abonnement Unibet Coolblue
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 14 november 2015 @ 12:55:09 #126
414785 sirdanilot
pi_157542996
quote:
11s.gif Op zaterdag 14 november 2015 01:31 schreef LompeHork het volgende:
Nou, nu we het toch over Piet hebben en de tijd van het jaar er weer aan komt, ben ik eigenlijk wel benieuwd: Piet, hoe maak ik "pepernoten"? (dan doel ik op kruidnoten, eik) En dan vooral gewoon met een huis-tuin-en keukenoven, is het mogelijk? Kan dat gedaan worden met de spullen welk een gemiddeld persoon in huis heeft? (ja, ik ben een noob in kruidnoten)
Tuurlijk kan dat. Wel zijn veel huis tuin en keukenovens niet zo precies kwa temperatuur, dus het kan handig zijn ze halverwege even om te draaien. Anders is een helft verbrand en de andere helft nog rauw. Maar als je een goede oven hebt is dat niet nodig.

Er zijn zat recepten voor te vinden op internet.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 15 november 2015 @ 13:25:37 #127
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_157565527
Bedankt Myraela, Bart en Piet :). Het is uiteindelijk inderdaad een grillpan geworden. Die van mij werkte daar niet maar iemand anders had een geschikte grillpan mee. Het was prima geslaagd (en de rest van de avond ook trouwns :) )
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_157622274
Piet, heb je tips voor een mandoline?
  dinsdag 17 november 2015 @ 13:57:39 #129
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_157622687
Uitkijken met je vingers.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_157622765
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2015 13:57 schreef MutedFaith het volgende:
Uitkijken met je vingers.
Ja, zover was ik al ;) Ik ben op zoek naar een mandoline, niet al te duur, maar wel graag een waarmee ik verschillende diktes in kan stellen en jullienne kan snijden etc :)
  dinsdag 17 november 2015 @ 14:30:12 #131
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_157623223
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_157639257
quote:
Aardig aan de prijs, eens kijken of ik m tweedehands op de kop kan tikken.
  woensdag 18 november 2015 @ 07:29:52 #133
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_157641206
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 november 2015 23:59 schreef DeProf het volgende:

[..]

Aardig aan de prijs, eens kijken of ik m tweedehands op de kop kan tikken.
Als je geen dikte in wilt stellen kan je het voor een fractie van de prijs kopen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_157641452
quote:
0s.gif Op woensdag 18 november 2015 07:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je geen dikte in wilt stellen kan je het voor een fractie van de prijs kopen
Ook van het merk bron? Of raad je me dan een ander merk aan?
  woensdag 18 november 2015 @ 08:23:45 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_157641471
quote:
1s.gif Op woensdag 18 november 2015 08:21 schreef DeProf het volgende:

[..]

Ook van het merk bron? Of raad je me dan een ander merk aan?
Zijn daarvoor heel veel goede op de markt, als je niet een erg goedkoop apparaat neemt zit je goed. Het goed en stevig instellen van de dikte maakt de boel duur.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 18 november 2015 @ 08:36:48 #136
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_157641577
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  Moderator zondag 22 november 2015 @ 17:22:27 #137
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_157742334
Hey Piet, als ik iets van een roomsaus bij varkenshaas wil maken, welke ruim gebruik ik dan? Ik heb crème fraiche, slagroom en koffieroom
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zondag 22 november 2015 @ 17:24:26 #138
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_157742393
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2015 17:22 schreef derLudolf het volgende:
Hey Piet, als ik iets van een roomsaus bij varkenshaas wil maken, welke ruim gebruik ik dan? Ik heb crème fraiche, slagroom en koffieroom
De eerste twee kan je gebruiken, koffieroom is voor de koffie.
Let wel, de room niet bij het braadvet doen, dan valt de saus uit elkaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zondag 22 november 2015 @ 17:28:15 #139
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_157742502
quote:
1s.gif Op zondag 22 november 2015 17:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De eerste twee kan je gebruiken, koffieroom is voor de koffie.
Let wel, de room niet bij het braadvet doen, dan valt de saus uit elkaar.
Dank! Waar moet ik die ruim dan bij doen? In het bakbet wou ik eerst uitje bakken, wat wijn erbij en dan room (geen boulion, m'n ma niet natrium beperkt eten)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zondag 22 november 2015 @ 20:18:08 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_157747224
quote:
1s.gif Op zondag 22 november 2015 17:28 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Dank! Waar moet ik die ruim dan bij doen? In het bakbet wou ik eerst uitje bakken, wat wijn erbij en dan room (geen boulion, m'n ma niet natrium beperkt eten)
Je kan het meeste bakvet uit de pan doen, wat bloem erin en een roux maken, garen, dan blussen met de wijn, inkoken en dan de room erbij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_157747367
quote:
1s.gif Op zondag 22 november 2015 20:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kan het meeste bakvet uit de pan doen, wat bloem erin en een roux maken, garen, dan blussen met de wijn, inkoken en dan de room erbij.
Wat ben je ook een vakman.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 22 november 2015 @ 20:24:53 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_157747473
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2015 20:21 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Wat ben je ook een vakman.
Dit is heel basis hoor, dit moet je trouwens beter niet doen met een ijzeren koekenpan met patina, dat lost op in het zuur van de wijn, het is meer voor een rvs of antiaanbak pan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_157747666
quote:
1s.gif Op zondag 22 november 2015 20:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dit is heel basis hoor, dit moet je trouwens beter niet doen met een ijzeren koekenpan met patina, dat lost op in het zuur van de wijn, het is meer voor een rvs of antiaanbak pan.
U onthoudt ook alles.
Maar het mag basic zijn, maar zoals jij die technieken gewoon "voelt" wegens ervaring is bewonderenswaardig. Gewoon eens die veer in je derrière die je veel te weinig krijgt m.i.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  maandag 23 november 2015 @ 18:50:27 #144
108582 Daywalk3r
Eigenlijk Dayrunner.
pi_157767681
Het is niet zozeer een "hoe maak ik het klaar" maar meer een "kan het zo ook?" vraag.

Onderstaand recept zou in een slowcooker moeten, maar kan het bij gebrek aan een slowcooker ook in een gietijzerenpan met evt een warmhoudplaatje op laag vuur?

http://www.mijnreceptenbo(...)boy-ovenschotel.html
Just remember, you can't climb the ladder of success with your hands in your pockets. ~Arnold Swarzenegger
  Moderator maandag 23 november 2015 @ 19:49:00 #145
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_157769591
quote:
1s.gif Op zondag 22 november 2015 20:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dit is heel basis hoor, dit moet je trouwens beter niet doen met een ijzeren koekenpan met patina, dat lost op in het zuur van de wijn, het is meer voor een rvs of antiaanbak pan.
Die reactie was te laat, maar hartelijk dank hiervoor. Doe ik het de volgende keer op die manier ^O^ De saus was inderdaad erg dun, als ik er bloem door had gedaan was het beter gegaan in ieder geval.

Waarom mag je de room niet bij bakvet doen, is dat te heet??
Kranplätze müssen verdichtet sein
  maandag 23 november 2015 @ 21:36:17 #146
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_157773028
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 18:50 schreef Daywalk3r het volgende:
Het is niet zozeer een "hoe maak ik het klaar" maar meer een "kan het zo ook?" vraag.

Onderstaand recept zou in een slowcooker moeten, maar kan het bij gebrek aan een slowcooker ook in een gietijzerenpan met evt een warmhoudplaatje op laag vuur?

http://www.mijnreceptenbo(...)boy-ovenschotel.html
Ja natuurlijk, een slowcooker is gewoon een elektrieke "gietijzeren "pan met een timer.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 23 november 2015 @ 21:38:50 #147
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_157773129
quote:
1s.gif Op maandag 23 november 2015 19:49 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Die reactie was te laat, maar hartelijk dank hiervoor. Doe ik het de volgende keer op die manier ^O^ De saus was inderdaad erg dun, als ik er bloem door had gedaan was het beter gegaan in ieder geval.

Waarom mag je de room niet bij bakvet doen, is dat te heet??
Helemaal zeker weer ik het niet maar volgens mij trekt het vet de emulsie van de room uit elkaar, je saus wil dan niet meer emulgeren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 23 november 2015 @ 21:46:41 #148
108582 Daywalk3r
Eigenlijk Dayrunner.
pi_157773407
quote:
1s.gif Op maandag 23 november 2015 21:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja natuurlijk, een slowcooker is gewoon een elektrieke "gietijzeren "pan met een timer.
Thanks!
Just remember, you can't climb the ladder of success with your hands in your pockets. ~Arnold Swarzenegger
pi_157856800
Piet, kan je nog eens je crackling porkbelly recept in de groep gooien? Ik vergat het steeds te bookmarken.

En welke worst vond jij zo lekker bij Bauernhaus Lindchen?
Spoilers!
  vrijdag 27 november 2015 @ 12:24:27 #150
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_157857315
Piet, een deeltje terug vroeg ik je dit:

quote:
0s.gif Op donderdag 8 oktober 2015 09:37 schreef Bramito het volgende:
Ik zie een paar posts geleden "kerstpakket" staan, vandaar de volgende vraag :')
Om mijn schoonmoeder te ontlasten, zorg ik altijd dat ze een groot stuk vlees in saus heeft om op één van de vele feestdagen te serveren. (Wij zijn er meestal niet). Het idee is dat ze makkelijk het stuk vlees in de saus kan opwarmen en dat ze verder niks hoeft te doen. Ik heb de afgelopen jaren portsaus, mosterdsaus, rodewijnsaus, dikke vleesjus en weet ik wat gemaakt.

Nou vroeg ik mij af Piet, wat is de meest awesome saus die jij ooit hebt gemaakt? Ik dacht aan een demi glace, maar ik weet niet of dat praktisch en haalbaar is.

Je mag me ook over 2 en een halve maand antwoorden hoor. :')
Wil je alsjeblieft nog even over de meest awesome saus nadenken?
Siesta & Fiesta!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')