abonnement Unibet Coolblue
pi_158181862
Geef mij dat kaasplankje alsjeblieft :9 :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_158181952
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 december 2015 21:49 schreef FutureFairytale het volgende:
Geef mij dat kaasplankje alsjeblieft :9 :9
Ziet er beter uit dan mijn laatste kaasplankje :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_158183532
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 23:47 schreef Isabeau het volgende:
Het ziet er inderdaad geweldig uit! En op zwemafstand van mijn vriendin O-) (haar huis staat op de eerste foto)

Maar eh, magnolia is toch hartstikke giftig :o Wat zit daar dan in, van de magnolia :?
Doen! Voor mij is het ook aan te rijden, dus dit is zeker een blijvertje.
quote:
10s.gif Op woensdag 9 december 2015 23:51 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Wat is dat toch met dat excuus vooraf met "crappy foto's"Het ziet er allemaal prima uit hoor over de hele.
Leuk dat het je zo gesmaakt heeft en ik had toen ik er was in september jl.ook geen slechte ervaring mee op eet-gebied..

Wel jammer dat ze niet je een behoorlijk kwaliteitsglaasje vooraf gaven als starter
Zal me niet meer excuseren. ;).

Verder eens met je opmerking over het aperitief, maar het was zeker niet slecht.
Leuk om jouw recensie te lezen, heb ook dezelfde 'knabbels' gekregen om in jouw terminologie te blijven. Ik ben het gedeeltelijk eens met je mening over de bediening. Ook ik heb in betere zaken gegeten waar soms de bediening inmiddels onderdeel was van het interieur.
Aan kennis van de producten geen gebrek, maar enthousiasme ontbrak soms volledig. Volledig volgens protocol, routinematig en zonder enige flair. Persoonlijk prefereer ik dan een jonger, minder ervaren, maar super enthousiaste bediening.
Als ik inhoudelijke vragen over een gerecht heb, vind ik het echt totaal geen probleem dat ze dat na gaan vragen. Leren ze ook weer van. :).
Karma is a fucking bitch.
pi_158188367
Waar?

Mercado de Campo de Ourique, Lissabon. Dit is een markthal met verschillende tentjes waar je eten kan halen om het vervolgens in het midden van de hal op te eten. Soms is er live muziek of andere activiteiten maar vanavond niet. Het was wel gezellig druk.

Wanneer?

11-12-2015

Wat at je?

Voor: Percebes, in het Nederlands eendenmosselen, maar heb ze in Nederland nog nooit gezien.
Tussen: Bitterbal van Alheira (Portugese worst) en pasteitje van Iberico varken
Hoofd: Presa de porco preto (vlees van het Iberico varken) met aardappelwedges en salade.
Na: Limoen-merengue taart met koffie.

Impressie?

Percebes:


Had het al een aantal keer gezien en vond het een bijzondere ervaring. Had maar 80 gram maar was er toch zeker een kwartier zoet mee. Er zit relatief veel vlees in en de smaak was goed en toch wel weer anders dan van ander seafood dat ik op heb.

Tussengerechtje, beetje vage foto. Niet veel bijzonders maar was wel lekker, vooral het pasteitje.


Varkensvlees:


Was top en niet te vergelijken met normaal 'wit' varken. Veel voller in smaak en vetter. In combinatie met de lekkere wedges en huisgemaakte knoflook/ peterselie mayo een topper!

Koffie met lemon- merengue taart:


Kosten?
Kosten van puur het eten: 5,40 voor de percebes, 3,00 voor de tussendoortjes, 11,00 voor de porco en 2,80 voor de taart. Maakt 22,20 in totaal voor het eten.
Biertje van 1,50, rode wijn van 2,50 en dubbele espresso van 1,40 maakt ¤27,60 in totaal.

Cijfer?

9/10.

Vond het een hele leuke markthal en een stuk minder toeristisch dan de markthal in het centrum van de stad. Gezellige sfeer en leuke tentjes. Voor herhaling vatbaar en zeker een aanrader als mensen eens in Lissabon zijn!

[ Bericht 20% gewijzigd door Konev op 12-12-2015 09:58:10 ]
  zaterdag 12 december 2015 @ 04:21:27 #180
224960 highender
Travellin' Light
pi_158188721
Kosta's Souvlaki Athene




[ Bericht 0% gewijzigd door highender op 12-12-2015 04:27:39 ]
  zaterdag 12 december 2015 @ 04:27:11 #181
224960 highender
Travellin' Light
  zaterdag 12 december 2015 @ 04:36:18 #182
224960 highender
Travellin' Light
pi_158188943
_O_ Kijk kijk...een high roller.... :Y Mooi man dat je First class reist! Welke Dom Perignon schonk men aan boord? 2004? En waar gaat/ging de reis heen? ( oh en ook leuk je post daarboven van CH Airlines) Company expenses of gewoon prive?

[ Bericht 12% gewijzigd door #ANONIEM op 12-12-2015 06:19:48 ]
  zaterdag 12 december 2015 @ 06:21:33 #184
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158188949
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2015 02:59 schreef Konev het volgende:
Waar?

Mercado de Campo de Ourique, Lissabon. Dit is een markthal met verschillende tentjes waar je eten kan halen om het vervolgens in het midden van de hal op te eten. Soms is er live muziek of andere activiteiten maar vanavond niet. Het was wel gezellig druk.

Wanneer?

11-12-2015

Wat at je?

Voor: Percebes, in het Nederlands eendenmosselen, maar heb ze in Nederland nog nooit gezien.
Tussen: Bitterbal van Alheira (Portugese worst) en pasteitje van Iberico varken
Hoofd: Presa de porco preto (vlees van het Iberico varken) met aardappelwedges en salade.
Na: Limoen-merengue taart met koffie.

Impressie?

Percebes:
[ afbeelding ]

Had het al een aantal keer gezien en vond het een bijzondere ervaring. Had maar 80 gram maar was er toch zeker een kwartier zoet mee. Er zit relatief veel vlees in en de smaak was goed en toch wel weer anders dan van ander seafood dat ik op heb.

Tussengerechtje, beetje vage foto. Niet veel bijzonders maar was wel lekker, vooral het pasteitje.
[ afbeelding ]

Varkensvlees:
[ afbeelding ]

Was top en niet te vergelijken met normaal 'wit' varken. Veel voller in smaak en vetter. In combinatie met de lekkere wedges en huisgemaakte knoflook/ peterselie mayo een topper!

Koffie met lemon- merengue taart:
[ afbeelding ]

Kosten?
Kosten van puur het eten: 5,40 voor de percebes, 3,00 voor de tussendoortjes, 11,00 voor de porco en 2,80 voor de taart. Maakt 22,20 in totaal voor het eten.
Biertje van 1,50, rode wijn van 2,50 en dubbele espresso van 1,40 maakt ¤27,60 in totaal.

Cijfer?

9/10.

Vond het een hele leuke markthal en een stuk minder toeristisch dan de markthal in het centrum van de stad. Gezellige sfeer en leuke tentjes. Voor herhaling vatbaar en zeker een aanrader als mensen eens in Lissabon zijn!
Leuk verslag, maar je foto's doen het hier niet ;(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 12 december 2015 @ 06:22:21 #185
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158188951
quote:
10s.gif Op zaterdag 12 december 2015 06:17 schreef Iwanius het volgende:
_O_ Kijk kijk...een high roller.... :Y Mooi man dat je First class reist! Welke Dom Perignon schonk men aan boord? 2004? En waar gaat/ging de reis heen? ( oh en ook leuk je post daarboven van CH Airlines) Company expenses of gewoon prive?
Weinig mensen die privé first class reizen volgens mij hoor :D
Wel toffe verslagen dit zo _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158189252
Wat tof om een keer t first class menu te zien :D

Zo ziet het er in een A380 Emirates uit als je niet first class vliegt :P

pi_158189807
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 december 2015 06:21 schreef Molo het volgende:

[..]

Leuk verslag, maar je foto's doen het hier niet ;(
Zou het moeten doen nu :)
  zaterdag 12 december 2015 @ 11:39:01 #188
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158190639
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2015 09:59 schreef Konev het volgende:

[..]

Zou het moeten doen nu :)
Ziet er heerlijk uit :9

* Molo weekendje Portugal gaat boeken binnenkort :P
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 12 december 2015 @ 11:42:39 #189
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158190679
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 december 2015 08:03 schreef Zo-is-dat het volgende:
Wat tof om een keer t first class menu te zien :D

Zo ziet het er in een A380 Emirates uit als je niet first class vliegt :P

[ afbeelding ]
Ook niet verkeerd voor vliegtuig voer :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158191098
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2015 02:59 schreef Konev het volgende:
[
Vond het een hele leuke markthal en een stuk minder toeristisch dan de markthal in het centrum van de stad. Gezellige sfeer en leuke tentjes. Voor herhaling vatbaar en zeker een aanrader als mensen eens in Lissabon zijn!
Ziet er zeker goed uit! Ik vind markthallen altijd leuk qua sfeer, en ook om te eten. Iberico varken is altijd om te smullen :9~ Nog nooit van eendenmosselen gehoord trouwens
pi_158191736
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2015 02:59 schreef Konev het volgende:
Waar?

Mercado de Campo de Ourique, Lissabon. Dit is een markthal met verschillende tentjes waar je eten kan halen om het vervolgens in het midden van de hal op te eten. Soms is er live muziek of andere activiteiten maar vanavond niet. Het was wel gezellig druk.

Wanneer?

11-12-2015

Wat at je?

Voor: Percebes, in het Nederlands eendenmosselen, maar heb ze in Nederland nog nooit gezien.
Tussen: Bitterbal van Alheira (Portugese worst) en pasteitje van Iberico varken
Hoofd: Presa de porco preto (vlees van het Iberico varken) met aardappelwedges en salade.
Na: Limoen-merengue taart met koffie.

Impressie?

Percebes:

Leuk om hier eens over te lezen. Ze hadden het hier laatst over bij 3opreis toen ze in Galicie waren. Ben daar ook geweest afgelopen zomer maar helaas toen niet gezien.
  maandag 14 december 2015 @ 11:28:49 #192
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_158233390
Waar?

Fifteen Amsterdam

Wanneer?

Afgelopen vrijdag (11 december), rond de klok van 7.

Wat at je?

We hadden het viergangen menu, met bijpassende wijnen.



Voorgerecht: 'Tete de presse' met gepofte kervelknolletjes, zoete uit, kervelcreme, kwartelei en brioche



Was lekker. Meer kan ik er eigenlijk niet over melden. Mijn vrouw had de zalm met biet en die was eigenlijk beter.

Tussengerecht: Ravioli met gekonfijte eendeborst, creme van pastinaak, pangratto van kruidkoek en schuim van eekhoorntjesbrood



Pas toen de wijn kwam bedacht ik me dat ik ook nog een foto moest maken van deze gang. Ravioli met eend smaakte naar eend. En dan ook alleen naar eend. Er zat dan ook alleen maar eend in. Opmaak liet wat te wensen over. De beige/bruine kleuren nodigden niet echt direct uit.


Hoofdgerecht: Gebraden hert met amandelkorst, linzen du puy, creme van gerookte knolselderij, gele cantharellen en saus bordelaise



Hert was te ver door. Behoorlijke grijze rand, alleen het midden was nog rood. Amandelkorst was wel lekker. De knolselderijcreme smaakte nergens naar, de linzen hadden voor mij nog teveel bite.

Nagerecht: 'Poire belle Helene' Gepocheerde peer met gezouten karamel, geroosterde pecannoten, witte en donkere chocolade en ijs van tonkabonen



Peer was zo-zo. Smaakte alsof 't gepocheerd was in gewoon water. IJs van tonkabonen, in combinatie met de gezouten karamel, was wel echt fucking lekker.

Impressie?

Bediening was vriendelijk, maar had volgens mij geen idee waar ze mee bezig waren. De wijn horende bij de gang werd (ondanks meerdere malen aangeven/vragen) steeds geschonken terwijl mijn bord alweer half leeg was. Het eten werd echt in sneltreinvaart (we stonden na anderhalf uur alweer buiten) opgediend. Er heerste bij sommige personeelsleden een beetje een 'jullie zijn niet mijn tafel, dus ik negeer je gewoon'-mentaliteit.

Ook een klein pluspuntje: Ze vragen zodra je aan tafel zit direct of je brood en water wil. Maar daar zie je niks van op de rekening (en extra brood en water bijbestellen kost je ¤ 2)

Kosten? 2 x vier-gangen, 1 x wijn (mijn vrouw drinkt niet) en een keer extra brood en water besteld. Totaal was 123 euro excl fooi. Al met al het geld absoluut niet waard.

Cijfer? 4/10
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 14 december 2015 @ 12:12:17 #193
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158234407
Das niet best. -O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_158236743
bah, het ziet er allemaal ook niet smakelijk uit om heel eerlijk te zijn, en erg slordige bordjes. Thanks voor het rapport, wou er eens gaan kijken, nu niet meer :)
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
  maandag 14 december 2015 @ 14:33:15 #195
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158236998
Jamie slordig? Joh!
pi_158237046
Ziet er inderdaad niet best uit. :N Zeker voor wat het kost.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_158256647
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2015 14:33 schreef RobinOok het volgende:
Jamie slordig? Joh!
Er is een verschil tussen chaotisch en slordig, en het is niet jamie's italian of home cooking, fifteen zijn normaal zijn "nette" restaurants. Dit is slordig / niet aantrekkelijk.
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
  dinsdag 15 december 2015 @ 17:18:44 #198
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158262618
Ilja Gort is ook ergens wezen eten
http://www.slurp.nu/81/index.html
Was niet blij
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158262944
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2015 12:12 schreef golfer het volgende:
Das niet best. -O-
Ik begrijp ook niet dat iemand uberhaupt de moeite wil nemen zo een toko te bezoeken. Je weet dat het vaak hype en de naam alleen maar is, en je zelden of nooit bij dit soort toko's echte kwaliteit krijgt maar veelal de gebakken lucht van gehypt eten met de signatuur van de chefkok zoals in deze Jamie Oliver. Hij zet deze keten ook niet op om zogenaamd éerlijk voedsel aan de man te brengen. Dat is allemaal PR gelul. Hij wil gewoon ordinair flink cashen op goedkope arbeid en zijn naam. Meer niet.

quote:
0s.gif Op dinsdag 15 december 2015 17:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Ilja Gort is ook ergens wezen eten
http://www.slurp.nu/81/index.html
Was niet blij
Een restaurant om te huilen



Kalmpjes rolden onze wieltjes door de Côte d'Or, de goudkust van de Bourgogne, toen vanonder onze veiligheidsgordels een alarmerend geknor weerklonk. Eetlust. Ongelukkigerwijs op een uiterst ongeschikt moment: we bevonden ons in het duurste wijndorp ter wereld.

Er zat niets anders op. Het enige restaurant in de wijde omtrek was zo ijzingwekkend deftig dat het met dranghekken was afgezet.



De prijzen bleken opgevoerd tot astronomische hoogten, waardoor het vrijwel ledige restaurant uitsluitend werd bevolkt door rijke Chinezen.

Dit opende echter de mogelijkheid tot interessante psychologisch-antropologische beschouwingen. Van dichtbij konden wij bestuderen hoe de gefortuneerde oosterlingen, grote bellen Romanée-Conti achterover klokkend, via hun telefoons de Nikkei-index bijhielden.



Het openslaan van de 'Carte des Vins' was een ongekende ervaring die leidde tot wat in de medische wetenschap wordt omschreven als 'acute cardiac arrest'.

Na de mond-op-mond-beademing door de wijnboerenminnares vroegen we de serveuse bedremmeld om een flesje huisslurp.



De volgende belevenis betrof de cuisine. Die bleek afgestemd op het smaakpalet van de Oriëntaalse bezoekers.

Waardoor wij de keuze hadden tussen rauwe kwal in een saus van dwergpoedelurine (links) of reepjes hondenlulvoorhuid op een bedje van buffeltestikels (rechts).



Het grootste evenement ontrolde zich echter aan het eind van de maaltijd. Teneinde het hun Oosterse weldoeners tot diep in hun haarvaten naar de zin te maken, had de bedrijfsleiding een speciaal opgeleide ober uit China laten invliegen.

Met het mes in de aanslag zette de exotische specialist zich in postuur achter een kaaswagen vol sterk geurende Franse fromages.



Het was duidelijk zijn eerste confrontatie met dit onderdeel van de Cuisine Franįaise. Voorzichtig prikte de oosterling in een stukje Epoisses, een roodschimmelkaas met een geur die het behang van de muur doet krullen.

Nadat deze gevreesde stinker was geserveerd, boog de kaasnoviet zich over een Vieille Tomme, een Pyrenese schapenkaas die vanwege haar ondoordringbare structuur ook wel wordt gebruikt voor de versteviging van damwanden.

Toen hij na een aantal verwoede pogingen nog altijd geen millimeter op zijn rauwmelkse tegenstander had weten te veroveren, kreeg de jonge kaasmeester een waas voor zijn ogen. Met een woeste aanvalskreet stortte hij zich op zijn tegenstander. ''CHIHUWAWAAAAAH!'



Verbijsterd sloegen we gade hoe onze Chinese medegasten ter waarde van een vakantiehuis met zwembad enige kistjes meeneemwijn aanschaften.

Daarna verlieten wij, materieel platzak maar geestelijk verrijkt, deze parallelle planeet. Terug naar onze eigen wereld.

[ Bericht 96% gewijzigd door #ANONIEM op 15-12-2015 17:42:03 ]
  dinsdag 15 december 2015 @ 17:47:56 #200
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158263094
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2015 04:36 schreef highender het volgende:
Emirates (A380)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Eerste klas Emirates is werkelijk erg goed, ben er mee naar Auckland gevlogen. Genieten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')