abonnement bol.com Unibet Coolblue
  dinsdag 29 september 2015 @ 23:36:41 #76
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_156487656
Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de recent geopende Ron Gastobar Oriental.Die kreeg in Het Parool een prima recensie.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 29 september 2015 @ 23:50:34 #77
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156488030
Ja, maar dat kost meer dan een tientje. :)
Heel ander concept. Niet vergelijkbaar.
pi_156503697
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2015 23:36 schreef golfer het volgende:
Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de recent geopende Ron Gastobar Oriental.Die kreeg in Het Parool een prima recensie.
Daar ben ik onlangs geweest :-). Ik was wel met iemand met een sesamallergie ( :') , heul onhandig, met zo'n Aziatische keuken), dus ik heb lang niet alles (exact) hetzelfde geproefd zoals het op de kaart staat, maar kort oordeel:

Eet de dim sums! Die zijn fantastisch. Met name die met ossenstaart en foie gras. Evenals de black angus beef met sriracha-mayonaise :9. De rest was goed, maar voorgaande sprong er echt uit. Ik had ook nog het surprise-ei als toetje, die was wel OK, maar zo heftig van smaak dat ik je eigenlijk zou aanraden om 'm over te slaan en wat anders te kiezen (of af te sluiten met een cocktail). Over de cocktails: die zijn prima, vooral de 'oriental G&T' met citroengrassiroop was lekker.

Bediening is relaxed en netjes, weet hoe het hoort maar maakt ook een babbeltje. De inrichting is mooi, de mensen die er komen lopen uiteen van schreeuwerige kunstenaar tot oud-zuidmama met kindjes.
pi_156503889
Ja, sesamallergie icm Aziatisch is niet handig nee. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_156504189
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2015 19:21 schreef Isegrim het volgende:
Ja, sesamallergie icm Aziatisch is niet handig nee. :')
Nee. M'n vriend heeft het zo uitgekiend dat 'ie allergisch is voor schaal- en schelpdieren en sesam en de Aziatische keuken z'n lievelings is. :{ Natuurlijk wel allergieremmers mee (hij heeft niet zo'n heftige allergie dat 't binnen 5 minuten ziekenhuistijd is), en het restaurant geïnformeerd. (ook met de opmerking erbij dat als zij het te risky vonden of er écht niks beschikbaar was, dat geen probleem was...). Gingen ze supergoed mee om, props daarvoor :)
pi_156505357
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2015 19:14 schreef NoralyZ het volgende:

Daar ben ik onlangs geweest :-). Ik was wel met iemand met een sesamallergie ( :') , heul onhandig, met zo'n Aziatische keuken), dus ik heb lang niet alles (exact) hetzelfde geproefd zoals het op de kaart staat, maar kort oordeel:

Eet de dim sums! Die zijn fantastisch. Met name die met ossenstaart en foie gras. Evenals de black angus beef met sriracha-mayonaise :9. De rest was goed, maar voorgaande sprong er echt uit. Ik had ook nog het surprise-ei als toetje, die was wel OK, maar zo heftig van smaak dat ik je eigenlijk zou aanraden om 'm over te slaan en wat anders te kiezen (of af te sluiten met een cocktail). Over de cocktails: die zijn prima, vooral de 'oriental G&T' met citroengrassiroop was lekker.

Bediening is relaxed en netjes, weet hoe het hoort maar maakt ook een babbeltje. De inrichting is mooi, de mensen die er komen lopen uiteen van schreeuwerige kunstenaar tot oud-zuidmama met kindjes.
Klinkt goed. Binnenkort dus maar eens kijken of we die een keertje kunnen bezoeken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 30 september 2015 @ 21:38:20 #82
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156508381
Iwanius, wij gingen (voor het eerst) bij antichic eten.
Wat kan jij daarover vertellen? :)
pi_156509227
Die heeft hij al eens gereviewd toch?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_156540548
Niet op FOK! i.i.g.

Ik ben er in een ver verleden weleens binnengeweest en dan praten we over minstens 10 jaar geleden toen het ook zo allemaal paars aandeed. Vond het altijd een beetje een simpele bar/bistro dat ook een beetje wil meeliften op de hausse van "sjiek/hip"zijn. ( = lounge achtige uitstraling) Beetje wat Wijnbar Janssen en van Dijk in Rotterdam doet. Ik weet ook niet (denk haast van niet) of ik de foto's van toen nog heb. Ik heb er sowieso niet gegeten. Dat weet ik wel voor 100% zeker.

Maar ik begrijp RobinOok dat jij er wel geweest bent? En genoten?

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 02-10-2015 02:13:18 ]
  Beste/leukste mod 2022 vrijdag 2 oktober 2015 @ 02:22:52 #85
319979 Fok-it
All is well
pi_156540648
quote:
15s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 02:12 schreef Iwanius het volgende:
Niet op FOK! i.i.g.

Ik ben er in een ver verleden weleens binnengeweest en dan praten we over minstens 10 jaar geleden toen het ook zo allemaal paars aandeed. Vond het altijd een beetje een simpele bar/bistro dat ook een beetje wil meeliften op de hausse van "sjiek/hip"zijn. ( = lounge achtige uitstraling) Beetje wat Wijnbar Janssen en van Dijk in Rotterdam doet. Ik weet ook niet (denk haast van niet) of ik de foto's van toen nog heb. Ik heb er sowieso niet gegeten. Dat weet ik wel voor 100% zeker.

Maar ik begrijp RobinOok dat jij er wel geweest bent? En genoten?
Minstens 10 jaar nog wel? Ze bestaan pas sinds 2008
“And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”
pi_156540672
De zaak zelf,dus misschien niet met deze eigenaar,bestaat al meer dan 10 jaar! Dat weet ik heel zeker omdat het pandje ook al in de jaren 90 bestond. :s) Ik vond het toen al zo weggedoken ( op die hoek) iets 'lugubers' hebben. I.i.g.het was echt zo een zaakje waar je met gemak aan voorbij liep tenzij je goed naar rechts of links keek en even stopte en waar nooit echte bedrijvigheid ( als in borreluurtjes e.d.) was te vinden zoals je dat wel bij menig horeca-zaakje zo tegen het weekend hebt.

quote:
1s.gif Op dinsdag 29 september 2015 23:20 schreef RobinOok het volgende:
Verder heb ik nou juist een hekel aan wokrestaurants omdat je daar zelf je ingredienten bij elkaar moet bedenken. Hallo? Als ik het zelf moet verzinnen kan ik het ook zelf wel in een wok flikkeren. Ik betaal voor de creativiteit van een chef, wat hij bij elkaar bedenkt.

Had trouwens niet eens woks verwacht bij een noodleshop. Voor mij zijn noodles wat een Hollander noodlessoep noemt. Nat dus. Maar goed, blijkbaar is het meer een bamiwinkel? :)
Ja...het is inderdaad meer een 'bami' winkel waar je ook een bowl met soep/bouillon-noodle combinatie kan krijgen. Ik denk dat dat meer de juiste omschrijving is want zag heel weinig mensen wat wij dan noemen 'soepbowls' nemen en meer de bami-achtige bowls.

quote:
Nah, hoe dan ook, mij trekt het niet. Geloof niet dat het iets voor mij is. Dus ik ga niet.
Winkel voor kaaskoppen die oeh en ah kunnen roepen bij zoveel exotisch.

Nou...daar heb je zeker een punt want ik zie ook niet elke dag zoals in Çhina town (alias De Kruiskade) massaal Aziaten hier naar toe trekken om even lekker te kunnen eten. Het is meer voor eventuele scholieren uit omliggende scholen of mensen die er in de buurt werken om hier even langs te gaan en dan meestal van autochtone afkomst. De klandizie die ik zag was ook meestal van het slag dat snel onder de indruk is van dit soort toko's.

[ Bericht 21% gewijzigd door #ANONIEM op 02-10-2015 03:01:28 ]
pi_156565647


Waar?





FG Food Labs
Katshoek 41
3032 AE Rotterdam

Wat at / dronk je?


Nu maar even geen Dom Pérignon zoals de vorige keer, maar gelijk naar "het beste van het beste" zoals Peter Rrrrr de Vries altijd zegt en wel een fles van Champagne Huize Krug. Daar weer achter een Chateau Latour 1993! Alles werd op het uiteinde van de lange de bar voor ons uitgestald omdat ons tafeltje gewoon te klein was,iets dat je wel zult zien in de opvolgende foto's.



Onze overvolle tafel met als starter een oude bekende: 'Pan con tomate' met een toast van zuurdesem i.c.m.verschillende soorten bereidingen van o.a. tomaat,inktvis,Krokantje van tapioca i.c.m een koud tomatensoepje. Daarboven in een schaaltje ook een oude bekende en wel een Canelé met een eendenlevermousse. Wat je in dat plastic bekertje ziet is een restant van FG's eigen sluspuppy maar dan bestaande uit geperste perzik. Erg lekker,fris en zoet en eigenlijk als verfrissing na je dessert,maar ik moest het naturlijk weer anders doen door er wat glaasjes vooraf doorheen te jagen gewoon omdat het kan. :') Daar weer naast mijn glas bubbel van Huize Krug.



De geopende Chateau Latour 1993 die ik als gastheer alvast voorproef. Nou ja..voorproef. Ik weet al hoe hij smaakt maar zocht gewoon een reden om de fles alvast te openen zo vlak na het voorgerecht en om mijn maten alvast een volle kelk Latour voor te schotelen.Er moest tenslotte gedronken worden.



Het volgende gerecht: Schol met lemoenblad i.c.m.krokantje van de inkt vd inktvis,groene asperges en doperwtenscheuten. Het rode is een combinatie van radijs en rode biet.Lekker!




Diezelfde schol maar dan op een andere wijze bereidt en wel met o.a.Oscietra Kaviaar!. Zalig!



Iets anders dan de vorige keer en ditmaal een krokant gebakken kalfszwezerik met o.a.parelgort,pompoen en een schuim van groene curry. Lekker!



Zijn we er al chef? Nee? Nou trek dan nog maar een fles open want geld moet rrrrrrrrrrollen om "de vaderlandse economie - mede - draaiende te houden" :')__________________! Oh ja. en schenk jezelf vooral geen glas in want des te meer blijft er voor ons over. Of krijg ik dit van het Huis gezien wat we al hebben bestelt hebben aan drank. Wat? "nee?" En dat noemt zich 'vriend'....krent! Volgende keer betaal ik je eten niet meer bij de avondchinees....boef. ;)



Hoofdgerecht: Aardappelmouseline,wortelcreme,krokantje,porkbelly,oranje wortels en torentje van ovenaardappelschijfjes. De glazen van links naar rechts: Latour 93 & Krug & pas geopende Bouby-Legouge rose champagne die erg lekker (fruitig,volle smaak in de mond) was en prima in dit rijtje paste hoe raar dit ook klinkt. Erg lekker hoofdgerecht vooral de Pork Belly was "to die for" zoals dat heet.



FG's eigen versie van Parkheuvel's "Pommes Tsarine" die als extra werd uitgevraagd en bestelt door mij. Ik vind deze versie lekkerder en met name de ganzenlever met het krokantje doet het hem i.c.m. de ruime hoeveelheid Oscietra Kaviaar. Ook qua opmaak en portionering vind ik het allemaal net ietsjes beter.




Toetje! Gelei van dragon met sorbetijs van trekdrop i.c.m.pasttille van trekdrop gevuld met banaan met krokantje van venkel. Heel erg lekker en best wel verrassend als dessert. Toppertje!



Nog meer 'toetjes'... plateau met allerlei snoeperijtjes i.c.m.marshmellows doordrenkt met een liqueur van sinaasappel.Lekker!



Eindelijk klaar...en afsluiten met deze overheerlijke rum uit Trinidad & Tobago die in de neus erg complex is met al zijn diverse overheersende met name bananen-olie-achtige geuren.Maar wel heel erg lekker! En ja hoor daar issie weer FG's eigen gemaakte slush puppy die ik eerder op de avond al dronk.


Impressies / op of aanmerkingen

Een tijdje geleden had ik hier een zeer geslaagde avond en ik vond dat het weer eens tijd was FG Foodlabs te bezoeken en er weer een klein feestje te bouwen maar dan nu in gezelschap van 2 goede vrienden die hier nog nooit waren geweest ( sowieso in geen van Francois Geurds zijn zaken) maar wel er over hadden gehoord.

Welnu mijn uitnodiging was daar,FG was op de hoogte van mijn komst en alles was in gereedheid gebracht dat wij een plezierige avond zouden hebben die... veel verder ging dan de vorige keer.

Ik heb wederom genoten van alles wat voor deze avond speciaal voor ons ( niet van de kaart bestelt en de vrije hand gegeven m.b.t alle gerechten) door Francois en zijn staf werd bereidt en het wachten is gewoon wanneer ik weer eens langskom.

Zeg Harry. Vorige keer zat je boven de 1 K...hoe is het nu vergaan? Niveau Monte Carlo?

:+ daar doen wij geen uitspraken over want dat "heurt niet" Belangrijkste is dat mijn maten van de avond genoten hebben en ik ook.

Cijfer
9
/ 10

En wat doe je als je zo een avond culinair hebt afgesloten? Je gaat nog even zoals ik dat noem op niveau 'acclimatiseren'. Dus:



Waar?

© Bogue.


Even wat cocktails om te beginnen alvorens we onze 'VIP' tafel opzoeken in de buitenlucht want er moet gepafd worden. Toch?



Jaaaa..schenkt u maar in hoor.Uitkering is weer gestort. :') ________!



Zo...het acclimatiseren kan beginnen boys. :') terwijl binnen in de club een of andere 'bekende'Internationale dj een feestje gaf voor zijn goldiggers/sletjes met een fles Mathusalem Veuve Clicquot champagne en waar wij vreemd genoeg ook een glas van kregen aangeboden ( waarschijnlijk in de hoop dat ik als gastheer hem een mooie sigaar zou aanbieden aangezien wij als enigen daar flink zaten te paffen) maar beleefd weigerden gewoon omdat wij een eigen fles hadden en....laten we eerlijk zijn: Als jij aan een Dom Perignon Luminous zit en iemand bied je een glas gewone Veuve brut aan is hetzelfde als dat je in een Bentley rijdt en iemand vraagt of je even een ritje wilt maken in zijn Opel kadett. })

Daarbij accepteer ik sowieso geen drankjes van vreemden die ik niet ken en...voornamelijk je iets aanbieden omdat ze, of je 'vriend' willen worden of iets op termijn van je willen. Men (weet ik na meer dan 35+? jaar in het uitgaansleven) is nooit zomaar vriendelijk tegen je,zeker als het nachtclubs/uitgaansleven e.d. betreft.


[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 04-10-2015 01:42:14 ]
pi_156570313
Poeh wat een geld wordt daar weer doorheen gejaagd.
pi_156570508
ahhh..... wat heerlijk allemaal, en wat lijkt dat dessert met die trekdop me lekker zeg! En alles trouwens wat er gegeten en gedronken wordt. Ik kan hier zo van genieten om dit alleen al te lezen en te bekijken.
pi_156570523
quote:
15s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 14:10 schreef rmrt2010 het volgende:
Poeh wat een geld wordt daar weer doorheen gejaagd.
Voor veel mensen is eten iets wat elke dag moet gebeuren om in leven te blijven. Maar je hebt ook mensen voor wie het een soort hobby is, waarbij alles er op en er aan hoort. Dat gaat niet om geld.

[ Bericht 0% gewijzigd door bloodymary1 op 03-10-2015 15:01:13 ]
pi_156570555
Haha, Iwanius, je kan zien dat het bijna 03.30 was toen je die postte, nog net even wat extra arrogantie en extra commentaar door losse lippen van het genieten van die avond :) held ^O^
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
pi_156570725
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 14:21 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik kan hier zo van genieten om dit alleen al te lezen en te bekijken.
:Y
జ్ఞ‌ా
pi_156571294
quote:
15s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 14:10 schreef rmrt2010 het volgende:
Poeh wat een geld wordt daar weer doorheen gejaagd.
Waarom nou weer zo?
De een geeft z'n geld uit aan kleding, de ander aan een vakantie en ga zo maar door.

Ik heb er het geld niet voor over (noch de puf voor! :P ) om zowat elke dag uit eten te gaan, maar ik vind Iwanius' ervaringen wel erg leuk altijd om te lezen :Y
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
pi_156571350
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 15:01 schreef KillerBee4ever het volgende:
[..]
Waarom nou weer zo?
De een geeft z'n geld uit aan kleding, de ander aan een vakantie en ga zo maar door.
Ik lees het niet als negatieve opmerking hoor :P.
quote:
Ik heb er het geld niet voor over (noch de puf voor! :P ) om zowat elke dag uit eten te gaan, maar ik vind Iwanius' ervaringen wel erg leuk altijd om te lezen :Y
:Y.
జ్ఞ‌ా
pi_156571487
quote:
14s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 15:04 schreef µ het volgende:

[..]

Ik lees het niet als negatieve opmerking hoor :P.
In combinatie met de smiley, vind ik zijn post niet erg positief overkomen. Maar hopelijk heb ik het mis ;) .
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
  zaterdag 3 oktober 2015 @ 17:08:57 #96
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_156573817
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_156574229
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 15:01 schreef KillerBee4ever het volgende:

[..]

Waarom nou weer zo?
De een geeft z'n geld uit aan kleding, de ander aan een vakantie en ga zo maar door.

Ik heb er het geld niet voor over (noch de puf voor! :P ) om zowat elke dag uit eten te gaan, maar ik vind Iwanius' ervaringen wel erg leuk altijd om te lezen :Y
Ik vind het ronduit fascinerend om het te lezen. Ik kan het me absoluut niet veroorloven _O-
  zaterdag 3 oktober 2015 @ 19:29:31 #98
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_156576345
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 17:28 schreef PaarsBeestje het volgende:

[..]

Ik vind het ronduit fascinerend om het te lezen. Ik kan het me absoluut niet veroorloven _O-
Ik ook :D. Fantastisch lees- en kijkVOER :Y
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
  zaterdag 3 oktober 2015 @ 19:42:46 #99
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_156576635
Ik moet bij het lezen van dit topic vaak aan 'la grande bouffe' denken.
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_156578795
Iwanius a.k.a Bill Gates van FOK! CUL :s)
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')