Kimchi is toch altijd rood vanwege de pepers?quote:Op zaterdag 3 oktober 2015 18:12 schreef DrParanoid het volgende:
Je hebt sowieso geen last van botulisme oid. dus lekker boeiend. De rest maak je het mee in (aka conserveren) wat voor de grootste bacillen doder zal zorgen. Hou het in de gaten, fermenteert het niet rood / bruin, dan zit je prima, krijg je er een rood / bruin / rood tintent groen laagje op, flikker de boel weg.
Idd, de kimchi zelf wel, maar het schuim wat er op vormt tijdens het daadwerkelijke fementeren mag niet rood / groen zijn. Tenminste, alles mag, zou het zelf alleen niet vertrouwen. En dan nog, mocht het slecht gaan, het ergste wat je kan krijgen is een nachtje kotsen en buikkramp.quote:Op zaterdag 3 oktober 2015 18:19 schreef computergirl het volgende:
[..]
Kimchi is toch altijd rood vanwege de pepers?
Fermenteren = het voortplanten van schimmels, niets meer niets minder.quote:Op zaterdag 3 oktober 2015 18:27 schreef pepetje het volgende:
Kunnen de schimmels zich voortplanten door het fermenteren?
Normaal zou ik de weckpot in de oven zetten met alleen de ovenlamp aan (laagste temperatuur) maar ik denk dat ik de weckpot zo in de koelkast zet, dan roerbak ik er wel een paar keer mee volgende week.
Kom op piet een beetje schimmel dood nietquote:
ligt er maar net aan welke schimmels.quote:Op zaterdag 3 oktober 2015 18:45 schreef DrParanoid het volgende:
[..]
Kom op piet een beetje schimmel dood niet
Neen, fermenten zijn gisten en bacterien, geen schimmels.quote:Op zaterdag 3 oktober 2015 18:28 schreef DrParanoid het volgende:
[..]
Fermenteren = het voortplanten van schimmels, niets meer niets minder.
Druiven zijn geen groentes.quote:
En wellicht zou jij als mod beter moeten weten dan te trollen, zeker als je om voedselhygiene gaat.quote:
Neem me niet kwalijk, hoor.quote:Op zaterdag 3 oktober 2015 19:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En wellicht zou jij als mod beter moeten weten dan te trollen, zeker als je om voedselhygiene gaat.
ja, maar mag jij mij vertellen wie ooit van een melkzuurbacterie echt ziek is geworden (niemand namelijk, ooit, komt ook regelmatig nog bij bier voor uit de "kleine - bijnvoorbeeld het ij wat niet meer klein is"craft beer brouwerijen - melkzuur zal je nooit - en dan ook echt nooit, van dood gaan). Maar nogmaals, heb mijn tips gegevn om misselijkheid te ontwijkenquote:Op zaterdag 3 oktober 2015 19:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Neen, fermenten zijn gisten en bacterien, geen schimmels.
Bij kimchi melkzuurbacteriën
Zeg ik dat dan?quote:Op zaterdag 3 oktober 2015 20:42 schreef DrParanoid het volgende:
[..]
ja, maar mag jij mij vertellen wie ooit van een melkzuurbacterie echt ziek is geworden
Dit, waarschijnlijk is het sowieso vies. Schimmels zullen wel doodgaan , of de fermentatie mislukt....maar eventuele gifstoffen blijven aanwezig. Dood ga je niet snel, maar ziek worden is reëel, net als vieze smaak.quote:Op zaterdag 3 oktober 2015 23:21 schreef Oceanonix het volgende:
ik zou niet verder gegaan zijn. Bij schimmel kun je niet zien wat wel besmet is en wat niet. Bovendien met het weghalen van de beschimmelde delen besmet je delen die nog niet beschimmeld zijn. Dat kan je gewoon niet netjes doen.
Schimmels groeien onder veel omstandigheden netjes door, dus ook je fermentatieproces. Neem je verlies en denk om je gezondheid!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |