abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_164980788
Het stereotype paardenstaart bij D66 lijkt me uit de lucht gegrepen; dat is Piratenpartij en een beetje GroenLinks. Nog nooooit een D66'er met paardenstaart gezien.

Wel met knotjes en manbuns en zo, want de hipstervariant voelt zich er uiteraard juist wel weer thuis. :P
  vrijdag 3 maart 2017 @ 14:40:03 #52
78918 SeLang
Black swans matter
pi_169263816
Nu actueel dus ik schop deze weer even omhoog!
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_169264688
Omdat ie nieuw is, FvD:

Korpsbal van in de twintig die het wel eens is met Wilders vanwege een dronken incidentje met Mohammed tijdens zijn LSD-feest op de middelbare maar niet geassocieerd wil worden met "dat soort lui". Thierry is echter een intellectueel van zijn niveau en hij heeft nog net niet genoeg aandacht besteed tijdens zijn rechtenstudie om erachter te komen dat wat in zijn programma staat juridisch gezien bijna niet haalbaar is. Zit met mede-feuten andere studenten uit te lachen die zich voor in zijn ogen geldverspillende organisaties inzetten zoals Amnesty en Unicef.

Heeft stiekem een onderdanige houding in bed omdat hij gelooft in een sterke leider, zowel politiek als privé.

Groenlinks:

Part-time moeder uit Amsterdam die bij de vorige verkiezingen Pvda had gestemd maar nu weer voor een "echte linkse" partij gaat. Prikt op 15 maart een momentje in de agenda om te stemmen nadat ze haar kinderen naar de basisschool heeft gebracht met de bamboe-bakfiets en voordat ze op weg gaat naar haar werk in de kringloopwinkel. Om 's avonds in de stemming te komen wanneer haar man van bil wilt, denkt ze even aan dat knappe koppie van Jesse Klaver waardoor ze bijna haar bed uit glibbert.

[ Bericht 1% gewijzigd door Puddington op 03-03-2017 15:48:14 ]
Don't weep for the stupid, you'll be crying all day
pi_169592150
50-plus
een zich nog altijd best jonge voelende persoon die duidelijk maakt dat hij niet seniel is...
Hij is een gezelligheidsdier (luidkeels meezingen met Ben Cramer!) en kan zich erg ergeren als mensen beweren dat hij seniel zou zijn, soms spelen zn medicijnen wat op maar verder voelt hij zich reuze hip.
Hij heeft gewoon een hekel dat die jonge gasten zn poen willen afpakken

Oja, seniel is hij ook nog lang niet, wie dat beweert is nog niet jarig!

PvdA
Ooit een succesvol vakbonds-kader-lid die een afdeling leidde met tegen de 100 leden, bij de laatste bijeenkomst kwamen slechts drie opdagen, een ervan was de hierboven vermeldde 50-plusser die dacht dat de 50-plus bijeenkomst die een week later in dat zaaltje plaats zou vinden, nu was, deze verdween onder de luide uitroep "dat hij niet seniel was, hoor".

De PvdA'er is er absoluut van overtuigd dat zn eigen ruime pensioenvoorziening en goed inkomen eigenlijk gedeeld zou moeten worden en heeft daarom voorgesteld snel een herevaluatiecommissie een rapport te laten schrijven over hoe men meer zou kunnen doen voor een eerlijker samenleving waarvan iedereen profiteert; Hijzelf zal in de commissie de voorzitter zijn (bij gebrek aan andere deelnemers , zijn de andere posities nog vacant)


Ondernemerspartij (Hero Brinkman)

Dirk S. (hij wordt liever niet bij zn volledige naam genoemd, beetje een gewoonte) loopt bij partijbijeenkomsten direkt op het lopend buffet en de gratis drankjes...
geinteresseerd vraagt hij naar de onkostenvergoedingsformuliertjes en mogelijkheden of eventueele partij-activiteiten aftrekbaar zouden zijn en wat er met de BTW-bonnetjes gebeurt...

Raakt tijdens de bijeenkomst in een geinterseerd gesprek met de 50-plusser (die weer eens een verkeerde zaal binnengelopen is) en weer die een arbeidsongeschiktheidsvoorziening te verkopen die ook uitkeert bij stormschade.
tegen half twaalf onder lichte dwang de zaal uitgezet nadat men hem weigert nog verder drankjes te serveren.
Der der den Wind der Veränderung spürt, sollte keinen Windschutz sondern eine Windmühle bauen.
  Moderator vrijdag 17 maart 2017 @ 16:54:04 #55
75043 crew  Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_169594163
Even een update voor deze stereotypen

VVD:
-Villawijkbewoners van het type meneer en mevrouw Neuteboom die vinden dat de VVD bij "ons soort mensen" hoort.
-Vinexwijkbewoners die toevallig een HBO baantje hebben en zichzelf als de hardwerkende Nederlander zien en denken dat de VVD er voor hen is.
-Laagopgeleide ondernemers zoals frietboeren en schroothandelaren
-Maffe Groenlinksers die wilden dat de VVD groter werd dan de PVV

CDA:
-Brave Jan Modaal burgers die iedere zondag bij hun schoonfamilie op bezoek gaan
-Carnavalminnende Brabanders en Limburgers die tot de incrowd van hun dorp behoren
-Boeren
-Bejaarden die van hun ouders geleerd hebben dat ze op de KVP/ARP/CHU het CDA moeten stemmen, wat er ook gebeurt.

PvdA:
-Ambtenaren, zorg- en welzijnspersoneel en ieder ander die belang heeft bij een zo groot mogelijke overheid
-Allochtonen die uit clientelistische redenen op de PvdA stemmen
-Vakbondsleden die geen onaardige baan hebben met veel privileges
-Verzuurde idealisten die de partij al jaren uitkotsen maar het niet kunnen laten er iedere keer toch weer op te stemmen

D66:
-Colbertjes dragende yuppenmannen die in de marketing, advocatuur, ict of een ander hip beroep werken of ondernemen, en dat heel tof vinden van zichzelf.
-Mensen die na hun 30e geen afstand kunnen nemen van hun studententijd
-Warrige wetenschappers, docenten of vergelijkbare beroepen met een chaotisch huishouden

Groenlinks:
-Jonge naieve meisjes die muesli als ontbijt hebben en houden van backpacken
-Geitenwollensokkentypes met een alternatieve groene leefstijl
-Mannen die wat vrouwelijk zijn
-Allochtonen die het bij de PvdA niet gelukt is
-Mensen die normaal PvdA of D66 stemmen maar daar om een of andere reden boos op zijn en daarom hun idealisme maar even bij het maagdelijke Groenlinks parkeren
-Mensen die gevoelig zijn voor holle linkse retoriek en gladde kitscherige campagnes

SP
-Langdurig werklozen die alle hoop verloren hebben dat het nog wat gaat worden
-Hoger opgeleiden die op een of andere manier nooit mazzel hebben en dat met hun gedrag ook in de hand werken
-De gestaalde kaders van de vakbond die het grootkapitaal klein willen krijgen

PVV
-Mensen voor wie nuance te moeilijk is
-Mensen die bang zijn voor alles dat vreemd en nieuw is
-Mensen die zich chronisch tekort gedaan voelen en waarbij alles altijd de schuld is van een ander is

CU
-Biblebelt light

SGP
-Biblebelt hardcore

PvdD
-Vrouwen die al iets te lang vrijgezel zijn
-Gewelddadige dierenactivisten
-Geitenwollensokkentypes met een alternatieve groene leefstijl
-Groenlinksers die het gladde imago van Jesse Klaver maar niks vinden

50+
-Egoistische babyboomers volgens wie na hen de zondvloed mag komen

DENK
-Allochtonen die uit clientelistische redenen op de PvdA stemden maar nu teleurgesteld zijn
-Aanhangers van de AK-partij

FVD
-Hoogopgeleide jonge populist en internetheld die de PVV eigenlijk te min vind en graag als Thierry, de rechtse Jesse Klaver, zou zijn
http://twitter.com/RogerV83
Winnaar van de Fok-POL Hans van Mierlo-trofee 2013 en de Andre Krouwel-trofee 2013.
pi_169614522
Nog een paar:

FvD:

- Eerstegeneratiestudent uit een arbeidersfamilie waarin iedereen PVV stemt. Was aanvankelijk ook PVV'er, maar begon zich daar toch voor te schamen omdat zijn medestudenten het steeds over 'die domme PVV-tokkies' hebben. Zoekt daarom maar zijn heil bij FvD, wat natuurlijk gewoon de PVV in een quasi-intellectueel jasje is. Heeft stiekem pikante fantasieën over lavendelboy Thierry Baudet.

- Outcast van middelbare leeftijd met een goedbetaalde baan en een redelijk stel hersens, ook al zou je dat laatste niet zeggen als je naar zijn politieke voorkeur kijkt. Heeft geen vrienden, is alleenstaand en zit tegen een zware depressie aan. Is ervan overtuigd dat de westerse wereld op de rand van de afgrond staat en is blij dat er eindelijk een serieuze partij is die zijn oerconservatieve opvattingen deelt. In tegenstelling tot de verschrikkelijke linkse media vindt hij Trump een zege voor Amerika, is een Nexit zijn natte droom en heeft hij een hekel aan de klimaathysterie, want klimaatverandering is een complot van extreemlinks.

GroenLinks:

- Intellectueel, werkzaam in de kunstsector, wonend in het oude centrum van een grote stad. Naast zich met kunst bezighouden klaagt hij in zijn vrije tijd graag over PVV'ers. Is een levensgenieter en noemt zich ook zo en voldoet nog net niet aan de criteria voor alcoholisme. Heeft eigenlijk maar weinig met de lagere klassen van de maatschappij, ook al laat hij dat natuurlijk niet merken. Deze kan ook onder D66 of PvdA gezet worden.

- Communicatiestudente uit een middenklassemilieu die voorheen niks gaf om politiek maar is gevallen voor de Klaver-hype. Waar een paar jaar geleden Justin Bieber nog haar grootste idool was, is dat nu Jesse Klaver.

VVD:

- De typische corpsbal. Is erg vol van zichzelf en heeft er nooit een seconde aan gedacht om op een andere partij dan de VVD te stemmen. Zijn studententijd heeft bijna een decennium geduurd omdat hij vooral bezig was met de studentenvereniging. Is na een jaar Rechten met 0 studiepunten gestopt om vervolgens precies hetzelfde te doen met Economie. Uiteindelijk heeft hij zijn studie Bedrijfskunde wel weten af te ronden. Dat laatste wel tot ieders grote verbazing, gezien hij 90% van zijn studententijd dronken was.

- Workaholic uit een hogere middenklassefamilie. Heeft zichzelf nog verder omhoog gewerkt en werkt nu bij een groot advocatenkantoor in Amsterdam, waar het zijn ultieme droom is om ooit partner te worden. Zit op zijn 30ste thuis met een burn-out.

- De tokkie met geld. Heeft ondanks zijn beperkte herseninhoud een relatief goedlopend bedrijf. Heeft net zoveel hekel aan buitenlanders als de gemiddelde PVV-stemmer maar houdt het toch maar bij de VVD omdat hij niks van die economisch linkse praatjes moet hebben. Rekent zichzelf tot de elite, ook al zou hij voor buitenstaanders evengoed een havenarbeider kunnen zijn.

PvdA:

- Stoffige ambtenaar die al jaren PvdA stemt en dat ook zal blijven stemmen. Kijkt in zijn vrije tijd graag naar DWDD, Pauw en het NOS-journaal en luistert uitsluitend naar The Beatles en Bob Dylan.
Puntjes.
  zaterdag 18 maart 2017 @ 20:54:09 #57
11839 DemonRage
[ Eindhoven ]
pi_169615022
PVV: Wie er drop in de pot met pepermunt gegooid? Snel eruit halen, straks smaakt alles naar drop!!
pi_169621411
quote:
10s.gif Op maandag 5 oktober 2015 14:57 schreef Straatcommando. het volgende:
Ik vind heel veel omschrijvingen erg accuraat, al heb ik vaak bij de VVD ook het gevoel dat het gewoon een jan-met-de-pet is, die denkt dat 'ie toch zeker wel goed verdient en het dus status verwerft als je VVD stemt.

Dat, of het zijn masochisten.
Of een liberale zwervert die graag door Mark Rutte wordt geplukt.
pi_169625559
quote:
12s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 20:33 schreef Pg_up het volgende:
GroenLinks:

- Intellectueel,
:') _O-
paypal.me/taaladvies
pi_169655806
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 13:24 schreef Taaladvies het volgende:

[..]

:') _O-
Nou vertel, hoe zie jij de typische GroenLinkser voor je?
Puntjes.
  maandag 20 maart 2017 @ 23:20:11 #61
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_169668220
quote:
Ik geef toe dat het voelt als een begrip uit de oude doos. De relevantie ervan is alles behalve versleten. Wat zien we ? Politieke merken met een heldere meerwaarde propositie (PMC) zijn de winnaars.

50 Plus: doelgroep ouderen. Propositie : al jaren worden ouderen verwaarloosd door de politiek ( dat zijn ouderen vervolgens ook gaan geloven). Wij van 50 Plus gaan dat veranderen. Heldere en relevante PMC.

Denk: doelgroep: Moslims. Propositie : behoud van de eigen identiteit. Wel economisch integreren, niet cultureel. Helder en voor Islamieten relevant.

Partij voor de Dieren: doelgroep zijn mensen die zich bezorgd maken over de ratrace en haar gevolgen. Propositie : een menswaardiger bestaan voor dier en mens ( Plan B).

Helder en voelt oprecht.

D66: Doelgroep sociale carrièrejagers in (semi) overheidsgeledingen. Ik ken geen leraar of rechter die niet op D66 stemt. Propositie: voor wie een balans zoekt tussen persoonlijke welstand en een duurzame wereld. Ook helder en relevant.

SP: doelgroep…..? Vind ik heel lastig. Ook sociale carrièrejagers maar dan buiten de Randstad? Propositie? De partij voor de Zorg? Opvallend want verre de meeste mensen (76 procent) zijn tevreden over de gezondheidszorg. De zorg voor ouderen? Relevant maar wel een mini-niche. Rommelig verhaal. Niet helder in haar PMC.

VVD: Doelgroep: voor iedereen met een hoge belangstellig voor de economie. De propositie: het eigen succes eerst. Dit ondanks de tirade van Rutte van enige tijd geleden over de Dikke Ik. Helder en voor de economisten onder ons ook relevant.

CDA: Zie VVD maar dan met een christelijk randje waarmee het de indruk wekt dat men net een fractie menselijker en socialer is. Behoorlijk helder en relevant.

Forum voor Democratie: Doelgroep oud-corpsleden. Propositie : het eigen succes eerst en Nederland eerst. Lijkt in veel opzichten op de PVV maar voelt beschaafder. Helder verhaal voor echte rechtse mensen die toch sociaal willen overkomen.

PvdA: Doelgroep ? Onduidelijk. De ex-voorzitter heeft het over de arbeider en identificeert zich daar ook zeer sterk mee. Maar met 38 zetels in de vorige ronde moet je ook een fors deel van de middenklasse hebben aangesproken. Asscher positioneert zich als een vriendelijke regent voor deze middenklasse. De allochtonen en de arbeiders, beide stevige pilaren onder de PvdA herkennen zich daar totaal niet in. Een belangrijk deel van die middenklasse zijn ZZP-ers. Die heeft Asscher wel heel erg in de steek gelaten. Conclusie is een rommelig verhaal. Geen strakke PMC.

Of je gaat voor een beweging


En dan resten nog de PVV en Groen Links. Deze hebben een belangrijke overeenkomst, ze positioneren zich niet als een partij maar als een beweging. Een movement. Net als Trump dat doet, eigenlijk is hij partijloos. Hij leidt een movement genaamd America First. Net als Bernie Sander dat deed door zich te positioneren als de anti-politicus. En Beppe Grillo dat doet met zijn 5 sterrenbeweging.

De PVV is een beweging gericht op een grote groep die zich ongerust maakt over de toekomst en niet zelden angstig is. Oorzaak ? De teloorgang van Nederlandse identiteit. Het is een protestbeweging die het Nederland van de vorige eeuw als ideaal schetst. Helder verhaal, hoewel Wilders wel wat steekjes heeft laten vallen in de campagne.

Groen Links heeft zichzelf geherpositioneerd van een burgerlijke grachtengordelpartij (Femke H) tot een beweging die jonge mensen met de ambitie om de wereld te veranderen sterk aanspreekt. Knap gedaan, heldere PMC.
http://www.adformatie.nl/(...)-van-de-verkiezingen
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_169669558
quote:
12s.gif Op maandag 20 maart 2017 16:59 schreef Pg_up het volgende:

[..]

Nou vertel, hoe zie jij de typische GroenLinkser voor je?
Zelfbenoemde kosmopolieten/wereldburgers, pro-immigratie, pro-vluchtelingen, anti-patriottistisch, marxistisch, elitair, sympathisant van o.a. krakers/antifa/occupy-hobbyisten, pacifistisch,
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
OV-jaarkaart, vouwfiets, drie (met harde belastingeuro's gesubsidieerde) zonnepanelen op het dak, AH bonuskaart. Verder: moestuin-aanharkende, sperzieboon-knagende, biologische rode-bieten-smoothie-drinkende grachtengordel bewoners.
paypal.me/taaladvies
pi_169669583
PVV:
•Tokkies gone wild
•Crimineel verleden
•Ikke ikke ikke en de rest kan...
•Plassen in de brievenbus en daarna janken als ze gepakt worden
•Weglopen voor problemen
pi_169669746
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 00:17 schreef Taaladvies het volgende:

[..]

Zelfbenoemde kosmopolieten/wereldburgers, pro-immigratie, pro-vluchtelingen, anti-patriottistisch, marxistisch, elitair, sympathisant van o.a. krakers/antifa/occupy-hobbyisten, pacifistisch,
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
OV-jaarkaart, vouwfiets, drie (met harde belastingeuro's gesubsidieerde) zonnepanelen op het dak, AH bonuskaart. Verder: moestuin-aanharkende, sperzieboon-knagende, biologische rode-bieten-smoothie-drinkende grachtengordel bewoners.
O, en niet te vergeten antisemitisch:

C7ZTJRoX0AAN8HX.jpg
paypal.me/taaladvies
pi_169669788
Typische D66-hedonist:
quote:
1s.gif Op maandag 20 maart 2017 23:50 schreef youngdavid het volgende:
Waarom zijn er mensen die denken dat hun subjectieve mening toestemming geeft om anderen hun vrijheden te beperken?
Neem wiet als voorbeeld. Ik rook zelf geen wiet en zou het waarschijnlijk ook niet gaan doen maar ik zou het een onjuist argument vinden om voor anderen te bepalen wat zij moeten doen.

Klacht: mensen die de vrijheden van anderen het liefst willen ontnemen.
paypal.me/taaladvies
  Moderator dinsdag 21 maart 2017 @ 04:19:51 #67
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_169670283
VVD : Dat is een lastige. Dat is óf een Jan met de pet die zichzelf een status aan wenst te meten door een stem op de VVD, ook al gaat dit tegen al zijn standpunten in, is dus niet geïnteresseerd in politiek en stemt op een poppetje en stoere kreten.

off

Dat is die ene vervelende baas van vroeger die je altijd onbetaald eerder naar huis stuurde, zelf geen hol uitvoerde en altijd kritiek op anderen had. Nul inlevingsvermogen.

CDA : Iemand die vanaf kinds af aan elke zondag naar de kerk werd gesleept, maar sinds de puberteit zelf bepaalt wat 'ie doet. Heeft dus nog altijd dat christelijke wijzende vingertje maar durft inmiddels wel wat meer afstand te doen. Wiet is bah.

D66 : light elitaire snobben die de EU als een federale staat (willen) zien. Nooit echt ergens een uitgesproken mening over, tenzij het over de PVV is, want de PVV is bah. Oh en iedereen die tegen de of een EU in welke vorm dan ook is, is ook bah. Israël is ook bah.

PvdA : Leraar/Ambtenaar met een verstoord wereldbeeld. Is een beetje blijven hangen in de jaren 80/90. Is tevens te ruiken en te zien aan de kledij die deze persoon draagt. Veelal idealistisch, maar ook totaal onrealistisch.

50 + : Net iets te dikke babyboomer die zijn hele leven lang gebruik heeft kunnen maken van talloze, royale regelingen. Heeft waarschijnlijk minder effectief gewerkte uren dan Paris Hilton ; is desondanks van mening dat hij hetzelfde verdiend als alle anderen die hem voor zijn gegaan. Jeugd interesseert hem niets. ''Die hebben het immers heel goed met hun smartphones en grote tv's'' typisch na mij de zondvloed kiezer. Zou hoogstwaarschijnlijk voor een nexit zijn.

GL : Iemand die vroeger in een psychose is geraakt na het roken van tarwevrije glutenarme Nederwiet en daar nooit uit is gekomen. Leeft in een parallelle samenleving die niet overeenkomt met de werkelijkheid. Iedereen die het niet met hem eens is, is een racist, fascist of iets in dat rijtje. Wil graag zijn eigen wereldbeeld opdringen aan anderen, maar wil niet dat hij zelf ervaart wat zijn keuzes met de maatschappij doen.

Off.

Een naïeve linkse studente met natte flamoes die geilt op klaver (serieus ik heb echt geen anderer verklaring voor al die zetels)

PVV : Minimaal 1x gedotterd in het leven. Vaste klant bij de aldi ; doet vriendelijk tegen het meisje met hoofddoek achter de kassa, maar roept thuis (en vooral op internet, liefste met naam en toenaam op feesboek)dat ze allemaal moeten opkankeren. Altijd boos bang en verontwaardigt. Veelal zeer laagopgeleid, is voor een betere economie maar koopt het liefste alles in Duitsland.

DENK : TURKIYE ALTIJD NUMMER 1 LAN

FvD : Mensen die zich eigenlijk nergens in kunnen vinden en tegen het etablissement willen schoppen, maar dat dan op een wat ''hoger niveau'' dan de PVV dat doet.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  dinsdag 21 maart 2017 @ 04:27:12 #68
463796 bijstandboy
jij al uitkering heb?
pi_169670286
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 00:18 schreef Atak het volgende:
PVV:
•Tokkies gone wild
•Crimineel verleden
•Ikke ikke ikke en de rest kan...
•Plassen in de brievenbus en daarna janken als ze gepakt worden
•Weglopen voor problemen
Wanneer komt de documentaire huilen met kuzu uit? ben wel benieuwd naar de hoogtepunten, mijn idee is:
* Erdogan knuffelen in je eigen taaltje
* Ontkenningsfase Armeense genocide
* Koerden onderdrukken
* Witwassen in je theehuisje
* Nederlandse cultuur verpesten
* Dominant gedrag vertonen
* Islamitische Staat voorzien van olie
* Pvv-ers bashen

I rest my case :')
pi_169738644
quote:
9s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 16:23 schreef Reya het volgende:
Beschuldig je Asscher van dubbele agenda?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')