quote:Op zondag 29 november 2015 22:18 schreef borisz het volgende:
[..]
Waar oktober staat moet je november lezen.
Stop de tijd. Geen jokers.
Cocktail workshop bij Behind Bars! Vraag naar Marcel of Daniel en zeg dat Luuk (uit Curacao) je heeft gestuurdquote:Op zondag 25 oktober 2015 22:37 schreef NoralyZ het volgende:
Heeft iemand 'n goeie suggestie voor een lunchrestaurant o.i.d. in Utrecht? Ik heb binnenkort m'n diploma-uitreiking en wil graag met m'n ouders en co erna even wat doen. Feestelijke dingen als wijnproeverijen, luxe 3-gangenlunches of huiselijke taartfestijnen, sta voor alles open. Heb gewoon geen idee wat er daar te doen is op culinair gebied . Belangrijk wel: ergens op een doordeweekse middag, niet al te laat. Vandaar 'lunchrestaurant'..
quote:Op zondag 29 november 2015 22:18 schreef borisz het volgende:
[..]
Waar oktober staat moet je november lezen.
Stop de tijd. Geen jokers.
Bijna goed, maar je wordt Per seconde wijzer.quote:
Doe je dit nou expres?quote:Op maandag 30 november 2015 09:22 schreef MutedFaith het volgende:
Het eten was ook puik. Er zat echt helemaal niets tussen waarvan ik niet met plezier nog een 2e portie 'uitgevraagd' had. Goede smaken en combinaties, goed bereidt.
Kosten? ¤160 de man.
Cijfer? Dikke 9.
Dat heb ik al een jaar of 10 bij de Griek. En elk jaar toch er weer een keer intrappen gewoonweg omdat ik zin heb in een bord vol gekruid vleesch met tzaziki.quote:Op zaterdag 5 december 2015 18:29 schreef RobinOok het volgende:
Waar?
Restaurant Olympia
Schiedamse Vest 2 in Rotterdamm
Wanneer?
Van de week een keer
[ link | afbeelding ]
Wat at je?
Vooraf:
gefrituurde schijfjes courgette, gebakken gamba's in saus en humus met pita.
Hoofd:
twee goed doodgebakken doradefilets op pasta met een bord erbij met gebakken aardappelen en een bolletje rijst. (ze konden niet kiezen, blijkbaar) een mixed grill van wederom flink doodgebakken biefstuk, varkenshaas, lamskotelet, kipfilet en souvlaki.
Daarbij een bakje tzatsiki en obligaat bakje sla.
Kosten?
Met 4 glazen wijn erbij 85 euro of zo.
Cijfer?
5
Wat een treurnis. Nou weet ik weer waarom we nooit naar de Griek gaan, maar ja, ik had opeens zin in gekruid, gegrilld vlees. Maar niet compleet grijs gegaard! Misschien gebeurt dat omdat ze het bevroren op de grill leggen of zo? Of omdat er mensen eten die wel alles kapotgegaard willen hebben? Ik weet niet. Ik vind het veel geld voor slecht eten wat ik stuk voor stuk zelf beter en dus ook goedkoper klaar zou maken....
Ik zou zweren dat destijds, toen in Arnhem woonde die Griek mooi gegaard vlees serveerde.quote:Op zaterdag 5 december 2015 18:35 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Dat heb ik al een jaar of 10 bij de Griek. En elk jaar toch er weer een keer intrappen gewoonweg omdat ik zin heb in een bord vol gekruid vleesch met tzaziki.
Griekenland zelf is het stukken beter te doen! Paar jaar terug op Karpathos heerlijk lamsvlees van de spit gegeten, goed sappig en niet droog. Ook de Griekse mezes (tapas) zijn heerlijk en zijn veelzijdig. Veel Griekse tenten in Nederland lijken echter eerder op kebabszaken..quote:Op zondag 6 december 2015 15:04 schreef sirdanilot het volgende:
Volgens mij is alles bij de griek altijd helemaal doorbakken.
Hoe ze het in griekenland zelf eten weet ik niet want daar ben ik nooit geweest, maar in NL bij de griek nooit niet-doorbakken vlees gezien.
Inderdaad. Een aanfluiting.quote:Op zondag 6 december 2015 15:54 schreef mytec het volgende:
Veel Griekse tenten in Nederland lijken echter eerder op kebabszaken..
Ziet er wel goed uit allemaal.quote:Op zaterdag 5 december 2015 18:29 schreef RobinOok het volgende:
Waar?
Restaurant Olympia
Schiedamse Vest 2 in Rotterdamm
Wanneer?
Van de week een keer
[ link | afbeelding ]
Wat at je?
Vooraf:
gefrituurde schijfjes courgette, gebakken gamba's in saus en humus met pita.
Hoofd:
twee goed doodgebakken doradefilets op pasta met een bord erbij met gebakken aardappelen en een bolletje rijst. (ze konden niet kiezen, blijkbaar) een mixed grill van wederom flink doodgebakken biefstuk, varkenshaas, lamskotelet, kipfilet en souvlaki.
Daarbij een bakje tzatsiki en obligaat bakje sla.
Kosten?
Met 4 glazen wijn erbij 85 euro of zo.
Cijfer?
5
Wat een treurnis. Nou weet ik weer waarom we nooit naar de Griek gaan, maar ja, ik had opeens zin in gekruid, gegrilld vlees. Maar niet compleet grijs gegaard! Misschien gebeurt dat omdat ze het bevroren op de grill leggen of zo? Of omdat er mensen eten die wel alles kapotgegaard willen hebben? Ik weet niet. Ik vind het veel geld voor slecht eten wat ik stuk voor stuk zelf beter en dus ook goedkoper klaar zou maken....
Ik ken Griekse restaurants in en buiten Nederland waar het heel anders geserveerd wordt, dus niet met je eensquote:Op zondag 6 december 2015 17:17 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ziet er wel goed uit allemaal.
Grieks is natuurlijk een beetje boers eten. En daar voldoet het aan zo te zien.
Je bent zoiets w.s. ontgroeid.
Had ook niet anders verwacht hoor.quote:
Met dezelfde ingredienten en meer vakmanschap kun je veel lekkerder eten op tafel zetten.quote:Op zondag 6 december 2015 17:24 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Had ook niet anders verwacht hoor.
Maar met z'n 2en inclusief ongeveer 4 glazen wijn voor 85 euro. De lat dient dan niet zo hoog te liggen als je bedenkt wat ze daar allemaal voor moeten doen. Winstmarge van 10 procent ofzo... Alweer 8 euro 50 verdiend.
Vakmannen zijn duur natuurlijk.quote:Op zondag 6 december 2015 17:28 schreef habitue het volgende:
[..]
Met dezelfde ingredienten en meer vakmanschap kun je veel lekkerder eten op tafel zetten.
Ik ben geen kok, maar weet wel hoe je vlees moet garen. Is gewoon onkunde.quote:
Schrijf een brief naar de krant.quote:Op zondag 6 december 2015 17:31 schreef habitue het volgende:
[..]
Ik ben geen kok, maar weet wel hoe je vlees moet garen. Is gewoon onkunde.
Goede reply wel.quote:
Al jaren geen Grieks meer gegeten want hou niet zo van alleen maar hompen vlees. Maar kan me herinneren dat ik de laatste keer ossenhaas had besteld en kreeg 2 stukken heerlijk mals en medium.quote:Op zondag 6 december 2015 15:04 schreef sirdanilot het volgende:
Volgens mij is alles bij de griek altijd helemaal doorbakken.
Hoe ze het in griekenland zelf eten weet ik niet want daar ben ik nooit geweest, maar in NL bij de griek nooit niet-doorbakken vlees gezien.
We willen topvoedsel en ervaring voor beschamend lage prijzen.quote:
Niet als je kwaliteitsingrediënten gebruikt en mensen die er verstand van hebben in dienst wil hebben. Dan is het echt marginaal hoor.quote:
Gebruikte ingrediënten hoeven niet per se duur te zijn en grillen is niet moeilijk.quote:Op zondag 6 december 2015 17:44 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Niet als je kwaliteitsingrediënten gebruikt en mensen die er verstand van hebben in dienst wil hebben. Dan is het echt marginaal hoor.
Nogmaal een steak goed bakken kost niks extra's en is makkeljk te leren. Is nog goedkoper ook qua energie en tijd.quote:Op zondag 6 december 2015 17:40 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
We willen topvoedsel en ervaring voor beschamend lage prijzen.
Als je daar over nadenkt kan dat niet natuurlijk.
Zoals ik al beweerde maken ze misschien 8 euro 50 winst op zoiets.
Daar moet je een bedrijf met personeel draaiende van houden...
Die hebben andere bijverdiensten.quote:
Maar dat was hier dus duidelijk niet het geval.quote:Op zondag 6 december 2015 17:44 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Niet als je kwaliteitsingrediënten gebruikt en mensen die er verstand van hebben in dienst wil hebben. Dan is het echt marginaal hoor.
Tuurlijk, állemaalquote:
http://www.grieksrestaurantpatmos.nl/quote:Op zondag 6 december 2015 18:03 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Maar dat was hier dus duidelijk niet het geval.
Dat zijn uw woorden.quote:
Voor u altijd graag gedaan.quote:Op zondag 6 december 2015 18:45 schreef RobinOok het volgende:
Griek, Wormerveer, nou, bedankt voor de tip.
Het is sowieso verstandig om de mixed grill over te slaan. Het is namelijk heel moeilijk om de garing van alle stukken goed te krijgen, daarvoor moet je het vlees goed kennen en heel goed kunnen snijden. Vervolgens zijn het dan de budgetrestaurants die het aldoor aanbieden, en die leggen de lat bij allemaal warm en gaar.quote:Op zaterdag 5 december 2015 18:29 schreef RobinOok het volgende:
Wat een treurnis. Nou weet ik weer waarom we nooit naar de Griek gaan, maar ja, ik had opeens zin in gekruid, gegrilld vlees. Maar niet compleet grijs gegaard! Misschien gebeurt dat omdat ze het bevroren op de grill leggen of zo? Of omdat er mensen eten die wel alles kapotgegaard willen hebben? Ik weet niet. Ik vind het veel geld voor slecht eten wat ik stuk voor stuk zelf beter en dus ook goedkoper klaar zou maken....
Daarvoor ga ik nou juist naar de Griek. Wat moet je er anders doen?quote:Op maandag 7 december 2015 11:10 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Het is sowieso verstandig om de mixed grill over te slaan.
Voor een mixed grill kan je beter naar een balkan/kroaat, die gebruiken vetter vleesquote:Op maandag 7 december 2015 17:09 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Daarvoor ga ik nou juist naar de Griek. Wat moet je er anders doen?
Lief dacht een beetje zoals jij en nam dorade. Nou, dan liever mixed grill....
Geen idee, ik ga eigenlijk nooit naar een Griek. Misschien is dat een idee? Niks tegen Grieken verder maar als je die keuken je niet veel meer te bieden heeft dan een missed grill dan zou ik een restaurant van een andere etniciteit opzoeken. Want wanneer heb je voor het laatst een goede mixed grill gegeten, en hoeveel slechte staan daar tegenover?quote:Op maandag 7 december 2015 17:09 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Daarvoor ga ik nou juist naar de Griek. Wat moet je er anders doen?
Lief dacht een beetje zoals jij en nam dorade. Nou, dan liever mixed grill....
Ooit eens moussaka besteld in een HollandsGrieks restaurant. Dat kwam duidelijk uit de diepvries en was voor mij ontdooid en opgewarmd. Dus, dat ook nooit weerquote:Op maandag 7 december 2015 19:02 schreef golfer het volgende:
Er is ook weinig Grieks aan een mixed-grill. Dat is toeristenvoer, net zoals de gyros.
Souvlaki, dolmadakia, mousaka, tzaziki, stifado en baklava zijn Griekse gerechten.
In Griekenland zelf vind je in de niet toeristische restaurants nergens mixed grill op het menu.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |