abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 23 oktober 2015 @ 11:28:54 #76
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_157038002
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 september 2015 13:48 schreef joris4pinter het volgende:

[..]

Jawel, smaken naar lemongrass. En bij Noma gebruiken ze alleen lokale producten dus citroen kan niet in een gerecht. Voor een frisse zure smaak gebruiken ze dus mieren.
Grappig, ik heb laatst in Australië de kont van een groene mier gelikt en die smaakte inderdaad ook naar limoen. (wist ik al voor ik likte natuurlijk, was niet een gelukstreffer)
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  vrijdag 23 oktober 2015 @ 11:42:37 #77
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_157038224
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 oktober 2015 11:28 schreef Fretwork het volgende:

[..]

Grappig, ik heb laatst in Australië de kont van een groene mier gelikt en die smaakte inderdaad ook naar limoen. (wist ik al voor ik likte natuurlijk, was niet een gelukstreffer)
_O- :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_157038514
Jackson Dubois - Amsterdam
http://www.jacksondubois.com/

Gelegen in het vroegere Esprit Café aan het Spui is dit overdag een koffietent, en ’s avonds een bar/eetcafé. De eigenaar heeft blijkbaar veel gereisd en biedt nu verschillende varianten van streetfood aan op te kaart. Het zijn redelijk kleine tapasachtige porties die zo’n 5-8 euro per stuk kosten. De drankkaart is erg uitgebreid en biedt voor ieder wat wils, van bieren uit de hele wereld tot cocktails. Ik ben zelf voor een Gin & Tonic gegaan (ik dronk het al voor het hip werd), en deze was erg lekker. Daarna verder gegaan aan de cola light.

Positief was de sfeer, aankleding en aandachtig, behulpzaam personeel. Negatief was toch de kwaliteit van het eten. Het is een beetje “hit and miss”. Van de 3 gerechten die ik had waren er twee heerlijk (broodje bao en indische rijsttafel) en eentje smaakloos (broodje kreeft). De mensen met wie ik was hadden wat minder geluk, met de pompoensalade als dieptepunt. Rauwe pompoen is niet lekker!

Ook het feit dat het geserveerd wordt als streetfood (plastic/kartonnen bakjes) is onnodig. Op straat heeft dit een goede reden, in een restaurant oogt het raar, goedkoop en niet echt milieuvriendelijk. Gooi het gewoon op een bord.

Daarnaast, echt authentiek zijn de gerechten niet. Ze zijn te aangekleed, te complex gemaakt, hebben een toch quinoa-gehalte en sommige van de ingrediënten lijken rechtstreeks uit de 35% kortingsbak van de AH te komen (smakeloze kreeft bijvoorbeeld). Ook horen gerechten als een Frikandel Special mijn inzien niet op de kaart.

Deze tent is net open en probeert mijn inzien wat te geforceerd pretentieus en hip te doen. De Jackson Dubois quotes staan bijvoorbeeld overal op, bierviltjes, muren, menukaart, etc. Het komt gewoon nep en gemaakt over. Als een merk in plaats van een persoon. Maar het is een leuk idee en het potentieel is er zeker. Al mag de chef mijn inzien nog een keer op wereldreis om wat meer ervaring op te doen.

5/10
pi_157042800
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 oktober 2015 11:28 schreef Fretwork het volgende:

[..]

Grappig, ik heb laatst in Australië de kont van een groene mier gelikt en die smaakte inderdaad ook naar limoen. (wist ik al voor ik likte natuurlijk, was niet een gelukstreffer)
Toevallig zag ik die mieren ook voorbij komen op de Facebook site van Rene Redzepi.

Noma gaat een pop-up restaurant openen in Australië en ze zijn zich waarschijnlijk aan het oriënteren op lokale ingrediënten.
  vrijdag 23 oktober 2015 @ 15:40:54 #80
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_157043087
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 oktober 2015 15:29 schreef joris4pinter het volgende:

[..]

Toevallig zag ik die mieren ook voorbij komen op de Facebook site van Rene Redzepi.

Noma gaat een pop-up restaurant openen in Australië en ze zijn zich waarschijnlijk aan het oriënteren op lokale ingrediënten.
[ afbeelding ]
Haha tof, leuk om te horen. Het zijn inderdaad die mieren (zelfde regio ook). :)
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_157102249
Heeft iemand 'n goeie suggestie voor een lunchrestaurant o.i.d. in Utrecht? Ik heb binnenkort m'n diploma-uitreiking en wil graag met m'n ouders en co erna even wat doen. Feestelijke dingen als wijnproeverijen, luxe 3-gangenlunches of huiselijke taartfestijnen, sta voor alles open. Heb gewoon geen idee wat er daar te doen is op culinair gebied :P. Belangrijk wel: ergens op een doordeweekse middag, niet al te laat. Vandaar 'lunchrestaurant'..
pi_157105049
quote:
0s.gif Op zondag 25 oktober 2015 22:37 schreef NoralyZ het volgende:
Heeft iemand 'n goeie suggestie voor een lunchrestaurant o.i.d. in Utrecht? Ik heb binnenkort m'n diploma-uitreiking en wil graag met m'n ouders en co erna even wat doen. Feestelijke dingen als wijnproeverijen, luxe 3-gangenlunches of huiselijke taartfestijnen, sta voor alles open. Heb gewoon geen idee wat er daar te doen is op culinair gebied :P. Belangrijk wel: ergens op een doordeweekse middag, niet al te laat. Vandaar 'lunchrestaurant'..
Toque toque aan de Oudegracht, de witte ballons aan de lijnmarkt, brasserie domplein, zeker indien er moeilijk lopenden zijn. Er zijn er zoveel...
pi_157105218
Vrij nieuw vlakbij Vredenburg ligt Luc, heeft een te huren zaaltje.
Vis en meer doet volgens mij lunch op aanvraag en is altijd lekker als je van vis en wijn houdt.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_157106109
quote:
0s.gif Op donderdag 22 oktober 2015 23:53 schreef mascara-klodder het volgende:
Serieus ik heb een tosti van josti hier om de hoek? :o
Wat een debiele naam zeg :')

Wel superleuk initiatief dit. Net als Brownies en Downies. Ookal zo'n debiele naam.

Het doel heiligt de middelen en vooral naam blijkbaar.
Het doel is volgens mij wel al behoorlijk bereikt: mensen die iets anders zijn tellen ook mee in deze maatschappij.
Het zijn niet allemaal ramenlikkers :P
Op de korte poten naast de Tijd (oude Byblos)

En die staat nog hoog op mijn verlanglijstje, tosti's O+ O+ O+
Op donderdag 12 maart 2009 22:55 schreef Adelante het volgende:
Welkom vader renwan ^O^
Uw zoon is een modeluser in KLB, waar velen een voorbeeld aan zouden moeten nemen.
pi_157106930
quote:
1s.gif Op maandag 26 oktober 2015 07:14 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Toque toque aan de Oudegracht, de witte ballons aan de lijnmarkt, brasserie domplein, zeker indien er moeilijk lopenden zijn. Er zijn er zoveel...
Sja, ik weet wel dat er veel zijn, maar daarom vroeg ik juist om 'n tip :-). Dankjewel, ik ga eens kijken!
quote:
1s.gif Op maandag 26 oktober 2015 07:48 schreef Vanyel het volgende:
Vrij nieuw vlakbij Vredenburg ligt Luc, heeft een te huren zaaltje.
Vis en meer doet volgens mij lunch op aanvraag en is altijd lekker als je van vis en wijn houdt.
Oeh, ziet er goed uit. Wie weet ga ik dat doen. Thanks!
pi_157209806
Ik volg dit topic en de topic van Iwanus met veel plezier dus heb besloten om ook een keer zelf een bijdrage te leveren.

Waar?
Den haag - Momiji Sushi

Wanneer?
29 Oktober, rond een uur of 6-7.

Wat at je?
Een kommetje witte rijst en japanse groente curry. Twee kopjes groene thee gedronken.

Impressie?

Twee plaatjes van google geplukt




Het eten



Goed. Het restaurant zag er schoon uit, er liep genoeg personeel rond en we werden snel aangesproken en kregen een tafel aangewezen. Het oogt wel een beetje donker. We moesten even wachten op het eten (ongeveer 10-15 min) maar dit vind ik juist een pluspunt. De curry was smaakvol, licht pittig en gewoon lekker. Het kommetje witte rijst was wat je van japanse rijst verwacht, zacht en iets plakkerig. De groene thee was lekker, smaakte niet als een kopje pickwick ofzo.

Kosten?
Hangt er vanaf wat je besteld. Ik heb 10e betaald voor de curry en 2.50 voor het kommetje rijst. Groene thee volgens mij 3 euro.

Cijfer?
10
pi_157211217
Altijd goede ervaringen hier met Momiji. Ga ik meestal even heen voor een klein hapje na het winkelen :)

10-15 minuten wachten is toch heel erg netjes? Of had je het nog sneller verwacht? :o
Je zit in een restaurant en niet bij een fastfoodketen ;)
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_157212364
Tering zeg, tweeënhalve euro voor een kommetje rijst. Hoezo zit dat er niet bij?
pi_157214852
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 oktober 2015 21:27 schreef MCH het volgende:
Tering zeg, tweeënhalve euro voor een kommetje rijst. Hoezo zit dat er niet bij?
Als dat dat bolletje rechts op de laatste foto is....
Dat is wel een beetje karig inderdaad. En aan de prijs. Daar krijg je al dat vocht niet mee weg.
En 3 euro voor een theetje. Ze moeten het duidelijk hebben van de randverschijnselen.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_157217849
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 oktober 2015 21:27 schreef MCH het volgende:
Tering zeg, tweeënhalve euro voor een kommetje rijst. Hoezo zit dat er niet bij?
Staat niet op de foto het kommetje. Die had ik er extra bij besteld.
pi_157217866
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 oktober 2015 20:56 schreef mascara-klodder het volgende:
Altijd goede ervaringen hier met Momiji. Ga ik meestal even heen voor een klein hapje na het winkelen :)

10-15 minuten wachten is toch heel erg netjes? Of had je het nog sneller verwacht? :o
Je zit in een restaurant en niet bij een fastfoodketen ;)
Oh nee, ik bedoel dat ik het juist een pluspunt vind om te wachten! Heb ooit bij een sushi restaurant gegeten waar het eten serieus al binnen 1 minuut op tafel stond. Dan weet je al dat het vooraf klaar gemaakt is, uren heeft gelegen of zo de pan in vanuit de vriezer.
pi_157219601
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 oktober 2015 01:41 schreef xSuperboo het volgende:

[..]

Oh nee, ik bedoel dat ik het juist een pluspunt vind om te wachten! Heb ooit bij een sushi restaurant gegeten waar het eten serieus al binnen 1 minuut op tafel stond. Dan weet je al dat het vooraf klaar gemaakt is, uren heeft gelegen of zo de pan in vanuit de vriezer.
Ahhh achzo ;)

Ik vind het iig een fijne zaak om even neer te ploffen met je teveel gekochte kleding en schoenen :')

Daarna nog even de Aziatische supermarkt in de Markthof bezoeken en mijn voorraden weer aanvullen en dan als een dooie naar de tram :')
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_157220272
Als ik er langsloop zit er nooit iemand en het is erg donker, dat nodigt niet zo uit.

Op datzelfde plein zit Kimchi House O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_157223723
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 oktober 2015 11:45 schreef FutureFairytale het volgende:
Als ik er langsloop zit er nooit iemand en het is erg donker, dat nodigt niet zo uit.

Op datzelfde plein zit Kimchi House O+
Het klopt inderdaad dat het best donker binnen is en vrij rustig.

Kimchi house ziet er inderdaad goed uit! Ik eet alleen niet bij all you can eat omdat ik zo snel vol raak dat het eigenlijk zonde van het geld is..na ronde 1 ben ik meestal al propvol en dan vind ik rond de 20 euro wel te duur.
  zondag 15 november 2015 @ 00:21:26 #95
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_157559280
Met een groepje mensen uit CUL wezen eten in Rotterdam bij restaurant Sansan.

CUL / [Meet Rotterdam 14-11] 3 - Bakkerij, markthal, Sansan
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_157668346
Waar?


Watertuin, Schiedam

Wanneer?

4 november j.l.

Wat at je?


Van alles wat. Sushi, sashimi van zalm en tonijn, carpacciorolletjes, wokgerechten, gegratineerde oesters, coquilles, "diamanthaas", etc.
Dit vergezeld door Leffe Blond, Leffe Dubbel en een rood huiswijntje van de tap.

Impressie?





Naast Naaldwijk en Spijkenisse is er sinds deze zomer ook een Watertuin in Schiedam. All you can eat and drink. Buffetrestaurant met voor elck wat wilsch, van pizza en patat tot en met oesters, kreeft en T-bone. Je kiest hoe lang je wilt blijven, rekent af, en gaat dan de buffetten afstruinen. Alles zelf pakken, ook fris, bier, speciaalbier, wijn en (ijs)koffie. Niets wereldschokkends, maar genoeg keuze en variatie. een leuke afwisseling als je graag naar een buffet-, wok- of sushirestaurant gaat. Vlees wordt naar keuze bereid op grillplaat of in de Big Green Egg. Klaar terwijl u wacht. Bediening komt alleen aan tafel om af te ruimen.

Kosten?

Twee uurtjes onbeperkt bunkeren voor 2 volwassenen (waarvan 1 gratis want verjaardag) en 1 koter: EUR 46,90.

Cijfer?

9. Goed verzorgde gerechten, frisse uitstraling van de buffetten, veel keuze qua eten en drinken, en je weet van tevoren wat je kwijt bent.
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
  vrijdag 27 november 2015 @ 15:45:25 #97
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_157861073
Ziet er best aardig uit voor een all you can alles dingetje.

Even een kickje zodat ik 't topic nog terug kan vinden. Ik ga vanavond naar Restaurant l'Atelier. Recensie met foto's volgt.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 27 november 2015 @ 15:47:50 #98
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_157861130
Morgen eten bij http://www.davincenzo.nl/ in Haarlem-Noord. Stukkie volgt :+
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport zondag 29 november 2015 @ 10:19:14 #99
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_157895312
Waar? Vincenzo, Haarlem-Noord. Het gedeelte van het Marsmanplein is de laatste jaren flink onderhanden genomen. Het is een mooi winkelcentrum geworden inclusief een paar eettentjes.

Wanneer? 28 oktober

Wat at je? We aten hier in het kader van de AH restaurantactie. Helaas waren veel zakan al vol, dus dit was dus niet per se een eerste keuze :P. Twee driegangenmenu's voor de prijs van één. Het restaurant had een menu samengesteld. Vooraf cannelloni met spinazie en ricotta in tomatensaus. Hoofdmenu keuzes vlees of vis.
Vlees: Saltimbocca a la romana mals kalfsvlees met salie-parmaham, Vis: Roodbaarsfilet
Dessert: Chocoladetaartje met vanilleijs en slagroom

Impressie? Geen foto's maar dat eigenlijk niet de moeite waard.
Cannelloni werd gepresenteerd in een ovenschaaltje. Eetbaar, maar niet heel speciaal.
Het hoofdgerecht was opzich prima. Mals vlees, lekkere aardappeltjes erbij. Alleen de groenten en de excuusrucola (niet aangemaakt) vielen een beetje tegen.
Dessert: Taartje net een tikje te droog. Eetbaar, maar kom dit kan ik beter.

Kosten?
92,50 voor 4 (dus 2 menu's a 32,50 ps). Rest is vino en speciaalbier.

Cijfer? 6. Kijk een onvoldoende kan je het niet geven. Maar het is geen Italiaan om nog eens te gaan eten. Wellicht een keertje voor een pizza, maar niet voor een menu.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Miss SHO zondag 29 november 2015 @ 10:44:12 #100
22592 crew  Ole
pi_157895597
28 oktober?
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')