Flauw. Deaud ga je toch en je krijgt zo'n beetje van alles kanker tegenwoordig.quote:Op vrijdag 18 september 2015 21:07 schreef technofreak86 het volgende:
Dood gaan aan de coating van een blik tomaten, dat moet toch wel het toppunt van een zorgeloos leven zijn.
Spinazie en taugé is ook lekkerquote:Op vrijdag 18 september 2015 21:08 schreef Blik het volgende:
Wateen vraag over lasagne wel niet teweeg kan brengen
Maar de lasagne was lekker, wel een paar punten ter verbetering.
-verse vellen, had ik nu geen tijd voor (gemaakt)
- betere verdeling van de bechamelsaus, die ook wat meer nootmuskaat had kunnen gebruiken
- parmezaan voor bovenop
- verse kruiden ipv gedroogde
En een saus die een paar uurtjes getrokken heeft voor die diepe "umami".quote:Op vrijdag 18 september 2015 21:08 schreef Blik het volgende:
Wat een vraag over lasagne wel niet teweeg kan brengen
Maar de lasagne was lekker, wel een paar punten ter verbetering.
-verse vellen, had ik nu geen tijd voor (gemaakt)
- betere verdeling van de bechamelsaus, die ook wat meer nootmuskaat had kunnen gebruiken
- parmezaan voor bovenop
- verse kruiden ipv gedroogde
Edit: Was onzin. Hevig in de war met iets heel anders.quote:
Nee hoor rauw erbij doen. Erg lekkerquote:Op vrijdag 18 september 2015 21:21 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Oosterse Lasagne.
Dat wordt toch pap zou ik zeggen of vindt je niet meer terug?
quote:Op vrijdag 18 september 2015 19:29 schreef _Newman_ het volgende:
Maar tomaten in blik zijn toch juist ongezond omdat er BPA ofzoiets uit het blikje kan lekken?
http://www.ahealthylife.n(...)en-niet-willen-eten/
Dus daarom koop ik liever uit een kartonnen pakje of glazen fles. Meestal van Heinz koop ik of een Italiaans merk.
Ik had mijn post al bewerkt. Maar niet snel genoeg.quote:Op vrijdag 18 september 2015 21:27 schreef Soury het volgende:
[..]
Nee hoor rauw erbij doen. Erg lekker
Het is toch niet echt een kleine jongen of bekende charlatan Piet.quote:
Wordt bitterquote:Op vrijdag 18 september 2015 13:37 schreef mytec het volgende:
[..]
Knoflookteentjes in de olijfolie fruiten,
Als je zorgen maakt om bisfenol a, dan zou ik me geen zorgen maken over de coating van een blikje tomaten, maar verder de meeste kunststof verpakkingen, thermisch papier en nog veel meer zaken gaan mijden. Polycarbonaat kom je overal tegen.quote:Op vrijdag 18 september 2015 21:31 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Het is toch niet echt een kleine jongen of bekende charlatan Piet.
http://www.pbs.org/wgbh/p(...)erviews/vomsaal.html
En het is natuurlijk onvermijdelijk dat wij langetermijneffecten pas gaan ondervinden als zij die het op de markt brachten reeds lang overleden zijn. Dat is als 1 en 1 is 2 bij toepassingen die niet lang genoeg bestaan om deze effecten te herkennen.
Geen zorgen hier vooralsnog. En als die komen is het te laat. Zoveel is zeker.quote:Op vrijdag 18 september 2015 21:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je zorgen maakt om bisfenol a, dan zou ik me geen zorgen maken over de coating van een blikje tomaten, maar verder de meeste kunststof verpakkingen, thermisch papier en nog veel meer zaken gaan mijden. Polycarbonaat kom je overal tegen.
Maar goed, als je denkt dat je dit kan vermijden door geen tomaten uit blik te eten.
Zou me meer zorgen maken over het bakken in olijfolie.
Jongen, wees blij dat je je niet druk hoeft te maken over of je morgen nog wel eten krijgt, of je familie door IS is onthoofd of niet en of de Hongaarse grenspolitie je zal neerschieten als je wanhopig de EU probeert te bereiken met je ondervoede vrouw en kinderen.quote:Op vrijdag 18 september 2015 22:07 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Geen zorgen hier vooralsnog. En als die komen is het te laat. Zoveel is zeker.
Wat de man hier zegt geeft wel te denken over hoe wij verwachten dat "het" allemaal wel onderzocht is en (dus) veilig is:
And so we looked into the bases of how could they say these doses were safe when our studies were saying that they wouldn't be safe. And the answer is they had never actually tested those doses. They had tested higher doses and then, based on assumptions about how the systems should work, they just said the lower doses must be safe. But there were no actual experiments that had ever tested to see if that was true.
Ik ben geen aluhoedje maar deze man (waarvan ik helaas nog nooit gehoord had) spreekt duidelijke taal (mijn bullshit-detector gaat niet af i.i.g.):
"Oh see, we're dealing with a billionth of a gram of these chemicals per gram of food." They thought it was such a small number that it couldn't possibly matter. Well, human cells respond to this chemical bisphenol-A at ten times lower than that. And that's been shown by at least four major independent academic laboratories and is now being repeated within the chemical industry itself. We understand now, with new techniques, that, in fact, cells are extremely responsive to these chemicals. This is information that people didn't have seven or eight years ago.
Ook "wetenschap" is kortetermijnwerk blijkt uit die laatste zin.
Verrek dat is waar, als je knoflook wil toevoegen dus pas later in de saus doen? (ipv aanbakken in de pan)quote:
Oi die spuiten wel somsquote:Op vrijdag 18 september 2015 22:57 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Jongen, wees blij dat je je niet druk hoeft te maken over of je morgen nog wel eten krijgt, of je familie door IS is onthoofd of niet en of de Hongaarse grenspolitie je zal neerschieten als je wanhopig de EU probeert te bereiken met je ondervoede vrouw en kinderen.
Want dan kan je je lekker zorgen gaan maken over de coating van een blik tomaten
Ik ben op de hoogte van het feit dat we de huidige wereld als een brandhaard moeten beschouwen.quote:Op vrijdag 18 september 2015 22:57 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Jongen, wees blij dat je je niet druk hoeft te maken over of je morgen nog wel eten krijgt, of je familie door IS is onthoofd of niet en of de Hongaarse grenspolitie je zal neerschieten als je wanhopig de EU probeert te bereiken met je ondervoede vrouw en kinderen.
Want dan kan je je lekker zorgen gaan maken over de coating van een blik tomaten
Alle mannen wel.quote:
Dat is minder erg dan een ontploffend blikje tomatensausquote:
Dat komt voor in een boek van Jan Wolkers. Haring in tomatensaus. 1000 keer zo erg vermoed ik.quote:Op vrijdag 18 september 2015 23:03 schreef Soury het volgende:
[..]
Dat is minder erg dan een ontploffend blikje tomatensaus
Die kleine kunnen een boel schade aanrichtenquote:Op vrijdag 18 september 2015 23:07 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Dat komt voor in een boek van Jan Wolkers. Haring in tomatensaus. 1000 keer zo erg vermoed ik.
Dat deden die blikken vroeger. Tegenwoordig is dat beter onder controle.
Een enkele keer gehad met zo'n klein blikje tomatenpuree.
Jepquote:Op vrijdag 18 september 2015 23:00 schreef mytec het volgende:
[..]
Verrek dat is waar, als je knoflook wil toevoegen dus pas later in de saus doen? (ipv aanbakken in de pan)
Je kunt ook op zeer laag vuur schijfjes knof net niet bruin laten worden. En een beetje uitpersen met een spatel. Daarna verwijderen.quote:Op vrijdag 18 september 2015 23:00 schreef mytec het volgende:
[..]
Verrek dat is waar, als je knoflook wil toevoegen dus pas later in de saus doen? (ipv aanbakken in de pan)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |