abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_156322072
Welkom in het Peutertopic!!

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki: http://wiki.fok.nl/index.php/Ouder%28s%29_Kalender



[ Bericht 21% gewijzigd door Shandaly op 23-09-2015 15:03:15 ]
pi_156322143
Laatste post uit het vorige topic:
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2015 14:33 schreef Deepfreeze het volgende:

[..]

Klopt, ik heb het ook aangepast naar mijn eigen ideeen. Ik gebruik de gang echt alleen bij uitzondering. Chris heeft er ook niet veel gezeten. Hij liep er soms ook zelf naartoe als hij even wilde kalmeren. Daan zit er ook nauwelijks. Niet eens per maand denk ik. Omdat ik het prima afkan met uitleggen meestal.
Bij ons gaat Lars wel eens op de gang zitten, als hij last heeft van z'n zusje ;)
Ik zie het ook niet echt als een strafhoekje, meer als 'kalmeerplek', of stiltehoek ("Net als op school, hè mam?")
pi_156322618
Bedankt voor de tips weer :). Eva Bronsveld ken ik in ieder geval van het boek, ik ga even zoeken naar haar workshops. Ook Tischa Neve en Buro Bloei ga ik eens inspecteren. Mijn vriend en ik hebben geregeld discussies hoe we dingen aan kunnen/willen pakken en ik reageer van nature meer vanuit de principes van onvoorwaardelijk ouderschap. Ik vind het mooi, maar ben er nog niet zo in thuis en bij veel 'buien' raak ik ook mijn geduld kwijt. Vriend is sowieso al minder geduldig en daarnaast is onvoorwaardelijk ouderschap behoorlijk nieuw voor hem (en hij is nog bezig met accepteren dat opvoeden wat anders uitpakt dan hij van tevoren in zijn hoofd had). Ik probeer hem wel mee te nemen daarin, maar dat is lastig als je zelf ook nog zoekend bent ;). Vandaar dat het me goed leek om een keer iets gezamenlijk te doen, zodat we allebei de informatie krijgen.

Als I. echt te ver gaat (herhaaldelijk broertje of ons pijn doen bijvoorbeeld, praten is dan een gepasseerd station, dan gaat mijn 'beschermende macht' in, zeg maar), gaat hij ook mee naar de gang om hem uit de situatie te halen (met één van ons). Dat werkt helaas bijna nooit als hij in zo'n bui is. Hij gaat dan gewoon door, inclusief afwisselend lachen/ gillen/ schreeuwen. Dan zeg ik dus dat ik ook wegga, omdat ik me niet pijn laat doen door hem. Pas als hij dan alleen is, lijkt het kwartje te vallen dat hij echt over een grens is gegaan. Maar ik vind het vervelend dat ik hem daarvoor eerst alleen moet laten. Fysiek vasthouden werkt uiteindelijk ook wel, maar dan is hij eerst een minuut of 2 aan het spartelen onder luid geschreeuw "LAAT ME LOS MAMA IK WIL NIET DAT JE ME VASTHOUDT JE DOET ME PIJN". Tot het moment dat hij weer 'bereikbaar' wordt, dan geeft hij meestal aan dat hij een doekje wil om neus te snuiten en tranen te drogen. Maar hem tegen zijn zin stevig vasthouden vind ik ook erg heftig. Ik zou graag leren hoe ik deze driftbuien voor kan zijn, want eenmaal op dat punt kost het ons zoveel negatieve energie...
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_156323194
Heel herkenbaar Phaidra, precies wat je beschrijft. Die boosheid maakt het echt zo moeilijk om door te dringen. We hadden vanochtend nog een onvervalste driftbui omdat ik op verzoek van M op de parkeerplaats parkeerde en niet in de garage, waarna hij van gedachten veranderde en loeiboos op me werd omdat ik de al geparkeerde auto niet ging verplaatsen. Pas nadat ik hem even alleen liet in de auto om af te koelen bedaarde hij. Om vervolgens te zeggen dat hij boos op zichzelf was omdat hij verkeerd gekozen had. En dat vind ik dan zo knap van hem, hoe hij dat voelt en verwoordt en ik kan me zijn onmacht zo goed voorstellen. Ik zou hem dolgraag direct steunen in zijn gevoel daarover, maar ik weet soms niet goed hoe ik eerst door die muur van kwaadheid gericht op mij heen moet breken. Soms lukt dat heel goed maar het valt of staat wel met mijn energie en de lucht in mijn hoofd.
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_156323599
M stond vandaag bij de auto te mompelen, beetje vreemd. Ineens vraagt hij "Mama, hier staat toch Citroen?" "Maar waar is dan de letter s gebleven?"

Vond ik eigenlijk best knap.
pi_156323612
Maar is die boosheid iets wat er niet mag zijn? Ik vind het heel gezond om wel eens boos te zijn, anderen pijn doen is een no-go maar wij bieden dan een alternatief (op kussens inslaan oid). Woede zit zo onder je huid, dat moet er echt uit is mijn ervaring. Ik weet niet beter dan de woede er gewoon te laten zijn, en pas erna de schade te herstellen.
pi_156323857
Phaidra, wat herkenbaar het zoekende zijn in de oo. Ik vind het idee heel mooi, maar maak echt nog zoveel fouten daarin. Succes met je zoektocht :*

Cs, dat is echt heel knap dat hij zo kon benoemen dat hij boos op zichzelf was.

Kyara, dat is echt goed O+
pi_156323918
Oh en over driftbuien voorkomen: daar kan ik een boek over schrijven, gelukkig heeft Eva Bronsveld dat al gedaan :P Het Temperamentvolle kind, echt heel waardevol :)
pi_156323947
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2015 15:58 schreef L-E het volgende:
Maar is die boosheid iets wat er niet mag zijn? Ik vind het heel gezond om wel eens boos te zijn, anderen pijn doen is een no-go maar wij bieden dan een alternatief (op kussens inslaan oid). Woede zit zo onder je huid, dat moet er echt uit is mijn ervaring. Ik weet niet beter dan de woede er gewoon te laten zijn, en pas erna de schade te herstellen.
Weer iets om over na te denken.
Want de moeite die ik er mee heb zit inderdaad meer bij mijzelf. Dat ik ergens op tijd wil zijn bijvoorbeeld, of dat ik het te koud vind om een kind op de grond te laten liggen of gewoonweg omdat ik heel slecht tegen het hele boze gehuil kan.
pi_156324075
Herkenning hoor. Toen mijn oudste het wat moeilijk had na de geboorte van Sticker kon ik heel slecht tegen zijn 'voortdurende boze bui' zoals ik het noemde. Niets was goed, alles was stom, om alles werd hij boos, OM ALLES. Ik heb meer dan eens mijn geduld verloren toen, omdat ik in mijn hoofd heel erg had: 'Na alles wat ik heb moeten doorstaan ga je ook nog eens boos tegen mij doen? Tegen MIJ?! Terwijl ik alles uit mijn handen laat vallen om voor jullie te zorgen, dit verdien ik niet' etc etc. Maar echt, een kind van vijf heeft weinig te maken met mijn issues, dat moest ik echt bij mezelf gaan zoeken. En dat inzicht hielp wel, ik werd wel een stuk leuker toen ik niet alles wat hij deed (of voelde) zag als een persoonlijke aanslag op mijn moederschap :)
pi_156324118
Volgens mij zien een paar mensen hier trippleP ook echt als iets negatiefs. Zo hard is het voor mij gevoel nou ook weer niet. Het helpt je vooral door de moeilijkste momenten heen. En dan gecontroleerd, ipv uit onmacht. Het helpt bij ouders die echt de grip kwijt zijn toch wel goed.

Ook kon ik het wel aardig vinden met de favo pedagoog van mijn turkse vriendin. Dat is Adem Günes. Vooral gericht op de kinderen tot 7. Ik paste daar met chris ook perfect binnen, Daan weer minder qua karakter. De vriendin vond het principe fijn, maar moest er te hard voor werken om het voor elkaar te krijgen bij haar kinderen. Dat zie je wel vaker. Of het nou deze of trippleP is. Als het te ver van je eigen af ligt, en je een toneelstukje opvoert, is het moeilijk om het vol te houden.
Waarom dan niet je eigen alternatief met stukjes van alles. Ook als ouders kan er wel een verschil in aanpak zijn. Ik ben wat meer consequent, mijn man is beter in dingen al pratend ombuigen. Ieder zijn kwaliteit ;)
pi_156324184
Eens hoor DF. Needless to say, ik ben geen fan van Triple P, maar ik denk wel dat het een goede manier is voor mensen die bij nul beginnen, en die in de verste verte niets hebben met natuurlijk opvoeden. Dan is het maar wat fijn als er een leidraad is om je aan vast te klampen, lijkt me. :)
pi_156324609
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2015 16:15 schreef L-E het volgende:
En dat inzicht hielp wel, ik werd wel een stuk leuker toen ik niet alles wat hij deed (of voelde) zag als een persoonlijke aanslag op mijn moederschap :)
Dat laatste is wat bij een leermoment is. Ik zie inderdaad vaak haar gedrag als persoonlijke aanval.
Ik weet in mijn hoofd dat het niet zo is. Maar mijn hart gelooft het dan niet zo
pi_156324639
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2015 15:58 schreef L-E het volgende:
Maar is die boosheid iets wat er niet mag zijn? Ik vind het heel gezond om wel eens boos te zijn, anderen pijn doen is een no-go maar wij bieden dan een alternatief (op kussens inslaan oid). Woede zit zo onder je huid, dat moet er echt uit is mijn ervaring. Ik weet niet beter dan de woede er gewoon te laten zijn, en pas erna de schade te herstellen.
Dat is wel een struikelblok voor mij idd. Dat het helemaal niet mijn taak is om boosheid weg te poetsen. Maar in de praktijk blijkt het ook dat I. gewoon geen genoegen neemt met het alternatief van slaan op een kussen. Hij wil mama/papa/broertje pijn doen (en zegt dat ook letterlijk), niet het kussen. En daar raakt hij me heel persoonlijk. Dus ja, dát gedrag wil ik voor zijn. Inmiddels weet ik wel dat het veel voorkomt uit overprikkeld raken, honger/dorst hebben of naar de wc moeten (o.a. waarschijnlijk). Het is alleen zo lastig dat hij kan omslaan als een blad aan een boom. Op andere momenten is hij ook wel boos, maar lukt het om het om te buigen (al vraag ik me al schrijvend af of ik dat dus wel moet willen/doen, zou het niet al helpen om die boosheid er meer gewoon te 'laten zijn'?). Eenmaal overprikkeld komt helemaal niets meer bij hem binnen (en vraag ik me wel eens af of het normaal is of dat er toch iets meer aan de hand is dan simpelweg veel temperament).

Wow Kyara, wat knap van M!!! :o
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_156324786
Phaidra, misschien raak je daar al de kern. Dat hij steeds een klein beetje boos is, dat je (met de beste intenties) dat weet om te buigen waardoor het er niet helemaal uit komt, en uiteindelijk zijn emmer alsnog overloopt en je in 1 keer alle opgekropte boosheid krijgt?

Ohw Kyara, maak 'm maar vast lid van Mensa!
pi_156324973
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2015 15:58 schreef L-E het volgende:
Maar is die boosheid iets wat er niet mag zijn? Ik vind het heel gezond om wel eens boos te zijn, anderen pijn doen is een no-go maar wij bieden dan een alternatief (op kussens inslaan oid). Woede zit zo onder je huid, dat moet er echt uit is mijn ervaring. Ik weet niet beter dan de woede er gewoon te laten zijn, en pas erna de schade te herstellen.
Je hebt volkomen gelijk hoor. Zoals ik eerder al zei is het mijn hang naar harmonie. Ik word fysiek enorm onrustig van het lawaai en verdraag dat zeker als ik gestresst ben maar slecht. En wat je verder beschrijft (en wat ik gisteren zei) voel ik me inderdaad op zulke momenten ook enorm miskent in het feit dat ik ook alleen maar heel erg mijn best doe. Ik weet dat dat niet bij mijn peuter ligt maar het vóelt vaak zo anders (mijn kind lijkt nogal op mij hé, qua gevoeligheid :+ )

Dus hoewel ik inderdaad mijn eigen aandeel erin inzien (vaak een dag later vooral heel helder :P ) heb ik er moeite mee dat we alle verbinding en contact kwijtraken op zulke momenten en daarna weer op moeten bouwen. Plus dat ik vind dat er grenzen zitten aan hoe je je gedraagt tegenover anderen, ook als je boos bent. Ik zou het graag meer samen oplossen.
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_156325003
Knappe M inderdaad! ^O^
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_156325079
CS, hoe oud is jouwes?

Ik kan je vertellen dat het omgaan met die boosheid ook echt beter gaat naarmate ze ouder worden. Oudste is nu 7 en richt zijn boosheid tegenwoordig alleen nog maar op spullen, niet op mensen (dit klinkt niet perse heel opbeurend he? :') ;( )

Serieus, hij leert in te schatten wanneer het tijd is zich terug te trekken, hij voelt een boze bui aankomen en kan op tijd ingrijpen, hij geeft aan dat zijn hoofd vol is (wat zo'n bui enorm triggert), ouder worden helpt ook al veel daarin :)
pi_156325084
Ik vind het soms ook moeilijk dat je door dat soort buien bijna op je tenen gaat lopen om niks te triggeren. Want soms is er gewoon weinig voor nodig om zo'n bui te triggeren. Daarin lijken M en J ook best wel op elkaar.

en vorig jaar dacht ik dat D de "moeilijkste" van de 3 was :')
pi_156325141
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2015 16:50 schreef L-E het volgende:
Serieus, hij leert in te schatten wanneer het tijd is zich terug te trekken, hij voelt een boze bui aankomen en kan op tijd ingrijpen, hij geeft aan dat zijn hoofd vol is (wat zo'n bui enorm triggert), ouder worden helpt ook al veel daarin :)
:Y

dit merk ik bij mijn M nu ook al inderdaad. Ik kan hem nu ook aanspreken op zijn boosheid door het te benoemen en dan kunnen we er over praten. Soms staat hij dan ook verwoed zijn tranen weg te vegen, wat niet altijd lukt, en ook niet hoeft natuurlijk, maar het praat wel makkelijker zonder gierende halen. En vaak kunnen we nu ook wel een oplossing bedenken samen. Zo fijn.
pi_156325200
Communiceren met kinderen is fijn :)

On that note: afgelopen week hoorde ik Oudste 'homo' zeggen tegen een klasgenootje. Dus ik HOEZO WAT ZEG JE WAAROM DOE JE DAT

Hij: :? Zich van geen kwaad bewust. Hij kijkt me appelig aan en zegt: Homo sapiens betekent 'mens' mam, weet je dat niet eens :{w

:')
pi_156325250
_O-
pi_156325310
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2015 16:50 schreef L-E het volgende:
CS, hoe oud is jouwes?

Ik kan je vertellen dat het omgaan met die boosheid ook echt beter gaat naarmate ze ouder worden. Oudste is nu 7 en richt zijn boosheid tegenwoordig alleen nog maar op spullen, niet op mensen (dit klinkt niet perse heel opbeurend he? :') ;( )

Serieus, hij leert in te schatten wanneer het tijd is zich terug te trekken, hij voelt een boze bui aankomen en kan op tijd ingrijpen, hij geeft aan dat zijn hoofd vol is (wat zo'n bui enorm triggert), ouder worden helpt ook al veel daarin :)
Hij wordt over 4 maanden vier. Ik vind het opbeurend hoor :P ik merk dat het inderdaad langzaamaan makkelijker wordt, we kunnen nu na de boze bui weer praten.

Ik ga bij gelegenheid eens proberen om hem echt helemaal te laten in zijn boze bui en te kijken wat er gebeurt. Wat ik nu merk is, dat als ik rustig blijf en het niet probeer op te lossen, maar me wel met hem blijf bemoeien (aankleden om de simpele reden dat we ergens heen moeten), dat het alleen maar escaleert en hij kwader en kwader wordt. Dat stopt pas als ik heel duidelijk een grens trek. Maar misschien moet ik maar eens gaan kijken wat er gebeurt als ik mijn klep houd en er niets moet.

Phaidra, dat lijkt me een moeilijke gedachte :*
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_156325503
HAHAHA LE, die gedachtenkronkels he, geniaal :D

Ennehm, ik weet niet of het heel erg is, maar Kyara, ik snap de citroen-grap niet. Waar moet er in vredesnaam een s in dan?? Volgens mij is jouw zoon gewoon slimmer dan ik ben ;(

En en en... mijn man komt dus net naar me toe en zegt gewoon, out of the blue, dat hij de laatste tijd heel erg over een tweede kindje na heeft gedacht en dat hem dat eigenlijk wel leuk lijkt. Nou, ik viel dus van mijn stoel, met open mond, klapperende oren, de hele reutemeteut. En nu ben ik een klein beetje verliefd op het idee O+ Dus wie weet jongens, wie weet... :)
Sarcasme. Herken het.
pi_156325533
Ik dacht dat je al bezig was Spirit :D
pi_156325554
:D Hoe kom je daar nu bij?! Nee joh, we zijn net aan het genieten van af en toe doorslapen. Slapen O+
Sarcasme. Herken het.
pi_156325575
Ik dacht de hele tijd dat jij Savvy was, en ik sluit het ook nu nog niet uit. Maar ik pak toch even mijn kloon-excelletje erbij :7

Maar jeej, een tweede! Ooit! O+
pi_156325607
Oh hahahaha, dat vroeg Lot me laatst ook al via facebook :D Maar nee, helaas pindakaas. Het mystery duurt voort :7

En daarbij, met Isa hoefde manlief alleen naar me te kijken en ik was al zwanger, dus ik kan dat hele topic geloof ik wel skippen :@
Sarcasme. Herken het.
pi_156325649
Mijn vriendin raakte bij haar eerste onbedoeld door de spiraal heen zwanger.

Bij de tweede was ze, zonder anticonceptie uiteraard, bijna een jaar bezig. Met dezelfde man.

Je weet het niet!
pi_156325777
Ik heb al een andere kandidaat voor de Savvy-positie :7
pi_156325973
Nee je weet het ook niet, maar het is binnen onze familie een soort van grap dat we veel te makkelijk zwanger worden. Mijn zusje is nog geen jaar na mij geboren, ongepland, en haar eerste was ook een grote verrassing door de pil heen. Het is een zegen, ik weet het.
Sarcasme. Herken het.
pi_156325993
Nu ben ik ook nieuwsgierig naar wie die Savvy is! Stuur even een pb :P
Sarcasme. Herken het.
pi_156326018
Ik ken het :) Bij mezelf dan, bij zus is het nooit gelukt. Hier dus geen familieding.
pi_156326076
L-E, die oudste van je _O-

Spirit, wat leuk. Ik dacht ook dat hè Savvy was. Ik ben nu benieuwd wie het wel is.

Bij Riley merk ik nu dat ze achteraf haar emoties kan benoemen. Ze vertelt dan terug wat er gebeurd was en dat ze boos was. Of moest huilen. O+
pi_156326428
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2015 17:10 schreef Spirit82 het volgende:
Ennehm, ik weet niet of het heel erg is, maar Kyara, ik snap de citroen-grap niet. Waar moet er in vredesnaam een s in dan?? Volgens mij is jouw zoon gewoon slimmer dan ik ben ;(
Ook niet als je het hardop uitspreekt? ;)
pi_156326429
Het zou toch wel een enorme mop zijn als ik stiekem toch Savvy ben en dit alleen zeg om jullie om de tuin te leiden :P
Sarcasme. Herken het.
pi_156326440
Trouwens Omen, hoe gaat het met je zus?
Sarcasme. Herken het.
pi_156326451
WHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAT Spirit is niet savvy :o :o :o
pi_156326523
Ja of toch wel dus he })

En wb die s, Ohja..... :') Ik wijt het aan zwangerschapsdementie O-)
Sarcasme. Herken het.
pi_156327776
Ik blijf erbij dat Spirit Savvy is. Je probeert je er nu een beetje onderuit te lullen, maar ik geloof dr niks van.
Zo, mijn ongezouten mening >:)
pi_156327932
Ja zeg, ik lees veel te weinig in topics als WOHTS om een beetje fijn te kunnen kloon-speculeren :(
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_156328200
Ik denk dat het gewoon Danic is die de aandacht af probeert te leiden!!
Sarcasme. Herken het.
pi_156328460
:D zie, ik ben niet de enige!
pi_156329049
Spirit, met mijn zus gaat het goed. Morgen weer terugplaatsing. Dus weer twee spannende weken. Lief dat je het vraagt :*
pi_156329171
quote:
2s.gif Op woensdag 23 september 2015 16:50 schreef Kyara het volgende:
Ik vind het soms ook moeilijk dat je door dat soort buien bijna op je tenen gaat lopen om niks te triggeren. Want soms is er gewoon weinig voor nodig om zo'n bui te triggeren. Daarin lijken M en J ook best wel op elkaar.

en vorig jaar dacht ik dat D de "moeilijkste" van de 3 was :')
hoe herkenbaar dit... Blijft moeilijk....
Life is what happens while you are busy making other plans...
pi_156329539
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2015 19:15 schreef Omentielvo het volgende:
Spirit, met mijn zus gaat het goed. Morgen weer terugplaatsing. Dus weer twee spannende weken. Lief dat je het vraagt :*
Wat spannend! Alvast veel succes gewenst en ik zal duimen :)
Sarcasme. Herken het.
pi_156330106
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2015 18:48 schreef Spirit82 het volgende:
Ik denk dat het gewoon Danic is die de aandacht af probeert te leiden!!
:D
Ik mag niet meer zwanger worden dusch :7
pi_156330919
Ik wou dat ik savvy was ;)

Maar vertel LE, wie is t ;)
Kyara? Omen? ;)

Spannend hoor Omen!
  woensdag 23 september 2015 @ 20:13:43 #49
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_156331147
_O_ die adviezen van jullie! Zo'n andere kijk op opvoeden dan dat ik ken van hier. En wat ik ken dat was niet mijn ding. Ik ben blij met jullie O+ .

Ik heb ook al een savvy verdachte, ondanks dat ik nog niet heel veel buiten mijn lichting heb gepost 8-)
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_156332278
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2015 17:14 schreef Spirit82 het volgende:
Oh hahahaha, dat vroeg Lot me laatst ook al via facebook :D Maar nee, helaas pindakaas. Het mystery duurt voort :7

En daarbij, met Isa hoefde manlief alleen naar me te kijken en ik was al zwanger, dus ik kan dat hele topic geloof ik wel skippen :@
Haha. Ik werd met Aiden zwanger omdat ik mijn man's tandenborstel had gebruikt. Ik bedoel maar. :P
  woensdag 23 september 2015 @ 20:49:03 #51
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_156332318
quote:
1s.gif Op woensdag 23 september 2015 20:47 schreef vencodark het volgende:

[..]

Haha. Ik werd met Aiden zwanger omdat ik mijn man's tandenborstel had gebruikt. Ik bedoel maar. :P
Electrische?
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_156332385
quote:
1s.gif Op woensdag 23 september 2015 20:49 schreef AwayTL het volgende:

[..]

Electrische?
Ja, die zijn nog secuurder. ;)
pi_156332462
quote:
1s.gif Op woensdag 23 september 2015 19:46 schreef danic het volgende:

[..]

:D
Ik mag niet meer zwanger worden dusch :7
Ja maar jij bent net als een willekeurige peuter: als iets niet mag, moet je het juist doen!
Sarcasme. Herken het.
pi_156332513
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2015 20:53 schreef Spirit82 het volgende:

[..]

Ja maar jij bent net als een willekeurige peuter: als iets niet mag, moet je het juist doen!
_O-
Ik vrees dat je je er niet meer onder vandaan kan praten *)
pi_156332520
quote:
1s.gif Op woensdag 23 september 2015 20:49 schreef AwayTL het volgende:

[..]

Electrische?
_O- Gatsiedarrie!!
Sarcasme. Herken het.
pi_156332575
Ohja, om even subtiel van onderwerp te veranderen: Isa heeft een nieuw favoriet liedje en het gaat zo:

Visje visje in het water
Visje visje in de kont

:')
Sarcasme. Herken het.
pi_156332817
_O-
pi_156332968
:o *) :P :* _O- _O- te grappig Spirit!!
pi_156333482
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2015 20:56 schreef Spirit82 het volgende:
Ohja, om even subtiel van onderwerp te veranderen: Isa heeft een nieuw favoriet liedje en het gaat zo:

Visje visje in het water
Visje visje in de kont

:')
Gaat dit over poepen in bad? ;(
pi_156333901
Dat lijkt verdacht veel op het lievelingsliedje van mijn Oudste. :') ;(
pi_156333945
Luuk bij "hoofd schouders knie en teen"

Oren ogen,
Poep in je neus! !!!

Heeft ie van zn grote zus geleerd.
*poef* nu is het weg
pi_156334129
"Olifantje in de poep, dat geeft toch een reuzentroep?"? :')
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_156334383
_O-. De poep-fase is hier nog niet begonnen, gelukkig.

Maar als Spirit Savvy niet is... Wie dan? :o
Want ze heeft 1 peuter, een meisje, toch? Sylver dan?

Kyara, ach M, wat zal hij met zichzelf in de knoop zitten. Ik heb een tijdje bij een kinderpsycholoog gelopen, maar of dat nou echt heeft geholpen...

Phaidra, gewoon een :* omdat het zo lastig klinkt. Ik heb tot dusver niet zo'n temperamentvolle in huis geloof ik, of komt dat nog?
Home is where the O+ is...
  woensdag 23 september 2015 @ 21:39:11 #64
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156334415
Ik hoor hier gelukkig alleen maar "let it moooo, laaaat het gaaaaaaan, laaaaat het loooosssss" :X (en ja, echt let it mo, niet let it go :P )
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
pi_156334420
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2015 21:38 schreef Cwen het volgende:
_O-

Maar als Spirit Savvy niet is... Wie dan? :O
Ze is het wel!
  woensdag 23 september 2015 @ 21:39:55 #66
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156334456
Ik ben ook al verdachte geweest; ik ben het dus ook niet.
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
pi_156334600
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2015 21:39 schreef Susie het volgende:
Ik hoor hier gelukkig alleen maar "let it moooo, laaaat het gaaaaaaan, laaaaat het loooosssss" :X (en ja, echt let it mo, niet let it go :P )
Ik zing het zelf, op verzoek... :')
Ellie doet alleen: "Open up the gaaaaates!" _O-
Home is where the O+ is...
pi_156334769
Isa wilde vanavond dat ik Simba zong. Wtf is Simba nou weer? Het enige waar ik op kon komen was awimbowee :') Nou dat vond ze uiteraard fantastisch en dat moest 100x en nog meer en mijn man maar lachen :') ;(
Sarcasme. Herken het.
pi_156334788
quote:
1s.gif Op woensdag 23 september 2015 21:39 schreef danic het volgende:

[..]

Ze is het wel!
Jij bent het gewoon :(
Sarcasme. Herken het.
pi_156335006
IN ZE DJONGEL ZE MEITIE DJONGLE ZE LEIJEN SLIEPS TOENEIT

Been there, done that O+
pi_156335230
Aiden vertelde vandaag wie allemaal hun ogen dicht kunnen doen. :')

En jullie kindjes maar zingen. :( :P
pi_156335286
Dat zong mijn kind niet, dat zong ik *)
pi_156335415
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2015 21:46 schreef Spirit82 het volgende:

[..]

Jij bent het gewoon :(
:D
  woensdag 23 september 2015 @ 22:03:17 #74
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156335507
quote:
1s.gif Op woensdag 23 september 2015 21:43 schreef Cwen het volgende:

[..]

Ik zing het zelf, op verzoek... :')
Ellie doet alleen: "Open up the gaaaaates!" _O-
Ik mag niet meezingen :( Vandaag hele discussie over het let it mo :D
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
pi_156335523
:W

Ja Spirit, jij moet het wel zijn!
E.
pi_156335579
Ik vond de schrijfstijl niet op Spirit lijken. Maar dat kan ook tactiek zijn natuurlijk.

Oh jongens, SS is er niets bij!
pi_156335654
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2015 21:32 schreef Clubsoda het volgende:
"Olifantje in de poep, dat geeft toch een reuzentroep?"? :')
_O- Hier ook de poepfase... Dan zingt hij een liedje, stopt even om na te denken en dan volgt altijd een zelfverzonnen vervolg met poep :+.

En je pielemuis uit je broek hangen en dan rondjes rennen is hilarisch. Dat je het even weet :').
Venus in pocketformaat
© loveli
  woensdag 23 september 2015 @ 22:07:07 #78
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156335660
Ik kan dat niet, kloons raden...
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
  woensdag 23 september 2015 @ 22:07:48 #79
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156335693
quote:
1s.gif Op woensdag 23 september 2015 22:06 schreef Phaidra het volgende:

[..]

_O- Hier ook de poepfase... Dan zingt hij een liedje, stopt even om na te denken en dan volgt altijd een zelfverzonnen vervolg met poep :+.

En je pielemuis uit je broek hangen en dan rondjes rennen is hilarisch. Dat je het even weet :').
_O- _O- _O- :D
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
pi_156336112
Ik ben ook slecht in kloons raden. -O-

Poepfase is hier nog niet.

Phaidra, goed dat je het vertelt :D _O-
pi_156336146
Ik heb trouwens serieus geen idee wie savvy is hoor :D

Kyara, vind het echt heel sneu dat M zo angstig is en ik hoop dat jullie goed geholpen worden.

Ik las gisteren nog wat over slechte nachten en dat heb ik met interesse gelezen, de nachten (en dagen eigenlijk ook) gaan niet zo goed hier. Slecht slapen, veel huilen, schreeuwen en driftbuien ;( zitten te denken om met haar naar een kinderpsycholoog te gaan en ik heb al wat goede tips gehad van Kyara en Danic :*
We lopen wel vaker tegen dingen aan, ze is extreem angstig bij andere mensen, verveelt zich ongelooflijk snel en wil constant nieuwe uitdagingen, alles moet altijd hetzelfde zijn (ze mag bijvoorbeeld een pakje drinken als ze haar laxeer op heeft. Als het pakje een keer anders is dan anders raakt ze in paniek. Of ze mag hagelslag en in een restaurant is de hagelslag wit met bruin ipv alleen bruin, ook paniek) en ze heeft nog steeds moeite met structuren in het eten. En zo zijn er nog meer dingen waar we een beetje onze vraagtekens bij hebben. Mijn man is recent getest op ASS, heeft een heel hoog IQ maar snapt niets van de wereld en we merken veel overeenkomsten tussen hem en Eva. Lijkt ons wel de moeite om te kijken hoe we Eva beter kunnen begeleiden in haar behoeftes.
E.
pi_156336177
quote:
1s.gif Op woensdag 23 september 2015 22:03 schreef Susie het volgende:

[..]

Ik mag niet meezingen :( Vandaag hele discussie over het let it mo :D
Ik mag ook echt niet mee zingen.
"STOP MAMA, NIET ZINGEN. ALLEEN NNUUK ZINGEN. NIET MAMA. SSSSST. STOPPE OP MAMMA (stop hou op)"
*poef* nu is het weg
pi_156336373
Gister vroeg hij of poep ook in je buik al stinkt. Ik vond dat een Zeer Goede Vraag :D.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_156336425
Spark, :*

KJ, :D

Hier heb ik een klein probleempje met het naar bed brengen van Riley. Alleen ik weet niet hoe het te doorbreken. Ze wil altijd nog een paar keer een kusje als ik de deur dichtdoe. Het gaat pas goed als ik de deur dichtdoe en zij om een kusje vraag en ik dan nee zeg. Ze is dan meteen overstuur en ik kom dan binnen voor nog een laatste kusje en vraag haar dan te zitten. Dat doet ze en daarna is ze ook gewoon stil. Alleen dat overstuur zijn vind ik zo jammer. Ze lijkt het bijna nodig te hebben als afsluiting.
pi_156336562
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2015 22:18 schreef .Sparkling. het volgende:
Ik heb trouwens serieus geen idee wie savvy is hoor :D

Kyara, vind het echt heel sneu dat M zo angstig is en ik hoop dat jullie goed geholpen worden.

Ik las gisteren nog wat over slechte nachten en dat heb ik met interesse gelezen, de nachten (en dagen eigenlijk ook) gaan niet zo goed hier. Slecht slapen, veel huilen, schreeuwen en driftbuien ;( zitten te denken om met haar naar een kinderpsycholoog te gaan en ik heb al wat goede tips gehad van Kyara en Danic :*
We lopen wel vaker tegen dingen aan, ze is extreem angstig bij andere mensen, verveelt zich ongelooflijk snel en wil constant nieuwe uitdagingen, alles moet altijd hetzelfde zijn (ze mag bijvoorbeeld een pakje drinken als ze haar laxeer op heeft. Als het pakje een keer anders is dan anders raakt ze in paniek. Of ze mag hagelslag en in een restaurant is de hagelslag wit met bruin ipv alleen bruin, ook paniek) en ze heeft nog steeds moeite met structuren in het eten. En zo zijn er nog meer dingen waar we een beetje onze vraagtekens bij hebben. Mijn man is recent getest op ASS, heeft een heel hoog IQ maar snapt niets van de wereld en we merken veel overeenkomsten tussen hem en Eva. Lijkt ons wel de moeite om te kijken hoe we Eva beter kunnen begeleiden in haar behoeftes.
Jee, klinkt heftig! Ook voor je man, het lijkt me best ingewikkeld om opeens zo'n diagnose te krijgen op latere leeftijd (nou zeg ik niet dat hij oud is hè, even een disclaimert tussendoor ;)).
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_156336778
Zoiets hebben wij ook gehad Omen. Heel vervelend dat ze het huilen nodig heeft om te kunnen slapen. Bij I denk ik dat het een vorm van uitlokken was, dat hij een weg zocht om te kunnen huilen om zo zijn emoties kwijt te kunnen voor het slapen gaan. Niet leuk idd. Maar het ging over, na een tijdje. Wij zijn wel sneller de grens gaan trekken. Huilen deed hij uiteindelijk toch, dus als wij eerder op de rem trapten, sliep hij een half uur eerder. Klinkt sneu, maar emoties vermijden werkte hier (ook) niet ;).
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_156336812
quote:
1s.gif Op woensdag 23 september 2015 22:28 schreef Phaidra het volgende:

[..]

Jee, klinkt heftig! Ook voor je man, het lijkt me best ingewikkeld om opeens zo'n diagnose te krijgen op latere leeftijd (nou zeg ik niet dat hij oud is hè, even een disclaimert tussendoor ;)).
De test wees uit dat hij niet volledig voldoet maar wel de nodige kenmerken heeft. En die zien we ook terug bij Eva. Mijn schoonouders zeggen altijd dat ze een kopie is van Bas als kind, al vanaf baby.
E.
  donderdag 24 september 2015 @ 06:50:27 #88
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156342481
@Omen; dat gebeurt ook nog als ze bijna vier zijn ;) Niet dat ze er nu erg van overstuur is, maar wel gaan "huilen" en als je dan komt, wegduiken onder de dekens en hard lachen }:|
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
pi_156343559
quote:
0s.gif Op donderdag 24 september 2015 06:50 schreef Susie het volgende:
@Omen; dat gebeurt ook nog als ze bijna vier vijf zijn ;) Niet dat ze er nu erg van overstuur is, maar wel gaan "huilen" en als je dan komt, wegduiken onder de dekens en hard lachen }:|
bij vijf ook nog hoor.

Luuk heeft t ook nog wel eens. Dan wil hij dat we steeds nog even terugkomen voor een kus. Om te laten weten dat t echt de laatste keer is moet ie even boos worden en dan is het ook altijd goed. Gaat in periodes. Nu wil hij graag in het donker de kusjes. Hij ligt in bed, licht uit en dan de kusjes doen. O+ O+
*poef* nu is het weg
pi_156343705
Bij 12 zelfs nog :P . Dan gaat hij naar boven, beetje nukkig natuurlijk want altijd veels te vroeg naar zijn smaak, en dan de deur open laten staan zodat er natuurlijk wel nog even welterusten gezegd moet worden. En ook nog een knuffel hoor O+.
pi_156343886
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2015 22:18 schreef .Sparkling. het volgende:
Ik heb trouwens serieus geen idee wie savvy is hoor :D

Kyara, vind het echt heel sneu dat M zo angstig is en ik hoop dat jullie goed geholpen worden.

Ik las gisteren nog wat over slechte nachten en dat heb ik met interesse gelezen, de nachten (en dagen eigenlijk ook) gaan niet zo goed hier. Slecht slapen, veel huilen, schreeuwen en driftbuien ;( zitten te denken om met haar naar een kinderpsycholoog te gaan en ik heb al wat goede tips gehad van Kyara en Danic :*
We lopen wel vaker tegen dingen aan, ze is extreem angstig bij andere mensen, verveelt zich ongelooflijk snel en wil constant nieuwe uitdagingen, alles moet altijd hetzelfde zijn (ze mag bijvoorbeeld een pakje drinken als ze haar laxeer op heeft. Als het pakje een keer anders is dan anders raakt ze in paniek. Of ze mag hagelslag en in een restaurant is de hagelslag wit met bruin ipv alleen bruin, ook paniek) en ze heeft nog steeds moeite met structuren in het eten. En zo zijn er nog meer dingen waar we een beetje onze vraagtekens bij hebben. Mijn man is recent getest op ASS, heeft een heel hoog IQ maar snapt niets van de wereld en we merken veel overeenkomsten tussen hem en Eva. Lijkt ons wel de moeite om te kijken hoe we Eva beter kunnen begeleiden in haar behoeftes.
Het klinkt echt enorm bekend voor mij. Misschien was dat niet wat je wilde horen, maar ik denk dat het allerbelangrijkst is dat jullie er voor haar zijn en haar alles blijven uitleggen :*.

Hoe vindt je man het zelf?

Ellie is ook wel een beetje zo, sociaal gezien en cognitief ook, maar die overduidelijke wens om hetzelfde is hier (nog) niet.
Home is where the O+ is...
pi_156343914
OMG you guys... toen t vanochtend weer drama leek te worden met aankleden, heb ik de tips van hier even ingezet. Niet achter E aangevangen, maar haar gevraagd of ze me wou helpen.

"Ja!"

En daar kwam ze aan hoor O+

"Waar moet je hoofd?"

*plop*

Etc *O*
pi_156344081
yay LB! *O*
Op naar ontspannen ochtendspitsen! (kan dat? :? )
pi_156344195
Luuk hangt ook heel erg aan de structuur, veiligheid, voorspelbaarheid. Ik werk zelf met cliënten met ASS en herken veel dingen van mijn cliënten in Luuk. Soms wel lastig hoor. Maar ik zou niet gek op kijken als Luuk ooit een diagnose zal krijgen die richting op.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
*poef* nu is het weg
pi_156344218
quote:
0s.gif Op donderdag 24 september 2015 09:58 schreef Shandaly het volgende:
yay LB! *O*
Op naar ontspannen ochtendspitsen! (kan dat? :? )
Ik hoop het :')
pi_156345736
Jippie LB. Wat fijn zo'n ontspannend ochtend *O*

Om deze dingen ben ik zo blij met dit forum. O+
pi_156347023
Wat fijn LB! En bizar dat de oplossing zo eenvoudig is soms... Wij hebben dat met het woordje "Nee", daar is Isa allergisch voor en het lokt de meest vreselijke aanvallen uit. Dus dat zeggen we gewoon niet meer, maar vervangen we door "misschien straks, maar eerst dit" of "morgen mag jij dat, maar we gaan nu eerst slapen". Werkt ook als een trein :@
Sarcasme. Herken het.
pi_156347124
quote:
0s.gif Op donderdag 24 september 2015 10:04 schreef kaatjejannie het volgende:
Luuk hangt ook heel erg aan de structuur, veiligheid, voorspelbaarheid. Ik werk zelf met cliënten met ASS en herken veel dingen van mijn cliënten in Luuk. Soms wel lastig hoor. Maar ik zou niet gek op kijken als Luuk ooit een diagnose zal krijgen die richting op.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar structuur, ritme en herhaling is ook heel peuter eigen he.

Ik kom ook uit de zorg en heb ook periode gedacht dat mijn zoon toch echt wel ass trekjes had itt leeftijdgenootjes. Maar naar mate hij richting de kleuterleeftijd ging kon hij dat veek meer los laten en is het er nu bijna niet meer.

Allen op eet en drink gebied maar hij vind afwijkend ook gewoon echt niet lekker dus dat is het dan eerder nu.
pi_156347313
quote:
1s.gif Op donderdag 24 september 2015 12:31 schreef As1981 het volgende:

[..]

Maar structuur, ritme en herhaling is ook heel peuter eigen he.

Ik kom ook uit de zorg en heb ook periode gedacht dat mijn zoon toch echt wel ass trekjes had itt leeftijdgenootjes. Maar naar mate hij richting de kleuterleeftijd ging kon hij dat veek meer los laten en is het er nu bijna niet meer.

Allen op eet en drink gebied maar hij vind afwijkend ook gewoon echt niet lekker dus dat is het dan eerder nu.
Het gaat hier wel wat verder dan de gewone structuur, ritme en herhaling, als ik vergelijk met andere leeftijdsgenoten. Maar goed, het is sowieso niet aan mij om een sticker erop te plakken, het is wel aan ons om daar de beste weg in te zoeken.
E.
pi_156347437
quote:
1s.gif Op donderdag 24 september 2015 12:31 schreef As1981 het volgende:

[..]

Maar structuur, ritme en herhaling is ook heel peuter eigen he.

Ik kom ook uit de zorg en heb ook periode gedacht dat mijn zoon toch echt wel ass trekjes had itt leeftijdgenootjes. Maar naar mate hij richting de kleuterleeftijd ging kon hij dat veek meer los laten en is het er nu bijna niet meer.

Allen op eet en drink gebied maar hij vind afwijkend ook gewoon echt niet lekker dus dat is het dan eerder nu.
Luuk is niet mijn eerste kind hè?
T zijn meer dan deze puntjes. Opvang valt t ook op.
*poef* nu is het weg
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')