En die op voorhand verwijtende posts naar Biekje zijn niet vermoeiend van dat clubje hier? Ik pas me gewoon aan aan de sfeer. Als mensen naar mij toe op een normale respectvolle manier discussieren krijgen ze dat ook terug. Maar ben er wel klaar mee om zelf altijd netjes en respectvol te blijven als ik dat ook niet terug krijg.quote:Op woensdag 25 november 2015 17:39 schreef jogy het volgende:
Ja, zo kan ie wel weer hoor. Die op voorhand verwijtende posts worden erg vermoeiend Japie. En nogmaals; hij reageerde op een niet in eigen woorden vertaalde post van jou en enkel omdat het onderzoek niet vrijelijk verkrijgbaar is. Even wat emotionele afstand bewaren graag. Dank.
Ik ben niet anti-biologisch, ik vind het prima om voedsel op verschillende manieren te produceren, en dan te kijken wat het beste is. Dat is waarschijnlijk soms biologisch, soms GMO. Ik ben wel anti de misvattingen (dat biologisch altijd beter is) en leugens (meestal vanuit de commerciele hoek).quote:Op woensdag 25 november 2015 16:15 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Jij laat zelf anders zien enorm pro GMO (en Monsanto) te zijn en anti biologisch in je posts.
Lijkt me wel acceptabel. Ben niet helemaal op de hoogte van het Amerikaanse organic, maar lijkt me vergelijkbaar. Ik snap alleen niet hoe GMO beter voor de gezondheid van mensen kan zijn eerlijk gezegd maar goed.quote:Op woensdag 25 november 2015 17:47 schreef Broomer het volgende:
[..]
Ik ben niet anti-biologisch, ik vind het prima om voedsel op verschillende manieren te produceren, en dan te kijken wat het beste is. Dat is waarschijnlijk soms biologisch, soms GMO. Ik ben wel anti de misvattingen (dat biologisch altijd beter is) en leugens (meestal vanuit de commerciele hoek).
Overigens gooi ik het Amerikaanse organic en jouw biologisch in een pot--is dat acceptabel?
En die verschillende meningen kan ik prima cognitief bevatten, en in een mentaal model stoppen. Ik zie namelijk niet alles zwart-wit, er zijn verschillende niveaus van bewijs, verschillende eindpunten. Waarom spreekt wat de IARC zegt tegen wat ik zeg? Het staat zelfs in de link die ik gepost heb (de carcinogene samenvatting). Waarom ben ik dan subjectief?quote:Op woensdag 25 november 2015 17:17 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Dit laat dan weer mooi zien hoe subjectief je bent want:
Dit voorjaar kwam het kankerpanel van de Wereldgezondheidsorganisatie, IARC, op basis van literatuuronderzoek tot de conclusie dat glyfosaat 'waarschijnlijk kankerverwekkend' is. Vorige week verklaarde de Europese voedselautoriteit EFSA dat het 'onwaarschijnlijk is dat glyfosaat carcinogeen is'.
Het is ook niet zo simpel, je moet er even moeite voor doen om te lezen en begrijpen. Echter is dat teveel gevraagd voor een openstaande out-of-the-box denkend persoon als jij.quote:Op woensdag 25 november 2015 17:31 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Als het dan zo simpel is kan je het toch ook in je eigen woorden uitleggen of niet? Blijkbaar niet dus....
Dat ik vrij weinig waarde hecht aan jou mening lijkt me nogal logisch. Jij komt alleen maar op BNW om de zogenaamde BNW-ers van repliek te voorzien. Oftewel tegen alles wat ook maar een beetje out-of-the-box is of kritiek op het huidige stelsel proberen te weerleggen. Lijkt me duidelijk dat ik daar niet zoveel waarde aan hecht. Of vind je dat gek?
Blootstelling aan pesticiden is maar een onderdeel van gezond voedsel. Eten moet verder een goede voedingswaarde hebben, geen ziekmakende bacterien, schimmels, of virussen, geen toxische chemicalien, geen biologische toxines.quote:Op woensdag 25 november 2015 17:51 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Lijkt me wel acceptabel. Ben niet helemaal op de hoogte van het Amerikaanse organic, maar lijkt me vergelijkbaar. Ik snap alleen niet hoe GMO beter voor de gezondheid van mensen kan zijn eerlijk gezegd maar goed.
Planten die zelf pesticiden maken die slecht zijn voor de mens? Zou je daar eens wat meer over kunnen vertellen?quote:Op woensdag 25 november 2015 19:57 schreef Broomer het volgende:
[..]
Blootstelling aan pesticiden is maar een onderdeel van gezond voedsel. Eten moet verder een goede voedingswaarde hebben, geen ziekmakende bacterien, schimmels, of virussen, geen toxische chemicalien, geen biologische toxines.
Liefst eet ik zo min mogelijk synthetische (of ook natuurlijke) pesticiden, maar juist die conventionele pesticiden worden goed in de gaten gehouden, en zijn goed te meten. Niveaus zijn o.h.a. zeer laag, dus daar ben ik het minst bang voor eigenlijk. En planten maken zelf veel meer natuurlijke pesticiden, dus relatief zie ik het gevaar niet zo. Iets als de ziekmakende E. colis is op het moment veel erger, imo.
In mijn optiek, meer groente en fruit eten is veel belangrijker dan de gebruikte methode om dat appeltje te groeien.
Bron?quote:Op woensdag 25 november 2015 20:40 schreef Japie77 het volgende:
aangezien het een stapeleffect is. Tegenwoordig zit er zo veel troep in ons eten dat je heel veel kleine beetjes binnen krijgt wat samen toch een behoorlijke boel is. En op een gegeven moment trekt je lichaam dat gewoon niet meer.
Aardappels: solaninequote:Op woensdag 25 november 2015 20:40 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Planten die zelf pesticiden maken die slecht zijn voor de mens? Zou je daar eens wat meer over kunnen vertellen?
plus vervuild drinkwater. En de wijze waarop eten bereid is.quote:Op woensdag 25 november 2015 20:40 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Planten die zelf pesticiden maken die slecht zijn voor de mens? Zou je daar eens wat meer over kunnen vertellen?
Verder is het zo dat dat fabeltje wat het Voedingscentrum ook verteld dat je maar zo weinig pesticiden binnen krijgt door conventioneel eten dat het niet schadelijk voor je is achterhaald aangezien het een stapeleffect is. Tegenwoordig zit er zo veel troep in ons eten dat je heel veel kleine beetjes binnen krijgt wat samen toch een behoorlijke boel is. En op een gegeven moment trekt je lichaam dat gewoon niet meer. En dan krijg je ziektes.
Glyphosate plas je gewoon uit hoor. Gaat heel rap.quote:Op woensdag 25 november 2015 20:40 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Verder is het zo dat dat fabeltje wat het Voedingscentrum ook verteld dat je maar zo weinig pesticiden binnen krijgt door conventioneel eten dat het niet schadelijk voor je is achterhaald aangezien het een stapeleffect is. Tegenwoordig zit er zo veel troep in ons eten dat je heel veel kleine beetjes binnen krijgt wat samen toch een behoorlijke boel is. En op een gegeven moment trekt je lichaam dat gewoon niet meer. En dan krijg je ziektes.
Paar praktische voorbeelden:quote:Op woensdag 25 november 2015 20:56 schreef Broomer het volgende:
[..]
Aardappels: solanine
Koffie: caffeine
Cassave: cyanide
Tabak: nicotine
Pepers: Capsaicin
Dat zijn dan een paar gewassen die we eten. Er zijn ook een hoop planten die we niet eten omdat ze toxisch zijn. Om vraat te voorkomen. Onder andere van ons.
Is het niet zo dat sommigen hier zo heftig op reageren dat je er dood aan kunt gaan?quote:
Ga toch weg. Hoe kan het dan kankerverwekkend zijn? Plas je cyanide ook heel snel uit?quote:Op woensdag 25 november 2015 20:58 schreef Broomer het volgende:
[..]
Glyphosate plas je gewoon uit hoor. Gaat heel rap.
Je kunt ook doodgaan aan noten als je er heftig op reageert.....quote:Op woensdag 25 november 2015 21:26 schreef ChrisCarter het volgende:
[..]
Is het niet zo dat sommigen hier zo heftig op reageren dat je er dood aan kunt gaan?
Ja mits allergisch. Ik bedoel meer dat mensen nagenoeg altijd op capsaicin reageren. Vogels geloof ik dan weer niet.quote:Op woensdag 25 november 2015 21:33 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Je kunt ook doodgaan aan noten als je er heftig op reageert.....
Het gaat dan ook alleen om mensen die met grote hoeveelheden glyphosate werken. En nee, cyanide bindt aan cytochrome c oxidase, en verstoort de productie van ATP.quote:Op woensdag 25 november 2015 21:33 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Ga toch weg. Hoe kan het dan kankerverwekkend zijn? Plas je cyanide ook heel snel uit?
Waarom nou weer gelijk 'ga toch weg'? Het gaat ALTIJD om concentraties/hoeveelheden waarin een stof giftig wordt. Dat lijk je maar niet te willen begrijpen?quote:Op woensdag 25 november 2015 21:33 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Ga toch weg. Hoe kan het dan kankerverwekkend zijn? Plas je cyanide ook heel snel uit?
Waarom geloof jij alleen door industrie goed gekeurde wc-eend stellingen.quote:Op woensdag 25 november 2015 22:22 schreef nikao het volgende:
[..]
Waarom nou weer gelijk 'ga toch weg'? Het gaat ALTIJD om concentraties/hoeveelheden waarin een stof giftig wordt. Dat lijk je maar niet te willen begrijpen?
Deze hoax was wel aan jouw besteed.. (uit jaren 80 geloof ik... massa's mensen trapten erin)
Trouwens... is eigenlijk geen hoax, geen woord aan gelogen..
[ afbeelding ]
Heb je ook nog een onderbouwing voor je uitlatingen of moeten we het hier weer mee doen?quote:Op donderdag 26 november 2015 11:12 schreef Lambiekje het volgende:
Ondertussen zijn we chronischer, allergischer en intoleranter dan ooit.
Zucht..quote:Op donderdag 26 november 2015 11:12 schreef Lambiekje het volgende:
[..]
Waarom geloof jij alleen door industrie goed gekeurde wc-eend stellingen.
Ondertussen zijn we chronischer, allergischer en intoleranter dan ooit.
Hij kan best wel eens enn beetje gelijk hebben.quote:Op donderdag 26 november 2015 11:12 schreef Lambiekje het volgende:
[..]
Waarom geloof jij alleen door industrie goed gekeurde wc-eend stellingen.
Ondertussen zijn we chronischer, allergischer en intoleranter dan ooit.
nee we leven in een zeer toxische en stralingsrijk milieu.quote:Op donderdag 26 november 2015 16:03 schreef Broomer het volgende:
[..]
Hij kan best wel eens enn beetje gelijk hebben.
Allergischer - is dat niet inderdaad een probleem? Mogelijk veroorzaakt omdat we in een te schone omgeving leven?
we worden niet ouder en 2. steeds meer jonge mensen en dan vooral kinderen lijden er aan.quote:En chronischer -- vroeger ging je gewoon dood aan chronische ziektes, zoals diabetes. Plus, we worden ouder, dan krijg je meer chronische ziektes.
quote:Intoleranter - ik denk dat dat heel goed wel eens detectie zou kunnen zijn, als het zo is.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |