Ik heb wel eens crackpie gemaakt en daar ging geen corn powder in.quote:Op dinsdag 15 december 2015 13:09 schreef ecstasy het volgende:
[..]
ben ik weer dank voor de two cows tip! wil ik alleen nog weten wat ik kan gebruiken als corn powder?
quote:Op zondag 13 december 2015 21:51 schreef derLudolf het volgende:
Vandaag poging gedaan tot maken van oude wijvenkoek. Ik had verwacht dat ie iets hoger zou komen. In het recept stond ½ - ¾ tl baksoda. Ik heb ½ gedaan, zou die kwart lepel schelen? Of zou het kunnen komen doordat het beslag te waterig was? Ik heb zelf de glucosestroop gemaakt maar misschien was die wel te waterig. Of was het misschien gewoon te weinig beslag?Baking soda heeft zuur nodig om actief te worden. Misschien volgende keer bakpoeder gebruiken?SPOILER: receptOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[ afbeelding ]
Oh de smaak was goed trouwens. Roggemeel + stroop + anijs =
is roggemeel niet zuur?quote:Op zondag 20 december 2015 09:32 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Baking soda heeft zuur nodig om actief te worden. Misschien volgende keer bakpoeder gebruiken?
Hmm, ziet er goed uit!quote:Op zondag 20 december 2015 08:23 schreef Burdie het volgende:
Melasse heet het idd in het Nederlands .
Vrijdag heb ik deze worteltaart gebakken .
[ afbeelding ]
quote:Op zondag 20 december 2015 17:44 schreef Goitske het volgende:
Vandaag met mijn zoontje gingerbread cookies gemaakt... Ze zijn wel iets aan de harde kant prima qua smaak maar ik hou er niet zo van
Koekjes bakken is hij dol op
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ooh super!! Wil ik ook nog eens makenquote:Op zondag 20 december 2015 17:10 schreef Bleie het volgende:
[..]
Hmm, ziet er goed uit!
Ik had vandaag familie over de vloer die ik met Kerst niet zie, dus vast een voorproefje genomen, en een 'buche de noel' gebakken. De botercrème brokkelde helaas wat af bij het aansnijden (had toch iets voor tijd uit de koelkast gemoeten), maar hij smaakte prima.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik heb 1tl azijn gebruikt, volgens recept.quote:Op zondag 20 december 2015 09:32 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Baking soda heeft zuur nodig om actief te worden. Misschien volgende keer bakpoeder gebruiken?
wat is dat witte ding op tafel, lijkt me handig. Of is het een placemat die groot lijkt door formaat van de bakker?quote:Op zondag 20 december 2015 17:44 schreef Goitske het volgende:
Vandaag met mijn zoontje gingerbread cookies gemaakt... Ze zijn wel iets aan de harde kant prima qua smaak maar ik hou er niet zo van
Koekjes bakken is hij dol op
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Is een hele grote placemat van de action! 89 cent ofzo gebruik voor het bakkrn altijd de achterkant op de voorkant zijn div prints verkrijgbaarquote:Op zondag 20 december 2015 20:07 schreef computergirl het volgende:
[..]
wat is dat witte ding op tafel, lijkt me handig. Of is het een placemat die groot lijkt door formaat van de bakker?
quote:Op zondag 20 december 2015 20:11 schreef Goitske het volgende:
[..]
Is een hele grote placemat van de action! 89 cent ofzo gebruik voor het bakkrn altijd de achterkant op de voorkant zijn div prints verkrijgbaar
Was echt veeeeeel makkelijker dan ik van tevoren dacht.quote:Op zondag 20 december 2015 18:16 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ooh super!! Wil ik ook nog eens maken
Ik moet er even de rust voor vinden + geen peuters om me heen hebbenquote:Op zondag 20 december 2015 20:24 schreef Bleie het volgende:
[..]
Was echt veeeeeel makkelijker dan ik van tevoren dacht.
Bedankt! Als het experiment goed afloopt zal ik het resultaat hier laten zienquote:Op zondag 20 december 2015 00:10 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik heb begrepen dat toko's en De Tuinen het verkopen. Ook wel back treacle of blackstrap molasses.
http://www.detuinen.nl/meridian-melasse-stroop.html
Ben benieuwd.quote:Op zondag 20 december 2015 22:30 schreef Keroppi het volgende:
[..]
Bedankt! Als het experiment goed afloopt zal ik het resultaat hier laten zien
op de website van momofuku zelf staat dat in het recept.quote:Op zondag 20 december 2015 08:32 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik heb wel eens crackpie gemaakt en daar ging geen corn powder in.
Waar heb jij je recept vandaan?
ja ik had ook al gezien dat de recepten overal ietsje anders zijn. volgens momofuku (de website weer) is het geen maizena maar echt gemalen mais. heb dat zelf ook aangehouden (gelukkig in de toko gevonden)quote:Op maandag 21 december 2015 13:35 schreef RobinOok het volgende:
24 g (1/4 cup) corn powder
Grappig, dat staat dus niet in het recept in het boek!
Waarschijnlijk teveel klachten van mensen bij wie de vulling in de schift raakte.
Maar goed, het zal dus maïzena zijn.
Jup, klopt. Beetje cornstarch, ofwel maizena, is wat veel gebruikt wordt in variaties op de crack pie. Iets stabieler baksel daardoor.quote:Op maandag 21 december 2015 13:35 schreef RobinOok het volgende:
24 g (1/4 cup) corn powder
Grappig, dat staat dus niet in het recept in het boek!
Waarschijnlijk teveel klachten van mensen bij wie de vulling in de schift raakte.
Maar goed, het zal dus maïzena zijn.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |