Dat is waar, maar alleen voor zaken die je warm eet.quote:Op vrijdag 8 januari 2016 11:46 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Palmolie is gezonder, want meer verzadigde vetten.
Voor mayonaise is arachideolie prima, of rijstolie, olijfolie. Maar om in te frituren graag palmolie en/of ossewit
Gedeeltelijk, want ik vind chips gebakken in palmolie lekkerder dan chips gebakken in zonnebloemolie. Bovendien zit je er sneller en langer van vol.quote:Op vrijdag 8 januari 2016 12:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is waar, maar alleen voor zaken die je warm eet.
Gebak wat je frituurt vind ik niet lekker met gestold vet.
Mayo met olijfolie, dat vind ik wel zo smerig.quote:Op vrijdag 8 januari 2016 11:46 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Palmolie is gezonder, want meer verzadigde vetten.
Voor mayonaise is arachideolie prima, of rijstolie, olijfolie. Maar om in te frituren graag palmolie en/of ossewit
Ik doe als ik het heb wel een gedeelte olijfolie erdoor. Extra virgine zelfs, voor de smaak. Maar je kunt ook neutralere olie gebruiken natuurlijkquote:Op vrijdag 8 januari 2016 13:42 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Mayo met olijfolie, dat vind ik wel zo smerig.
ik heb nog nooit ergens chips gezien die niet in zonnebloemolie gebakken zijnquote:Op vrijdag 8 januari 2016 12:33 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Gedeeltelijk, want ik vind chips gebakken in palmolie lekkerder dan chips gebakken in zonnebloemolie. Bovendien zit je er sneller en langer van vol.
AH Basic chips is in palmolie gebakken. Ingrediënten: Aardappelen, palmolie, zout. (vergelijk voor de grap eens met Lay's naturel)quote:Op vrijdag 8 januari 2016 14:21 schreef computergirl het volgende:
[..]
ik heb nog nooit ergens chips gezien die niet in zonnebloemolie gebakken zijn
Zonnebloemolie/raapolie (noemen ze equisun geloof ik )quote:
Absoluut. Palmoliechips is veel minder vettig, voelt droger en krokanter aan, geeft een betere smaak, een beter mondgevoel en door verzadigd vet raak je sneller vol, waardoor je minder hoeft te eten om je honger te stillen en je blijft er langer vol van. Verzadigd vet wordt ook eerder als energie gebruikt dan onverzadigd vet. Het sprookje wat ons jarenlang is voorgehouden klopt namelijk helemaal niet. Margarine is niet beter dan boter, zonnebloemolie niet beter dan palmolie.quote:Op vrijdag 8 januari 2016 14:33 schreef zeefje het volgende:
Proef je echt verschil tussen de soorten chips dan? Door de olie?
Dat helpt wel mee in het niet zeuren dat het offtopic isquote:Op vrijdag 8 januari 2016 14:39 schreef golfer het volgende:
Nog even hierover door blijven ouwehoeren en het topic met die vreselijke taalfout in de TT is ook weer vol geluld.
Ga ik eens proberenquote:Op vrijdag 8 januari 2016 14:29 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
AH Basic chips is in palmolie gebakken. Ingrediënten: Aardappelen, palmolie, zout. (vergelijk voor de grap eens met Lay's naturel)
[ afbeelding ]
De paprika heeft hetzelfde, alleen de paprikakruiden die ze gebruiken zitten wel vol aroma's en smaakversterker, je moet er van houden. Maar het is niet zo zoet als de paprika van tegenwoordig, het is meer de smaak van 20 jaar geleden zeg maarquote:
Nee.quote:
ik ben als enige van Nederland zo'n beetje allergisch voor zonnebloempitten. als ik gewone chips eet gaat er iets misquote:Op vrijdag 8 januari 2016 15:10 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
De paprika heeft hetzelfde, alleen de paprikakruiden die ze gebruiken zitten wel vol aroma's en smaakversterker, je moet er van houden. Maar het is niet zo zoet als de paprika van tegenwoordig, het is meer de smaak van 20 jaar geleden zeg maar
Oh dan ben je mooi klaar, want zowat overal zit tegenwoordig zonnebloemolie inquote:Op vrijdag 8 januari 2016 15:15 schreef computergirl het volgende:
[..]
ik ben als enige van Nederland zo'n beetje allergisch voor zonnebloempitten. als ik gewone chips eet gaat er iets mis
Oeh, en oranje vingers bij het eten?quote:Op vrijdag 8 januari 2016 15:10 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
De paprika heeft hetzelfde, alleen de paprikakruiden die ze gebruiken zitten wel vol aroma's en smaakversterker, je moet er van houden. Maar het is niet zo zoet als de paprika van tegenwoordig, het is meer de smaak van 20 jaar geleden zeg maar
Hmm er zit geen extra kleurstof in geloof ik, behalve dan gewoon paprikapoeder.quote:Op vrijdag 8 januari 2016 16:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Oeh, en oranje vingers bij het eten?
Vroegah waren paprikachips smaakvol, veel paprika, veel smaak. Tegenwoordig laf en smakeloos. Er zijn inmiddels tientallen werkelijk smerige chips smaken, maar lekkere paprika kan ik niet meer vinden.quote:Op vrijdag 8 januari 2016 17:36 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Hmm er zit geen extra kleurstof in geloof ik, behalve dan gewoon paprikapoeder.
Ik vind de oude Duitse paprika lekker, die Ungarisch. De nieuwe moderne is me te zoet.quote:Op vrijdag 8 januari 2016 17:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vroegah waren paprikachips smaakvol, veel paprika, veel smaak. Tegenwoordig laf en smakeloos. Er zijn inmiddels tientallen werkelijk smerige chips smaken, maar lekkere paprika kan ik niet meer vinden.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |