SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Aankleding van de feesttafel kan hier uiteraard ook besproken worden, hier is de mijne van
afgelopen jaar:
Meer inspiratie: Heston Blumenthals Perfect Christmas!
http://www.dailymotion.com/video/xndwm1_heston-blumenthal-s-perfect-christmas_lifestyle
En de vorige edities:
Kersttopic 2014: http://forum.fok.nl/topic/2145048
Kersttopic 2013: http://forum.fok.nl/topic/2022736
Game on!
[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 19-10-2015 10:26:38 ]Let me see you stripped down to the bone
Ja, jij bent niet van het 'echt koken voor de volwassenen en de kids aan de aardappelsmileys'-kamp?quote:Op maandag 19 oktober 2015 10:28 schreef motorbloempje het volgende:
Wij krijgen schoonzus, zwager + 2 kinderen (3 en 4.5) over met kerst. Dus moet 'n compatibel menu bedenken. Stress.
Ik ben er nog niet uit, maar vind 't wel leuk als ze op z'n minst een deel 'mee' kunnen eten, al dan niet aangepast op kruidigheid enzoquote:Op maandag 19 oktober 2015 10:29 schreef minilot het volgende:
[..]
Ja, jij bent niet van het 'echt koken voor de volwassenen en de kids aan de aardappelsmileys'-kamp?
Mjam!quote:Op maandag 19 oktober 2015 10:32 schreef Helsinki het volgende:
De soep der soepen staat hier in ieder geval op de planning .
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Amuse:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Pate:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Sterkheidsbaas van alles.minilot
Nancy boyOh ja Lonaa, je geitenkaasamuse met kumquats!Let me see you stripped down to the boneMyraela
HangryIk weet nog niet hoe ik met mijn werk zit, dus weet ook nog niet of en hoe uitgebreid ik kan koken.Lonaa
Honger!Dat je dat ook gewoon nog weet.quote:Op maandag 19 oktober 2015 10:48 schreef minilot het volgende:
Oh ja Lonaa, je geitenkaasamuse met kumquats!
Ik vond vorig jaar prachtig. Twijfel om het dit jaar weer te doen. Maar we wilde eignelijk ook weg met de kerstdagen. Keuzes, dilemma'sSterkheidsbaas van alles.Psy-freak
Moderator i.o.Ik slinger de gourmet weer aanzaterdag 13 augustus 2011 11:41 schreef RockNijntje het volgende:
Psy-freak heeft wel de schattigste UI van heel FOK!
FOK!-vriendin: Pixxie. & AdoraBelleminilot
Nancy boyNiks mis mee hoor, ieder z'n ding. Mocht je nog inspiratie willen voor wat je allemaal in de pannetjes gaat gooien, daar zijn we hier voor.quote:Let me see you stripped down to the bonePsy-freak
Moderator i.o.Kom maar op! Ik wil wel wat anders dan die eeuwige stukjes vlees en broodjes.quote:Op maandag 19 oktober 2015 11:30 schreef minilot het volgende:
[..]
Niks mis mee hoor, ieder z'n ding. Mocht je nog inspiratie willen voor wat je allemaal in de pannetjes gaat gooien, daar zijn we hier voor.zaterdag 13 augustus 2011 11:41 schreef RockNijntje het volgende:
Psy-freak heeft wel de schattigste UI van heel FOK!
FOK!-vriendin: Pixxie. & AdoraBelleminilot
Nancy boyLaat maar weten: wat gooi je er normaal op? En zijn er dingen die jij/jullie niet lusten? Om hoeveel personen gaat het? Dan later vandaag wat ideetjes.quote:Op maandag 19 oktober 2015 11:35 schreef Psy-freak het volgende:
[..]
Kom maar op! Ik wil wel wat anders dan die eeuwige stukjes vlees en broodjes.Let me see you stripped down to the bonePsy-freak
Moderator i.o.Meestal vleesschotels van de slager. Dus biefstuk, hamburgers, schnitzel. mag wel een keer wat anders.quote:Op maandag 19 oktober 2015 11:36 schreef minilot het volgende:
[..]
Laat maar weten: wat gooi je er normaal op? En zijn er dingen die jij/jullie niet lusten? Om hoeveel personen gaat het? Dan later vandaag wat ideetjes.
Ik geloof dat iedereen het meeste wel lust en anders pakken ze wat anders.
Voor 5 personen.zaterdag 13 augustus 2011 11:41 schreef RockNijntje het volgende:
Psy-freak heeft wel de schattigste UI van heel FOK!
FOK!-vriendin: Pixxie. & AdoraBelleOh dat vind ik wel leuk eigenlijk Wat voor dingen zou je zelf doen?quote:Op maandag 19 oktober 2015 11:30 schreef minilot het volgende:
[..]
Niks mis mee hoor, ieder z'n ding. Mocht je nog inspiratie willen voor wat je allemaal in de pannetjes gaat gooien, daar zijn we hier voor.
Ik merk dat mijn familie het hele kerst-diner maar zo'n gedoe vind. Maar ik vind het zelf wel leuk dus ik overweeg eigenlijk toch wel om wat te organiseren. En een gourmet is toch wat minder werk dan een zoveel gangen diner makenminilot
Nancy boyAlvast wat algemene gourmet-tips:
- Zet kannetjes drank neer om te gebruiken bij de bereidingen. Denk aan port (scheutje ervan in de pan bij rundvlees is erg lekker), marsala (verrukkelijk in het pannetje bij gebakken paddestoelen) of shaoxing rijstwijn voor een Aziatisch smaakaccent
- Zet bakjes met kruiden klaar die lekker bij vlees smaken indien meegebakken en die een tikkie winters aanvoelen. Plukjes verse rozemarijn smaken goed bij varkensvlees, verse salieblaadjes zijn zo'n beetje overal lekker bij. Verder zijn allerlei heftig smakende soorten 'cress' tegenwoordig steeds beter te verkrijgen, een makkelijke manier om een flinke klap smaak en frisheid toe te voegen aan gaargebakken vlees op je bord.
- Gebruik je normaal gesproken stukjes 'gewone' kipfilet, stap eens over op stukjes kippendijfilet. Veel, veel smaakvoller en sappiger en je kunt je pannetje rustig een poosje vergeten - het vlees is bijna niet te droog te krijgen.
- Altijd een groot succes: brie! Veel supermarkten verkopen brie in een langwerpige rol (die van Lidl is echt prima), waar je perfecte plakjes af kunt snijden om over vlees, paddestoelen of een schijfje stokbrood te laten smelten in je pannetje.
- Maak zelf drie goeie sauzen in plaats van een arsenaal Calvé-flesjes op tafel te zetten. Dit is bijvoorbeeld een hele lekkere, simpele saus die goed bij verschillende soorten vlees smaakt: http://www.kayotic.nl/blog/easy-bbq-sauce
Zelf knoflooksaus maken op basis van in de oven gepofte knoflook*, mayo, zout en dikke griekse yoghurt is ook vele malen smakelijker dan knoflooksaus uit een potje.
*http://www.thekitchn.com/how-to-roast-garlic-in-the-oven-5341
[ Bericht 5% gewijzigd door minilot op 19-10-2015 11:57:53 ]Let me see you stripped down to the boneWauw die bietjes-terrine is gaaf. Ik kom alleen nooit verschillende bieten tegen in de supermarkt, kan ik daarvoor beter op de markt gaan kijken?minilot
Nancy boyYep. Of in een goed gesorteerde biowinkel. Of vragen bij je dichtstbijzijnde groentenboer, die kunnen zulke dingen bijna altijd wel voor je bestellen.quote:Op maandag 19 oktober 2015 13:02 schreef Em31 het volgende:
Wauw die bietjes-terrine is gaaf. Ik kom alleen nooit verschillende bieten tegen in de supermarkt, kan ik daarvoor beter op de markt gaan kijken?
Het is echt een tof en rete-feestelijk recept, hier 'n foto van toen ik het een keertje gemaakt had:
Let me see you stripped down to the boneBedankt! Ga ik daar binnenkort even langs. En wauw, dat ziet er echt fantastisch uit.quote:Op maandag 19 oktober 2015 13:18 schreef minilot het volgende:
[..]
Yep. Of in een goed gesorteerde biowinkel. Of vragen bij je dichtstbijzijnde groentenboer, die kunnen zulke dingen bijna altijd wel voor je bestellen.
Het is echt een tof recept, hier 'n foto van toen ik het een keertje gemaakt had:
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |