En komt die bizon dan uit Noord Amerika of hier ergens van een fokkerij?quote:Op zondag 30 augustus 2015 12:46 schreef emmyemmy het volgende:
Geen mooie foto ofzo, maar ik heb mijn vriendje blij gemaakt gisteren
Voor z'n verjaardag. Bizon biefstuk met aardappeltjes uit de oven en paddenstoelen. Heb voor hem glencairn deluxe glazenset gekocht en Caol Ila 12 jaar
Met Robin eens... Sorry.quote:
Hoogmoed komt voor de val .quote:Op maandag 31 augustus 2015 20:42 schreef RobinOok het volgende:
Nee, integendeel. Ik heb een exquise smaak.
Molo dit is groentesoep. Groentesoep, molo.quote:Op maandag 31 augustus 2015 20:43 schreef Molo het volgende:
[..]
Met Robin eens... Sorry.
Het ziet eruit als hoop in bouillon gekookte groenten.
Tuurlijk mag dat, maar moet dat allemaal zo lomp? Ik bedoel ook meer de quasi arrogante RobinOok...quote:Op maandag 31 augustus 2015 20:55 schreef Molo het volgende:
Dus je mag hier niet niet-positief reageren op foto's/gerechten?
Bijzonder, dat is nieuw voor mij.
Als je dit al lomp noemt.... Welkom op fok danquote:Op maandag 31 augustus 2015 20:58 schreef Twiveo het volgende:
[..]
Tuurlijk mag dat, maar moet dat allemaal zo lomp? Ik bedoel ook meer de quasi arrogante RobinOok...
Flikker gewoon een eind op, daaaaagquote:
Wow, dat je dat allemaal gewoon in je tuin hebt groeienquote:Op zondag 30 augustus 2015 22:45 schreef zeer het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wortel-venkel-snijselderij-snijbiet-kervel-courgette-tomaat-palmkool-was-,pronk-en-kievitsbonen-soep. Alles uit eigen tuin .
Ik als wijf dacht ook wijven reacties te bespeuren hoorquote:Op maandag 31 augustus 2015 21:23 schreef vinnypassy het volgende:
Tsjonge. Ik wou zeggen dat wij mannen nooit zo moeilijk doen over dit soort dingen, maar ik zie dat het juist een man is die dit is begonnen.
Nicequote:Op zondag 30 augustus 2015 22:45 schreef zeer het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wortel-venkel-snijselderij-snijbiet-kervel-courgette-tomaat-palmkool-was-,pronk-en-kievitsbonen-soep. Alles uit eigen tuin .
daar ben ik het wel mee eens. de groentes en vooral de gesneden groentes op het plankje is kwijlmateriaal.quote:Op maandag 31 augustus 2015 21:42 schreef RobinOok het volgende:
De titel is foodgawker en de subtitel "a feast for your eyes".
Ik vind het interessant om te snappen wanneer een foto je doet watertanden en wanneer niet.
Soms weet je dat iets vast lekker zal zijn, maar ziet het er niet lekker uit. (die paarse taartjes van Mini laatst)
Soms weet je dat iets niet lekker zal zijn, maar ziet het er prachtig uit. (van die fondanttaarten)
En soms weet je dat iets niet lekker zal zijn (veel verschillende soorten groenten in groentennat) en ziet het er ook niet uit. (alle kleur eruit gekookt in een grijze drab)
Nou en?
Inderdaad, je weet pas of het echt niet lekker was als je het proeft.
MAAR DAT KAN HIER DUS NIET!
Bovendien gaat het daar ook ook niet om in dit topic, over hoe het smaakt. Belangrijker/leuker is hoe het eruit ziet. Nou, de groenten en het plankje met gesneden groenten zien er prachtig uit. Het grijze soepje niet.
Nogmaals: nou en?
Nee, wel Koreaanse komkommersalade .quote:Op donderdag 10 september 2015 10:22 schreef LintuxCx het volgende:
Fuck, nou wil ik ook Koreaans eten.
Geen Kimchi erbij?
Een waardige vervanger.quote:Op donderdag 10 september 2015 11:15 schreef n0a het volgende:
[..]
Nee, wel Koreaanse komkommersalade .
[ afbeelding ]
Zijn deze hotpepper flakes dan die van gewone gedroogde pepertjes?quote:Op donderdag 10 september 2015 11:15 schreef n0a het volgende:
[..]
Nee, wel Koreaanse komkommersalade .
[ afbeelding ]
Nee, is echt anders. Minder pittig dan gewone chilivlokken, deze hoeveelheid zou met gewone chilivlokken niet eetbaar zijn.quote:Op donderdag 10 september 2015 13:10 schreef computergirl het volgende:
[..]
Zijn deze hotpepper flakes dan die van gewone gedroogde pepertjes?
Oooo, lekker! Ik sla 'm op en eet 'm volgende week!quote:Op woensdag 9 september 2015 12:51 schreef n0a het volgende:
Bulgogi van varkensvlees. Mijn nieuwe obsessie.
[ afbeelding ]
Ik wil proeven!!quote:Op donderdag 10 september 2015 17:48 schreef minilot het volgende:
Vandaag voor het eerst geprobeerd bonbons te maken. Gelukt
Vulling van zoute karamel, onderkant van witte chocolade.
[ afbeelding ]
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/seashell_caramels_89965
hmmmm, stuur eens eentje opquote:Op donderdag 10 september 2015 17:48 schreef minilot het volgende:
Vandaag voor het eerst geprobeerd bonbons te maken. Gelukt
Vulling van zoute karamel, onderkant van witte chocolade.
[ afbeelding ]
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/seashell_caramels_89965
Ik heb hem ook eerlijk gezegd niet gebruikt want er stond nog een open flesje van een of ander obscuur in-de-toko-gekocht merk.quote:Op vrijdag 11 september 2015 23:15 schreef RobinOok het volgende:
Zeg, Fietsie, die AH vissaus, die kan echt niet hoor, die heeft echt bijna niks met vissaus te maken, zo vies. Als je blind moest proeven zou je het niet als vissaus herkennen. Kom op, volgende keer gewoon echte, Thaise of Vietnamese vissaus kopen. Vaak ook gewoon te koop bij appie. Van squid brand bijvoorbeeld, van die bolle flesjes met frisgroen etiket.
http://www.aziatische-ingredienten.nl/vissaus/
Mjam!quote:Op zondag 13 september 2015 18:31 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hier ook nog maar even appel abrikoos kruimel vlaai en vanille bosvruchten chocolade aardbei kwarktaart
Hoe zoetquote:Op zondag 13 september 2015 18:31 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hier ook nog maar even appel abrikoos kruimel vlaai en vanille bosvruchten chocolade aardbei kwarktaart
Meelaquote:Op zondag 20 september 2015 21:55 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Foto bij tl-buis, maar lekker genoeg om toch hier te zetten: lamskebab met geroosterde pompoen met een tomatensaus met goudgele knoflookraīta (beide uit nieuw kookboek "Made in India van Meela Sodha) en nasi kuning.
Was lekker! Zeker na 2 weken Frankrijk.
Fraaaaaaaaaaaaiquote:Op vrijdag 2 oktober 2015 17:09 schreef Zo-is-dat het volgende:
Fougasse
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Heb ze op de bakplaat pas ingesneden en uitgelegd, dat scheelde nogal want t viel nu al tegen, had flink nat deeg en dus plakkerig deeg. Maar daarom zijn ze wel des te lekkerder nuquote:Op zondag 4 oktober 2015 08:32 schreef minilot het volgende:
[..]
Fraaaaaaaaaaaai
Mooi bonkig ook zo, met die olijven. En wat een goede kleur! Vind je het vormen goed te doen?
Ik vind insnijden en 'uithangen' bij fougasse altijd goe dte doen, maar krijg ze dan vervolgens niet zo netjes op de bakplaat.. Toch eens vaker maken.
Aah, ok. Ik doe het zo:quote:Op zondag 4 oktober 2015 09:24 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Heb ze op de bakplaat pas ingesneden en uitgelegd, dat scheelde nogal want t viel nu al tegen, had flink nat deeg en dus plakkerig deeg. Maar daarom zijn ze wel des te lekkerder nu
Oeh mooi zo ja! Daar was dit deeg echt te nat voorquote:
Haha, dit!quote:Op zondag 4 oktober 2015 17:11 schreef vinnypassy het volgende:
Ei Knoflook Tomaat Kruiden en specerijen Foto
Ik denk dat ik hm vandeweek wel een keer ga maken, ik laat t weten hoe goed ie bevaltquote:Op zondag 4 oktober 2015 17:43 schreef RobinOok het volgende:
Leuk! Mag ik dan feedback? Want dan ga ik mijn lief en mijn broer ermee om hun oren slaan. :-)
Nee, geintje. Het maakt mij niet uit, maar ik vind dit gerecht dus gewoon heerlijk zoals een goede kom spaghetti bolognese op zijn tijd heerlijk kan zijn. Maar als je er teveel van verwacht (of teveel van mij verwacht) ja, dan kan het tegen vallen.
Waarom zou je dat niet mogen zeggen? Liever verrukkelijk eten iets minder fraai op de foto dan oogstrelende foto's van iets wat helemaal niet lekker blijkt te zijnquote:Op zondag 4 oktober 2015 18:41 schreef vinnypassy het volgende:
Mijn foto's zijn niet altijd even mooi, maar het eten eigenlijk altijd wel lekker (of mag je dat eigenlijk niet zeggen?).
Oooh, dat moet ik weer eens maken. Zo simpel, zo lekkerquote:Op zondag 4 oktober 2015 16:48 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Bombay Eieren
Niet iedereen blijkt even enthousiast te zijn over dit gerecht als ik, maar ik vind het dus echt briljant in zijn simpele degelijkheid. Het stelt niet veel voor, kind kan de was doen, geen wow-factor, maar soms is dat gewoon wat je wilt: een stevige, hartige, kruidige hap! Met lekker brood, bijvoorbeeld karwijbrood van JeroenBaktBrood.nl.
Ik eet er dus echt mijn vingers bij op.
Ik eet dit vanavond.quote:Op zaterdag 10 oktober 2015 21:09 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
PeperKip!
Kip, beetje sojasaus, azijn, beetje kerriepoeder en veel zwarte peper. Kokosmelk, gecarameliseerde uien, knoflook, gember, citroengras. (recept)
Een heel klein theelepeltje? Ik heb geen ervaring met het pellen van kwarteleitjes, maar ik pel kippeneieren altijd met een theelepel. Die moet ongeveer dezelfde bolling hebben als het ei, maar je hebt ook kleine theelepeltjes met een flinke bolling.quote:Op zondag 18 oktober 2015 00:01 schreef vinnypassy het volgende:
Nee, geen probleem. Vroeg het me gewoon af, misschien had je een trucje, want warm of lauw eigeel vind ik toch nog altijd het lekkerst. Als ze voor dat pellen van kwarteleitjes toch eens iets zouden uitvinden...
Zie die website van jequote:Op maandag 19 oktober 2015 12:15 schreef RobinOok het volgende:
Leuk. Ik wacht met smart op je feedback. :-)
Ik moet toch wat vaker in dit topic meekijken.quote:Op zondag 11 oktober 2015 14:58 schreef RobinOok het volgende:
Ja, lekker om in te bijten, een sappig plakje Jeroen! :-)
Toch ziet het er heerlijk uit.quote:Op donderdag 22 oktober 2015 11:31 schreef minilot het volgende:
Heh, wel echt tijd van het jaar voor baggerfoto's, qua licht Stikdonker buiten!
Goede tip trouwens hoe je je ei makkelijk in stukjes kan snijden .quote:Op zaterdag 24 oktober 2015 13:21 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Geroosterde boterham met eiersalade.
2 gekookte eieren in blokjes
1 appel in blokjes
1 sjalotje heel fijgesnipperd
3 el mayo
1,5 el gembersiroop
1 tl kerrie djawa
peper, zout naar smaak
(het takje thijm is dus nep, alleen voor de foto)
Jemig, wat ziet dat vlees er goed uit!quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 18:44 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Bulgogi 2.0 op een gestoomd broodje
In Korea grillen ze zoetgemarineerde plakjes biefstuk op een tafelbbq, maar als ik dat thuis doe valt het altijd tegen. (taaaaai!) Bovendien gaat het me aan mijn hart, een entrecote aan gort snijden. Dus ik marineer en gril 'm in zijn geheel en snijd hem daarna pas in plakjes: Bulgogi 2.0
(op deze foto op een gestoomd, Chinees broodje)
Recept graag!quote:Op zondag 1 november 2015 17:05 schreef minilot het volgende:
Keukenscheikundedagje: krokant karamelschuim met chocolade en cayennepeper. De wondere wereld van natriumbicarbonaat.
[ afbeelding ]
Buffalo Sponge Candyquote:
was het ook lekker?quote:Op zondag 1 november 2015 17:05 schreef minilot het volgende:
Keukenscheikundedagje: krokant karamelschuim met chocolade en cayennepeper. De wondere wereld van natriumbicarbonaat.
[ afbeelding ]
Dat ziet er echt fantastisch uit Heb je het broodje ook zelf gemaakt? Zo ja, wat is het beste recept?quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 18:44 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Bulgogi 2.0 op een gestoomd broodje
In Korea grillen ze zoetgemarineerde plakjes biefstuk op een tafelbbq, maar als ik dat thuis doe valt het altijd tegen. (taaaaai!) Bovendien gaat het me aan mijn hart, een entrecote aan gort snijden. Dus ik marineer en gril 'm in zijn geheel en snijd hem daarna pas in plakjes: Bulgogi 2.0
(op deze foto op een gestoomd, Chinees broodje)
Ik heb ze nog nooit kant en klaar gezien In de toko? Dan toch maar eens neuzenquote:Op zondag 1 november 2015 19:58 schreef RobinOok het volgende:
Nee, het broodje koop ik gewoon.
Maar hier staat wel een link naar een recept: lotusbroodjes.
Schijnt niet moeilijk te zijn, maar je hebt er ook niet heel veel eer van volgens mij. Dus daarom koop ik ze net zo lief.
Oh my.. Karamelschuimquote:Op zondag 1 november 2015 17:05 schreef minilot het volgende:
Keukenscheikundedagje: krokant karamelschuim met chocolade en cayennepeper. De wondere wereld van natriumbicarbonaat.
[ afbeelding ]
Ziet er heerlijk uit. Zit er nog iets door de feta?quote:Op donderdag 5 november 2015 12:09 schreef minilot het volgende:
Lunch is heel wat hartiger: olijf/venkel-biscotti met geklopte feta
[ afbeelding ]
Schepje dikke Turkse yoghurt.quote:Op donderdag 5 november 2015 16:30 schreef TravelRose het volgende:
[..]
Ziet er heerlijk uit. Zit er nog iets door de feta?
Oeee, wat herfstig! Lekker!quote:Op zondag 8 november 2015 14:26 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Pannenkoeken met gecarameliseerde appeltjes en een sayah siroopje.
Dat is gewoon 1 schijfje Thaise palmsuiker gesmolten met een scheut spekkoeklikeur.
Ander likeurtje is natuurlijk ook lekker. Andere suiker ook.
Was heul niet slecht bij elkaar bedacht.
Oe, dat ziet er ook weer lekker uit. Sesam? Geen maanzaad?quote:Op maandag 9 november 2015 12:57 schreef minilot het volgende:
Lunch!
Zelfgemaakt spelt/sesambrood, zelfgemaakte dulce de membrillo (kweeperengelei) en een stuk manchego
[ afbeelding ]
Nee, sesam. Is toch duidelijk op de foto? Of zie je alleen een klein fotootje wegens mobiel? Maanzaad, dat zijn bolletjes. Sesamzaad is druppelvormig. En zwarte sesam is echt zwart, maanzaad is blauwachtig.quote:Op maandag 9 november 2015 13:19 schreef Smallish het volgende:
[..]
Oe, dat ziet er ook weer lekker uit. Sesam? Geen maanzaad?
Ik keek niet verder dan de kleur... Donker is maanzaad en licht is sesam. Ik heb nooit zwarte sesam, dus kwam het niet in me op!quote:Op maandag 9 november 2015 13:23 schreef minilot het volgende:
[..]
Nee, sesam. Is toch duidelijk op de foto? Of zie je alleen een klein fotootje wegens mobiel? Maanzaad, dat zijn bolletjes. Sesamzaad is druppelvormig. En zwarte sesam is echt zwart, maanzaad is blauwachtig.
Ah, vandaar. Ik vind zwarte sesam altijd wel mooi als contrastkleur en het smaakt gewoon naar sesamzaad.quote:Op maandag 9 november 2015 13:28 schreef Smallish het volgende:
[..]
Ik keek niet verder dan de kleur... Donker is maanzaad en licht is sesam. Ik heb nooit zwarte sesam, dus kwam het niet in me op!
Ziet er prachtig uit, maar is het ook lekker? En dus het anderhalf uur roeren waard?quote:Op maandag 9 november 2015 12:57 schreef minilot het volgende:
Lunch!
zelfgemaakte dulce de membrillo (kweeperengelei)
Meer dan waard!quote:Op maandag 9 november 2015 14:50 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ziet er prachtig uit, maar is het ook lekker? En dus het anderhalf uur roeren waard?
Hebben ze een thermomix voor uitgevonden ?quote:Op maandag 9 november 2015 14:50 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ziet er prachtig uit, maar is het ook lekker? En dus het anderhalf uur roeren waard?
Hoe krijg jij die membrillo zo rood?quote:Op maandag 9 november 2015 12:57 schreef minilot het volgende:
Lunch!
Zelfgemaakt spelt/sesambrood, zelfgemaakte dulce de membrillo (kweeperengelei) en een stuk manchego
[ afbeelding ]
Uh.. Geen idee. Dat werd het vanzelf na bijna twee uur koken en roeren.quote:Op maandag 9 november 2015 16:33 schreef Bramito het volgende:
[..]
Hoe krijg jij die membrillo zo rood?
Woah! En zijnd at kastanjes?quote:Op maandag 9 november 2015 17:04 schreef NijntjesUk het volgende:
Ik zie mooie (en waarschijnlijk lekkere) dingen voorbijkomen!
Niet zo'n stylish foto, maar lekker.
Courgette-chocolade "brood".
Maar ik eet het als cake.
[ afbeelding ]
Ik ging googelen op thermomix maar is dat niet gewoon een keukenmachine?quote:Op maandag 9 november 2015 15:54 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Hebben ze een thermomix voor uitgevonden ?
met verwarm functie. En 1000+ euroquote:Op maandag 9 november 2015 19:20 schreef zeefje het volgende:
[..]
Ik ging googelen op thermomix maar is dat niet gewoon een keukenmachine?
Feedback! Vond t hartstikke lekker! En vriendlief ookquote:Op zondag 4 oktober 2015 17:43 schreef RobinOok het volgende:
Leuk! Mag ik dan feedback? Want dan ga ik mijn lief en mijn broer ermee om hun oren slaan. :-)
Nee, geintje. Het maakt mij niet uit, maar ik vind dit gerecht dus gewoon heerlijk zoals een goede kom spaghetti bolognese op zijn tijd heerlijk kan zijn. Maar als je er teveel van verwacht (of teveel van mij verwacht) ja, dan kan het tegen vallen.
http://www.keukenmachines(...)96-cooking-chef.htmlquote:Op maandag 9 november 2015 19:21 schreef computergirl het volgende:
[..]
met verwarm functie. En 1000+ euro
Ik krijg het soms van vrienden en dan is het meer geel. Ik ben er trouwens niet echt fan van.quote:Op maandag 9 november 2015 17:30 schreef minilot het volgende:
[..]
Uh.. Geen idee. Dat werd het vanzelf na bijna twee uur koken en roeren.
En als ik zo met Google Afbeeldingen zoek, dan krijg ik toch ook wel een hoop rozerode resultaten te zien. Dus zo gek lijkt het me niet.
Ik had van deze batch kweeperen er ook al een paar twe euur in de oven (in partjes) gestoofd in suikerwater met steranijs en kaneel, en de stukken kweepeer werden daarbij ook vanzelf ongeveer deze kleur.
Cool! Goed te horen. :-)quote:Op maandag 9 november 2015 19:42 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Feedback! Vond t hartstikke lekker! En vriendlief ook
[ afbeelding ]
Ik heb het ook net gemaakt. Erg lekker!quote:Op dinsdag 10 november 2015 12:12 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Cool! Goed te horen. :-)
Moet je eigenlijk ook even op de site vertellen, dan hebben nog meer mensen er wat aan.
kruidenbouillon blokjes (Maggie rood/gele verpakking), beetje nootmuskaat (geeft tomatenprut altijd meer diepte vind ik) en beetje zoetje ketjap (en dan geen suiker meer gebruiken)quote:
Ontbijt: Bombay Eggs!quote:
Lijkt me super leuk! Ik ben voor!quote:Op vrijdag 13 november 2015 09:43 schreef minilot het volgende:
Lijkt bijna een forumkookclubje zo. Iedereen hetzelfde maken & recenseren.
Ik ook! En dat soepje van minilot doet me denken aan de amper juha die mijn oma wel eens maakt:quote:Op vrijdag 13 november 2015 11:17 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Lijkt me super leuk! Ik ben voor!
Stukken toffer dan die bak challenge van laatst (waar m'n collega's erg teleurgesteld over zijn dat ie afgelopen is)
Tof! En ziet er prachtig uitquote:Op zaterdag 14 november 2015 03:42 schreef Fancyschmancy het volgende:
Sinds kort heb ik (eindelijk!) een wafelijzer, en heb ik hartige wafels geinspireerd op socca (een Franse kikkererwtenpannenkoek) gemaakt, met met paprikaspread, manchego, een eitje een gestoofde prei
[ afbeelding ]
*snufsnuf*quote:Op zaterdag 14 november 2015 03:42 schreef Fancyschmancy het volgende:
Sinds kort heb ik (eindelijk!) een wafelijzer, en heb ik hartige wafels geinspireerd op socca (een Franse kikkererwtenpannenkoek) gemaakt, met met paprikaspread, manchego, een eitje een gestoofde prei
[ afbeelding ]
Misschien even een n00b vraag. Naar zijn de wafels zelf gewoon van normaal naturel wafelmix of zit daar ook nog iets speciaals in?quote:Op zaterdag 14 november 2015 03:42 schreef Fancyschmancy het volgende:
Sinds kort heb ik (eindelijk!) een wafelijzer, en heb ik hartige wafels geinspireerd op socca (een Franse kikkererwtenpannenkoek) gemaakt, met met paprikaspread, manchego, een eitje een gestoofde prei
[ afbeelding ]
Dankjewel!quote:Op zaterdag 14 november 2015 15:30 schreef zeefje het volgende:
[..]
Misschien even een n00b vraag. Naar zijn de wafels zelf gewoon van normaal naturel wafelmix of zit daar ook nog iets speciaals in?
Mooie foto trouwens, kreeg er trel van
Kuch kuch.. haha ja.quote:Op zaterdag 14 november 2015 13:14 schreef minilot het volgende:
[..]
*snufsnuf*
..ruik ik daar een foodblogger?
Prachtwafel!
Die wafelsquote:Op zaterdag 14 november 2015 03:42 schreef Fancyschmancy het volgende:
Sinds kort heb ik (eindelijk!) een wafelijzer, en heb ik hartige wafels geinspireerd op socca (een Franse kikkererwtenpannenkoek) gemaakt, met met paprikaspread, manchego, een eitje een gestoofde prei
[ afbeelding ]
Thanksquote:Op zaterdag 14 november 2015 15:37 schreef Fancyschmancy het volgende:
[..]
Dankjewel!
Ik heb ze van kikkererwtenmeel gemaakt (gram flour), koop je bij sommige Turkse winkels en toko's met Indiase producten. Verder zit er olijfolie + stijfgeslagen eiwit, een eidooier en gerookt paprikapoeder door.
ik ben momenteel de BBA challenge aan het terug lezen. Een heleboel bloggers die jaren geleden allemaal elke week een recept uit zelfde broodbakboek gemaakt hebbenquote:Op vrijdag 13 november 2015 09:43 schreef minilot het volgende:
Lijkt bijna een forumkookclubje zo. Iedereen hetzelfde maken & recenseren.
Lijkt me niet zo bijzonder eigenlijk.quote:Op zondag 15 november 2015 13:18 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Bara met Eitje
Surinaamse bara, gehalveerd en geroosterd in de broodrooster. Met een zachtgekookt eitje.
Toen ook nog maar sriracha erover.
[ link | afbeelding ]
Bara met Ei en Sriracha
dat ziet er lekker uitquote:Op zondag 15 november 2015 13:18 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Bara met Eitje
Surinaamse bara, gehalveerd en geroosterd in de broodrooster. Met een zachtgekookt eitje.
Toen ook nog maar [ur=http://www.aziatische-ingredienten.nl/sriracha/]sriracha[/url] erover.
[ link | afbeelding ]
Bara met Ei en Sriracha
Bara! Daar zou ik nou wel trek in hebben.quote:Op zondag 15 november 2015 13:18 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Bara met Eitje
Surinaamse bara, gehalveerd en geroosterd in de broodrooster. Met een zachtgekookt eitje.
Toen ook nog maar [ur=http://www.aziatische-ingredienten.nl/sriracha/]sriracha[/url] erover.
[ link | afbeelding ]
Bara met Ei en Sriracha
Ik kwam er vandaag pas achter dat er veel soorten sriracha zijn! Van mild pittig tot ridicuul pittig Dus geen idee wat RobinOok heeft gebruiktquote:Op zondag 15 november 2015 13:45 schreef Myraela het volgende:
Zoveel sriracha. Ik ben echt een mietje, twee druppels op een broodje is mijn max. Maar ik vind het wel enorm lekker.
Oh echt. Dan moet ik een mildere hebben, haha.quote:Op zondag 15 november 2015 22:45 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik kwam er vandaag pas achter dat er veel soorten sriracha zijn! Van mild pittig tot ridicuul pittig Dus geen idee wat RobinOok heeft gebruikt
Ziet er goed uit!quote:Op zaterdag 21 november 2015 19:17 schreef vinnypassy het volgende:
Hertenbiefstuk met rode portsaus, gegrilde asperges, gebakken champignons (beide groentjes aan het eind even snel door een olijfolie/knoflook/peterseliedressing gehuld) en aardappelpurree. Zo lekker dat het in vijf minuten op was.
[ afbeelding ]
Feestelijk.quote:Op zaterdag 21 november 2015 19:17 schreef vinnypassy het volgende:
Hertenbiefstuk met rode portsaus, gegrilde asperges, gebakken champignons (beide groentjes aan het eind even snel door een olijfolie/knoflook/peterseliedressing gehuld) en aardappelpurree. Zo lekker dat het in vijf minuten op was.
[ afbeelding ]
Toch wil ik eerst die binnenkant zien voor ik 'm goedkeur!quote:Op zaterdag 21 november 2015 19:17 schreef vinnypassy het volgende:
Hertenbiefstuk met rode portsaus, gegrilde asperges, gebakken champignons (beide groentjes aan het eind even snel door een olijfolie/knoflook/peterseliedressing gehuld) en aardappelpurree. Zo lekker dat het in vijf minuten op was.
[ afbeelding ]
Hij was perfect medium (en een ietsiepietsie rare), zoals ik mijn vlees graag heb. Het opeten ging te snel om er een foto van te maken.quote:Op zondag 22 november 2015 13:27 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Toch wil ik eerst die binnenkant zien voor ik 'm goedkeur!
Was ie mooi rood?
Ik heb het een tijdje geleden ook gemaakt en ik vond het erg lekker. Maar mijn man vond het niet veel aan dus de stand staat weer gelijk. Al is hij sowieso een gekookte ei-hater.quote:Op donderdag 12 november 2015 20:10 schreef RobinOok het volgende:
Potverdorie! Is de stand weer gelijk. Zo ongeveer. Grrrrr.
Nee ik heb er rap een bron bij gezetquote:
Ja, ik zag hem daar helemaal klaar liggen en dacht: die moet ik ook!quote:Op zondag 22 november 2015 19:30 schreef Dragonberry het volgende:
Ziet er goed uit die kip. Geīnspireerd door masterchef Australië?
Oh ja, de bombay-eieren! Ze vielen hier erg in de smaak. Met bonuspunten omdat ook mijn 4-jarige ervan gesmuld heeftquote:Op zondag 22 november 2015 18:27 schreef Lot_1 het volgende:
[..]
Ik heb het een tijdje geleden ook gemaakt en ik vond het erg lekker. Maar mijn man vond het niet veel aan dus de stand staat weer gelijk. Al is hij sowieso een gekookte ei-hater.
Ik kwam laatst shakshuka tegen, dat lijkt er erg op:
[ afbeelding ]
bron
Met knoflooksaus en shoarma lijkt mij ook een goede.quote:Op woensdag 25 november 2015 14:43 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb net een kapsalon op, maar ik krijg er toch trek van.
quote:Op vrijdag 4 december 2015 10:53 schreef vinnypassy het volgende:
Dat is inderdaad een erg goed gelukte foto
Dank jullie wel!quote:Op vrijdag 4 december 2015 11:26 schreef Lot_1 het volgende:
eens sowieso een leuke blog N0a, ik heb er al een aantal keren iets van gemaakt
Klinkt verrukkelijk!quote:Op maandag 14 december 2015 20:10 schreef vinnypassy het volgende:
Foto is helaas wat rommelig geworden, maar wat was dit lekker! Ik dacht: doe eens gek met je restjes pulled pork. Die heb ik opgebakken met een beetje five spices en oestersaus, vervolgens zelf Chinese stoombroodjes en zoetzure groentjes gemaakt, beetje hoisinsaus, limoen, lente-ui, koriander en sriracha extra pittig en nomnomnom zeg. :<
[ afbeelding ]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
Ik vind het niet echt kloppen bij Surinaams eten hoor.quote:Op woensdag 16 december 2015 23:30 schreef Iwanius het volgende:
Miep heeft de tafelindeling gedaan in overleg met mij.Of te wel "Zoals 't heurt"
Dit. Cupcakes: bluh! Foto: yay!quote:Op donderdag 24 december 2015 09:34 schreef RobinOok het volgende:
Snap ik! Ik hou niet van cupcakes maar de foto is een dikke 10! Echt goed.
Niet om te zeuren, maar leg mij het verschil eens uit tussen pannen op tafel (waar je iets op tegen hebt) of een ovenschaal met kippastei op tafel?quote:
quote:Op donderdag 24 december 2015 09:34 schreef RobinOok het volgende:
Snap ik! Ik hou niet van cupcakes maar de foto is een dikke 10! Echt goed.
Bedankt!quote:
Dat vroeg ik mij dus ook af. Ik vind die ovenschaal er niet uitzien. Maar als de etiquette het goed vindt, dan mag het blijkbaar, ook al ziet het er niet uit.quote:Op donderdag 24 december 2015 09:43 schreef minilot het volgende:
[..]
Niet om te zeuren, maar leg mij het verschil eens uit tussen pannen op tafel (waar je iets op tegen hebt) of een ovenschaal met kippastei op tafel?
Je kunt die pastei toch ook gewoon in de keuken alvast netjes portioneren op borden, met een maīskolfje ernaast en wat aangemaakte sla?
Nice hoor, hele mooie foto. Heb je een speciale ruimte om foto's te maken, of heb je het overdag gemaakt?quote:Op donderdag 24 december 2015 08:49 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Simpel cupcakes gemaakt, maar wel blij met de foto.
Ik heb een hoekje met studiolampen. Het was overigens wel gewoon overdag, maar zelfs dan is het de laatste tijd vaak nog te grauw. Ik ben wel weer klaar voor lange dagen en veel licht.quote:Op donderdag 24 december 2015 12:51 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Nice hoor, hele mooie foto. Heb je een speciale ruimte om foto's te maken, of heb je het overdag gemaakt?
Het gaat alweer de goeie kant op.quote:Op donderdag 24 december 2015 13:28 schreef Myraela het volgende:
Ik ben wel weer klaar voor lange dagen en veel licht.
QFT.quote:Op vrijdag 25 december 2015 19:15 schreef LintuxCx het volgende:
Szechuan en bitterballen, maak me gek.
Lijkt me goddelijk. Is dat vlees van die poten al langzaam van het bot aan het glijden?quote:Op zaterdag 26 december 2015 12:22 schreef fietsie het volgende:
Niet zo fancy, wel beetje trots...
[ afbeelding ]
Volgende keer toch maar weer goede camera pakken voor zo'n foto..
Uhuh Die poten waren het allerlekkerst... mooi donker vlees....quote:Op zaterdag 26 december 2015 14:05 schreef Myraela het volgende:
[..]
Lijkt me goddelijk. Is dat vlees van die poten al langzaam van het bot aan het glijden?
Even tussendoor, maar ik vind Maanchi's filmpjes erg leukquote:Op zondag 13 december 2015 16:08 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Kongnamul-muchim
Anders dan de ons meer bekende taugé blijven sojascheuten wel crunchy als je ze kookt.
Klik om meer te lezen over: sojascheuten & tauge of klik voor Maangchi's recept voor: kongnamul muchim
Ziet er goed uit! Recept voor briochebroodjes? .quote:Op vrijdag 1 januari 2016 19:28 schreef vinnypassy het volgende:
Hamburgers (zonder bindmiddel, alleen met wat peper en zout) op zelfgemaakte briochebroodjes met zelfgemaakte rode uiencompôte, belegen kaas en ketchup. Ideaal voor een dag als vandaag.
[ afbeelding ]
Voor 8 stuks:quote:Op vrijdag 1 januari 2016 19:29 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Ziet er goed uit! Recept voor briochebroodjes? .
Hmmm verrukkelijk!quote:Op vrijdag 1 januari 2016 19:28 schreef vinnypassy het volgende:
Hamburgers (zonder bindmiddel, alleen met wat peper en zout) op zelfgemaakte briochebroodjes met zelfgemaakte rode uiencompôte, belegen kaas en ketchup. Ideaal voor een dag als vandaag.
[ afbeelding ]
Oeh, lekker!quote:Op vrijdag 1 januari 2016 19:28 schreef vinnypassy het volgende:
Hamburgers (zonder bindmiddel, alleen met wat peper en zout) op zelfgemaakte briochebroodjes met zelfgemaakte rode uiencompôte, belegen kaas en ketchup. Ideaal voor een dag als vandaag.
[ afbeelding ]
Dit was half om half van de slager, zit meestal wel een goede verhouding vet in. Vlees klein beetje aandrukken, maar niet teveel (perfect rondje vormen is niet te doen). Vuur redelijk hoog, vlees er voorzichtig indoen en daarna voorzichtig omdraaien.quote:Op vrijdag 1 januari 2016 20:06 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Oeh, lekker!
Hoe houd je het vlees zo mooi bij elkaar zonder bindmiddel?
Ik vind het knap hoe jij de fotos maakt. Bij mij zal of de saus er al naar beneden gedrupt zijn ķf er zal een hap uit genomen zijn want mén dat ziet er lekker uitquote:Op zaterdag 9 januari 2016 14:18 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Broodje met leftover entrecote en homemade knoflooksausje (geslagen room, yoghurt, mayo, peper, zout, citroensap, snufje kerriepoeder, sjalotje, peterselie) op een afbakbroodje.
(Laat de Turkse slager vaak een dikke plak entrecote afsnijden omdat ik niet zo'n voorgesneden, miezerige dunne plak wil. Maar dan is het vaak wel beetje veel voor met ons tweetjes. Dus dan bewaar ik een stukkie en eet het de volgende dag op brood)
Klopt, alleen niet geschikt om hem rood te bakken.quote:Op vrijdag 1 januari 2016 20:17 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Dit was half om half van de slager, zit meestal wel een goede verhouding vet in.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ja sorryquote:
welke richting gaat de smaak op? Volgens mij heb ik het een keer gegeten en vond ik het een smakeloze hap maar dat lag vast aan mijn kookkunstenquote:Op zaterdag 16 januari 2016 21:45 schreef Molo het volgende:
Inkoppertje: zwangere ravioli
Ik had trouwens de lekkerste soep ooit net, aardperensoep, maar lelijk op de foto gezet dus die plaats ik hier niet.
Wel aanrader voor alles en iedereen, wat een lekkere groente dat
Yep... Al vind ik het het wel waardquote:
Beetje in de richting van zachte/romige artisjokken vind ik. Al is het toch weer anders. Maar erg smaakvolquote:Op zaterdag 16 januari 2016 21:49 schreef computergirl het volgende:
[..]
welke richting gaat de smaak op? Volgens mij heb ik het een keer gegeten en vond ik het een smakeloze hap maar dat lag vast aan mijn kookkunsten
Het zijn hele kippendij filetjes Gemarineerd, door de bloem gehaald en gefrituurd.quote:Op zaterdag 16 januari 2016 21:55 schreef Molo het volgende:
Met papiertje en al
Kip gemalen/gehakt of heel stuk kip?
Oh daar kan ik me even geen voorstelling bij makenquote:Op zaterdag 16 januari 2016 22:03 schreef Myraela het volgende:
[..]
Het zijn hele kippendij filetjes Gemarineerd, door de bloem gehaald en gefrituurd.
quote:
Recept.quote:Op zondag 17 januari 2016 12:49 schreef Trusten het volgende:
[..]
Ben ook benieuwd, zien er prachtig uit
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zondag 17 januari 2016 13:09 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
[..]
Recept.Dank! Ga ze binnenkort eens maken. Wordt mn pastamachine tenminste nog eens gebruikt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.A man is not old until regrets take the place of dreams.
dit zijn toch allemaal eigen foto's?quote:Op donderdag 21 januari 2016 18:12 schreef OscarMopperkont het volgende:
Zijn er hier ook mensen die foto's posten van hoe ze het zelf gemaakt hebben in plaats van plaatjes van voorbeelden te posten?
Je bedoelt "in progress foto's"? Stap 1, stap 2, stap 3 en dan pas het eindresultaat?quote:Op donderdag 21 januari 2016 18:12 schreef OscarMopperkont het volgende:
Zijn er hier ook mensen die foto's posten van hoe ze het zelf gemaakt hebben
Doe je dit in de oven of wat?quote:Op zaterdag 23 januari 2016 14:17 schreef DjinN het volgende:
Geen geweldige foto, maar ik heb vandaag weer een casserole gemaakt
Oud stokbrood, melk en ei, fruit, nog wat secret ingredients, en daarna kaneelkruimels erbovenop Deze schaal gaat vandaag mee naar vrienden toe.
[ [url=http://i63.tinypic.com/2qsatmf.jpg]afbeelding[/urn] ]
Zelfs ik hoef dit nietquote:Op zaterdag 23 januari 2016 14:18 schreef Molo het volgende:
Het zal vast heerlijk zijn, maar op de foto lijkt het een bak bloederige poep
Ik lees dit topic voor jouw omschrijvingen.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 14:18 schreef Molo het volgende:
Het zal vast heerlijk zijn, maar op de foto lijkt het een bak bloederige poep
Owquote:Op zaterdag 23 januari 2016 14:36 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik lees dit topic voor jouw omschrijvingen.
Hoe lekker ook, het is gewoon geen mooie aantrekkelijke foto van een gerecht. Niet zo wijverig reageren zegquote:Op zaterdag 23 januari 2016 14:51 schreef DjinN het volgende:
Wauw wat een kutreacties hier zeg...ik dacht ook even iets te plaatsen wat ik heb gemaakt.
Als iemand compleet tactloos en beledigend reageert mag ik mezelf verdedigen neem ik zo aan ? Heeft niets met "wijverig reageren" te maken.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 14:58 schreef Molo het volgende:
[..]
Hoe lekker ook, het is gewoon geen mooie aantrekkelijke foto van een gerecht. Niet zo wijverig reageren zeg
Lees de OP eens door, kijk naar je foto en oordeel dan zelf maar.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 15:00 schreef DjinN het volgende:
[..]
Als iemand compleet tactloos en beledigend reageert mag ik mezelf verdedigen neem ik zo aan ? Heeft niets met "wijverig reageren" te maken.
Maar goed, is de eerste en de laatste keer dat ik hier iets plaats, no worries
Wauw nog meteen gaan schelden ook......misschien moet je even leren hoe je normaal met mensen kan omgaan...iets gewoon normaal tegen iemand zeggen is teveel gevraagd ? Of voelt het gewoon goed om zo te reageren vanachter je computertje ? Het is dat ik me niet tot jouw niveau ga verlagen anders had ik je een regelrechte idioot genoemdquote:Op zaterdag 23 januari 2016 15:01 schreef Molo het volgende:
[..]
Lees de OP eens door, kijk naar je foto en oordeel dan zelf maar.
Jankwijf
quote:Op zaterdag 23 januari 2016 15:11 schreef FutureFairytale het volgende:
Heb de foto niet gezien. Maar dan nog. Tis eten toch.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |