abonnement Unibet Coolblue
pi_155807781


Waar?


© Rotterdam-Nederland web



© Cliweb



Typisch Hollands weer. Druilerig en nat met op de achtergrond een Marineschip i.v.m. de wereldhavendagen dit komend weekend.



Alle tafels zijn vanavond gereserveerd dus volle bak. Op de voorgrond met het aardigheidje op tafel in verpakking en het glas jus d'orange, mijn gereserveerde tafel voor de avond.




Parkheuvel
Heuvellaan 21
3016 GL Rotterdam

Wat at / dronk je?


De eerste Spaanse cava, met zijn geuren van witte bloemen: jasmijn, lelies maar wel een beetje bitter aan het eind,in +/- 20+ jaar die ik echt lekker vind. Is ook nieuw bij Parkheuvel en dus prima om gelijk uit te schenken voor bij de komende Parkheuvel knabbels .



De Parkheuvel knabbels zoals ik ze noem met o.a.sesamrolletjes met piccalilly,wonton met pistache,cornetto met kalfshartzwezerik,en een Taggiasche olijf,een krokant van kerrie, kummel en kaas en totslot een spongecake van tomaat, mozzarella en bleekselderij. Dat allemaal i.c.m. die goede Spaanse cava is een win-win situatie.



Mijjn tafel die gereed is voor de eerste gang en bijbehorende wijn.



Deze prachtige Oostenrijkse wijn met een heldere en sprankelende gele kleur, een geur van rijp wit fruit i.c.m. een mooie kruidigheid van anijs, tijm en blonde tabak, zorgde voor consternatie aan tafel toen de maître bij het inschenken het een "hitler" :') wijn noemde. Het etiket bracht gelukkig snel verduidelijking.



Ja heus: Een creuse in Madurodam formaat alias "hap-slik-weg"amuse. Flauw qua smaak maar het is daarom ook een amuse.



Gedoken Sint-Jacobsmossel "zwart-wit" met crème frâiche en o.a. Perle Imperial kaviaar.



Fantastische Zuid-Afrikaanse wijn met een heel lichte roze/bronze kleur aangevuld met een geur van fijn rood fruit, drop,witte peper.. en totslot qua smaak je een mondgevoel geeft vol van aardbeien met een spel van zoet, fris zuur en ziltheid. Geweldig!



Ravioli van zwarte Bresse-kip met gebakken nieroogkreeftjes en langoustines en met op de achtergrond van links naar rechts de Spaanse cava, de Oostenrijkse Hiedler wijn en totslot de Zuid-Afrikaanse wijn.



Neustongfilet zacht gegaard met langoustine onder een zalf van fijne kruiden aangevuld met jonge voorjaarsgroente (sellerie) en een Primaline Moyen aardappelmousse? Boterzacht die Neustongfilet en daarom vroeg ik dit gerecht nog een extra keer uit na eerst al mijn gasten te hebben aangeboden of zij ook meededen. Nee dus, en ging ik solo.



Gebraad van Kobe Wagyu A4 rund geserveerd met radijs, brunoise van merg, gebrande zilveruitjes en Vietnamese longpepper jus. Heerlijk maar eerlijkheidshalve vond ik de versie bij FG Foodlabs net iets beter in smaak en opmaak.



Frambozen gevuld met witte chocolademousse, frambozen coulis en het geheel gearomatiseerd met basilicumsiroop en oude aceto balsamico azijn. Daarnaast een ijsdrank van witte chocolade en blanke rum die ik zo lekker vond dat ik een groot glas extra in cocktail formaat uitvroeg na eerst aan al mijn gasten gevraagd te hebben of zij dit ook wilden hebben. Nee? nou dan ga ik mijn gang.

Een zoals de Engelsen zeggen "to die for" toetje en dat is met name de combinatie van de frambozen met de ijsdrank. Dit is trouwens Erik van Loo zijn signatuur dessert.



Een kleine pot Earl Grey thee i.c.m.(achter het kopje) een madeleine gevuld met amandelspijs en citroen en daarnaast(rechts) op een schaaltje wat snoeperijtjes.Lekker maar erg zoet en redelijk machtig.



Schaaltje met allerlei verschillende soorten (choco)truffels als afsluiter van de avond.
Ik moest en zou van elke kommetje waar verschillende soorten truffels in zaten 1 nemen.

Wat mij opviel is dat men bij Parkheuvel aan het einde je nog aardig probeert vol te stoppen. M.a.w. als je vindt dat je te weinig hebt gekregen qua voor-tussen of hoofdgerechten: De afloop maakt het allemaal goed en eigenlijk meer dan dat!


Impressie / Op of aanmerkingen

Tja wat valt er nog te zeggen als alles al in principe gezegd is onder elke geplaatste foto.

Nou: Of het erg laat is geworden?


"A picture says a thousand words " toch?


Cijfer?

9
/ 10

[ Bericht 67% gewijzigd door #ANONIEM op 07-09-2015 23:28:21 ]
pi_155824222
Wauw, dat ziet er goed uit. :9

Iwanius, ik ben voor een speciale gelegenheid op zoek naar een toprestaurant in Amsterdam of daar vlakbij - mijn budget is niet zo toereikend als dat van jou, maar ik ben toch benieuwd. Ik neig zoiets als BAK. Die jongens zijn goed bezig... Maar ik sta eigenlijk voor alles open. Heb je tips?
  vrijdag 4 september 2015 @ 21:02:34 #78
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_155825800
quote:
De eerste Spaanse cava, met zijn geuren van witte bloemen: jasmijn, lelies maar wel een beetje bitter aan het eind,in +/- 20+ jaar die ik echt lekker vind. Is ook nieuw bij Parkheuvel en dus prima om gelijk uit te schenken voor bij de komende Parkheuvel knabbels .
Het is dan ook geen cava....
Siesta & Fiesta!
pi_155832346
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 20:21 schreef NoralyZ het volgende:
Wauw, dat ziet er goed uit. :9

Iwanius, ik ben voor een speciale gelegenheid op zoek naar een toprestaurant in Amsterdam of daar vlakbij - mijn budget is niet zo toereikend als dat van jou, maar ik ben toch benieuwd. Ik neig zoiets als BAK. Die jongens zijn goed bezig... Maar ik sta eigenlijk voor alles open. Heb je tips?
Met jouw voorkeuren in het achterhoofd (stijl en prijs van BAK - (biologisch?):

Restaurant de Kas

Restaurant Bolenius

Restaurant Vermeer

Restaurant Spelt

Restaurant L’Invité

Restaurant Marit’s Huiskamer

Restaurant Betty’s

De Culinaire Werkplaats

Cafe-restaurant Louter



Waar?


© Behindmysun.blog.spot



Uitzicht wanneer je vanuit Incanto naar de overkant kijkt.






Incanto
Amstel 2
1017 AA Amsterdam

Wat at / dronk je?


Volgens zegge hun beste fles. Benieuwd want laat mij graag goed adviseren.





Krokante cannelloni gevuld met buffelmozzarella



Gnocchi met verse kreeft die ik 1 keer extra uitvroeg als schaaldieren liefhebber.



Vis van de dag alias Chef's specialty. Smakelijk als geheel maar weinig spannend.



Bakje 'pleur' :') met toebehoren zoals wij in Rotterdam zouden zeggen.


Impressie / Op of aanmerkingen

Restaurant Incanto is een restaurant met een klassieke Italiaanse keuken die gerund wordt door Venetiaanse chef Simone Ambrosin. Kookstijl van de genoten gerechten: eenvoud, puurheid en nuance. De zaak zelf is knus zonder benauwd aan te voelen als je er bent, en zijn wijnkaart bevat alleen maar Italiaanse wijnen. Leuk is ook dat je een fraai uitzicht hebt naat buiten toe op het Muntplein, Rokin en de Amstel en het tegenover gelegen De L'Europe. Enige nadeel als je van buiten komt aanlopen is dat het aan de buitenkant niet echt uitnodigend aandoet

Leuk deze algemene vvv informatie maar volgens mij komen we voor het eten en drinken en hoe dat was.

De bestelde Italiaanse wijn 'Soave Classico 2011 kende ik nog niet maar liet ik mij adviseren na eerst kenbaar te hebben gemaakt wat onze smaak was en....ik werd niet teleurgesteld. Het is een geconcentreerde witte wijn, met wat vanille in de geur,i.c.m. tonen van iris en acacia. De smaak is breed, vol en crèmig, met een laag zurengehalte. Kortom uitstekende wijn bij de bestelde gerechten.

Alle bestelde gerechten d.w.z. van de krokante cannelloni tot de chef's specialty waren uitstekend in garing,smaak en hoeveelheden. Prijs-kwaliteit verhouding ook prima voor een zaak zoals deze.

He..niks te jammeren?

Ehm ...volgens mij heb ik het al genoemd en wel in het laatst deel wat je "VVV informatie"noemde en wel als je van buiten af komt aanlopen. Maar qua restaurant,inrichting,ambiance en menu is het allemaal prima in balans en een plaats om te onthouden als je een avond knus met zijn tweeën op de Italiaanse toer wilt gaan.

Cijfer?

8-
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-09-2015 18:09:41 ]
pi_155833241
Die tent met die spareribs; vind ze er al smakeloos uitzien en juist helemaal niet gemarineerd. Als je vingers onder de sap zitten; das t lekkerst! Niet zo'n droge smakeloze hap.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 5 september 2015 @ 09:10:13 #81
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_155834823
Leuk om te lezen weer Iwanius *O*
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_155837809
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 03:12 schreef Iwanius het volgende:

Deze prachtige witte Oostenrijkse wijn met een heldere en sprankelende gele kleur, een geur van rijp wit fruit i.c.m. een mooie kruidigheid van anijs, tijm en blonde tabak, zorgde voor consternatie aan tafel toen de maître bij het inschenken het een "hitler" wijn noemde. Het etiket bracht gelukkig snel verduidelijking.
Kostelijk _O-
  zaterdag 5 september 2015 @ 12:40:37 #83
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_155838019
quote:
De eerste Spaanse cava, met zijn geuren van witte bloemen: jasmijn, lelies maar wel een beetje bitter aan het eind
quote:
Deze prachtige witte Oostenrijkse wijn met een heldere en sprankelende gele kleur, een geur van rijp wit fruit i.c.m. een mooie kruidigheid van anijs, tijm en blonde tabak
quote:
Fantastische Zuid-Afrikaanse wijn met een heel lichte roze/bronze kleur aangevuld met een geur van fijn rood fruit, drop,witte peper.. en totslot qua smaak je een mondgevoel geeft vol van aardbeien met een spel van zoet, fris zuur en ziltheid
quote:
Het is een geconcentreerde witte wijn, met wat vanille in de geur,i.c.m. tonen van iris en acacia.
Je had sommelier moeten worden met al die omschrijvingen... knap hoor dat je weet hoe de tonen van iris en acacia smaken en blonde tabak ook nog eens. :')

En dat terwijl de enige geur die je waarschijnlijk echt herkent die is die om je heen hangt: de geur van sigarenrook. :7
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 5 september 2015 @ 12:46:07 #84
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_155838129
Nuttige opmerkingen weer golfer. Blijf dan gewoon weg ofzo
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 5 september 2015 @ 12:52:39 #85
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_155838247
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 september 2015 12:46 schreef Molo het volgende:
Nuttige opmerkingen weer golfer. Blijf dan gewoon weg ofzo
Iwanius begrijpt de ironie wel, Molo.
Hij beschrijft die wijnen expres op die manier. :D
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 5 september 2015 @ 12:58:01 #86
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_155838355
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2015 12:52 schreef golfer het volgende:

[..]

Iwanius begrijpt de ironie wel, Molo.
Hij beschrijft die wijnen expres op die manier. :D
Laat 'm dan lekker gaan, kunnen wij er om lachen bij het lezen, toch?
Je komt anders zo zuur zuigend over man
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 5 september 2015 @ 12:59:34 #87
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155838395
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2015 12:52 schreef golfer het volgende:

[..]

Iwanius begrijpt de ironie wel, Molo.
Hij beschrijft die wijnen expres op die manier. :D
Probeer je hem nu weer weg te pesten?
je bent net een Bully op een schoolplein
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155838425
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 september 2015 12:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Probeer je hem nu weer weg te pesten?
je bent net een Bully op een schoolplein
NeeNee, Iwanius begrijpt de ironie wel :')


Heerlijke recensies weer Iwanius ^O^

Ik weet niet helemaal wat ik er van vind dat ze in een eigen topic staan, maar goed so be it. Jammer dat ook hier de zuurtjes weer even aandacht moeten.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zaterdag 5 september 2015 @ 13:39:39 #89
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_155839318
Sorry als het verkeerd over kwam, maar niet zo bedoeld. Gewoon even wat plagen.
Iwanius en ik kunnen het tegenwoordig privé prima met elkaar vinden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_155847037
Dit keer heeft Golfer gelijk m.b.t mijn omschrijving van de drank en zo vatte ik zijn reactie dit keer ook op. Er is inderdaad onlangs een basis gelegd voor een beter begrip tussen ons beiden na zoveel jaren,ook al is het nog pril.

Dank trouwens voor jullie steunbetuigingen en alertheid Molo,Pietverdriet,DancingPhoebe en zij die dit topic graag schoonhouden van elke vorm van persoonlijke negatvisme.



Waar?









Havenkroeg | De Ballentent
Parkkade 1
3016 GN Rotterdam

Wat at / dronk je?


Volgens zegge hun meest favoriete soepje: De dagsoep met verse stukjes stokbrood.

Nou..'stokbrood was zo slap als wat en koud en de soep (duidelijk niet vers bereidt en opgewarmd in een oventje) was volgens zegge een gebonden vissoep waarbij ik de vis helemaal miste. Zeker weer teruggegooid bij het vangen. :')



(prefab) patat met naast hun balletje gehakt specialiteit: Gekookte mosselen.

1 stukje patat geproefd en de rest laten staan en de gekookte mosselen verorbert gewoon omdat dat nog het minst slechte was. De witte (huis)wijn was ook van het niveau lik-me-vestje. Hele slechte slobber "+/- 2 euro de fles aanbiedingswijn uit de groothandel?"



Toetje en wel (groothandel) vanillie ijs met o.a.slagroom. Tja...zoiets geef je thuis aan je kinderen of krijg in het Center Parcs vakantie Park of in de jaren 80 bij Van Der Valk restaurants.


Impressie / Op of aanmerkingen

Tja...moet ik nog veel meer zeggen na wat er al onder de foto's is omschreven?

Je vond het zeker goed waardeloos?

Ja,dat moge wel duidelijk zijn. Echt slecht als in: Zelfs in de Pauluskerk waar ik ooit was serveert men verhoudingsgewijs beter eten.

Moest je nog betalen voor alles wat je bestelde?

Nee, men was zo goed om de wijn en de soep van de rekening te halen zodat ik eigenlijk alleen maar de mosselen en het ijs hoefde af te rekenen. Toch netjes en heb toen toch een kleine tip voor de moeite achtergelaten die blij in ontvangst werd genomen. (E10,-)

Men hoop te wel dat ik nog een keer terugkwam voor hun ballen gehakt die je geproefd moest hebben omdat die de beste van Rotterdam waren. Ik heb gezegd dat ik erover zou nadenken maar de komende tijd "erg druk was." :')

Cijfer?:

4,5
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 07-09-2015 23:33:46 ]
  zaterdag 5 september 2015 @ 19:18:36 #91
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_155847131
Ziet er treurig uit ja... :X

Daar hoef ik dus niet heen in ieder geval.

(Waarschijnlijk wel komende week eindelijk keer naar de Burgerclub :) )
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 5 september 2015 @ 19:26:17 #92
239294 PierreTT
Man man man, wat een drama!
pi_155847382
Tja, het ziet er al niet je van het uit aan de buitenkant.. Jammer dat het tegenviel. Laat die recensies maar komen Iwanius, ik lees ze met veel plezier :)
Half bezopen is weggegooid geld.
pi_155847391
De Ballentent doet zijn naam dus eer aan :D

Leuk hoor Iwanus, dit topic *O*
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_155849174
Ik volg dit topic nu al een paar dagen, maar nu vraag ik me af of je wel eens thuis eet?
pi_155851031
Maar Iwanius, hoe was De Bal! Want pretenderen ze niet de beste bal van Rotterdam te serveren? Maar blijkbaar waren zelfs hun mosselen beter.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 5 september 2015 @ 21:59:25 #96
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_155852069
Volgens mij heeft hij geen bal genomen?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_155852115
Wait, wacht, Iwanius is terug?! *O* even teruglezen.
  zaterdag 5 september 2015 @ 22:30:01 #98
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_155853336
quote:
1s.gif Op donderdag 3 september 2015 22:22 schreef n0a het volgende:

[..]

Misschien is deze wat voor je: http://gracelandbbq.com
quote:
1s.gif Op donderdag 3 september 2015 22:33 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Als ik weer eens in 020 ben ga ik die proberen. :Y
Die recensies gaan ook alle kanten op, wil er al heen gaan sinds ze open zijn maar nog steeds niet van gekomen. O.a. omdat er dus ook veel klachten zijn over het eten en de slechte bediening/keiharde muziek etc.
吴 曼 迪
  zaterdag 5 september 2015 @ 23:18:38 #99
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_155855104
Het was natuurlijk ongeloofwaardig toen Iwanius een paar weken geleden zei ermee te stoppen. Zie hier nu zelf een heel eigen topic. Het eten ziet er indrukwekkend uit. Wat voor een Partagas is dat in de OP?
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_155857062
Ik ben teruggekomen vanwege de niet verwachte grote respons achter de schermen om terug te komen i.c.m.beloftes inzake het constante gehaat. Een eigen topic kwam ook niet van mij maar werd voorgelegd/aangeboden. Was dat er allemaal niet geweest dan was ik echt weggebleven hoor.

V.w.b.die Partagas:



quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2015 20:33 schreef -niemand- het volgende:
Ik volg dit topic nu al een paar dagen, maar nu vraag ik me af of je wel eens thuis eet?
Ja hoor maar meestal eet ik buiten de deur omdat ik te lui ben om zelf achter het fornuis te gaan staan en zoals ik al eerder zei: Waarom je zelf inspannen als je ook anderen het voor je kan doen en je alleen maar hoeft te betalen,op te staan en de boel achter je te laten en verder je dag in te delen zoals jij wilt.

quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2015 21:30 schreef Isabeau het volgende:
Maar Iwanius, hoe was De Bal! Want pretenderen ze niet de beste bal van Rotterdam te serveren? Maar blijkbaar waren zelfs hun mosselen beter.
Zoals ik al zei was het mosselpannetje ook niet over om naar huis over te schrijven maar i.v.g.met de rest nog redelijk eetbaar.Dus eet je het maar braaf met lange tanden op door de mosselen afwisselend elke keer in 1 van de 4 mini schaaltjes, ( die bij de patat werd meegeleverd) die gevuld waren met saus, te dopen :') zodat het nog iets van smaak had.



Waar?


© Recepten van Topchefs

Tja... het wordt bijna afgezaagd maar na eergisteravond hier al te zijn geweest zijn mijn vriendin en ik er in de vooravond toch maar weer heen getogen op voorwaarde dat het bij een heel eenvoudig en kort (eet)bezoek zou blijven.



Gebraden reerugfilet met een korstje van amandel, broodkruim, verse kruiden, vanille en rundermerg. Dadel gevuld met hazelnootpraline, hierbij zomerbiet en een reejus met kriek bier. En wat drink je er dan ook extra bij: Juist een Kaapse Brouwers biertje! Lekker,lekker,lekker en de bijgeleverde patat gaf het dat beetje extra hartigheid.

Waar?

© Yelp Nederland


IJssalon Venezia zijn, volgens zegge, grootste coupe met ijs onder de noemer Coupe Cacao die normaliter voor twee personen is maar aangezien 'Miep'Ventiel geen trek meer had in een dessert,had ik dus deze heerlijk coupe voor mij alleen en...hij smaakte!

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 06-09-2015 01:29:08 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')