou crushi wel lekker?
Zelfgemaakt mayo is wel lekker hoor
Net als je in broodjeszaken om boter vraagt en dan margarine krijgt.quote:Op woensdag 6 januari 2016 17:45 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Fritessaus, dat is zoiets raars. Als je ergens mayonaise bestelt krijg je fritessaus. Suiker met de kleur van mayonaise.
Het is wel heel pover als je als broodjeszaak niet eens boter hebt.quote:Op woensdag 6 januari 2016 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Net als je in broodjeszaken om boter vraagt en dan margarine krijgt.
Ja, erg hè. Ik vraag ook altijd of het echt mayo is. Tijdje terug friet gekocht met echte mayo, maar die mayo was heel zoet Huuuuuuu.quote:Op woensdag 6 januari 2016 17:45 schreef djkoelkast het volgende:
Fritessaus, dat is zoiets raars. Als je ergens mayonaise bestelt krijg je fritessaus. Suiker met de kleur van mayonaise.
Of dat je niks vraagt en er margarine op je broodje kroket zitquote:Op woensdag 6 januari 2016 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Net als je in broodjeszaken om boter vraagt en dan margarine krijgt.
In Alkmaar zit een tent die heel goed uit de patattest kwam. Daar mocht ik de ingrediënten ook zien, kon ik kiezen voor de mayonaise met het minste rotzooi er in Oh en hij bakte af in palmolie, dikke plusquote:Op woensdag 6 januari 2016 19:11 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ja, erg hè. Ik vraag ook altijd of het echt mayo is. Tijdje terug friet gekocht met echte mayo, maar die mayo was heel zoet Huuuuuuu.
Op station Utrecht zit echt een goede patat kraam, Bram nogwat, echt lekkere verder patat van goede aardappels. Krijg je er een oog andere smerige fritessaus op als je mayo besteldquote:Op woensdag 6 januari 2016 19:43 schreef djkoelkast het volgende:
In Alkmaar zit een tent die heel goed uit de patattest kwam. Daar mocht ik de ingrediënten ook zien, kon ik kiezen voor de mayonaise met het minste rotzooi er in Oh en hij bakte af in palmolie, dikke plus
Is dat nog lekkerder dan Zaanse, Oliehoorn of van die dikke Duitse?quote:Op donderdag 7 januari 2016 21:02 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Echte mayo maak je gewoon lekker zelf
Zaanse en Oliehoorn eet ik niet, zit mij te veel zooi in.quote:Op donderdag 7 januari 2016 21:03 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Is dat nog lekkerder dan Zaanse, Oliehoorn of van die dikke Duitse?
Liever ossewitquote:Op woensdag 6 januari 2016 19:43 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Of dat je niks vraagt en er margarine op je broodje kroket zit
[..]
In Alkmaar zit een tent die heel goed uit de patattest kwam. Daar mocht ik de ingrediënten ook zien, kon ik kiezen voor de mayonaise met het minste rotzooi er in Oh en hij bakte af in palmolie, dikke plus
Moet zeggen dat Kewpie godvergeten lekker ksquote:Op donderdag 7 januari 2016 21:02 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Echte mayo maak je gewoon lekker zelf
Hmm zal het es proberen. Is het ook lekker als je bv Groninger mosterd van De Marne gebruikt, geen zin om een potje mosterd op internet te moeten bestellenquote:Op donderdag 7 januari 2016 21:25 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Zaanse en Oliehoorn eet ik niet, zit mij te veel zooi in.
Zelfgemaakt is echt zo lekker als je de goeie ingrediënten pakt. Zo heb ik een mayo gemaakt met als mosterd de mosterd van Us Heit (Frysk Hynder) uit Friesland. De mosterdzaden zijn geweekt in de whiskyspirit, echt te briljant voor woorden.
En ik hou wel van een beetje zout in de mayo en een klein schepje honing (niet te veel). Je kunt hem helemaal maken naar wat jij lekker vindt en er hoeft dan ook geen conserveermiddel, aroma's (wat dat ook moge zijn) of kleurstof in
Jeej palmolie, goed voor het milieu.quote:Op woensdag 6 januari 2016 19:43 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Of dat je niks vraagt en er margarine op je broodje kroket zit
[..]
In Alkmaar zit een tent die heel goed uit de patattest kwam. Daar mocht ik de ingrediënten ook zien, kon ik kiezen voor de mayonaise met het minste rotzooi er in Oh en hij bakte af in palmolie, dikke plus
Er zijn er maar weinig die dat durven. Er zit er een in Schagen en in Heerhugowaard, die bakken in een mix van palmolie/ossewit.quote:
Die heb ik nooit gehad, ken het ook nietquote:Op donderdag 7 januari 2016 21:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Moet zeggen dat Kewpie godvergeten lekker ks
Er is op dit moment meer dan voldoende duurzame palmolie beschikbaar hoor.quote:Op donderdag 7 januari 2016 22:45 schreef donald_dick het volgende:
[..]
Jeej palmolie, goed voor het milieu.
of het ook gebruik wordt is een tweede. Gewoon kappen met palmolie.quote:Op donderdag 7 januari 2016 23:13 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Er is op dit moment meer dan voldoende duurzame palmolie beschikbaar hoor.
Palmolie is de zo'n beetje beste plantaardige olie die er is, ik verafschuw al die zooi die tegenwoordig in zonnebloemolie wordt gebakken. Kokosolie is nog beter, maar wordt niet vaak gebruikt om patat in te bakken.quote:Op donderdag 7 januari 2016 23:20 schreef donald_dick het volgende:
[..]
of het ook gebruik wordt is een tweede. Gewoon kappen met palmolie.
Nou nee, wordt niet gebruikt omdat bijna alles tegenwoordig in soja- of zonnebloemolie wordt gebakken. Men is net als voor boter bang voor palmolie.quote:Op donderdag 7 januari 2016 23:20 schreef donald_dick het volgende:
[..]
of het ook gebruik wordt is een tweede.
Ik vind koolzaadolie/raapolie (in elk geval in Dld gekocht als Rapsöl, Raps=koolzaad. Maar raap- en koolzaadolie is niet hetzelfde) nog smeriger. Zonnebloem heeft vrij neutrale smaak, maar Rapsöl dus niet. Was echt zonde van mijn vlees wat ik erin had gebakkenquote:Op donderdag 7 januari 2016 23:28 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Palmolie is de zo'n beetje beste plantaardige olie die er is, ik verafschuw al die zooi die tegenwoordig in zonnebloemolie wordt gebakken. Kokosolie is nog beter, maar wordt niet vaak gebruikt om patat in te bakken.
Kappen met zonnebloemolie, meer duurzame palmolie
Nee, arachide is beter (pinda olie)quote:Op donderdag 7 januari 2016 23:28 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Palmolie is de zo'n beetje beste plantaardige olie die er is, ik verafschuw al die zooi die tegenwoordig in zonnebloemolie wordt gebakken. Kokosolie is nog beter, maar wordt niet vaak gebruikt om patat in te bakken.
Kappen met zonnebloemolie, meer duurzame palmolie
helemaal mee eensquote:Op donderdag 7 januari 2016 21:02 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Echte mayo maak je gewoon lekker zelf
Palmolie is gezonder, want meer verzadigde vetten.quote:Op vrijdag 8 januari 2016 10:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, arachide is beter (pinda olie)
Dat is waar, maar alleen voor zaken die je warm eet.quote:Op vrijdag 8 januari 2016 11:46 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Palmolie is gezonder, want meer verzadigde vetten.
Voor mayonaise is arachideolie prima, of rijstolie, olijfolie. Maar om in te frituren graag palmolie en/of ossewit
Gedeeltelijk, want ik vind chips gebakken in palmolie lekkerder dan chips gebakken in zonnebloemolie. Bovendien zit je er sneller en langer van vol.quote:Op vrijdag 8 januari 2016 12:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is waar, maar alleen voor zaken die je warm eet.
Gebak wat je frituurt vind ik niet lekker met gestold vet.
Mayo met olijfolie, dat vind ik wel zo smerig.quote:Op vrijdag 8 januari 2016 11:46 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Palmolie is gezonder, want meer verzadigde vetten.
Voor mayonaise is arachideolie prima, of rijstolie, olijfolie. Maar om in te frituren graag palmolie en/of ossewit
Ik doe als ik het heb wel een gedeelte olijfolie erdoor. Extra virgine zelfs, voor de smaak. Maar je kunt ook neutralere olie gebruiken natuurlijkquote:Op vrijdag 8 januari 2016 13:42 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Mayo met olijfolie, dat vind ik wel zo smerig.
ik heb nog nooit ergens chips gezien die niet in zonnebloemolie gebakken zijnquote:Op vrijdag 8 januari 2016 12:33 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Gedeeltelijk, want ik vind chips gebakken in palmolie lekkerder dan chips gebakken in zonnebloemolie. Bovendien zit je er sneller en langer van vol.
AH Basic chips is in palmolie gebakken. Ingrediënten: Aardappelen, palmolie, zout. (vergelijk voor de grap eens met Lay's naturel)quote:Op vrijdag 8 januari 2016 14:21 schreef computergirl het volgende:
[..]
ik heb nog nooit ergens chips gezien die niet in zonnebloemolie gebakken zijn
Zonnebloemolie/raapolie (noemen ze equisun geloof ik )quote:
Absoluut. Palmoliechips is veel minder vettig, voelt droger en krokanter aan, geeft een betere smaak, een beter mondgevoel en door verzadigd vet raak je sneller vol, waardoor je minder hoeft te eten om je honger te stillen en je blijft er langer vol van. Verzadigd vet wordt ook eerder als energie gebruikt dan onverzadigd vet. Het sprookje wat ons jarenlang is voorgehouden klopt namelijk helemaal niet. Margarine is niet beter dan boter, zonnebloemolie niet beter dan palmolie.quote:Op vrijdag 8 januari 2016 14:33 schreef zeefje het volgende:
Proef je echt verschil tussen de soorten chips dan? Door de olie?
Dat helpt wel mee in het niet zeuren dat het offtopic isquote:Op vrijdag 8 januari 2016 14:39 schreef golfer het volgende:
Nog even hierover door blijven ouwehoeren en het topic met die vreselijke taalfout in de TT is ook weer vol geluld.
Ga ik eens proberenquote:Op vrijdag 8 januari 2016 14:29 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
AH Basic chips is in palmolie gebakken. Ingrediënten: Aardappelen, palmolie, zout. (vergelijk voor de grap eens met Lay's naturel)
[ afbeelding ]
De paprika heeft hetzelfde, alleen de paprikakruiden die ze gebruiken zitten wel vol aroma's en smaakversterker, je moet er van houden. Maar het is niet zo zoet als de paprika van tegenwoordig, het is meer de smaak van 20 jaar geleden zeg maarquote:
Nee.quote:
ik ben als enige van Nederland zo'n beetje allergisch voor zonnebloempitten. als ik gewone chips eet gaat er iets misquote:Op vrijdag 8 januari 2016 15:10 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
De paprika heeft hetzelfde, alleen de paprikakruiden die ze gebruiken zitten wel vol aroma's en smaakversterker, je moet er van houden. Maar het is niet zo zoet als de paprika van tegenwoordig, het is meer de smaak van 20 jaar geleden zeg maar
Oh dan ben je mooi klaar, want zowat overal zit tegenwoordig zonnebloemolie inquote:Op vrijdag 8 januari 2016 15:15 schreef computergirl het volgende:
[..]
ik ben als enige van Nederland zo'n beetje allergisch voor zonnebloempitten. als ik gewone chips eet gaat er iets mis
Oeh, en oranje vingers bij het eten?quote:Op vrijdag 8 januari 2016 15:10 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
De paprika heeft hetzelfde, alleen de paprikakruiden die ze gebruiken zitten wel vol aroma's en smaakversterker, je moet er van houden. Maar het is niet zo zoet als de paprika van tegenwoordig, het is meer de smaak van 20 jaar geleden zeg maar
Hmm er zit geen extra kleurstof in geloof ik, behalve dan gewoon paprikapoeder.quote:Op vrijdag 8 januari 2016 16:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Oeh, en oranje vingers bij het eten?
Vroegah waren paprikachips smaakvol, veel paprika, veel smaak. Tegenwoordig laf en smakeloos. Er zijn inmiddels tientallen werkelijk smerige chips smaken, maar lekkere paprika kan ik niet meer vinden.quote:Op vrijdag 8 januari 2016 17:36 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Hmm er zit geen extra kleurstof in geloof ik, behalve dan gewoon paprikapoeder.
Ik vind de oude Duitse paprika lekker, die Ungarisch. De nieuwe moderne is me te zoet.quote:Op vrijdag 8 januari 2016 17:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vroegah waren paprikachips smaakvol, veel paprika, veel smaak. Tegenwoordig laf en smakeloos. Er zijn inmiddels tientallen werkelijk smerige chips smaken, maar lekkere paprika kan ik niet meer vinden.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |