abonnement Unibet Coolblue
  maandag 31 augustus 2015 @ 21:51:39 #1
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_155719313
The skye Trail 2015.
7 etappes over The island of Skye lopen, als je het zo zegt lijkt het heel makkelijk. We nemen wat hartkeks mee, kopen 7 zakken adventurefood en de bijbehorende lepels, slingeren onze backpacks op de rug en lopen van het noordpuntje langs de kust, door “the Cunnings” terug naar Broadford.

In werkelijkheid liep het allemaal toch ietsjes anders. De eerste etappe was een vrij korte, wat opzich goed uit zou komen omdat we dan ’s ochtends eerst de bus van Broadford naar het beginpunt konden nemen. De tweede dag zou een dag van 30 km worden die volgens het boekje zo’n 10 uur zou duren. En omdat die over een heuvelrug ging zou er waarschijnlijk geen tijd zijn om onze tent op te zetten. Gezien mijn geringe ervaring met wandelen met bepakking en mijn iets wat zwakke rug de laatste weken hebben we besloten om de eerste en tweede etappe over te slaan. In plaats daar van zijn we ’s ochtends uit Fort William vertrokken om de auto in Broadfort neer te zetten. De dag ervoor nog even het eten in zakjes verdelen zodat je het elke dag makkelijk kan pakken:

Daar hebben we de bus gepakt naar Portree. Vanaf daar zouden we nog een een bus moeten hebben, maar die ging pas 2 uur later. Een uitgelezen kans om het fenomeen liften uit te proberen!
Na zo’n 10 auto’s stopte er een stel die ons wel naar de camping wilde brengen, maar we moesten nog verder dan dat. Dus die reden weer door. Nog 10 auto’s later stopte er een jongen die ons wel wilde afzetten bij “the old man of storr”.

We wisten niet helemaal zeker waar we uit de auto gezet werden, dus we liepen eerst een klein stukje verkeerd. De Schotten die de kaart hadden gemaakt wisten niet dat een ander stel Schotten stiekem de bomen in de buurt hadden gerooid…
Ach, een paar extra meters, daar kan je alleen maar een grote jongen van worden. Dus omgedraaid en doorgelopen.
Het eerste deel wat we liepen is ook meteen het eerste deel van etappe 3. Op dag 1 hebben we een mooi begin van de derde etappe gelopen, ik denk dat we op zo’n 1/3 van de etappe onze tent opgezet hebben. ’s Avonds nog even van het uitzicht genoten en daarna de tent in.
Mocht je hier ooit lopen, hou er rekening mee dat het eerste stuk vrij drassig is. Ik was iig heel blij met mijn goretex schoenen!

Zie je hoe blij ik ben met mijn schoenen? Op de achtergrond is de old man of storr
De volgende dag hadden we eerst even snel water gekookt voor de koffie en daarna de tent ingepakt. Daarna van een “heerlijk” ontbijtje genoten met een prachtig uitzicht. Waarom staat heerlijk tussen haakjes? Ik kan me voorstellen dat niet iedereen aan een heerlijk ontbijt moet denken als je een beker oploskoffie krijgt met een pak hartkeks en een jamkuipje om er wat smaak aan te geven, maar op zo’n moment is er weinig wat beter zou kunnen smaken!

Zoals iwanius zou zeggen, het is hier heeeeeeeeeeeeeeeerlijk. Alleen de dikke paffert mist nog!
Na het ontbijt en een kleine fotoshoot was het tijd om door te gaan, op naar Portree! Het hele stuk langs de kust bleef mooi. Het lopen ging ook vrij gelijkmatig en we hadden minder last van natte stukken dan op dag 1. Na een laatste kop koffie en bifiworstje met uitzicht op een cruiseschip en wat fishfarms hadden we een steile afdaling naar een weiland om daarna over een wandelpad met allemaal cruiseschipfiguren naar Portree te lopen.

Ik heb op vakantie liever uitzicht op zo'n boot, dan van zo'n boot
In Portree hadden we nog even snel wat proviand ingeslagen om daarna te kijken hoe ver we konden komen. Portree is het einde van etappe 3. Etappe 4 loopt van Portree naar Sligachan (een hotel/bar/camping). We wisten op voorhand al dat het lastig zou gaan worden om dat hele stuk in 1 keer te lopen. En we hadden ook zoiets, op een stoeremannentocht moet je op stoere plekken slapen.
Etappe 4 is trouwens vrij saai. Het begin is nog offroad, daarna is het alleen nog asfalt tot Loch Sligachan. Vanaf daar loopt er een paadje naar de camping.
Van een local die we tegenkwamen hoorde we dat er een mooi plekje was om te kamperen, aan het loch en het zou maar een klein stukje na het einde van de weg zijn. Dat klopte dus ook en zo zaten we er op avond 2 ook weer goed voor. We hadden zelfs genoeg hout om een kamvuur te stoken! En zo zaten we daar aan ons tweede avondmaal toen we voor de tweede keer een Frans stel tegenkwamen en even later een Belgische vader met zijn dochter. Vooral die dochter keek watertandend naar onze maaltijd en tent. Die moest namelijk nog een kilometer of 3 door terwijl het al 7 uur ’s avonds was!
Na een lekkere neut Whisky werden we gedwongen om de tent in te gaan, het begon namelijk te regenen. Toen kregen we nog wel een beetje meer medelijden met de Belgen en Fransen.
Terwijl we bezig waren om de tent in te kruipen kwam er net een vrouwelijke commando aan (dat kon niet anders). Die kwamen we namelijk de dag ervoor ook al tegen. Ze maakte een stukje eerder dan ons haar kamp. En ze sliep onder een kleine tarp in waarschijnlijk een bivakzak. Je moet het maar willen.
Ik hoef dan ook niet uit te leggen dat zij al weg was voordat we de tent uit waren.

Thee, whisky, vuurtje en een reep chocolade. Perfect einde van een dag!

Nadat we wederom wat water hadden gekookt voor de koffie en gegeten hadden gingen we verder op weg naar Sligachan. Had ik al verteld dat het gisteravond was begonnen met regenen? Het was niet gestopt. Het regende eigenlijk de rest van de dag.

Toen we bijna bij Sligachan waren moesten we nog 2 rivieren door. Mijn qamasche zorgde bij de eerste oversteek dat mijn schoenen nog redelijk droog bleven (als in, niet zeiknat), maar de tweede rivier zorgde ervoor dat m’n schoenen zeik en zeik nat waren.

Toen we eenmaal natgeregend in Sligachan aankwamen en de moed ons redelijk in de schoenen was gezonken gingen we even koffie drinken. Toen we eenmaal zaten kwam het Franse stel nog even langs voordat ze verder gingen. Ze vroegen wat wij gingen doen. We waren er toen nog niet helemaal uit of we door zouden gaan of zouden stoppen.

Vooral omdat de hele boel nat was (tent, kleding, sokken, schoenen) en we sowieso nog 1 overnachting in de wildernis hadden voordat we bij de volgende plek waar een bus zou vertrekken zouden zijn (een gehucht genaamd Elgol) besloten we de handdoek in de ring te gooien. Terwijl we nog een tweede ronde drinken haalde (warme chocomel was nu wel verdiend) gingen we maar wachten op de bus.

Een uur nadat de Fransen vertrokken waren kwamen ze weer terug. Het regende zo hard dat het pad een rivier was geworden en het erg lastig was om er doorheen te komen. Dus zo slecht was onze beslissing niet vonden we.

Hadden we doorgekunt? Vast. Was het dan nog leuk geweest? Vast niet. Dus eigenlijk ben ik wel blij dat we daar gestopt zijn en in plaats van door te lopen in de regen, diezelfde avond in een visserskroeg in Uig zaten waar we een aardig legendarische avond hebben meegemaakt.


Begin dag 2, onderweg naar Portree


Jullie dachten dat het zeker alleen mooi weer was? Nou, mooi niet. Zie je het eind van het meer? Nee? Dat was nog maar 3 km

Ik zal vast het een en ander vergeten zijn te vertellen, dus als je vragen hebt stel ze gerust!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_155719707
:D :D Ja dat kan zomaar gebeuren op Skye! Maar toch een toffe tocht gehad lijkt me 8-) ^O^
En zonde hoor, van dat bos bij The Old Man, maar ja, is allemaal productiebos dus dat moet een keer om..

Dit was in 2009:


  maandag 31 augustus 2015 @ 22:02:05 #3
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_155719802
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2015 22:00 schreef Sunnythesun het volgende:
:D :D Ja dat kan zomaar gebeuren op Skye! Maar toch een toffe tocht gehad lijkt me 8-) ^O^
En zonde hoor, van dat bos bij The Old Man, maar ja, is allemaal productiebos dus dat moet een keer om..

Dit was in 2009:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Volgens mij stond ons tentje op de kliffen links van het stukje water wat je nog net achter het rotsgedeelte in het midden van je foto ziet.

Leuk om het van de andere kant te zien, want we zijn daar niet naar boven geweest :D
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_155719896
Toen we dit zagen terwijl we er naar toe reden wisten wij ook niet zeker of we er wel op zouden gaan.. Hele eiland zonnig en strak blauw en dan bij The Old Man dit:



:+ Het was gelukkig droog bovenop ;)
pi_155720246
Gaaf!

Heb afgelopen zomer voor het eerst met een groep getrokken en zodoende voor het eerst kennisgemaakt met hartkeks. Ik had er een haat-liefdeverhouding mee :P

Edit: de vragen: hoeveel dagen en hoeveel km heb je gelopen? En met z'n tweeën?

Lijkt me echt heel vervelend om in tentjes te slapen en het wil allemaal niet meer droog worden...
Somebody that I used to know
pi_155720534
Mooi reisverslag! ^O^
Regen? Ach, het is Schotland. Als het niet regent, mag het in de krant ;)
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
pi_155720600
quote:
14s.gif Op maandag 31 augustus 2015 22:22 schreef spijkerbroek het volgende:
Mooi reisverslag! ^O^
Regen? Ach, het is Schotland. Als het niet regent, mag het in de krant ;)
Ik zat in een hittegolf vorig jaar.. :X was blij toen het ging regenen eindelijk na dágen :+
pi_155721735
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2015 22:24 schreef Sunnythesun het volgende:
Ik zat in een hittegolf vorig jaar..
Oei, 2 dagen 20 graden? :o
Geintje ;)
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
  dinsdag 1 september 2015 @ 07:21:01 #9
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_155726341
quote:
14s.gif Op maandag 31 augustus 2015 22:22 schreef spijkerbroek het volgende:
Mooi reisverslag! ^O^
Regen? Ach, het is Schotland. Als het niet regent, mag het in de krant ;)
Het was nu volgens mij de koudste zomer in 40 jaar _O-

Ik was zelfs een beetje verbrand doordat 't shirt wat ik op dag 2 aan had korter was dan een normaal Tshirt bij de armen. Dus ik had een rood kringetje rondom m'n arm. _O-
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_155726413
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2015 22:51 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

Oei, 2 dagen 20 graden? :o
Geintje ;)
:D :D Dat was heerlijk ja, het was zo'n 2 weken boven de 20 (prima) maar waarvan enkele dagen 27-28. Voor Schotse begrippen erg warm dus :P En niet fijn om in te lopen als je zoals ik niet tegen hitte kan -O-
  dinsdag 1 september 2015 @ 08:09:23 #11
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_155726564
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 07:38 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

:D :D Dat was heerlijk ja, het was zo'n 2 weken boven de 20 (prima) maar waarvan enkele dagen 27-28. Voor Schotse begrippen erg warm dus :P En niet fijn om in te lopen als je zoals ik niet tegen hitte kan -O-
28 graden valt bij mij nog niet onder de categorie warm hoor. :D
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_155726718
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 08:09 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

28 graden valt bij mij nog niet onder de categorie warm hoor. :D
Voor mij wel ;( Alles boven de 25 is me te warm.. zeker in Schotland waar ik niet voor de zon heen ga ;)
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 1 september 2015 @ 10:07:09 #13
78918 SeLang
Black swans matter
pi_155728050
Mooi verslag! Wel jammer dat je niet de hele trail hebt kunnen doen. En ja, Schotland is nat :P Toch, als ik een aantal van jouw foto's zie krijg ik alweer zin om mijn tentje op te zetten. Skye is ook prachtig kwa wildlife (otters, zee-arend, etc).

Wat betreft die hartkeks als ontbijt: ik moet er niet aan denken :D. Toevallig deze zomer in Zweden een pakje hartkeks + leverpastei gekregen van een Nederlandse vent die naar huis ging. Wel okee als snack maar niet als ontbijt. Maar kwa snacks prefereer ik een goede trailmix: beter pakbaar (breekt niet etc) en heeft meer energie per gram en gaat minder snel vervelen. Die Bifi worstjes zijn wel erg lekker.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  dinsdag 1 september 2015 @ 10:20:30 #14
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_155728232
quote:
14s.gif Op dinsdag 1 september 2015 10:07 schreef SeLang het volgende:
Mooi verslag! Wel jammer dat je niet de hele trail hebt kunnen doen
Ja, dat vond ik ook jammer. Aan de andere kant, we hebben evengoed nog een paar keer wildgekampeerd en nu weer wat meer van Schotland kunnen zien.
quote:
. En ja, Schotland is nat :P
Daar hadden we ook wel rekening mee gehouden, maar zo nat? Tsja. Het moet wel leuk blijven.
quote:
Toch, als ik een aantal van jouw foto's zie krijg ik alweer zin om mijn tentje op te zetten. Skye is ook prachtig kwa wildlife (otters, zee-arend, etc).
We hebben wel een zeeleeuw gezien en ook vast een arend (al ben ik niet zo van de vogels). Geen otters.
quote:
Wat betreft die hartkeks als ontbijt: ik moet er niet aan denken :D. Toevallig deze zomer in Zweden een pakje hartkeks + leverpastei gekregen van een Nederlandse vent die naar huis ging. Wel okee als snack maar niet als ontbijt. Maar kwa snacks prefereer ik een goede trailmix: beter pakbaar (breekt niet etc) en heeft meer energie per gram en gaat minder snel vervelen. Die Bifi worstjes zijn wel erg lekker.
Jij neemt gewoon een zak studentenhaver mee? :D
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_155729112
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2015 22:00 schreef Sunnythesun het volgende:
:D :D Ja dat kan zomaar gebeuren op Skye! Maar toch een toffe tocht gehad lijkt me 8-) ^O^
En zonde hoor, van dat bos bij The Old Man, maar ja, is allemaal productiebos dus dat moet een keer om..

Dit was in 2009:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Je kan nog verder naar boven geloof ik? Dat je helemaal doorloopt tot die steen.
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 1 september 2015 @ 11:20:38 #16
78918 SeLang
Black swans matter
pi_155729192
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 10:20 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Ja, dat vond ik ook jammer. Aan de andere kant, we hebben evengoed nog een paar keer wildgekampeerd en nu weer wat meer van Schotland kunnen zien.

[..]

Daar hadden we ook wel rekening mee gehouden, maar zo nat? Tsja. Het moet wel leuk blijven.

Wat ik in Schotland meestal doe is gewoon een break nemen als het echt compleet waardeloos weer is (als in: de hele dag stromende regen). Dan lees (of luister) ik gewoon de hele dag een boek in m'n tentje. Af en toe een bui is natuurlijk niet erg.

quote:
We hebben wel een zeeleeuw gezien en ook vast een arend (al ben ik niet zo van de vogels). Geen otters.
Zeehond denk ik. Zeeleeuwen heb je daar niet.

quote:
Jij neemt gewoon een zak studentenhaver mee? :D
Ik heb hier een uitgebreid verhaal gezet over eten (om jouw mooie topic niet te vervuilen)
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  dinsdag 1 september 2015 @ 11:22:24 #17
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_155729242
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 11:20 schreef SeLang het volgende:

[..]

Wat ik in Schotland meestal doe is gewoon een break nemen als het echt compleet waardeloos weer is (als in: de hele dag stromende regen). Dan lees (of luister) ik gewoon de hele dag een boek in m'n tentje. Af en toe een bui is natuurlijk niet erg.
Dat zou ik echt verschrikkelijk vinden. Dan loop ik liever door de stromende regen. :o
quote:
[..]

Zeehond denk ik. Zeeleeuwen heb je daar niet.
Het was zo'n zwembeest :+ Het zal dan een zeehond geweest zijn. Voor mij 1 pot nat. :@
quote:
[..]

Ik heb hier een uitgebreid verhaal gezet over eten (om jouw mooie topic niet te vervuilen)
*O*
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_155730561
quote:
7s.gif Op dinsdag 1 september 2015 11:16 schreef andreas612 het volgende:

[..]

Je kan nog verder naar boven geloof ik? Dat je helemaal doorloopt tot die steen.
Daar stonden we onder. Er lopen nog veel meer paden ook door the castle. De rotsfomatie achter the old man.
pi_156105557
Tof verslag, lijkt me erg gaaf daar te hiken en kamperen. Schitterende landschappen in Schotland :-)
Voor wat foto's, kijk hier
pi_161013956
Waarom heb ik deze gemist? :o O+

Mooi stuk heb je gelopen, ik herken wel wat namen. Wij zijn wel lui met de auto gegaan en verkozen bakstenen boven canvas als slaapplek. :X
Jammer van het weer, ik heb The Old Man bij zonlicht beklommen. Hijgend hertje op de top, trots zijn op jezelf en dan trekkers tegenkomen die dit als eerste stukje van hun trail hebben :') _O_
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  Moderator maandag 28 maart 2016 @ 23:46:27 #21
45833 crew  Fogel
pi_161014041
quote:
1s.gif Op maandag 28 maart 2016 23:43 schreef Cat22 het volgende:
Waarom heb ik deze gemist? :o O+

Had je hier TRV / Reisverslagen van FOK!kers. al op "volg topic" gedrukt?
Zo nee, doen, want daar staat dit reisverslag als teaser met link in post 5. En zo mis je ook andere reisverslagen niet :)
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, UK, Nederland
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
pi_161014147
quote:
0s.gif Op maandag 28 maart 2016 23:46 schreef Fogel het volgende:

[..]

Had je hier TRV / Reisverslagen van FOK!kers. al op "volg topic" gedrukt?
Zo nee, doen, want daar staat dit reisverslag als teaser met link in post 5. En zo mis je ook andere reisverslagen niet :)
Zo kwam ik hier uit. :Y
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')