Je hebt melk/room met allerlei vetpercentages. Wellicht ligt daar de oorzaak?quote:Op zondag 18 oktober 2015 10:02 schreef Roomsnoes het volgende:
Ik ben in Engeland voor Cream Tea gevallen, en wil dus thuis ook eens scones met clotted cream maken. Maar het lukt niet! Voor de scones hebben we inmiddels een fijn recept, maar die clotted cream mislukt. Ik heb room 11 uur in de oven gehad met 80 graden, in een ovenschaal. Maar de room werd maar niet harder. Er zat een korst op, maar er onder was het nog erg vloeibaar.
Hoe maak ik clotted cream?
Geen idee, maar ik weet wel dat Engelsen dingen als double cream hebben, en dat het vetpercentage van Nederlandse room daar niet mee overeenstemt.quote:Op zondag 18 oktober 2015 10:02 schreef Roomsnoes het volgende:
Ik ben in Engeland voor Cream Tea gevallen, en wil dus thuis ook eens scones met clotted cream maken. Maar het lukt niet! Voor de scones hebben we inmiddels een fijn recept, maar die clotted cream mislukt. Ik heb room 11 uur in de oven gehad met 80 graden, in een ovenschaal. Maar de room werd maar niet harder. Er zat een korst op, maar er onder was het nog erg vloeibaar.
Hoe maak ik clotted cream?
Is het niet een kwestie van die dikkere laag er afscheppen en dan is dat je clotted cream?quote:Op zondag 18 oktober 2015 10:02 schreef Roomsnoes het volgende:
Ik ben in Engeland voor Cream Tea gevallen, en wil dus thuis ook eens scones met clotted cream maken. Maar het lukt niet! Voor de scones hebben we inmiddels een fijn recept, maar die clotted cream mislukt. Ik heb room 11 uur in de oven gehad met 80 graden, in een ovenschaal. Maar de room werd maar niet harder. Er zat een korst op, maar er onder was het nog erg vloeibaar.
Hoe maak ik clotted cream?
Precies. Insiders hebben hier genoeg aan.quote:
Ik denk een ongeblokeerde mobiel in broekzak....quote:
quote:Op maandag 19 oktober 2015 17:36 schreef Bramito het volgende:
[..]
Ik denk een ongeblokeerde mobiel in broekzak....
Ken je het broekzakgesprek niet? Je wordt gebeld door iemand, je neemt op en je hoort alleen maar achtergrond geluiden. Telefoon klemt in broekzak en belt toevallig jouw nummer.quote:
Zo heb ik ook per ongeluk een Facebook van een kansloze bijstandsmoeder gedeeld op mijn paginaquote:Op maandag 19 oktober 2015 18:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ken je het broekzakgesprek niet? Je wordt gebeld door iemand, je neemt op en je hoort alleen maar achtergrond geluiden. Telefoon klemt in broekzak en belt toevallig jouw nummer.
Zo ook broekzakpost, smartphone die zelfstandig wat post.
Poep gebeurt.quote:Op maandag 19 oktober 2015 19:36 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Zo heb ik ook per ongeluk een Facebook van een kansloze bijstandsmoeder gedeeld op mijn pagina
Oh dat. ja...dat ken ik wel. Maak ik af en toe zelfs mee met anderen die mij dan bellen en dan hoor je ze op de achtergrond praten terwijl hun mobiel dus gebeld heeft.quote:Op maandag 19 oktober 2015 18:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Ken je het broekzakgesprek niet? Je wordt gebeld door iemand, je neemt op en je hoort alleen maar achtergrond geluiden. Telefoon klemt in broekzak en belt toevallig jouw nummer.
Zo ook broekzakpost, smartphone die zelfstandig wat post.
Ik zou, als het glutenvrij moet, maizena gebruiken om te binden. Is kwalitatief wel minder, maar weet je zeker dat er niemand dood aan gaatquote:Op maandag 19 oktober 2015 20:40 schreef Hagelkaas het volgende:
Een tijd geleden dat ik hier heb gepost zeg!
Ik wil je (en jullie) iets voorleggen.
Ik geef dit weekend een diner voor 20 personen (vanuit een gewoon keukentje) en ben op zoek naar wat suggesties w.b.t. de gerechten.
Als hoofdgerecht maak ik een stoofpot van ossenstaart met wijn, kruidnagel, laurier, tijm, rozemarijn, tomaten, wat groenten. Dit wil ik serveren met een aardappel/knolselderijpuree met crème fraiche en gehakte bosui/bieslook. (Is het lekker hier wat truffel bij de doen?)
Over de stoof dan wat gremolata en ik zat te denken aan een pangritata om nog een beetje structuurverschil te hebben. (Vandaar ook de bosui door de puree).
1. Suggestie voor groenten om bij de stoof te serveren?
2. Suggestie voor een voorgerecht/soep/beide?
3. Suggestie voor een nagerecht?
4. Ik gebruik bloem na het bakken van de groenten om de stoof te binden. Er is iemand met glutenintolerantie bij, krijg ik hetzelfde effect met bijv. maiszetmeel?
Ik dacht mogelijk aan een kruidensalade om mee te beginnen, of een lichte soep. Ik ben niet zo heel streng met landen maar hoop wel enigszins in de buurt van Italie en Frankrijk te blijven.
choco chiffon cakequote:Op maandag 19 oktober 2015 22:32 schreef Peter het volgende:
Ik zoek een lekkernij met chocolade om te bakken..
Maar dan niet erg vet, niet erg calorierijk en niet zwaar.. Luchtige light verwerking van een chocoladecakje oid? Iemand tips?
Of met aardbei als smaakmaker ipv chocolade..
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |