abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 23 oktober 2015 @ 21:03:20 #51
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_157049844
Wij moeten morgen partybroodjes maken. Die zijn 35 gram. 70 stuks. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_157060548
Ze smaakten wel goed, mijn mini bruine bollen
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 24 oktober 2015 @ 13:21:38 #53
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_157060855
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 oktober 2015 12:59 schreef computergirl het volgende:
Ze smaakten wel goed, mijn mini bruine bollen
[ link | afbeelding ]
En dat is waar het om gaat.. :Y
pi_157079697


Ook maar weer eens broodjes gebakken. De korst ziet er alleen gek uit, iemand een idee hoe dat kan? Ik heb het recept van Levine gebruikt voor bruin brood met zaden en pitten, maar er dan broodjes van gemaakt en die 15 minuten op 220 in de oven gezet.
pi_157292356
Poging 2 voor de Kaiserbroodjes
Nog steeds basisrecept van Levine, maar bij het voordeeg gebruik gemaakt van autolyse.
Weet niet of het nou echt veel verschil maakt qua smaak maar net eentje op met pure hagelslag en :Y)
Oh en deze keer niet geknoopt, maar authentiek gevouwen op z'n oostenrijks.
  dinsdag 3 november 2015 @ 17:44:46 #56
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_157295755
Prachtig! Mooier dan geknoopt vind ik :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_157354165
Ik wil voor het eerst een brood bakken op basis van een poolish. Gisteravond om 8 uur heb ik die in de koelkast gezet: 100 ml koud water, 100 Gr bloem t55 en 1 Gr droge gist.

Volgens het recept zou het nu verdriedubbeld moeten zijn, maar het is nog niet eens verdubbeld, als het al gerezen is. Ben ik te ongeduldig?, zou ik beter 24 uur wachten ipv 12-13 uur?
Of kan er iets mis gegaan zijn?
pi_157354259
Was je gist misschien al wat oud?
De enige poolish waar ik mee gewerkt heb moest 6 à 8 uur buiten de koelkast rijzen. Dan was die wel flink gerezen, dus ik zou poolish nu uit de koelkast halen en kijken of er over een uurtje wel wat gebeurt is
  vrijdag 6 november 2015 @ 09:44:33 #59
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_157354359
Beetje suiker erin gooien, uurtje op kamertemperatuur en dan nog eens kijken?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_157356898
Beetje suiker erbij gedaan, maar dat had nog niet veel resultaat. Gist is 6-12 mnd. oud, houdbaar tot juli 2016, dus niet heel vers. Ik heb daar nooit eerder problemen mee gehad, het rijst meestal eerder te hard dan te weinig ( normale methode).

Ik heb op mijn Sint verlanglijstje een weeglepel of precisieweegschaal gezet, want 1 gram gist afwegen viel niet mee. Voor't zelfde geld was het maar 0,6 gram ofzo.

Het staat nu te rijzen, voor de zekerheid toch maar in de buurt van de verwarming, waar ik het normaal gesproken juist op een koele plek zet om de boel af te remmen.

Ik ben benieuwd!

Weten jullie trouwens waar ik roggemeel zou kunnen kopen in niet al te grote hoeveelheden? Ik heb wel een site gevonden, maar daar gaat het met minimaal 5 kg, dat is mij wat te gortig meteen.
  vrijdag 6 november 2015 @ 13:28:54 #61
68900 Saffier
Tobias en Ylana
pi_157358267
Hoe zorg ik ervoor dat m'n zelfgemaakte krentebollen (en broodjes ook overigens) een zachte korst krijgen ipv een harde zoals bij een heel brood?
Hij weet alleen van lekker slapen, en ver daarbuiten lopen schapen.
De zon schijnt op zijn donk're haren, zo blijf ik heel lang naar hem staren.
Wie ben jij in dit leven om je droom op te geven?
Ylana
pi_157358471
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 13:28 schreef Saffier het volgende:
Hoe zorg ik ervoor dat m'n zelfgemaakte krentebollen (en broodjes ook overigens) een zachte korst krijgen ipv een harde zoals bij een heel brood?
Dit is een lekker en goed recept!
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/2009/07/krentenbollen.html

De hete bolletjes direct nadat je ze uit de oven hebt gehaald bestrijken met gesmolten boter maakt een glanzende, zachte korst. :Y
En niet te hard bakken dus, op 200 graden maar.
Let me see you stripped down to the bone
pi_157358666
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 12:14 schreef zeeuws_meisje het volgende:


Weten jullie trouwens waar ik roggemeel zou kunnen kopen in niet al te grote hoeveelheden? Ik heb wel een site gevonden, maar daar gaat het met minimaal 5 kg, dat is mij wat te gortig meteen.
bij de Ekoplaza hebben ze 500 gr verpakking

[ Bericht 0% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 06-11-2015 13:59:10 ]
pi_157358837
Sowieso bij biowinkels/natuurvoedingwinkels. :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_157359031
Bij Albert Heijn hebben ze ook roggemeel.
pi_157359361
Waarin bewaren jullie je brood? Ik gebruik van hergebruik zakken van fackelmann, maar die zijn voor broden niet zo handig.
pi_157359569
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 14:17 schreef Oceanonix het volgende:
Waarin bewaren jullie je brood? Ik gebruik van hergebruik zakken van fackelmann, maar die zijn voor broden niet zo handig.
in de diepvries :+ in zo'n zip geval
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 6 november 2015 @ 14:41:11 #68
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_157359939
Ik heb nu een wit brood wat staat te rijzen en in de bovenkant komen grote bellen (het lijkt wel op kauwgombellen). Iemand een idee hoe dat komt?

Het zit overigens wel in een groot blik en staat al een uur of 2 te rijzen, dus misschien kan dat de oorzaak zijn?
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 6 november 2015 @ 14:42:03 #69
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_157359960
Oh, ik bewaar ze trouwens in pedaalemmerzakken in de diepvries. Ik vond het wel handige zakken en duur zijn ze niet.
  vrijdag 6 november 2015 @ 16:42:01 #70
68900 Saffier
Tobias en Ylana
pi_157362639
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 13:40 schreef minilot het volgende:

[..]

Dit is een lekker en goed recept!
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/2009/07/krentenbollen.html

De hete bolletjes direct nadat je ze uit de oven hebt gehaald bestrijken met gesmolten boter maakt een glanzende, zachte korst. :Y
En niet te hard bakken dus, op 200 graden maar.
Over m'n recept ben ik wel tevreden alleen niet over de korst 😉
Ik ga ze eens op een lagere temperatuur bakken en anders jouw recept proberen. Tnx!
Hij weet alleen van lekker slapen, en ver daarbuiten lopen schapen.
De zon schijnt op zijn donk're haren, zo blijf ik heel lang naar hem staren.
Wie ben jij in dit leven om je droom op te geven?
Ylana
pi_157362673
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 november 2015 16:42 schreef Saffier het volgende:

[..]

Over m'n recept ben ik wel tevreden alleen niet over de korst 😉
Ik ga ze eens op een lagere temperatuur bakken en anders jouw recept proberen. Tnx!
Niet alleen op een lagere temperatuur dus: ook het bestrijken van de korst met gesmolten boter zodra ze uit de oven komen is belangrijk voor de korst die je wilt hebben :Y
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 6 november 2015 @ 20:44:49 #72
68900 Saffier
Tobias en Ylana
pi_157367551
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 16:43 schreef minilot het volgende:

[..]

Niet alleen op een lagere temperatuur dus: ook het bestrijken van de korst met gesmolten boter zodra ze uit de oven komen is belangrijk voor de korst die je wilt hebben :Y
Bedankt! Ik ga het proberen, het gaat zo de oven in.
Hij weet alleen van lekker slapen, en ver daarbuiten lopen schapen.
De zon schijnt op zijn donk're haren, zo blijf ik heel lang naar hem staren.
Wie ben jij in dit leven om je droom op te geven?
Ylana
pi_157367665
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 12:14 schreef zeeuws_meisje het volgende:
Beetje suiker erbij gedaan, maar dat had nog niet veel resultaat. Gist is 6-12 mnd. oud, houdbaar tot juli 2016, dus niet heel vers. Ik heb daar nooit eerder problemen mee gehad, het rijst meestal eerder te hard dan te weinig ( normale methode).

Ik heb op mijn Sint verlanglijstje een weeglepel of precisieweegschaal gezet, want 1 gram gist afwegen viel niet mee. Voor't zelfde geld was het maar 0,6 gram ofzo.

Het staat nu te rijzen, voor de zekerheid toch maar in de buurt van de verwarming, waar ik het normaal gesproken juist op een koele plek zet om de boel af te remmen.

hoe is het afgelopen?
pi_157379616
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 november 2015 20:44 schreef Saffier het volgende:

[..]

Bedankt! Ik ga het proberen, het gaat zo de oven in.
En hoe is dit afgelopen? :)
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 7 november 2015 @ 16:12:23 #75
68900 Saffier
Tobias en Ylana
pi_157382945
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 13:07 schreef minilot het volgende:

[..]

En hoe is dit afgelopen? :)
Prima gelukt! Mooie zachte korst, smaak helemaal in orde, ik ben er erg blij mee. Voor de volgende keer moet ik even ander gist gebruiken want nu was het niet goed gerezen. En ongezouten boter, beide heb ik net gekocht :)
Hij weet alleen van lekker slapen, en ver daarbuiten lopen schapen.
De zon schijnt op zijn donk're haren, zo blijf ik heel lang naar hem staren.
Wie ben jij in dit leven om je droom op te geven?
Ylana
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')