abonnement Unibet Coolblue
pi_155827757
Hier slaapkopjes. De meiden slapen nog wel gewoon s middags. Maar als het zo uit komt net zo makkelijk niet. Maar dan wel als we weg zijn of zo. Gewoon thuis vragen ze er zelf ook om. M valt s middags vaak ook nog even in slaap. Op de grond tijdens het spelen, naast de IPad of gewoon in bed. Meestal maar max een uurtje maar hij heeft het dus wel even nodig. Ook op het kdv valt hij vaak nog even in slaap.

Tellen zat er bij M ook al snel in maar de meiden zijn nog all over the place wat dat betreft

"1, 2, 3, 4, 6, 8,9, 10. 2 koeien!"

tot 2 kunnen ze inderdaad wel tellen. Maar 2 en 3 is nog wel lastig. Snap ik ook wel een beetje met een tweeling en 3 kinderen. Wij gebruiken het ook nogal door elkaar.
pi_155827864
Luuk telt ook:" 2, 4, 6, 8...... veeeel"
*poef* nu is het weg
pi_155828594
Er is ook een verschil tussen kunnen tellen tot...... (Rosalie tot 12 ofzo) en inzicht in aantallen hebben.op de psz oefenen ze dat heel vaak. Dan tellen ze de kindjes in de kring. Maar als je dan na het laatste kindje vraagt hoeveel het er dan zijn, dan weten ze het niet.
Dat komt meestal pas echt goed op gang vanaf 3,5.
Rosalie 'ziet' het nu als er ergens 2 van zijn.
Maar pas vroeg ze om 2 van iets, zei ook duidelijk 'twee hè' maar stak 3 vingers op. En toen werd ze dus boos dat ze er maar 2 kreeg.
(Lange vingers waren het volgens mij).

Oh en weten jullie nog van dat drijfpakje dat zo'n fiasco was? Die is terug en ik heb netjes mijn geld terug. Prima geregeld.
Maar Rosalie was haar veilige gevoel helemaal kwijt.
In april dobberde ze nog ontspannen en los van ons in het water. Maar nu was het dikke paniek.
Tot vandaag: ze speelde 'glijbaantje' van mijn benen het zwembad in en daar heb ik ze heel voorzichtig losgeweekt. En zonder dat ze er erg in had, dreef ze los. En dat hebben we uitgebouwd. Trots dat ze was!!!
Het heeft dus slechts 9 vakantiedagen gekost voordat we weer zijn waar we waren, maar het is gelukt *O*
pi_155828667
Riley telt ook nog niet. Maar twee snapt ze wel. In zoverre dat ze echt twee hondensnoepjes geeft als ik haar zeg hoeveel ze er mag

Vanmorgen met haar naar de dokter geweest, omdat ze een naar hoestje heeft. Ze heeft pseudokroep. Huisarts herkende het meteen toen we binnenkwamen. Riley liet haar buik nog zien, zodat de dokter kon luisteren. En deed netjes haar mond open toen de dokter ook even naar haar keel wilde kijken
Net ook zo lief. Ze lag net op bed toen ze een beetje moest huilen. Dus ik naar boven en ze zei dat ze bij mij wilde slapen. Ik heb gezegd dat ze eerst nog even in haar eigen bedje moet slapen en als ze dan later wakker wordt mij mag roepen en dat ze dan verder bij mij mag slapen. Na een kusje ging ze liggen en draaide zich om en viel bijna meteen in slaap. Ik vind het zo ontroerend hoeveel die kleintjes gewoon snappen. Dat zo'n uitleg echt geruststellend is. O+
pi_155828808
Klopt Danic. M is cognitief best snel. Valt me eigenlijk vooral op nu de meiden dat niet zijn. Maar die zijn weer meer "street smart" en dat mist M weer. Hoewel M laatst wel zijn zusjes ging uitleggen en helpen om een banaan te pellen <3

En dat drijfpakje :X wel fijn dat jullie op vakantie zijn en dus veelvuldig zwemmen. Misschien dat ze er anders nog wel langer last van zou hebben gehouden?

Omen, beterschap voor riley. Klinkt heel lief <3 En inderdaad fijn dat het begrip zo goed is. Merk ook dat het geheugen steeds beter wordt.
pi_155835044
Danic, fijn dat ze het vertrouwde gevoel terug heeft!

Omen, fijn dat ze zo lekker in slaap viel!

Daan heeft dat tellen (bij ruim 3,5) wel door. Hij telt ook echt dingen op tot 5/6. Eentje eraf gaat tot 4 ook goed. Het getalsbesef zit er wel in.
Kyara, Ik had gedacht dat Daan ook wat meer van het "streetwise" zou zijn vergeleken met grote broer. En grote broer cognitief sterker. Maar Daan gaat ook cognitief toch wel heel hard.

Nu is Daan met papa weer naar zwemles. Hij wilde zo graag weer duiken. Het waterratje..
pi_155835366
Ellie telt ook alleen maar omdat ze dat wil. Ze is echt dol op cijfers en letters. Getalbegrip heeft ze in die zin dat ze kan zeggen wat ze net heeft geteld, maar dat is niet te vergelijken met een 3,5 jarige natuurlijk.

Streetsmart is ze niet; ze laat zich afbluffen door baby's. Dat wordt nog wat, maar hoe kun je aan de weerbaarheid van een net 2-jarige werken?
Home is where the O+ is...
  zaterdag 5 september 2015 @ 10:18:12 #158
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_155835472
Oh, dat wil ik ook heel graag weten Cwen :Y
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  zaterdag 5 september 2015 @ 10:23:44 #159
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_155835540
Beterschap voor Riley, Omen! Volgens mij klinkt pseudo kroep echt heel naar. Heeft ze er zelf ook last van?
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_155835579
Oh, dat zie ik nu pas! Beterschap, Omen. Pseudokroep is niet fijn :N. Lekker stomen in de badkamer hielp Ellie toen ze er veel last van had.
Home is where the O+ is...
pi_155835584
Dat antwoord zocht ik ook bij de oudste.. Het antwoord: tijd..
Ik heb hem genoeg meegenomen naar sociale situaties met andere kinderen, maar hem altijd de ruimte gegeven om vanaf mijn schoot te kijken hoe andere kinderen dat doen. Hem deels helpen bij die situaties, hem deels maar laten verzuipen (als je iets wil, kun je dat zelf oplossen zoals gisteren met xxx). Chris liet dingen al los als ze naar zijn speelgoed keken. Dat was zijn keuze, als hij aangaf het niet leuk te vinden, legde ik uit dat hij het vast had mogen houden, en dat ik dan geholpen had (dan zochten we samen iets nieuws uit). Later kwam hij dan met een speelgoedje naar me toe om hem te helpen. Dan legde ik het andere kindje uit dat Chris ermee aan het spelen was. Op een manier dat Chris ook kon herhalen, dat deed hij uiteindelijk maanden later ook ;)

Ik denk dat hij in de kleuterklas het al beter vond, omdat het gedrag van kleuters al iets voorspelbaarder is. Vanaf groep 3 ging dat nog beter. Nu bij 8 jaar heeft hij er weinig last meer van.
  zaterdag 5 september 2015 @ 11:19:57 #162
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_155836398
Thanks Deepfreeze. Dat is al een beetje hoe ik het ook doe idd.
En het helpt wel dat ze nu ook goed kan communiceren, dan zegt ze 'niet afpakken, jij die pakken' terwijl ze iets anders aanwijst. Maar dan moet het kindje wel luisteren anders laat ze het alsnog los.
En tijd en veel sociale interacties zal idd wel helpen :Y Ze had een tijdje dat ze als een kindje alleen al haar kant op keek ging schreeuwde 'niet afpakken!' om vervolgens heel hard te gaan huilen, terwijl de ander niet eens haar kant op kwam. Dus dat gaat al beter :P

Maar ze laat zich heel snel aan de kant schuiven. Als andere kindjes ook gewoon netjes op de ander wachten bij de glijbaan dan gaat het nu goed. Voorheen liet ze iedereen voorgaan en kwam er dus zelf nooit op. Maar als er een drukker/sneller kindje bij zit laat ze zich opzij schuiven.

Ik merk wel dat ze er mee bezig is. Dan speelt ze met de Little People glijbaan en zet ze de poppetjes in een rij: 'even wachten, jij eerst, dan jij. Niet duwen :( ' :+
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_155837004
Riley kwam gisteren rond elf uur bij mij in bed. Ze heeft alleen de hele nacht liggen hoesten. Nu is ze wel redelijk vrolijk O+

Sylver, met die glijbaan. Dat doet Riley ook. Die laat soms andere kindjes voor. Maar ze lijkt het naar haar zin te hebben, dus ik laat het dan aan haar over.
pi_155838348
Sylver, je zou met de little people het ook samen kunnen spelen. Dat jij een poppetje gebruikt om iets voor te doen?
Ik heb een evenwicht proberen te vinden tussen stimuleren en een veiligheid. Niet altijd te doen, maar het heeft gewerkt. Het scheelt ook gewoon als je speelgenootjes regeltjes gaan leren. Dat is met (jonge) peuters gewoon nog lastig..
pi_155842464
Rosalie laat ook wel andere kindjes voor op de glijbaan. Maar die ziet ook het probleem niet zo. En als het lang genoeg geduurd heeft eist ze haar beurt wel op denk ik.

Ik vind het fijne van deze vakantie ook dat je elkaar op een andere manier meemaakt. Klinkt gek, maar Eva is enorm watervrij geworden deze vakantie dus die gaan we bij thuiskomst gelijk opgeven voor zwemles (waar ik eerst nog wilde wachten tot komend voorjaar). We willen dan voor Rosalie kijken of er peuterdans in de buurt is. Het is zo'n huppeltje O+
Alles moet wel passen binnen onze roosters. Of zodanig dat het niet veel extra belasting is voor opa en oma als zij oppassen.
Ik ben benieuwd. Ons idee is wel dat als eva het dansen van Rosalie erg leuk vindt en ook wil, ze ook mag. Dan vind ik het wel genoeg activiteiten voor zo'n kleintje. Maar ik denk dat het eva kan helpen in sociale vaardigheden.
pi_155843687
Ik ben even een tijdje wat afwezig geweest druk thuis en werk...

Jan heeft besloten dat hij geen middadgslaapje meer wil gevolg is dat ik einde van de dag eentje wakker moet houden of die is op terror tour dus dat is continu corrigeren (dus de hond en Teun redden van Jan)

Vandaag is hij plotseling uit logeren naar opa en oma en heb ik alleen Teun thuis jeetje zeg wat een rust! Geen ruzie de hond moet ik nu nog wel zo nu en dan redden van Teun. Dus even een dagje waar ik wel veel doe qua huishouden maar ook echt even geniet van de rust in huis en van hoe blij Teun is :) O+
pi_155843896
Cwen, ik herken veel van Eva in jullie E volgens mij. Eva is ook dol op cijfers, kan tellen tot vijftien en ook dingen noemen terwijl ze telt. Of heen en weer rennen en heen is dan 1 en terug is 2 en ga zo door, heel leuk vind ik dat :D
Ik vind dat ze best intelligent over komt voor een tweejarige, qua logisch denken en motorisch is ze ook best sterk (dat klinkt heel ego ;() Maar omgaan met andere kinderen kan ze dus gewoon niet. Als er een ander kindje in haar buurt komt raakt ze volledig in paniek en begint keihard te huilen. En als ze wat meer lef heeft die dag blijft ze in de buurt maar staat heel afwachtend te kijken en laat zich gewoon omver lopen als het zo uitkomt.
Mijn man heeft dat dus ook he, die is best wel intelligent maar kan totaal niet met andere mensen omgaan. Ik hoop dat Eva dat wat beter gaat doen :+

Omen, beterschap met Riley!
E.
  zaterdag 5 september 2015 @ 21:17:41 #168
348178 NotTheSame
& Never Be The Same Again
pi_155850582
Omen, beterschap voor Riley!

Nou, vrijdag heeft iedereen kunnen zien hoe leuk ( :') ) Draak de peuterspeelzaal vind.
Het verhaal even onder een spoiler want het is nogal een lap tekst geworden.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zaterdag 5 september 2015 @ 22:28:52 #169
171422 LadyBlack
paint it black
pi_155853280
Heeft iemand hier ook tips voor een over-assertieve peuter? :')

Ik merk echt dat E compleet over 'zwakkere' kindjes heenwalst. Pakt dingen af, pikt dingen in, duwt ze aan de kant als het zo uitkomt... Terwijl als t andere kindje even 'sterk' of zelfs sterker is (dus mentaal gezien, niet fysiek), dan is ze poeslief en gaat ze alleen verbaal tekeer als t kindje haar duwt of voorkruipt ofzo. Op t kdv zeiden ze ook al dat E voornamelijk op lijkt te trekken met ofwel oudere, ofwel pittige kindjes.

Vriend en ik zijn allebei helemáál niet zo (en waren dat als kind volgens mij ook niet), en ik vind t echt vreselijk gedrag. En juist bij de kindjes van 2 vriendinnen doet ze dit... :{ :X

Kleine disclaimer: ik heb echt een heel lief en rustig kindje hoor, maar dit blijft me storen, en mijn uitleg over dat kindjes dat niet leuk vinden lijkt niet echt aan te komen.
  zaterdag 5 september 2015 @ 22:30:19 #170
171422 LadyBlack
paint it black
pi_155853352
Oh Omen, wat sneu voor Riley :{
E heeft 1 avond zo'n aanval gehad, hoop voor Riley dat ze er ook snel weer af is.

NTS, wat een gedoe joh -O- Hopelijk mag ze naar de basisschool.
pi_155853722
Ik handel het ook voornamelijk verbaal af als ik iemand tegenover me heb die groter is ;)

Lijkt me vrij normaal hoor LB. Als het voornamelijk bij 2 bepaalde kindjes is, zou je kunnen kijken of daarin specifiek iets gebeurt? Oudste hier had nogal, eh, territoriumdrift :') toen hij jonger was. Kon poeslief spelen in de speeltuin of bij anderen, echt geen enkel probleem, maar als hier een kindje was veranderde hij in een bazige heks, serieus. Dit is zijn territorium, en hier is hij de baas, dat heeft hij gewoon heel sterk. Is een karakterding, want hij heeft het nog, hij is inmiddels wel oud genoeg om minder primair te reageren maar het zit er nog, zo veel is duidelijk. Ik heb nooit de behoefte gehad om iets dat zo onderdeel is van wie hij is, uit hem te krijgen op wat voor manier dan ook.

Voorleven, aangeven wanneer ze echt een grens over gaat, en soms ook gewoon een beetje de andere kant op kijken ;) en het komt wel goed. Ze is pas twee, moet nog Heel Veel leren :)
pi_155853905
Dat wat de oudste van L-E heeft, heeft Luuk hier. Heel erg territorium drift. Zeker als er andere kindjes bij ons zijn.

Hij moet ook echt tegen iedereen vertellen dat ik ZIJN mama ben. Als ik m ophaal bij de opvang is hij eerst blij dat ik er ben, daarna gaat hij langs alle kindjes met een priemend vingertje:" Isse mijn mama, niet jouw mama, MIJN mama!!"
*poef* nu is het weg
  zaterdag 5 september 2015 @ 22:48:00 #173
171422 LadyBlack
paint it black
pi_155854038
Dat laatste heb je helemaal gelijk in LE, alleen ik ben een beetje bang dat het een karaktertrek is. En dus lastig af te leren. In dat geval zal ik inderdaad inzetten op kanaliseren.

Maar t is dus niet alleen thuis. Ze pakt rustig hun spullen af of houdt dwangmatig stoeltjes bezet in hun eigen huis! :@ En dat wil ik niet tolereren. Maar ik wil ook niet elke keer boos op haar worden, want dan wordt t steeds een negatieve ervaring daar.

In openbare speeltuinen staat ze ook te kijven naar andere kindjes dat zij niet op de schommel mogen! :X
pi_155854049
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2015 22:44 schreef kaatjejannie het volgende:
Dat wat de oudste van L-E heeft, heeft Luuk hier. Heel erg territorium drift. Zeker als er andere kindjes bij ons zijn.

Hij moet ook echt tegen iedereen vertellen dat ik ZIJN mama ben. Als ik m ophaal bij de opvang is hij eerst blij dat ik er ben, daarna gaat hij langs alle kindjes met een priemend vingertje:" Isse mijn mama, niet jouw mama, MIJN mama!!"
Hehe dat doet Sticker soms ook ja. Als hij iets niet wil waarvan wij liever hebben dat het wel gebeurt (tanden poetsen, schone luier, schoenen aan) dan roept Oudste heel overdreven: Nou dan ga IK wel tandenpoetsen/schoneluieraandoen/schoenenaantrekken! en dan rent Sticker als een bezetene op hem af: NEE MIJN TANDENBOSSEL/SJGOONELUIER/SJGOENEN MIJNMIJNMIJNNNN!! en geen enkel probleem meer :')
pi_155854118
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2015 22:48 schreef LadyBlack het volgende:
Dat laatste heb je helemaal gelijk in LE, alleen ik ben een beetje bang dat het een karaktertrek is. En dus lastig af te leren. In dat geval zal ik inderdaad inzetten op kanaliseren.

Maar t is dus niet alleen thuis. Ze pakt rustig hun spullen af of houdt dwangmatig stoeltjes bezet in hun eigen huis! :@ En dat wil ik niet tolereren. Maar ik wil ook niet elke keer boos op haar worden, want dan wordt t steeds een negatieve ervaring daar.

In openbare speeltuinen staat ze ook te kijven naar andere kindjes dat zij niet op de schommel mogen! :X
Doet Sticker ook ja. En dan zeg ik: Jawel, en dan zegt hij: Egniet, en dan besluit de helft van ons (ik) dat ik toch gelijk heb en gaan we naar de glijbaan ofzo. Maarrr, ik heb sterk het gevoel dat meisjes daarin iets minder meegaand zijn dan mijn jommetjes ;(
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')