Sorry, zal morgen even tijd proberen te makenquote:Op vrijdag 27 november 2015 12:24 schreef Bramito het volgende:
Piet, een deeltje terug vroeg ik je dit:
[..]
Wil je alsjeblieft nog even over de meest awesome saus nadenken?
Voor het in de oven gaat met kokend water overgieten en op het eind de grill aan en erbij blijvenquote:Op vrijdag 27 november 2015 11:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
Piet, kan je nog eens je crackling porkbelly recept in de groep gooien? Ik vergat het steeds te bookmarken.
En welke worst vond jij zo lekker bij Bauernhaus Lindchen?
Dank je, maar alleen als je tijd hebt hè... Het moet geen verplichting worden!quote:Op dinsdag 1 december 2015 00:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sorry, zal morgen even tijd proberen te maken
1150 is een mengsel van tarwe en roggemeel. 997 dus, of 1800quote:Op woensdag 2 december 2015 14:56 schreef derLudolf het volgende:
Gister van de goedheiligman een leuk kookbakboek gekregen.
Er staat een recept in voor Oudewijvenkoek waarvoor ik fijn roggemeel nodig ben? Is 1150 dan goed of moet ik 997 nemen?
En baksoda en blanke stroop verkoopt de gemiddelde super dat in Dld?
Het is ook weer niet zo heel anders en komt uit dezelfde buurt, maar een Vacherin Mont d'Or is wel erg lekker. Vooral als je de juiste kaasmaker hebt en er de juiste wijn doorheen doet. De kaas is de fondue, die doe je in de oven.quote:Op donderdag 3 december 2015 17:42 schreef habitue het volgende:
Ga zaterdag kaasfonduen bij mij. Nu heb ik 2 fonduesetjes, de ene gaat een echte klassieke zwitserse fondue worden met:
Vacherin Fribourg , Gruyere, Witte wijn, kirsch en knoflook.
De andere weet ik nog niet precies welke ik wil maken, wel iets met een compleet andere smaak. belgische fondue met bier of een Franse oid. Zijn er mensen die een lekker recept weten?
Dat klinkt lekker.quote:Op donderdag 3 december 2015 18:14 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Het is ook weer niet zo heel anders en komt uit dezelfde buurt, maar een Vacherin Mont d'Or is wel erg lekker. Vooral als je de juiste kaasmaker hebt en er de juiste wijn doorheen doet. De kaas is de fondue, die doe je in de oven.
Dat is ook, je hebt alleen verschillende varianten en ze zijn allemaal wel lekker, maar niet allemaal heel lekker. Volgens mij vond ik degene met het meest knullige opdruk de lekkerste tot nu toe. Ik dacht dat het deze was:quote:
quote:Op donderdag 3 december 2015 21:42 schreef Weltschmerz het volgende:
Maar er is ook traditie met vallende stukjes aardappel en iets met je buurvrouw.
Je bent een echte caseumophielquote:Op donderdag 3 december 2015 21:42 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Dat is ook, je hebt alleen verschillende varianten en ze zijn allemaal wel lekker, maar niet allemaal heel lekker. Volgens mij vond ik degene met het meest knullige opdruk de lekkerste tot nu toe. Ik dacht dat het deze was:
[ afbeelding ]
Een goede kaasboer zal een goede hebben schat ik, sowieso een AOC, een fatsoenlijke maat is meer dan 10 euro. Ze liggen ook wel eens in de super, maar die zijn het niet echt.
En in tegenstelling tot de meeste gerechten maakt het wel uit wat voor wijn je erin doet en die drink je er bij voorkeur ook bij. Een Riesling of een Gerwurtztraminer uit de buurt van Elzas werkt meestal wel, ben niet zo'n wijnkenner maar niet te makkelijk en zoet in ieder geval.
Traditioneel wordt het vaak gegeten met een underdressed salade met wat gekookte aardappel, wat charcuterie en een beetje brood. Je kunt het dus ook met een lepel over je bord gieten. Maar er is ook traditie met vallende stukjes aardappel en iets met je buurvrouw. Het is een gerecht in goede restaurants, maar ook gewoon Frans plattelandseten.
Wat goed brood erbij en je hebt een topavond.quote:
Ga morgen bij een goede kaasboer langs, kijken wat hij heeft en me adviseert.quote:Op donderdag 3 december 2015 21:42 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Dat is ook, je hebt alleen verschillende varianten en ze zijn allemaal wel lekker, maar niet allemaal heel lekker. Volgens mij vond ik degene met het meest knullige opdruk de lekkerste tot nu toe. Ik dacht dat het deze was:
[ afbeelding ]
Een goede kaasboer zal een goede hebben schat ik, sowieso een AOC, een fatsoenlijke maat is meer dan 10 euro. Ze liggen ook wel eens in de super, maar die zijn het niet echt.
En in tegenstelling tot de meeste gerechten maakt het wel uit wat voor wijn je erin doet en die drink je er bij voorkeur ook bij. Een Riesling of een Gerwurtztraminer uit de buurt van Elzas werkt meestal wel, ben niet zo'n wijnkenner maar niet te makkelijk en zoet in ieder geval.
Traditioneel wordt het vaak gegeten met een underdressed salade met wat gekookte aardappel, wat charcuterie en een beetje brood. Je kunt het dus ook met een lepel over je bord gieten. Maar er is ook traditie met vallende stukjes aardappel en iets met je buurvrouw. Het is een gerecht in goede restaurants, maar ook gewoon Frans plattelandseten.
in zout water gekookte krieltjes zijn ook wel heeeel erg lekker erin hoorquote:Op vrijdag 4 december 2015 14:16 schreef habitue het volgende:
[..]
Wat goed brood erbij en je hebt een topavond.
In de schil laten en dan met veel zout in weinig water koken, zodat ze een laagje zout hebben om de aardappelquote:Op vrijdag 4 december 2015 14:22 schreef Molo het volgende:
[..]
in zout water gekookte krieltjes zijn ook wel heeeel erg lekker erin hoor
uhuh, deze man weetquote:Op vrijdag 4 december 2015 14:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In de schil laten en dan met veel zout in weinig water koken, zodat ze een laagje zout hebben om de aardappel
Klopt, superlekkerquote:Op vrijdag 4 december 2015 14:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In de schil laten en dan met veel zout in weinig water koken, zodat ze een laagje zout hebben om de aardappel
Ik vond mezelf niet grondiger dan de standaard in dit topic. Ik heb een goede kaasboer, en heb wel eens in Frankrijk gegeten.quote:Op donderdag 3 december 2015 22:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je bent een echte caseumophiel
Ik had die Syracuse aardappeltjes ook een keer geprobeerd en me afgevraagd of het was voor in de Vacherin. Ik vond ze wel erg zout, en kaas is ook al vrij zout. De smaak en structuur past er wel goed bij als je van schil houdt. Misschien even heel goed afborstelen, en anders gewoon een frietaardappel zonder schil koken.quote:Op vrijdag 4 december 2015 14:22 schreef Molo het volgende:
[..]
in zout water gekookte krieltjes zijn ook wel heeeel erg lekker erin hoor
Wat eerder genoemd werd, mascarpone gebruiken, of deels mascarpone en room.quote:Op vrijdag 4 december 2015 16:14 schreef Bienelientjee het volgende:
We willen zondag een recept maken waar double cream in gebruikt wordt. (Als onderdeel van de vulling voor een twee laagse chocolade cake)
Double cream hebben we in nederland toch niet? Wat kan ik in plaats daarvan het best gebruiken? Het recept zegt dat we 600 ML nodig zouden hebben.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |