abonnement Unibet Coolblue
pi_156760026
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 23:21 schreef Oceanonix het volgende:
ik zou niet verder gegaan zijn. Bij schimmel kun je niet zien wat wel besmet is en wat niet. Bovendien met het weghalen van de beschimmelde delen besmet je delen die nog niet beschimmeld zijn. Dat kan je gewoon niet netjes doen.
Schimmels groeien onder veel omstandigheden netjes door, dus ook je fermentatieproces. Neem je verlies en denk om je gezondheid!
Dit, waarschijnlijk is het sowieso vies. Schimmels zullen wel doodgaan , of de fermentatie mislukt....maar eventuele gifstoffen blijven aanwezig. Dood ga je niet snel, maar ziek worden is reëel, net als vieze smaak.

De schimmel zit er waarschijnlijk al helemaal in.
Whatever...
pi_175524121
Fermentatie en schimmelen zijn twee verschillende dingen. Toxines van bepaalde schimmels kunnen je erg ziek maken; op het ene voedingsmiddel meer dan op het andere.
Beschimmelde kool nooit gebruiken voor wat dan ook; zeerzeker niet voor het maken van Kimchi omdat de schimmels gewoon kunnen doorgroeien. Dat is ook de reden waarom je moet werken met zo steriel mogelijk materiaal (wekpot uitkoken; niet met vieze lepels of vorken werken) moet werken.
pi_175524534
Fermenteren moet je idd met zo vers mogelijke groente doen. Met al beschimmelde kool gaat het echt bijna gegarandeerd verkeerd. Wegpleuren die zooi, absoluut niet eten.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')