Wij doen het de dag van tevoren. Sommigen doen het veel korter van tevoren.quote:Op zaterdag 19 december 2015 14:26 schreef Helsinki het volgende:
Nou, dan ga ik het morgen maar proberen. Ik wilde hem vanavond verversen. Hoe ver van tevoren doe je dat normaal gesproken?
En , we zijn onderweg.....quote:Op zaterdag 19 december 2015 14:31 schreef computergirl het volgende:
[..]
welk recept? Vaak moet je avond van te voren al beginnen (bij Levine)
ik heb zelfde recept gemaakt met sucade en zonder spijs maar dan kerstbollen gemaakt ipv stol.quote:Op zondag 20 december 2015 17:36 schreef Bleie het volgende:
Leuk al die tussenfoto's. Ben benieuwd naar het eindresultaat.
Worden er ook nog kerststollen gebakken? Ik ga er morgen eentje maken, volgens recept van Levine, maar zonder spijs en sucade. Ik heb wel nog gedroogde cranberries liggen, zou het lekker zijn om die erdoor te doen? En dan mee laten wellen met de krenten en rozijnen?
ja he, zuurdesem novice alert....quote:Op zondag 20 december 2015 17:58 schreef Zo-is-dat het volgende:
Spannend computergirl! Ziet er goed uit!
Je kan zichtbare ringetjes tellen eventueel omdat je zo'n mooie voor foto hebt.quote:Op zondag 20 december 2015 18:06 schreef computergirl het volgende:
[..]
ja he, zuurdesem novice alert....
is hij nou verdubbeld? Ik kan het zo lastig zien in dat mandje
Wat jammer! Had je wel goede gluten ontwikkeling na t kneden? En het deeg goed op spanning gebracht met het vormen? Dat zou er voor moeten zorgen dat het niet slap is en dat het gas een netwerk heeft om in vast te blijven zittenquote:Op zondag 20 december 2015 18:42 schreef Helsinki het volgende:
Ziet er inderdaad goed uit! Hier gebeurde er maar weinig met m'n deeg. Maakte wit desembrood van Levine. Niet verdubbeld, slap deeg. Jammer!
ik ben fan, en doe binnenkort ook een cursus bij haar (vloerbrood en kleine broodjes, beide kan ik wat techniek in gebruiken)quote:Op zondag 20 december 2015 19:08 schreef qltel het volgende:
Levine d'r boek is trouwens ook binnen. Leuk om te lezen, staan leuke dingen in.
Gelijk heb je, het is ook best betaalbaar.quote:Op zondag 20 december 2015 19:12 schreef computergirl het volgende:
[..]
ik ben fan, en doe binnenkort ook een cursus bij haar (vloerbrood en kleine broodjes, beide kan ik wat techniek in gebruiken)
Oh wat leuk! Zou ik ook weleens willen doen. Ben ook erg fan van haar, en bak met enige regelmaat uit haar boek.quote:Op zondag 20 december 2015 19:12 schreef computergirl het volgende:
[..]
ik ben fan, en doe binnenkort ook een cursus bij haar (vloerbrood en kleine broodjes, beide kan ik wat techniek in gebruiken)
Ja dat moet wel lukken. Staat er nu een laagje zwartig vocht op?quote:Op zondag 20 december 2015 20:14 schreef Trusten het volgende:
Weet iemand toevallig of je een 'mishandelde' (lees: weken in de koelkast zonder verversen) desem die naar azijn ruikt nog kan reanimeren?
Zonder verstand van zaken zou ik zeggen: probeer 'm te verversen?quote:Op zondag 20 december 2015 20:14 schreef Trusten het volgende:
Weet iemand toevallig of je een 'mishandelde' (lees: weken in de koelkast zonder verversen) desem die naar azijn ruikt nog kan reanimeren?
Ja zoiets, beetje theewater kleur. Dat heb ik er doorheen geroerd (had ergens anders al gelezen dat je dat wel moet doen, om nog te weten hoeveel hydratie het heeft) en net ververst ...quote:Op zondag 20 december 2015 20:44 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ja dat moet wel lukken. Staat er nu een laagje zwartig vocht op?
Mooi!quote:Op zondag 20 december 2015 21:26 schreef computergirl het volgende:
Laatste spambericht van mijn zuurdesem avontuur:
[ link | afbeelding ]
Tof!!quote:Op zondag 20 december 2015 21:26 schreef computergirl het volgende:
Laatste spambericht van mijn zuurdesem avontuur:
[ link | afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |