Oooohhhh. Mag ik een stukje?quote:Op woensdag 4 november 2015 17:51 schreef ieniminimuis het volgende:
Mijn chocoladetaartje met frambozen.
Zelf verzonnen recept voor chocoladecake met daartussen een laagje frambozencoulis (niet te zien op foto) met bovenop een laag chocolade en frambozen.
[ afbeelding ]
Hij was wel wat massief. Zou hij luchtiger worden als je de eiwitten apart opklopt en die later door het beslag vouwt?quote:Ik heb zelf een springvorm gebruikt van 18 cm, dus een wat kleinere taart dan normaal.
2 eieren (ik had niet meer in huis mss 1tje meer toevoegen voor wat meer luchtigheid)
150 gram lichtbruine of donkere basterd suiker / rietsuiker
150 gram bloem
125 gram boter
100 gram chocolade
2 eetlepels cacoapoeder
1 eetlepel bakpoeder
180 graden (ik heb gasoven) voor ongeveer 30-45 min. Toen ik de prikker in het midden erin stak was de cake nog nat maar korrelig.
Voor de afwerking heb ik de cake door de lengte gesneden en besmeert met frambozencoulis gemaakt van ongeveer 75 gram bevroren frambozen, beetje suiker en ietsiepietsie water. Natuurlijk kun je ook jam gebruiken.
Voor bovenop heb ik chocolade gesmolten, hier iets olie of boter toevoegen zodat het iets zachter blijft als het afkoelt. Framboosjes erop en klaar.
Sorry ik kijk teveel kookprogramma'squote:
Qua uiterlijk lijkt de taart heel erg op de taart van dit recept: http://www.kokenmetkarin.nl/gebak/chocotaart.htmlquote:Op woensdag 4 november 2015 17:51 schreef ieniminimuis het volgende:
Mijn chocoladetaartje met frambozen.
Zelf verzonnen recept voor chocoladecake met daartussen een laagje frambozencoulis (niet te zien op foto) met bovenop een laag chocolade en frambozen.
[ afbeelding ]
quote:Op woensdag 4 november 2015 17:51 schreef ieniminimuis het volgende:
Mijn chocoladetaartje met frambozen.
Zelf verzonnen recept voor chocoladecake met daartussen een laagje frambozencoulis (niet te zien op foto) met bovenop een laag chocolade en frambozen.
[ afbeelding ]
Hele mooie broodjes!quote:Op zaterdag 21 november 2015 17:01 schreef vinnypassy het volgende:
Laat ik voorop stellen: ik ben geen bakker. Recepten nauwkeurig volgen, afwegen, onevenredig veel afwas... Ik kook vele malen liever. Maar goed, je moet jezelf uitdagen en ontwikkelen, dus ik blijf het gewoon proberen. Gisteren voor het eerst in mijn leven brood gebakken en ik ben zeer tevreden.
[ afbeelding ]
Deze ging nog eventjes de oven in, omdat ik het nog te zwaar vond aanvoelen. Paar minuutjes later was het gelukkig gewoon gaar.
[ afbeelding ]
En kon ik er lekker een lamsgehaktburger van maken met tzatziki, paprika, rode ui, koriander en extra pittige sriracha.
[ afbeelding ]
Ik denk dat ik deze broodjes vaker ga maken.
Jammer van de paprika (dat lust ik echt niet!) maar het ziet er echt lekker uit!quote:Op zaterdag 21 november 2015 17:01 schreef vinnypassy het volgende:
Laat ik voorop stellen: ik ben geen bakker. Recepten nauwkeurig volgen, afwegen, onevenredig veel afwas... Ik kook vele malen liever. Maar goed, je moet jezelf uitdagen en ontwikkelen, dus ik blijf het gewoon proberen. Gisteren voor het eerst in mijn leven brood gebakken en ik ben zeer tevreden.
[ afbeelding ]
Deze ging nog eventjes de oven in, omdat ik het nog te zwaar vond aanvoelen. Paar minuutjes later was het gelukkig gewoon gaar.
[ afbeelding ]
En kon ik er lekker een lamsgehaktburger van maken met tzatziki, paprika, rode ui, koriander en extra pittige sriracha.
[ afbeelding ]
Ik denk dat ik deze broodjes vaker ga maken.
Fraai hoor! Leuk hč, broodbakken?quote:Op zaterdag 21 november 2015 17:01 schreef vinnypassy het volgende:
Laat ik voorop stellen: ik ben geen bakker. Recepten nauwkeurig volgen, afwegen, onevenredig veel afwas... Ik kook vele malen liever. Maar goed, je moet jezelf uitdagen en ontwikkelen, dus ik blijf het gewoon proberen. Gisteren voor het eerst in mijn leven brood gebakken en ik ben zeer tevreden.
[ afbeelding ]
Deze ging nog eventjes de oven in, omdat ik het nog te zwaar vond aanvoelen. Paar minuutjes later was het gelukkig gewoon gaar.
[ afbeelding ]
En kon ik er lekker een lamsgehaktburger van maken met tzatziki, paprika, rode ui, koriander en extra pittige sriracha.
[ afbeelding ]
Ik denk dat ik deze broodjes vaker ga maken.
Ohja sorry, dat komt dus omdat ik niet zoveel bak. Maar brood ging inderdaad wel leuker en makkelijker dan zoet, dus deze broodjes komen zeker nog vaker om mijn hamburgers te liggen.quote:Op woensdag 25 november 2015 10:09 schreef minilot het volgende:
[..]
Fraai hoor! Leuk hč, broodbakken?
Overigens is deze topicreeks vooral voor andersoortige baksels (taarten, koekjes, dat soort spul) en voor het magische wonder van brood kun je het beste hier terecht:
CUL / Brood bakken in de oven #21: We bakken ze bruin!
Zien er allebei uit.quote:Op maandag 30 november 2015 12:51 schreef _Liek het volgende:
Die broodjes zien er echt heerlijk uit!!
Meer in de keuken geweest dan hier online laatste tijd
[ afbeelding ]
Pompoen biscuitkoekjes uit de kidde en kokos bonbons
[ afbeelding ]
Thnx De bovenste helft was kokosvulling zoals een bounty met daaronder een laagje kokos ganachequote:
nooit gemaakt, maar brownies schijnen ze in usa ook wel met hellman's te makenquote:Op maandag 7 december 2015 21:45 schreef Elvi het volgende:
Ik heb gisteren een kookboek van Delicious (het blad) gekocht. Er stond een chocoladetaart in met... mayonaise
Ik vond het erg raar, maar mn moeder zei dat dat waarschijnlijk ter vervanging van een los ei en olie is. Alleen zit er in mayonaise ook azijn of citroen.
Heeft er iemand ooit eerder een taart met mayonaise gemaakt en hoe smaakte dat? Ik vind het toch wat gek om zo te maken dus ik hoop dat iemand me kan vertellen wat het met de textuur en smaak doet
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |