abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 23 september 2015 @ 21:59:13 #26
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156335354
Die gefrituurde garnalen zien er echt zo gruwelijk uit dat ik ze waarschijnlijk niet eens zou willen proberen. Oliebolgarnalen, brrrrrrr.
pi_156335364
Dat eten van Thai en Co vind ik wel verdomd goed uitzien.
pi_156335543
Ok, ik moet echt een excuus verzinnen om naar Rotterdam te gaan en zo'n dog en een puntzak friet te halen.
Spoilers!
pi_156335625
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2015 21:59 schreef Rodulf het volgende:
Dat eten van Thai en Co vind ik wel verdomd goed uitzien.
Ik vind het maar een drukke bedoening.
pi_156335637
quote:
1s.gif Op woensdag 23 september 2015 22:04 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ok, ik moet echt een excuus verzinnen om naar Rotterdam te gaan en zo'n dog en een puntzak friet te halen.
Een meet en dan Isegrim haar brood kopen. :Y)
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_156335881
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2015 22:06 schreef Soury het volgende:

[..]

Een meet en dan Isegrim haar brood kopen. :Y)
Goed idee ^O^
Spoilers!
pi_156336851
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2015 22:06 schreef Soury het volgende:

[..]

Een meet en dan Isegrim haar brood kopen. :Y)
Ik ben voor!!
Make my day!
pi_156337172
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2015 22:06 schreef Soury het volgende:

[..]

Een meet en dan Isegrim haar brood kopen. :Y)
Leuk zal ik :o
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_156337359
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_156362338


Niet de gehypte Buik van... heeft de eerste beelden van Jamie Oliver's nieuwe zaak in de Rotterdamse Markthal maar gewoon FOK!' culinair! *O* *O* *O*

Waar?


De buitenkant van Jamie's Italian restaurant.



Het grote venster rechts naast de deur die moeilijk is te zien en te vinden als deze dicht is.



© Jamie's Italian Franchise menu.



De meisjes van de toekomstige bediening die wachten op instructies aan de bar.



Genoeg hammen voor toekomstige klandizie.



Rechts wanneer je binnenkomt de eetruimte op de begane grond en waar tevens het grote venster is om naar buiten te kijken.



Achterin in de eetruimte een tegelwand met Rotterdamse leuzen en rechts een kleine extra ruimte voor personeel.



Speciaal voor de kinderen als die komen eten deze buttons.


Inrichting/Opzet

De inrichting van het restaurant/brasserie is bewust zo opgezet omdat het een typisch Rotterdams beeld weergeeft = Haven + metalen + werkstad. Deze zaak is trouwens een franchise en eindverantwoordelijke hiervoor is een oude bekende en wel Willem Tieleman. Wordt vervolgd na 3 Oktober 2015.



Waar?


© Pinterest.



De 'befaamde' Mezze de luxe. Nou...ik heb het beter geproefd en erg matigjes en flauw in smaak.

Patat prefab en slap,shoarmareepjes waren dezelfde die je ook op de hoek bij elke Shoarmatent kan bestellen,knoflooksaus gewoon groothandelsspul, Turks brood meest goedkope versie en wat uitgedroogd en de smeersels waren ook allemaal standaard te krijgen in elke mediterrane toko her en der. Die kwaliteit leveren? Dan moet je het wel zo opdienen om er nog iets van te maken! }:|


Impressie / Op of aanmerkingen

Tja...naast mij hoorde ik alleen maar vreugdekreten van gasten aan andere tafels die deze luxe Mezze schotel ook hadden bestelt maar schijnbaar nog nooit dit soort gerechten in het buitenland,en op deze manier opgediend,zijn tegengekomen. Kortom volk dat meer onder de indruk is van hoe het opgediend wordt (schaal met veel kommetjes) dan wat ze daadwerkelijk krijgen opgediend.

Cijfer
6
/ 10



Waar?


© FFF



De koks driftig aan het werk bij de wasbak... :')



Mijn bestelde vissoep ( op aanraden van de koks) en een plateautje steaktartaar met een extra gevraagd kwarteleitje en wat brood.



De vissoep was heel rijkelijk gevuld maarrrr....verder flauw in smaak en erg waterig. Nee...dit gaat'm niet worden helaas.



De bestelde steaktartaar. Tja...duidelijk gemalen en i.p.v. rond zoals bij brasserie Engels in Rotterdam bij FFF in een langwerpige blokvorm.
Ik was vooraf bang, zoals bij brasserie Engels, dat het ook hier een sompig geheel zou worden maar dat werd het gelukkig niet, zo i.c.m. de kwarteleitjes,eigen gemaakte truffelmayonaise en overige groenvoer.


Cijfer
6,5
/ 10


Als avondhap deze welbekende 'lunch'bowl i.c.m. met een portie Koe Low Ha alias grote licht gefrituurde garnalen in een zoete-zure saus en nog meer zoetigheid d.m.v. een rode Fernandez.




Waar?


"Kiek eensch! De 'puntenslijper! bij nacht." :')



In de eigen keuken uitgestald deze fraaie vlaaien uit.....Maastricht die helaas er niet meer zo uitzien als toen ze gekocht werden. Met dank aan mijn rijstijl zoals dat heet. :') !



En daar drinken we gewoon deze fles bij! Gewoon omdat het kan en donderdagavond is. :')



Links de Latour '93,midden glaasje water en rechts o.a. restant van een bubbel die ik eergisteren in de ochtend al opende.



De bubbel blijkt toch het lekkerst te smaken met de kersenvlaai!


• Kersenvlaai: 8
• Pommery: 7
• Latour'93: 9-

Cijfer
8
/ 10

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 24-09-2015 23:23:27 ]
pi_156362485
Heb je met die vlaaien gevoetbald? :o

Alleen die rijstevlaai links ziet er nog appetijtelijk uit.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  donderdag 24 september 2015 @ 23:03:55 #37
6941 APK
Factual, I think.
pi_156362507
Ah, de sigaren zijn terug :7
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_156362622
Ik vind de mezes bij Obba wel okee, maar wat ik heb gehad was ook deels anders.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_156365935
Ik mis de ervaring +cijfer van Jamie's Italian?
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  vrijdag 25 september 2015 @ 07:00:40 #40
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156365939
Is ook nog niet open
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_156366530
quote:
7s.gif Op vrijdag 25 september 2015 06:59 schreef Aphrodyte het volgende:
Ik mis de ervaring +cijfer van Jamie's Italian?
quote:
Inrichting/Opzet

De inrichting van het restaurant/brasserie is bewust zo opgezet omdat het een typisch Rotterdams beeld weergeeft = Haven + metalen + werkstad. Deze zaak is trouwens een franchise en eindverantwoordelijke hiervoor is een oude bekende en wel Willem Tieleman. Wordt vervolgd na 3 Oktober 2015.
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
pi_156398040

:D
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_156398372
quote:
12s.gif Op zaterdag 26 september 2015 13:41 schreef golfer het volgende:
[ afbeelding ]
:D
_O-

In Helmond zit Restaurant Zusje en ik las in de krant dat die een app hebben ontwikkeld die je aan zet als je daar gaat eten, dan gaat er een timer lopen zolang je je telefoon niet aanraakt en hoe langer die loopt hoe meer punten je kunt verdienen met kans op prijzen.
Omdat ze zich stoorden aan het telefoongebruik onder het eten. Aan de andere kant is het dan wel weer vreemd om dit te stimuleren met een app. Maar verder vrij onschuldig natuurlijk.
pi_156399696
quote:
12s.gif Op zaterdag 26 september 2015 13:41 schreef golfer het volgende:

:D

quote:
7s.gif Op woensdag 23 september 2015 20:54 schreef MissLuna het volgende:
Iwanius, nog nooit bij De Harmonie geweest zie ik? .


Waar?


© De Harmonie Rotterdam.



© Iwanius oude flickr.account.




De Harmonie.
Westersingel 95
3015 LC Rotterdam

Wat at / dronk je?










© Iwanius oude flickr.account.


Impressies / Op of aanmerkingen

Restaurant De Harmonie aan de Westersingel 95 ligt verscholen tussen allerlei oud-Hollandse kantoorpanden waardoor je het gemakkelijk passeert als je niet goed uitkijkt. Het restaurant zelf heeft vind ik een wat standaard inrichting die je ook bij restaurants als La Stanza,Huson e.d aantreft. De menu en wijnkaart mogen dan ook niet echt als byzonder worden genoemd en de prijs-kwaliteit verhouding vond ik uit balans.

Hoe waren de gerechten?

Mwah...zo zo. Sowieso niet spannend. Garing oke maar verder niet iets om over naar huis te schrijven.Eigenlijk vond ik dat men bij De Harmonie teveel zijn best doet om ook 'sjiek' over te komen qua opzet. Vervang de setting en haal die grote witte borden weg en zet er bij wijze van plastic bordjes onder en tuinstoelen en alle gerechten passen er net zo goed in.

Zou je er terugkomen?

:N

Cijfer?
6-
/ 10

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 26-09-2015 15:29:07 ]
pi_156400272
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 september 2015 15:17 schreef Iwanius het volgende:

[Knip]

Wanneer is dit geweest? Dit is nog de oude setting onder leiding van Sieberen Meerema. Vanwege persoonlijke redenen was ik juist benieuwd naar je ervaring met de huidige chef. ;).
Karma is a fucking bitch.
  zaterdag 26 september 2015 @ 18:01:28 #46
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_156402521
Iwanus, toevallig ooit bij No. 1916 geweest in Amsterdam? Hoorde van een kennis dat het erg de moeite waard was en twijfel sindsdien om te gaan.
pi_156402866
Pfoe, vind dat bord mezze bij Obba's er eerlijk gezegd ook wel wat treurig uitzien.
Heb daar een keer aan de bar een bastilla gegeten, die was wel heel okee. Niet geniaal, maar wel lekker.
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator / Miss SHO zaterdag 26 september 2015 @ 18:50:29 #48
22592 crew  Ole
pi_156403406
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 september 2015 18:21 schreef minilot het volgende:
Pfoe, vind dat bord mezze bij Obba's er eerlijk gezegd ook wel wat treurig uitzien.
Heb daar een keer aan de bar een bastilla gegeten, die was wel heel okee. Niet geniaal, maar wel lekker.
bij Mezze denk ik ook niet meteen aan patat en shoarma.

Wel aan gehaktballetjes en sigari.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_156414692
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 september 2015 15:51 schreef MissLuna het volgende:

Wanneer is dit geweest? Dit is nog de oude setting onder leiding van Sieberen Meerema. Vanwege persoonlijke redenen was ik juist benieuwd naar je ervaring met de huidige chef. ;).
Gezien mijn eerdere ervaring had ik niet de behoefte opnieuw De Harmonie te gaan uitproberen.
Daarbij heb je zeker onderstaand logo bovenin de post gemist:


Staat voor: Bezocht in een ver verleden en nooit met FOK! eerder gedeeld
Staat dat grote 'Update'logo er in dan is het een actueel en niet zo lang geleden bezoek geweest.


quote:
7s.gif Op zaterdag 26 september 2015 18:01 schreef Knuck-les het volgende:
Iwanus, toevallig ooit bij No. 1916 geweest in Amsterdam? Hoorde van een kennis dat het erg de moeite waard was en twijfel sindsdien om te gaan.
Nee, ik ben er niet geweest. Misschien CUL collega 'Golfer' die in het Noord-Hollandse vaker vertoeft dan ik, gezien zijn woonplaats.Zou zeggen: Vraag het hem.



Waar?

]
© Rotterdam-Nederland web



© Cliweb




Parkheuvel
Heuvellaan 21
3016 GL Rotterdam

Wat at / dronk je?


Deze Spaanse cava werd mij aanbevolen aangezien die nieuw in het assortiment was en volgens zegge mij erg goed zou bevallen ( jaja...met zo een prijskaartje zou ik dat ook zeggen ;) ) Nou... men kreeg gelijk,sterker nog ik werd aangenaamd verrast. De reuk (alias "in de neus" voor de wijnpuristen) gaf mij iets van wit fruit,citrus en notige tonen. "In de mond" zoals dat heet mooi geïntegreerde bubbels en totslot een heerlijke minerale afdronk. Kortom een mooie complexe cava die ook nog droog en fris van karakter is en een mooi begin van wat later bleek een lange avond.



Een óude bekende'van de kaart en eerder genomen: Gedoken Sint-Jacobsmossel “zwart-wit” i.c.m. crème frâiche, Perle Imperial kaviaar en ander zwart en wit. Smakelijk!



"En weer doorrrrr" zoals ze in de Radler reclame zouden zeggen. De volgende fles. :') Tis tenslotte weekend..



En we zijn in Rusland beland met een klassieker genaamd: "Pommes Tsarine" die mij gelijk aan een ex deed denken en bijbehorende se...ach laat ook maar. }) Lekker gerechtje met o.a. Perle Imperial kaviaar als topping en de matige Welschriesling wijn. 'Miep' moet natuurlijk weer even multitasken..



En daar is een lekkere Bourgogne wijn voor bij de komende (vlees)gerechten.



'Tussendoortje' i.c.m. de wijn en 'Miep' multitaskt opnieuw omdat er wat problemen zijn / waren met haar vlucht.



Hert van de Veluwe zoals het genoemd wordt i.c.m.o.a. boleten, crosnes, pompoen, doperwten,wortel en jus van het hert waarin groene Chartreuse is verwerkt. Mjah...lekker! Maar wat hierna komt is sowieso lekkerder!



Boeja! En daar is een oude bekende''van weleer: Gebraad van Kobe Wagyu rund geserveerd met radijs, brunoise van merg, gebrande zilveruitjes en Vietnamese longpepper jus. Lekker,lekker,lekker en nog maar een keer uitgevraagd gewoon omdat het kan.



Heel simpel 'toetje' en wel "Parkheuvels Snickers"i.c.m. een enkel choco truffel bolletje. Mwah.niet gek. Maar 'Miep' zit al in de startblokken dus maar de rekening vragen en dan mooven!


Impressies / Op of aanmerkingen

Tja, wat valt er meer te zeggen dat het opnieuw een genot was om hier bij Parkheuvel te eten en alles weer uitstekend in garing en smaak was.

Cijfer
9-
/ 10

Na 'Miep'te hebben weggebracht teruggereden naar Rotterdam en uiteraard mij in het nachtleven gestort want als de kat van Huis is...afijn...u weet wel.. }) (j/k)



Waar?

© Bogue.



De VIP pianobar voor de avond. En nee er wordt vanavond geen piano op gespeeld.



De bereiding van de eerste Spaanse Gin Mare cocktails.



Beetje tempo Harry want wil een nieuwe paffert aansteken. })



Zo klaar! En zo ziet een Spaanse Gin Mare cocktail eruit. Heerlijk frisse cocktail met jeneverbes, frisse koriander met verder een kruidige smaak van tijm, rozemarijn en basilicum.



Toch maar een HUGH burger plankje bestelt want tis alweer +/- 3? uur geleden dat ik iets gegeten heb. Oh ja. links vooraan m'n glas met Veuve bubbels.



Erg goede, zelf gesneden verse patat met ook nog een goede beet en lekker krokant. Hamburger was ook goed! Helemaal geen spijt van gehad!



Ja mensen...er moet stevg geacclimatiseerd worden maarre de Spaanse cocktails gaan wel erg hard. I.i.g. harder dan mijn Veuve bubbel.


Leuke avond verder gehad en zo tegen de ochtendgloren omdat het maagje weer begon te knorren de enige echte avondchinees van Rotterdam bezocht met:


Ook die bolle''alias mr "Happy Face" houdt van noodles.Vertelde hem gelijk dat zijn noodles-toko echt onderscheidend moet zijn want ik sabel het gewoon neer als het allemaal mediocre blijkt te zijn. Want.. Asian Glories neersabelen ( Francois: Wat!..meen je niet man. Was het echt zo slecht?..) Francois noodle-toko neersabelen. ;) "zo heurt 't" :')
pi_156416261
Heeft Mw. Wanus ook een foodblog? En zo ja waar?
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')