SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.TipsSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Poolish/Preferment WasdaSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Enkele recepten:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Internetsites voor broodrecepten en informatie:
Vooral de eerste twee zijn aanraders!
http://www.thefreshloaf.com/
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/
http://www.kookjij.nl/recepten/00011078/Brood_-_Bakken.html&1
http://www.broodbakken.startkabel.nl/
http://www.gratiskookboek.be/index.php?page=list&categorie=Broden
http://www.broodrecepten.nl/recepten/maisbrood.htm
De alom populaire no-knead-broodjes (minilot eet ze elke dag ):
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/
Filmpje van Vincent Talleu :
Wat resultaten van uit het vorige topic
Trusten
minilot
sv-tje
zo-is-dat
oceanonix
Zo-is-dat
of nie dan?Nee ervoorquote:Op zondag 4 oktober 2015 17:22 schreef computergirl het volgende:
Zo-is-dat Heb je nou op die bolletjes los meel gestrooid nadat ze de oven uitgekomen zijn?Zo-is-dat
of nie dan?dquote:Op zondag 4 oktober 2015 17:33 schreef computergirl het volgende:
[..]
Beginners vraag: met welk doel?
Geen haha er moest bloem op volgens het recept, puur voor de mooiricholio
#MacMasterraceGewoon in de oven? Ziet er lekker uit.quote:Op zondag 4 oktober 2015 17:43 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ik heb ook nog maanzaadbroodjes gebakken
Voor:
[ afbeelding ]
Zo leuk met die spikkels
En na:
[ afbeelding ]'Richolio _O_' - tong80
LAST.FMZo-is-dat
of nie dan?Daar moest ik ook aan denken!quote:Op zondag 4 oktober 2015 18:39 schreef Isegrim het volgende:
Ik vind wit deeg met maanzaad altijd op straciatella lijken.Ja hoor! Gewoon in de ovenquote:Op zondag 4 oktober 2015 18:40 schreef richolio het volgende:
[..]
Gewoon in de oven? Ziet er lekker uit.minilot
Nancy boyYup, als er 'heavy cream' in een recept staat, gewoon volle slagroom gebruiken.quote:Op zondag 4 oktober 2015 20:00 schreef Isegrim het volgende:
Mini, wat voor room heb je gebruikt voor dat melkbrood? Gewoon slagroom?Heel fraai! Goed kruim! Mooie vorm.quote:Let me see you stripped down to the boneEen keer als experiment een 100% volkoren kamutbrood gebakken. Dat beviel erg goed, maar met ¤4,50 per 500 gram niet echt toepasbaar in de bakkerij.
Nu via de groothandel 25 kilo kamut voor ¤57 kunnen bestellen Dat is nog goed te doen.Wat meer eiwit dan reguliere tarwe, wat minder dan spelt. Relatief veel gluten dus.quote:Op dinsdag 6 oktober 2015 13:03 schreef computergirl het volgende:
Hoe is kamut tov tarwe? Qua smaak en glutengehalte?Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.Een tarweras dus.
https://en.wikipedia.org/wiki/Khorasan_wheatIn Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.Ja. En de smaak is wel opvallend en uitgesproken. Geeft een heel fijn brood, zachte structuur.quote:Op dinsdag 6 oktober 2015 14:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Een tarweras dus.
https://en.wikipedia.org/wiki/Khorasan_wheatPietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.Maal je het zelf? Of koop je het gemalen?quote:Op dinsdag 6 oktober 2015 15:41 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ja. En de smaak is wel opvallend en uitgesproken. Geeft een heel fijn brood, zachte structuur.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.Ik koop het gemalen. Graan komt uit Canada, ik durf niet te zeggen of het daar of hier gemalen is.quote:Op dinsdag 6 oktober 2015 15:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maal je het zelf? Of koop je het gemalen?Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.Zelfs al koop je het bij een molen kan het nog zijn dat ze het ingekocht hebben.quote:Op dinsdag 6 oktober 2015 15:53 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ik koop het gemalen. Graan komt uit Canada, ik durf niet te zeggen of het daar of hier gemalen is.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.Oh dat is zeker waar, er zijn nog maar vrij beperkt molens die zelf malen, en zelfs als, dan niet alles. Zoals een molen op Rotterdam Noord die een tijdlang waarschuwde dat er al zout door de pizzabloem zat.quote:Op dinsdag 6 oktober 2015 15:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zelfs al koop je het bij een molen kan het nog zijn dat ze het ingekocht hebben.
We willen wel een keer graan laten malen van de boer waar ons paard staat (Die verbouwen graan, uien, suikerbieten, aardappel, groene asperges), en dan bij een van de molens hier in de stad, zodat we meel hebben dat hemelsbreed nog geen 15 kilometer heeft afgelegd.Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.Vraag hem anders of hij dit graan wil aanbouwen? (Is wel een eis dat het biologisch is, anders mag je de handelsnaam niet gebruiken lees ik)quote:Op dinsdag 6 oktober 2015 16:07 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Oh dat is zeker waar, er zijn nog maar vrij beperkt molens die zelf malen, en zelfs als, dan niet alles. Zoals een molen op Rotterdam Noord die een tijdlang waarschuwde dat er al zout door de pizzabloem zat.
We willen wel een keer graan laten malen van de boer waar ons paard staat (Die verbouwen graan, uien, suikerbieten, aardappel, groene asperges), en dan bij een van de molens hier in de stad, zodat we meel hebben dat hemelsbreed nog geen 15 kilometer heeft afgelegd.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.uniekhoorn
uniek, zoals ieder anderEfkes freagje:
Ben nou een meergranenbrood aan het kneden. Mooi, dat gaat allemaal wel lukken
Ga het vanavond nog afbakken, hoe bewaar ik het lekkerst tot morgen? gewoon open en bloot? theedoek erover?
En rijzen met folie? kan het niet beter met een iets vochtig doekje of is dat geen goed idee?
In de oven: met of zonder draaiend plateau?
Beter in een siliconen broodvorm of gewoon vloerbrood/.
[ Bericht 8% gewijzigd door uniekhoorn op 10-10-2015 19:28:24 ]Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequillaBrood moet heel heet gebakken worden, volgens mij kan siliconen niet zo hoog dus ik zou kiezen voor vloerbrood.
Ik heb een soort badmutsjes van Toppitz die ik steeds hergebruik, maar officieel schijnt de natte theedoek de beste manier te zijn om deeg af te dekken tijdens rijs. http://www.toppits.nl/detail_d1_produkt_nl,2096,531.htmlqltel
Meneer RewimoEen brood wat niet aangesneden is kun je prima zo bewaren. Als je 'm aansnijd kun je hem het beste op de open kant neerzetten.
Ik leg bij het rijzen altijd bubbelfolie over het deeg. Theedoek kan uiteraard ook.
Een oven met een draaiend plateau? Is dat een combimagnetron? Nooit gedaan, mijn oven draait niet.uniekhoorn
uniek, zoals ieder anderHeb beide, een combi en een echte oven... maar mijn deeg rijst niet, denk dat het gist te oud is Niet te redden denk ik?quote:Op zaterdag 10 oktober 2015 20:41 schreef qltel het volgende:
Een brood wat niet aangesneden is kun je prima zo bewaren. Als je 'm aansnijd kun je hem het beste op de open kant neerzetten.
Ik leg bij het rijzen altijd bubbelfolie over het deeg. Theedoek kan uiteraard ook.
Een oven met een draaiend plateau? Is dat een combimagnetron? Nooit gedaan, mijn oven draait niet.
Bedankt alvast voor de volgende kkerNu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequillaqltel
Meneer RewimoIs het verse gist of houdbare gist?quote:Op zaterdag 10 oktober 2015 21:16 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Heb beide, een combi en een echte oven... maar mijn deeg rijst niet, denk dat het gist te oud is Niet te redden denk ik?
Bedankt alvast voor de volgende kker
Verse gist staat een datum op en moet je gekoeld bewaren. Houdbare gist (poeder) is volgens mij zo'n 2 jaar houdbaar.
Staat het niet gewoon te koud? Mijn keuken is op 't moment ook niet zo warm dus zet ik 't in de kamer waar het wel lekker warm is.Het vriest toch niet.quote:Op zaterdag 10 oktober 2015 22:06 schreef qltel het volgende:
Staat het niet gewoon te koud? Mijn keuken is op 't moment ook niet zo warm dus zet ik 't in de kamer waar het wel lekker warm is.
Ik had vanochtend brooddeeg tijdelijk in de koelkast gezet omdat ik even uurtje de deur uit moest, toen was het zelfs daar nog gerezenqltel
Meneer RewimoNou, ik merkte het van de week. Mijn keuken is maar zo'n 17 graden en het brood rees slecht. Ik zette het in de kamer waar het 21 was en daar ging het een stuk sneller.quote:Op zaterdag 10 oktober 2015 22:25 schreef computergirl het volgende:
[..]
Het vriest toch niet.
Ik had vanochtend brooddeeg tijdelijk in de koelkast gezet omdat ik even uurtje de deur uit moest, toen was het zelfs daar nog gerezenIk merk ook dat mijn brooddeeg minder snel rijst nu mijn keuken weer koud is. Maar ik laat het dan gewoon wat langer staan en uiteindelijk komt het ook wel goed. Vind lang gerezen brood sowieso lekkerder.Isegrim
Rotterdam *O*Bij desem merk je dat soort dingen nog veel sterker. Temperatuur, luchtvochtigheid etc.Zo-is-dat
of nie dan?Ja! Soms erg onvoorspelbaar, daarom droom ik van een rijs lade zoals in great british bake offquote:Op zondag 11 oktober 2015 09:48 schreef Isegrim het volgende:
Bij desem merk je dat soort dingen nog veel sterker. Temperatuur, luchtvochtigheid etc.Ja, en dan wil ook ook gelijk dat de deur in de oven verdwijnt als je hem opentquote:Op zondag 11 oktober 2015 09:58 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Ja! Soms erg onvoorspelbaar, daarom droom ik van een rijs lade zoals in great british bake offZo-is-dat
of nie dan?Haha ja!quote:Op zondag 11 oktober 2015 10:06 schreef computergirl het volgende:
[..]
Ja, en dan wil ook ook gelijk dat de deur in de oven verdwijnt als je hem opentDit weekend middels een brioche een vervolg gegeven aan mijn bakavontuur. Zonder handmixer, want dat durfde ik niet meer aan. Vrijdagavond heb ik het deeg gekneed (erg plakkerig, wat een geklieder :p ) en zaterdagochtend heb ik het gebakken. De brioche was uiteindelijk niet helemaal perfect. Zo zaten er op de bovenkant van het brood scheurtjes en was de textuur iets compacter dan ik had gewild. Maar ach, ik doe niet mee aan een bakwedstrijd en de smaak was erg goed.
Molo
Völlig losgelöstNou, ik zou dat ding zo hoppa in 1 keer opeten met wat boter en eventueel wat jam hoor, damnOh how you'd have a happy life, if you did the things you likeqltel
Meneer RewimoEn da's het belangrijkste..quote:Op zondag 11 oktober 2015 15:49 schreef Grutsk het volgende:
Maar ach, ik doe niet mee aan een bakwedstrijd en de smaak was erg goed.
Ik vind 'm er lekker uitzien..Ik heb laatst ook brioche gemaakt, maar dan in eenspersoonsversie in muffin vormpjes.quote:Op zondag 11 oktober 2015 15:49 schreef Grutsk het volgende:
Dit weekend middels een brioche een vervolg gegeven aan mijn bakavontuur. Zonder handmixer, want dat durfde ik niet meer aan. Vrijdagavond heb ik het deeg gekneed (erg plakkerig, wat een geklieder :p ) en zaterdagochtend heb ik het gebakken. De brioche was uiteindelijk niet helemaal perfect. Zo zaten er op de bovenkant van het brood scheurtjes en was de textuur iets compacter dan ik had gewild. Maar ach, ik doe niet mee aan een bakwedstrijd en de smaak was erg goed.
[ afbeelding ]quote:Op dinsdag 13 oktober 2015 18:01 schreef computergirl het volgende:
Mini brioches volgens recept Paul Hollywood
[ link | afbeelding ]
Ze waren eigenlijk voor collega's maar had net stukje ei-schaal tussen mijn tanden toen ik ze proefde, dus toch maar zelf opeten helaasHoe waren die van jou qua textuur?quote:Op vrijdag 16 oktober 2015 19:16 schreef computergirl het volgende:
[..]
Ik heb laatst ook brioche gemaakt, maar dan in eenspersoonsversie in muffin vormpjes.
[..]Yum.quote:
Het was een enorme klus om ze te maken want bijna de helft van deeg was boter maar daardoor waren het net croissantjesChicolade
ChocoladeHoe zorg je dat de korst van je brood wat knapperiger wordt? Mijn nieuwe liefde (aka de Kenwood) en ik hebben vorige week deeg gekneed en een witbrood gebakken in de oven (uit een pakje van Koopmans), maar de korst was mij nog een beetje te 'elastisch'. Brood was verder heerlijk . Vanmiddag/morgen poging 2.jitzzzze
Banaan in je oorChicolade
ChocoladeOven op 210 gezet ipv 200 (hetelucht), dat werkte idd prima! Het is zo lekker . Omnomnom.quote:http://www.molendehaas.nl/ is nog wel te doen qua afstand denk ik zo ? malen ze alles zelf - en kan je ook bekijken boven in de molen,quote:Op dinsdag 6 oktober 2015 16:07 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Oh dat is zeker waar, er zijn nog maar vrij beperkt molens die zelf malen, en zelfs als, dan niet alles. Zoals een molen op Rotterdam Noord die een tijdlang waarschuwde dat er al zout door de pizzabloem zat.
We willen wel een keer graan laten malen van de boer waar ons paard staat (Die verbouwen graan, uien, suikerbieten, aardappel, groene asperges), en dan bij een van de molens hier in de stad, zodat we meel hebben dat hemelsbreed nog geen 15 kilometer heeft afgelegd.Wie van jullie maakt wel eens bolletjes?
Ik heb vandaag bruine bolletjes gemaakt adv recept vAn Levine. Ze zijn alleen wel heel erg mini geworden, twee happen en het is weg gok ik
ik heb het recpt qua hoeveelheden meel/vocht/gist etc aangehouden en dan kwam ik op 70 gr per (ongebakken) deegbolletje.qltel
Meneer RewimoIk maak ze wel eens. Ik maak daarvoor een normaal wit brooddeeg en houd tussen de 70 a 80 gram per bol aan, en dan zijn ze normaal van grootte.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 19:14 schreef computergirl het volgende:
ik heb het recpt qua hoeveelheden meel/vocht/gist etc aangehouden en dan kwam ik op 70 gr per (ongebakken) deegbolletje.
[ Bericht 0% gewijzigd door qltel op 23-10-2015 22:45:51 ]
Forum Opties Forumhop: Hop naar: