abonnement Unibet Coolblue
pi_156458766
Jeeej sticker slaapt door!! En :* voor kyara, en ook O+ voor de meiden van kyara, zo schattig!!
Jolie ging eigenlijk direct op de wc always, of anders het potje alleen in de wc ruimte gebruiken(ik noem maar wat).En samen spelen doet ze hier pas sinds een maandje ofzo, en dan eigenlijk alleen met "bekende" kindjes. Vreemde kindjes mogen niet eens wijzen naar haar spullen.

Hier had madame last van de after birthday dip. Hopelijk gaat het morgen weer wat soepeler, we gaan nl met de trein even naar de stad want grote broer heeft studiedag. Lekker wat eten in de markthal, en even winkelen.
pi_156458887


[ Bericht 100% gewijzigd door Kyara op 29-09-2015 20:41:04 (tmi) ]
pi_156458977
Samen spelen doen ze hier al heel lang :+ Mijn meiden dan. Maar sinds een half jaartje of zo spelen ze ook echt met z'n drietjes. Spelen ze treintje of verstoppertje (waarbij ze zich dan alledrie gaan verstoppen terwijl M tot 10 telt en de meiden maar lukraak getallen roepen). Of ze zijn koks en koken en laten elkaar eten proeven O+
  maandag 28 september 2015 @ 21:44:08 #179
378192 -mandy-
I am who I am
pi_156459853
Wat een zorgen Kyara, hopelijk brengt het traject jullie duidelijkheid :*

Gefeliciteerd Ymme!

Sticker slaapt door! *O*
Mijn leven begon voor de 2de keer toen ik Djeez ontmoette en werd compleet op 26 april 2013 met de geboorte van onze zoon.
  maandag 28 september 2015 @ 21:46:55 #180
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156459955
Pfff, snap je zorgen Kyara :*
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
pi_156460408
Spannend zeg, Kyara. Heel veel succes!

Ik heb morgen de eerste echo voor het broertje/zusje van mijn kleine spruit. Dat hoort hier eigenlijk niet te staan, maar oké. Ik vind het best wel spannend. Ik ben ergens tussen de 5 en de 8 weken zwanger. Ik denk zelf dat ik net 5-6 weken zwanger ben; maar goed, je weet maar nooit bij mij.

Ik kwam er bij mijn kereltje ook pas achter toen ik al 10 weken zwanger was. Hij gaat in ieder geval zoals gewoonlijk lekker naar de opvang. Dan kunnen zijn vader en ik samen naar het ziekenhuis.

Vandaag liep ik in het park met mijn snoetje bij de beestjes - wilde hij een haan oppakken. De haan vond van niet en flipte. Hij pikte hem op zijn jas en riep heel hard kukelekuuuu. Nou, dat gezichtje van mijn kind... WOW. Hij had geen pijn maar hij schrok zich een hoedje. Volgens mij heeft hij één van de eerste jeugdtrauma's opgelopen... Pffff.
pi_156461331
Kyara, dat van die 5 stappen verder denken herken ik wel, zowel van mezelf als van Ellie. Zij liep wel snel, maar klimmen en springen doet ze niet en andere kindjes vindt ze heel erg eng. ze gaat ook niet op een klimrek als daar anderen zijn, bijvoorbeeld. Dus ook de angst is herkenbaar :*.
Wbt zindelijk worden is dat heel lastig, ik heb daar als kind zijnde voor bij een kinderpsycholoog gelopen. Ik weet niet of dat geholpen heeft - het was een buikgriep die mij toen over de streep trok, maar of je dat nou wil?

Nou ja, wat ik ook al eerder zei, ik weet of je er blij van wordt dat ik dingen herken, maar ik weet wel dat je hem het allerbeste een luisterend oor kunt bieden, evenals je steun. Hoe moeilijk dat soms ook is :*.
Home is where the O+ is...
pi_156461586
Cwen, dank je wel voor je post. We proberen hem hierin goed te bereiken. Soms is dat om hem toch net even dat zetje te geven, soms is het om hem juist te beschermen. Het is soms een wankel evenwicht tussen grenzen opzoeken en er overheen gaan.

En ik vind het heel fijn en heel knap dat hij zelf ook actief bezig is om zelf de confrontatie op te zoeken met bepaalde angsten.

Hij si trouwens niet bang voor andere kindjes. Hij vindt ze wel interessant. Maar wel vaak meer observerend dan actief deelnemend aan het spel.
pi_156462021
Dat is zeker heel erg knap van hem! Om het in Ellie's woorden te zeggen is dat 'zo moeilijk' en het is super dat hij zichzelf daarin al uitdaagt. Hij komt 'er' wel :*.

Heel fijn ook dat jullie hem begeleiden. Hopelijk kan een klein zetje hier en daar helpen en heeft een hulpverlener nog tips. Geef M daarin ook de ruimte, denk ik.

Zijn er op school nog dingen mogelijk? Alle klassen zo groot?
Home is where the O+ is...
pi_156462240
Geen idee, gesprek met school wil ik ook nog wel aanvragen. Ook omdat een goede begeleiding vanuit school belangrijk is en dat hangt dus ook wel samen met de leerkracht. Met meer kennis over hem, kunnen ze hem ook bij iemand plaatsen die hem daarin kan en wil begeleiden op een manier die voor hem werkt.

Hij heeft ook veel aan de gymleraar bij peutergym, dat geeft hem nu ook zelfvertrouwen. Mooi om te zien.

Maar hoop dat hulp net even meer handvatten kan geven zodat we ook het zindelijkheidsprobleem kunnen aanpakken.
pi_156469398
Goede begeleiding is zo belangrijk. Wat dat betreft hebben wij het heel erg getroffen met Yaro zijn juf. Zij kan lezen en schrijven met hem. Niet dat er natuurlijk altijd ruimte is om het op die manier te doen die bij hem past, want ze heeft nog 24 andere kindjes. Maar wel om hem dan duidelijk te maken dat het nu even niet kan op die manier. En dat pikt hij heel goed op.

Gym blijft wel lastig, maar de gymleraar stimuleert hem daar ook in. En bij zwemmen zijn wij overgegaan naar privéles zodat hij de aandacht kreeg om over zijn angsten heen te gaan. Dat was ook een hele goede zet.

In gesprek over handvaten gaan lijkt me heel verstandig. En ook in gesprek gaan met school. Bij ons op school doen ze ouder vertel gesprekken, waarin de ouder aan het woord is over het kind. Ik vond dat wel heel prettig.
pi_156471207
Kyara, ik zie veel dingen van Chris terug in je verhaal. Bij het KDV moest hij tot 3 jaar echt overgedragen worden aan een juf en wilde hij bij haar vandaan de zaal verkennen na 10 minuten. Met wat werk hebben we dat kunnen ombuigen in het neerzetten op de fauteul in de zaal waar hij dan ook zeker 10 minuten zat rond te kijken voor hij los kwam. Het is ook weleens 30 minuten geweest op een slechte dag. Het werd tegen het eind wel iets beter. Maar die stoel heeft hij altijd als buffer gebruikt.
En toch is hij in de kleuterklas zo binnengegaan en heeft er nooit een kik om gegeven. Ik heb het ook bij de juf aangegeven, zowel voor een gesprek als het dossier van het KDV. Maar ze wilde eerst zelf hem leren kennen. Natuurlijk wel met de korte aanwijzigingen die wij gegeven hadden bij de wendag. Na 2 weken hebben we het KDV dossier samen bekeken en samen tot de conclusie gekomen dat het niet zo erg was als het leek. Dat hij eigenlijk prima meedraaide. Natuurlijk aan de verlegen kant, sociaal niet sterk en snel overdonderd, maar toch ook wel sociaal genoeg om mee te doen. We waren ook allebei blij dat ze het dossier niet eerder had gezien. Nu was het echt haar eigen visie en aanpak die ze op chris af kon stemmen. Dat werkte ook goed. Ze is ook naar hem blijven kijken. Soms hoefde hij een verplicht werkje niet te doen, omdat de klas druk was en hij dus genoeg energie nodig had om zich sociaal staande te houden. Hij koos zelf op die momenten een simpel werkje uit. Juf zag dat zo'n simpel werkje nodig was en heeft het laten gaan. Hij was toch slim genoeg om met de klas mee te draaien, met of zonder dat werkje..

Die handvaten zou ik wel aangrijpen. Wie weet komen er nog goede tips uit.
Ik weet ook dat Chris en een ander kindje van hier samen optrokken tot ongeveer 3,5/4. Daarna ging bij Chris de knop de goede kant op. Dat andere jochie had inderdaad iets ASS-igs. Chris had last van peuter-verlegenheid/angsten. Ik wil alleen even zeggen dat je niet gelijk moet panieken. Maar bekijk het per situatie en pak hulp aan waar nodig.
pi_156475958
Fijn om te lezen DF! Hoop dat het hier ook die kant op gaat.
pi_156491180
Mijn echo was goed! Ik heb naast een peuter ook een kindje in de maak; 6 weken en 3 dagen zwanger. We zagen al een kloppend hartje. Helemaal geweldig. Heeft jullie peuter al een broertje of zusje? Hoe gaan ze daar mee om? Ik denk niet dat mijn druif dat al begrijpt, dus ik denk dat hij het pas over een maand of 3/4 hoeft te weten dat er een baby in mijn buik zit. Anders duurt het ook gelijk zo heel lang voor hem.
pi_156491455
Wat fijn! Gefeliciteerd!

Ik heb 3 peuters. Die hebben allemaal een broertje en/of zusje(s) :D
Maar mijn oudste was net 2 weken 1 toen zijn zusjes geboren werden dus die snapte er sowieso geen bal van.

Maar er zijn wel een aantal peuters hier die net grote broer/zus zijn geworden of dat komend jaar gaat worden. :Y

Misschien vindt je Zwangerschap & geboorte ook leuk om mee te schrijven?
  woensdag 30 september 2015 @ 08:53:45 #191
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_156491589
Kyara, spannend traject. Ik kan me de zorgen goed voorstellen, maar wel fijn dat er naar gekeken wordt.

Wat fijn kussentje!
Ik zou het denk ik pas vertellen als je buik echt boller wordt, dan is het voor peuter denk ik iets tastbaarder :) No pun intended ;)
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_156491650
Kussentje, wat goed!
Mijn oudste was 3,5 toen ik zwanger was. We waren aan het klussen. Op maandag vroeg hij of hij een broertje/zusje kreeg. Op woensdag had ik de positieve test in mijn handen :)
We zijn het hem wel gaan vertellen toen mensen om ons heen het ook wisten. Vanaf een week of 6. Maar hij was al een oudere peuter. Dat scheelt een hoop denk ik.
Hij ging ook mee naar de VK. We hebben hem niet veel verteld, maar gewoon antwoord gegeven op zijn vragen. En waar nodig een beetje extra informatie gegeven. Dat is eigenlijk heel geleidelijk gegaan. Tegen de tijd dat ik hoogzwanger was zat hij op school. Dus had hij er ook minder "last" van.
pi_156491699
Ik hoop dat het bij jullie ook zo gaat Kyara, en fijn te lezen dat het bij jullie zo goed is gegaan DF.
Ik vraag me vaak af hoe Ow het straks gaat doen, ook echt superverlegen. Maar zie er vooral een groot voordeel in dat hij zeer waarschijnlijk 2,5 jaar zal kleuteren. Kunnen we het in het begin rustig aandoen.

Gefeliciteerd kussentje! Superleuk!
Ik heb een peuter van 2,5 en nu een bijna dreumes (over 4 nachtjes). Ow snapte het wel dat hij een broertje kreeg (hij was een jaar en negen maanden toen). We hebben de laatste maand iedere dag "wat zit er in je buik mama" voorgelezen. Verder vond hij het reuze interessant. Nu vindt hij het ook nog steeds superleuk, want hij kan met Js spelen. O+
pi_156491762
Kyara, jammer dat de aangeboden hulp niet bij jullie paste. Hopelijk nu via via wel iets waar je je goed bij voelt :*.

Kussentje, gefeliciteerd! Mijn peuter was net 2 geworden toen ik een positieve test had. We hebben hem met ca. 10 weken ingelicht, maar het bleef voor hem erg abstract tot de geboorte. Hij ging ook mee naar de 'babydokter' en papa heeft een knuffeltje met hem gekocht voor als de baby geboren werd. Na de geboorte was hij wel enorm van slag. Baby was lief en interessant, maar papa en mama moesten het ontgelden met veel driftbuien en niks was goed. Dat heeft best een tijd geduurd. En nog wel dat hij gaat muiten als we even met zijn broertje bezig zijn. Maar hij zegt dagelijks dat zijn broertje zo lief is en hij wil steeds met hem spelen en knuffelen, dat is heel O+ O+.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_156491774
WTF, Js is toch net geboren??? Hoezo bijna dreumes :o
pi_156491798
Oh we hebben trouwens over 2 weken een intake bij een praktijk met orthopedagogen en kinderpsychologen. Intake is zonder M. Ze willen ook een sensorisch profiel opstellen. Iemand hier ervaring mee toevallig.
pi_156491900
quote:
2s.gif Op woensdag 30 september 2015 09:09 schreef Kyara het volgende:
WTF, Js is toch net geboren??? Hoezo bijna dreumes :o
Ja, bizar he! Over 4 nachtjes al :o Ik snap het ook niet helemaal hoor!

Geen echte ervaring mee, maar heb ze wel een paar keer gezien/besproken met ouders.
Er wordt bekeken welke zintuigelijke prikkels er als fijn en "vervelend" worden ervaren. Inzicht daarin kan goede handvatten geven.
Ik hoop dat dat bij jullie ook zo gaat zijn :*
pi_156491901
Welkom Kussentje, en gefeliciteerd!
Mijn oudste was nét 3 toen zijn zusje werd geboren. Had het leeftijdsverschil vroeger graan kleiner gezien, maar het was niet anders, en nu ben ik er eigenlijk wel heel blij mee. Verschil is groot genoeg om niet teveel in elkaars vaarwater te zitten, maar toch ook nog klein genoeg om samen te spelen.

Spannend Kyara :* Geen ervaring, maar zo'n hele praktijk klinkt wel goed. Zoveel verschillende mogelijkheden, dan is er vast wel een passende bij jullie en M.
pi_156491989
quote:
1s.gif Op woensdag 23 september 2015 22:03 schreef Susie het volgende:

[..]

Ik mag niet meezingen :( Vandaag hele discussie over het let it mo :D
"Nee! Jij moet niet zingen :( !"

Herkenbaar :D :')
  woensdag 30 september 2015 @ 09:30:08 #200
318546 Mevr_Mus
Met Mini_Musjes
pi_156492062
Kyara, wat een zorgen om jullie grote peuter :*
Oude (on)bekende.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')