abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_156961340
registreer om deze reclame te verbergen
Het is een faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaase!

M was ook van het alleen spelen, toen een fase zoals jullie beschrijven. Wat hier hielp is hem op weg helpen. Bij Duplo bouwde ik dan bijvoorbeeld een basic huis en daar bouwde hij dan op door. Maar dat werkte ook niet altijd en ook niet bij alles. Maar, hij speelt nu in elk geval weer gewoon alleen.

Onze kat is ook naar boven gevlucht. Die is sowieso al een beetje mensenschuw dus bij visite zit hij sowieso boven.

Hier is naar de psz even moeilijk. J wil liever thuis blijven, mama mag niet weg of mama moet ook bij de psz blijven. Echt heel sneu. Het gaat wel elke keer beter. Als ik haar weer op kom halen vertelt ze stralend wat ze allemaal gedaan heeft (en wat ze gegeten heeft in geval van traktatie). Juf vertelde dat de groep ook wel erg druk is dus ik denk dat dat er ook wel mee te maken heeft. Gelukkig gaan de komende weken een aantal kindjes naar de basisschool dus hopelijk wordt het dan wat rustiger.
pi_156961350
Venco, peuters zijn niet gemaakt om te gehoorzamen. Een lange adem hebben wil nog wel eens helpen, succes!
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 07:54:40 #178
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156961351
Herkendbaar hier, maar dat wordt iets beter nu ze bijna 4 is (whhaaa! Bijna 4!)
Het niet horen kwam hier deels door verstopte oren, want na de buisjes is dat echt wel beter.
Edit; luisteren is een ander dingetje ;)
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
pi_156961380
registreer om deze reclame te verbergen
Mijn meiden luisteren en reageren dus echt goed. Wil niet zeggen dat ze het overal mee eens zijn trouwens maar ze reageren eigenlijk altijd wel (maar dus ook vak met "nee" of met een driftbui ;) ). Soms trouwens ook op vragen die niet voor hun bedoeld. "D, wil jij even dit of dat doen?" J die net wat dichter bij mij zit: "ik ben J hoor". Ja schat, dat weet ik, maar ik had het niet tegen jou :')
pi_156961421
Als ik heel eerlijk ben luistert Ow best goed :@ Maar als ik hem dan een keer moet corrigeren gaat hij ook helemaal over de rooie.
Succes ermee Venco :*

Hier ook een kat, maar de krabpaal boven en beneden zijn echt verboden terrein voor de jongens. Dat gaat heel goed, als de kat wordt achterna gejaagd gaat ze op de krabpaal liggen.

Wat zielig voor J Kyara, hopelijk gaat het straks idd beter!
pi_156961480
Hier wordt ook goed geluisterd. Gehoorzaamd niet zo, maar dat is ook geen doel op zich ;)
pi_156961732
registreer om deze reclame te verbergen
Luisteren en daar naar handelen, zijn er echt peuters die dat doen? :o ;) mijnes zelden. Tenzij ik precies de juiste snaar te pakken hebben. Maar als ik dan heel even ongeduldig word of verslap, dan is het ook weer voorbij. Veeleisend, hij is het O+

Alleen spelen kan hij dan weer uitstekend. Uren fantasievol of bouwen. Spelen is echt zijn lust en zijn leven.
pi_156961970
Riley luistert soms wel. Maar ze kan me ook compleet negeren. En dat laatste blijft mij frustreren.

Hier geen kat, maar een hond (van mijn ouders). En Riley en zij zijn beste maatjes. O+
pi_156962302
Luisteren gaat hier best goed, maar de manier waarop er wat aan haar gevraagd word scheelt ook enorm. Ik "pak" verzoeken aan J. meestal dan ook een beetje leuk in. En als ze het idee heeft dat het uit haar zelf komt, gaat het vaak een stuk soepeler. Maar gehoorzaam is een term die op geen van mijn kinderen van toepassing is. Ik vind het ook gewoon heel leuk om met ze te sparren, en te zien hoe zo'n persoonlijkheid zich ontwikkeld in de loop van de jaren. En het is hier best wel eens roerig hoor, met 5 meningen(die nog weleens wisselen) in huis, maar zo is het in het echte leven ook.

Wij hebben trouwens een hond, en de mand van de hond is een no go zone, en als de hond te eten krijgt moet ze ook met rust gelaten worden. Verder vind de hond(labrador dus van nature al best een goedsul)een hoop best, en zo niet dan trekt ze zich terug en dan word ze ook met rust gelaten.O en de hond gehoorzaamt nog het beste van iedereen hier😉.

Arme J van Kyara, hopelijk is ook dit een faaaaase!!
J.olie gaat vandaag koekjes en cakejes bakken bij mn zus, en van de week gaan we nog zwemmen, neefje komt logeren en vrijdag naar de Euromast. Heerlijk die herfstvakantie!!
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 09:48:35 #185
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_156962486
Die tafeltent is 140 lang. Echt jammer, wij hebben een hele grote tafel....

Wbt katten, hier loopt ze de hele dag met Joep rond te zeulen. Soms is ie het zat en dan geeft ie dat aan. En soms zeg ik t. Maar onze kat is dan ook niet schuw en nog een jonkie, 5 maanden nu. Scheelt ook denk ik.
pi_156963126
Eva luistert ook heel goed ja. Gehoorzamen doet ze alleen als het in haar straatje past :D

Ah gossie, wat rot dat J moeite heeft met de psz, kyara.. :*
Ik vroeg me zaterdag trouwens al af of jullie nou een kat hadden. Ik dacht van wel maar zag niets, nu snap ik het :D

Eva heeft vanochtend iets na vijf uur een driftbui gehad van bijna twee uur! Ze wilde op de iPad en dat mocht niet van ons. We konden geen contact met haar krijgen, als ik probeerde haar te sussen werd ze bozer en bozer en ging schoppen en kokhalzen.. Uiteindelijk maar uit laten razen en toen gevraagd of ze bij mij wilde komen liggen, toen kroop ze in mijn armen en viel als een blok in slaap O+
E.
pi_156963588
Hier ook een poes, die wil Eline nog wel eens plagen (aan komen sprinten en over haar heen springen en een zacht tikje op haar hoofd geven, hilarisch) verder vind ze Eline wat druk of zo. Al rent ze niet echt achter hem aan, ze zoekt hem wel af en toe op om te aaien. Dat gaat de ene keer goed de andere keer wordt ze weggeduwd (of 'gebeten') en dat vind Eline dan weer niet leuk en komt ze of huilend naar me toe of ze gaat de poes de les lezen. Buurjongen zit hier overigens wel altijd achter de poes aan.. Erg vervelend, die luisterd niet als ik aangeef dat de poes dat niet fijn vind (manneke is 8 dus dan kan ie dat wel snappen dacht ik..)

Luisteren. Dat gaat hier met vlagen. Ooit in een keer ooit duurt het even of gebeurd het helemaal niet.. Frustrerend af en toe. (Gisteren drie keer de hele supermarkt doorgerend achter Eline aan, voor ik haar zigzaggend tussen iedereen door te pakken had :{ )

Sprak wat een heftige driftbui zeg zo lang.. Poeh. :*
pi_156968442
Hier ook 3 katten rondlopen waarvan er 1 enorm schuw is komt overdag nooit beneden,de andere is te snel voor Flint en onze Poes en Flint zijn juist dikke mik zoeken elkaar ook echt op liggen samen op de bank en zijn bijna onafscheidelijk
Soms wil Flint poes wel eens duwen en zodra ik dat zie gaat hij zonder pardon de hoek in. Hij weet heel goed dat hij dat niet mag doen en benoemd dit ook zelf.
Gelukkig gaat dit eigenlijk wonderbaarlijk goed en is poes Flint beu loopt ze weg
And then I find you here
Through your eyes
Everything's clear
And I'm home
pi_156968494
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 09:48 schreef PureEvil het volgende:
Die tafeltent is 140 lang. Echt jammer, wij hebben een hele grote tafel....

Wbt katten, hier loopt ze de hele dag met Joep rond te zeulen. Soms is ie het zat en dan geeft ie dat aan. En soms zeg ik t. Maar onze kat is dan ook niet schuw en nog een jonkie, 5 maanden nu. Scheelt ook denk ik.
Zijkanten zijn open dus je zou het gewoon op tafel kunnen leggen alleen heb je dan een spleet!
And then I find you here
Through your eyes
Everything's clear
And I'm home
pi_156978086
Poes heeft het hier ook nog wel eens zwaar te verduren. Over het algemeen verdraagt hij het of loopt hij weg, soms is hij het beu en haalt hij uit. Otje respecteert zijn grenzen daardoor wel redelijk en neemt waarschuwingen over het algemeen serieus. (Maar er zijn perioden geweest dat Poes en ik er stapelgek van werden)
Als ze te ver gaat (slaan, staarttrekken, is meestal wanneer ze aandacht van mij wil) laat ik haar haar excuses aanbieden aan de poes, dat werkt hier op de een of andere manier heel goed.
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 21:57:02 #191
171422 LadyBlack
paint it black
pi_156978734
Jee, onze kat heeft maar geluk met E :D Ze is superlief voor hem, laat hem hooguit schrikken door hem te aaien als ie slaapt (maar dat gebeurt algauw want hij is doof). Wij hebben al vroeg gezegd dat ze de poes met rust moet laten als hij aan het eten is, en dat zit erin gebakken.

Luisteren doet ze meestal heel goed (tenzij ze me niet wil horen als ik iets vraag), en gehoorzamen vk ook wel. Rustig blijven is vaak key, en ook dingen aan haar overlaten, haar een keus geven.
E & S
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 21:59:11 #192
171422 LadyBlack
paint it black
pi_156978831
Oh en ik vind deze fase zo zielig; ze is na een dag kdv best moe, en zou idealiter om 18:30 naar boven moeten. Maar dat redden we lang niet altijd met ons werk...

En als ze dan eenmaal te moe is, dan is ze z vreselijk verdrietig om alles ;(
E & S
pi_156978856
Onze ene kat verkeert in een staat van voortdurende psychose, maar daar kan Sticker niets aan doen. Hij rent al weg alsof de Duitsers komen als er een sneeuwvlok buiten omlaag dwarrelt. Stick heeft wel de eervolle taak de katten van brokjes te voorzien, dat maakt de band wel wat hechter O+
pi_156979003
Wat rot LB, spelen met werktijden is niet haalbaar zeker?
pi_156979926
C heeft een maand of twee geleden een kitten (poes) gekregen. Twee handen op n buik, maar soms.. ;) Als ze echt niet luistert, dan gaat de poes naar buiten. Hier mag ze ook de brokjes geven :)
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 22:54:55 #196
171422 LadyBlack
paint it black
pi_156981126
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 22:02 schreef L-E het volgende:
Wat rot LB, spelen met werktijden is niet haalbaar zeker?
Mijn vriend kan vaak aardig flexibel zijn, maar niet altijd.

En mijn werkrooster is alle kanten op :')
E & S
pi_156984300
Ik snap waarschijnlijk het concept van een tafeltent niet maar die zet je in de woonkamer op tafel? :?
Leg het me uit. :')
  woensdag 21 oktober 2015 @ 07:20:54 #198
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_156984701
Iemand tips voor het extreem moeilijke afscheid dat we tegenwoordig hebben? Drie keer in de week moet ik zonder haar de deur uit (2x een hele dag om te werken en 1 keer maar 2 uurtjes). Ze blijft dan altijd thuis bij papa, maar ze is enorm overstuur als ik wegga. Klampt zich heel hard huilend aan me vast. Ik vind het echt verschrikkelijk om de deur dicht te doen terwijl ik zie dat ze haar armpjes naar me uitstrekt en heel hard huilend 'mama' roept. Echt heel hard, aan het eind van de straat hoor ik haar nog ;(

Mijn man vertelde dat het vervolgens nog minstens 10min duurt (soms dus nog langer) voordat ze weer wat rustiger is. Dan staat/zit/ligt ze dus 10 min hard huilend voor de deur mama te roepen en probeert ze de voordeur open te doen. Mijn man mag dan niks doen, dus die zit er dan maar bij te wachten.

Ik hoop zo dat het snel beter gaat, want nu wordt echt 3x per week mijn hart eruit gerukt ;(
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_156985344
quote:
1s.gif Op woensdag 21 oktober 2015 02:26 schreef vencodark het volgende:
Ik snap waarschijnlijk het concept van een tafeltent niet maar die zet je in de woonkamer op tafel? :?
Leg het me uit. :')
Ik denk dat die over de tafel heen valt?
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
All that hurts me makes me stronger - MR
pi_156985781
Zo lief als Ean voor de katten is zo wispelturig is Sac. Ze mept nog wel eens. En hier ook een dove kat die zich soms echt rot schrikt van haar.

En ze zijn zo sullig/lief dat ze niet uithalen wel plast er dan een in huis. Ik weet niet wat ik liever heb dat hij een keer uithaalt of i huis plast.

geen tips voor moeilijk afscheid helaas behalve duidelijk zijn en een duidelijk ritme.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')