En dat is waar het om gaat..quote:Op zaterdag 24 oktober 2015 12:59 schreef computergirl het volgende:
Ze smaakten wel goed, mijn mini bruine bollen
[ link | afbeelding ]
Dit is een lekker en goed recept!quote:Op vrijdag 6 november 2015 13:28 schreef Saffier het volgende:
Hoe zorg ik ervoor dat m'n zelfgemaakte krentebollen (en broodjes ook overigens) een zachte korst krijgen ipv een harde zoals bij een heel brood?
bij de Ekoplaza hebben ze 500 gr verpakkingquote:Op vrijdag 6 november 2015 12:14 schreef zeeuws_meisje het volgende:
Weten jullie trouwens waar ik roggemeel zou kunnen kopen in niet al te grote hoeveelheden? Ik heb wel een site gevonden, maar daar gaat het met minimaal 5 kg, dat is mij wat te gortig meteen.
in de diepvries in zo'n zip gevalquote:Op vrijdag 6 november 2015 14:17 schreef Oceanonix het volgende:
Waarin bewaren jullie je brood? Ik gebruik van hergebruik zakken van fackelmann, maar die zijn voor broden niet zo handig.
Over m'n recept ben ik wel tevreden alleen niet over de korst 😉quote:Op vrijdag 6 november 2015 13:40 schreef minilot het volgende:
[..]
Dit is een lekker en goed recept!
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/2009/07/krentenbollen.html
De hete bolletjes direct nadat je ze uit de oven hebt gehaald bestrijken met gesmolten boter maakt een glanzende, zachte korst.
En niet te hard bakken dus, op 200 graden maar.
Niet alleen op een lagere temperatuur dus: ook het bestrijken van de korst met gesmolten boter zodra ze uit de oven komen is belangrijk voor de korst die je wilt hebbenquote:Op vrijdag 6 november 2015 16:42 schreef Saffier het volgende:
[..]
Over m'n recept ben ik wel tevreden alleen niet over de korst 😉
Ik ga ze eens op een lagere temperatuur bakken en anders jouw recept proberen. Tnx!
Bedankt! Ik ga het proberen, het gaat zo de oven in.quote:Op vrijdag 6 november 2015 16:43 schreef minilot het volgende:
[..]
Niet alleen op een lagere temperatuur dus: ook het bestrijken van de korst met gesmolten boter zodra ze uit de oven komen is belangrijk voor de korst die je wilt hebben
hoe is het afgelopen?quote:Op vrijdag 6 november 2015 12:14 schreef zeeuws_meisje het volgende:
Beetje suiker erbij gedaan, maar dat had nog niet veel resultaat. Gist is 6-12 mnd. oud, houdbaar tot juli 2016, dus niet heel vers. Ik heb daar nooit eerder problemen mee gehad, het rijst meestal eerder te hard dan te weinig ( normale methode).
Ik heb op mijn Sint verlanglijstje een weeglepel of precisieweegschaal gezet, want 1 gram gist afwegen viel niet mee. Voor't zelfde geld was het maar 0,6 gram ofzo.
Het staat nu te rijzen, voor de zekerheid toch maar in de buurt van de verwarming, waar ik het normaal gesproken juist op een koele plek zet om de boel af te remmen.
En hoe is dit afgelopen?quote:Op vrijdag 6 november 2015 20:44 schreef Saffier het volgende:
[..]
Bedankt! Ik ga het proberen, het gaat zo de oven in.
Prima gelukt! Mooie zachte korst, smaak helemaal in orde, ik ben er erg blij mee. Voor de volgende keer moet ik even ander gist gebruiken want nu was het niet goed gerezen. En ongezouten boter, beide heb ik net gekochtquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |