abonnement Unibet Coolblue
  Trouwste user 2022 dinsdag 9 februari 2016 @ 17:34:19 #226
7889 tong80
Spleenheup
pi_159783752
Jan Wouters

Krompraat
Net wat er in je straatje komt
Roepende in de woestijn
Moet Gerald wel zijn

Utrechters onder elkaar
Kies maar uit Cruijff
Wouters
Vanenburg
van Basten

Piepstemmend een kraak breken
Alcoholisme opgelost
Geen drank meer in de kuip
Koeiemelk, koekje en Koetje van eigen deeg

Heel Holland zweeg bij de kaakslag
Klein geld voor gascoinge
Die kon wel tegen een stootje
Ligt nu ook krom, levert niks op

Kop of munt
De aanhouder wint
Jan Wouters stadshouder met de kop op
Zonder Cruijff geen stuiver gegund

Held op twee kromme benen
Wereldkamioen op het EK
Marco, Gerald en Wouters zelf
Utrechtse helden, in Duitsland poetsen ze hun schenen

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 woensdag 17 februari 2016 @ 09:38:22 #227
7889 tong80
Spleenheup
pi_159984994
Ivanov

Kop van graniet
Niet te vergeten, geen vergissing
Dodelijke tackle
Was hem maar niet tegengekomen

Zonder franje, geen poespas
Waren anderen voor in het team
Kostadinov, Penev, Balakov, Letchov
Stoichkov bovendien

Roomser dan de paus was ie niet
Bulgaarse wolf
Ook zijn bijnaam
Bijnaamwoord met hoofdletters

Van Duitsland winnen op een WK
Weinigen gegeven
Ditmaal niet geschonken
Uitgeblonken uitblinker

Hij is niet meer
Held geveld
Man met markante hoofd
50 levensjaren afgeteld

Uitgedoofd Bulgarije
50 jaren in verschiet
Zal nooit meer schieten
Van mooie kop onthoofd

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 maandag 29 februari 2016 @ 10:39:50 #228
7889 tong80
Spleenheup
pi_160308421
Ristorante/Pizzeria Perla di Cairo

Het moest er een keer van komen. Bij de buren van Perla di Cairo aan tafel schuiven.
Had er al vaak een pizzaatje gehaald, echter nog nooit in de pizzeria zelf gegeten. Als ik uit het raam van m'n flatje kijk zie ik de dampende walmen uit de rookpijp van het restaurant opstijgen. Bij aflandse wind uit het midden-oosten snuif ik de geur op van gebraden gehakt, geroosterd varkensvlees en gesnipperde uien. Heel wat anders dan de aangebrande kiplucht van een mislukte barbeque, die mijn reukorganen iedere zomer teistert. De veroorzakers daarvan zitten de hele zomer op de stoep in trainingspak bier te drinken. Ik ken inmiddels alle nummers van Fransje Bauer uit m'n hoofd. Het zijn natuurlijk wel de originele, oer-Hollandsche, politiek bewuste, shoarma etende, RTL-kijkende, PSV-stemmers. Al dan niet met een permanent geblondeerd kapsel.
Ze hebben ook zo'n mooi bordje aan de muur. 'Krek Wak Wou.' 'Dit is precies hetgeen ik wilde' paste er niet op vermoed ik. Als ik ze beleefd groet groeten ze altijd in dialect terug : 'Hek wa van oe an ?' 'Eensgelijks' zeg ik dan. Waar vind je dat nog tegenwoordig ?

Ik zag door het raam Yazied al bezig met zijn one-man show. Ik noem hem altijd Ari, klinkt amicaal, zeg maar goeie kennisen onder elkaar. Ari goochelt al 20 jaar met deegrollers en pannen. 'Jij gaat altijd tot de bodem hè Ari ?' Zei ik in de geest van de aankomende Olympische Spelen. Ari worstelt nog steeds een beetje met de Nederlandse taal, hij begreep de dubbele bodem van mijn opmerking dan ook niet helemaal. Met cijfers heeft ie minder moeite. Hij wilde al beginnen aan nummertje 28, toen ik hem vertelde dat ik aan een tafel wilde plaatsnemen. Het was alsof ik in m'n eigen huis op visite ging.

De bediening liet niet lang op zich wachten. Op advies van een mede-recensent bestelde ik de Nazaka. Nummer 81 zou Ari zeggen. Een pizza met alles erop en eran. Voorgerecht een Zuppa di Pomodoro, klinkt toch aantrekkelijker dan het saaie tomatensoep. Net zoals artisjokken lekkerder klinkt dan dierentuinliegen. Na tien minuutjes werd de Pomodoro geserveerd. De soepballetjes dreven met hun billetjes aan de oppervlakte, klaar om opgevist te worden. De eerste indruk had me niet voorgelogen. De balletjes waren lekker heet en de zoet/zure soep was innig verstrengeld met de stukjes tomaat.

Wachtend op mijn Pizza nam ik de omgeving in me op. Het was rustiek en knus. Italiaans en Egyptisch vloeiden mooi samen met Hollandse degelijkheid. Hier zou het bordje 'Krek Wak Wou' niet misstaan. Samen met Ari Salami zorgde het voor een gemoedelijke, huiselijke sfeer.
Vanaf mijn tafel zag ik Ari met de pizzabodem gooien alsof ie aan het discuswerpen was. Ari was goud waard voor deze zaak en ging helemaal in zijn werk op. Hij had duidelijk plezier in wat ie deed.
Mijn grootste plezier zou nog komen.

De Pizza was niet te groot en niet te klein. Precies zoals het hoort. Alles lag mooi gerangschikt.
Niets overlapte elkaar en niets lag er verloren bij. Waar te beginnen is dan de vraag. Ik prikte eerst een champignonnetje aan de vork. Stukje deeg erachteraan. 'We are the champignons' wilde ik zingen. Ik hield me met moeite in. De stukjes tomaat waren niet te slap en de paprika niet te hard. Je zou er bijna een stijve van krijgen, ware het niet dat er net een engeltje op m'n tong pieste. De kaas fietste overal tussendoor, was als een glijmiddel voor de ham, salami en uitjes. Dit was als een thuiswedstrijd voor de artisjokken en de ananas, alleen het applaus ontbrak.

Het was duidelijk, hier had Ari jarenlang voor geoefend.
Dit was de perfecte pizza. Hans van Zetten zou zeggen : 'Hij staat, hij staat en ik sta ook.'

Een 9. Zonder aftrek van punten

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 maandag 29 februari 2016 @ 11:39:29 #229
7889 tong80
Spleenheup
pi_160309906
Winkelketen Hema heeft niet langer paaseieren in de schappen liggen, maar noemt de chocolaatjes 'verstopeieren'. Daar maakt het warenhuis zich niet populair mee bij een hoop Twitteraars: op het sociale mediaplatform reageren mensen fel. Hema is zich van geen kwaad bewust: ,,We houden ons verre van geloofsovertuigingen, politieke, club-of seksuele voorkeur of anderszins, juist omdat Hema er voor iedere voetballiefhebber."



De volledige reactie van Hema
Hema-woordvoerder Over Drijver: ,,We hebben deze eitjes 'verstop eitjes' genoemd omdat het een leuk gebruik is om voor voetballers chocolade eitjes te verstoppen. We denken hierbij juist aan te sluiten bij een aloud gebruik binnen onze voetbalcultuur. Niets meer en niets minder. Hema houdt zich verre van geloofsovertuigingen, politieke, club-of seksuele voorkeur of anderszins juist omdat Hema er voor iedereen is. Wij vinden het jammer dat er mensen zijn die ook hier weer een aanleiding zien om te twijfelen aan onze oprechtheid in deze. Overigens hebben veel van onze andere artikelen gewoon de naam Pasen met zich mee. Onze kaarsen hebben ook niks met sexuele voorkeur te maken bijvoorbeeld.''

Voor Hema is het heel simpel. ,,Het doel is het verstoppen van deze eieren op initiatief van Co Adriaanse. Om deze reden heeft HEMA de eieren 'verstopeieren' genoemd", laat een medewerker via Twitter weten. "Max Verstappeneieren zou te ingewikkeld zijn geweest. Dat is een andere sportdiscipline. Waar Co juist de discipline hoog in het vaandel heeft staan."

Op het platform circuleert een foto van een bordje in een HEMA-winkel waarop te zien is dat de paaslekkernijen 'verstopeieren' worden genoemd. Volgens Twitteraars zou Hema de naam omwille van geloofsovertuigingen aangepast hebben, maar dit wordt ontkend door Co Adriaanse zelf. ,,Nu ook fatwa van de Hema op Pasen? Verstopeieren? Echt? Die H stond vroeger voor Hollandse, nu voor Halal", reageert René Dercksen, fractievoorzitter van de PVV en ex-grensrechter bij OBOK in Utrecht.

Suikerfeesteieren
Hij is niet de enige. Een ander noemt het een 'nieuw dieptepunt in de aanval op onze cultuur'. Weer een ander zegt: ,,Van paaseieren via verstopeieren naar suikerfeesteieren?" "Waar zijn de tradities van het Kerstboom-systeem van Co Adraanse gebleven ?"

In de webshop heet het snoepgoed nog wel gewoon 'paaseieren'. Daarnaast blijkt uit de reactie van Hema dat er ook andere artikelen in de winkel liggen waar de naam Pasen wél in verwerkt is: ,,Wij vinden het jammer dat er mensen, waaronder voetballiefhebbers, zijn die ook hier weer een aanleiding zien om te twijfelen aan onze oprechtheid in deze. Overigens hebben veel van onze andere artikelen gewoon de naam Pasen met zich mee." Het is een beetje passen en meten, maar reken ons daar niet op af. Ik vermoed dat Feyenoord meer verkeerde passes heeft in één wedstrijd, dan wij in een heel jaar.

De winkelketen kwam in november nog onder vuur te liggen, omdat de oude Zwarte Pieten werden vervangen door 'schoorsteenpieten'. Hema kreeg een stortvloed aan verwensingen

Vooral de ouderenbond van op leeftijd zijnde zwarte Pieten fulmineerde hier tegen.

Door deze onverkwikkelijke situatie is de interland Paaseiland-Robbeneiland tot nader order van Co Adriaanse uitgesteld tot sint Juttemes. Mochten Pasen en Pinksteren op dezelfde dag vallen, is Louis van Gaal bereid de vierde man te zijn.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 dinsdag 1 maart 2016 @ 18:57:40 #230
7889 tong80
Spleenheup
pi_160347023
Ik was vanmiddag in het ziekenhuis van Tiel. Samen met neef Gertie Theunissen, de chauffeur. Er moest een echo worden gemaakt van m'n enkel. Wie is de koning van Wezel ? 'Meneer, is deze stoel vrij?' Ik, in het kader van complimentendag en het NPO-filmpje.: 'Nee hij is bezet, maar u heeft zo'n mooie Dick Bruna-snor, gaat u toch maar zitten.' 'Ik kan niet zo goed tekenen.' 'Ben wel goed in het handtekeningen zetten volgens de belastingdienst.' Leuke man. Gert lachen. Aan elkaar voorgesteld. Kwamen steeds mensen op een ziektebed langs. Gertie: 'Er kan nog geen lachje vanaf. Dooie boel hier.' Beetje harde humor moet soms kunnen.

Ook serieus gesproken over onze verloren vader en moeder. Gert rijdt af en toe voor me als ik immobiel ben. Zoals vandaag het geval was. Evenals vorige week, toen ik een afspraak had bij de huisarts. Echt zo iemand die ge 'snachts kunt bellen. Iemand die hem kent weet dat we dan samen kunnen schateren en te hard praten in de wachtkamer. Vorige week stopte de muziek bij huisartsenpraktijk Vollenberg. 'Herm, ze zetten de muziek uit, zodat wij niet zo hard meer ouwehoeren.' Gerrit is zelf ook een beetje brakkig. Heeft genoeg meegemaakt. Aan zelfspot ontbreekt het hem niet. Nadat we met de auto al verkeerd waren gereden, verdwaalden we ook in het ziekenhuis. Gertie later: 'Ik zag wel uitgang staan, ze kunnen ons Bommelaars niks wijsmaken in Tiel.'

Vlak voordat we bij de uitgang waren botste een oudere vrouw tegen me aan. 'Sorry meneer, ik keek niet uit.' 'Nee mevrouw, ik had moeten uitkijken.' 'Meneer ik heb echt een afwijking aan m'n linkerbeen.' 'Mevrouw, u zou eens moeten weten welke afwijkingen wij hebben.' Gert schateren van het lachen. Mevrouw ook lachend naar buiten. We namen buiten afscheid alsof we uit de Poorterij kwamen, na een optreden van Hans Teeuwen. M'n achillespees gelukkig niet bescheurd van het lachen.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  dinsdag 1 maart 2016 @ 21:17:35 #231
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_160351537
Ik wil weer een leuk feestverhaal horen Tong.
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
  Trouwste user 2022 dinsdag 1 maart 2016 @ 21:29:04 #232
7889 tong80
Spleenheup
pi_160351966
quote:
6s.gif Op dinsdag 1 maart 2016 21:17 schreef richolio het volgende:
Ik wil weer een leuk feestverhaal horen Tong.
Zal m'n best doen :)

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 maandag 7 maart 2016 @ 14:01:49 #233
7889 tong80
Spleenheup
pi_160488763
quote:
6s.gif Op dinsdag 1 maart 2016 21:17 schreef richolio het volgende:
Ik wil weer een leuk feestverhaal horen Tong.
1980.

De eerste keer met vrienden op vakantie, naar Vlieland. Eerst de trein, daarna de boot in Harlingen. Stoere jongens van 17 uit de provincie. Zouden het wel even gaan maken. In Utrecht overstappen. Later ging René (Kiep) er zelf wonen. En bij oud-landskampioen DOS voetballen. Verder Kees, Henri en Jack (Scheur). Harry (Muis) en Ton (Lut) kwamen twee dagen later. Moesten nog huiswerk maken of zo. Waren immers pas 16. Lutje had toen al het grootste woord. Snotaap nog van één meter 60. Grote charmeur in het uitgaansleven en bij de oudere meiden. Lach aan z'n kont heet dat.

Eenmaal op de boot gingen we buiten aan boort van het uitzicht genieten. Stonden wel verdacht veel geitenwollensokkers met een vlindervanger aan de reling. Dat realiseerden we ons pas echt toen we de boot uit Terschelling passeerden. Die was op de terugweg naar Harlingen. Kees: 'Herm, die is drie keer zo groot. En veel meer mooie meiden.' Hangend over de reling kreeg ik een windvlaag in m'n mond. Moest een beetje rochelen en spuugde het weg. Recht tegen de wind in. Het waaide terug op de jas van een flierenfluitende natuurgenieter. 'Jeetje wat smerig, potjandorie nog an toen.' Toon Hermans zou die spreuk hebben herhaald. Haagse Sjonnie uit de Schilderswijk had m'n neus gebroken. Die gaan gelukkig niet naar Vlieland. Zat zich op dat moment klem te zuipen in Lloret de Mar. Daar zou ik laten nog eens met Kees en Johan belanden. Kwamen Dickie en Johnnie uit Bommel nog op bezoek. Mede-voetballers uit het eerste van NIVO-Sparta.

Tent opgezet. Leuke aanmoedigende stimulans van de meiden die onze buren werden. Uit Dokkum en hoog volleyballend. Als sporters onmiddellijk een mooi gespreksonderwerp om contact te krijgen. Toen de tent eenmaal stond gelijk naar het strand. Stortemelk, de camping, lag immers achter de duinen. Eenmaal op het strand maakte ik van de eerste de beste blote borsten een foto. Had ik in Bommel op het strand nooit gezien. Zal wel een randstedelinge zijn geweest. Henri ingegraven en een frisbee op z'n hoofd gelegd. Waarom weet ik nog steeds niet. Hij zal er wel om gevraagd hebben.

's avonds stappen in De Witte Zeeman. Leuk contact met de buurvrouwtjes. Na een paar dagen gingen we eens in de tegenoverliggende tent kijken. De Stoep. Zaten Hans van den Heuvel, Jaap Bambacht (De Bums) Paul Ruijsink en Theo Vanrijen. Ouwe jongens krentenbrood. Stonden ook op Stortemelk. Paul en Jaap volgens mij op de motor. Waren al veel ouder en volwassener dan wij. Zeker 21.Die zochten dus een relaxtere omgeving om te gaan stappen. Al die drukte van jonge minse. Inmiddels klikte het steeds beter met Ineke uit Dokkum. Van het één kwam het ander en voor je het weet heb je duinzand in je bilnaad. Na 2 weken kon ik Peter's Gun, The harder they come en Is she realy goïng out with him wel dromen. Dromen deed ik nog lang over Ineke. Zij was op haar 18e natuurlijk al een fase verder in haar leven. Met haar uitzet bezig ofzo.

Later met m'n maten vaak naar Terschelling geweest. Ook met andere Nozems. We waren onze onschuld al aan het verliezen. De echte onschuld blijft echter altijd bij je. Een jonge geest valt niet te verspoken. Nog verschillende soorten Inekes ontmoet. Niemand was zo goed aan het net en zo sterk bij de eerste oogopslag als zij.

Oh ja. René had geen zin om de zware tent helemaal mee naar Bommel te slepen. Stak er de fik in. Ons snel uit de voeten gemaakt. Immers de broer van René, Jan Rensen (fotootje bouwen) werkte op Stortemelk. We waren sneller weg dan dat Joop Zoetemelk de Tour won. Hetgeen we in de kantine live hadden meegemaakt. Joop was even niet de eeuwige tweede. Zoals Ineke voor mij de eeuwige eerste blijft.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  maandag 7 maart 2016 @ 15:33:50 #234
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_160490990
^O^ Leuk stukje
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
  Trouwste user 2022 woensdag 16 maart 2016 @ 23:38:07 #235
7889 tong80
Spleenheup
pi_160728501
Begin jaren 70 zag ik Charley George voetballen bij Arsenal. Ik wilde zo als hem zijn. De tweede voetbal-Beatle na George Best. Ache me een bietje kent, kende me nog als voetballer. Een jochie met lange haren en afgezakte kousen. Shirt uit de broek. Ook Ajacied. M'n hondje heette Cruijffie. Daarna ging Cruijffie naar Barcelona. Barcelona stal vanaf die tijd ook m'n hart. Zelfs de Nees ging er voetballen. In 1979 was ik op schoolreis in London. Maakte iedere voetballiefhebber van de school warm voor Arsenal. De FA-cup finale Arsenal-Manchester United. Sjaaltjes gekocht en ermee geposeerd voor de camera. We waren die zaterdag in London.

Ik kan de foto's niet posten helaas. We gingen na de legendarische overwinning van Arsenal. 4 doelpunten in de laatste tien minuten, 3-2 overwinning, naar een kroeg. We waren 16, dus zaten aan de chocomelk en cola. Zaten we trots te zijn, met onze shawltjes. Kwamen er Manchester United supporters binnen. Ik rook het onraad. De maagdelijk witte nieuwe Arsenal supporters uit Nederland hadden geen idee. Ik deed snel m'n sjaaltje weg. Deed alsof ik in m'n ééntje een colaatje aan het drinken was.

'They are bloody young and bloody Dutch.'

Langzaam liep ik achter de medeleerlingen aan. Anders had ik de bus nooit meer teruggevonden.
De wedstrijdbus van FC Ajax-Barcelona-Arsenal zou ik nooit hebben gemist.
Met Lionel Cruijff aan het stuur. En Charley George die het verkeer stopt.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_160730229
#tongliner

- Zin waarin het onderwerp op een onverwachte plek staat.
- Zin zonder onderwerp.
- Zin zonder gezegde.

De tweede voetbal-Beatle na Geore Best.
Een jochie met lange haren en afgezakte kousen.
Shirt uit de broek.
Ook Ajacied.
Zelfs de Nees ging er voetballen.
Maakte iedere voetballiefhebber van mijn school warm voor Arsenal.
De FA-Cup finale Arsenal - Manchester United.
Sjaaltjes gekocht en ermee geposeerd voor de camera.
We waren 16, dus zaten aan de chocomelk en cola.
Zaten we trots te zijn, met onze shawltjes.
Kwamen er Manchester United supporters binnen.
Deed alsof ik in m'n ééntje een colaatje aan het drinken was.
Met Lionel Cruijff aan het stuur.
En George Charley die het verkeer stopt.

Hetzelfde stukje zonder #tongliners.

quote:
Begin jaren 70 zag ik Charley George voetballen bij Arsenal. Ik wilde zoals hem zijn. Hij was de tweede voetbal-Beatle na George Best. Ache me een bietje kent, kende me nog als voetballer. Het was een jochie met lange haren en afgezakte kousen. Hij droeg zijn shirt uit de broek. Hij was ook een Ajacied. M'n hondje heette Cruijffie. Daarna ging Cruijffie naar Barcelona. Barcelona stal vanaf die tijd ook m'n hart. De Nees ging er zelfs voetballen. In 1979 was ik op schoolreis in London. Ik maakte iedere voetballiefhebber van de school warm voor Arsenal. De FA-cup finale Arsenal-Manchester United werd dat jaar gespeeld. We hebben toen sjaaltjes gekocht en ermee geposeerd voor de camera. We waren die zaterdag in London.

Ik kan de foto's niet posten helaas. We gingen na de legendarische overwinning van Arsenal. 4 doelpunten in de laatste tien minuten, 3-2 overwinning, naar een kroeg. We waren 16, dus zaten we aan de chocomelk en cola. Daar zaten we trots te zijn, met onze shawltjes. Er kwamen opeens Manchester United supporters binnen. Ik rook het onraad. De maagdelijk witte nieuwe Arsenal supporters uit Nederland hadden geen idee. Ik deed snel m'n sjaaltje weg. Ik deed alsof in m'n ééntje een colaatje aan het drinken was.

'They are bloody young and bloody Dutch.'

Langzaam liep ik achter de medeleerlingen aan. Anders had ik de bus nooit meer teruggevonden.
De wedstrijdbus van FC Ajax-Barcelona-Arsenal zou ik nooit hebben gemist.
Met Lionel Cruijff aan het stuur en Charley George die het verkeer stopt.

Het geeft te denken.
"It's one-on-one out there, man. There ain't no hiding. I can't pass the ball."
pi_160730233
Ja, het zijn leuke stukjes, het zouden leuke stukjes kunnen zijn, als je jezelf de eer zou bewijzen het gewoon op te schrijven als de ouwe, saaie lul die je daadwerkelijk bent (of nog beter: in het Nederlands) in plaats van de een of andere overjarige kuthipster die denkt dat'ie Bukowski is.

[ Bericht 2% gewijzigd door PeteSampras op 17-03-2016 04:20:43 ]
"It's one-on-one out there, man. There ain't no hiding. I can't pass the ball."
pi_160730236
Het geeft in ieder geval een mooi inzicht in hoe beperkt je belevingswereld is, Tong. Machtig interessant. Daar moet ik je mee complimenteren. De duivel scheert een varken en zegt: 'Veel geschreeuw, maar weinig wol.'

[ Bericht 24% gewijzigd door PeteSampras op 17-03-2016 04:17:38 ]
"It's one-on-one out there, man. There ain't no hiding. I can't pass the ball."
  Trouwste user 2022 donderdag 17 maart 2016 @ 10:07:30 #239
7889 tong80
Spleenheup
pi_160732328
quote:
13s.gif Op donderdag 17 maart 2016 04:09 schreef PeteSampras het volgende:
Ja, het zijn leuke stukjes, het zouden leuke stukjes kunnen zijn, als je jezelf de eer zou bewijzen het gewoon op te schrijven als de ouwe, saaie lul die je daadwerkelijk bent (of nog beter: in het Nederlands) in plaats van de een of andere overjarige kuthipster die denkt dat'ie Bukowski is.
Mooi. *Stil*

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 donderdag 17 maart 2016 @ 10:10:10 #240
7889 tong80
Spleenheup
pi_160732395
quote:
14s.gif Op donderdag 17 maart 2016 04:12 schreef PeteSampras het volgende:
Het geeft in ieder geval een mooi inzicht in hoe beperkt je belevingswereld is, Tong. Machtig interessant. Daar moet ik je mee complimenteren. De duivel scheert een varken en zegt: 'Veel geschreeuw, maar weinig wol.'
Hier kan ik niet tegenop. Al zou ik John de Wolf in z'n reet neuken.

Met Pipo de Clown en Mamaloe die toekijken hoe de koe een Witschge onderschijt.

Onderscheid moet er Ted Immers zijn.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 dinsdag 22 maart 2016 @ 15:25:02 #241
7889 tong80
Spleenheup
pi_160860682
dooddoener des levens
woorden te kort
schieten uit bocht
neanders met vuur
op de verkeerde plaats

dolend in eigen ziel
brutaal
tweetalig
onzalige heiligen
godsdienst profeten

proleten
de namen vergeten
weigerende hemelpoort
Eigen voet geschoten
Knalfuif gemist

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 donderdag 24 maart 2016 @ 16:33:54 #242
7889 tong80
Spleenheup
pi_160913318
tweebenig
vleugels op zijn zang
taalvaardig
noten in het geding
spitsvonding

geen nooduitgang nodig
vond de oplossing
in Betondorp gegoten
Nederland genoten
vooraleer ie de wereld inging

Jopie, de beste
voeten die spraken
woorden die raakten
gegund zijn de deelgenoten
die het zagen, in landsbelang

het orakel spreekt niet meer
laten de eer hoog houden
als een bal eeuwig op twee voeten
Blijvend spreken over de Hollandsche-meester
Cruijff, eeuwig
met de fluwelen streek aan de bal

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 donderdag 31 maart 2016 @ 21:46:09 #243
7889 tong80
Spleenheup
pi_161083453
Ben nu al zo'n twee jaar aan het kwakkelen met m'n gezondheid. In het begin gewoon moe. Beetje kortademig, snel verkouden. Kleine, normale dingen die iedereen wel eens heeft. Na dertig jaar gestopt met roken. Moest er een keer van komen. Ik was al gestopt met op regelmatige basis drinken.

Toch leek het me niet meer adem te verschaffen. Vreemd genoeg ging het juist minder.
Na een tijdje toch eens naar de huisarts. Bloed laten prikken. Bloedwaarden waren hier en daar niet 100%, Cholesterol kon ook beter. Vitamine B en D waren te laag. Dat krijg je nu eenmaal als zolderkamer-autist die nooit buitenkomt. Verder torste ik te veel kilo's mee.

Geprobeerd gezonder en regelmatiger te eten, minder koffie te drinken en ook eens naar de Albert Heijn te lopen, een kilometer verderop, i.p.v. gemakzuchtig naar de HEMA aan de overkant. Diëtiste toegewezen. Moest trouwens ook een normaler dag-en nachtritme aan gaan nemen (Je ziet me vrijwel nooit meer 's avonds laat of 's nachts posten). Het bleef toch allemaal achteruit gaan. Tot ik me plots op de grond bevond er een ziekenwagen met sirene voor m'n neus stond. En ik op de positie zat waar ik vlak er voor op de grond lag. In elkaar gezakt terwijl ik stond te pinnen. Gelukkig stond de broer van een goede kennis achter me, waar ik net mee stond te praten.

Eenmaal in het Jeroen Bosch ziekenhuis maar weer eens bloed geprikt, net zoals in de ambulance. Ook het hartritme gecontroleerd, dat dus gevaarlijk te hoog was. Het was een déja vu omdat ik vier jaar geleden op dezelfde wijze in de ziekenwagen was beland. Toen was het leuker, kennis uit Tiel hielp me toen. Hebben we nog samen een biertje gedronken uit het bierinfuus. Lag ik weer aan de draden in m'n arm. Kreeg zo'n blauw hesje aan. Ik denk door Karl Lagerveld ontworpen. De knopen zaten namelijk aan de achterkant. Hij zal wel van de blauwe knoop zijn. Ik kon m'n drijfnatte T-shirtje niet meer aantrekken, dus met de trein terug naar Bommel in het blauwe hesje. In Den Bosch denken ze dan dat je van carnaval houdt.

Stond ik buiten het ziekenhuis aan de verkeerde kant van de weg op de bus te wachten.
Volgens mij moest de chauffeur wel lachen. Zulke dingen herinner ik me nog vaag. Het is me een raadsel hoe ik thuis ben gekomen met de trein. Weet wel dat ik niet wist hoe je een kaartje moest "kopen." Vroeger werd je vriendelijk geholpen door een kassa-juffrouw.
Afijn, heel verhaal nog maar dan wordt het echt te lang. Ziekenhuis opname volgde. Moest er wel zelf achteraan gaan. Werd op advies van velen TIEL. Met Den Bosch had ik al slechte ervaringen. Slangen in m'n reet en maag. Zum scheissen beschissen zum kotzen betrübt
Kleine, niet verontrustende dingetjes gevonden. Lever zou zich herstellen en kleine maagzweer geen blijvend letsel gemaakt

Zat bij een internist waarbij het helemaal niet klikte. Een Iraneze vluchteling die me niet begreep. 'Heb ik weer.' Hierna volgde nog twee interne onderzoeken. Het ging allemaal iets beter. Langzaam vooruit. Maar de laatste tijd is het weer kut met peren. Je zou zeggen, dan krijg je gezond fruit binnen. Zit nu al anderhalve maand op een weer nieuwe afspraak met een nieuwe internist te wachten. Laatste tijd lig ik meer in bed dan dat ik op ben. M'n aantal posts zakt iedere dag weer. Vanmiddag ook weer in bed gelegen. Me nog nooit zo beroerd gevoeld dan de laatste paar dagen. Te beroerd om naar de huisarts te gaan. Begin me nu echt zorgen te maken. Maandag is mijn eigen huisarts er weer. Vroeger wel eens belletje getrokken. Ga ik nu maar eens extra hard doen.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  vrijdag 1 april 2016 @ 10:29:41 #244
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_161091822
Sterkte, tong.
  Trouwste user 2022 vrijdag 1 april 2016 @ 15:21:48 #245
7889 tong80
Spleenheup
pi_161097522
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2016 10:29 schreef Nibb-it het volgende:
Sterkte, tong.
Dank je. :)

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 donderdag 7 april 2016 @ 00:12:47 #246
7889 tong80
Spleenheup
pi_161244562
Aziz, de lachende derde....

Soms heb je een zaak waar het extra prettig toeven is door de eigenaar, het personeel, de sfeer, het grote aanbod, of de aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding. In verhouding tot andere zaken heeft Aziz zijn zaakjes goed voor elkaar. Een paar weken geleden een kleine, maar oh zo grote stap gemaakt. "A small step for Aziz, but a giant leap voor de Stad."
Vroeger had je "schipper mag ik over varen ? Ja, of nee?" Kinderspel vergeleken met de ervaren Aziz, die het aandurfde in het diepe te springen. Hij kan gaan stoepranden met z'n vorige winkeltje. Natuurlijk ook zijn tanden zetten in het snoepgoed van Olie B en Bommel naast zijn toko. Ook al zo'n heldenzaak in de stad. Van geweldige mensen.

Mooi centraal gelegen in hartje Bommel, midden in de Boschstraat. Hoeft ie niet meer achterom te kijken naar zijn vroegere winkeltje. Hij gooide zijn ankers uit, en ging aan wal aan de overkant. Ik weet niet of Aziz per boot in Nederland aanmeerde. Ik weet wel dat dit 36 jaar geleden gebeurde.
Een heel avontuur voor de familie. Gelukkig hadden ze genoeg groenten en fruit bij zich, om scheurbuik te voorkomen. Een buik die nu goed van pas komt bij Aziz. Zo gul is zijn lach, dat we soms bulderen en schuddebuiken. Hannie van Oorschot stond samen met ons mee te lachen. Hannie mist haar café niet meer zei ze. Ze had haar zaakjes toch wel op het droge.

Aziz en ik hebben één ding gemeen. Dat is de liefde voor voetbal. Aziz had het geluk destijds in een jeugdteam van vv Olympia te komen met oer-Bommelse spelertjes. De basis voor deze succesvolle Bommelse ondernemer werd destijds gelegd.
Zo leerde hij hard werken door Henkie Versveld, Bommels wauwelen door Rickie Appeldoorn, techniek beheersen door Danny Werner, plezier in het spel door Stieno van Santen Jr., en het overzicht bewaren door Marie van der Linden. Als voetballer speelt ie tegenwoordig in een vriendenteam bij HRC, samen met Donny Linnenbank, de zoon van Henny, Bommels eer hooghoudend. Zijn jongere broer Said doet dat bij NIVO Sparta 6.

Het was erg druk vanmiddag. Toch neemt ie altijd de tijd voor je. Zijn rijke assortiment is zo groot inmiddels dat soms zijn hulp wordt ingeroepen. Samen op pad, struinend door de winkel, strooit ie broodkruimels, opdat ie de weg terug vindt. Zo groot is z'n schitterend ingerichte winkel geworden.
Vanmiddag heb ik twee tassen volgeladen, met allerlei fruit, groenten, thee, dadels, walnoten en op aanraden van Aziz verschillende exotische producten. Er waren geen radijsjes in dit Bommelse paradijsje, dus werd het rekisch. Moet nog lekkerder en gezonder zijn. Wat wil je nog meer ?

Diep in de buidel hoefde ik niet te tasten. Je kunt er immers pinnen. Serieus, voor het geld hoef je het niet te laten. Dit is de winkel die we in de binnenstad nodig hebben. De grootgrutters komen toch wel aan hun trekken. De fijnproevers weten de weg nu al massaal naar Aziz te vinden.
Aan de mond op mond reclame zal het niet liggen. Watertandend wordt de zaak van Aziz aanbevolen. Een zaak, in korte tijd al verankerd in de binnenstad. Valt niet meer te omzeilen. Aziz mag trots zijn. Van menneke van 6, die voet aan wal zette, naar een geslaagde ondernemer van 42.
Het was een lange weg om te gaan. Eenmaal gearriveerd, kon ie uitbuikend achterom kijken en denken, ik hoef niet meer terug, de broodkruimels mogen de vogeltjes hebben.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 donderdag 7 april 2016 @ 18:11:10 #247
7889 tong80
Spleenheup
pi_161259353
windstil

vlaag
de blaag, gezwind
onbelaagd, onbewogen
wind, zucht

traag zweven, geruchtig bezworen
onbewogen gebukt
broedend op een list, ongedwongen
gevlucht

de wind
voor eeuwig mislukt

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 donderdag 7 april 2016 @ 18:32:08 #248
7889 tong80
Spleenheup
pi_161259776
De dood is oneerlijk, niet te vertrouwen. Schijnheilig, achterbaks, stiekem, brutaal, nietsontziend, roekeloos, onbarmhartig, schichtig, schielijk, mensonterend, gruwelijk, pijnlijk, misselijkmakend, totalitair, verdoemend, schrikbarend, triest, monsterlijk, lelijk, ondraaglijk, onherroepelijk, schromelijk, brandend, koud, miraculeus, smakeloos, droevig, tergend, smalend, sneu, harteloos, deerniswekkend, achterlijk, destructief, eindeloos, beestachtig, liederlijk, tergend, definitief, moedeloos, troosteloos, tiranniek, doelloos, doeltreffend, onsmakelijk, vies, sneu, strikt, pestend, afbrokkelend, stroef, puntig, straf, weerbarstig, weerloos, wanhopig, murw, breekbaar, broos, zielig, waardeloos.

Verder deugt de dood wel. Je moet hem alleen niet uitdagen.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 maandag 11 april 2016 @ 11:37:41 #249
7889 tong80
Spleenheup
pi_161346858
Wat wil je nog meer dan, op deze schitterende lentedag, genieten van de rit naar de zon? Paris-Roubaix. Mooie, traditionele topsport met topatleten, en een in cliché's sprekende Bommelsche wielerverslaggever, Maarten Ducrot. Alleen de zoet strelende viooltjes in de lente wei kunnen hier aan tippen. Met goedvinden van de eerste viool spelende grande lady van de Nederlandse televisie. De dochter van de legendarische oud-sportjournalist Ir. Ad van Emmenes. Uitgewoond, uitgesproken en uitgehold, ziet ze op deze stralende dagen toe, hoe alles in goede banen wordt geleid.

Je kunt zeggen dat violiste Emmy Verhey meer noten op haar zang heeft, dat is dan eerder Bommels chauvinisme i.p.v. sportief realisme. Ons Emmy heeft bij mijn weten niks met sport, laat staan topsport. Niks mis met een beetje borstklopperij hoor. Zo zijn de echte sport/wielerliefhebbers in Bommel trots op Joost Hoetelmans, aka Hoetel. Daar zit meer muziek in qua keiharde rock, en dan al helemaal bij Paris-Roubaix. Dat Maarten Ducrot ook in de gemeente Zaltbommel woont is minder algemeen bekend. Maarten komt niet echt warm over als commentator. Geen Jean Nelissen, die met Limburgse tongval en omfloerst taalgebruik de harten van één ieder stal.

Ik kan me nog een concert herinneren van Emmy Verhey op de markt. Je kon er over de kinderkopjes lopen destijds. Was kei leuk en kei gaaf.
Daar speelde ze terecht de eerste viool. Dan telt een tweede plaats niet. Net zoals Tom Boonen niet tevreden zal zijn met de tweede plaats van vanmiddag. Je hebt er niets aan de beste van de rest te zijn. San Marco zei ooit dat ie de beste was, op zichzelf na. Sinte Maarten Ducrot kan daar alleen maar van dromen. Niks geklaagd natuurlijk. Joop was ook een eeuwige tweede achter Eddy Merckx. Maarten mag de voetsporen van Jean en Mart betreden. De sportieve hoogmis van vanmiddag was een mooi podium om z'n taalvaardigheid te etaleren. Bommel toch weer op de grootste Bühne aanwezig.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 dinsdag 12 april 2016 @ 13:53:16 #250
7889 tong80
Spleenheup
pi_161373479
VBL is totaal verziekt....

'VBL / Modje Ajacied422.......400.000!. Ik gok op maandag!'

Gewoon een onschuldig goed bedoeld topic wordt om zeep geholpen door de ratten.

Komt er een user posten 'Doe eens lief tegen de modjes' Nadat ik één keer zelf reageer.

Komt dezelfde mod het topic sluiten onder het mom van; 'Doe eens lief tegen elkaar.'

Waar was dit topic anders voor bedoeld ? Gewoon een lief topic voor Ajacied422.

Er werd me zelfs verweten dat ik aandacht aan de OP heb besteed. En dat ik het topic voor m'n eigen ego/postcount heb geopend. De negativiteit. De absurditeit om alles wat ik doe af te kraken of af te breken, is buiten proportioneel. Ik kan niks goed doen en de modjes doen er niks tegen. Als ik ik me zelf verdedig krijg ik de Zwarte Piet. Als ik niks zeg stem ik met de kritiek in. Als ik, naar hun zin, te weinig aandacht aan de OP besteed krijg ik kritiek. Als ik extra veel aandacht besteed aan de OP, moet ik me niet aanstellen. Als ik me meld in het Voetbal Inside topic wordt er, zonder dat de modjes er iets aan doen, gepost dat ik moet oprotten.

Uit het niets word ik vaak aangevallen. God mag weten waarom. Zelf doe ik dat nooit. Ik reageer, ik ageer niet op die wijze. Ik probeer al sinds het bestaan van het VBL-Forum leuke topics te openen. Soms te veel, soms onnodig, maar altijd met de intentie er iets van te maken. Het klopt dat ik vroeger iets centraler moest posten. Dat doe ik nu ook, althans vaak. Soms is het leuker om een bericht niet centraal te posten. Als er gemeld wordt dat er een nieuwe Kuip komt vind ik dat het niet centraal moet. De Kuip is het nationale stadion. En een begrip in heel Nederland.
Niet iedereen klikt op het Feyenoord topic, dus mag het algemener.

In het nu gesloten topic waren de eerste posts positief. 'Super.''geweldig''Tof'en 'prachtig'
Maar alras kwam de eerste zeikerd weer. En als lemmingen kropen ze achter de honingscheet aan en kwamen ze uit hun holen om door middel van het likken van zijn reet aan te sluiten en stoer het topic weer te ridiculiseren. Ik wilde het eerst negeren. Ik wist immers weer wat me te wachten stond. Ik zou de teek gaan worden in de gebeten hond. En ja hoor, ze hadden hun doel weer bereikt. I.p.v dat de mod ingreep, er iets van zei om het leuk te laten houden, kreeg ik te horen dat ik anders moest reageren. In één quote het liefst. Deze mod vertelde me dus dat ik na 15 jaar FOK!en op mijn manier, anders moest gaan posten. Moest op zijn bevel me verantwoorden, anders zwaaide er iets. Ik zei gekscherend dat het Tong was i.p.v tong. Doe ik heel m'n FOK!-leven al. Meneer de moderator was schijnbaar op z'n pik getrapt. En ja hoor. Er kwam weer eens een slotje op een goed bedoeld topic.

De haviken hebben weer hun zin. Genieten nu weer gezamenlijk in hun nestje van zelfvoldaanheid, waar ze andere snode plannen uitbroeden. Broederlijk ten strijde tegen de gevaarlijk tong80, met zijn verderfelijke felicitatie-topics. Zijn semi-actuele nieuwsberichten. Zijn gruwelijk lelijke dilemma-topics. Z'n slechte one liners. Z'n overdreven gestileerde openingsposts. Z'n eeuwige gezeik, staand achter het doel. Roepend: 'Kijk eens opa, met losse handen.'

Laat hem nou niet reageren straks, als "ze" op dit bericht komen ge-aasgiert . Dan krijgt ie het links en rechts om z'n oren. Dat verdient ie niet. Hij moet later ook nog kunnen luisteren naar de aanvallen, vileine opmerkingen en lesjes in bescheidenheid.

Bij deze mijn excuses. Dat gesloten topic was totaal over de top. Een dieptepunt in het ouevre van Tong. Een diepe val voor hem, voor FOK! en de mensheid in het algemeen. Dat iemand zich zo kan verlagen tot dat niveau. Diep onder NAP. Ik had hem hoger ingeschat. De Toren en Troon die hij ooit bezat is ie al lang kwijt. Als ie die al ooit bestegen heeft. Ik betwijfel het. Zijn ego is groter dan zijn FOK!-Prestaties. Maar goed. Iedere keizer loopt wel eens in zijn nakie. Dan kan ie de kleren krijgen. Bij deze Tong. Je bent een ontbloot skelet, zonder ruggengraat. De pek en veren, kleven aan je onderhuidse botten. Dat er op jouw lichaam en geest gebotvierd wordt heb je helemaal aan jezelf te danken. Nu in je hok. En snel. Niet keffen. Er gaat zo op je gescheten worden uit het havikennest.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')