abonnement Unibet Coolblue
  maandag 21 december 2015 @ 15:50:46 #151
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158411852
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2015 13:43 schreef ecstasy het volgende:

[..]

ja ik had ook al gezien dat de recepten overal ietsje anders zijn. volgens momofuku (de website weer) is het geen maizena maar echt gemalen mais. heb dat zelf ook aangehouden (gelukkig in de toko gevonden)
Lijkt me niks, maismeel ipv maizena. Zou ik echt niet doen. Maar gelukkig dat je crackpie evengoed lekker was!
  dinsdag 22 december 2015 @ 22:16:13 #152
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_158451527
Vraagje! Ik wil met kerst een pavlova maken, en heb vandaag alvast geoefend met het kloppen van het eiwit met mijn nieuwe O+ magimix O+ (de vorige keer mislukte dat namelijk) en heb toen maar schuimpjes gemaakt.
Alleen zijn die erg plakkerig/taai geworden, en met een soort karamelrandje er omheen daar waar ze op de bakplaat lagen.
Wat heb ik verkeerd gedaan? Ik wil de pavlova graag lekker bros hebben, iemand een tip?
KuikenGuppy
pi_158451632
Het brosse krijg je sneller als je hem op lagere temperatuur laat garen. Taai worden is ook juist het idee. Bros van buiten, taai van binnen. :)
mag het weten
  dinsdag 22 december 2015 @ 22:54:19 #154
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_158453310
Ze waren ook taai van buiten... Onze oven kan niet lager dan 100 graden. Ja, op 40 maar dan houdt het op -O-.
KuikenGuppy
pi_158453453
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 december 2015 22:54 schreef Burdie het volgende:
Ze waren ook taai van buiten... Onze oven kan niet lager dan 100 graden. Ja, op 40 maar dan houdt het op -O-.
Anders eerder uit de oven die op 100 graden staat? Elke oven is weer anders. Tis wat dat betreft echt erbij blijven staan en weten hoe je oven reageert op welk baksel.
mag het weten
  dinsdag 22 december 2015 @ 23:00:51 #156
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158453590
Kan je oven open als hij aan staat?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 22 december 2015 @ 23:01:23 #157
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_158453618
Wat bedoel je, dat ik het korter bak?
KuikenGuppy
  dinsdag 22 december 2015 @ 23:01:51 #158
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_158453632
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 december 2015 23:00 schreef Molo het volgende:
Kan je oven open als hij aan staat?
Helaas niet, dan gaat hij uit.
KuikenGuppy
pi_158453672
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 december 2015 23:01 schreef Burdie het volgende:
Wat bedoel je, dat ik het korter bak?
Ja of oven uitschakelen en pavlova laten nagaren in de nog warme oven.
mag het weten
  dinsdag 22 december 2015 @ 23:02:57 #160
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158453674
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 december 2015 23:01 schreef Burdie het volgende:

[..]

Helaas niet, dan gaat hij uit.
Combi magnetron? Daar is het mij namelijk nog nooit in gelukt merengue te maken
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 23 december 2015 @ 16:07:28 #161
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_158470542
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 december 2015 23:02 schreef Molo het volgende:

[..]

Combi magnetron? Daar is het mij namelijk nog nooit in gelukt merengue te maken
Combi oven :).
Ik heb het net nog eens geprobeerd, geen schuimpjes maar een pavlova. Gebakken op 130 graden dit keer, en het is erg lekker geworden :).
Van de restjes eigeel heb ik crčme brulee gemaakt. Gaan we vanavond eten, ik ben benieuwd hoe dat gelukt is :D.
KuikenGuppy
  woensdag 23 december 2015 @ 16:10:31 #162
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158470612
:9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158493908
quote:
0s.gif Op zondag 20 december 2015 17:10 schreef Bleie het volgende:

[..]

Hmm, ziet er goed uit!

Ik had vandaag familie over de vloer die ik met Kerst niet zie, dus vast een voorproefje genomen, en een 'buche de noel' gebakken. De botercrčme brokkelde helaas wat af bij het aansnijden (had toch iets voor tijd uit de koelkast gemoeten), maar hij smaakte prima.

Ziet er goed uit Bleie !!

Ik heb vanochtend alvast deze candy cane chocolates/bonbonnetjes gemaakt :)

Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  donderdag 24 december 2015 @ 13:16:33 #164
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_158494323
Lekker, zijn ze ook gevuld met iets of massief chocola?

De crčme brulee was binnenin nog vloeibaar, dus helaas... :'). Volgende keer beter :P.
KuikenGuppy
pi_158494552
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:53 schreef _Liek het volgende:

[..]

Ziet er goed uit Bleie !!

Ik heb vanochtend alvast deze candy cane chocolates/bonbonnetjes gemaakt :)

[ afbeelding ]
Recept klinkt lekker en ze zien er knus uit zeg! :)

Alleen, is het tempereren wel goed gegaan? De chocoladelaag lijkt zo mat op de foto..
Let me see you stripped down to the bone
pi_158494961
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:27 schreef minilot het volgende:

[..]

Recept klinkt lekker en ze zien er knus uit zeg! :)

Alleen, is het tempereren wel goed gegaan? De chocoladelaag lijkt zo mat op de foto..
Thnx :) Ja ligt aan de foto.... in t echt zijn ze ook een stuk donkerder
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_158515826


Deze stond ik vanmorgen om 7 uur al te maken :9
  vrijdag 25 december 2015 @ 10:58:47 #168
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158515890
Leuk!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158516169
Mooi Liek en Goitske!
pi_158517465


En de rocky road niet echt bakken want er komt geen oven bij kijken maar toch :9 :Y)
pi_158517724
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 10:54 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]

Deze stond ik vanmorgen om 7 uur al te maken :9
Die pinguīns, te schattig om op te eten O+
mag het weten
  FOK!fossiel zondag 27 december 2015 @ 22:22:44 #172
1455 Keroppi
kool kikker
pi_158585443
quote:
0s.gif Op zondag 20 december 2015 22:30 schreef Keroppi het volgende:

Bedankt! Als het experiment goed afloopt zal ik het resultaat hier laten zien :)
En hier zijn ze!



Wat ik persoonlijk een beetje irritant vindt aan amerikaanse foodbloggers, is er een hoop zijn dat die eerst een ellelange intro schrijven voordat eindelijk het recept komt. Dus dat had ik maar een beetje doorgescrolled, waarbij ik even over het feit heen gelezen had dat het deeg minimaal drie uur moest koelen. En zoveel tijd had ik niet meer toen ik ging bakken.

Maar een uurtje in de vriezer werkte ook ;).
Chick on a mission
pi_158593599
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2015 22:22 schreef Keroppi het volgende:

[..]

En hier zijn ze!

[ afbeelding ]

Wat ik persoonlijk een beetje irritant vindt aan amerikaanse foodbloggers, is er een hoop zijn dat die eerst een ellelange intro schrijven voordat eindelijk het recept komt. Dus dat had ik maar een beetje doorgescrolled, waarbij ik even over het feit heen gelezen had dat het deeg minimaal drie uur moest koelen. En zoveel tijd had ik niet meer toen ik ging bakken.

Maar een uurtje in de vriezer werkte ook ;).
Oooh mooi geworden!
pi_158665116
Ziet er goed uit Keroppi!
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_159896738
*schopje*

Goitske, wat een super leuke dingen maak jij! O+
Keroppi, die zandmannetjes zijn ook leuk :D

Vandaag voor het eerst sinds hele lange tijd weer eens wat gebakken :D
Een cheesecake met een bodem van speculaas en in het beslag monchou, banaan, suiker, koekkruiden, kaneel en ei.
De bedoeling was eigenlijk om met een spuitzak een beetje chocoladestreepjes erop te spuiten, maar de saus was te dun/veel te veel en het werd 1 kliederzooi :')
Dus toen heb ik maar gewoon de hele bovenkant bedekt met chocola en bij de winkel wat aardbeien gekocht :P
Hij smaakte wel echt superlekker :D



abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')