Mijn kip doet het met een Dquote:
Ook nog een vissersdorp dus eigen familie. Dan krijg je dat.quote:Op donderdag 29 oktober 2015 20:44 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
klinkt alsof ie een beetje te veel lullen heeft gezogen de dag ervoor.
Nico Waasdorp staat de hele dag op de markt te schreeuwen.quote:
Mannelijke viswijf?quote:Op donderdag 29 oktober 2015 23:05 schreef golfer het volgende:
[..]
Nico Waasdorp staat de hele dag op de markt te schreeuwen.
Dit was trouwens bij hem in IJmuiden gefilmd tijdens een dag zonder publiek, want normaal staat die zaak barstensvol klanten.
Geen liefhebber van visolie?quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 00:30 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Beetje saaie aflevering deze week.
Dat is niet wat er bedoeld wordt met vette vis, hoewel het natuurlijk wel vette vis is.quote:[b]Op vrijdag 30 oktober 2015 14:16 schreef xzaz het volgende:[/k
Zijn er mensen die deze shit kopen? Je kan beter een bakkie kibbeling halen.
Ik heb meegewerkt aan een onderzoek en er is in de hele Noordzee en in het noordelijk deel van de Atlantische oceaan geen kibbeling aangetroffen.quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 15:02 schreef k_man het volgende:
Bovendien is kibbeling tegenwoordig een bedreigde soort, dus niet heel ethisch om dat nog te eten.
Het meest mishandelde stukje kib, kib!quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 15:02 schreef k_man het volgende:
Bovendien is kibbeling tegenwoordig een bedreigde soort, dus niet heel ethisch om dat nog te eten.
In de grachten van Amsterdam schijnt wel kibbeling te zitten.quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 15:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik heb meegewerkt aan een onderzoek en er is in de hele Noordzee en in het noordelijk deel van de Atlantische oceaan geen kibbeling aangetroffen.
Hoop dat ze wat verder gaan dan "Oh mijn god, er zit maar 5% Cheddar in! "quote:Op donderdag 5 november 2015 12:21 schreef golfer het volgende:
Vanavond dus de uitzending over Cheddar.
Het is de meest eigenaardige kaas die je kopen kan. Cheddar. Verscholen achter plastic. Ieder plakje een eigen plasticje. De Keuringsdienst wil de cheese van de cheeseburger doorgronden. Hij is knalgeel en zakt in elkaar als je ernaar kijkt. Kledder cheddar.
5% zou me al verbazen eigenlijkquote:Op donderdag 5 november 2015 12:45 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Hoop dat ze wat verder gaan dan "Oh mijn god, er zit maar 5% Cheddar in! "
ik denk en hoop dat ze die andere 95% gaan onderzoeken.quote:Op donderdag 5 november 2015 12:45 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Hoop dat ze wat verder gaan dan "Oh mijn god, er zit maar 5% Cheddar in! "
Volgens mij zitten er niet zulke rare dingen hoor, inderdaad zo'n 5% cheddar maar de rest bestaat uit goedkope "kaas", smeltzouten, weipoeder en er zal nog wel wat kleurstof in zitten.quote:Op donderdag 5 november 2015 15:53 schreef fespo het volgende:
[..]
ik denk en hoop dat ze die andere 95% gaan onderzoeken.
Vond ik tamelijk irritant eerlijk gezegd.quote:Op donderdag 5 november 2015 20:51 schreef chufi het volgende:
Er zit maar 5% Cheddar in,... Meisje aan de foon: En ja wat is het probleem
Kon m'n lach niet inhouden, maar waarschijnlijk is ze te dom om te poepen .quote:Op donderdag 5 november 2015 20:51 schreef chufi het volgende:
Er zit maar 5% Cheddar in,... Meisje aan de foon: En ja wat is het probleem
Is het wel goed gespeld?quote:Op donderdag 5 november 2015 21:41 schreef yosander het volgende:
[..]
Kon m'n lach niet inhouden, maar waarschijnlijk is ze te dom om te poepen .
Zie dat er de verpakking van mijn cheddar plakken heel klein 'met' voor het woord Cheddar staat
Let vooral op het voorvoegsel *edit* had je al gezienquote:
*rent naar koelkast*quote:
En veel zout.quote:Op vrijdag 6 november 2015 01:07 schreef Bluezz het volgende:
Wat je bij een hamburger vooral proeft is de overheersende saus
quote:Doorbraak
James L. Kraft hield zich bezig met het verhitten en mixen van kazen, om een langer houdbare en een beter te exporteren kaas te maken. Uiteindelijk had Kraft in 1916 een doorbraak. Door stukjes cheddar al roerend te verhitten tot 175 graden kreeg hij een kaas die lang houdbaar was, goed tegen warmere klimaten kon en bij de juiste temperatuur makkelijk smolt. Dat laatste was niet waarom Kraft de kaas ontwikkelde, maar mooi meegenomen was het wel.
Familie business
Broer Norman Kraft had ook kaas gegeten van productontwikkeling. Hij werd het hoofd van de researchafdeling. Norman wilde de kaas nog gebruiksvriendelijker maken door het voor te snijden. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Kraft deed tot dat moment de cheddar, terwijl het nog warm was, in glazen potten. Zo verkocht hij het product ook. Maar naast het feit dat het snijden van gesmolten kaas onmogelijk is, zat het ook al in een pot.
Eureka moment
Norman bedacht een oplossing: hij goot de kaas op een aluminium tafel en streek het uit met een koude deegrol. Pas vijftien jaar later werd de techniek bedacht om de cheddar op grote schaal in plakjes te snijden. De gesmolten cheddar werd tot een platte sliert gemaakt tussen twee enorme gekoelde ‘deegrollen’, waarna ze door een machine in perfect gelijke plakjes gesneden werden. Die plakjes werden op elkaar gestapeld en verpakt. Van dat blok kon je vervolgens de plakjes afpeuteren. De naam: Kraft De Luxe Process Slices.
Scheurtje in het concept
Alle problemen van de normale plakjes kaas waren voorbij en de Amerikaanse supermarkten meldden een stijging van 150% in de verkoop van kaasproducten door deze superkaas. Maar er was nog één probleem. Het van elkaar trekken van de plakjes cheddar was moeilijk en vaak scheurde de kaas. Daar had een ander, Arnold Nawrocki, een oplossing voor. Hij werkte zelf in een kaasfabriek in Pennsylvania en bedacht een manier om kaas te verpakken in cellofaan. Hierdoor bleef de kaas zes maanden langer houdbaar. In 1965 kon Kraft dit idee overnemen, waardoor het gebruiksgemak maximaal werd. De Kraft Single was geboren.
Luxe en comfort
De Kraft Single was een mondiaal succes. Terwijl we tegenwoordig het liefst de boer die onze kaas maakt bij naam kennen, was lokaal geproduceerde kaas destijds juist geen pré, want de kwaliteit en veiligheid verschilde sterk. Kraft wist met het schoon verpakte plakje kaas van constante kwaliteit die problemen te verhelpen. Het werd het summum van luxe en comfort. Ook de marketing van Kraft droeg bij aan het succes. Kraft beweerde dat er ‘five ounces of milk’ in de per plak verpakte Singles zat. Dat staat gelijk aan ongeveer 10 eetlepels melk. Hierdoor was een Kraft Single veel gezonder dan imitatiekaas, beweerde Kraft zelf. De schattige commercial van de promotie van Kraft Single droeg bij aan het succes: .
Aangezien er slechts twee procent melk in de plakjes zit, moest Kraft van de Federal Trade Commission in 1992 stoppen met deze misleiding.
Neem eens een plak échte kaas op je burgerquote:Op donderdag 5 november 2015 22:09 schreef Miauw_Zedong het volgende:
En toch is die vieze goedkope neptroep soms best lekker op een hamburger
Doe ik regelmatig, dan nog is nepcheddar een guilty pleasure. En dan het liefst op zo'n kipseperatorhamburger uit de supermarkt.quote:Op vrijdag 6 november 2015 06:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Neem eens een plak échte kaas op je burger
Mwah wel gewoon homemade, dan kan je zelf uitmaken hoeveel saus je doetquote:Op vrijdag 6 november 2015 01:07 schreef Bluezz het volgende:
Wat je bij een hamburger vooral proeft is de overheersende saus
Cheddàr beetje overdreven uitgesproken engelsen zeggen zelf ook meer chedder Ik vond het trouwens ook wel vreemd dat ze zo overdreven deden over de herkomst van cheddar en dat ze nog mensen spraken die niet wisten dat cheddar uit engeland kwam, lijkt mij algemene kennis.quote:Op vrijdag 6 november 2015 15:28 schreef Dragonberry het volgende:
Cheddar cheddar cheddar cheddar cheddar.
Ik vind het lekker. Net als frikandellen en smac.quote:
hahaha ok top!quote:Op maandag 9 november 2015 12:03 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
[..]
Ik vind het lekker. Net als frikandellen en smac.
Staat gewoon op de lijst van ingrediënten hoor.quote:Op vrijdag 6 november 2015 14:28 schreef Bosbeetle het volgende:
Matige aflevering wel... okay er zit 25% cheddar in en 25% andere kaas, maar ik was nou net benieuwd naar die andere 50% water en "poeder" maar dat wilde eru man niet vertellen.
Denk t ook. Net als bij geconcenteerd sinaasappelsap.quote:Op dinsdag 10 november 2015 01:17 schreef svann het volgende:
Melk die van melkpoeder en water is gemaakt?
Lekkerquote:Op dinsdag 10 november 2015 01:24 schreef golfer het volgende:
Volgens Google:
met water aangelengd verstuivingsmelkpoeder
Krijgen die arme diertjes dan geen last van enorm veel stress in hun bloeeehooooedddddddddquote:Op zaterdag 24 oktober 2015 22:13 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
@PietVerdriet: Kooldioxide gebruiken ze nu ja, maar koolmonoxide is diervriendelijker. Koolstofdioxide triggert de ademreflex, het gevoel van stikken ontstaat door de registratie van teveel koolstofdioxide in het bloed. Dat resulteert dus in naar adem snakkende kippen, die voelen dat ze stikken. Bij koolstofmonoxide wordt zuurstof in het bloed daardoor vervangen, waardoor er geen opbouw van koolstofdioxide in het bloed is en dus geen ademreflex. Het dier verliest dan zonder veel ongemak het bewustzijn en even later het leven.
Het zou kunnen dat koolstofmonoxide gevaarlijker is om mee te werken, geen idee. Maar ik vermoed dat er best wel een veilige manker te vinden is om daarmee te werken. Maar het zal wel meer geld kosten, en daar zit denk ik het probleem.
ja snap ik maar dat had de keuring dienst van waren toch ten minste kunnen melden.quote:Op dinsdag 10 november 2015 00:38 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Staat gewoon op de lijst van ingrediënten hoor.
Ingrediënten: 55% kaas (waarvan 50% cheddar), water, melkeiwitten, weipoeder, boter, smeltzouten (E452), zout, kleurstof (paprika-extract).
Dus vooral water, melkeiwit, weipoeder en boter.
In die van President zit trouwens een heleboel meer zooi (en véél minder cheddar):
Gereconstitueerde magere MELK, kazen [kazen (MELK, zout, fermenten, EI (lysozym), 5% cheddar], boter (MELK), MELKserum, MELKeiwitten, smeltzouten (E450, E452), verdikkingsmiddel (E407), zout, conserveringsmiddel (E202), kleurstof (E160b).
Echte Cheddar:
gepasteuriseerde koemelk, zout, microbieel stremsel, zuursel.
Het ging al eens een keer over runderbouillon bij de wilde keuken.quote:Op dinsdag 10 november 2015 12:45 schreef golfer het volgende:
Donderdag a.s gaat het over (kippen)bouillon.
Het is pure magie van Maggi. Een kippenbouillonblokje heeft bar weinig met kip van doen. Maar er is geen haan die ernaar kraait. Je koopt een blokje kip-illusie. De Keuringsdienst gaat in gesprek met illusionisten.
Die aflevering heb ik recentelijk toevallig teruggekeken. Weet iemand waar ik deze extracten (online) kan kopen in Nederland? Lijkt mij geweldig namelijk.quote:Op dinsdag 10 november 2015 12:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het ging al eens een keer over runderbouillon bij de wilde keuken.
http://www.npo.nl/de-wild(...)-02-2012/NPS_1198321
Hij liet toen zien dat de basis van de blokjes rundvlees extract uit Zuid-Amerika was, je kan dat ook puur kopen
[ afbeelding ]
Dit is een waanzinnig goed product. Een beetje hiervan met water en wat zout en je hebt een goede rundvleesbouillon.
Dit is er ook voor kip
[ afbeelding ]
Het is goed, maar niet zo goed als het rundvleesextract.
BTW: Gistextract = Glutamaatquote:
In boullion stoppen ze beiden, gistextract èn mononatriumglutamaat (en ik hoorde bij die gepensioneerde ook Natriuminosinaat voorbijkomen en nog wat vage aroma's).quote:Op vrijdag 13 november 2015 08:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
BTW: Gistextract = Glutamaat
zie je het verschil niet met de opnames bij de wilde keuken, die erg mooi camerawerk hebbenquote:
Nee, ik koop het gewoon bij een Duitse webshop of www.amazon.dequote:Op vrijdag 13 november 2015 00:50 schreef svann het volgende:
De link van het plaatje een beetje aanpassen, dan kom je op de site met shop.
Maar misschien weet Piet een dealer.
Het wordt steeds slechter inderdaad, ook het geluid wordt steeds slechter, als ze al ondertiteld moeten worden...quote:Op vrijdag 13 november 2015 10:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
zie je het verschil niet met de opnames bij de wilde keuken, die erg mooi camerawerk hebben
Ze spelen te kinderachtig idd.quote:Op vrijdag 13 november 2015 14:09 schreef Tamabralski het volgende:
De presentatoren zijn op het randje na net niet achterlijk. Vooral die Turk. Waar haalt de publieke omroep deze mensen vandaan?
Hoe vaak moet je die Turk iets uitleggen. Issie twaalufquote:Op vrijdag 13 november 2015 14:15 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
Ze spelen te kinderachtig idd.
Echte Cheddar vind ik eigenlijk net zo fout als echte boter. Het is gewoon cheddar en boter.quote:Op zaterdag 14 november 2015 09:54 schreef Piles het volgende:
Wat ik me nu wel afvraag: smelt echte Cheddar net zo goed als die smeltkaas?
Haha je hebt gelijk. Ik twijfelde of Cheddar of echte Cheddar zou typenquote:Op zaterdag 14 november 2015 10:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Echte Cheddar vind ik eigenlijk net zo fout als echte boter. Het is gewoon cheddar en boter.
En ja, Cheddar smelt goed, maar niet zo snel als die nepkaas
quote:Op zondag 6 juli 2014 19:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Meeste mensen associeren dit met cheddar, maar dit is geen cheddar, als me geluk heb is er een beetje in verwerkt
[ afbeelding ]
Ik beantwoordde gewoon de vraag.quote:Op zaterdag 14 november 2015 11:48 schreef djkoelkast het volgende:
Goudse kaas smelt ook prima, alleen heel anders dan 'smeltkaas'
Ik geef gewoon aan dat zo'n beetje alle kaas smelt, meer moet je er niet achter zoeken.quote:Op zaterdag 14 november 2015 11:53 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik beantwoordde gewoon de vraag.
Dat was de vraag niet.quote:Op zaterdag 14 november 2015 11:55 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik geef gewoon aan dat zo'n beetje alle kaas smelt, meer moet je er niet achter zoeken.
Ik gaf geen antwoord op een vraag en je probeert een discussie te strarten die er niet gaat komen, dit gaat nergens meer over.quote:
Ze spelen dom idd. Bij telefoontjes met klantenservices wel leuk, maar verder veel te extreem.quote:Op vrijdag 13 november 2015 14:09 schreef Tamabralski het volgende:
De presentatoren zijn op het randje na net niet achterlijk. Vooral die Turk. Waar haalt de publieke omroep deze mensen vandaan?
die laatste is sowieso te weinig op tv.quote:Op zaterdag 14 november 2015 14:53 schreef djkoelkast het volgende:
Ik mis Roland Duong en Wouter Klootwijk in deze serie.
bronquote:Daan Nieber stopt als presentator van het RTL 4-programma Editie NL. Hij gaat vanaf 2016 programma’s maken voor KRO-NCRV. Dat heeft de omroep zojuist laten weten. Nieber wordt bij KRO-NCRV toegevoegd aan het team van Keuringsdienst van Waarde én hij gaat samen met Katja Schuurman een reisprogramma maken. “Iedereen heeft wel een werk gerelateerde bucketlist. Op die van mij staan de programma’s die ik nu bij de KRO-NCRV mag gaan maken“, reageert de presentator.
Hij vervolgt: “Programma’s die zowel inhoudelijk als qua vorm steengoed zijn, zoals de Keuringsdienst van Waarde. Ik ben er trots op daaraan mee te mogen werken.”
Taco Rijssemus, media-directeur KRO-NCRV, is blij met de aanwinst: “Ik ben erg blij met de komst van dit nieuwe, jonge en frisse talent. Daan is nieuwsgierig, scherp en altijd uit op een inhoudelijk verhaal. Ik ben ervan overtuigd dat hij met deze eigenschappen een waardevolle aanvulling is voor onder andere het huidige team van de Keuringsdienst van Waarde.”
Daan Nieber studeerde Cultuurwetenschappen aan de Universiteit Maastricht. Daarna ging hij aan de slag bij onder andere IDTV, AT5 en Veronica. In 2010 stond hij aan de wieg van PowNews. Hij heeft daar twee jaar als verslaggever gewerkt. In 2014 maakt hij de stap naar RTL 4, waar hij dagelijks Editie NL presenteert.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |