abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 1 december 2015 @ 00:14:28 #151
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_157936793
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2015 12:24 schreef Bramito het volgende:
Piet, een deeltje terug vroeg ik je dit:

[..]

Wil je alsjeblieft nog even over de meest awesome saus nadenken?
Sorry, zal morgen even tijd proberen te maken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 1 december 2015 @ 00:15:25 #152
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_157936809
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 november 2015 11:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
Piet, kan je nog eens je crackling porkbelly recept in de groep gooien? Ik vergat het steeds te bookmarken.

En welke worst vond jij zo lekker bij Bauernhaus Lindchen?
Voor het in de oven gaat met kokend water overgieten en op het eind de grill aan en erbij blijven
Verder, verschillende worsten, zijn eigenlijk allemaal lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 1 december 2015 @ 08:50:42 #153
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_157938975
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 december 2015 00:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sorry, zal morgen even tijd proberen te maken
Dank je, maar alleen als je tijd hebt hè... Het moet geen verplichting worden!
Siesta & Fiesta!
  Moderator woensdag 2 december 2015 @ 14:56:10 #154
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_157965137
Gister van de goedheiligman een leuk kookbakboek gekregen.

Er staat een recept in voor Oudewijvenkoek waarvoor ik fijn roggemeel nodig ben? Is 1150 dan goed of moet ik 997 nemen?

En baksoda en blanke stroop verkoopt de gemiddelde super dat in Dld?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  woensdag 2 december 2015 @ 15:58:43 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_157966320
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2015 14:56 schreef derLudolf het volgende:
Gister van de goedheiligman een leuk kookbakboek gekregen.

Er staat een recept in voor Oudewijvenkoek waarvoor ik fijn roggemeel nodig ben? Is 1150 dan goed of moet ik 997 nemen?

En baksoda en blanke stroop verkoopt de gemiddelde super dat in Dld?
1150 is een mengsel van tarwe en roggemeel. 997 dus, of 1800
Blanke stroop heb ik in D nog nooit gezien, maar kan niet zeggen dat ik er op let, dus het kan best dat men het verkoopt bij grotere supermarkten.
Baksoda wel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_157990975
Ga zaterdag kaasfonduen bij mij. Nu heb ik 2 fonduesetjes, de ene gaat een echte klassieke zwitserse fondue worden met:
Vacherin Fribourg , Gruyere, Witte wijn, kirsch en knoflook.

De andere weet ik nog niet precies welke ik wil maken, wel iets met een compleet andere smaak. belgische fondue met bier of een Franse oid. Zijn er mensen die een lekker recept weten?
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_157991510
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 17:42 schreef habitue het volgende:
Ga zaterdag kaasfonduen bij mij. Nu heb ik 2 fonduesetjes, de ene gaat een echte klassieke zwitserse fondue worden met:
Vacherin Fribourg , Gruyere, Witte wijn, kirsch en knoflook.

De andere weet ik nog niet precies welke ik wil maken, wel iets met een compleet andere smaak. belgische fondue met bier of een Franse oid. Zijn er mensen die een lekker recept weten?
Het is ook weer niet zo heel anders en komt uit dezelfde buurt, maar een Vacherin Mont d'Or is wel erg lekker. Vooral als je de juiste kaasmaker hebt en er de juiste wijn doorheen doet. De kaas is de fondue, die doe je in de oven.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_157994247
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 18:14 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Het is ook weer niet zo heel anders en komt uit dezelfde buurt, maar een Vacherin Mont d'Or is wel erg lekker. Vooral als je de juiste kaasmaker hebt en er de juiste wijn doorheen doet. De kaas is de fondue, die doe je in de oven.
Dat klinkt lekker. :9
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_157996731
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 20:15 schreef habitue het volgende:

[..]

Dat klinkt lekker. :9
Dat is ook, je hebt alleen verschillende varianten en ze zijn allemaal wel lekker, maar niet allemaal heel lekker. Volgens mij vond ik degene met het meest knullige opdruk de lekkerste tot nu toe. Ik dacht dat het deze was:

Een goede kaasboer zal een goede hebben schat ik, sowieso een AOC, een fatsoenlijke maat is meer dan 10 euro. Ze liggen ook wel eens in de super, maar die zijn het niet echt.

En in tegenstelling tot de meeste gerechten maakt het wel uit wat voor wijn je erin doet en die drink je er bij voorkeur ook bij. Een Riesling of een Gerwurtztraminer uit de buurt van Elzas werkt meestal wel, ben niet zo'n wijnkenner maar niet te makkelijk en zoet in ieder geval.

Traditioneel wordt het vaak gegeten met een underdressed salade met wat gekookte aardappel, wat charcuterie en een beetje brood. Je kunt het dus ook met een lepel over je bord gieten. Maar er is ook traditie met vallende stukjes aardappel en iets met je buurvrouw. Het is een gerecht in goede restaurants, maar ook gewoon Frans plattelandseten.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_157997083
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 21:42 schreef Weltschmerz het volgende:
Maar er is ook traditie met vallende stukjes aardappel en iets met je buurvrouw.
:D
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 3 december 2015 @ 22:16:14 #161
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_157997613
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 21:42 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Dat is ook, je hebt alleen verschillende varianten en ze zijn allemaal wel lekker, maar niet allemaal heel lekker. Volgens mij vond ik degene met het meest knullige opdruk de lekkerste tot nu toe. Ik dacht dat het deze was:
[ afbeelding ]
Een goede kaasboer zal een goede hebben schat ik, sowieso een AOC, een fatsoenlijke maat is meer dan 10 euro. Ze liggen ook wel eens in de super, maar die zijn het niet echt.

En in tegenstelling tot de meeste gerechten maakt het wel uit wat voor wijn je erin doet en die drink je er bij voorkeur ook bij. Een Riesling of een Gerwurtztraminer uit de buurt van Elzas werkt meestal wel, ben niet zo'n wijnkenner maar niet te makkelijk en zoet in ieder geval.

Traditioneel wordt het vaak gegeten met een underdressed salade met wat gekookte aardappel, wat charcuterie en een beetje brood. Je kunt het dus ook met een lepel over je bord gieten. Maar er is ook traditie met vallende stukjes aardappel en iets met je buurvrouw. Het is een gerecht in goede restaurants, maar ook gewoon Frans plattelandseten.
Je bent een echte caseumophiel
:*
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_157997752
De lekkerste fondue die ik ooit at was in de haute savoie. Gemaakt van een halve tomme de savoie met korst. Lokale s p ecaliteit.geweldig.
Whatever...
  donderdag 3 december 2015 @ 22:24:55 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_157997798
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 4 december 2015 @ 03:25:22 #164
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158003346
Kaas en goede kaasfondue O+ _O_ O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158009574
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 december 2015 03:25 schreef Molo het volgende:
Kaas en goede kaasfondue O+ _O_ O+
Wat goed brood erbij en je hebt een topavond. :9
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_158009601
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 21:42 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Dat is ook, je hebt alleen verschillende varianten en ze zijn allemaal wel lekker, maar niet allemaal heel lekker. Volgens mij vond ik degene met het meest knullige opdruk de lekkerste tot nu toe. Ik dacht dat het deze was:
[ afbeelding ]
Een goede kaasboer zal een goede hebben schat ik, sowieso een AOC, een fatsoenlijke maat is meer dan 10 euro. Ze liggen ook wel eens in de super, maar die zijn het niet echt.

En in tegenstelling tot de meeste gerechten maakt het wel uit wat voor wijn je erin doet en die drink je er bij voorkeur ook bij. Een Riesling of een Gerwurtztraminer uit de buurt van Elzas werkt meestal wel, ben niet zo'n wijnkenner maar niet te makkelijk en zoet in ieder geval.

Traditioneel wordt het vaak gegeten met een underdressed salade met wat gekookte aardappel, wat charcuterie en een beetje brood. Je kunt het dus ook met een lepel over je bord gieten. Maar er is ook traditie met vallende stukjes aardappel en iets met je buurvrouw. Het is een gerecht in goede restaurants, maar ook gewoon Frans plattelandseten.
Ga morgen bij een goede kaasboer langs, kijken wat hij heeft en me adviseert.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  vrijdag 4 december 2015 @ 14:22:21 #167
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158009699
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2015 14:16 schreef habitue het volgende:

[..]

Wat goed brood erbij en je hebt een topavond. :9
in zout water gekookte krieltjes zijn ook wel heeeel erg lekker erin hoor O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 4 december 2015 @ 14:28:18 #168
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158009834
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2015 14:22 schreef Molo het volgende:

[..]

in zout water gekookte krieltjes zijn ook wel heeeel erg lekker erin hoor O+
In de schil laten en dan met veel zout in weinig water koken, zodat ze een laagje zout hebben om de aardappel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 4 december 2015 @ 14:33:50 #169
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158009953
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2015 14:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In de schil laten en dan met veel zout in weinig water koken, zodat ze een laagje zout hebben om de aardappel
uhuh, deze man weet :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 4 december 2015 @ 15:31:57 #170
414785 sirdanilot
pi_158011177
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2015 14:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In de schil laten en dan met veel zout in weinig water koken, zodat ze een laagje zout hebben om de aardappel
Klopt, superlekker
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 4 december 2015 @ 16:14:46 #171
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_158012029
We willen zondag een recept maken waar double cream in gebruikt wordt. (Als onderdeel van de vulling voor een twee laagse chocolade cake)

Double cream hebben we in nederland toch niet? Wat kan ik in plaats daarvan het best gebruiken? Het recept zegt dat we 600 ML nodig zouden hebben.
  vrijdag 4 december 2015 @ 16:23:17 #172
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158012236
Klopt, is niet te vinden.
Ik doe meestal half half room en mascarpone (of 1/3 room en 2/2 mascarpone als het dikker moet zijn) om het vetgehalte op te krikken.
Werkt prima, ookal is het technisch gezien niet hetzelfde.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158012290
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 22:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je bent een echte caseumophiel
:*
Ik vond mezelf niet grondiger dan de standaard in dit topic. Ik heb een goede kaasboer, en heb wel eens in Frankrijk gegeten.
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2015 14:22 schreef Molo het volgende:

[..]

in zout water gekookte krieltjes zijn ook wel heeeel erg lekker erin hoor O+
Ik had die Syracuse aardappeltjes ook een keer geprobeerd en me afgevraagd of het was voor in de Vacherin. Ik vond ze wel erg zout, en kaas is ook al vrij zout. De smaak en structuur past er wel goed bij als je van schil houdt. Misschien even heel goed afborstelen, en anders gewoon een frietaardappel zonder schil koken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 4 december 2015 @ 16:27:28 #174
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158012316
Neeeeee, mét schil juist, knappert zo lekker bij doorbijten :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 4 december 2015 @ 17:32:27 #175
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158013476
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2015 16:14 schreef Bienelientjee het volgende:
We willen zondag een recept maken waar double cream in gebruikt wordt. (Als onderdeel van de vulling voor een twee laagse chocolade cake)

Double cream hebben we in nederland toch niet? Wat kan ik in plaats daarvan het best gebruiken? Het recept zegt dat we 600 ML nodig zouden hebben.
Wat eerder genoemd werd, mascarpone gebruiken, of deels mascarpone en room.
Ik snap ook niet waarom er geen double en clotted cream verkocht wordt de rest van Europa. De zuivelindustrie komt met de grootst mogelijk tinnef op de markt, zitten altijd verlegen om meer omzet.
Wat doen ze, de melk is niet meer te drinken want smaakt waterig en houdbaar. Karnemelk is aangezuurde magere melk. Wat brengen ze verder aan nieuwe producten? Melk met citroensmaak, alsof je dreft aan het drinken bent.
Geef me double cream, melk met smaak, normandische ietwat kazige boter, schmand.
Volle kwark is ook een succes, net als yoghurt met 10 % vet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')