De enige hit op google voor afragmateriaal is een andere reactie van jouquote:
quote:Op dinsdag 15 september 2015 20:48 schreef leeell het volgende:
[..]
De enige hit op google voor afragmateriaal is een andere reactie van jou
Maar hij is wel geniaal ja (nohomo)
dit dusquote:Op dinsdag 15 september 2015 20:29 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
'Niet lekker vinden' kan heel veel dingen zijn, en juist in zo'n restaurant doen ze erg bijzondere dingen met smaken. Als het goed is tenminste . Ik kan me prima voorstellen dat iets wat je niet lekker vindt verwerkt in een gerecht toch prima smaakt. Of als het anders bereidt wordt, als mensen zeggen dat ze niet van garnalen houden bedoelen ze vaak vooral de 'structuur' en hebben ze geen problemen met kroepoek .
Ik wil ook nog eens een keer daar naartoe.quote:Op dinsdag 15 september 2015 16:33 schreef Isegrim het volgende:
Zit Osteria Francescana erbij? Daar wil ik zo graag heen!
Bazenclubquote:Op dinsdag 15 september 2015 13:50 schreef joris4pinter het volgende:
[..]
25 jarig bestaan van mijn jaarclub. We hebben dus een poosje kunnen sparen.
Extreem bittere rucola. Maar was die rucola dan ook taai? Want Italiaanse rucola kan ook heel pittig bitter zijn.quote:Op woensdag 16 september 2015 09:43 schreef Kreator het volgende:
Waar: Pizzeria Toscana in Enschede
Wanneer: Gisteren
Met wie: 3 vrienden
Waarom: Omdat 1 van deze vrienden hier gereserveerd had.
Foto's: nee
Naast de bibliotheek gelegen pizzeria. Had em al wel eens gezien, maar trok me nooit zo. Nu geweest omdat vriend er enthousiast over was.
Als voorgerecht carpaccio met rucola sla en die was extreem bitter (en dus oud). Personeel deed plichtmatig hun werk, maakten een paar fouten. Pizza quatro formaggi was matig; van de beloofde 4 kazen zaten er 3 op en veel te weinig. Die van 1 van mijn vrienden was behoorlijk zwartgeblakerd verbrand. Prijzen zijn gemiddeld (8,50 euro voorgerecht, 11 euro pizza), maar voor die kwaliteit veel te hoog.
Sfeer is mwah. Zeker geen restaurant om nog eens te bezoeken.
Je kon zien en proeven dat dit oud was. Had er maar een klein beetje van en heb de rest eraf geschoven.quote:Op donderdag 17 september 2015 15:21 schreef Tarbot het volgende:
[..]
Extreem bittere rucola. Maar was die rucola dan ook taai? Want Italiaanse rucola kan ook heel pittig bitter zijn.
Erg tof! Lijkt me een geslaagd idee voor dit soort gelegenheden 25jaar jaarclub etc.quote:Op dinsdag 15 september 2015 10:09 schreef joris4pinter het volgende:
Waar?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wanneer?
Lunch 12 september
Wat at je ?
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Een aantal gangen food porn:
[ afbeelding ]Plantjes uit het bos
[ afbeelding ]Bloempjes
[ afbeelding ]Garnalen
[ afbeelding ]Zeeëgel
[ afbeelding ]Zeeduivellever
[ afbeelding ]Zwarte Knoflook met Mieren
Impressie
De ontvangst bij Noma is erg leuk. Iedereen stopt met werken, draait zich naar je toe en zegt je vriendelijk lachend gedag (Hi !). Wij zaten in de private dining room. Om die te bereiken moet je beneden door de keuken, buitenom langs de barbeques en dan de trap op naar boven. Kortom een hele tour langs allemaal vriendelijk groetende mensen. Boven werden we ontvangen door onze gastvrouw Tamara. Van te voren had ik van een aantal gasten de dieetwensen doorgestuurd. Tamara kwam bij iedereen langs om na te gaan of het echt medisch was of gewoon niet lekker. De mensen die een aantal dingen niet lekker vonden werden vriendelijk verzocht 'to go with the flow'. Na een glaasje champagne gedronken te hebben werden we verzocht te gaan zitten en kwamen alle gangen voorbij.
De opbouw van de gangen was erg goed, van besjes en blaadjes naar wat heftigere smaken van schelvislever, beenmerg en zwarte knoflook. Een aantal van ons verlangden toch naar een lap vlees. De combinatie van wijn en spijzen was briljant. Met name de gekoelde sake bij de plantjes en kruiden van de kust was memorabel. Bij een aantal gangen werden we uitgenodigd deze lekker met de vingers op te peuzelen. Niet alle gerechten waren even briljant. Enkele van ons vonden dat over de hele linie genomen er een sterk accent lag op de zuurtjes.
Na afloop van het diner werden we door de sous chef rondgeleid in de keuken en de R&D kitchen. Hier werd ons het concept duidelijker. Er is geen scheidingslijn tussen keuken en bediening. Degene die het gerecht maakt serveert het ook. Er zijn geen aparte stations in de keuken (warm/koud/sauzen/pattiserie). Iedereen is overal bij betrokken. Dit zorgt voor meer betrokkenheid en creativiteit.
Kosten
Heel heel veel
Cijfer
9
Mijn bucketlist als ik die zou hebben: 1. Ferran Adria--> Kookt voor me in wat ooit El Bully was. 2. Osteria Francescana 3. zuipen & eten met Bourdain in een erg vage locatiequote:Op dinsdag 15 september 2015 20:35 schreef leeell het volgende:
[..]
Ferran Adria vriend van Bourdain?
quote:Op donderdag 17 september 2015 15:40 schreef mytec het volgende:
zuipen & eten met Bourdain in een erg vage locatie
Is niet zo duur. Spaanse prijs valt mee. Relatief dan.quote:Op dinsdag 15 september 2015 21:58 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik wil ook nog eens een keer daar naartoe.
/nog even doorsparen.
Ware het niet dat die tent in Modena, Italië zit.quote:Op dinsdag 29 september 2015 15:39 schreef Godtje het volgende:
Is niet zo duur. Spaanse prijs valt mee. Relatief dan.
Gelijk heb je. Was even in de war. Wij zaten te twijfelen tussen moma, osteria, en El Cellerquote:Op dinsdag 29 september 2015 15:46 schreef golfer het volgende:
[..]
Ware het niet dat die tent in Modena, Italië zit.
Dat niet alleen El Celler zit in Girona en dat is echt een toffe stad (zelf gewoond). Zit ook een tent dat geen super de luxe is maar gewoon gezellig: http://www.eldoll.cat/ Ze hebben er biertaps bij de tafel met veel soorten tapas. Fastfood keten met broodjes met Iberico Gla Bellotta ook om echt een keer te proeven http://www.viena.es/. En een goed uitgaansleven met enorme cocktails/drankjes.quote:Op dinsdag 29 september 2015 15:50 schreef Godtje het volgende:
[..]
Gelijk heb je. Was even in de war. Wij zaten te twijfelen tussen moma, osteria, en El Celler
De spaanse en Italiaanse hebben zelfde prijsstelling min of meer. Zuid Europees de prijs
Voor ons is het Spanje geworden.
Wat tof dat je daar at zeg, en wat goed ook dat je ons een verslagje gunt dat wat verder gaat dan alleen 'oohs' en 'aaahs'. Top!quote:
De toast met krullen zeeduivellever. Dat was echt even ogen dicht en genieten.quote:Op woensdag 30 september 2015 13:32 schreef minilot het volgende:
[..]
En wat is het lekkerste dat je er gegeten hebt?
Je hebt helemaal gelijk!quote:Op zondag 4 oktober 2015 11:58 schreef Vanyel het volgende:
Ik zou een plaatsnaam bij de recensies best handig vinden om te ontdekken of ik ergens snel toevallig iin de buurt zal zijn.
*Schrapt vegetarische snackbar van to-do lijstje* Dankuquote:Op donderdag 22 oktober 2015 15:36 schreef Isegrim het volgende:
De vegetarische snackbar tegenover station Hollands Spoor.
Erg leuk idee; uitvoering laat ernstig te wensen over. Een bleke, te kort gefrituurde lupinekroket die dreef in het vet en patat die juist te lang gefrituurd was. Niet lekker. De vegetarische frikadel was weinig mis mee.
Zonde van de calorieën. #spijt
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |