Ja dit! Aanrader zo te zienquote:
Je hebt helemaal gelijk. Ik verander het even in de tekst.quote:Op zondag 20 december 2015 15:19 schreef RobinOok het volgende:
Ziet er inderdaad lekker uit allemaal.
Een dingetje, dat zijn geen sesamzaadjes op je oester, ik denk dat het maanzaad is.
Ja, precies dat. Wat is dat?quote:Op dinsdag 22 december 2015 21:29 schreef Molo het volgende:
Bedoel je die leverachtige melige structuur die verkeerde deel rundvlees/steak soms heeft?
Jammer zegz kan zo lekker zijn....
Dit restaurant staat al op mijn lijstje sinds hoorde dat Joris Bijdendijk hier heen was gegaan Ziet er echt heerlijk en doordacht uitquote:Op zondag 20 december 2015 13:36 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 19 december 2015
Waar: Rijks Restaurant Amsterdam.
Wat en hoe:
We wilden hier al een paar maanden geleden eten en hadden daarvoor gereserveerd, maar men had een dubbelboeking gedaan en dus werd onze reservering destijds door het Rijks geannuleerd met de toezegging dat wanneer wij opnieuw een keer zouden willen reserveren we dan als welkom een glas champagne van het huis zouden krijgen.
Nu dus, ter gelegenheid van mijn verjaardag opnieuw gereserveerd bij dit in de vernieuwde Philipsvleugel van het Rijksmuseum gesitueerde restaurant. Prachtige plek en ook mooi strak ingericht door Paul Linse (architect bekend ook van o.a. het nieuwe NS station in Rotterdam). Totaal is er plaats voor ca. 140 gasten. Het Rijks is een joint venture van het Rijksmuseum en de Vermaatgroep en is nu ruim 1 jaar open en heeft de ambitie om 1 van de beste restaurants van Nederland te worden. De keukenbrigade in de open keuken staat onder leiding van Joris Bijdendijk (voorheen sterrenrestaurant Bridges).
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De kaart bestaat uit een aantal a la carte gerechten en een 6-gangen Rijksmenu, daarnaast staan er een paar specialiteiten op de kaart, zoals snoekbaars en ribeye van drooggerijpte Simmetaler of Gasconnerund. De a la carte Rijksgerechten zijn kleine gerechtjes die, wanneer je er 3 of 4 nuttigt toch een complete maaltijd hebt.
Wij werden vol egards ontvangen en werden de hele avond in de watten gelegd door de gerant, Jack.
Zoals beloofd begonnen we met een glas van de huis-champagne, een Delamotte brut. Lekkere frisse en fruitige champagne.
[ afbeelding ]
Amuses:
Bij binnenkomst stond al een amuse op tafel, alhoewel we die in eerste instantie niet als amuse herkenden en dachten dat het decoratie was. Wat groene bladeren op een boomstronkje. Het bleek echter dus een amuse te zijn, namelijk koolrabi-bladeren in tempurabeslag gebakken en besprenkeld met sushi-azijn:
[ afbeelding ]
De volgende amuse was een schuim van oester en champagne met radijs en zeewier en besprenkeld met maanzaad:
[ afbeelding ]
Uiteraard stond er ook lekker brood met boter op tafel en gratis lekker koel water. We besloten om bij de maaltijd een fles Eradus, Sauvignon Blanc 2014 uit Nieuw Zeeland te nemen, Een werkelijk heerlijke geurige wijn, vol met fruittonen.
Daarna namen we elk een aantal losse a la carte gerechten.
Gerecht 1.
Bluezz nam de in zoutkorst gepofte biet met mosterd, bindsla en karnemelk:
[ afbeelding ]
Voor mij de geroosterde langoustinestaart met speltvlokken, foreleitjes, tartaar van rauwe langoustine en een currycrème:
[ afbeelding ]
Gerecht 2.
Voor Bluezzzeeduivelwang met een peterseliesaus, hazelnootjes, spruitjes en een kervelknolpuree. Hier was een klein foutje door de keuken gemaakt, want 1 van de wangetjes was nog rauw van binnen. Dat uiteraard aan de bediening gemeld en dat werd later op een prima wijze gecompenseerd:
[ afbeelding ]
Voor mij de kabeljauw met kokkels, zeewierboter en komkommer:
[ afbeelding ]
3e gerecht.
Voor Bluezz de shortrib met granola en zilveruitjes en een jus getrokken van aardappels. Heerlijk!
[ afbeelding ]
Ik nam de geroosterde eendenborst met potimaron (een pompoensoort), boekweit en pistache met een balkenbrij gemaakt van eend. Ook erg smakelijk en bijzonder, vooral die balkenbrij.
[ afbeelding ]
Desserts.
We sloten in stijl af met 2 overheerlijke desserts.
Voor B. gezouten karamel met een cacaosorbet, pinda's en gepofte rijst met daarbij een 'bouillon' van karamel.
[ afbeelding ]
En voor mij was er 'chocolade whisky on the rocks': valrhona chocolade, Millstone whisky en tonkaboonijs.
[ afbeelding ]
Als compensatie voor het foutje met de zeeduivelwangen kregen we de dessertwijn gratis van het huis, een prima bij de desserts passende Sauterne, chateau Simon uit de Barsac.
Al met al een heerlijke ervaring. Alle gerechten liefdevol en goed smaakvol klaargemaakt, Een prachtige omgeving en prima bediening. Het wachten is op de Michelinsterren die ongetwijfeld zullen gaan volgen.
Totaal waren we (inclusief de gratis drankjes) 162,50 kwijt.
Prijs-kwaliteit: 9!
Leuk recensie en ziet er veel belovend uit.quote:Op zondag 20 december 2015 13:36 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 19 december 2015
Waar: Rijks Restaurant Amsterdam.
Wat en hoe:
We wilden hier al een paar maanden geleden eten en hadden daarvoor gereserveerd, maar men had een dubbelboeking gedaan en dus werd onze reservering destijds door het Rijks geannuleerd met de toezegging dat wanneer wij opnieuw een keer zouden willen reserveren we dan als welkom een glas champagne van het huis zouden krijgen.
Nu dus, ter gelegenheid van mijn verjaardag opnieuw gereserveerd bij dit in de vernieuwde Philipsvleugel van het Rijksmuseum gesitueerde restaurant. Prachtige plek en ook mooi strak ingericht door Paul Linse (architect bekend ook van o.a. het nieuwe NS station in Rotterdam). Totaal is er plaats voor ca. 140 gasten. Het Rijks is een joint venture van het Rijksmuseum en de Vermaatgroep en is nu ruim 1 jaar open en heeft de ambitie om 1 van de beste restaurants van Nederland te worden. De keukenbrigade in de open keuken staat onder leiding van Joris Bijdendijk (voorheen sterrenrestaurant Bridges).
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De kaart bestaat uit een aantal a la carte gerechten en een 6-gangen Rijksmenu, daarnaast staan er een paar specialiteiten op de kaart, zoals snoekbaars en ribeye van drooggerijpte Simmetaler of Gasconnerund. De a la carte Rijksgerechten zijn kleine gerechtjes die, wanneer je er 3 of 4 nuttigt toch een complete maaltijd hebt.
Wij werden vol egards ontvangen en werden de hele avond in de watten gelegd door de gerant, Jack.
Zoals beloofd begonnen we met een glas van de huis-champagne, een Delamotte brut. Lekkere frisse en fruitige champagne.
[ afbeelding ]
Amuses:
Bij binnenkomst stond al een amuse op tafel, alhoewel we die in eerste instantie niet als amuse herkenden en dachten dat het decoratie was. Wat groene bladeren op een boomstronkje. Het bleek echter dus een amuse te zijn, namelijk koolrabi-bladeren in tempurabeslag gebakken en besprenkeld met sushi-azijn:
[ afbeelding ]
De volgende amuse was een schuim van oester en champagne met radijs en zeewier en besprenkeld met maanzaad:
[ afbeelding ]
Uiteraard stond er ook lekker brood met boter op tafel en gratis lekker koel water. We besloten om bij de maaltijd een fles Eradus, Sauvignon Blanc 2014 uit Nieuw Zeeland te nemen, Een werkelijk heerlijke geurige wijn, vol met fruittonen.
Daarna namen we elk een aantal losse a la carte gerechten.
Gerecht 1.
Bluezz nam de in zoutkorst gepofte biet met mosterd, bindsla en karnemelk:
[ afbeelding ]
Voor mij de geroosterde langoustinestaart met speltvlokken, foreleitjes, tartaar van rauwe langoustine en een currycrème:
[ afbeelding ]
Gerecht 2.
Voor Bluezzzeeduivelwang met een peterseliesaus, hazelnootjes, spruitjes en een kervelknolpuree. Hier was een klein foutje door de keuken gemaakt, want 1 van de wangetjes was nog rauw van binnen. Dat uiteraard aan de bediening gemeld en dat werd later op een prima wijze gecompenseerd:
[ afbeelding ]
Voor mij de kabeljauw met kokkels, zeewierboter en komkommer:
[ afbeelding ]
3e gerecht.
Voor Bluezz de shortrib met granola en zilveruitjes en een jus getrokken van aardappels. Heerlijk!
[ afbeelding ]
Ik nam de geroosterde eendenborst met potimaron (een pompoensoort), boekweit en pistache met een balkenbrij gemaakt van eend. Ook erg smakelijk en bijzonder, vooral die balkenbrij.
[ afbeelding ]
Desserts.
We sloten in stijl af met 2 overheerlijke desserts.
Voor B. gezouten karamel met een cacaosorbet, pinda's en gepofte rijst met daarbij een 'bouillon' van karamel.
[ afbeelding ]
En voor mij was er 'chocolade whisky on the rocks': valrhona chocolade, Millstone whisky en tonkaboonijs.
[ afbeelding ]
Als compensatie voor het foutje met de zeeduivelwangen kregen we de dessertwijn gratis van het huis, een prima bij de desserts passende Sauterne, chateau Simon uit de Barsac.
Al met al een heerlijke ervaring. Alle gerechten liefdevol en goed smaakvol klaargemaakt, Een prachtige omgeving en prima bediening. Het wachten is op de Michelinsterren die ongetwijfeld zullen gaan volgen.
Totaal waren we (inclusief de gratis drankjes) 162,50 kwijt.
Prijs-kwaliteit: 9!
Lekker belangrijk wat anderen vinden, tenzij het echt slecht is anders gewoon zelf proberen. Overigens ben ik onlangs ook bij Las Palmas geweest, vond het eten niet verkeerd, inderdaad niet bijzonder en te duur voor wat je krijgt.quote:Op donderdag 31 december 2015 11:46 schreef RobinOok het volgende:
Waarom ga je naar Las Palmas als er zoveel wel leuke restaurants zijn, waar je niet betaalt voor de naam van mijnheer den Blijker? Ik heb geloof ik nog nooit een goede recensie gelezen over Las Palmas. Het is of slecht of "niks bijzonders", terwijl je wel de hoofdprijs betaalt.
Jij kiest gewoon random een restaurant uit? Okay, ook een manier.quote:Op donderdag 31 december 2015 11:52 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Lekker belangrijk wat anderen vinden, tenzij het echt slecht is anders gewoon zelf proberen
Ik wel ja, maar dat is vooral omdat ik vooral op vakantie naar restaurants ga en dan heb ik niet altijd internet om iets uit te zoeken en wil je gewoon ergens gaan eten.quote:Op donderdag 31 december 2015 11:56 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Jij kiest gewoon random een restaurant uit? Okay, ook een manier.
Ja tuurlijk is dat belangrijk. Het geeft over het algemeen een goede indicatie van wat je kan verwachten. Foto's ed. zeggen ook veel.quote:Op donderdag 31 december 2015 11:52 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Lekker belangrijk wat anderen vinden, tenzij het echt slecht is anders gewoon zelf proberen. Overigens ben ik onlangs ook bij Las Palmas geweest, vond het eten niet verkeerd, inderdaad niet bijzonder en te duur voor wat je krijgt.
In NL vraag ik het meestal aan bekenden of ga ik naar iets wat ik al ken, ik ga meestal niet online lopen zoeken. Maar goed dat ben ik dan weer, lekker ouderwetsch.quote:Op donderdag 31 december 2015 12:35 schreef Myraela het volgende:
Op vakantie ben ik ook wel makkelijker, maar in Nederland zoek ik het toch wel uit. En als ik op stedentripje ga maak ik vaak van te voren een map met toffe eetplekjes. Soms plan ik echt, maar anders kijk ik gewoon even op mijn map wat er in de buurt is wanneer ik trek begin te krijgen.
Bijna ieder restaurant heeft online goede en slechte beoordelingen. Daar laten we ons niet teveel door leiden. Het leek ons leuk om het eens te proberen en de eerste keer was lang niet slecht (vooral de risotto was toen heerlijk). Afijn, ik kan nu tenminste zeggen dat ik het heb geprobeerd en ga de volgende keer naar een ander restaurant. Zo bekend zijn wij ook nog niet in Rotterdam...quote:Op donderdag 31 december 2015 11:46 schreef RobinOok het volgende:
Waarom ga je naar Las Palmas als er zoveel wel leuke restaurants zijn, waar je niet betaalt voor de naam van mijnheer den Blijker? Ik heb geloof ik nog nooit een goede recensie gelezen over Las Palmas. Het is of slecht of "niks bijzonders", terwijl je wel de hoofdprijs betaalt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |