Dat ze met water worden ingespoten lijkt me voor de pangasius files nog het minste probleem:quote:Op woensdag 18 november 2015 16:13 schreef golfer het volgende:
Morgen niet over met water ingespoten kip maar over met water ingespoten vis.
Water bij de vis. De industrie doet het en de Keuringsdienst komt erachter. Een verhaal over sjoemelaars die je met droge ogen een plens water verkopen. Mag het een onsje meer zijn? Techniek staat voor niets. Een vis op het droge kun je bijna twee keer zo zwaar maken. Ingespoten pangasius. Voer voor de Keuringsdienst.
Denk hetquote:
Dit.quote:
Jij wist al dat er 30% water in die filets werd ingespoten?quote:Op vrijdag 20 november 2015 14:36 schreef Kreator het volgende:
Vis koop je dan ook niet uit het vriesvak vd supermarkt maar vers op de markt.
Vond het maar een saaie aflevering. "goedkope vriestroep blijkt water te bevatten." = "zon blijkt warm".
Ik weet toch alles.quote:Op vrijdag 20 november 2015 14:40 schreef golfer het volgende:
[..]
Jij wist al dat er 30% water in die filets werd ingespoten?
Je moest eens weten hoeveel vers op de markt ontdooide diepvries isquote:Op vrijdag 20 november 2015 14:36 schreef Kreator het volgende:
Vis koop je dan ook niet uit het vriesvak vd supermarkt maar vers op de markt.
Vond het maar een saaie aflevering. "goedkope vriestroep blijkt water te bevatten." = "zon blijkt warm".
Die voedingsmiddelen man die vertelde toch dat dit in bijna elke vis gebeurt. Hoe duurder de vis hoe groter de winstmarge. Dus waarom zou het daarbij niet gebeuren?quote:Op donderdag 19 november 2015 23:20 schreef golfer het volgende:
Zoveelste reden om die pangatroep nooit te kopen.
Koop echte vis, zoals die vrouw zei. Uit de Noordzee bijvoorbeeld.
Maillardreactie, opgelostquote:Op woensdag 25 november 2015 21:07 schreef golfer het volgende:
Morgen:
We ontdekken wat de industrie al lang wist. Als je kaken doen kraken, dan is het goed. Krokant is wat we willen. Krokant is wat verkoopt. Wij van de Keuringsdienst zouden graag weten wat krokant eigenlijk is, en raken in gesprek met kraakwetenschappers. Proeven, dat doe je met je oren.
Bij mijn weten is vis altijd ingevroren geweest ivm parasieten?quote:Op vrijdag 20 november 2015 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je moest eens weten hoeveel vers op de markt ontdooide diepvries is
Zover ik weet is dat alleen bij Haring verplicht, omdat we die "rauw" etenquote:Op donderdag 26 november 2015 07:29 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Bij mijn weten is vis altijd ingevroren geweest ivm parasieten?
Over wat voor krokante dingen gaat het dan? Ik kan mij hier namelijk niet echt een voorstelling van maken.quote:Op woensdag 25 november 2015 21:07 schreef golfer het volgende:
Morgen:
We ontdekken wat de industrie al lang wist. Als je kaken doen kraken, dan is het goed. Krokant is wat we willen. Krokant is wat verkoopt. Wij van de Keuringsdienst zouden graag weten wat krokant eigenlijk is, en raken in gesprek met kraakwetenschappers. Proeven, dat doe je met je oren.
Als het maar lekker is.quote:Op donderdag 26 november 2015 20:43 schreef AnneX het volgende:
Helaas voor de leuke bitterballenmeisjes: dragen zullie lange mouwen óver de handschoenen heen.
Je wilt niet weten welke huidbacterien van de armen door de mouwen over de handschoenen óp de kroketten vallen.
Dan maar machinaal
Alsof die bacteriën hoge temperaturen overleven, zou me meer zorgen maken om de mensen die aan je voorgewassen zakjes sla zitten...quote:Op donderdag 26 november 2015 20:43 schreef AnneX het volgende:
Helaas voor de leuke bitterballenmeisjes: dragen zullie lange mouwen óver de handschoenen heen.
Je wilt niet weten welke huidbacterien van de armen door de mouwen over de handschoenen óp de kroketten vallen.
Dan maar machinaal
waarom niet?quote:
Tussen het gereedschap en de troep vind jij goed? Wordt lekker vet allesquote:
smeert lekkerquote:Op donderdag 26 november 2015 20:51 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Tussen het gereedschap en de troep vind jij goed? Wordt lekker vet alles
gefrituurde rijst in een vuilniszakjequote:Op donderdag 26 november 2015 20:54 schreef golfer het volgende:
Die crushimachine.
Sowieso gefrituurde sushi.
ik snap nog steeds niet wat daarmee bedoelt wordtquote:
Weet jij waarom juist bevroren wilde zalm zo goedkoop is? Daar betaal ik 2 euro voor per 250 gram (2 stuk) bij de Aldi (in Duitsland). Gekweekt is het een stuk duurder, zeker biologisch gekweekt. Is het omdat wilde zalm direct ingevroren wordt en daarom goed te bewaren is?quote:Op vrijdag 20 november 2015 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je moest eens weten hoeveel vers op de markt ontdooide diepvries is
En Sofie die even vol ongeloof vroeg: 'denkt u nou nooit: wat doe ik nou eigenlijk?'quote:Op donderdag 26 november 2015 21:50 schreef Tomatenboer het volgende:
ingenieurs voor kraakbeleving / geluidbeleving.
Vermoed het, jaquote:Op donderdag 26 november 2015 21:52 schreef Felagund het volgende:
[..]
Weet jij waarom juist bevroren wilde zalm zo goedkoop is? Daar betaal ik 2 euro voor per 250 gram (2 stuk) bij de Aldi (in Duitsland). Gekweekt is het een stuk duurder, zeker biologisch gekweekt. Is het omdat wilde zalm direct ingevroren wordt en daarom goed te bewaren is?
Kweekvis is als bio-industrie. Vraag me af hoe de biologische viskwekerijen dat beter kunnen doen, afgezien meer ruimte per vis en hoe ze voorkomen dat kweekvis en ziektes zich verspreiden buiten de bassins.quote:Op donderdag 26 november 2015 21:52 schreef Felagund het volgende:
[..]
Weet jij waarom juist bevroren wilde zalm zo goedkoop is? Daar betaal ik 2 euro voor per 250 gram (2 stuk) bij de Aldi (in Duitsland). Gekweekt is het een stuk duurder, zeker biologisch gekweekt. Is het omdat wilde zalm direct ingevroren wordt en daarom goed te bewaren is?
Dat is forellenkweek geweest waarschijnlijk.quote:Op vrijdag 27 november 2015 18:25 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Kweekvis is als bio-industrie. Vraag me af hoe de biologische viskwekerijen dat beter kunnen doen, afgezien meer ruimte per vis en hoe ze voorkomen dat kweekvis en ziektes zich verspreiden buiten de bassins.
Ik heb lang geleden een viskwekerij gezien, was in bassins langs een beek. Dat is echt lijf aan lijf en geen mogelijkheden om zich als school te verplaatsen.
Ja. Ik heb geprobeerd om er nog eens naar te kijken, maar er zijn bijzonder weinig beelden van te zien. Je kan niet echt in het water kijken.quote:Op vrijdag 27 november 2015 18:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is forellenkweek geweest waarschijnlijk.
Interessant genoeg om in de bios te zien?quote:Op woensdag 2 december 2015 02:00 schreef golfer het volgende:
Film al gezien.
a.s. donderdag:
Rode wijn:
Stof om over na te denken met een goed glas rood. Wat zit er zoal in wijn? Zoveel meer dan druiven alleen. Nooit van geweten, dus de Keuringsdienst wil heel graag horen wat ze op de ingrediëntenlijst zijn vergeten.
Een eerder conservatieve inschatting, denk ik.quote:Op donderdag 3 december 2015 21:53 schreef golfer het volgende:
Wijn met allerlei chemicaliën en additieven. En dat dus in 95 % van alle wijnen.
Piet mag nooit meer een TT maken.quote:Op donderdag 3 december 2015 21:57 schreef Cassius het volgende:
En toch kreeg ik wel zin in een glaasje.
En mag die spelfout eens uit de TT.
Als jij inhoudelijk tien procent bijdrage levert van wat ik op fok lever mag jij je bek open trekken.quote:Op donderdag 3 december 2015 23:30 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Piet mag nooit meer een TT maken.
Anders neem je een comment even veel te serieusquote:Op donderdag 3 december 2015 23:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als jij inhoudelijk tien procent bijdrage levert van wat ik op fok lever mag jij je bek open trekken.
Leer gewoon Nederlands, debiel.quote:Op donderdag 3 december 2015 23:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als jij inhoudelijk tien procent bijdrage levert van wat ik op fok lever mag jij je bek open trekken.
Ik schop iemand graag terug in zijn hok.quote:Op donderdag 3 december 2015 23:36 schreef RacerDKB het volgende:
[..]
Anders neem je een comment even veel te serieus
Als jij inhoudelijk tien procent bijdrage levert van wat ik op fok lever mag jij je bek open trekken, sukkel.quote:Op donderdag 3 december 2015 23:47 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Leer gewoon Nederlands, debiel.
Sommige users verdienen dat ook wel een beetje ja.quote:Op donderdag 3 december 2015 23:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik schop iemand graag terug in zijn hok.
De macht van de wijnlobby in Brussel is groot. Een paar machtige belangrijke wijnproducerende landen ook. Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje...quote:Op donderdag 3 december 2015 23:36 schreef RacerDKB het volgende:
Dat de ingrediënten niet op het etiket hoeven te staan, sta ik wel van te kijken. Zijn er nog meer voedingsmiddelen waar dit het geval is? Betalen grote wijnhandelaren smeergeld aan de EU om dit niet te hoeven doen of
Alsof ik toestemming nodig heb van een of andere wijsneus met grootheidswaan om op dit forum te posten. Laat me niet lachen.quote:Op donderdag 3 december 2015 23:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als jij inhoudelijk tien procent bijdrage levert van wat ik op fok lever mag jij je bek open trekken, sukkel.
Ga even ergens anders een potje ver-pissen?quote:Op donderdag 3 december 2015 23:52 schreef MrSalazar het volgende:
Alsof ik toestemming nodig heb van een of andere wijsneus met grootheidswaan om op dit forum te posten. Laat me niet lachen.
quote:Op woensdag 9 december 2015 14:38 schreef golfer het volgende:
Nadat het onderwerp al ongeveer door iedereen is uitgezocht duikt morgen ook de KvW erin:
Je zou bijna denken dat het de normaalste zaak van de wereld is. Je voorhoofd uitgummen. Maar dat is het niet. Ze hebben de meest giftige stof op aarde nodig, om de grachtengordel rimpelvrij te krijgen. Je weet niet wat je ziet. De Keuringsdienst over botox. Een hilarische aflevering, als je nog kunt lachen tenminste.
Het is het beste programma op de publieke TV, maar soms slaan ze de plank wel mis. Ik zie persoonlijk veel liever productie-geheimen of ingredienten van voedsel e.d.quote:Op woensdag 9 december 2015 14:38 schreef golfer het volgende:
Nadat het onderwerp al ongeveer door iedereen is uitgezocht duikt morgen ook de KvW erin:
Je zou bijna denken dat het de normaalste zaak van de wereld is. Je voorhoofd uitgummen. Maar dat is het niet. Ze hebben de meest giftige stof op aarde nodig, om de grachtengordel rimpelvrij te krijgen. Je weet niet wat je ziet. De Keuringsdienst over botox. Een hilarische aflevering, als je nog kunt lachen tenminste.
Het programma gaat al jaren achteruit. Hoogtepunt van elke aflevering is tegenwoordig wel Marijn die als een bakvis loopt te giechelen of Ersin die met een agressieve toon mensen interviewt.quote:Op woensdag 9 december 2015 14:49 schreef Kreator het volgende:
[..]
Het is het beste programma op de publieke TV, maar soms slaan ze de plank wel mis. Ik zie persoonlijk veel liever productie-geheimen of ingredienten van voedsel e.d.
De Wilde Keuken ontstijgt het niveau van de KvW van de laatste jaren ook enorm.quote:Op woensdag 9 december 2015 14:55 schreef djkoelkast het volgende:
Wouter Klootwijk die pannenkoeken zonder gaatjes ging bakken
"als ik veel eieren heb gebruik ik veel eieren en als ik er weinig heb gebruik ik er weinig"
En dan te bedenken dat ie al sinds 2006 niet meer bij de KvW werkt.quote:Op woensdag 9 december 2015 14:55 schreef djkoelkast het volgende:
Wouter Klootwijk die pannenkoeken zonder gaatjes ging bakken
"als ik veel eieren heb gebruik ik veel eieren en als ik er weinig heb gebruik ik er weinig"
Toen vond ik het nog een erg goed programma. Het is langzaam minder geworden, met de overgang van RVU naar KRO als hele grote schuiver naar beneden en het gebruik van het 'camerawek' van De Rekenkamer doet daar nog een schepje bovenop.quote:Op woensdag 9 december 2015 14:59 schreef golfer het volgende:
[..]
En dan te bedenken dat ie al sinds 2006 niet meer bij de KvW werkt.
En Teun van de Keuken die sarcastisch loopt te zuigenquote:Op woensdag 9 december 2015 14:53 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Het programma gaat al jaren achteruit. Hoogtepunt van elke aflevering is tegenwoordig wel Marijn die als een bakvis loopt te giechelen of Ersin die met een agressieve toon mensen interviewt.
Ik zelf vind Teun van de Keuken veruit het beste, Ersin heeft een vervelende manier van interviewen. Het lijkt mij erg onprettig om door hem geïnterviewd te worden.quote:Op woensdag 18 november 2015 15:27 schreef Mylene het volgende:
Daan Nieber gaat ook de presentatie doen voor Keuringsdienst van waarde.
[..]
bron
Ik vind Ersin Kiris het overigens het leuk doen, zo droog. Ajouad het minst, voegt niet zoveel toe, herhaalt alleen maar wat er gezegd is.
Omdat het niet hoeft. Met brood is het precies zo, als je bepaalde technische hulpstoffen gebruikt die geen allergenen bevatten hoef je ze niet te vermelden. Als ze dat wel bevatten volstaat de term 'proceshulpstof' en 'bevat ...' waarbij ... het allergeen is.quote:Op vrijdag 18 december 2015 11:26 schreef Pietverdriet het volgende:
De wijnafevering is wel interessant. Waarom staan er op de etiketten niet wat er in zit? Zou eigenlijk een categorie W nummers moeten zijn naast de E nummers om te laten zien wat er in zit. Als vegetariër wil je geen wijn die met vislijm geklaard is, je wilt allergenen info.
Verpakt brood staat het keurig op.quote:Op vrijdag 18 december 2015 11:35 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Omdat het niet hoeft. Met brood is het precies zo, als je bepaalde technische hulpstoffen gebruikt die geen allergenen bevatten hoef je ze niet te vermelden. Als ze dat wel bevatten volstaat de term 'proceshulpstof' en 'bevat ...' waarbij ... het allergeen is.
Oh en vraag een bakker maar eens naar wat er in het brood zit, ze kijken je echt dom aan. Een enkeling heeft wel een ingrediëntenlijst paraat.
Verpakt brood staan geen 'technische hulpstoffen' op omdat dat niet hoeft. Maar ze zitten er wel in.quote:Op vrijdag 18 december 2015 11:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Verpakt brood staat het keurig op.
Ben trouwens van mening dat bakkers het ook zouden moeten vermelden, geen boter in de croissant, moet er dan ook gewoon bij vermeld worden.
Kijk, je leert nooit uit, dit is interessant. De ingrediëntendeclaratie is dus niet compleet.quote:Op vrijdag 18 december 2015 11:40 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Verpakt brood staan geen 'technische hulpstoffen' op omdat dat niet hoeft. Maar ze zitten er wel in.
Ik kwam er onlangs achter toen er op brood wat ik aan het bekijken was opeens "proceshulpstof (bevat tarwe)" stond. En dan ga ik me afvragen wat dat is. En zo kwam ik er achter dat het helemaal niet eens vermeld hoeft te worden als het geen allergenen bevat.quote:Op vrijdag 18 december 2015 11:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kijk, je leert nooit uit, dit is interessant. De ingrediëntendeclaratie is dus niet compleet.
http://www.nbc.nl/kennis-(...)n-ggo-levensmiddelen
Zou imho beter zijn als het er gewoon op staat, net zoals of er genetisch gemanipuleerde ingredienten zijn gebruikt.
ascorbinezuur, huiver, dat klinkt heel erg eng, das vast ongezondquote:Op vrijdag 18 december 2015 11:56 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik kwam er onlangs achter toen er op brood wat ik aan het bekijken was opeens "proceshulpstof (bevat tarwe)" stond. En dan ga ik me afvragen wat dat is. En zo kwam ik er achter dat het helemaal niet eens vermeld hoeft te worden als het geen allergenen bevat.
Bakkers willen ook ascorbinezuur en L-cysteïne als technische hulpstof aanduiden zodat het niet meer op het etiket hoeft, maar wat ik er van las is Brussel niet mee.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
quote:Op vrijdag 18 december 2015 11:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
ascorbinezuur, huiver, dat klinkt heel erg eng, das vast ongezondIk weet wat het is. Ze kunnen ook citroenzuur of sorbinezuur gebruiken.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar daar gaat het niet om, het hoort er gewoon op te staan (en dat is nu ook het geval bij die 2 genoemde ingrediënten).
Daar zijn we het over eensquote:Op vrijdag 18 december 2015 12:06 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik weet wat het is. Ze kunnen ook citroenzuur of sorbinezuur gebruiken.
Maar daar gaat het niet om, het hoort er gewoon op te staan (en dat is nu ook het geval bij die 2 genoemde ingrediënten).
Ah, daar val ik zeker niet onder, maar ik lees wel elk etiket en wil gewoon weten wat er in mijn eten zit en dan voor mezelf de keuze maken wat ik wel en wat ik niet koop. Daarnaast vind ik het prachtig om veel dingen zelf te maken. Binnenkort ga ik bier brouwen, maar dan ook echt zelf de wort maken (ik heb wel eens bier gemaakt met zo'n pakket waar de wort al gemaakt was).quote:Op vrijdag 18 december 2015 12:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Daar zijn we het over eens
Had het meer over E-nummerfoben, het soort dat denkt dat je van Citroenzuur kanker krijgt omdat het deel is van de Krebs-cyclus
Had ik ook. Daarom maar uit MYAT gegooid.quote:Op dinsdag 5 januari 2016 13:13 schreef Kreator het volgende:
Dat 'kakeld' doet me elke keer weer zeer aan de ogen, als ik MYAT open.
Dit lijkt mij zó ranzig hequote:Op maandag 4 januari 2016 16:32 schreef Coppi het volgende:
Kennen jullie de Crushi nog?
Deze man gaat een heleboel tegenslag krijgen in zijn leven vrees ik.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |