En uitdelen aam de mensen van wie we wisten dat ze jatte he! Gezichtsuitdrukking onbetaalbaar!quote:
Kan me voorstellen dat je zo'n soort reactie hadquote:Op zondag 18 oktober 2015 19:15 schreef Goitske het volgende:
[..]
En uitdelen aam de mensen van wie we wisten dat ze jatte he! Gezichtsuitdrukking onbetaalbaar!
Wie zoet is krijgt lekkers wie stout is de wraak van het secretariaatquote:Op zondag 18 oktober 2015 19:29 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Kan me voorstellen dat je zo'n soort reactie had
Pepernoten meer Heel Veel zout? Zal vast niet lekker zijn hahaquote:Op zondag 18 oktober 2015 19:33 schreef Goitske het volgende:
[..]
Wie zoet is krijgt lekkers wie stout is de wraak van het secretariaat
Eens kijken wat we dit jaar flikken... Koekjes die aan de datum zijn voeren we ze al op
Ranzige kerstkransjes ook optie!quote:Op zondag 18 oktober 2015 19:36 schreef zeefje het volgende:
[..]
Pepernoten meer Heel Veel zout? Zal vast niet lekker zijn haha
Ja ik, gisteren een tweede gekocht, met een Pietje eropquote:Op zondag 18 oktober 2015 19:55 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ranzige kerstkransjes ook optie!
Heeft hier iemand trouwens van die spuculaas plankjes? Werkt dat?
Ok dus de moeite waard om aan te schaffen! Twijfelde elke xquote:Op zondag 18 oktober 2015 19:56 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja ik, gisteren een tweede gekocht, met een Pietje erop
Werkt prima hoor, alleen moet je je deeg dus weg echt goed erin duwen voor patroon
Inmiddels al een recept gevonden? Ik heb dit gebruikt: https://bakverhalen.wordp(...)-het-nou-kruidnoten/quote:Op zondag 18 oktober 2015 15:20 schreef NijntjesUk het volgende:
Ik zie mooie dingen voorbij komen!
Paar blz terug zag ik ook pepernoten. Heeft iemand daarvan het recept voor mij? (Het liefst met honing indien mogelijk). Via Google vind ik meestal kruidnoten.
Ik heb de eerste keer kleiner recept gemaakt, scheelt opeten, alhoewel ze wel sneller op warenquote:Op maandag 19 oktober 2015 13:53 schreef NijntjesUk het volgende:
Thanks! Nu heb ik er twee om te proberen. Wat jammer dat ik ze dan ook allemaal moet opeten.
quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 22:12 schreef Isegrim het volgende:
Sorry voor het prijsje erbij, was voor FB. Erg lekker!
[ afbeelding ]
http://www.davidlebovitz.(...)e-cheesecake-recipe/
quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 22:16 schreef computergirl het volgende:
Waar koop je die puree? Zit er suiker in of alleen gepureerde pompoen?
Pumpkin puree kun je ook kopen met de Amazing Oriental toko in Amsterdamquote:Op vrijdag 23 oktober 2015 22:15 schreef Isegrim het volgende:
Volgende week wil ik pumpkin pie maken. Heb 20 blikken pompoenpuree gescoord. Pumpkin pie en pompoenbrood.
Bij de AO hier heb ik het niet kunnen vinden...quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 22:44 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
[..]
Pumpkin puree kun je ook kopen met de Amazing Oriental toko in Amsterdam
Vreemd, ik heb het gister nog zien staan hier.. Maar goed, gelukkig ben je inmiddels voorzienquote:Op zaterdag 24 oktober 2015 04:03 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Bij de AO hier heb ik het niet kunnen vinden...
Bij de AH verkopen ze pompoenblokjes in de vriezer.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 22:32 schreef Isegrim het volgende:
Het enige ingrediënt is pompoen. Gekocht bij USfoodz.nl. Niet echt goedkoop, maar heb vooralsnog geen Nederlands equivalent gevonden en met de hoeveelheden die er bij ons dan door gaan zit ik niet zo te wachten op tig pompoenen slachten. Maar achteraf bekeken vind ik het ook weer niet zo tof dat dit import is.
Het hoeft ook niet hoogstaand te zijn om een leuke traktatie te hebben Die spuit-elf thoughquote:Op zondag 25 oktober 2015 12:55 schreef Goitske het volgende:
Vandaag de oudste 3 jaar geworden dus traktatie voor bij de gastouder. Geen hoogstandje maja.... Vanille cupcakes met fondant in brandweer thema en spuit 11 de brandweer olifant boekjes
Hij is in elk geval blij dus morgen trakteren
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik weet nog niet. Misschien wel gewoon het recept dat op het blik staat.quote:Op zondag 25 oktober 2015 13:42 schreef Dot. het volgende:
[..]
Bij de AH verkopen ze pompoenblokjes in de vriezer.
Welk recept gebruik je voor de taart? Ik heb een keer een Jamie Oliver recept gebruikt, maar die werd helemaal niet stijf in het midden.
leuke boltaart in het vorige deel. Grappig hoe ze dat gebakken deeg in stukken in een holle schaal stoppen. Doen ze dat vaak zo? Ik heb het een keer gewoon in een rvs schaal gebakken die bolvormig was en niet voor bakken bedoeld was :pquote:Op zondag 25 oktober 2015 12:55 schreef Goitske het volgende:
Vandaag de oudste 3 jaar geworden dus traktatie voor bij de gastouder. Geen hoogstandje maja.... Vanille cupcakes met fondant in brandweer thema en spuit 11 de brandweer olifant boekjes
Hij is in elk geval blij dus morgen trakteren
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Je foto doet het niet? Wat voor recept heb je gebruikt?quote:Op zondag 25 oktober 2015 17:06 schreef Vikingsmeisje het volgende:
Niet echt bakken, maar ik heb even jullie hulp nodig!
Ik heb geprobeerd om deze honingrotsjes te maken. Maar werd erg plakkerig, terwijl dat er zo op de foto niet zo lijkt. Hoe krijg ik het wat minder plakkerig zodat ik het inderdaad echt kan bewaren en nog belangrijker: uitdelen op het werk ;-)
[ afbeelding ]
Je moet daarvoor heel dun deeg bakken op de plaat werkt het beste en dan mbv bak papier rollen. Ik heb hem nu niet gemaakt geen tijd door jan zijn 3de verjaardagquote:Op zondag 25 oktober 2015 14:30 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Het hoeft ook niet hoogstaand te zijn om een leuke traktatie te hebben Die spuit-elf though
[ afbeelding ]
Mijn red velvet'cakerol' *ahum* Wist dat zo'n cakerol toch niet goed zou komen, had al gespiekt bij andere inzendingen en om zo'n ding zonder scheurtjes rond te krijgen. Naah, mij niet gezien. Van frambozen puree gemaakt voor de kleur, maar dat viel tegen. Verder crème fraîche gemixt met boter gemixt met Griekse yoghurt + gelatine om de boel bij elkaar te houden. Taart doormidden snijden, royaal met topping uitsmeren, op elkaar en aftoppen met frambozen en chocosnippers
Je spuit eerst het patroon en dan doe je dat een minuutje in de oven tot het ingedroogd is en dan stort je de rest er overheen.quote:Op maandag 26 oktober 2015 19:37 schreef PM-girl het volgende:
Mooi Laziness! Hoe krijg je zo'n motiefje erin? Ik zag dat ook ooit bij the GBBO, maar ik kan me niet herinneren hoe.
Klein deeltje van het beslag kleuren en op de bakplaat spuiten, en daarna de rest erop smeren?
leuk is dat gewoon cakedeeg ?quote:Op maandag 26 oktober 2015 19:03 schreef laziness het volgende:
Ik heb in het verleden wel van zulke cakerolls zelf gemaakt.
Het kost minder tijd dan een taart maken.
Van belang is een plaat waar het dun op uitgesmeerd kan worden en zodra het warm uit de oven komt met bakpapier strak oprollen en dan later pas terug rollen, vullen en weer oprollen.
[ [url=http://i946.photobucket.com/albums/ad304/dizzy-miss-lizzy_photo/2A06B3B5-B3C8-41FC-9BA6-3BD1EA4FD861_zpstjratkl3.jpg]afbeelding ][/URL]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Op mijn foto stond het recept, ik probeer het nog eens:quote:Op maandag 26 oktober 2015 11:31 schreef _Liek het volgende:
[..]
Je foto doet het niet? Wat voor recept heb je gebruikt?
Thanks!quote:Op maandag 26 oktober 2015 19:50 schreef laziness het volgende:
[..]
Je spuit eerst het patroon en dan doe je dat een minuutje in de oven tot het ingedroogd is en dan stort je de rest er overheen.
Zwitserse cakeroll recept. Is net een wat ander consistentie dan gewoon deeg.quote:
Nu doet ie t wel Karamel is gevoelig door vocht, dus daar kan het aan liggen of misschien was het niet heet genoeg. Om harde karamel te krijgen moet de siroop tussen 150-165 graden zijn, dus lijkt me hiermee ook...quote:Op maandag 26 oktober 2015 21:05 schreef Vikingsmeisje het volgende:
[..]
Op mijn foto stond het recept, ik probeer het nog eens:
[ afbeelding ]
Dankjewel! Daar ligt het vast aan. Heb het gewoon even laten koken en toen gelijk op de bakplaat gedaan. Ik ga het gewoon nog eens proberen!quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 10:20 schreef _Liek het volgende:
[..]
Nu doet ie t wel Karamel is gevoelig door vocht, dus daar kan het aan liggen of misschien was het niet heet genoeg. Om harde karamel te krijgen moet de siroop tussen 150-165 graden zijn, dus lijkt me hiermee ook...
quote:Op maandag 26 oktober 2015 19:03 schreef laziness het volgende:
Ik heb in het verleden wel van zulke cakerolls zelf gemaakt.
Het kost minder tijd dan een taart maken.
Van belang is een plaat waar het dun op uitgesmeerd kan worden en zodra het warm uit de oven komt met bakpapier strak oprollen en dan later pas terug rollen, vullen en weer oprollen.
[ [url=http://i946.photobucket.com/albums/ad304/dizzy-miss-lizzy_photo/2A06B3B5-B3C8-41FC-9BA6-3BD1EA4FD861_zpstjratkl3.jpg]afbeelding ][/URL]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Lekkere soorten cake?quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 16:56 schreef MutedFaith het volgende:
We gaan op 't werk een bakesale houden met onze afdeling. Iedereen bakt *iets* en 't gaat verkocht worden aan onze collega's van andere afdelingen.
Ik ga sowieso de 'brownies' van Robinook maken. Maar zoek eigenlijk nog iets voor ernaast. Goeie ideeën zijn welkom. Enige vereisten zijn dat 't enigszins makkelijk mee te nemen moet zijn, niet superduur of mega ingewikkeld om te maken en geen cupcakes (want die maken al 4 anderen).
Van die honingcreme toch?quote:Op donderdag 29 oktober 2015 09:27 schreef Dragonberry het volgende:
Bestaat er ook niet vloeibare honing dan?
Wit met roze of wit met groen?quote:Op donderdag 29 oktober 2015 09:34 schreef Isegrim het volgende:
Lidl heeft vandaag een mooie profi keukenmachine met een kom van 6,3 liter. 1.300 Watt.
http://www.oetker.nl/nl-nl/recept/r/pantervlekken-taart.htmlquote:
Mooi!!! Helaas echt geen tijd om mee te doen wil hem nog wel een keer makenquote:Op vrijdag 30 oktober 2015 19:27 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
http://www.oetker.nl/nl-nl/recept/r/pantervlekken-taart.html
[ afbeelding ]
Fugly as hell
Of zoals ik zou zeggen: marsepeinen kiekeboetaart
moet t zoet zijn? Anders,kun je ook juist een quiche maken. Dan is er iets hartigs als afwisseling bij.quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 16:56 schreef MutedFaith het volgende:
We gaan op 't werk een bakesale houden met onze afdeling. Iedereen bakt *iets* en 't gaat verkocht worden aan onze collega's van andere afdelingen.
Ik ga sowieso de 'brownies' van Robinook maken. Maar zoek eigenlijk nog iets voor ernaast. Goeie ideeën zijn welkom. Enige vereisten zijn dat 't enigszins makkelijk mee te nemen moet zijn, niet superduur of mega ingewikkeld om te maken en geen cupcakes (want die maken al 4 anderen).
Saucijzen broodjes ook nog een ideequote:Op vrijdag 30 oktober 2015 20:13 schreef madeliefff het volgende:
[..]
moet t zoet zijn? Anders,kun je ook juist een quiche maken. Dan is er iets hartigs als afwisseling bij.
Vooral handig als er mensen ( vaak mannen in mijn ervaring) zijn die niet zo van de zoete dingen zijn
idd, of brabo worstenbroodjesquote:Op vrijdag 30 oktober 2015 20:17 schreef Goitske het volgende:
[..]
Saucijzen broodjes ook nog een idee
Loopt altijd goed bij mannen!quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 20:54 schreef computergirl het volgende:
[..]
idd, of brabo worstenbroodjes
Ziet er mooi uit!quote:Op zondag 1 november 2015 09:34 schreef Rijst het volgende:
Gisteren voor het eerst een cheesecake gebakken
[ afbeelding ]
Dat is best een idee. Is dat ook koud te eten? Want ter plekke opwarmen wordt een probleem.quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 20:13 schreef madeliefff het volgende:
[..]
moet t zoet zijn? Anders,kun je ook juist een quiche maken. Dan is er iets hartigs als afwisseling bij.
Vooral handig als er mensen ( vaak mannen in mijn ervaring) zijn die niet zo van de zoete dingen zijn
Prima koud te etenquote:Op zondag 1 november 2015 12:15 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Dat is best een idee. Is dat ook koud te eten? Want ter plekke opwarmen wordt een probleem.
Die was een paar weken terug, met die zoete kleurtjes.quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 18:48 schreef nikky het volgende:
[..]
Wit met roze of wit met groen?
Ik heb de roze. Tof ding! Heb hem gelijk uitgeprobeerd met pandancake
jawel dat kanquote:Op zondag 1 november 2015 12:15 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Dat is best een idee. Is dat ook koud te eten? Want ter plekke opwarmen wordt een probleem.
Ziet er goed uitquote:Op zondag 1 november 2015 16:44 schreef RobinOok het volgende:
Ik kreeg een zak appels van een collega. En daar "moest" ik dus appeltaart mee bakken.
Toch maar een stukje getestproeft en hij is ondanks zwartige bovenkant toch goedgekeurd.
[ link | afbeelding ]
Appel en Kaneel Taart
Recept van Mary Berry, in het Nederlands: hier.
Ik heb alleen de sultana's eerst even geweekt in spekkoeklikeur en ik gebruikte amandelen ipv walnoten. Oh en een extra eitje, want ik vond ze zooo klein. Misschien dat het daaom iets meer cake-achtig was dan de bedoeling? Hoe dan ook, de bodem was gaar. En de zwarte bovenkant proeft net niet aangebrand.
Wow! Dat ziet er mooi en lekker uit!quote:Op maandag 2 november 2015 10:31 schreef _Liek het volgende:
Dit weekend bezig geweest met stoofpeertjes, deze tartelette ervan gemaakt
[ afbeelding ]
Dank je Wil zo kruidkoek gaan maken... Iemand nog een lekker receptje?quote:Op maandag 2 november 2015 12:57 schreef Bleie het volgende:
[..]
Wow! Dat ziet er mooi en lekker uit!
Prachtig vorkje! Mooi geheel zo. Krijg echt zin om mijn tanden er in te zettenquote:Op zondag 1 november 2015 16:44 schreef RobinOok het volgende:
Ik kreeg een zak appels van een collega. En daar "moest" ik dus appeltaart mee bakken.
Toch maar een stukje getestproeft en hij is ondanks zwartige bovenkant toch goedgekeurd.
[ link | afbeelding ]
Appel en Kaneel Taart
Recept van Mary Berry, in het Nederlands: hier.
Ik heb alleen de sultana's eerst even geweekt in spekkoeklikeur en ik gebruikte amandelen ipv walnoten. Oh en een extra eitje, want ik vond ze zooo klein. Misschien dat het daaom iets meer cake-achtig was dan de bedoeling? Hoe dan ook, de bodem was gaar. En de zwarte bovenkant proeft net niet aangebrand.
Oooohhhh. Mag ik een stukje?quote:Op woensdag 4 november 2015 17:51 schreef ieniminimuis het volgende:
Mijn chocoladetaartje met frambozen.
Zelf verzonnen recept voor chocoladecake met daartussen een laagje frambozencoulis (niet te zien op foto) met bovenop een laag chocolade en frambozen.
[ afbeelding ]
Hij was wel wat massief. Zou hij luchtiger worden als je de eiwitten apart opklopt en die later door het beslag vouwt?quote:Ik heb zelf een springvorm gebruikt van 18 cm, dus een wat kleinere taart dan normaal.
2 eieren (ik had niet meer in huis mss 1tje meer toevoegen voor wat meer luchtigheid)
150 gram lichtbruine of donkere basterd suiker / rietsuiker
150 gram bloem
125 gram boter
100 gram chocolade
2 eetlepels cacoapoeder
1 eetlepel bakpoeder
180 graden (ik heb gasoven) voor ongeveer 30-45 min. Toen ik de prikker in het midden erin stak was de cake nog nat maar korrelig.
Voor de afwerking heb ik de cake door de lengte gesneden en besmeert met frambozencoulis gemaakt van ongeveer 75 gram bevroren frambozen, beetje suiker en ietsiepietsie water. Natuurlijk kun je ook jam gebruiken.
Voor bovenop heb ik chocolade gesmolten, hier iets olie of boter toevoegen zodat het iets zachter blijft als het afkoelt. Framboosjes erop en klaar.
Sorry ik kijk teveel kookprogramma'squote:
Qua uiterlijk lijkt de taart heel erg op de taart van dit recept: http://www.kokenmetkarin.nl/gebak/chocotaart.htmlquote:Op woensdag 4 november 2015 17:51 schreef ieniminimuis het volgende:
Mijn chocoladetaartje met frambozen.
Zelf verzonnen recept voor chocoladecake met daartussen een laagje frambozencoulis (niet te zien op foto) met bovenop een laag chocolade en frambozen.
[ afbeelding ]
quote:Op woensdag 4 november 2015 17:51 schreef ieniminimuis het volgende:
Mijn chocoladetaartje met frambozen.
Zelf verzonnen recept voor chocoladecake met daartussen een laagje frambozencoulis (niet te zien op foto) met bovenop een laag chocolade en frambozen.
[ afbeelding ]
Hele mooie broodjes!quote:Op zaterdag 21 november 2015 17:01 schreef vinnypassy het volgende:
Laat ik voorop stellen: ik ben geen bakker. Recepten nauwkeurig volgen, afwegen, onevenredig veel afwas... Ik kook vele malen liever. Maar goed, je moet jezelf uitdagen en ontwikkelen, dus ik blijf het gewoon proberen. Gisteren voor het eerst in mijn leven brood gebakken en ik ben zeer tevreden.
[ afbeelding ]
Deze ging nog eventjes de oven in, omdat ik het nog te zwaar vond aanvoelen. Paar minuutjes later was het gelukkig gewoon gaar.
[ afbeelding ]
En kon ik er lekker een lamsgehaktburger van maken met tzatziki, paprika, rode ui, koriander en extra pittige sriracha.
[ afbeelding ]
Ik denk dat ik deze broodjes vaker ga maken.
Jammer van de paprika (dat lust ik echt niet!) maar het ziet er echt lekker uit!quote:Op zaterdag 21 november 2015 17:01 schreef vinnypassy het volgende:
Laat ik voorop stellen: ik ben geen bakker. Recepten nauwkeurig volgen, afwegen, onevenredig veel afwas... Ik kook vele malen liever. Maar goed, je moet jezelf uitdagen en ontwikkelen, dus ik blijf het gewoon proberen. Gisteren voor het eerst in mijn leven brood gebakken en ik ben zeer tevreden.
[ afbeelding ]
Deze ging nog eventjes de oven in, omdat ik het nog te zwaar vond aanvoelen. Paar minuutjes later was het gelukkig gewoon gaar.
[ afbeelding ]
En kon ik er lekker een lamsgehaktburger van maken met tzatziki, paprika, rode ui, koriander en extra pittige sriracha.
[ afbeelding ]
Ik denk dat ik deze broodjes vaker ga maken.
Fraai hoor! Leuk hè, broodbakken?quote:Op zaterdag 21 november 2015 17:01 schreef vinnypassy het volgende:
Laat ik voorop stellen: ik ben geen bakker. Recepten nauwkeurig volgen, afwegen, onevenredig veel afwas... Ik kook vele malen liever. Maar goed, je moet jezelf uitdagen en ontwikkelen, dus ik blijf het gewoon proberen. Gisteren voor het eerst in mijn leven brood gebakken en ik ben zeer tevreden.
[ afbeelding ]
Deze ging nog eventjes de oven in, omdat ik het nog te zwaar vond aanvoelen. Paar minuutjes later was het gelukkig gewoon gaar.
[ afbeelding ]
En kon ik er lekker een lamsgehaktburger van maken met tzatziki, paprika, rode ui, koriander en extra pittige sriracha.
[ afbeelding ]
Ik denk dat ik deze broodjes vaker ga maken.
Ohja sorry, dat komt dus omdat ik niet zoveel bak. Maar brood ging inderdaad wel leuker en makkelijker dan zoet, dus deze broodjes komen zeker nog vaker om mijn hamburgers te liggen.quote:Op woensdag 25 november 2015 10:09 schreef minilot het volgende:
[..]
Fraai hoor! Leuk hè, broodbakken?
Overigens is deze topicreeks vooral voor andersoortige baksels (taarten, koekjes, dat soort spul) en voor het magische wonder van brood kun je het beste hier terecht:
CUL / Brood bakken in de oven #21: We bakken ze bruin!
Zien er allebei uit.quote:Op maandag 30 november 2015 12:51 schreef _Liek het volgende:
Die broodjes zien er echt heerlijk uit!!
Meer in de keuken geweest dan hier online laatste tijd
[ afbeelding ]
Pompoen biscuitkoekjes uit de kidde en kokos bonbons
[ afbeelding ]
Thnx De bovenste helft was kokosvulling zoals een bounty met daaronder een laagje kokos ganachequote:
nooit gemaakt, maar brownies schijnen ze in usa ook wel met hellman's te makenquote:Op maandag 7 december 2015 21:45 schreef Elvi het volgende:
Ik heb gisteren een kookboek van Delicious (het blad) gekocht. Er stond een chocoladetaart in met... mayonaise
Ik vond het erg raar, maar mn moeder zei dat dat waarschijnlijk ter vervanging van een los ei en olie is. Alleen zit er in mayonaise ook azijn of citroen.
Heeft er iemand ooit eerder een taart met mayonaise gemaakt en hoe smaakte dat? Ik vind het toch wat gek om zo te maken dus ik hoop dat iemand me kan vertellen wat het met de textuur en smaak doet
Chocoladetaart van Anouk uit HHBquote:Op maandag 7 december 2015 21:45 schreef Elvi het volgende:
Ik heb gisteren een kookboek van Delicious (het blad) gekocht. Er stond een chocoladetaart in met... mayonaise
Ik vond het erg raar, maar mn moeder zei dat dat waarschijnlijk ter vervanging van een los ei en olie is. Alleen zit er in mayonaise ook azijn of citroen.
Heeft er iemand ooit eerder een taart met mayonaise gemaakt en hoe smaakte dat? Ik vind het toch wat gek om zo te maken dus ik hoop dat iemand me kan vertellen wat het met de textuur en smaak doet
Groothandel bij de Sligro hebben ze hele fijne. Al haal ik meestal die wegwerpdingen, want te lui om schoon te maken.quote:Op dinsdag 8 december 2015 20:49 schreef Burdie het volgende:
Hoi! Ik bak ook dus kom hier eens buurten... met meteen een vraag. Ik wil heel graag een hazelnoot schuimtaart maken, maar wat voor spuitzak moet ik daarvoor kopen? En waar? De spuitzak die ik laatst bij Blokker kocht om mijn Bossche bollen mee te vullen ging bij het eerste gebruik al kapot .
Jazekerquote:Op dinsdag 8 december 2015 20:52 schreef Burdie het volgende:
Hebben ze daar ook met grote spuitmondjes? Op bijv. deleukstetaartenshop zie ik vooral van die hele smalle mondjes voor letters en decoraties. Ik wil er ook bijv. soezen mee kunnen opspuiten.
Ik had het over de sligro no problem, succes met de baksels. Kom je foto's plaatsen?quote:Op dinsdag 8 december 2015 21:15 schreef Burdie het volgende:
Woei!
Dat zullen ze dan vast ook bij de Sligro hebben, volgens mij zit hier in de stad geen Makro. Ik ga er kijken, bedankt!
Ik geloof vorig jaar bakte iemand bij heel Holland bakt ook een taart met mayonaise. Was als vervanging voor de boter die in een bepaalde periode heel duur was in Amerika. Werd met aardig wat gejuich ontvangen door Robert en Jannie.quote:Op maandag 7 december 2015 21:45 schreef Elvi het volgende:
Ik heb gisteren een kookboek van Delicious (het blad) gekocht. Er stond een chocoladetaart in met... mayonaise
Ik vond het erg raar, maar mn moeder zei dat dat waarschijnlijk ter vervanging van een los ei en olie is. Alleen zit er in mayonaise ook azijn of citroen.
Heeft er iemand ooit eerder een taart met mayonaise gemaakt en hoe smaakte dat? Ik vind het toch wat gek om zo te maken dus ik hoop dat iemand me kan vertellen wat het met de textuur en smaak doet
SPOILER: receptOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oh de smaak was goed trouwens. Roggemeel + stroop + anijs =Kranplätze müssen verdichtet sein
quote:Op zondag 13 december 2015 21:51 schreef derLudolf het volgende:
Vandaag poging gedaan tot maken van oude wijvenkoek. Ik had verwacht dat ie iets hoger zou komen. In het recept stond ½ - ¾ tl baksoda. Ik heb ½ gedaan, zou die kwart lepel schelen? Of zou het kunnen komen doordat het beslag te waterig was? Ik heb zelf de glucosestroop gemaakt maar misschien was die wel te waterig. Of was het misschien gewoon te weinig beslag?Ik vind hem wel mooi hoog geworden hoor?SPOILER: receptOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[ afbeelding ]
Oh de smaak was goed trouwens. Roggemeel + stroop + anijs =
Misschien vergelijk ik hem teveel met die van de bakker? Die is vierkant als je hem door snijdt, maar volgens mij is deze in het midden alsnog lager als eentje van de bakker...quote:Op maandag 14 december 2015 10:44 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Ik vind hem wel mooi hoog geworden hoor?
ik googlede even en vond deze post van jou minilot (altijd als ik iets opzoek kom ik posts van jou tegen #stalker), ik wil deze week ook de crack pie gaan maken! kan ik een springvorm gebruiken in plaats van een taartvorm?quote:Op zaterdag 29 november 2014 18:31 schreef minilot het volgende:
Je bakte Momofuku!
Crackpie: Die maak ik ook wel eens zelf, maar vind ik persoonlijk niet te zoet of machtig..
Maar goed, je was dus daar?! Wat heb je nog meer gegeten?
Hoi stalker!quote:Op maandag 14 december 2015 12:08 schreef ecstasy het volgende:
[..]
ik googlede even en vond deze post van jou minilot (altijd als ik iets opzoek kom ik posts van jou tegen #stalker), ik wil deze week ook de crack pie gaan maken! kan ik een springvorm gebruiken in plaats van een taartvorm?
ik heb trouwens magere melkpoeder in huis, kan ik dat ervoor gebruiken? thanks alvast!
dan ga ik op zoek naar volle melkpoeder! enig idee waar ik dat kan vinden (buiten de groothandel, daar ben ik net geweest, stom)?quote:Op maandag 14 december 2015 12:17 schreef minilot het volgende:
[..]
Hoi stalker!
Springvorm kan denk ik prima.
Magere melkpoeder zal wat minder rijk smaken dan volle melkpoeder, da's wel zonde. Kan natuurlijk wel en maakt voor de structuur niks uit, maar ik zou voor de ware crackpiesmaak toch liever gewoon een potje volle melkpoeder kopen.
Ik kocht her vorige week nog bij de Jumbo. Een bus met twee blije koeien erop (het merk heet dan ook 'Two Cows') en je vindt het bij de babyvoeding in de buurtquote:Op maandag 14 december 2015 12:37 schreef ecstasy het volgende:
[..]
dan ga ik op zoek naar volle melkpoeder! enig idee waar ik dat kan vinden (buiten de groothandel, daar ben ik net geweest, stom)?
ben ik weer dank voor de two cows tip! wil ik alleen nog weten wat ik kan gebruiken als corn powder?quote:Op maandag 14 december 2015 12:39 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik kocht her vorige week nog bij de Jumbo. Een bus met twee blije koeien erop (het merk heet dan ook 'Two Cows') en je vindt het bij de babyvoeding in de buurt
Zou het niet weten, maar ik zou vooral oppassen dat ze niet zompig worden.quote:Op zaterdag 19 december 2015 21:06 schreef madeliefff het volgende:
Hoelang denken jullie dat je koekjes gevuld met botercreme kunt bewaren ?
Ik heb begrepen dat toko's en De Tuinen het verkopen. Ook wel back treacle of blackstrap molasses.quote:Op zondag 20 december 2015 00:06 schreef Keroppi het volgende:
Voor een gingerbreadmen recept heb ik 'molasses' nodig. Klinkt als iets van suikerstroop maar wat is het Nederlandse equivalent?
Ik heb wel eens crackpie gemaakt en daar ging geen corn powder in.quote:Op dinsdag 15 december 2015 13:09 schreef ecstasy het volgende:
[..]
ben ik weer dank voor de two cows tip! wil ik alleen nog weten wat ik kan gebruiken als corn powder?
quote:Op zondag 13 december 2015 21:51 schreef derLudolf het volgende:
Vandaag poging gedaan tot maken van oude wijvenkoek. Ik had verwacht dat ie iets hoger zou komen. In het recept stond ½ - ¾ tl baksoda. Ik heb ½ gedaan, zou die kwart lepel schelen? Of zou het kunnen komen doordat het beslag te waterig was? Ik heb zelf de glucosestroop gemaakt maar misschien was die wel te waterig. Of was het misschien gewoon te weinig beslag?Baking soda heeft zuur nodig om actief te worden. Misschien volgende keer bakpoeder gebruiken?SPOILER: receptOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[ afbeelding ]
Oh de smaak was goed trouwens. Roggemeel + stroop + anijs =
is roggemeel niet zuur?quote:Op zondag 20 december 2015 09:32 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Baking soda heeft zuur nodig om actief te worden. Misschien volgende keer bakpoeder gebruiken?
Hmm, ziet er goed uit!quote:Op zondag 20 december 2015 08:23 schreef Burdie het volgende:
Melasse heet het idd in het Nederlands .
Vrijdag heb ik deze worteltaart gebakken .
[ afbeelding ]
quote:Op zondag 20 december 2015 17:44 schreef Goitske het volgende:
Vandaag met mijn zoontje gingerbread cookies gemaakt... Ze zijn wel iets aan de harde kant prima qua smaak maar ik hou er niet zo van
Koekjes bakken is hij dol op
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ooh super!! Wil ik ook nog eens makenquote:Op zondag 20 december 2015 17:10 schreef Bleie het volgende:
[..]
Hmm, ziet er goed uit!
Ik had vandaag familie over de vloer die ik met Kerst niet zie, dus vast een voorproefje genomen, en een 'buche de noel' gebakken. De botercrème brokkelde helaas wat af bij het aansnijden (had toch iets voor tijd uit de koelkast gemoeten), maar hij smaakte prima.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik heb 1tl azijn gebruikt, volgens recept.quote:Op zondag 20 december 2015 09:32 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Baking soda heeft zuur nodig om actief te worden. Misschien volgende keer bakpoeder gebruiken?
wat is dat witte ding op tafel, lijkt me handig. Of is het een placemat die groot lijkt door formaat van de bakker?quote:Op zondag 20 december 2015 17:44 schreef Goitske het volgende:
Vandaag met mijn zoontje gingerbread cookies gemaakt... Ze zijn wel iets aan de harde kant prima qua smaak maar ik hou er niet zo van
Koekjes bakken is hij dol op
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Is een hele grote placemat van de action! 89 cent ofzo gebruik voor het bakkrn altijd de achterkant op de voorkant zijn div prints verkrijgbaarquote:Op zondag 20 december 2015 20:07 schreef computergirl het volgende:
[..]
wat is dat witte ding op tafel, lijkt me handig. Of is het een placemat die groot lijkt door formaat van de bakker?
quote:Op zondag 20 december 2015 20:11 schreef Goitske het volgende:
[..]
Is een hele grote placemat van de action! 89 cent ofzo gebruik voor het bakkrn altijd de achterkant op de voorkant zijn div prints verkrijgbaar
Was echt veeeeeel makkelijker dan ik van tevoren dacht.quote:Op zondag 20 december 2015 18:16 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ooh super!! Wil ik ook nog eens maken
Ik moet er even de rust voor vinden + geen peuters om me heen hebbenquote:Op zondag 20 december 2015 20:24 schreef Bleie het volgende:
[..]
Was echt veeeeeel makkelijker dan ik van tevoren dacht.
Bedankt! Als het experiment goed afloopt zal ik het resultaat hier laten zienquote:Op zondag 20 december 2015 00:10 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik heb begrepen dat toko's en De Tuinen het verkopen. Ook wel back treacle of blackstrap molasses.
http://www.detuinen.nl/meridian-melasse-stroop.html
Ben benieuwd.quote:Op zondag 20 december 2015 22:30 schreef Keroppi het volgende:
[..]
Bedankt! Als het experiment goed afloopt zal ik het resultaat hier laten zien
op de website van momofuku zelf staat dat in het recept.quote:Op zondag 20 december 2015 08:32 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik heb wel eens crackpie gemaakt en daar ging geen corn powder in.
Waar heb jij je recept vandaan?
ja ik had ook al gezien dat de recepten overal ietsje anders zijn. volgens momofuku (de website weer) is het geen maizena maar echt gemalen mais. heb dat zelf ook aangehouden (gelukkig in de toko gevonden)quote:Op maandag 21 december 2015 13:35 schreef RobinOok het volgende:
24 g (1/4 cup) corn powder
Grappig, dat staat dus niet in het recept in het boek!
Waarschijnlijk teveel klachten van mensen bij wie de vulling in de schift raakte.
Maar goed, het zal dus maïzena zijn.
Jup, klopt. Beetje cornstarch, ofwel maizena, is wat veel gebruikt wordt in variaties op de crack pie. Iets stabieler baksel daardoor.quote:Op maandag 21 december 2015 13:35 schreef RobinOok het volgende:
24 g (1/4 cup) corn powder
Grappig, dat staat dus niet in het recept in het boek!
Waarschijnlijk teveel klachten van mensen bij wie de vulling in de schift raakte.
Maar goed, het zal dus maïzena zijn.
Lijkt me niks, maismeel ipv maizena. Zou ik echt niet doen. Maar gelukkig dat je crackpie evengoed lekker was!quote:Op maandag 21 december 2015 13:43 schreef ecstasy het volgende:
[..]
ja ik had ook al gezien dat de recepten overal ietsje anders zijn. volgens momofuku (de website weer) is het geen maizena maar echt gemalen mais. heb dat zelf ook aangehouden (gelukkig in de toko gevonden)
Anders eerder uit de oven die op 100 graden staat? Elke oven is weer anders. Tis wat dat betreft echt erbij blijven staan en weten hoe je oven reageert op welk baksel.quote:Op dinsdag 22 december 2015 22:54 schreef Burdie het volgende:
Ze waren ook taai van buiten... Onze oven kan niet lager dan 100 graden. Ja, op 40 maar dan houdt het op .
Helaas niet, dan gaat hij uit.quote:
Combi magnetron? Daar is het mij namelijk nog nooit in gelukt merengue te makenquote:
Combi oven .quote:Op dinsdag 22 december 2015 23:02 schreef Molo het volgende:
[..]
Combi magnetron? Daar is het mij namelijk nog nooit in gelukt merengue te maken
Ziet er goed uit Bleie !!quote:Op zondag 20 december 2015 17:10 schreef Bleie het volgende:
[..]
Hmm, ziet er goed uit!
Ik had vandaag familie over de vloer die ik met Kerst niet zie, dus vast een voorproefje genomen, en een 'buche de noel' gebakken. De botercrème brokkelde helaas wat af bij het aansnijden (had toch iets voor tijd uit de koelkast gemoeten), maar hij smaakte prima.
Recept klinkt lekker en ze zien er knus uit zeg!quote:Op donderdag 24 december 2015 12:53 schreef _Liek het volgende:
[..]
Ziet er goed uit Bleie !!
Ik heb vanochtend alvast deze candy cane chocolates/bonbonnetjes gemaakt
[ afbeelding ]
Thnx Ja ligt aan de foto.... in t echt zijn ze ook een stuk donkerderquote:Op donderdag 24 december 2015 13:27 schreef minilot het volgende:
[..]
Recept klinkt lekker en ze zien er knus uit zeg!
Alleen, is het tempereren wel goed gegaan? De chocoladelaag lijkt zo mat op de foto..
Die pinguïns, te schattig om op te etenquote:Op vrijdag 25 december 2015 10:54 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
Deze stond ik vanmorgen om 7 uur al te maken
En hier zijn ze!quote:Op zondag 20 december 2015 22:30 schreef Keroppi het volgende:
Bedankt! Als het experiment goed afloopt zal ik het resultaat hier laten zien
Oooh mooi geworden!quote:Op zondag 27 december 2015 22:22 schreef Keroppi het volgende:
[..]
En hier zijn ze!
[ afbeelding ]
Wat ik persoonlijk een beetje irritant vindt aan amerikaanse foodbloggers, is er een hoop zijn dat die eerst een ellelange intro schrijven voordat eindelijk het recept komt. Dus dat had ik maar een beetje doorgescrolled, waarbij ik even over het feit heen gelezen had dat het deeg minimaal drie uur moest koelen. En zoveel tijd had ik niet meer toen ik ging bakken.
Maar een uurtje in de vriezer werkte ook .
Oooh dat ziet er lekker uit.. heb je een recept?quote:Op vrijdag 25 december 2015 12:12 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
En de rocky road niet echt bakken want er komt geen oven bij kijken maar toch
Ik ben benieuwd, leuk topic ditquote:Op zaterdag 13 februari 2016 22:39 schreef Burdie het volgende:
Oja dit topic was er ook nog .
Ik bak best vaak tegenwoordig, zal wel weer eens wat foto's plaatsen .
Die kan de Sirtaki dansen .quote:Op zondag 14 februari 2016 07:24 schreef computergirl het volgende:
Wat is er bijzonder aan griekse boter?
Nou, dat en Dat lijkt me overigens een heel gedoe, zo'n taart. Klopt dat of moet ik er gewoon een keer aan beginnen?quote:
Nooit zelf gemaakt, in Haagse contreien haal je die namelijk altijd bij Maison Kelderquote:Op zondag 14 februari 2016 09:23 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Nou, dat en Dat lijkt me overigens een heel gedoe, zo'n taart. Klopt dat of moet ik er gewoon een keer aan beginnen?
Die koop je op kredietquote:Op zondag 14 februari 2016 07:24 schreef computergirl het volgende:
Wat is er bijzonder aan griekse boter?
Dat laatste ja, gewoon doen! Ik heb er zoooo lang tegen aan gehikt, maar vond het eigenlijk enorm simpel . Bijna foolproof zelfs.quote:Op zondag 14 februari 2016 09:23 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Nou, dat en Dat lijkt me overigens een heel gedoe, zo'n taart. Klopt dat of moet ik er gewoon een keer aan beginnen?
Als ik nog in DH had gewoond, had ik ze daar ook gewoon gehaald ja .quote:Op zondag 14 februari 2016 11:43 schreef Molo het volgende:
[..]
Nooit zelf gemaakt, in Haagse contreien haal je die namelijk altijd bij Maison Kelder
Maar het lijkt me dat je een zooi merengue plakken met hazelnoot moet maken enzo. Daar ben ik zeer slecht in, zoals sowieso in bakwerk, dus ik haal wel gewoon
Als ik het nu wil eten (woon nu in regio Rotterdam) ga ik het alsnog halenquote:Op zondag 14 februari 2016 13:12 schreef Burdie het volgende:
[..]
Als ik nog in DH had gewoond, had ik ze daar ook gewoon gehaald ja .
Denk dat ik maar es een zakje hazelnoten meeneem van de winkel binnenkortquote:Op zondag 14 februari 2016 13:11 schreef Burdie het volgende:
[..]
Dat laatste ja, gewoon doen! Ik heb er zoooo lang tegen aan gehikt, maar vond het eigenlijk enorm simpel . Bijna foolproof zelfs.
Het was wel even zoeken ook naar een goed recept, want ik kon niet vinden wat ik precies wilde. Dus heb uiteindelijk een aantal recepten met elkaar gecombineerd.
Je moet wel een keukenmachine hebben, of heel geduldig zijn met het handmatig stijf kloppen van eieren Het staat lang in de oven en met een kleine oven moet je de plakken apart bakken. Bij mij paste het precies in één keer, dan is het ook qua tijd nog leuk te doen. Voor een volgende verjaardag of gelegenheid ga ik 'm zeker nog eens maken .
300/350 gram chocolade naar wensquote:Op zaterdag 13 februari 2016 22:35 schreef vlindertje89 het volgende:
[..]
Oooh dat ziet er lekker uit.. heb je een recept?
Foolproof?! Whut!quote:Op zondag 14 februari 2016 13:11 schreef Burdie het volgende:
[..]
Dat laatste ja, gewoon doen! Ik heb er zoooo lang tegen aan gehikt, maar vond het eigenlijk enorm simpel . Bijna foolproof zelfs.
Het was wel even zoeken ook naar een goed recept, want ik kon niet vinden wat ik precies wilde. Dus heb uiteindelijk een aantal recepten met elkaar gecombineerd.
Je moet wel een keukenmachine hebben, of heel geduldig zijn met het handmatig stijf kloppen van eieren Het staat lang in de oven en met een kleine oven moet je de plakken apart bakken. Bij mij paste het precies in één keer, dan is het ook qua tijd nog leuk te doen. Voor een volgende verjaardag of gelegenheid ga ik 'm zeker nog eens maken .
Jezus, oops! ik viel in slaap.quote:Op zondag 14 februari 2016 07:24 schreef computergirl het volgende:
Wat is er bijzonder aan griekse boter?
Voor het hazelnootschuim:quote:Op zondag 14 februari 2016 14:36 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Foolproof?! Whut!
Heb je het recept online? Oh wacht, je hebt recepten gecombineerd! Wat zocht je precies dan?
ik alleen voor dat bruine vliesje, als ze schoongemaakt zijn kan ik ze wel hebbenquote:Op zondag 14 februari 2016 14:47 schreef Diconnected het volgende:
Hazelnootschuimgebak was ik vroeger echt onwijs dol op . Totdat ik een hazelnootallergie ontwikkelde
Je hebt zelfs de nougatine zelf gedaan Echt super! En bedankt voor het receptquote:Op zondag 14 februari 2016 15:07 schreef Burdie het volgende:
Nougatine kan je ook kant en klaar kopen btw, maar het was mijn eer te na om dan niet ook echt alles aan de taart zelf te maken .
ik denk dat wij dezelfde hebben, vorm van pollenallergie, die is door verhitting uit te schakelen.quote:Op zondag 14 februari 2016 18:41 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Je hebt zelfs de nougatine zelf gedaan Echt super! En bedankt voor het recept
Ik kan overigens alleen niet tegen rauwe hazelnoten, als ze geroosterd zijn krijg ik geen problemen. Allemaal een andere vorm van hazelnootallergie?
Offtopic, maar ik ben ook allergisch voor appel, peer, kersen en berk En latex. Heel vervelend (en duur) condooms kopen. En ik hoop dat ik geen last krijg van al die andere dingen in dat lijstjequote:Op zondag 14 februari 2016 18:44 schreef computergirl het volgende:
ik denk dat wij dezelfde hebben, vorm van pollenallergie, die is door verhitting uit te schakelen.
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Oral_allergy_syndrome
Dat ziet er super machtig uit, maar ik zou geen nee zeggen tegen een klein puntje! Zou dat niet zo snel zelf maken.quote:Op zondag 14 februari 2016 21:34 schreef madeliefff het volgende:
chocoladetaart met karamel en zeezout ( die rare witte bubbeltjes :p ) Hij is niet helemaal smooth kwa looks maar wel lekker :
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
ik moet zeggen dat de chocolade , de genache, dat best is. Het karamel waarvan ik het juist verwacht had is minder zoet. Ik vond de taart erg lekker ( ik hou ook best van zoet) maar de volgende keer doe ik er meer karamel in en iets minder ganache.quote:Op zondag 14 februari 2016 21:36 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Dat ziet er super machtig uit, maar ik zou geen nee zeggen tegen een klein puntje! Zou dat niet zo snel zelf maken.
Mmmmmmm! Chocolade-kersentaart. Dat was de lievelingstaart van mijn opa, nog lang na zijn dood hebben we elk jaar zo'n taartje gegeten op zijn verjaardag (iig totdat mijn oma overleed, en ik sluit niet uit dat mijn ouders het nog steeds doen )quote:Op maandag 15 februari 2016 10:54 schreef derLudolf het volgende:
Deze heb ik vorige week gemaakt trouwens. Het opmaken van de taart is niet mijn sterkste punt maar ik wou hem toch even showen want op de smaak was ik toch wel trots
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kan je foto's niet zien..quote:Op maandag 15 februari 2016 10:54 schreef derLudolf het volgende:
Deze heb ik vorige week gemaakt trouwens. Het opmaken van de taart is niet mijn sterkste punt maar ik wou hem toch even showen want op de smaak was ik toch wel trots
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
deze : http://www.mytaste.be/Jan(...)-taart-18784717.htmlquote:
Dat ligt aan jou denk ik. Ververs eens?quote:Op maandag 15 februari 2016 11:58 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Kan je foto's niet zien..
Klopfixquote:Op maandag 15 februari 2016 12:11 schreef derLudolf het volgende:
Wat gebruiken jullie trouwens om slagroom mooi te houden? Van dat 'Sahne steif' (koop bakspul in D, weet niet hoe het in NL heet) of gelatine?
Mascarpone of extra vette slagroom (40% vet)quote:Op maandag 15 februari 2016 12:11 schreef derLudolf het volgende:
Wat gebruiken jullie trouwens om slagroom mooi te houden? Van dat 'Sahne steif' (koop bakspul in D, weet niet hoe het in NL heet) of gelatine?
Dat lijkt me een mooi recept voor in de bakkerij dit weekend.quote:Op maandag 15 februari 2016 12:06 schreef madeliefff het volgende:
[..]
deze : http://www.mytaste.be/Jan(...)-taart-18784717.html
ik heb dan alleen nog zelf gekarameliseerde suiker gemaakt ter decoratie bovenop de taart.
Ik heb deze wel eens gemaakt:quote:Op maandag 15 februari 2016 12:52 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat lijkt me een mooi recept voor in de bakkerij dit weekend.
Es zien of ik die laatste kan vindenquote:Op maandag 15 februari 2016 12:37 schreef Burdie het volgende:
[..]
Mascarpone of extra vette slagroom (40% vet)
Meestal alleen bij de groothandel te koop .quote:Op maandag 15 februari 2016 13:43 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Es zien of ik die laatste kan vinden
oke ik zou voor de zekerheid extra karamel saus maken, want ik heb bij deze taart een 20 cm vorm ipv 28 gebruikt zoals in het recept staat en de verhouding van de ingrediënten had ik niet aangepast ... en K had maar een beetje saus over. Genache en deeg had ik wel teveel dus daarmee kom je wel uit .quote:Op maandag 15 februari 2016 12:52 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat lijkt me een mooi recept voor in de bakkerij dit weekend.
dankje. van suiker, slagroom en boter. O zo een fondue klinkt erg lekker jaquote:Op maandag 15 februari 2016 11:52 schreef Burdie het volgende:
[..]
Mmmmmmm! Chocolade-kersentaart. Dat was de lievelingstaart van mijn opa, nog lang na zijn dood hebben we elk jaar zo'n taartje gegeten op zijn verjaardag (iig totdat mijn oma overleed, en ik sluit niet uit dat mijn ouders het nog steeds doen )
Als kind vond ik het trouwens niet lekker .
Madelief dat ziet er goed uit! Karamel met zeezout .
(Offtopic, maar we hebben laatst in een restaurant karamel-zeezoutfondue gehad als nagerecht. Wil ik ook altijd nog eens zelf maken, zo lekker )
Hoe heb je de karamel gemaakt, gewoon van suiker of van dulche de leche?
quote:Op maandag 15 februari 2016 13:19 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
[..]
Ik heb deze wel eens gemaakt:
http://www.elleeten.nl/Re(...)rt-met-zoute-karamel
Redelijk vergelijkbaar, alleen met nog meer chocolade!
En dan moet je direct weer een 5 liter verpakking kopen natuurlijkquote:Op maandag 15 februari 2016 14:10 schreef Burdie het volgende:
[..]
Meestal alleen bij de groothandel te koop .
De overige 4,x liter gebruiken in warme chocomel <3 #viesdikquote:Op maandag 15 februari 2016 15:05 schreef derLudolf het volgende:
[..]
En dan moet je direct weer een 5 liter verpakking kopen natuurlijk
Ik kijk wel even in Dld, daar hebben ze sowieso meer soorten
Maak ik wel wat meer taarten en zet die in de diepvriesquote:Op maandag 15 februari 2016 15:20 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
De overige 4,x liter gebruiken in warme chocomel <3 #viesdik
Ook een ideequote:Op maandag 15 februari 2016 15:22 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Maak ik wel wat meer taarten en zet die in de diepvries
Chocolademelk
http://www.ah.nl/producten/product/wi211474/inex-slagroomquote:Op maandag 15 februari 2016 15:05 schreef derLudolf het volgende:
[..]
En dan moet je direct weer een 5 liter verpakking kopen natuurlijk
Ik kijk wel even in Dld, daar hebben ze sowieso meer soorten
Cute, zijn ze lekker?quote:Op zaterdag 20 februari 2016 14:32 schreef Goitske het volgende:
Eierkoeken gebakken volgens het recept uit de bakbijbel van rutger
[ afbeelding ]
Volgens dat pakje tarwebloem, suiker, magere melkpoeder, zout en aroma..quote:Op maandag 22 februari 2016 09:14 schreef Isegrim het volgende:
Huh? Boterkoek uit een pakje? Maar dat heeft maar drie basisingrediënten (en iets als kokos kun je gewoon toevoegen). Wat zit er in dat pakje dan?
Haha en een eiquote:Op maandag 22 februari 2016 09:20 schreef Molo het volgende:
En wat moet je dan nog toevoegen dan?
Alleen boter ofzo?
Oh ja, tuurlijk. Nou ja, zonder pakje is dus aanrader. En super makkelijkquote:
Ben pas een half jaartje ofzo voor het eerst in mijn leven aan het bakken. Voor mij is het sowieso al een wonder dat alles lukt.. Alleen de baklava (niet uit pakje) was geen succes en daarom toen maar een stapje terug gedaan..quote:Op maandag 22 februari 2016 09:22 schreef Molo het volgende:
[..]
Oh ja, tuurlijk. Nou ja, zonder pakje is dus aanrader. En super makkelijk
Zo doe ik het ook met alles.quote:Op maandag 22 februari 2016 09:38 schreef Molo het volgende:
Gewoon recept van internet trekken en proberen
Gaat nog wel gebeurenquote:Op maandag 22 februari 2016 09:38 schreef Molo het volgende:
Gewoon recept van internet trekken en proberen
Hij ziet er een beetje droog uit voor boterkoek.quote:Op maandag 22 februari 2016 02:54 schreef Woelwater het volgende:
Boterkoek met kokos
De rest zit al in de trommel. Voorlopig ben ik nog simpel uit pakjes aan het bakken maar sta er steeds weer versteld van hoeveel lekkerder het is dan kant&klaar halen..
[ afbeelding ]
Dat klopt, maar vind ik juist niet erg, expres wat langer doorgebakken Was alleen die zompige stukken uit de supermarkt gewend.. Dat is volgens mij meer boter met koeksmaak, dit is koek met een botersmaak..quote:Op maandag 22 februari 2016 09:47 schreef Myraela het volgende:
[..]
Hij ziet er een beetje droog uit voor boterkoek.
Niks mis met een pakje om mee te beginnen hoor! Maar als je eenmaal een paar dingen zonder pakjes hebt gemaakt wil je in mijn ervaring niet meer terugquote:Op maandag 22 februari 2016 09:36 schreef Woelwater het volgende:
Maar dan kom je weer zoveel verschillende recepten tegen voor hetzelfde product en dan is het net als voor het schap met waspoeders "welke moet ik nou kiezen "
Dit was voorlopig even de weg van minste weerstand, trek een pakje van het schap en ik kon gaan bakken.
Appeltaart en cake hebben toch een eigen specifieke smaak waarin ik me nog niet had verdiept in hoe die te verkrijgen..
Ik had van de week zo`n boterkoektaartje van de Jumbo, jemig dat smaakt bijna meer naar spijs in plaats van boterkoek. Vond het echt niet lekker.quote:Op maandag 22 februari 2016 09:50 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Dat klopt, maar vind ik juist niet erg, expres wat langer doorgebakken Was alleen die zompige stukken uit de supermarkt gewend.. Dat is volgens mij meer boter met koeksmaak, dit is koek met een botersmaak..
Precies, zoiets bedoelde ik dus. Daarvan krijg ik na een puntje al het zuur terwijl als ik zelf bak nergens last van heb.quote:Op maandag 22 februari 2016 10:12 schreef DonnaRush het volgende:
[..]
Ik had van de week zo`n boterkoektaartje van de Jumbo, jemig dat smaakt bijna meer naar spijs in plaats van boterkoek. Vond het echt niet lekker.
Yep. Gewoon ongeschilde ongeroosterde hazelnoten.quote:Op maandag 22 februari 2016 11:37 schreef Woelwater het volgende:
Zijn dat gewoon dezelfde gehakte hazelnoten waar de buitenkant mee afgewerkt is? En hoe krijg ik dat er makkelijk op als ik hem in een springvorm samen stel?
http://www.brokkingbanket.nl/webshop/taarten/
http://www.smulweb.nl/recepten/1427453/Hazelnoottaart
Ok bedankt.. Heb nu al geschild en gebrande gehaald, smaken hetzelfde als ik in dat gebak verwachte (wel duurrr )quote:Op maandag 22 februari 2016 11:39 schreef Molo het volgende:
[..]
Yep. Gewoon ongeschilde ongeroosterde hazelnoten.
Op taartplateau of bord/schaal leggen voor je gaat afwerken. In bakblik of springvorm gaat dat niet.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op woensdag 24 februari 2016 01:51 schreef Woelwater het volgende:
Nou, dit is hem geworden
[ afbeelding ]
Kan me alleen helemaal niet voorstellen hoe dat straks als 1 geheel uit de springvorm moet gaan komen met die aparte lagen van losse kruimels.Oh dat ziet er wel heel lekker uit!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maak je ook nog een foto als je hem doorgesneden hebt?
quote:Op woensdag 24 februari 2016 01:51 schreef Woelwater het volgende:
Nou, dit is hem geworden
[ afbeelding ]
Kan me alleen helemaal niet voorstellen hoe dat straks als 1 geheel uit de springvorm moet gaan komen met die aparte lagen van losse kruimels.Ziet er heerlijk uit, Krijg er trek vanSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.I like the way you look at me with those beautiful eyes
Bij dezequote:Op woensdag 24 februari 2016 12:08 schreef SnoepTomaatje het volgende:
Maak je ook nog een foto als je hem doorgesneden hebt?
Ziet er heerlijk uit!quote:Op woensdag 24 februari 2016 12:46 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Bij deze
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hij is echt lekker, deze ga ik zeker nog een keer maken. De volgende keer doe ik er iets minder rietsuiker in (250g ipv 300g ofzo) want hij is wel erg zoet.
Ook zouden de laagjes iets dunner mogen zodat het een vaster geheel wordt.
Verder vind ik hem erg geslaagd
Euh om 16:45 heb ik 1e taart-deegje gemaakt... en om 22:00 begon ik de vaatwasser weer in te ruimen... Tussendoor nog ffies wat gegeten en kopje koffie...quote:Op vrijdag 26 februari 2016 22:42 schreef Mazou het volgende:
Wauw, fantasie taart! Hoe lang be je daar wel niet mee bezig geweest?
Jupquote:Op vrijdag 26 februari 2016 22:47 schreef Woelwater het volgende:
Touwen van de ophaalbrug gevlochten aardbeiveter?
Lekker en leuk om met de kleine te maken.quote:Op zaterdag 20 februari 2016 14:32 schreef Goitske het volgende:
Eierkoeken gebakken volgens het recept uit de bakbijbel van rutger
[ afbeelding ]
Ik heb te veel bak en kookboeken volgens mijn man en heb nog een paar op het oogquote:Op zaterdag 27 februari 2016 00:11 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Lekker en leuk om met de kleine te maken.
Heb sinds kort ook de Bakbijbel. Verzamel zo meer en meer bakboeken gewoon als inspiratiebron om doorheen te bladeren
ziet er heerlijk uitquote:Op zondag 6 maart 2016 20:55 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vandaag de verjaardag van m'n broertje van lekkers voorzien, oa deze hazelnoot schuimtaart
[ afbeelding ]
En slagroomtaart
[ afbeelding ]
ziet er professioneel uit!quote:Op zondag 6 maart 2016 20:55 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vandaag de verjaardag van m'n broertje van lekkers voorzien, oa deze hazelnoot schuimtaart
[ afbeelding ]
En slagroomtaart
[ afbeelding ]
Nicequote:Op zondag 6 maart 2016 20:55 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vandaag de verjaardag van m'n broertje van lekkers voorzien, oa deze hazelnoot schuimtaart
[ afbeelding ]
En slagroomtaart
[ afbeelding ]
Wow, doe hazelnootschuimtaart! Wat strak! Erg goed!quote:Op zondag 6 maart 2016 20:55 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vandaag de verjaardag van m'n broertje van lekkers voorzien, oa deze hazelnoot schuimtaart
[ afbeelding ]
En slagroomtaart
[ afbeelding ]
Nee, en dat is maar goed ook want hij had wat langer in de koelkast moeten kunnen staan, de crème was binnenin nog te zacht waardoor ie wat inzakte met het snijden er zitten drie lagen hazelnootschuim inquote:Op maandag 7 maart 2016 15:26 schreef minilot het volgende:
[..]
Wow, doe hazelnootschuimtaart! Wat strak! Erg goed!
Heb je toevallig ook een foto van de binnenkant?
Geen tijd voor helaas, moet die koekjes vanavond laat maken. Maar Lonka it is, thanks!quote:Op dinsdag 8 maart 2016 13:23 schreef Burdie het volgende:
Ik zou ze zelf maken, maar het lijkt me dat die lonka dingen ook wel voldoen. Of toffees.
Karamel .
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |