wow, wat gaaf om daar een keer gegeten te hebben! Wat was de gelegenheid? En wat leuk dat de koks het eten ook zelf uitserveren.quote:Op dinsdag 15 september 2015 10:09 schreef joris4pinter het volgende:
Waar?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wanneer?
Lunch 12 september
Wat at je ?
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Een aantal gangen food porn:
[knipje]
Kosten
Heel heel veel
Cijfer
9
Jawel, smaken naar lemongrass. En bij Noma gebruiken ze alleen lokale producten dus citroen kan niet in een gerecht. Voor een frisse zure smaak gebruiken ze dus mieren.quote:
25 jarig bestaan van mijn jaarclub. We hebben dus een poosje kunnen sparen.quote:Op dinsdag 15 september 2015 13:46 schreef Isabeau het volgende:
[..]
wow, wat gaaf om daar een keer gegeten te hebben! Wat was de gelegenheid? En wat leuk dat de koks het eten ook zelf uitserveren.
Cool.quote:Op dinsdag 15 september 2015 13:48 schreef joris4pinter het volgende:
[..]
Jawel, smaken naar lemongrass. En bij Noma gebruiken ze alleen lokale producten dus citroen kan niet in een gerecht. Voor een frisse zure smaak gebruiken ze dus mieren.
Tof,quote:Op dinsdag 15 september 2015 13:50 schreef joris4pinter het volgende:
[..]
25 jarig bestaan van mijn jaarclub. We hebben dus een poosje kunnen sparen.
Ik sprak een keer een Belgische en die vertelde me dat dat een typisch Nederlandse uitdrukking is die ze in Belgie niet snappen.quote:Op dinsdag 15 september 2015 14:14 schreef habitue het volgende:
[..]
Tof,
Vond je het het geld waard?
Ik vind het niet zo'n rare vraag hoor. Waarom altijd dat mysterieuze over geld...quote:Op dinsdag 15 september 2015 14:36 schreef joris4pinter het volgende:
[..]
Ik sprak een keer een Belgische en die vertelde me dat dat een typisch Nederlandse uitdrukking is die ze in Belgie niet snappen.
Maar als je het zo op de man af vraagt.... nee het was de EUR 450 niet waard.
Eten ben ik inderdaad niet lyrisch over. Maar het is vooral de belevenis en sfeer die me toch een 9 doen geven. De ontvangst door het personeel, de kennis van de gastvrouw en de rondleiding achteraf maken dat het wel heel bijzonder was.quote:Op dinsdag 15 september 2015 15:12 schreef bloodymary1 het volgende:
Wat een belevenis. Maar je geeft een 9 en ik zie je niet heel lyrisch over het eten...?
Grappig zeekomkommer. Die heb ik ooit een vast gehad, net een drol is dat.
Ah, vandaar dat het niet op de drol lijkt die ik ooit heb vastgehouden.quote:Op dinsdag 15 september 2015 15:39 schreef emmyemmy het volgende:
See urchin is geen zeekomkommer maar een zee egel
lijken niet eens op elkaar
Bedankt voor de correctie.quote:Op dinsdag 15 september 2015 15:39 schreef emmyemmy het volgende:
See urchin is geen zeekomkommer maar een zee egel
lijken niet eens op elkaar
En daarom ben ik er indertijd ook niet heengegaan. Een klein stemmetje zei mij dat dit niet een restaurant voor mij zou zijn en ik beter de culinaire reis aan mij voorbij kan laten gaan.quote:Op dinsdag 15 september 2015 14:36 schreef joris4pinter het volgende:
Ik sprak een keer een Belgische en die vertelde me dat dat een typisch Nederlandse uitdrukking is die ze in Belgie niet snappen.
Maar als je het zo op de man af vraagt.... nee het was de EUR 450 niet waard.
tussen "je moet je niet aanstellen" en "go with the flow" zit een wereld van verschil.quote:Op dinsdag 15 september 2015 13:50 schreef Coelho het volgende:
Dan betaal je een godsvermogen voor een lunch en krijg je te horen dat je je niet moet aanstellen als je iets niet lekker vindt.
Nou, het is wel een beetje vreemd. Het moet niet een gezelschap zijn waarbij 75% een heel lust-ik-niet-lijstje doorgeven maar als je toch iets echt echt niet lekker vind, dan zou je toch voor 450 euro per persoon mogen verwachten dat daar rekening mee wordt gehouden.quote:Op dinsdag 15 september 2015 19:13 schreef Prego het volgende:
[..]
tussen "je moet je niet aanstellen" en "go with the flow" zit een wereld van verschil.
'Niet lekker vinden' kan heel veel dingen zijn, en juist in zo'n restaurant doen ze erg bijzondere dingen met smaken. Als het goed is tenminste . Ik kan me prima voorstellen dat iets wat je niet lekker vindt verwerkt in een gerecht toch prima smaakt. Of als het anders bereidt wordt, als mensen zeggen dat ze niet van garnalen houden bedoelen ze vaak vooral de 'structuur' en hebben ze geen problemen met kroepoek .quote:Op dinsdag 15 september 2015 19:16 schreef PaarsBeestje het volgende:
[..]
Nou, het is wel een beetje vreemd. Het moet niet een gezelschap zijn waarbij 75% een heel lust-ik-niet-lijstje doorgeven maar als je toch iets echt echt niet lekker vind, dan zou je toch voor 450 euro per persoon mogen verwachten dat daar rekening mee wordt gehouden.
Ferran Adria vriend van Bourdain?quote:Op dinsdag 15 september 2015 16:29 schreef Iwanius het volgende:
[..]
En daarom ben ik er indertijd ook niet heengegaan. Een klein stemmetje zei mij dat dit niet een restaurant voor mij zou zijn en ik beter de culinaire reis aan mij voorbij kan laten gaan.
Maar leuk Joris dat je het bezocht hebt om het toch te ervaren. Neem je mee voor later als je nog eens wilt mijmeren over waar je zoal apart hebt gegeten in je leven.
Ik ga i.i.g. volgende maand 2 restaurants, uit de Top 20 van de beste restaurants ter wereld, uitproberen. Kijken of het allemaal lukt in die korte periode. En om een sluier op te lichten: Eentje is zelfs een goede vriend van een bekende reizende tv kok die de meeste CUL liefhebbers leuk vinden vanwege de manier hoe hij al zijn culinaire tripjes overbrengt. Rara...
De enige hit op google voor afragmateriaal is een andere reactie van jouquote:
quote:Op dinsdag 15 september 2015 20:48 schreef leeell het volgende:
[..]
De enige hit op google voor afragmateriaal is een andere reactie van jou
Maar hij is wel geniaal ja (nohomo)
dit dusquote:Op dinsdag 15 september 2015 20:29 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
'Niet lekker vinden' kan heel veel dingen zijn, en juist in zo'n restaurant doen ze erg bijzondere dingen met smaken. Als het goed is tenminste . Ik kan me prima voorstellen dat iets wat je niet lekker vindt verwerkt in een gerecht toch prima smaakt. Of als het anders bereidt wordt, als mensen zeggen dat ze niet van garnalen houden bedoelen ze vaak vooral de 'structuur' en hebben ze geen problemen met kroepoek .
Ik wil ook nog eens een keer daar naartoe.quote:Op dinsdag 15 september 2015 16:33 schreef Isegrim het volgende:
Zit Osteria Francescana erbij? Daar wil ik zo graag heen!
Bazenclubquote:Op dinsdag 15 september 2015 13:50 schreef joris4pinter het volgende:
[..]
25 jarig bestaan van mijn jaarclub. We hebben dus een poosje kunnen sparen.
Extreem bittere rucola. Maar was die rucola dan ook taai? Want Italiaanse rucola kan ook heel pittig bitter zijn.quote:Op woensdag 16 september 2015 09:43 schreef Kreator het volgende:
Waar: Pizzeria Toscana in Enschede
Wanneer: Gisteren
Met wie: 3 vrienden
Waarom: Omdat 1 van deze vrienden hier gereserveerd had.
Foto's: nee
Naast de bibliotheek gelegen pizzeria. Had em al wel eens gezien, maar trok me nooit zo. Nu geweest omdat vriend er enthousiast over was.
Als voorgerecht carpaccio met rucola sla en die was extreem bitter (en dus oud). Personeel deed plichtmatig hun werk, maakten een paar fouten. Pizza quatro formaggi was matig; van de beloofde 4 kazen zaten er 3 op en veel te weinig. Die van 1 van mijn vrienden was behoorlijk zwartgeblakerd verbrand. Prijzen zijn gemiddeld (8,50 euro voorgerecht, 11 euro pizza), maar voor die kwaliteit veel te hoog.
Sfeer is mwah. Zeker geen restaurant om nog eens te bezoeken.
Je kon zien en proeven dat dit oud was. Had er maar een klein beetje van en heb de rest eraf geschoven.quote:Op donderdag 17 september 2015 15:21 schreef Tarbot het volgende:
[..]
Extreem bittere rucola. Maar was die rucola dan ook taai? Want Italiaanse rucola kan ook heel pittig bitter zijn.
Erg tof! Lijkt me een geslaagd idee voor dit soort gelegenheden 25jaar jaarclub etc.quote:Op dinsdag 15 september 2015 10:09 schreef joris4pinter het volgende:
Waar?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wanneer?
Lunch 12 september
Wat at je ?
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Een aantal gangen food porn:
[ afbeelding ]Plantjes uit het bos
[ afbeelding ]Bloempjes
[ afbeelding ]Garnalen
[ afbeelding ]Zeeëgel
[ afbeelding ]Zeeduivellever
[ afbeelding ]Zwarte Knoflook met Mieren
Impressie
De ontvangst bij Noma is erg leuk. Iedereen stopt met werken, draait zich naar je toe en zegt je vriendelijk lachend gedag (Hi !). Wij zaten in de private dining room. Om die te bereiken moet je beneden door de keuken, buitenom langs de barbeques en dan de trap op naar boven. Kortom een hele tour langs allemaal vriendelijk groetende mensen. Boven werden we ontvangen door onze gastvrouw Tamara. Van te voren had ik van een aantal gasten de dieetwensen doorgestuurd. Tamara kwam bij iedereen langs om na te gaan of het echt medisch was of gewoon niet lekker. De mensen die een aantal dingen niet lekker vonden werden vriendelijk verzocht 'to go with the flow'. Na een glaasje champagne gedronken te hebben werden we verzocht te gaan zitten en kwamen alle gangen voorbij.
De opbouw van de gangen was erg goed, van besjes en blaadjes naar wat heftigere smaken van schelvislever, beenmerg en zwarte knoflook. Een aantal van ons verlangden toch naar een lap vlees. De combinatie van wijn en spijzen was briljant. Met name de gekoelde sake bij de plantjes en kruiden van de kust was memorabel. Bij een aantal gangen werden we uitgenodigd deze lekker met de vingers op te peuzelen. Niet alle gerechten waren even briljant. Enkele van ons vonden dat over de hele linie genomen er een sterk accent lag op de zuurtjes.
Na afloop van het diner werden we door de sous chef rondgeleid in de keuken en de R&D kitchen. Hier werd ons het concept duidelijker. Er is geen scheidingslijn tussen keuken en bediening. Degene die het gerecht maakt serveert het ook. Er zijn geen aparte stations in de keuken (warm/koud/sauzen/pattiserie). Iedereen is overal bij betrokken. Dit zorgt voor meer betrokkenheid en creativiteit.
Kosten
Heel heel veel
Cijfer
9
Mijn bucketlist als ik die zou hebben: 1. Ferran Adria--> Kookt voor me in wat ooit El Bully was. 2. Osteria Francescana 3. zuipen & eten met Bourdain in een erg vage locatiequote:Op dinsdag 15 september 2015 20:35 schreef leeell het volgende:
[..]
Ferran Adria vriend van Bourdain?
quote:Op donderdag 17 september 2015 15:40 schreef mytec het volgende:
zuipen & eten met Bourdain in een erg vage locatie
Is niet zo duur. Spaanse prijs valt mee. Relatief dan.quote:Op dinsdag 15 september 2015 21:58 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik wil ook nog eens een keer daar naartoe.
/nog even doorsparen.
Ware het niet dat die tent in Modena, Italië zit.quote:Op dinsdag 29 september 2015 15:39 schreef Godtje het volgende:
Is niet zo duur. Spaanse prijs valt mee. Relatief dan.
Gelijk heb je. Was even in de war. Wij zaten te twijfelen tussen moma, osteria, en El Cellerquote:Op dinsdag 29 september 2015 15:46 schreef golfer het volgende:
[..]
Ware het niet dat die tent in Modena, Italië zit.
Dat niet alleen El Celler zit in Girona en dat is echt een toffe stad (zelf gewoond). Zit ook een tent dat geen super de luxe is maar gewoon gezellig: http://www.eldoll.cat/ Ze hebben er biertaps bij de tafel met veel soorten tapas. Fastfood keten met broodjes met Iberico Gla Bellotta ook om echt een keer te proeven http://www.viena.es/. En een goed uitgaansleven met enorme cocktails/drankjes.quote:Op dinsdag 29 september 2015 15:50 schreef Godtje het volgende:
[..]
Gelijk heb je. Was even in de war. Wij zaten te twijfelen tussen moma, osteria, en El Celler
De spaanse en Italiaanse hebben zelfde prijsstelling min of meer. Zuid Europees de prijs
Voor ons is het Spanje geworden.
Wat tof dat je daar at zeg, en wat goed ook dat je ons een verslagje gunt dat wat verder gaat dan alleen 'oohs' en 'aaahs'. Top!quote:
De toast met krullen zeeduivellever. Dat was echt even ogen dicht en genieten.quote:Op woensdag 30 september 2015 13:32 schreef minilot het volgende:
[..]
En wat is het lekkerste dat je er gegeten hebt?
Je hebt helemaal gelijk!quote:Op zondag 4 oktober 2015 11:58 schreef Vanyel het volgende:
Ik zou een plaatsnaam bij de recensies best handig vinden om te ontdekken of ik ergens snel toevallig iin de buurt zal zijn.
*Schrapt vegetarische snackbar van to-do lijstje* Dankuquote:Op donderdag 22 oktober 2015 15:36 schreef Isegrim het volgende:
De vegetarische snackbar tegenover station Hollands Spoor.
Erg leuk idee; uitvoering laat ernstig te wensen over. Een bleke, te kort gefrituurde lupinekroket die dreef in het vet en patat die juist te lang gefrituurd was. Niet lekker. De vegetarische frikadel was weinig mis mee.
Zonde van de calorieën. #spijt
Had ooit een broodje Karma, dat bleef maar terugkomenquote:Op donderdag 22 oktober 2015 16:59 schreef SaskiaR het volgende:
Oh, daar ben ik al een paar keer geweest en ik vind het meeste echt lekker. Hun broodje karma is echt lekker pitttig, en met veel lekkere veelzijdige salade. De kapsalon is ook heerlijk. De kroketjes zijn wat saai, die neem ik daar idd niet.
Hij stond hier al een paar jaar op het lijstje. De anticipatie was leuker dan de vervulling.quote:Op donderdag 22 oktober 2015 16:19 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
*Schrapt vegetarische snackbar van to-do lijstje* Danku
Hier ook, maar Den Haag is best ver voor mij en nu weet ik dus dat ik daar niet voor ga omreizenquote:Op donderdag 22 oktober 2015 17:53 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Hij stond hier al een paar jaar op het lijstje. De anticipatie was leuker dan de vervulling.
Ik vond het er trouwens ook niet schoon.
Piet!quote:Op donderdag 22 oktober 2015 17:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Had ooit een broodje Karma, dat bleef maar terugkomen
Pfffff, wat een uitdrukking.quote:Op donderdag 22 oktober 2015 19:38 schreef MaLo het volgende:
Jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt
Zo staat het op hun website, heb het niet zelf bedacht .quote:
Volgens mij hoorde dat wel, de M&M's bij de chocobanaan-tosti . Ze werkten heel precies .quote:Op donderdag 22 oktober 2015 20:03 schreef mytec het volgende:
Te grappig altijd, mooi om te zien dat die mensen plezier in hun werk hebben. Heb hier ook een sociale bar, en tijdens aperitief-tijd kan je daar een buffet en drankje krijgen. Je drankje smaakt altijd anders, fantasies van de kok zegmaar. Zelfde geld voor de hapjes. Wil je koffie? Ze komen meteen met een lijst met specials. Het is niet altijd even super maar de plezier die ze uitstralen maakt veel goed.
Die tosti met m&ms lijkt ook zo,n spontane creatie;-)
Maar die afstand bestaat nu voor hen niet meer.quote:
Zoals je het beschrijft zie ik het als zeer toe te juichen initiatieven.quote:Op donderdag 22 oktober 2015 20:13 schreef MaLo het volgende:
[..]
Volgens mij hoorde dat wel, de M&M's bij de chocobanaan-tosti . Ze werkten heel precies .
De werknemers hadden duidelijk plezier in hun werk en namen hun werk ook serieus, dat straalden ze ook uit. Dat maakte de sfeer prettig.
Prijs, kwaliteit en sfeer klopten, daarom vind ik het een aanrader voor een lunch . Niet omdat er toevallig "mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt" werken. Zoals ik al zei, dat kwartje viel bij ons pas later .
Ze hebben nu een fiets?quote:Op donderdag 22 oktober 2015 21:24 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Maar die afstand bestaat nu voor hen niet meer.
Muts!quote:
quote:
Ik vind josti dan weer totaal niet eufemistisch voor deze zwakbegaafden, denigrerend zelfs. Bij josti denk ik toch aan aanzienlijker moeilijkere gevallen en dan lijkt het me beledigend om ze als nog dommer aan te duiden dan ze zijn. Zouden ze op de werkvloer ook met mongool aangesproken worden?quote:
Grappig, ik heb laatst in Australië de kont van een groene mier gelikt en die smaakte inderdaad ook naar limoen. (wist ik al voor ik likte natuurlijk, was niet een gelukstreffer)quote:Op dinsdag 15 september 2015 13:48 schreef joris4pinter het volgende:
[..]
Jawel, smaken naar lemongrass. En bij Noma gebruiken ze alleen lokale producten dus citroen kan niet in een gerecht. Voor een frisse zure smaak gebruiken ze dus mieren.
quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 11:28 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Grappig, ik heb laatst in Australië de kont van een groene mier gelikt en die smaakte inderdaad ook naar limoen. (wist ik al voor ik likte natuurlijk, was niet een gelukstreffer)
Toevallig zag ik die mieren ook voorbij komen op de Facebook site van Rene Redzepi.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 11:28 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Grappig, ik heb laatst in Australië de kont van een groene mier gelikt en die smaakte inderdaad ook naar limoen. (wist ik al voor ik likte natuurlijk, was niet een gelukstreffer)
Haha tof, leuk om te horen. Het zijn inderdaad die mieren (zelfde regio ook).quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 15:29 schreef joris4pinter het volgende:
[..]
Toevallig zag ik die mieren ook voorbij komen op de Facebook site van Rene Redzepi.
Noma gaat een pop-up restaurant openen in Australië en ze zijn zich waarschijnlijk aan het oriënteren op lokale ingrediënten.
[ afbeelding ]
Toque toque aan de Oudegracht, de witte ballons aan de lijnmarkt, brasserie domplein, zeker indien er moeilijk lopenden zijn. Er zijn er zoveel...quote:Op zondag 25 oktober 2015 22:37 schreef NoralyZ het volgende:
Heeft iemand 'n goeie suggestie voor een lunchrestaurant o.i.d. in Utrecht? Ik heb binnenkort m'n diploma-uitreiking en wil graag met m'n ouders en co erna even wat doen. Feestelijke dingen als wijnproeverijen, luxe 3-gangenlunches of huiselijke taartfestijnen, sta voor alles open. Heb gewoon geen idee wat er daar te doen is op culinair gebied . Belangrijk wel: ergens op een doordeweekse middag, niet al te laat. Vandaar 'lunchrestaurant'..
Op de korte poten naast de Tijd (oude Byblos)quote:Op donderdag 22 oktober 2015 23:53 schreef mascara-klodder het volgende:
Serieus ik heb een tosti van josti hier om de hoek?
Wat een debiele naam zeg
Wel superleuk initiatief dit. Net als Brownies en Downies. Ookal zo'n debiele naam.
Het doel heiligt de middelen en vooral naam blijkbaar.
Het doel is volgens mij wel al behoorlijk bereikt: mensen die iets anders zijn tellen ook mee in deze maatschappij.
Het zijn niet allemaal ramenlikkers
Sja, ik weet wel dat er veel zijn, maar daarom vroeg ik juist om 'n tip :-). Dankjewel, ik ga eens kijken!quote:Op maandag 26 oktober 2015 07:14 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Toque toque aan de Oudegracht, de witte ballons aan de lijnmarkt, brasserie domplein, zeker indien er moeilijk lopenden zijn. Er zijn er zoveel...
Oeh, ziet er goed uit. Wie weet ga ik dat doen. Thanks!quote:Op maandag 26 oktober 2015 07:48 schreef Vanyel het volgende:
Vrij nieuw vlakbij Vredenburg ligt Luc, heeft een te huren zaaltje.
Vis en meer doet volgens mij lunch op aanvraag en is altijd lekker als je van vis en wijn houdt.
Als dat dat bolletje rechts op de laatste foto is....quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 21:27 schreef MCH het volgende:
Tering zeg, tweeënhalve euro voor een kommetje rijst. Hoezo zit dat er niet bij?
Staat niet op de foto het kommetje. Die had ik er extra bij besteld.quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 21:27 schreef MCH het volgende:
Tering zeg, tweeënhalve euro voor een kommetje rijst. Hoezo zit dat er niet bij?
Oh nee, ik bedoel dat ik het juist een pluspunt vind om te wachten! Heb ooit bij een sushi restaurant gegeten waar het eten serieus al binnen 1 minuut op tafel stond. Dan weet je al dat het vooraf klaar gemaakt is, uren heeft gelegen of zo de pan in vanuit de vriezer.quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 20:56 schreef mascara-klodder het volgende:
Altijd goede ervaringen hier met Momiji. Ga ik meestal even heen voor een klein hapje na het winkelen
10-15 minuten wachten is toch heel erg netjes? Of had je het nog sneller verwacht?
Je zit in een restaurant en niet bij een fastfoodketen
Ahhh achzoquote:Op zaterdag 31 oktober 2015 01:41 schreef xSuperboo het volgende:
[..]
Oh nee, ik bedoel dat ik het juist een pluspunt vind om te wachten! Heb ooit bij een sushi restaurant gegeten waar het eten serieus al binnen 1 minuut op tafel stond. Dan weet je al dat het vooraf klaar gemaakt is, uren heeft gelegen of zo de pan in vanuit de vriezer.
Het klopt inderdaad dat het best donker binnen is en vrij rustig.quote:Op zaterdag 31 oktober 2015 11:45 schreef FutureFairytale het volgende:
Als ik er langsloop zit er nooit iemand en het is erg donker, dat nodigt niet zo uit.
Op datzelfde plein zit Kimchi House
Ziet er inderdaad erg lekker uit, beter dan bij de all you can alles tent waar ik laatst was geweest.quote:Op donderdag 19 november 2015 13:25 schreef robdriessen het volgende:
Waar?
[ afbeelding ]
Watertuin, Schiedam
Wanneer?
4 november j.l.
Wat at je?
[ afbeelding ]
Van alles wat. Sushi, sashimi van zalm en tonijn, carpacciorolletjes, wokgerechten, gegratineerde oesters, coquilles, "diamanthaas", etc.
Dit vergezeld door Leffe Blond, Leffe Dubbel en een rood huiswijntje van de tap.
Impressie?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Naast Naaldwijk en Spijkenisse is er sinds deze zomer ook een Watertuin in Schiedam. All you can eat and drink. Buffetrestaurant met voor elck wat wilsch, van pizza en patat tot en met oesters, kreeft en T-bone. Je kiest hoe lang je wilt blijven, rekent af, en gaat dan de buffetten afstruinen. Alles zelf pakken, ook fris, bier, speciaalbier, wijn en (ijs)koffie. Niets wereldschokkends, maar genoeg keuze en variatie. een leuke afwisseling als je graag naar een buffet-, wok- of sushirestaurant gaat. Vlees wordt naar keuze bereid op grillplaat of in de Big Green Egg. Klaar terwijl u wacht. Bediening komt alleen aan tafel om af te ruimen.
Kosten?
Twee uurtjes onbeperkt bunkeren voor 2 volwassenen (waarvan 1 gratis want verjaardag) en 1 koter: EUR 46,90.
Cijfer?
9. Goed verzorgde gerechten, frisse uitstraling van de buffetten, veel keuze qua eten en drinken, en je weet van tevoren wat je kwijt bent.
Waar oktober staat moet je november lezen.quote:
quote:Op zondag 29 november 2015 22:18 schreef borisz het volgende:
[..]
Waar oktober staat moet je november lezen.
Stop de tijd. Geen jokers.
Cocktail workshop bij Behind Bars! Vraag naar Marcel of Daniel en zeg dat Luuk (uit Curacao) je heeft gestuurdquote:Op zondag 25 oktober 2015 22:37 schreef NoralyZ het volgende:
Heeft iemand 'n goeie suggestie voor een lunchrestaurant o.i.d. in Utrecht? Ik heb binnenkort m'n diploma-uitreiking en wil graag met m'n ouders en co erna even wat doen. Feestelijke dingen als wijnproeverijen, luxe 3-gangenlunches of huiselijke taartfestijnen, sta voor alles open. Heb gewoon geen idee wat er daar te doen is op culinair gebied . Belangrijk wel: ergens op een doordeweekse middag, niet al te laat. Vandaar 'lunchrestaurant'..
quote:Op zondag 29 november 2015 22:18 schreef borisz het volgende:
[..]
Waar oktober staat moet je november lezen.
Stop de tijd. Geen jokers.
Bijna goed, maar je wordt Per seconde wijzer.quote:
Doe je dit nou expres?quote:Op maandag 30 november 2015 09:22 schreef MutedFaith het volgende:
Het eten was ook puik. Er zat echt helemaal niets tussen waarvan ik niet met plezier nog een 2e portie 'uitgevraagd' had. Goede smaken en combinaties, goed bereidt.
Kosten? ¤160 de man.
Cijfer? Dikke 9.
Dat heb ik al een jaar of 10 bij de Griek. En elk jaar toch er weer een keer intrappen gewoonweg omdat ik zin heb in een bord vol gekruid vleesch met tzaziki.quote:Op zaterdag 5 december 2015 18:29 schreef RobinOok het volgende:
Waar?
Restaurant Olympia
Schiedamse Vest 2 in Rotterdamm
Wanneer?
Van de week een keer
[ link | afbeelding ]
Wat at je?
Vooraf:
gefrituurde schijfjes courgette, gebakken gamba's in saus en humus met pita.
Hoofd:
twee goed doodgebakken doradefilets op pasta met een bord erbij met gebakken aardappelen en een bolletje rijst. (ze konden niet kiezen, blijkbaar) een mixed grill van wederom flink doodgebakken biefstuk, varkenshaas, lamskotelet, kipfilet en souvlaki.
Daarbij een bakje tzatsiki en obligaat bakje sla.
Kosten?
Met 4 glazen wijn erbij 85 euro of zo.
Cijfer?
5
Wat een treurnis. Nou weet ik weer waarom we nooit naar de Griek gaan, maar ja, ik had opeens zin in gekruid, gegrilld vlees. Maar niet compleet grijs gegaard! Misschien gebeurt dat omdat ze het bevroren op de grill leggen of zo? Of omdat er mensen eten die wel alles kapotgegaard willen hebben? Ik weet niet. Ik vind het veel geld voor slecht eten wat ik stuk voor stuk zelf beter en dus ook goedkoper klaar zou maken....
Ik zou zweren dat destijds, toen in Arnhem woonde die Griek mooi gegaard vlees serveerde.quote:Op zaterdag 5 december 2015 18:35 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Dat heb ik al een jaar of 10 bij de Griek. En elk jaar toch er weer een keer intrappen gewoonweg omdat ik zin heb in een bord vol gekruid vleesch met tzaziki.
Griekenland zelf is het stukken beter te doen! Paar jaar terug op Karpathos heerlijk lamsvlees van de spit gegeten, goed sappig en niet droog. Ook de Griekse mezes (tapas) zijn heerlijk en zijn veelzijdig. Veel Griekse tenten in Nederland lijken echter eerder op kebabszaken..quote:Op zondag 6 december 2015 15:04 schreef sirdanilot het volgende:
Volgens mij is alles bij de griek altijd helemaal doorbakken.
Hoe ze het in griekenland zelf eten weet ik niet want daar ben ik nooit geweest, maar in NL bij de griek nooit niet-doorbakken vlees gezien.
Inderdaad. Een aanfluiting.quote:Op zondag 6 december 2015 15:54 schreef mytec het volgende:
Veel Griekse tenten in Nederland lijken echter eerder op kebabszaken..
Ziet er wel goed uit allemaal.quote:Op zaterdag 5 december 2015 18:29 schreef RobinOok het volgende:
Waar?
Restaurant Olympia
Schiedamse Vest 2 in Rotterdamm
Wanneer?
Van de week een keer
[ link | afbeelding ]
Wat at je?
Vooraf:
gefrituurde schijfjes courgette, gebakken gamba's in saus en humus met pita.
Hoofd:
twee goed doodgebakken doradefilets op pasta met een bord erbij met gebakken aardappelen en een bolletje rijst. (ze konden niet kiezen, blijkbaar) een mixed grill van wederom flink doodgebakken biefstuk, varkenshaas, lamskotelet, kipfilet en souvlaki.
Daarbij een bakje tzatsiki en obligaat bakje sla.
Kosten?
Met 4 glazen wijn erbij 85 euro of zo.
Cijfer?
5
Wat een treurnis. Nou weet ik weer waarom we nooit naar de Griek gaan, maar ja, ik had opeens zin in gekruid, gegrilld vlees. Maar niet compleet grijs gegaard! Misschien gebeurt dat omdat ze het bevroren op de grill leggen of zo? Of omdat er mensen eten die wel alles kapotgegaard willen hebben? Ik weet niet. Ik vind het veel geld voor slecht eten wat ik stuk voor stuk zelf beter en dus ook goedkoper klaar zou maken....
Ik ken Griekse restaurants in en buiten Nederland waar het heel anders geserveerd wordt, dus niet met je eensquote:Op zondag 6 december 2015 17:17 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ziet er wel goed uit allemaal.
Grieks is natuurlijk een beetje boers eten. En daar voldoet het aan zo te zien.
Je bent zoiets w.s. ontgroeid.
Had ook niet anders verwacht hoor.quote:
Met dezelfde ingredienten en meer vakmanschap kun je veel lekkerder eten op tafel zetten.quote:Op zondag 6 december 2015 17:24 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Had ook niet anders verwacht hoor.
Maar met z'n 2en inclusief ongeveer 4 glazen wijn voor 85 euro. De lat dient dan niet zo hoog te liggen als je bedenkt wat ze daar allemaal voor moeten doen. Winstmarge van 10 procent ofzo... Alweer 8 euro 50 verdiend.
Vakmannen zijn duur natuurlijk.quote:Op zondag 6 december 2015 17:28 schreef habitue het volgende:
[..]
Met dezelfde ingredienten en meer vakmanschap kun je veel lekkerder eten op tafel zetten.
Ik ben geen kok, maar weet wel hoe je vlees moet garen. Is gewoon onkunde.quote:
Schrijf een brief naar de krant.quote:Op zondag 6 december 2015 17:31 schreef habitue het volgende:
[..]
Ik ben geen kok, maar weet wel hoe je vlees moet garen. Is gewoon onkunde.
Goede reply wel.quote:
Al jaren geen Grieks meer gegeten want hou niet zo van alleen maar hompen vlees. Maar kan me herinneren dat ik de laatste keer ossenhaas had besteld en kreeg 2 stukken heerlijk mals en medium.quote:Op zondag 6 december 2015 15:04 schreef sirdanilot het volgende:
Volgens mij is alles bij de griek altijd helemaal doorbakken.
Hoe ze het in griekenland zelf eten weet ik niet want daar ben ik nooit geweest, maar in NL bij de griek nooit niet-doorbakken vlees gezien.
We willen topvoedsel en ervaring voor beschamend lage prijzen.quote:
Niet als je kwaliteitsingrediënten gebruikt en mensen die er verstand van hebben in dienst wil hebben. Dan is het echt marginaal hoor.quote:
Gebruikte ingrediënten hoeven niet per se duur te zijn en grillen is niet moeilijk.quote:Op zondag 6 december 2015 17:44 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Niet als je kwaliteitsingrediënten gebruikt en mensen die er verstand van hebben in dienst wil hebben. Dan is het echt marginaal hoor.
Nogmaal een steak goed bakken kost niks extra's en is makkeljk te leren. Is nog goedkoper ook qua energie en tijd.quote:Op zondag 6 december 2015 17:40 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
We willen topvoedsel en ervaring voor beschamend lage prijzen.
Als je daar over nadenkt kan dat niet natuurlijk.
Zoals ik al beweerde maken ze misschien 8 euro 50 winst op zoiets.
Daar moet je een bedrijf met personeel draaiende van houden...
Die hebben andere bijverdiensten.quote:
Maar dat was hier dus duidelijk niet het geval.quote:Op zondag 6 december 2015 17:44 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Niet als je kwaliteitsingrediënten gebruikt en mensen die er verstand van hebben in dienst wil hebben. Dan is het echt marginaal hoor.
Tuurlijk, állemaalquote:
http://www.grieksrestaurantpatmos.nl/quote:Op zondag 6 december 2015 18:03 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Maar dat was hier dus duidelijk niet het geval.
Dat zijn uw woorden.quote:
Voor u altijd graag gedaan.quote:Op zondag 6 december 2015 18:45 schreef RobinOok het volgende:
Griek, Wormerveer, nou, bedankt voor de tip.
Het is sowieso verstandig om de mixed grill over te slaan. Het is namelijk heel moeilijk om de garing van alle stukken goed te krijgen, daarvoor moet je het vlees goed kennen en heel goed kunnen snijden. Vervolgens zijn het dan de budgetrestaurants die het aldoor aanbieden, en die leggen de lat bij allemaal warm en gaar.quote:Op zaterdag 5 december 2015 18:29 schreef RobinOok het volgende:
Wat een treurnis. Nou weet ik weer waarom we nooit naar de Griek gaan, maar ja, ik had opeens zin in gekruid, gegrilld vlees. Maar niet compleet grijs gegaard! Misschien gebeurt dat omdat ze het bevroren op de grill leggen of zo? Of omdat er mensen eten die wel alles kapotgegaard willen hebben? Ik weet niet. Ik vind het veel geld voor slecht eten wat ik stuk voor stuk zelf beter en dus ook goedkoper klaar zou maken....
Daarvoor ga ik nou juist naar de Griek. Wat moet je er anders doen?quote:Op maandag 7 december 2015 11:10 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Het is sowieso verstandig om de mixed grill over te slaan.
Voor een mixed grill kan je beter naar een balkan/kroaat, die gebruiken vetter vleesquote:Op maandag 7 december 2015 17:09 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Daarvoor ga ik nou juist naar de Griek. Wat moet je er anders doen?
Lief dacht een beetje zoals jij en nam dorade. Nou, dan liever mixed grill....
Geen idee, ik ga eigenlijk nooit naar een Griek. Misschien is dat een idee? Niks tegen Grieken verder maar als je die keuken je niet veel meer te bieden heeft dan een missed grill dan zou ik een restaurant van een andere etniciteit opzoeken. Want wanneer heb je voor het laatst een goede mixed grill gegeten, en hoeveel slechte staan daar tegenover?quote:Op maandag 7 december 2015 17:09 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Daarvoor ga ik nou juist naar de Griek. Wat moet je er anders doen?
Lief dacht een beetje zoals jij en nam dorade. Nou, dan liever mixed grill....
Ooit eens moussaka besteld in een HollandsGrieks restaurant. Dat kwam duidelijk uit de diepvries en was voor mij ontdooid en opgewarmd. Dus, dat ook nooit weerquote:Op maandag 7 december 2015 19:02 schreef golfer het volgende:
Er is ook weinig Grieks aan een mixed-grill. Dat is toeristenvoer, net zoals de gyros.
Souvlaki, dolmadakia, mousaka, tzaziki, stifado en baklava zijn Griekse gerechten.
In Griekenland zelf vind je in de niet toeristische restaurants nergens mixed grill op het menu.
Ik hoorde pietverdriet pas een keer enthousiast over een restaurant in emmerich, maar ja dan moet je ook wel net in de buurt wonen.quote:Op dinsdag 8 december 2015 19:55 schreef HenkvonAnnie het volgende:
Het écht Griekse eten is ontzettend lekker en inderdaad géén Mixed-Grill of Gyros. Het water loopt me al in de mond bij het denken aan een lekkere Moussaka, Pastitio of een Papoutsaki
Weet iemand een Grieks restaurant waar ze échte Griekse specialiteiten serveren? Ik zoek al een lange tijd maar nog weinig kwaliteit gevonden helaas.
Geen idee of alles hier authentiek Grieks is. Maar hierover heb ik wel goede verhalen gehoordquote:Op dinsdag 8 december 2015 19:55 schreef HenkvonAnnie het volgende:
Het écht Griekse eten is ontzettend lekker en inderdaad géén Mixed-Grill of Gyros. Het water loopt me al in de mond bij het denken aan een lekkere Moussaka, Pastitio of een Papoutsaki
Weet iemand een Grieks restaurant waar ze échte Griekse specialiteiten serveren? Ik zoek al een lange tijd maar nog weinig kwaliteit gevonden helaas.
Dat zijn nou precies van die dingen die ik echt helemaal nooit zou bestellen.quote:Op dinsdag 8 december 2015 19:55 schreef HenkvonAnnie het volgende:
Het écht Griekse eten is ontzettend lekker en inderdaad géén Mixed-Grill of Gyros. Het water loopt me al in de mond bij het denken aan een lekkere Moussaka, Pastitio of een Papoutsaki
Eerste helft is compleet onzin. Gegrild vlees is net zo Grieks als moussaka en de pasta gerechten. Alleen gyros is Engels. Maar met tzatziki vindt ik alles Grieks.quote:Op dinsdag 8 december 2015 19:55 schreef HenkvonAnnie het volgende:
Het écht Griekse eten is ontzettend lekker en inderdaad géén Mixed-Grill of Gyros. Het water loopt me al in de mond bij het denken aan een lekkere Moussaka, Pastitio of een Papoutsaki
Weet iemand een Grieks restaurant waar ze échte Griekse specialiteiten serveren? Ik zoek al een lange tijd maar nog weinig kwaliteit gevonden helaas.
Haha nee! Hopelijk waait deze stijl binnenkort over naar Nederland.quote:Op woensdag 9 december 2015 17:23 schreef PluisigNijntje het volgende:
Klinkt heel goed! Jammer dat het niet echt in de buurt ligt
Restaurant de Kas is dan niet helemaal vegetarisch maar de nadruk ligt daar ook op eigen kweek groentes en dat doen ze in het hogere segment. Al sinds 2001quote:Op woensdag 9 december 2015 17:40 schreef Fancyschmancy het volgende:
[..]
Haha nee! Hopelijk waait deze stijl binnenkort over naar Nederland.
Oh ja daar heb ik wel eens gegeten! Ook heel lekker! Wat ik hier alleen zo fijn aan vond, is dat er heel veel gebruik van exotische specerijen + pepers werd gemaakt.quote:Op woensdag 9 december 2015 17:42 schreef Godtje het volgende:
[..]
Restaurant de Kas is dan niet helemaal vegetarisch maar de nadruk ligt daar ook op eigen kweek groentes en dat doen ze in het hogere segment. Al sinds 2001
http://www.restaurantdekas.nl/
Wat is dat toch met dat excuus vooraf met "crappy foto's"Het ziet er allemaal prima uit hoor over de hele.quote:Op woensdag 9 december 2015 22:42 schreef MissLuna het volgende:
Allereerst excuses voor de crappy telefoonfoto's. .
Waar?
[knip]
Ziet er beter uit dan mijn laatste kaasplankjequote:Op vrijdag 11 december 2015 21:49 schreef FutureFairytale het volgende:
Geef mij dat kaasplankje alsjeblieft
Doen! Voor mij is het ook aan te rijden, dus dit is zeker een blijvertje.quote:Op woensdag 9 december 2015 23:47 schreef Isabeau het volgende:
Het ziet er inderdaad geweldig uit! En op zwemafstand van mijn vriendin (haar huis staat op de eerste foto)
Maar eh, magnolia is toch hartstikke giftig Wat zit daar dan in, van de magnolia
Zal me niet meer excuseren. .quote:Op woensdag 9 december 2015 23:51 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Wat is dat toch met dat excuus vooraf met "crappy foto's"Het ziet er allemaal prima uit hoor over de hele.
Leuk dat het je zo gesmaakt heeft en ik had toen ik er was in september jl.ook geen slechte ervaring mee op eet-gebied..
Wel jammer dat ze niet je een behoorlijk kwaliteitsglaasje vooraf gaven als starter
Leuk verslag, maar je foto's doen het hier nietquote:Op zaterdag 12 december 2015 02:59 schreef Konev het volgende:
Waar?
Mercado de Campo de Ourique, Lissabon. Dit is een markthal met verschillende tentjes waar je eten kan halen om het vervolgens in het midden van de hal op te eten. Soms is er live muziek of andere activiteiten maar vanavond niet. Het was wel gezellig druk.
Wanneer?
11-12-2015
Wat at je?
Voor: Percebes, in het Nederlands eendenmosselen, maar heb ze in Nederland nog nooit gezien.
Tussen: Bitterbal van Alheira (Portugese worst) en pasteitje van Iberico varken
Hoofd: Presa de porco preto (vlees van het Iberico varken) met aardappelwedges en salade.
Na: Limoen-merengue taart met koffie.
Impressie?
Percebes:
[ afbeelding ]
Had het al een aantal keer gezien en vond het een bijzondere ervaring. Had maar 80 gram maar was er toch zeker een kwartier zoet mee. Er zit relatief veel vlees in en de smaak was goed en toch wel weer anders dan van ander seafood dat ik op heb.
Tussengerechtje, beetje vage foto. Niet veel bijzonders maar was wel lekker, vooral het pasteitje.
[ afbeelding ]
Varkensvlees:
[ afbeelding ]
Was top en niet te vergelijken met normaal 'wit' varken. Veel voller in smaak en vetter. In combinatie met de lekkere wedges en huisgemaakte knoflook/ peterselie mayo een topper!
Koffie met lemon- merengue taart:
[ afbeelding ]
Kosten?
Kosten van puur het eten: 5,40 voor de percebes, 3,00 voor de tussendoortjes, 11,00 voor de porco en 2,80 voor de taart. Maakt 22,20 in totaal voor het eten.
Biertje van 1,50, rode wijn van 2,50 en dubbele espresso van 1,40 maakt ¤27,60 in totaal.
Cijfer?
9/10.
Vond het een hele leuke markthal en een stuk minder toeristisch dan de markthal in het centrum van de stad. Gezellige sfeer en leuke tentjes. Voor herhaling vatbaar en zeker een aanrader als mensen eens in Lissabon zijn!
Weinig mensen die privé first class reizen volgens mij hoorquote:Op zaterdag 12 december 2015 06:17 schreef Iwanius het volgende:
Kijk kijk...een high roller.... Mooi man dat je First class reist! Welke Dom Perignon schonk men aan boord? 2004? En waar gaat/ging de reis heen? ( oh en ook leuk je post daarboven van CH Airlines) Company expenses of gewoon prive?
Zou het moeten doen nuquote:Op zaterdag 12 december 2015 06:21 schreef Molo het volgende:
[..]
Leuk verslag, maar je foto's doen het hier niet
Ziet er heerlijk uitquote:
Ook niet verkeerd voor vliegtuig voerquote:Op zaterdag 12 december 2015 08:03 schreef Zo-is-dat het volgende:
Wat tof om een keer t first class menu te zien
Zo ziet het er in een A380 Emirates uit als je niet first class vliegt
[ afbeelding ]
Ziet er zeker goed uit! Ik vind markthallen altijd leuk qua sfeer, en ook om te eten. Iberico varken is altijd om te smullen Nog nooit van eendenmosselen gehoord trouwensquote:Op zaterdag 12 december 2015 02:59 schreef Konev het volgende:
[
Vond het een hele leuke markthal en een stuk minder toeristisch dan de markthal in het centrum van de stad. Gezellige sfeer en leuke tentjes. Voor herhaling vatbaar en zeker een aanrader als mensen eens in Lissabon zijn!
Leuk om hier eens over te lezen. Ze hadden het hier laatst over bij 3opreis toen ze in Galicie waren. Ben daar ook geweest afgelopen zomer maar helaas toen niet gezien.quote:Op zaterdag 12 december 2015 02:59 schreef Konev het volgende:
Waar?
Mercado de Campo de Ourique, Lissabon. Dit is een markthal met verschillende tentjes waar je eten kan halen om het vervolgens in het midden van de hal op te eten. Soms is er live muziek of andere activiteiten maar vanavond niet. Het was wel gezellig druk.
Wanneer?
11-12-2015
Wat at je?
Voor: Percebes, in het Nederlands eendenmosselen, maar heb ze in Nederland nog nooit gezien.
Tussen: Bitterbal van Alheira (Portugese worst) en pasteitje van Iberico varken
Hoofd: Presa de porco preto (vlees van het Iberico varken) met aardappelwedges en salade.
Na: Limoen-merengue taart met koffie.
Impressie?
Percebes:
Er is een verschil tussen chaotisch en slordig, en het is niet jamie's italian of home cooking, fifteen zijn normaal zijn "nette" restaurants. Dit is slordig / niet aantrekkelijk.quote:
Ik begrijp ook niet dat iemand uberhaupt de moeite wil nemen zo een toko te bezoeken. Je weet dat het vaak hype en de naam alleen maar is, en je zelden of nooit bij dit soort toko's echte kwaliteit krijgt maar veelal de gebakken lucht van gehypt eten met de signatuur van de chefkok zoals in deze Jamie Oliver. Hij zet deze keten ook niet op om zogenaamd éerlijk voedsel aan de man te brengen. Dat is allemaal PR gelul. Hij wil gewoon ordinair flink cashen op goedkope arbeid en zijn naam. Meer niet.quote:
Een restaurant om te huilenquote:Op dinsdag 15 december 2015 17:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Ilja Gort is ook ergens wezen eten
http://www.slurp.nu/81/index.html
Was niet blij
Eerste klas Emirates is werkelijk erg goed, ben er mee naar Auckland gevlogen. Genietenquote:Op zaterdag 12 december 2015 04:36 schreef highender het volgende:
Emirates (A380)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Respectquote:
Dat moet je dan maar aan Ilja vragen die dat vandaag in de Slurp schreef.quote:Op woensdag 16 december 2015 00:31 schreef sirdanilot het volgende:
Respect
Was het eten echt smerig? Wat was het precies?
Wat een heerlijk stuk.quote:Op dinsdag 15 december 2015 17:40 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ik begrijp ook niet dat iemand uberhaupt de moeite wil nemen zo een toko te bezoeken. Je weet dat het vaak hype en de naam alleen maar is, en je zelden of nooit bij dit soort toko's echte kwaliteit krijgt maar veelal de gebakken lucht van gehypt eten met de signatuur van de chefkok zoals in deze Jamie Oliver. Hij zet deze keten ook niet op om zogenaamd éerlijk voedsel aan de man te brengen. Dat is allemaal PR gelul. Hij wil gewoon ordinair flink cashen op goedkope arbeid en zijn naam. Meer niet.
[..]
Een restaurant om te huilen
[ afbeelding ]
Kalmpjes rolden onze wieltjes door de Côte d'Or, de goudkust van de Bourgogne, toen vanonder onze veiligheidsgordels een alarmerend geknor weerklonk. Eetlust. Ongelukkigerwijs op een uiterst ongeschikt moment: we bevonden ons in het duurste wijndorp ter wereld.
Er zat niets anders op. Het enige restaurant in de wijde omtrek was zo ijzingwekkend deftig dat het met dranghekken was afgezet.
[ afbeelding ]
De prijzen bleken opgevoerd tot astronomische hoogten, waardoor het vrijwel ledige restaurant uitsluitend werd bevolkt door rijke Chinezen.
Dit opende echter de mogelijkheid tot interessante psychologisch-antropologische beschouwingen. Van dichtbij konden wij bestuderen hoe de gefortuneerde oosterlingen, grote bellen Romanée-Conti achterover klokkend, via hun telefoons de Nikkei-index bijhielden.
[ afbeelding ]
Het openslaan van de 'Carte des Vins' was een ongekende ervaring die leidde tot wat in de medische wetenschap wordt omschreven als 'acute cardiac arrest'.
Na de mond-op-mond-beademing door de wijnboerenminnares vroegen we de serveuse bedremmeld om een flesje huisslurp.
[ afbeelding ]
De volgende belevenis betrof de cuisine. Die bleek afgestemd op het smaakpalet van de Oriëntaalse bezoekers.
Waardoor wij de keuze hadden tussen rauwe kwal in een saus van dwergpoedelurine (links) of reepjes hondenlulvoorhuid op een bedje van buffeltestikels (rechts).
[ afbeelding ]
Het grootste evenement ontrolde zich echter aan het eind van de maaltijd. Teneinde het hun Oosterse weldoeners tot diep in hun haarvaten naar de zin te maken, had de bedrijfsleiding een speciaal opgeleide ober uit China laten invliegen.
Met het mes in de aanslag zette de exotische specialist zich in postuur achter een kaaswagen vol sterk geurende Franse fromages.
[ afbeelding ]
Het was duidelijk zijn eerste confrontatie met dit onderdeel van de Cuisine Française. Voorzichtig prikte de oosterling in een stukje Epoisses, een roodschimmelkaas met een geur die het behang van de muur doet krullen.
Nadat deze gevreesde stinker was geserveerd, boog de kaasnoviet zich over een Vieille Tomme, een Pyrenese schapenkaas die vanwege haar ondoordringbare structuur ook wel wordt gebruikt voor de versteviging van damwanden.
Toen hij na een aantal verwoede pogingen nog altijd geen millimeter op zijn rauwmelkse tegenstander had weten te veroveren, kreeg de jonge kaasmeester een waas voor zijn ogen. Met een woeste aanvalskreet stortte hij zich op zijn tegenstander. ''CHIHUWAWAAAAAH!'
[ afbeelding ]
Verbijsterd sloegen we gade hoe onze Chinese medegasten ter waarde van een vakantiehuis met zwembad enige kistjes meeneemwijn aanschaften.
Daarna verlieten wij, materieel platzak maar geestelijk verrijkt, deze parallelle planeet. Terug naar onze eigen wereld.
Oh ik zag het nu pas, dat hij het niet zelf geschreven heeftquote:Op woensdag 16 december 2015 01:07 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat moet je dan maar aan Ilja vragen die dat vandaag in de Slurp schreef.
Hij heeft het niet zelf geschreven. Dat had wel wat duidelijker gemogen, Iwanius en het is een beetje onzinnig andermans reviews hier te plaatsen.quote:
Paar jaar terug hadden wij ons kerstdiner met het bedrijf daar, het eten was erg goed, alleen de bediening nogal knullig. Wat wel leuk was dat we allemaal een mooi boek kregen met de gerechten en ingredienten uit de kas, inclusief mooie verhalen. Waren hun tijd ver vooruit met lokale ingredienten.quote:Op woensdag 9 december 2015 17:42 schreef Godtje het volgende:
[..]
Restaurant de Kas is dan niet helemaal vegetarisch maar de nadruk ligt daar ook op eigen kweek groentes en dat doen ze in het hogere segment. Al sinds 2001
http://www.restaurantdekas.nl/
Dat had ik door hoor.quote:Op woensdag 16 december 2015 13:26 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Hij heeft het niet zelf geschreven. Dat had wel wat duidelijker gemogen, Iwanius en het is een beetje onzinnig andermans reviews hier te plaatsen.
Gebakken of gegratineerde mosselen proberen. .quote:Op donderdag 17 december 2015 20:10 schreef emmyemmy het volgende:
Mosselen vond ik vroeger lekker, en ze lijken me nog steeds lekker, maar ik vind het vlees er altijd zo onsmakelijk uitzien, en het idee dat je zo'n beestje in z'n geheel opeet Vind ik jammer dat ik me daar zo moeilijk overheen kan zetten.
Ja, mij ook. Maar laten we wel wezen jongens Golfer heeft er gegeten en niet wij en die is qua Oosterse smaken ook niet helemaal op zijn achterhoofd gevallen als het smaken betreft. Dus gaan we er voorlopig vanuit uit dat Golfer het bij het rechte eind heeft qua beoordeling.quote:Op donderdag 17 december 2015 20:01 schreef RobinOok het volgende:
Goeie, Noa!
Ze zien er in ieder geval wel uit zoals ik ze wil eten, zacht en romig ipv overgaar en oranje.
Hij heeft in Amsterdam ook nog een andere tent. Een BBQ-restaurant. Hij is tegenwoordig meer uitbater dan kok, voor zover hij ooit echt kok is geweest.quote:Op donderdag 17 december 2015 23:21 schreef MutedFaith het volgende:
ik dacht altijd dat die Jaspers sowieso geen kok was, maar culinair recensent ofzo.
Jaspers is vooral bekend geworden een hele tijd geleden vanwege het feit dat hij een boek schreef genaamd Smart Cooking dat voor culinaire begrippen in Nederland toen vrij 'nieuw' was. Dat is vervolgens als een soort 'bijbel' gezien door sommige culfoodies die het als de nieuwe weg zagen die de kookkunst in Nederland zou moeten inslaan (gelul want dat smart cooking heeft hij gewoon gejat uit het buitenland van andere topkoks die dit al langer deden en waar ik het van ken.)quote:Op donderdag 17 december 2015 23:21 schreef MutedFaith het volgende:
ik dacht altijd dat die Jaspers sowieso geen kok was, maar culinair recensent ofzo.
Bijzonder goede rant!quote:
quote:Op vrijdag 18 december 2015 00:42 schreef Bart2002 het volgende:
Bijzonder goede rant!
Ik kan daar geweldig van genieten. Ook dat dat (tot nader order) ook gewoon mag en kan.
Van mij had het nog wel wat uitgebreider gekund. Ik haat die papzak.quote:Op vrijdag 18 december 2015 00:42 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Bijzonder goede rant!
Ik kan daar geweldig van genieten. Ook dat dat (tot nader order) ook gewoon mag en kan.
Ja dit! Aanrader zo te zienquote:
Je hebt helemaal gelijk. Ik verander het even in de tekst.quote:Op zondag 20 december 2015 15:19 schreef RobinOok het volgende:
Ziet er inderdaad lekker uit allemaal.
Een dingetje, dat zijn geen sesamzaadjes op je oester, ik denk dat het maanzaad is.
Ja, precies dat. Wat is dat?quote:Op dinsdag 22 december 2015 21:29 schreef Molo het volgende:
Bedoel je die leverachtige melige structuur die verkeerde deel rundvlees/steak soms heeft?
Jammer zegz kan zo lekker zijn....
Dit restaurant staat al op mijn lijstje sinds hoorde dat Joris Bijdendijk hier heen was gegaan Ziet er echt heerlijk en doordacht uitquote:Op zondag 20 december 2015 13:36 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 19 december 2015
Waar: Rijks Restaurant Amsterdam.
Wat en hoe:
We wilden hier al een paar maanden geleden eten en hadden daarvoor gereserveerd, maar men had een dubbelboeking gedaan en dus werd onze reservering destijds door het Rijks geannuleerd met de toezegging dat wanneer wij opnieuw een keer zouden willen reserveren we dan als welkom een glas champagne van het huis zouden krijgen.
Nu dus, ter gelegenheid van mijn verjaardag opnieuw gereserveerd bij dit in de vernieuwde Philipsvleugel van het Rijksmuseum gesitueerde restaurant. Prachtige plek en ook mooi strak ingericht door Paul Linse (architect bekend ook van o.a. het nieuwe NS station in Rotterdam). Totaal is er plaats voor ca. 140 gasten. Het Rijks is een joint venture van het Rijksmuseum en de Vermaatgroep en is nu ruim 1 jaar open en heeft de ambitie om 1 van de beste restaurants van Nederland te worden. De keukenbrigade in de open keuken staat onder leiding van Joris Bijdendijk (voorheen sterrenrestaurant Bridges).
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De kaart bestaat uit een aantal a la carte gerechten en een 6-gangen Rijksmenu, daarnaast staan er een paar specialiteiten op de kaart, zoals snoekbaars en ribeye van drooggerijpte Simmetaler of Gasconnerund. De a la carte Rijksgerechten zijn kleine gerechtjes die, wanneer je er 3 of 4 nuttigt toch een complete maaltijd hebt.
Wij werden vol egards ontvangen en werden de hele avond in de watten gelegd door de gerant, Jack.
Zoals beloofd begonnen we met een glas van de huis-champagne, een Delamotte brut. Lekkere frisse en fruitige champagne.
[ afbeelding ]
Amuses:
Bij binnenkomst stond al een amuse op tafel, alhoewel we die in eerste instantie niet als amuse herkenden en dachten dat het decoratie was. Wat groene bladeren op een boomstronkje. Het bleek echter dus een amuse te zijn, namelijk koolrabi-bladeren in tempurabeslag gebakken en besprenkeld met sushi-azijn:
[ afbeelding ]
De volgende amuse was een schuim van oester en champagne met radijs en zeewier en besprenkeld met maanzaad:
[ afbeelding ]
Uiteraard stond er ook lekker brood met boter op tafel en gratis lekker koel water. We besloten om bij de maaltijd een fles Eradus, Sauvignon Blanc 2014 uit Nieuw Zeeland te nemen, Een werkelijk heerlijke geurige wijn, vol met fruittonen.
Daarna namen we elk een aantal losse a la carte gerechten.
Gerecht 1.
Bluezz nam de in zoutkorst gepofte biet met mosterd, bindsla en karnemelk:
[ afbeelding ]
Voor mij de geroosterde langoustinestaart met speltvlokken, foreleitjes, tartaar van rauwe langoustine en een currycrème:
[ afbeelding ]
Gerecht 2.
Voor Bluezzzeeduivelwang met een peterseliesaus, hazelnootjes, spruitjes en een kervelknolpuree. Hier was een klein foutje door de keuken gemaakt, want 1 van de wangetjes was nog rauw van binnen. Dat uiteraard aan de bediening gemeld en dat werd later op een prima wijze gecompenseerd:
[ afbeelding ]
Voor mij de kabeljauw met kokkels, zeewierboter en komkommer:
[ afbeelding ]
3e gerecht.
Voor Bluezz de shortrib met granola en zilveruitjes en een jus getrokken van aardappels. Heerlijk!
[ afbeelding ]
Ik nam de geroosterde eendenborst met potimaron (een pompoensoort), boekweit en pistache met een balkenbrij gemaakt van eend. Ook erg smakelijk en bijzonder, vooral die balkenbrij.
[ afbeelding ]
Desserts.
We sloten in stijl af met 2 overheerlijke desserts.
Voor B. gezouten karamel met een cacaosorbet, pinda's en gepofte rijst met daarbij een 'bouillon' van karamel.
[ afbeelding ]
En voor mij was er 'chocolade whisky on the rocks': valrhona chocolade, Millstone whisky en tonkaboonijs.
[ afbeelding ]
Als compensatie voor het foutje met de zeeduivelwangen kregen we de dessertwijn gratis van het huis, een prima bij de desserts passende Sauterne, chateau Simon uit de Barsac.
Al met al een heerlijke ervaring. Alle gerechten liefdevol en goed smaakvol klaargemaakt, Een prachtige omgeving en prima bediening. Het wachten is op de Michelinsterren die ongetwijfeld zullen gaan volgen.
Totaal waren we (inclusief de gratis drankjes) 162,50 kwijt.
Prijs-kwaliteit: 9!
Leuk recensie en ziet er veel belovend uit.quote:Op zondag 20 december 2015 13:36 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 19 december 2015
Waar: Rijks Restaurant Amsterdam.
Wat en hoe:
We wilden hier al een paar maanden geleden eten en hadden daarvoor gereserveerd, maar men had een dubbelboeking gedaan en dus werd onze reservering destijds door het Rijks geannuleerd met de toezegging dat wanneer wij opnieuw een keer zouden willen reserveren we dan als welkom een glas champagne van het huis zouden krijgen.
Nu dus, ter gelegenheid van mijn verjaardag opnieuw gereserveerd bij dit in de vernieuwde Philipsvleugel van het Rijksmuseum gesitueerde restaurant. Prachtige plek en ook mooi strak ingericht door Paul Linse (architect bekend ook van o.a. het nieuwe NS station in Rotterdam). Totaal is er plaats voor ca. 140 gasten. Het Rijks is een joint venture van het Rijksmuseum en de Vermaatgroep en is nu ruim 1 jaar open en heeft de ambitie om 1 van de beste restaurants van Nederland te worden. De keukenbrigade in de open keuken staat onder leiding van Joris Bijdendijk (voorheen sterrenrestaurant Bridges).
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De kaart bestaat uit een aantal a la carte gerechten en een 6-gangen Rijksmenu, daarnaast staan er een paar specialiteiten op de kaart, zoals snoekbaars en ribeye van drooggerijpte Simmetaler of Gasconnerund. De a la carte Rijksgerechten zijn kleine gerechtjes die, wanneer je er 3 of 4 nuttigt toch een complete maaltijd hebt.
Wij werden vol egards ontvangen en werden de hele avond in de watten gelegd door de gerant, Jack.
Zoals beloofd begonnen we met een glas van de huis-champagne, een Delamotte brut. Lekkere frisse en fruitige champagne.
[ afbeelding ]
Amuses:
Bij binnenkomst stond al een amuse op tafel, alhoewel we die in eerste instantie niet als amuse herkenden en dachten dat het decoratie was. Wat groene bladeren op een boomstronkje. Het bleek echter dus een amuse te zijn, namelijk koolrabi-bladeren in tempurabeslag gebakken en besprenkeld met sushi-azijn:
[ afbeelding ]
De volgende amuse was een schuim van oester en champagne met radijs en zeewier en besprenkeld met maanzaad:
[ afbeelding ]
Uiteraard stond er ook lekker brood met boter op tafel en gratis lekker koel water. We besloten om bij de maaltijd een fles Eradus, Sauvignon Blanc 2014 uit Nieuw Zeeland te nemen, Een werkelijk heerlijke geurige wijn, vol met fruittonen.
Daarna namen we elk een aantal losse a la carte gerechten.
Gerecht 1.
Bluezz nam de in zoutkorst gepofte biet met mosterd, bindsla en karnemelk:
[ afbeelding ]
Voor mij de geroosterde langoustinestaart met speltvlokken, foreleitjes, tartaar van rauwe langoustine en een currycrème:
[ afbeelding ]
Gerecht 2.
Voor Bluezzzeeduivelwang met een peterseliesaus, hazelnootjes, spruitjes en een kervelknolpuree. Hier was een klein foutje door de keuken gemaakt, want 1 van de wangetjes was nog rauw van binnen. Dat uiteraard aan de bediening gemeld en dat werd later op een prima wijze gecompenseerd:
[ afbeelding ]
Voor mij de kabeljauw met kokkels, zeewierboter en komkommer:
[ afbeelding ]
3e gerecht.
Voor Bluezz de shortrib met granola en zilveruitjes en een jus getrokken van aardappels. Heerlijk!
[ afbeelding ]
Ik nam de geroosterde eendenborst met potimaron (een pompoensoort), boekweit en pistache met een balkenbrij gemaakt van eend. Ook erg smakelijk en bijzonder, vooral die balkenbrij.
[ afbeelding ]
Desserts.
We sloten in stijl af met 2 overheerlijke desserts.
Voor B. gezouten karamel met een cacaosorbet, pinda's en gepofte rijst met daarbij een 'bouillon' van karamel.
[ afbeelding ]
En voor mij was er 'chocolade whisky on the rocks': valrhona chocolade, Millstone whisky en tonkaboonijs.
[ afbeelding ]
Als compensatie voor het foutje met de zeeduivelwangen kregen we de dessertwijn gratis van het huis, een prima bij de desserts passende Sauterne, chateau Simon uit de Barsac.
Al met al een heerlijke ervaring. Alle gerechten liefdevol en goed smaakvol klaargemaakt, Een prachtige omgeving en prima bediening. Het wachten is op de Michelinsterren die ongetwijfeld zullen gaan volgen.
Totaal waren we (inclusief de gratis drankjes) 162,50 kwijt.
Prijs-kwaliteit: 9!
Lekker belangrijk wat anderen vinden, tenzij het echt slecht is anders gewoon zelf proberen. Overigens ben ik onlangs ook bij Las Palmas geweest, vond het eten niet verkeerd, inderdaad niet bijzonder en te duur voor wat je krijgt.quote:Op donderdag 31 december 2015 11:46 schreef RobinOok het volgende:
Waarom ga je naar Las Palmas als er zoveel wel leuke restaurants zijn, waar je niet betaalt voor de naam van mijnheer den Blijker? Ik heb geloof ik nog nooit een goede recensie gelezen over Las Palmas. Het is of slecht of "niks bijzonders", terwijl je wel de hoofdprijs betaalt.
Jij kiest gewoon random een restaurant uit? Okay, ook een manier.quote:Op donderdag 31 december 2015 11:52 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Lekker belangrijk wat anderen vinden, tenzij het echt slecht is anders gewoon zelf proberen
Ik wel ja, maar dat is vooral omdat ik vooral op vakantie naar restaurants ga en dan heb ik niet altijd internet om iets uit te zoeken en wil je gewoon ergens gaan eten.quote:Op donderdag 31 december 2015 11:56 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Jij kiest gewoon random een restaurant uit? Okay, ook een manier.
Ja tuurlijk is dat belangrijk. Het geeft over het algemeen een goede indicatie van wat je kan verwachten. Foto's ed. zeggen ook veel.quote:Op donderdag 31 december 2015 11:52 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Lekker belangrijk wat anderen vinden, tenzij het echt slecht is anders gewoon zelf proberen. Overigens ben ik onlangs ook bij Las Palmas geweest, vond het eten niet verkeerd, inderdaad niet bijzonder en te duur voor wat je krijgt.
In NL vraag ik het meestal aan bekenden of ga ik naar iets wat ik al ken, ik ga meestal niet online lopen zoeken. Maar goed dat ben ik dan weer, lekker ouderwetsch.quote:Op donderdag 31 december 2015 12:35 schreef Myraela het volgende:
Op vakantie ben ik ook wel makkelijker, maar in Nederland zoek ik het toch wel uit. En als ik op stedentripje ga maak ik vaak van te voren een map met toffe eetplekjes. Soms plan ik echt, maar anders kijk ik gewoon even op mijn map wat er in de buurt is wanneer ik trek begin te krijgen.
Bijna ieder restaurant heeft online goede en slechte beoordelingen. Daar laten we ons niet teveel door leiden. Het leek ons leuk om het eens te proberen en de eerste keer was lang niet slecht (vooral de risotto was toen heerlijk). Afijn, ik kan nu tenminste zeggen dat ik het heb geprobeerd en ga de volgende keer naar een ander restaurant. Zo bekend zijn wij ook nog niet in Rotterdam...quote:Op donderdag 31 december 2015 11:46 schreef RobinOok het volgende:
Waarom ga je naar Las Palmas als er zoveel wel leuke restaurants zijn, waar je niet betaalt voor de naam van mijnheer den Blijker? Ik heb geloof ik nog nooit een goede recensie gelezen over Las Palmas. Het is of slecht of "niks bijzonders", terwijl je wel de hoofdprijs betaalt.
De zoektocht in Italie is vooral fantastisch. Daar zijn nog zat voltreffers op het plattelandquote:Op donderdag 31 december 2015 12:35 schreef Myraela het volgende:
Op vakantie ben ik ook wel makkelijker, maar in Nederland zoek ik het toch wel uit. En als ik op stedentripje ga maak ik vaak van te voren een map met toffe eetplekjes. Soms plan ik echt, maar anders kijk ik gewoon even op mijn map wat er in de buurt is wanneer ik trek begin te krijgen.
in 1972 jaquote:Op donderdag 31 december 2015 13:52 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik heb wel eens begrepen dat je in Italie nooit moet gaan eten bij een tent die op een kaart staat, maar altijd bij dat ene tentje in dat achterafsteegje of landweggetje wat niemand kent.
Doe ik ook vaak. En dan ter plekke nog een paar keer kijken en Tripadvisor raadplegen.quote:Op donderdag 31 december 2015 13:36 schreef RobinOok het volgende:
Ik maak een lijst van mogelijke restaurants in de buurt van onze vakantie lokatie. Anders wordt dat he-le-maal niks. Dus ja, ik vind de ervaring van anderen wel belangrijk in mijn keuze voor een restaurants.
Helemaal mee eens.. In Portugal (waar ik woon) is de app Zomato actief. Dat is al een begin aangezien je dan in de app de complete menukaart van een restaurant kan zien, plus foto's en recensies. Plus de meeste beoordelingen worden door locals gegeven en niet door toeristen (zoals bj Tripadvisor). Zou in Nederland en de rest van Europa ook eens uitgerold moeten worden..quote:Op donderdag 31 december 2015 13:36 schreef RobinOok het volgende:
Ik maak een lijst van mogelijke restaurants in de buurt van onze vakantie lokatie. Anders wordt dat he-le-maal niks. Het valt nu al vaak tegen, maar als ik dan ook nog een beetje random op zoek moest naar een restaurant werd het echt een ramp. Ik haaaaat dat. Heel soms 'overkomt' ons dat en dat bevalt vrijwel nooit. Je kunt aan de buitenkant van een restaurant slecht afleiden "of het wat is". Een menukaart zegt al iets meer, maar nog steeds vrij weinig. Dus ja, ik vind de ervaring van anderen wel belangrijk in mijn keuze voor een restaurants. Er zijn gewoon teveel shitrestaurants op de wereld om die allemaal zelf te moeten ontmaskeren als shitrestaurant.
jij zit ook vrij regelmatig op niveau te dineren zeg! Lekker!quote:Op zaterdag 9 januari 2016 17:28 schreef habitue het volgende:
Topic is een beetje dood!
Excuses voor de crappy tel-foto's
Waar?
De librije in Zwolle ***
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wanneer?
Gisteren
Wat at je?
7 gangen inclusief bijpassende wijnen en apperatief
[ afbeelding ]
Pinda met pittige augurk
[ afbeelding ]
Krokant waddengarnaal
[ afbeelding ]
Zwemvin van heilbot
[ afbeelding ]
Bloody oister,
[ afbeelding ]biet
Nederlandse rivierkreeft
[ afbeelding ]
Explosie van ham
[ afbeelding ]
Brioche brood, eekhoorntjesbrood
[ afbeelding ]
Hollandse garnaaltjes en beekforel
[ afbeelding ]
Brood
[ afbeelding ]
Pittige noordzeekrab, ganzenlever
Wolfsvarken, Vergeten foto van te maken!
[ afbeelding ]
Langoustine, ceviche-gegaard in combuchasap
[ afbeelding ]
Rivierbaars
[ afbeelding ]
Noordzeetong
[ afbeelding ]
Eend uit giethoorn
[ afbeelding ]
Kalf met nog iets en dingen... Vergeten.
[ afbeelding ]
Zwaar cardamom ijs
[ afbeelding ]
Tot slot acclimatiseren met een gin tonic in de lounge. Ik was hier al behoorlijk intoxicated. Die iwanius moet echt een lever van een ijsbeer hebben.
Impressie?
Beste eetervaring in mijn leven tot nu toe. Alles was echt goddelijk lekker, perfect gegaard, originele smaken, gewaagde wijnen die perfect matchten. Vond de sfeer in de ruimte ook perfect, wel lekker ruim maar toch ook intiem en warm. Vond het ook leuk dat Jonnie en Therese geregeld even kwamen voor een klein praatje. Echt sympathieke mensen!
Kosten?
312 euro voor 7 gangen met bijpassende wijnen. Veel geld, maar vond het zeker waard!
Cijfer?
9.5/10
Ik ben hooked. Stiekem al te kijken voor een volgende sterrentent.quote:Op zaterdag 9 januari 2016 17:34 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
jij zit ook vrij regelmatig op niveau te dineren zeg! Lekker!
Probeer eens in de keuken van Floris, geen ster, maar dat gaat ook niet gebeuren agz hij geen a la carte serveert.quote:Op zaterdag 9 januari 2016 17:42 schreef habitue het volgende:
[..]
Ik ben hooked. Stiekem al te kijken voor een volgende sterrentent.
En neem dan een zwangere mee, kun je ook meeproeven van het briljante nonalcoholische drankarrangement.quote:Op zaterdag 9 januari 2016 17:44 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Probeer eens in de keuken van Floris, geen ster, maar dat gaat ook niet gebeuren agz hij geen a la carte serveert.
Geen a la carte is prima, want ik neem altijd een menu in zulke restaurants. Zal eens kijken!quote:Op zaterdag 9 januari 2016 17:44 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Probeer eens in de keuken van Floris, geen ster, maar dat gaat ook niet gebeuren agz hij geen a la carte serveert.
Naar mijn mening moet je tenten met een meertalig menu nog steeds mijden als de pest! Verder weten locals het altijd beter! Zoveel restaurants gehad die niks leken, maar gewoon verborgen schatten bleken te zijn! Tripadvisor werkt daarom tegenwoordig prima, kijk naar de recensies van Italianen en niet die van toeristen.quote:Op donderdag 31 december 2015 13:52 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik heb wel eens begrepen dat je in Italie nooit moet gaan eten bij een tent die op een kaart staat, maar altijd bij dat ene tentje in dat achterafsteegje of landweggetje wat niemand kent.
Iwanius, ik ga op een niet nader te noemen dag bij FG Restaurant eten. .quote:
Ik heb hier in september ook dit menu gegeten. Heerlijk, een waar culinair orgasmequote:Op zaterdag 9 januari 2016 17:28 schreef habitue het volgende:
Topic is een beetje dood!
Excuses voor de crappy tel-foto's
Waar?
De librije in Zwolle ***
[knip]
Nee, ik bleef bij vrienden slapen. Dat geloof ik graag!quote:Op dinsdag 19 januari 2016 11:13 schreef Coelho het volgende:
[..]
Ik heb hier in september ook dit menu gegeten. Heerlijk, een waar culinair orgasme
Ben je blijven slapen en heb je de volgende dag ook van het ontbijt mogen genieten? Ook dat was een regelrechte beleving!
In toeristische stadjes en dergelijke is het zinvol om restaurantjes te zoeken buiten de loop route.quote:Op donderdag 31 december 2015 13:52 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik heb wel eens begrepen dat je in Italie nooit moet gaan eten bij een tent die op een kaart staat, maar altijd bij dat ene tentje in dat achterafsteegje of landweggetje wat niemand kent.
Jazeker. Met hoeveel man gaan jullie? Willen jullie ala carte gaan eten of gewoon zoals zovelen het menu? Waarom vraag ik dit omdat als je dus voor het beste van het beste wilt gaan en het mag wat kosten(denk eten: minimaal.¤ 150,- p.p. ex drank) dan wil ik wel de allerbeste gerechten wel opsommen. (zijn er niet veel nl. kreeft-kaviaar combinatie & waygu A5 schotel)quote:Op maandag 18 januari 2016 22:11 schreef MissLuna het volgende:
Iwanius, ik ga op een niet nader te noemen dag bij FG Restaurant eten. .
Wordt de eerste keer, erg veel zin in. Nog tips/must-order?
Rue des Bouchers?quote:Op woensdag 20 januari 2016 09:05 schreef MutedFaith het volgende:
In Brussel heb ik dan weer de lekkerste mosselen ooit gegeten in een enorme tourist trap.
Ja! Bij Chez Leon.quote:
Dat kan zonder meer. Er valt weinig aan te verpesten en slechte mosselen bestaan dacht ik niet. Je stoomt ze een paar minuten in witte wijn. Er hoeft helemaal niets bij. Het is eigenlijk het gemakkelijkste voedsel wat er bestaat. Helemaal goed van zichzelf.quote:Op woensdag 20 januari 2016 09:05 schreef MutedFaith het volgende:
In Brussel heb ik dan weer de lekkerste mosselen ooit gegeten in een enorme tourist trap.
Jij hebt duidelijk nog nooit fatsoenlijke mosselen gegeten.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 21:19 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Dat kan zonder meer. Er valt weinig aan te verpesten en slechte mosselen bestaan dacht ik niet. Je stoomt ze een paar minuten in witte wijn. Er hoeft helemaal niets bij. Het is eigenlijk het gemakkelijkste voedsel wat er bestaat. Helemaal goed van zichzelf.
Dat is een aparte conclusie.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 22:33 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Jij hebt duidelijk nog nooit fatsoenlijke mosselen gegeten.
Wat jij wilt.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 23:01 schreef MutedFaith het volgende:
Alles staat en valt met de kwaliteit van de mossel. En dan nog kun je er een hoop aan verkloten.
Nou, daar ben ik het niet mee eens. Ik krijg vaker maar "zozomosselen" voorgeschoteld dan "jubelmosselen". Het ligt denk ik ook maar net aan je voorkeur. Als je die hebt. Blijkbaar heb je die niet als je het altijd (even) goed vindt.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 22:58 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Mosselen zijn gewoon lekker van zichzelf en je kunt er met enige kunde vrijwel niets aan verpesten.
Mja, ik heb ze ooit een keer in een eetcafé gegeten en daar kregen ze meteen terug want ze zaten vol zand. Maar als je ze in een tent eet waar ze altijd op het menu staan, dan moeten ze wel enorm debiel zijn om ze te verkloten.quote:Op zondag 24 januari 2016 05:36 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nou, daar ben ik het niet mee eens. Ik krijg vaker maar "zozomosselen" voorgeschoteld dan "jubelmosselen". Het ligt denk ik ook maar net aan je voorkeur. Als je die hebt. Blijkbaar heb je die niet als je het altijd (even) goed vindt.
Het voornaamste kwaliteitsverschil is vers of minder vers. Die comateuze toestand houdt ze wel in leven, maar ze lopen wel langzaam leeg en drogen dus uit. Verder zijn de kleintjes vaak overgaar, waardoor de grote lekkerder lijken, maar verder heeft het niet zoveel zin om moeilijk te doen over de kwaliteit.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 23:01 schreef MutedFaith het volgende:
Alles staat en valt met de kwaliteit van de mossel. En dan nog kun je er een hoop aan verkloten.
Ik lees dit te laat, we zijn al geweest.quote:Op woensdag 20 januari 2016 16:58 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Jazeker. Met hoeveel man gaan jullie? Willen jullie ala carte gaan eten of gewoon zoals zovelen het menu? Waarom vraag ik dit omdat als je dus voor het beste van het beste wilt gaan en het mag wat kosten(denk eten: minimaal.¤ 150,- p.p. ex drank) dan wil ik wel de allerbeste gerechten wel opsommen. (zijn er niet veel nl. kreeft-kaviaar combinatie & waygu A5 schotel)
Wil je gewoon voor de eerste keer een goede indruk krijgen van deze in totaal 3 Michellinsterren chef-kok zijn kunnen dan gewoon voor zijn beste (11 gangen?) of een na beste menu gaan waar eigenlijk van alles in zit.(volgens mij is dat die van 7 gangen als het het allerlaatste betreft)
Klinkt goed! genoeg variatie, maar klopt de volgorde? Dus de sorbet kwam voor de eend?quote:Op zaterdag 6 februari 2016 10:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Hotel-restaurant Voshövel in Schermbeck
Gerookte forel met een mousse van gerookte forel
Een bronforelrolmops met rode bieteschuim, gecarameliseerde appel en tuinkers
Een soep van wortel en gember met kardemom, met huisgenote zalm
Ravioli gevuld met vijgen en walnoten, met gebraden kalfszwezerik en jus
Mango bloedsinaasappel sorbet met een obstbrand van frambozen overgoten
Een op de huid gebakken rose eendenborstfilet met gesauteerde spitskool en schupfknoedeln gemaakt van cashew.
Een royale kaasplank met 5 soorten biologische kazen, kwetsenbrood, roggebrood
Creme brulee op smaak gebracht met tonkabonen, met mokkameringues, granaatappel en joghurt/limoenijs
Grappa
Voshövel krijgt twee bestekken in de Guide Michelin en dit is verdient. Het vakmanschap en creativiteit zitten net onder een ster. De porties waren zeer royaal en zeer smakelijk (itt bv Villa Copera waar je met scheurende honger vertrekt). Al met al zeer goed gegeten en een uitstekende prijs kwaliteitsverhouding
Met drankjes erbij waren we 175 euro kwijt met ons tweetjes
En dan toch nog een voldoende?quote:Op zondag 7 februari 2016 10:50 schreef RobinOok het volgende:
Waar?
Bunga Melati in Alphen.
Wanneer?
6 februari 2016
Wat at je?
Rijsttafel Bunga Melati speciaal
Cocktail Bunga Melati (cocktail samengesteld uit diverse buitenlandse likeuren)
Krupuk Udang (krokant gebakken toespijs met garnalen bereid)
Bunga Maniokschelpjes (pikant krokant gebakken cassave chips)
Serundeng (gebakken kokosnoot)
Kentang Belado (zoet gebakken aardappeltjes)
Sayur Lodeh (Indonesisch groentengerecht)
Acar Indonesia (diverse groenten in zoetzure saus)
Pisang Goreng (gebakken banaan)
Gado Gado (diverse groenten in pindasaus)
Telor Asem Pedas (gekookt ei in pikante saus)
Tumis Buncis (sperzieboontjes met tahu)
Soun Salad (Indonesische salade met soun)
Daging Krengsengan (gesmoord rundvlees in zoete ketjap)
Daging Cingcang (rundvlees in pikante saus)
Daging Garangasem (rundvlees in kokossaus)
Ikan Mango (pangasiusfilet in mangosaus)
Ayam Panggang “Bunga Melati” (kipfilet in pittige ketjapsaus)
Saté Ayam (saté van kipfilet in ketjapsaus)
Saté Babi (saté van varkensvlees in pindasaus)
Ayam Bumbu Gulai (kipfilet in kokos-kerriesaus)
Babi Panggang (geroosterd varkensvlees)
Impressie
Restaurant vol met kaaskoppen en het eten en de bediening is daarop aangepast. Troela zet de sateh op tafel en ik vraag of dat de sate ayam is en ze dreunt op "dat is kip en dat is varkensvlees". Verder kregen we dus rundvlees is kokossaus, kip in ketjapsaus, varkensvlees in pikante saus", etc etc. En zo smaakt het dus ook allemaal, naar vlees in liefdeloze saus.
Ik denk dat de kipsate van Mora nog lekkerder is. De boontjes leken van iglo: ontdooide boontjes met wat fliebertjes zus en zo (ik zag tempeh, geen tahu), kraak nog smaak.
Gefrituurde tilipiapojavis smaakte naar karton, de pisang goreng leek in een ongaar brooddeeg. Roedjak die nergens naar smaakte. Het meeste was niet vies, maar ik werd er evengoed verdrietig van, de laffe treurnis.
En wat ik irritant vond: slechts 1 schaaltje van welk soort. We waren met 8 en mensen gingen steeds opstaan om aan de andere kant van de tafel iets anders op te scheppen. Bovendien, op sommige schaaltjes lagen echt bijvoorbeeld 9 stukjes vlees (rundvlees in dingessaus), dus bij het opscheppen moest je opletten dat je maar 1 stukje "mocht". Zal lekker verdienen zijn daar...
Kosten
¤ 32,50 p.p.
Cijfer
6/10
Ben je al geweest, en wat heb je gegeten?quote:Op maandag 18 januari 2016 22:11 schreef MissLuna het volgende:
[..]
Iwanius, ik ga op een niet nader te noemen dag bij FG Restaurant eten. .
Wordt de eerste keer, erg veel zin in. Nog tips/must-order?
Dat klinkt heel erg goed. Fijn dat het jullie zo gesmaakt heeft!quote:Op zaterdag 6 februari 2016 10:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Hotel-restaurant Voshövel in Schermbeck
Gerookte forel met een mousse van gerookte forel
Een bronforelrolmops met rode bieteschuim, gecarameliseerde appel en tuinkers
Een soep van wortel en gember met kardemom, met huisgenote zalm
Ravioli gevuld met vijgen en walnoten, met gebraden kalfszwezerik en jus
Mango bloedsinaasappel sorbet met een obstbrand van frambozen overgoten
Een op de huid gebakken rose eendenborstfilet met gesauteerde spitskool en schupfknoedeln gemaakt van cashew.
Een royale kaasplank met 5 soorten biologische kazen, kwetsenbrood, roggebrood
Creme brulee op smaak gebracht met tonkabonen, met mokkameringues, granaatappel en joghurt/limoenijs
Grappa
Voshövel krijgt twee bestekken in de Guide Michelin en dit is verdient. Het vakmanschap en creativiteit zitten net onder een ster. De porties waren zeer royaal en zeer smakelijk (itt bv Villa Copera waar je met scheurende honger vertrekt). Al met al zeer goed gegeten en een uitstekende prijs kwaliteitsverhouding
Met drankjes erbij waren we 175 euro kwijt met ons tweetjes
Klinkt heel erg als mijn meest recente Indo ervaring daar aan de Kralingseplas.quote:Op zondag 7 februari 2016 10:50 schreef RobinOok het volgende:
Waar?
Bunga Melati in Alphen.
Wanneer?
6 februari 2016
Wat at je?
Rijsttafel Bunga Melati speciaal
Cocktail Bunga Melati (cocktail samengesteld uit diverse buitenlandse likeuren)
Krupuk Udang (krokant gebakken toespijs met garnalen bereid)
Bunga Maniokschelpjes (pikant krokant gebakken cassave chips)
Serundeng (gebakken kokosnoot)
Kentang Belado (zoet gebakken aardappeltjes)
Sayur Lodeh (Indonesisch groentengerecht)
Acar Indonesia (diverse groenten in zoetzure saus)
Pisang Goreng (gebakken banaan)
Gado Gado (diverse groenten in pindasaus)
Telor Asem Pedas (gekookt ei in pikante saus)
Tumis Buncis (sperzieboontjes met tahu)
Soun Salad (Indonesische salade met soun)
Daging Krengsengan (gesmoord rundvlees in zoete ketjap)
Daging Cingcang (rundvlees in pikante saus)
Daging Garangasem (rundvlees in kokossaus)
Ikan Mango (pangasiusfilet in mangosaus)
Ayam Panggang “Bunga Melati” (kipfilet in pittige ketjapsaus)
Saté Ayam (saté van kipfilet in ketjapsaus)
Saté Babi (saté van varkensvlees in pindasaus)
Ayam Bumbu Gulai (kipfilet in kokos-kerriesaus)
Babi Panggang (geroosterd varkensvlees)
Impressie
Restaurant vol met kaaskoppen en het eten en de bediening is daarop aangepast. Troela zet de sateh op tafel en ik vraag of dat de sate ayam is en ze dreunt op "dat is kip en dat is varkensvlees". Verder kregen we dus rundvlees is kokossaus, kip in ketjapsaus, varkensvlees in pikante saus", etc etc. En zo smaakt het dus ook allemaal, naar vlees in liefdeloze saus.
Ik denk dat de kipsate van Mora nog lekkerder is. De boontjes leken van iglo: ontdooide boontjes met wat fliebertjes zus en zo (ik zag tempeh, geen tahu), kraak nog smaak.
Gefrituurde tilipiapojavis smaakte naar karton, de pisang goreng leek in een ongaar brooddeeg. Roedjak die nergens naar smaakte. Het meeste was niet vies, maar ik werd er evengoed verdrietig van, de laffe treurnis.
En wat ik irritant vond: slechts 1 schaaltje van welk soort. We waren met 8 en mensen gingen steeds opstaan om aan de andere kant van de tafel iets anders op te scheppen. Bovendien, op sommige schaaltjes lagen echt bijvoorbeeld 9 stukjes vlees (rundvlees in dingessaus), dus bij het opscheppen moest je opletten dat je maar 1 stukje "mocht". Zal lekker verdienen zijn daar...
Kosten
¤ 32,50 p.p.
Cijfer
5/10
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |