abonnement Unibet Coolblue
pi_155299293


laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.


- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://vimeo.com/101032213

[ Bericht 1% gewijzigd door THEFXR op 18-08-2015 06:56:49 ]
  maandag 17 augustus 2015 @ 18:05:27 #2
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_155299429
Dadelijk is er bij zo'n 1500 meter niemand meer om de bronzen medaille te geven :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Trouwste user 2022 dinsdag 18 augustus 2015 @ 10:16:34 #3
7889 tong80
Spleenheup
pi_155317942
Craig Reedie, voorzitter van het Wereldantidopingagentschap (WADA), heeft in een interview met CNN een opvallende uitspraak gedaan. Reedie liet noteren dat landen die regelmatig atleten voortbrengen die van doping worden beschuldigd, als straf uit grote evenementen zoals de Olympische Spelen kunnen worden geweerd. ,,De uitsluiting van een land is een zeer zware sanctie, maar we moeten ze overwegen", aldus Reedie.



De WADA-topman deed zijn uitspraak in het kader van de dopingaffaire die momenteel de atletieksport beroert. Uit gelekte informatie publiceerden onder meer de Sunday Times en enkele Duitse tv-zenders cijfers waaruit bleek dat tussen 2001 en 2012 bij 800 atleten afwijkende bloedwaarden waren vastgesteld, die zouden kunnen verwijzen naar het gebruik van verboden middelen. Op de vraag of bij herhaald dopinggebruik de uitsluiting van een land een mogelijke sanctie kan zijn, antwoordt Reedie bevestigend.

,,Ik sluit zo'n sanctie zeker niet uit", aldus Reedie. ,,Al wil ik eerst weten wat een expertcommissie van het WADA (die momenteel een onderzoek voert naar doping in atletiek) hierover te zeggen heeft. De uitsluiting van een land voor een groot sportevenement zou een zeer zware sanctie zijn. Het is nooit eerder gebeurd. Maar misschien is het noodzakelijk om een verandering teweeg te brengen. Praten over een uitsluiting als mogelijke sanctie, is zeker geen nutteloos gesprek."

In het gewichtheffen gebeurde het al eerder dat een land werd uitgesloten omdat de atleten zich al te vaak aan dopingpraktijken bezondigden. Bij drie of meer positieve tests werd een land tot een periode van twee jaar uitgesloten van alle grote competities. Vanaf negen positieve tests kon de schorsing oplopen tot vier jaar.

http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)-dopinggebruik.dhtml

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  dinsdag 18 augustus 2015 @ 13:59:44 #4
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_155323296
quote:
Dopingwet loopt weer vertraging op

Vandaag, 13:41

Het zal hoogstwaarschijnlijk nog anderhalf jaar duren voor de langverwachte Nederlandse dopingwet wordt ingevoerd. Al in 2010 werd de wet aangekondigd, maar verschillende betrokkenen achten het praktisch onmogelijk dat de wet voor 1 januari 2016 wordt goedgekeurd door het parlement. Gevolg daarvan is dat de Dopingautoriteit pas een jaar later meer armslag krijgt in de strijd tegen valsspelers.

Belemmering
"Wij zitten er wel om te springen", zegt directeur Herman Ram, die in tegenstelling tot veel Europese collega's niet kan beschikken over informatie van politie, douane en justitie. "Wij proberen het dopinggebruik te bestrijden, maar we weten van de handel niet hoe die in elkaar zit. Dat is een enorme belemmering."

Zolang de informatie-uitwisseling niet geregeld is, ontspringen veel dopinggebruikers volgens Ram de dans: “In landen waar de anti-dopingautoriteit informatie van de douane krijgt, weten ze daar een heel groot gedeelte van hun dopingzaken uit te destilleren. Het gaat in elk geval om tientallen procenten van de zaken die we op die manier zouden kunnen oplossen, terwijl we dat op dit moment niet kunnen.”

Terwijl de dopingwet niet voor 1 januari in 2017 lijkt te kunnen worden ingevoerd, houdt minister Schippers de optie van een eerdere aanvaarding open: "Het voorstel ligt nu bij verschillende adviescolleges en dan moet het nog worden behandeld in de Kamer. Mijn ervaring is dat het nog wel enige tijd in beslag kan nemen voor het door Tweede en Eerste Kamer is, maar daar kan ik verder geen invloed op uitoefenen."

Nederland is in Europa samen met Engeland in een uitzonderingspositie beland. Alle andere lidstaten van de Europese Unie hebben anti-dopingregels inmiddels verankerd in de wet.

"We krijgen heel veel wetgeving van deze minister, behalve de dopingwetgeving. Ik trek de conclusie dat de minister er gewoon geen prioriteit aan geeft", zegt CDA-kamerlid Hanke Bruins Slot, die het wachten zat is. "Ze heeft elke keer weer een ander excuus aangedragen waarom het niet ging lukken. Nu moet ze dit echt bovenop de stapel leggen, want het kan niet zo zijn dat de rest van Europa ons uitlacht om ons dopingbeleid."

Chronologie dopingwet

Mei 2010: Minister Ab Klink kondigt de dopingwet aan: "Niet alleen om dopinggebruik uit de sport te bannen, maar ook om te voorkomen dat de Nederlandse sport in een isolement geraakt.”

Oktober 2012: In antwoord op een vraag van CDA-Kamerlid Hanke Bruins Slot zegt minister Edith Schippers (Sport): "Naar verwachting zal het wetsvoorstel in de loop van 2013 naar de Kamer gezonden kunnen worden."

Juli 2014: In een Kameroverleg verklaart minister Schippers dat de dopingwet vertraging oploopt door de complexiteit van het onderwerp: "Ik verwacht het wetsvoorstel voor eind 2014 in procedure te hebben gebracht."

April 2015: Tijdens een dopingconferentie op Papendal belooft minister Schippers opnieuw dat de Nederlandse dopingwet aanstaande is: "We komen na de zomer met een Dopingwet die de privacy-aspecten voor de sporters goed regelt, maar voor de daadwerkelijke bestrijding hebben we elkaar nodig."
Vanavond zendt het televisieprogramma Nieuwsuur een reportage uit over de geloofwaardigheid van de Nederlandse aanpak van doping. De uitzending begint om 22.00 uur op NPO2.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 18 augustus 2015 @ 14:09:12 #5
14505 OProg
A Life in Music
pi_155323543
Och, je kan zo wel lekker domineren met technische sport in Sotsji. :P :P
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_155324039
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 13:59 schreef Szura het volgende:

[..]

Vanavond zendt het televisieprogramma Nieuwsuur een reportage uit over de geloofwaardigheid van de Nederlandse aanpak van doping. De uitzending begint om 22.00 uur op NPO2.
Is de NOS geloofwaardig dan?
  dinsdag 18 augustus 2015 @ 14:29:39 #7
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_155324092
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 14:27 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Is de NOS geloofwaardig dan?
Trust no one, THEFXR.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_155332462
alxterrell twitterde op dinsdag 18-08-2015 om 19:20:40 UCI announce EPO found in sample of Katusha rider Giampaolo Caruso from March 2012 #yikes reageer retweet
quote:
raykerckhoffs
Giampolo Caruso (Ita, 35 Katusha) positief gevonden op epo bij een hertest van 27 maart 2012. Na Thomas Dekker de eerste renner die 'hangt' op een retro-controle. Voorlopig door UCI geschorst.
pi_155332566
Caruso, logische naam.
  dinsdag 18 augustus 2015 @ 19:30:49 #10
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_155332582
Die stond wel in mijn top 10 most wanted.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_155332624
Geen verrassende naam. Wel dat het een test uit 2012 is, het jaar waarin hij zo ongeveer achteruit fietste.
pi_155332628
Volgens de nieuwe richtlijnen van de UCI tweede positieve test in een paar weken, dus tijdje geschorst?
pi_155332726
  dinsdag 18 augustus 2015 @ 19:46:08 #14
14505 OProg
A Life in Music
pi_155333053
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 19:32 schreef baggerbaas het volgende:
Geen verrassende naam. Wel dat het een test uit 2012 is, het jaar waarin hij zo ongeveer achteruit fietste.
Hij ging EPO gebruiken in 2012 omdat hij in een zwart gat zat omdat het zo slecht ging. En dat is de enige keer geweest. ;(

Ik vul hem vast in. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_155333087
quote:
11s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 19:46 schreef OProg het volgende:

[..]

Hij ging EPO gebruiken in 2012 omdat hij in een zwart gat zat omdat het zo slecht ging. En dat is de enige keer geweest. ;(

Ik vul hem vast in. :')
Nee, hij ontkent en zegt dat hij nooit doping zou pakken. Hij staat voor een schone sport en zal er alles aan doen om zijn naam te zuiveren.

Zoiets.
pi_155333412
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 19:32 schreef TheArt het volgende:
Volgens de nieuwe richtlijnen van de UCI tweede positieve test in een paar weken, dus tijdje geschorst?
Katusha wordt idd geschorst als de regels worden nageleefd, geen Vuelta
pi_155333435
quote:
11s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 19:46 schreef OProg het volgende:

[..]

Hij ging EPO gebruiken in 2012 omdat hij in een zwart gat zat omdat het zo slecht ging. En dat is de enige keer geweest. ;(

Ik vul hem vast in. :')
het nieuwe oude wielrennen?
pi_155333682
Ze zullen Katusha waarschijnlijk niet schorsen en het 'gewoon' zien als een 2012 test.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  Moderator dinsdag 18 augustus 2015 @ 20:08:56 #19
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_155333797
Caruso :D Voorspelbaar.

Niets geleerd van zijn eerdere schorsing blijkbaar.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator dinsdag 18 augustus 2015 @ 20:09:37 #20
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_155333807
Vanwaar de hertest? Gewoon random of moet iedereen gaan vrezen?
pi_155333826
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 20:05 schreef Steven184 het volgende:
Ze zullen Katusha waarschijnlijk niet schorsen en het 'gewoon' zien als een 2012 test.
de schorsing gaat dus ook in vanaf 2012 :')
pi_155333828
quote:
Suspension of a Team Registered with the UCI
7.12.1 If two Riders and/or other Persons within a Team registered with the UCI are
notified within a twelve-month period of an Adverse Analytical Finding for a
Prohibited Method or a Prohibited Substance that is not a Specified
Substance, or receive notice of an asserted anti-doping rule violation arising
from an Adverse Passport Finding or Atypical Passport Finding after a review
under Article 7.5 or other asserted anti-doping rule violation as per Articles
2.5, 2.6, 2.7, 2.8, 2.9 or 2.10, the Team shall be suspended from participation
in any International Event for a period determined by the President of the UCI
Disciplinary Commission or a member of the Disciplinary Commission, taking
into account all the circumstances of the case. The suspension shall not be
less than 15 days and not more than 45 days.
UCI CYCLING REGULATIONS
E0115 ANTI-DOPING RULES 31
The Decision of the UCI Disciplinary Commission is immediately enforceable
and cannot be appealed, neither by the Team nor by individual Team
members. The Team suspended may however file a request for a lifting of the
suspension before the UCI Disciplinary Commission. The suspension shall be
lifted if the Team establishes that
a) at least one anti-doping rule violation has no reasonable prospect of being
upheld, or
b) at least one Rider bears No Fault or Negligence for the anti-doping rule
violation asserted, or
c) at least one anti-doping rule violation was committed by the Rider with no
involvement of any Team member or staff and that the Team applied all
due diligence and took all measures that could reasonably be expected in
order to avoid the commission of anti-doping rule violations.
Circumstances under a)-b) shall be established on a balance of probabilities;
circumstances under c) shall be established to the comfortable satisfaction of
the UCI Disciplinary Commission.
The suspension shall automatically be lifted thereafter if a subsequent B
Sample analysis (if requested by the Rider or the UCI) does not confirm the
corresponding A Sample analysis for a relevant Adverse Analytical Finding.
The decision on the application to lift the suspension can be appealed by the
Team or UCI to CAS within a 5-day time limit and the proceedings shall be
conducted in an expedited manner.
http://www.uci.ch/mm/Docu(...).05.2015_English.pdf

Benieuwd hoe Katusha zich daar uit gaat redden.
pi_155333840
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 20:09 schreef Slobeend het volgende:
Vanwaar de hertest? Gewoon random of moet iedereen gaan vrezen?
goede vraag en uit welke batch komt dit?
pi_155333956
Al die pakhazen nog een keer gepakt, Contador kan maar beter niet beginnen aan volgend seizoen.
pi_155333966
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 20:10 schreef Ericr het volgende:

[..]

http://www.uci.ch/mm/Docu(...).05.2015_English.pdf

Benieuwd hoe Katusha zich daar uit gaat redden.
volgens mij reed hij ook al in 2012 voor Katusha, dus kunnen ze niet aanvoeren dat hij toen voor een ander team reed.
pi_155334035
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 20:14 schreef THEFXR het volgende:

[..]

volgens mij reed hij ook al in 2012 voor Katusha, dus kunnen ze niet aanvoeren dat hij toen voor een ander team reed.
Reed hij ook.

Maar wel lekker, net zoals Astana toch een kutploeg die je beter kwijt dan rijk kan zijn. Al die full retardploegen maken de sport er niet geloofwaardiger op.
pi_155334148
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 19:32 schreef TheArt het volgende:
Volgens de nieuwe richtlijnen van de UCI tweede positieve test in een paar weken, dus tijdje geschorst?
Wie was de 1e? Heb dat even gemist.
pi_155334166
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 20:19 schreef LeTourdeFrance het volgende:

[..]

Wie was de 1e? Heb dat even gemist.
Paolini in de Tour.
pi_155334182
Die was ik al weer vergeten. :)
pi_155334254
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 20:20 schreef TheArt het volgende:

[..]

Paolini in de Tour.
maar zou dat ook met deze hertesten gelden? Effectief gezien was vergrijp paar jaar geleden en niet nu
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  dinsdag 18 augustus 2015 @ 20:23:29 #31
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_155334262
Geen geld hebben voor het duurdere spul. :')
pi_155334298
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 20:23 schreef franklop het volgende:

[..]

maar zou dat ook met deze hertesten gelden? Effectief gezien was vergrijp paar jaar geleden en niet nu
Maakt niet uit, de nieuwe regel is: als van een ploeg 2 renners binnen 12 maanden op de hoogte worden gebracht van een positieve test (dus het moment dat de UCI de renner signaleert dat hij positief is getest en niet het moment dat het staal is ingeleverd) dan geldt een schorsing.
pi_155334407
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 20:23 schreef franklop het volgende:

[..]

maar zou dat ook met deze hertesten gelden? Effectief gezien was vergrijp paar jaar geleden en niet nu
Die UCI-regel heeft het alleen over dopinggevallen die binnen dat tijdsbestek van 12 maanden zijn gemeld. Oude gevallen zou dan hetzelfde voor gelden. Een geval uit 2012 welke in 2015 wordt gemeld geldt dus voor 2015/2016 (tot de periode van 12 maanden is afgesloten na het eerste geval) en in dat geval is Katusha de sjaak.
  dinsdag 18 augustus 2015 @ 20:31:32 #34
14505 OProg
A Life in Music
pi_155334518
Rodriguez moet naar eens beginnen met verklaren dan hij diep geschokt dat er dit soort dingen bij hem in de ploeg kunnen gebeuren terwijl er een streng antidopingbeleid is. Dan nog een verklaring van Katusha dat het een complot is tegen Rusland.

En de twee Italiaanse matties kunnen lekker op zuipvakantie.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_155335016
quote:
9s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 20:31 schreef OProg het volgende:
Rodriguez moet naar eens beginnen met verklaren dan hij diep geschokt dat er dit soort dingen bij hem in de ploeg kunnen gebeuren terwijl er een streng antidopingbeleid is. Dan nog een verklaring van Katusha dat het een complot is tegen Rusland.

En de twee Italiaanse matties kunnen lekker op zuipvakantie.
Als je in Italië op vakantie bent en je zoekt partydrugs, hoef je maar aan een wielrenner te vragen >:)
pi_155335335
ik snap hem al, UCI payback http://inrng.com/2013/05/katushas-cas-clash/
zomaar ineens gericht hertesten, dat is niet de UCI stijl.

DopeologyDotOrg twitterde op dinsdag 18-08-2015 om 20:54:13 Gabrovski, Landaluze, Pellizotti and now Caruso. All successfully appealed sanctions only to find themselves busted again soon afterwards. reageer retweet


[ Bericht 68% gewijzigd door THEFXR op 18-08-2015 21:00:06 ]
pi_155335646
Het zou me ook nog niet eens verbazen als het een complot(je) is van het westen tegen de russen om Poetin ff lekker te naaien.
in a crowd you lose humanity
  Redactie Sport / Supervogel dinsdag 18 augustus 2015 @ 21:07:46 #38
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_155335987
"Completely shocked" _O_
pi_155336001
quote:
Article 7.12.1 states that a team notified of two anti-doping rule violations within a 12 month period will be automatically suspended for a period ranging between 15 and 45 days. However while Katusha’s two cases have been announced within several weeks of each other, the UCI has told CyclingTips that this would not count as two positives under the regulation because Caruso’s test dates back to 2012. As a result, it means that Katusha is not facing a potential suspension.
pi_155336081
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 21:01 schreef Wombcat het volgende:
Het zou me ook nog niet eens verbazen als het een complot(je) is van het westen tegen de russen om Poetin ff lekker te naaien.
Dat heeft nog minder potentie dan een complot van een groepje brugpiepers tegen de vervelende zesdeklassers.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
pi_155336759
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 21:01 schreef Wombcat het volgende:
Het zou me ook nog niet eens verbazen als het een complot(je) is van het westen tegen de russen om Poetin ff lekker te naaien.
Mag hopen dat 'wij' het dan wel beter zouden aanpakken
pi_155337047
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 21:08 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Lijkt me nogal logisch en terecht. Anders wordt het wel erg willekeurig.

Over willekeur gesproken, de willekeur in het hertesten is redelijk gênant.
pi_155337456
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 21:30 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Lijkt me nogal logisch en terecht. Anders wordt het wel erg willekeurig.

Over willekeur gesproken, de willekeur in het hertesten is redelijk gênant.
Is het bekend van wie en welke stalen hertest worden? Of bedoel je iets anders?
pi_155337620
Hopelijk worden de stalen van Gilbert uit 2011 ook grondig hertest.
  Moderator dinsdag 18 augustus 2015 @ 21:46:07 #45
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_155337638
quote:
10s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 21:45 schreef LeTourdeFrance het volgende:
Hopelijk worden de stalen van Gilbert uit 2011 ook grondig hertest.
Doe ook maar meteen Jelle Vanendert dan.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_155337646
quote:
c) at least one anti-doping rule violation was committed by the Rider with no
involvement of any Team member or staff and that the Team applied all
due diligence and took all measures that could reasonably be expected in
order to avoid the commission of anti-doping rule violations.
Circumstances under a)-b) shall be established on a balance of probabilities;
circumstances under c) shall be established to the comfortable satisfaction of
the UCI Disciplinary Commission.
Katusha zal het dus wel redden, alles in het werk gesteld om dopingvrij te blijven als ploeg. Zijn gewoon wat lone wolves die aan de coke zitten of 3 jaar geleden een keertje EPO namen.
  Moderator dinsdag 18 augustus 2015 @ 22:21:38 #47
351614 crew  ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_155338853
Caruso werd al verdacht ten tijde van Operación Puerto, nauwelijk een verrassing dit. :')
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
  dinsdag 18 augustus 2015 @ 22:37:15 #48
138547 VASND
Happen naar het baasje
pi_155339465
Ook echt wanneer de UCI ervoor kiest het 2x naar buiten te brengen. Ik gok zomaar dat ze een flinke database positieve tests hebben liggen, gewoon, totdat ze in hun ogen openbaar zouden moeten worden.
-|||---ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ---|||-
[b]Op woensdag 28 juli 2010 23:05 schreef Dromenvangertje het volgende:[/b]
het zou mij een eer zijn om alles voor u te doen wat uw hartje begeert.
pi_155345341
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 20:16 schreef Ericr het volgende:

[..]

Reed hij ook.

Maar wel lekker, net zoals Astana toch een kutploeg die je beter kwijt dan rijk kan zijn. Al die full retardploegen maken de sport er niet geloofwaardiger op.
Dan kan je zo de beste drie (of meer) ploegen van het peloton wegstrepen.
pi_155345373
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 21:40 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Is het bekend van wie en welke stalen hertest worden? Of bedoel je iets anders?
Voor zover ik weet is dat geheel in de traditie van de UCI totaal niet bekend. Als ze dit op een gestructureerde wijze zouden doen, zouden ze veel meer mensen pakken. Onderdeel van de utopische oplossing van het doping probleem
pi_155345759
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 20:54 schreef THEFXR het volgende:
ik snap hem al, UCI payback http://inrng.com/2013/05/katushas-cas-clash/
zomaar ineens gericht hertesten, dat is niet de UCI stijl.

DopeologyDotOrg twitterde op dinsdag 18-08-2015 om 20:54:13 Gabrovski, Landaluze, Pellizotti and now Caruso. All successfully appealed sanctions only to find themselves busted again soon afterwards. reageer retweet
Dit is best wel een grappig lijstje.

Het 'we will not forgive, we will not forget' viert hoogtij bij de UCI dus. _O-

Katusha zal er toch wel in blijven verder, dat gaf die soap met Astana wel aan, de UCI heeft gewoon (grote) WT-ploegen en sponsoren nodig.
Jack does it in real time...
pi_155346733
quote:
Door de daling van het aantal controles is de geloofwaardigheid van de Nederlandse dopingbestrijding in het geding, vindt directeur Herman Ram van de Dopingautoriteit: "Als het gaat om de omvang van ons programma vind ik dat we een probleem hebben."

De Nederlandse dopingcontroles worden via sportkoepel NOC*NSF gefinancierd uit gelden van De Lotto. Omdat de opbrengsten van die kansspelorganisatie al jaren teruglopen, moet Ram steeds meer concessies doen. Het aantal controles van Nederlandse atleten daalde in de afgelopen tien jaar met een kwart.

Verdubbeling nodig

"Dat is een lastige situatie en langzamerhand eigenlijk ook niet meer te verklaren", zegt Ram, die vindt dat Nederland meer moet doen dan het ooit eerder heeft gedaan. "Wij willen toptien zijn in de wereld als het om de sport gaat. Laat ons dan ook toptien zijn als het gaat om dopingcontroles. Dan wil ik in ieder geval een verdubbeling van het budget en een verdubbeling van het aantal dopingcontroles."

Op dit moment schat Ram dat Nederland rond de vijfentwintigste plaats staat als het gaat om het aantal controles: "Roemenië, Polen, België en India staan dan bijvoorbeeld boven ons, terwijl ze het sportief minder goed doen.''

Jaloers op Denemarken

Ram kijkt met een jaloerse blik naar het budget van zijn Deense collega Michael Ask, die het aantal controles in Denemarken kan laten stijgen. Anti Doping Danmark wordt niet gefinancierd uit lottogelden, maar rechtstreeks door de overheid.

"Vorig jaar was er brede politieke consensus dat er meer geld moest komen voor dopingbestrijding", legt Ask uit. "Nu krijgen we iets minder dan drie miljoen euro per jaar. Dat wordt in de komende jaren stapsgewijs verhoogd tot ons budget in 2018 met de helft gestegen is."

33 bloedtests

De Deen verbaast zich over het lage aantal bloedcontroles in Nederland. Tegenover de enkele tientallen tests in ons land staan er minstens 300 in Denemarken.

"In Denemarken hebben we circa honderd topsporters in het testprogramma en hun bloedwaarden worden steeds gecontroleerd. Ze moeten ieder minstens drie dopingtests per jaar doen", zegt Ask. "Als je het hoogste niveau wilt halen wat betreft dopingbestrijding, dan moet je zo'n programma hebben."

In Nederland krijgt de Dopingautoriteit geen aparte financiering voor bloedtests. In 2014 kwam Herman Ram daarom niet verder dan 33 bloedcontroles, veel te weinig om een betrouwbaar beeld te krijgen van een groot aantal atleten.

"Dat is steeds moeilijker te verkopen," geeft Ram toe. "Ook aan het buitenland, omdat we eigenlijk niets kunnen leveren aan het programma waar andere landen wel aan bijdragen.
http://nos.nl/artikel/205(...)g-in-het-geding.html
pi_155347907
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 10:02 schreef Ericr het volgende:
De Nederlandse dopingcontroles worden via sportkoepel NOC*NSF gefinancierd uit gelden van De Lotto. Omdat de opbrengsten van die kansspelorganisatie al jaren teruglopen, moet Ram steeds meer concessies doen. Het aantal controles van Nederlandse atleten daalde in de afgelopen tien jaar met een kwart.
:') De opbrengsten stijgen al jaren:

2012 ¤ 2.482k
2013 ¤ 2.871k
2014 ¤ 3.168k (Olympisch jaar, maar 2010 was ook niet uitzonderlijk hoog)

quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 10:02 schreef Ericr het volgende:
In Nederland krijgt de Dopingautoriteit geen aparte financiering voor bloedtests. In 2014 kwam Herman Ram daarom niet verder dan 33 bloedcontroles, veel te weinig om een betrouwbaar beeld te krijgen van een groot aantal atleten.
Wel apart dan dat ADD het afkan met 18 miljoen DKK (zo'n 2,4 miljoen euro), een heel stuk minder dus dan de NDA. :')
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
pi_155347970
Ram verklaarde een maand geleden toch nog dat bij atletiek (?) meer controles niet nodig waren omdat er zelden positief getest werd?
pi_155347995
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 13:59 schreef Szura het volgende:

[..]

Vanavond zendt het televisieprogramma Nieuwsuur een reportage uit over de geloofwaardigheid van de Nederlandse aanpak van doping. De uitzending begint om 22.00 uur op NPO2.
Iemand gekeken?
pi_155348672
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 11:13 schreef nostra het volgende:

[..]

:') De opbrengsten stijgen al jaren:

2012 ¤ 2.482k
2013 ¤ 2.871k
2014 ¤ 3.168k (Olympisch jaar, maar 2010 was ook niet uitzonderlijk hoog)

Dan reken je met hun totaal aan baten maar juist de inkomsten van de Lotto zijn cruciaal voor de controles (uit hun jaarverslag):

quote:
Op basis van in een ver verleden gemaakte afspraken worden de door de Dopingautoriteit uitgevoerde urinecontroles niet gefinancierd uit VWS-subsidies, maar uit de Lotto-gelden.
Groot gedeelte van hun baten gaat naar projectkosten en niet naar controles. De rest van hun baten komen vooral van ministerie VWS maar kunnen dus niet gebruikt worden voor het gros van de controles. Alleen bloedcontroles komen uit de VWS-pot.

Lotto-omzet neemt overigens wel iets toe de laatste 2 jaar, de afdracht aan NOC-NSF stabiliseert daarmee. Maar NOC-NSF dubt dan weer om de afdracht aan de NDA te staken. De afdracht ligt rond de 8 ton, daarmee kan je niet afdoende controleren. Kleinere bonden ontsprongen nu al grotendeels de dans en binnen de grote bonden neemt het aantal controles alleen maar af.
pi_155349185
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 20:28 schreef Ericr het volgende:

[..]

Die UCI-regel heeft het alleen over dopinggevallen die binnen dat tijdsbestek van 12 maanden zijn gemeld. Oude gevallen zou dan hetzelfde voor gelden. Een geval uit 2012 welke in 2015 wordt gemeld geldt dus voor 2015/2016 (tot de periode van 12 maanden is afgesloten na het eerste geval) en in dat geval is Katusha de sjaak.
en toch worden ze niet geschorst omdat het een staal uit 2012 was.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_155350065
Klinkt wel goed. De dopingbestrijding wordt gefinancierd uit de opbrengsten van de Lotto.
Hm. Sponsoren die niet ook een wielerploeg?
in a crowd you lose humanity
pi_155350144
Caruso is dus in 2003 al een keer gepakt op Nandrolon en werd ook genoemd in Operacion Puerto.

http://www.adelaidenow.co(...)frea83-1226495035747
pi_155350537
quote:
1s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 12:13 schreef franklop het volgende:

[..]

en toch worden ze niet geschorst omdat het een staal uit 2012 was.
Las het op Cyclingnews inderdaad:

quote:
“This is based on the non-retroactivity of law principle, which is enshrined in the World Anti-Doping Code (25.2). According to the Code an Anti-doping Rule Violation (ADRV) which occurred prior to 01.01.2015 shall be governed by the substantive Anti-Doping Rule (ADR) in effect at the time the alleged ADRV occurred. The 2012 ADR did not of course provide for the Team Suspension,” the UCI said in a statement to Cyclingnews.
http://www.cyclingnews.co(...)ter-caruso-positive/

Komen ze dan goed mee weg vlak voor de Vuelta. MPCC komt evenmin in actie omdat het een staal betreft die is afgenomen voordat Katusha toe trad tot de MPCC.
  woensdag 19 augustus 2015 @ 13:52:17 #61
14505 OProg
A Life in Music
pi_155351638
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 13:08 schreef Ericr het volgende:
Komen ze dan goed mee weg vlak voor de Vuelta. MPCC komt evenmin in actie omdat het een staal betreft die is afgenomen voordat Katusha toe trad tot de MPCC.
:')

Tsjah, als ze ze wel schorsen stappen ze eruit en langzamerhand hou je weinig ploegen over in de MPCC. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_155353994
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 12:48 schreef Wombcat het volgende:
Klinkt wel goed. De dopingbestrijding wordt gefinancierd uit de opbrengsten van de Lotto.
Hm. Sponsoren die niet ook een wielerploeg?
:D :D
pi_155354002
quote:
1s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 11:18 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Iemand gekeken?
ik niet
pi_155354513
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 15:15 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik niet
Had ik ook niet verwacht. Dat is alsof een volwassene serieus een paar afleveringen van de Teletubbies gaat kijken. Op een gegeven moment ben je een bepaalt niveau ontgroeit (of in mijn geval is een bepaald niveau nog niet bereikt)
pi_155354534
supps waardoor je positief test:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 21% gewijzigd door Nattekat op 19-08-2015 19:30:59 (Iets te lange plaatjes) ]
pi_155355903
Kon dat niet achter een spoiler? Zijn wat lange plaatjes om doorheen te scrollen.
pi_155356644
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 16:23 schreef Ericr het volgende:
Kon dat niet achter een spoiler? Zijn wat lange plaatjes om doorheen te scrollen.
Inderdaad zeg :')
pi_155357467
-dat doen we dus niet-

[ Bericht 97% gewijzigd door Nattekat op 19-08-2015 19:30:14 ]
  Moderator / Redactie Sport / Weblog woensdag 19 augustus 2015 @ 17:38:59 #70
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_155357789
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 22:21 schreef ijs_beer het volgende:
Caruso werd al verdacht ten tijde van Operación Puerto, nauwelijk een verrassing dit. :')
ONCE, ASTANA brandschone ploegen ook
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_155357992
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 11:50 schreef Ericr het volgende:

[..]

Dan reken je met hun totaal aan baten maar juist de inkomsten van de Lotto zijn cruciaal voor de controles (uit hun jaarverslag):

[..]

Groot gedeelte van hun baten gaat naar projectkosten en niet naar controles. De rest van hun baten komen vooral van ministerie VWS maar kunnen dus niet gebruikt worden voor het gros van de controles. Alleen bloedcontroles komen uit de VWS-pot.
Wordt het dan niet eens tijd om danwel die afspraken te heronderhandelen, danwel tot herallocatie van de beschikbare middelen over te gaan?

Ik begrijp best dat de rol van een NDA breder is dan alleen maar controles uitvoeren, maar om nou meer dan tweederde van je budget aan te wenden voor stuurgroepen, overleggen met andere anti-dopingorganisaties, voorlichting geven en projecten als 'op eigen kracht' lijkt me ook wat teveel van het goede. Temeer omdat het nogal aan diezelfde autoriteit ontbreekt op het wetenschappelijk vlak bij die NDA.

En als je dan ook nog eens alle kleine sporten 'moet' faciliteren, zoals curling, dansen en drenkelingenredden, dan is het niet vreemd dat de pot leeg is. De aanpak van het ADD - focus op de 100 grootste sporters - lijkt mij dan een stuk pragmatischer. Met ook een aantal nadelen, maar wel efficiencyvoordeel.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
  Moderator / Redactie Sport / Weblog woensdag 19 augustus 2015 @ 17:47:54 #72
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_155357999
Oleg weet het:

olegtinkov twitterde op dinsdag 18-08-2015 om 21:35:50 Giampaolo Caruso returns positive EPO test | http://t.co/3k9avV6L61 http://t.co/uDJ5A2eZrzI must be honest , Italians and Russians are mess reageer retweet
olegtinkov twitterde op dinsdag 18-08-2015 om 21:37:56 Someone can tell me what 90% of the last doping cases are between Italians and Russians?They are greedy, stupid or altogether? reageer retweet
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_155360485
Oleg _O_
pi_155360588
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 17:47 schreef rubbereend het volgende:
Oleg weet het:

olegtinkov twitterde op dinsdag 18-08-2015 om 21:35:50 Giampaolo Caruso returns positive EPO test | http://t.co/3k9avV6L61 http://t.co/uDJ5A2eZrzI must be honest , Italians and Russians are mess reageer retweet
olegtinkov twitterde op dinsdag 18-08-2015 om 21:37:56 Someone can tell me what 90% of the last doping cases are between Italians and Russians?They are greedy, stupid or altogether? reageer retweet
En zelf vier Italianen en vier Russen onder contract hebben, waaronder Ivan Basso. Wat een held.
  woensdag 19 augustus 2015 @ 20:22:12 #75
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_155361690
Wat een fantastische trol is Oleg toch _O_
  woensdag 19 augustus 2015 @ 20:23:05 #76
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_155361707
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 12:48 schreef Wombcat het volgende:
Klinkt wel goed. De dopingbestrijding wordt gefinancierd uit de opbrengsten van de Lotto.
Hm. Sponsoren die niet ook een wielerploeg?
Inderdaad :D

Iets met slagers die hun eigen vlees keuren. :')
  Moderator / Redactie Sport / Weblog woensdag 19 augustus 2015 @ 20:26:56 #77
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_155361819
NDA werd natuurlijk allang betaald uit de Lotto. Net zoals de Lotto allang de Nederlandse sport betaalt. Dus de Nederlandse sport is in die zin dus ook automatisch verdacht?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_155361863
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 20:26 schreef rubbereend het volgende:
NDA werd natuurlijk allang betaald uit de Lotto. Net zoals de Lotto allang de Nederlandse sport betaalt. Dus de Nederlandse sport is in die zin dus ook automatisch verdacht?
Nederlanders gebruiken geen doping
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  woensdag 19 augustus 2015 @ 20:36:09 #79
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_155362131
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 20:26 schreef rubbereend het volgende:
NDA werd natuurlijk allang betaald uit de Lotto. Net zoals de Lotto allang de Nederlandse sport betaalt. Dus de Nederlandse sport is in die zin dus ook automatisch verdacht?
Het is zeker dubieus dat Lotto de dopingcontroles van Sven Kramer en Robert Gesink betaalt.
pi_155362403
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 20:36 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Het is zeker dubieus dat Lotto de dopingcontroles van Sven Kramer en Robert Gesink betaalt.
En als het rechtstreeks de overheid is ook want Rutte en Koning Pils gaan hun tripje naar de winterspelen toch niet verkwanselen?
  woensdag 19 augustus 2015 @ 20:52:13 #81
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_155362633
quote:
10s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 20:44 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

En als het rechtstreeks de overheid is ook want Rutte en Koning Pils gaan hun tripje naar de winterspelen toch niet verkwanselen?
Daar heb je wel een punt; toch denk ik dat de overheid iets onafhankelijker is. Een positief plasje van een Lotto-topper schaadt het bedrijfsbelang direct. Voor de overheid geldt dit minder.
pi_155362761
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 20:52 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Daar heb je wel een punt; toch denk ik dat de overheid iets onafhankelijker is. Een positief plasje van een Lotto-topper schaadt het bedrijfsbelang direct. Voor de overheid geldt dit minder.
Klopt, al is de Lotto toch ook semi-overheid dus dat scheelt misschien ook.
Ach laten we Herman Ram maar op z'n blauwe ogen geloven dat hij integer is.
  donderdag 20 augustus 2015 @ 11:45:24 #83
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_155376011
Wat moeten we hier van denken?

quote:
Jan Mathieu moet na elf jaar weg bij Lotto-ploeg

do 20/08/2015 - 11:01

Lotto-Soudal heeft zijn medische staf voor volgend seizoen door elkaar geschud. Jan Mathieu en zijn echtgenote Els Lemmens zijn daar het slachtoffer van.

Jan Mathieu was de voorbije jaren het gezicht van de medische staf bij Lotto-Soudal. Maar het team heeft beslist om het aflopende contract met de dokter en zijn echtgenote Els Lemmens, ook arts bij de ploeg, niet te verlengen.

Mathieu en Lemmens zijn niet te spreken over de gang van zaken, maar willen (nog) niet spreken in de media. De twee dokters zullen dit jaar ook niet meer in actie komen voor de ploeg. Zo komt er een einde aan een periode van elf jaar van Mathieu bij Lotto.

Sporza
Wat info uit het verleden:
http://nos.nl/artikel/485380-gilbert-reed-op-cortisonen.html
http://nieuws.vtm.be/spor(...)niks-verkeerd-gedaan
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_155376559
quote:
1s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 17:47 schreef nostra het volgende:

[..]

Wordt het dan niet eens tijd om danwel die afspraken te heronderhandelen, danwel tot herallocatie van de beschikbare middelen over te gaan?

Ik begrijp best dat de rol van een NDA breder is dan alleen maar controles uitvoeren, maar om nou meer dan tweederde van je budget aan te wenden voor stuurgroepen, overleggen met andere anti-dopingorganisaties, voorlichting geven en projecten als 'op eigen kracht' lijkt me ook wat teveel van het goede. Temeer omdat het nogal aan diezelfde autoriteit ontbreekt op het wetenschappelijk vlak bij die NDA.

En als je dan ook nog eens alle kleine sporten 'moet' faciliteren, zoals curling, dansen en drenkelingenredden, dan is het niet vreemd dat de pot leeg is. De aanpak van het ADD - focus op de 100 grootste sporters - lijkt mij dan een stuk pragmatischer. Met ook een aantal nadelen, maar wel efficiencyvoordeel.
Misschien dat Ram zijn hobby projectjes belangrijker vindt. Bullshit sites als Eigenkracht ondermijnen eerder zijn streven om dopingvrij te sporten dan dat het bijdraagt aan een schonere sport. Staat nu ook weer een figuur op die zeker niet clean is en in het verleden regelmatig sporters op die site die verre van een clean fysiek hebben. Nok lekker met dat soort dure sites en onderhandel inderdaad opnieuw met VWS en NOC-NSF over welke gelden gebruikt kunnen worden voor controles.

Bij de NDA is hoofdzaak en bijzaak door elkaar gehusseld. Als je hun projectkosten bekijkt lijkt het er op dat ze van gekkigheid niet weten wat ze met hun geld moeten doen terwijl ze dan wel steen en been klagen dat ze te weinig geld voor controles.
pi_155376956
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 20 augustus 2015 @ 12:31:13 #86
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_155377011
quote:
Als Bulut ook nog geschrapt wordt krijgt Salazar er toch weer mooi een olympische medaille bij.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_155377052
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 12:09 schreef Ericr het volgende:

[..]

Misschien dat Ram zijn hobby projectjes belangrijker vindt. Bullshit sites als Eigenkracht ondermijnen eerder zijn streven om dopingvrij te sporten dan dat het bijdraagt aan een schonere sport. Staat nu ook weer een figuur op die zeker niet clean is en in het verleden regelmatig sporters op die site die verre van een clean fysiek hebben. Nok lekker met dat soort dure sites en onderhandel inderdaad opnieuw met VWS en NOC-NSF over welke gelden gebruikt kunnen worden voor controles.

Bij de NDA is hoofdzaak en bijzaak door elkaar gehusseld. Als je hun projectkosten bekijkt lijkt het er op dat ze van gekkigheid niet weten wat ze met hun geld moeten doen terwijl ze dan wel steen en been klagen dat ze te weinig geld voor controles.
Idd, gewoon core business en de bijzaken weg dat moet dan maar iemand anders doen, als die Denen het met zo weinig geld kunnen, moet dat hier ook lukken.
pi_155377443
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 12:33 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Idd, gewoon core business en de bijzaken weg dat moet dan maar iemand anders doen, als die Denen het met zo weinig geld kunnen, moet dat hier ook lukken.
De Denen doen het feitelijk met meer, bij de NDA sijpelt 70% weg naar projectkosten. Probleem is dat geld van VWS niet gebruikt kan worden voor controles op basis van oude afspraken. Alleen bloedcontroles komen uit de pot van VWS. Misschien dat NDA dan inderdaad maar moet schrappen in projectkosten en bloedcontroles opvoeren.

Nederland heeft een bedenkelijke reputatie inmiddels als het aankomt op controles. Leuk dat sommige sporten inmiddels een opleving kennen (bijvoorbeeld atletiek) maar een Ram en co moeten dan ook wel aanvoelen dat binnen een net zo goed door doping geteisterde sport dat niet alleen ligt aan wat 'groenten en voeding'.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 20 augustus 2015 @ 15:33:23 #89
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_155381332
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 12:46 schreef Ericr het volgende:

[..]

De Denen doen het feitelijk met meer, bij de NDA sijpelt 70% weg naar projectkosten. Probleem is dat geld van VWS niet gebruikt kan worden voor controles op basis van oude afspraken. Alleen bloedcontroles komen uit de pot van VWS. Misschien dat NDA dan inderdaad maar moet schrappen in projectkosten en bloedcontroles opvoeren.

Nederland heeft een bedenkelijke reputatie inmiddels als het aankomt op controles. Leuk dat sommige sporten inmiddels een opleving kennen (bijvoorbeeld atletiek) maar een Ram en co moeten dan ook wel aanvoelen dat binnen een net zo goed door doping geteisterde sport dat niet alleen ligt aan wat 'groenten en voeding'.
inderdaad, meer bloedcontroles zodat er ook fatsoenlijke bloedpaspoorten ontstaan en niet een paar controles over het jaar waardoor je nog niks weet.
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_155397187
Why It’s So Hard to Catch Cheaters in Track and Field?

http://www.propublica.org(...)m_content=1440075188
  vrijdag 21 augustus 2015 @ 02:05:47 #91
138547 VASND
Happen naar het baasje
pi_155398389
Allemaal leuk en aardig die budgetten. Als er met een positieve test niet veel gedaan wordt dan is dat uiteindelijk allemaal een wassen neus natuurlijk.
-|||---ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ---|||-
[b]Op woensdag 28 juli 2010 23:05 schreef Dromenvangertje het volgende:[/b]
het zou mij een eer zijn om alles voor u te doen wat uw hartje begeert.
pi_155412687
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 12:09 schreef Ericr het volgende:

[..]

Misschien dat Ram zijn hobby projectjes belangrijker vindt. Bullshit sites als Eigenkracht ondermijnen eerder zijn streven om dopingvrij te sporten dan dat het bijdraagt aan een schonere sport. Staat nu ook weer een figuur op die zeker niet clean is en in het verleden regelmatig sporters op die site die verre van een clean fysiek hebben. Nok lekker met dat soort dure sites en onderhandel inderdaad opnieuw met VWS en NOC-NSF over welke gelden gebruikt kunnen worden voor controles.

Bij de NDA is hoofdzaak en bijzaak door elkaar gehusseld. Als je hun projectkosten bekijkt lijkt het er op dat ze van gekkigheid niet weten wat ze met hun geld moeten doen terwijl ze dan wel steen en been klagen dat ze te weinig geld voor controles.
Hobby projectjes zijn natuurlijk leuker dan pis- en bloedtappen.
pi_155412777
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 12:28 schreef THEFXR het volgende:

TourDeJose twitterde op donderdag 20-08-2015 om 20:40:17 Great to see other sports federations still see cycling as THE doping sport. NOT http://t.co/ak0zBWCxB4 Diack: “Athletics is not cycling” reageer retweet
Diack :') :') :')
  zaterdag 22 augustus 2015 @ 11:27:50 #94
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_155432443
In de Volkskrant staat een heel zwamverhaal met coaches over wat Schippers zgn. zo goed maakt. 'Differentieel leren', toevalligerwijs een dekmantel ontwikkeld in Duitsland.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_155432685
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 12:09 schreef Ericr het volgende:

[..]

Misschien dat Ram zijn hobby projectjes belangrijker vindt. Bullshit sites als Eigenkracht ondermijnen eerder zijn streven om dopingvrij te sporten dan dat het bijdraagt aan een schonere sport. Staat nu ook weer een figuur op die zeker niet clean is en in het verleden regelmatig sporters op die site die verre van een clean fysiek hebben. Nok lekker met dat soort dure sites en onderhandel inderdaad opnieuw met VWS en NOC-NSF over welke gelden gebruikt kunnen worden voor controles.

Bij de NDA is hoofdzaak en bijzaak door elkaar gehusseld. Als je hun projectkosten bekijkt lijkt het er op dat ze van gekkigheid niet weten wat ze met hun geld moeten doen terwijl ze dan wel steen en been klagen dat ze te weinig geld voor controles.
Herman Ram is gewoon extreem media geil. Dat is verreweg prioriteit #1.

Maar iig mooi dat hij -eindelijk- eens zegt dat het testen in Nederland nergens op slaat en dat ze te weinig geld aan testen besteden.
pi_155433299
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 augustus 2015 11:27 schreef Klopkoek het volgende:
In de Volkskrant staat een heel zwamverhaal met coaches over wat Schippers zgn. zo goed maakt. 'Differentieel leren', toevalligerwijs een dekmantel ontwikkeld in Duitsland.
zag gisteren op eurosport een preview met green over de 100m sprint, zijn pure roidmonsters waar schippers moet tegen lopen.
pi_155434434
In NRC wordt aangestipt dat Schippers op diverse plekken striae heeft ontwikkeld als gevolg van de snelle spiergroei (staat ook een foto bij, en inderdaad, ze zijn goed te zien). Dit wordt geweten aan de intensieve trainingen met zware gewichten. :P
pi_155434724
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 augustus 2015 13:19 schreef Kowloon het volgende:
In NRC wordt aangestipt dat Schippers op diverse plekken striae heeft ontwikkeld als gevolg van de snelle spiergroei (staat ook een foto bij, en inderdaad, ze zijn goed te zien). Dit wordt geweten aan de intensieve trainingen met zware gewichten. :P
bij een man krijg je dat alleen met steroiden, als natty groeien je spieren niet zo snel.
Vrouwen kunnen geen spiermassa aanzetten vanwege te weinig testosteron in hun lichaam.
  zaterdag 22 augustus 2015 @ 13:39:00 #99
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_155434802
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 augustus 2015 13:35 schreef THEFXR het volgende:

[..]

bij een man krijg je dat alleen met steroiden, als natty groeien je spieren niet zo snel.
Vrouwen kunnen geen spiermassa aanzetten vanwege te weinig testosteron in hun lichaam.
Bron?
pi_155434815
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 augustus 2015 13:39 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Bron?
ik
  zaterdag 22 augustus 2015 @ 14:06:33 #101
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_155435433
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 augustus 2015 13:19 schreef Kowloon het volgende:
In NRC wordt aangestipt dat Schippers op diverse plekken striae heeft ontwikkeld als gevolg van de snelle spiergroei (staat ook een foto bij, en inderdaad, ze zijn goed te zien). Dit wordt geweten aan de intensieve trainingen met zware gewichten. :P
Toen ik dat las, moest ik ook denken aan dit topic :D
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  zaterdag 22 augustus 2015 @ 15:22:39 #102
138547 VASND
Happen naar het baasje
pi_155437226
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 augustus 2015 13:35 schreef THEFXR het volgende:

Vrouwen kunnen geen spiermassa aanzetten vanwege te weinig testosteron in hun lichaam.
:').
-|||---ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ---|||-
[b]Op woensdag 28 juli 2010 23:05 schreef Dromenvangertje het volgende:[/b]
het zou mij een eer zijn om alles voor u te doen wat uw hartje begeert.
pi_155437722
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 augustus 2015 13:19 schreef Kowloon het volgende:
In NRC wordt aangestipt dat Schippers op diverse plekken striae heeft ontwikkeld als gevolg van de snelle spiergroei (staat ook een foto bij, en inderdaad, ze zijn goed te zien). Dit wordt geweten aan de intensieve trainingen met zware gewichten. :P
was het deze foto?

  zaterdag 22 augustus 2015 @ 16:05:16 #104
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_155438151
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 augustus 2015 15:44 schreef THEFXR het volgende:

[..]

was het deze foto?

[ afbeelding ]
Yes
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_155440954
Josephine Onyia positief
pi_155441250
quote:
2s.gif Op zaterdag 22 augustus 2015 14:06 schreef Falco het volgende:

[..]

Toen ik dat las, moest ik ook denken aan dit topic :D
Kop boven een artikel over doping in de atletiek: "Doping? Niets aan de hand hier. Doorlopen!"

Die man lurkt hier sowieso mee.
pi_155441977
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 augustus 2015 18:16 schreef THEFXR het volgende:
Josephine Onyia positief
Derde keer al, maar gelukkig is atletiek verder wel een cleane sport.
  Redactie Sport / Supervogel zaterdag 22 augustus 2015 @ 19:00:28 #108
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_155442021
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 augustus 2015 18:58 schreef Ericr het volgende:

[..]

Derde keer al, maar gelukkig is atletiek verder wel een cleane sport.
Vierde.

Levenslange schorsing of komt ze ermee weg met 90 daagjes oid?
pi_155442045
quote:
9s.gif Op zaterdag 22 augustus 2015 19:00 schreef Pino112 het volgende:

[..]

Vierde.

Levenslange schorsing of komt ze ermee weg met 90 daagjes oid?
nl media werkt niet in het weekend :D
pi_155442121
quote:
9s.gif Op zaterdag 22 augustus 2015 19:00 schreef Pino112 het volgende:

[..]

Vierde.

Levenslange schorsing of komt ze ermee weg met 90 daagjes oid?
Oh ja, schorsing voor twee gevallen die behandeld werd als 1 geval :') Wel een toppertje, de Ricco van de atletiek.
pi_155442948
Heeft Ellen van Langen trouwens ook nog gereageerd in de afgelopen dagen? Of is die 'toevallig' niet bereikbaar vanwege vakantie? :')
pi_155455295
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 augustus 2015 19:04 schreef Ericr het volgende:

[..]

Oh ja, schorsing voor twee gevallen die behandeld werd als 1 geval :')
Wat was of is daar raar aan dan? 11 dagen maar
  zondag 23 augustus 2015 @ 13:46:54 #113
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_155462641
Al die bultjes op haar hoofd en hals :'). Die Schippers zit echt aan de mannelijke hormonen :D.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  zondag 23 augustus 2015 @ 15:50:58 #114
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_155466260
quote:
2s.gif Op zondag 23 augustus 2015 13:46 schreef Falco het volgende:
Al die bultjes op haar hoofd en hals :'). Die Schippers zit echt aan de mannelijke hormonen :D.
ik drukt op een yt filmpje in het atletiek topic van haar, ineens full screen acne in beeld, dat worden nachtmerries
pi_155499819
10.81 met striae en acne.
  maandag 24 augustus 2015 @ 16:35:43 #116
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_155500445
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 augustus 2015 13:35 schreef THEFXR het volgende:

[..]

bij een man krijg je dat alleen met steroiden, als natty groeien je spieren niet zo snel.
Vrouwen kunnen geen spiermassa aanzetten vanwege te weinig testosteron in hun lichaam.
Striae krijg je als man echt niet alleen met een spuitje hoor. Bij vrouwen is het vaak een teken van te snel afgevallen in korte periode
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_155500549
quote:
1s.gif Op maandag 24 augustus 2015 16:35 schreef fathank het volgende:

[..]

Striae krijg je als man echt niet alleen met een spuitje hoor. Bij vrouwen is het vaak een teken van te snel afgevallen in korte periode
ja, als ze zwanger zijn geweest ofzo. en hoe krijgt een man striae dan?
  maandag 24 augustus 2015 @ 16:41:22 #118
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_155500650
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 16:38 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ja, als ze zwanger zijn geweest ofzo. en hoe krijgt een man striae dan?
Hard trainen. Zonder spuitje.

En vrouwen krijgen het echt niet alleen met een zwangerschap. Ik heb echt niet alleen maar moeders geneukt de afgelopen jaren :')
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_155500685
quote:
1s.gif Op maandag 24 augustus 2015 16:41 schreef fathank het volgende:

[..]

Hard trainen. Zonder spuitje.

zet dat maar uit je hoofd, de groei is nooit zo groot dat je natty striae krijgt.
  maandag 24 augustus 2015 @ 16:47:11 #120
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_155500856
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 16:42 schreef THEFXR het volgende:

[..]

zet dat maar uit je hoofd, de groei is nooit zo groot dat je natty striae krijgt.
Dan moet ik mezelf toch eens gaan filmen snachts ben wel benieuwd hoe de roid-fee eruit ziet :')
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_155500931
heb al striae sinds mn pubertijd x)
  maandag 24 augustus 2015 @ 16:50:11 #122
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_155500963
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 16:49 schreef Abdus18 het volgende:
heb al striae sinds mn pubertijd x)
Zo jong al aan de saus?
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_155500979
quote:
1s.gif Op maandag 24 augustus 2015 16:50 schreef fathank het volgende:

[..]

Zo jong al aan de saus?
wilde nog een snellere groeispurt :p
pi_155502178
zwanger,snel afvallen, puberteit, allemaal zaken die niks te maken hebben met de situatie van schippers. Gewoon met striae en acne op weg naar goud, volgend jaar(als blanke)
pi_155502244
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 16:42 schreef THEFXR het volgende:

[..]

zet dat maar uit je hoofd, de groei is nooit zo groot dat je natty striae krijgt.
Zat striae gekregen in een jaar liften :')
Zeker op het begin kan, met de juiste training, de groei (te) hard gaan.

Maar ik neem aan dat Schippers dat stadium al lang voorbij is.
pi_155502355
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 17:26 schreef Dasjonny het volgende:

[..]

Zat striae gekregen in een jaar liften :')
Zeker op het begin kan, met de juiste training, de groei (te) hard gaan.

Maar ik neem aan dat Schippers dat stadium al lang voorbij is.
tuurlijk jonge, ineens komen alle striae strijders uit het houtwerk, hahahhahahaa
  maandag 24 augustus 2015 @ 17:32:00 #127
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_155502428
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 17:25 schreef THEFXR het volgende:
zwanger,snel afvallen, puberteit, allemaal zaken die niks te maken hebben met de situatie van schippers. Gewoon met striae en acne op weg naar goud, volgend jaar(als blanke)
Verkondig dan geen onzin dat je als man geen striae kan ontwikkelen zonder aan de saus te gaan.

Je probeert je hier als de dopingguru te profileren maar volgens mij komt het meer uit je onderbuik dan uit je verstand want je verkondigt hier gewoon grootse onzin.

Misschien zou je zelf eens wat meer moeten gaan trainen.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_155503608
quote:
1s.gif Op maandag 24 augustus 2015 17:32 schreef fathank het volgende:

[..]

Verkondig dan geen onzin dat je als man geen striae kan ontwikkelen zonder aan de saus te gaan.

Je probeert je hier als de dopingguru te profileren maar volgens mij komt het meer uit je onderbuik dan uit je verstand want je verkondigt hier gewoon grootse onzin.

Misschien zou je zelf eens wat meer moeten gaan trainen.
Zijn onderbuikspieren zijn anders al aardig ontwikkeld ;)
pi_155504417
quote:
1s.gif Op maandag 24 augustus 2015 17:32 schreef fathank het volgende:

[..]

Verkondig dan geen onzin dat je als man geen striae kan ontwikkelen zonder aan de saus te gaan.

Je probeert je hier als de dopingguru te profileren maar volgens mij komt het meer uit je onderbuik dan uit je verstand want je verkondigt hier gewoon grootse onzin.

Misschien zou je zelf eens wat meer moeten gaan trainen.
aah, de beroemde persoonlijke aanval, omdat sommige users het weer op zichzelf moeten betrekken. Ik neem aan de je inmiddels slank bent van al dat trainen?
  Moderator maandag 24 augustus 2015 @ 18:32:11 #130
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_155504475
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 16:42 schreef THEFXR het volgende:

[..]

zet dat maar uit je hoofd, de groei is nooit zo groot dat je natty striae krijgt.
Haha wtf dude, hoe kom je hier nu weer bij? _O-
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_155504570
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 18:32 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Haha wtf dude, hoe kom je hier nu weer bij? _O-
quote:
Striae zijn strepen die op de huid van het lichaam kunnen ontstaan wanneer de huid een snelle groei kent. Het bekendste voorbeeld is dat van striae op de buik van een vrouw tijdens een zwangerschap. Ze kunnen echter ook ontstaan op borsten of dijen als deze sneller groeien dan de huid kan bijhouden. Een andere groep waarbij het verschijnsel ook vaak voorkomt, is bodybuilders: door de snelle groei van het spierweefsel wordt het vel uitgerekt, waardoor striae kunnen verschijnen
van wiki
  Moderator maandag 24 augustus 2015 @ 18:38:43 #132
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_155504690
Dus het kan wel gewoon.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_155504739
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 18:35 schreef THEFXR het volgende:

[..]

[..]

van wiki
Je toont hiermee toch gewoon aan dat je onzin aan het praten was?
pi_155504808
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 18:38 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Dus het kan wel gewoon.
waardoor dan? door de snelle groei en daar is de oorzaak van?
pi_155504836
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 18:41 schreef TheArt het volgende:

[..]

Je toont hiermee toch gewoon aan dat je onzin aan het praten was?
nee joh, dat maak jij ervan.

ik vraag mij weleens af of de NDA hier mee leest en dat wat extra testjes eruit gooit, oh nee, daar hebben ze geen geld voor.
  Moderator maandag 24 augustus 2015 @ 18:46:45 #136
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_155504874
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 18:44 schreef THEFXR het volgende:

[..]

waardoor dan? door de snelle groei en daar is de oorzaak van?
Snelle groei wordt niet altijd veroorzaakt door doping. Je kan ze ook krijgen als je een groeispurt hebt.

Bij Dafne Schippers is het raar, maar in andere gevallen is het wel gewoon mogelijk.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_155504950
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 18:46 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Snelle groei wordt niet altijd veroorzaakt door doping. Je kan ze ook krijgen als je een groeispurt hebt.

Bij Dafne Schippers is het raar, maar in andere gevallen is het wel gewoon mogelijk.
alleen een groeisport gebeurt in je tienerjaren, dan ben je nog geen man. had het duidelijk over volwassenen
  Moderator maandag 24 augustus 2015 @ 18:52:34 #138
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_155505068
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 18:48 schreef THEFXR het volgende:

[..]

alleen een groeisport gebeurt in je tienerjaren, dan ben je nog geen man. had het duidelijk over volwassenen
Waar jij het over hebt is vaker niet duidelijk dan wel.

Maar goed, blijf maar vooral bij je standpunt. Iedereen met striae aan de doping. _O_
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_155505114
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 18:52 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Waar jij het over hebt is vaker niet duidelijk dan wel.

Maar goed, blijf maar vooral bij je standpunt. Iedereen met striae aan de doping. _O_
er zijn een paar uitzonderingen die genoemd zijn, als die niet van toepassing zijn, is mijn stelling toepasbaar.
pi_155506693
Volgens mij heeft de top 24 op de 100 meter gebruikt.
U MAD?
  maandag 24 augustus 2015 @ 19:36:04 #141
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_155506714
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 18:54 schreef THEFXR het volgende:

[..]

er zijn een paar uitzonderingen die genoemd zijn, als die niet van toepassing zijn, is mijn stelling toepasbaar.
_O-
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_155518385
Mark Bell is an elite powerlifter and owner of Team Super Training Gym in Sacramento, CA. Chris Bell is a writer, director, and filmmaker known for the documentary "Bigger, Stronger, Faster" and his new documentary called "Prescription Thugs" premieres in the fall.

  dinsdag 25 augustus 2015 @ 08:39:04 #143
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_155519793
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 18:29 schreef THEFXR het volgende:

[..]

aah, de beroemde persoonlijke aanval, omdat sommige users het weer op zichzelf moeten betrekken. Ik neem aan de je inmiddels slank bent van al dat trainen?
De persoonlijke aanval is slechts op je gebrek aan kennis van het menselijk lichaam. Het enige waar je je 'kennis' vandaan haalt is uit berichten op internet terwijl je blijkbaar geen enkele praktische kennis van zaken hebt. Is niet erg, maar wees dan ook niet op je pik getrapt als je daar op gewezen wordt.

En ik ben altijd al slank geweest. Ben alleen 20 kg zwaarder dan voor ik begon met trainen. Inclusief striae. Zonder spuiten. En zo zijn er nog heel veel mensen die serieus trainen zonder hulp uit een flesje en toch striae ontwikkelen.

Maar dat kan niet volgens jou. En vervolgens kom je met een quote van Wikipedia ( :D ) dat bodybuilders ook striae kunnen ontwikkelen van te snelle spiergroei.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_155519930
quote:
14s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 08:39 schreef fathank het volgende:

[..]

De persoonlijke aanval is slechts op je gebrek aan kennis van het menselijk lichaam. Het enige waar je je 'kennis' vandaan haalt is uit berichten op internet terwijl je blijkbaar geen enkele praktische kennis van zaken hebt. Is niet erg, maar wees dan ook niet op je pik getrapt als je daar op gewezen wordt.

En ik ben altijd al slank geweest. Ben alleen 20 kg zwaarder dan voor ik begon met trainen. Inclusief striae. Zonder spuiten. En zo zijn er nog heel veel mensen die serieus trainen zonder hulp uit een flesje en toch striae ontwikkelen.

Maar dat kan niet volgens jou. En vervolgens kom je met een quote van Wikipedia ( :D ) dat bodybuilders ook striae kunnen ontwikkelen van te snelle spiergroei.
Heb het vaak genoeg ook gezien in de gym, alleen bij gebruikers of jeugd. Alleen bij volwassen is de spiergroei niet snel genoeg om striae te krijgen.
ik geloof gewoon niet dat je natty striae krijgt als je veel traint.
pi_155519975
Vaak genoeg striae gezien bij sporters die verder totaal geen kenmerken hadden van AAS-gebruikers. Je onderschat hoe snel een lichaam spieren kan aanzetten, mits er aanleg voor is. Ook vrouwen kunnen prima spieren aanzetten en ja dat kan ook op natuurlijke wijze.
pi_155520131
Ik moet THEFXR gelijk geven, dit ziet er echt niet natuurlijk uit:

  dinsdag 25 augustus 2015 @ 09:05:56 #147
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_155520156
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 08:52 schreef Ericr het volgende:
Vaak genoeg striae gezien bij sporters die verder totaal geen kenmerken hadden van AAS-gebruikers. Je onderschat hoe snel een lichaam spieren kan aanzetten, mits er aanleg voor is. Ook vrouwen kunnen prima spieren aanzetten en ja dat kan ook op natuurlijke wijze.
Niet alleen spiergroei, maar ook eindelijk een keer een fatsoenlijk dieet.

Dat zie je vaak bij magere mannen. Die besluiten om eindelijk serieus wat aan hun lichaam te doen en gaan ook nog eens fatsoenlijk eten. Dan vliegen de kilo's eraan (niet alleen spiermassa, ook vet en vocht). Zeker in de 'noobgains'-fase gaat de verandering van het lichaam behoorlijk snel.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_155520172
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 18:44 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Ik heb ze als man zijnde gekregen toen ik 18 was, volgende de dokter door de stress aangezien mijn opa was overleden. En nee ik weeg niet bovengemiddeld.
pi_155522017
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 08:52 schreef Ericr het volgende:
Vaak genoeg striae gezien bij sporters die verder totaal geen kenmerken hadden van AAS-gebruikers. Je onderschat hoe snel een lichaam spieren kan aanzetten, mits er aanleg voor is. Ook vrouwen kunnen prima spieren aanzetten en ja dat kan ook op natuurlijke wijze.
ik denk dat je mensen onderschat die AAS gebruiken, ze zullen het nooit toegeven, nog niet op hun sterfbed.
vrouwen kunnen fysiologisch geen spieren aanzetten, hebben daar te weinig testosteron voor.
  dinsdag 25 augustus 2015 @ 11:01:48 #150
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_155522150
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 10:56 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik denk dat je mensen onderschat die AAS gebruiken, ze zullen het nooit toegeven, nog niet op hun sterfbed.
vrouwen kunnen fysiologisch geen spieren aanzetten, hebben daar te weinig testosteron voor.
Dit is ook wel weer erg kort door de bocht. Vrouwen maken gemiddeld maar weinig testosteron aan, maar zou het bijvoorbeeld ook niet zo kunnen zijn dat er in de topsport wat genetic freaks rondlopen die voor vrouwen van nature een erg hoge testosteronspiegel hebben?

Er zijn immers ook genoeg mannen die van nature een erg lage testosteronspiegel hebben en onder medische begeleiding testosteron bijgespoten krijgen omdat een lage testspiegel nogal wat gezondheidsklachten kan opleveren.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_155522399
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 10:56 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik denk dat je mensen onderschat die AAS gebruiken, ze zullen het nooit toegeven, nog niet op hun sterfbed.
vrouwen kunnen fysiologisch geen spieren aanzetten, hebben daar te weinig testosteron voor.
:') Godver. Fysiologie is niet je sterkste punt geloof ik.

Zelfs in oude studies is al aangetoond dat vrouwen net zo goed hypertrofie kunnen bewerkstelligen zonder zich te doperen:

quote:
Twenty-four women completed a 20-week heavy-resistance weight training program for the lower extremity. Workouts were twice a week and consisted of warm-up exercises followed by three sets each of full squats, vertical leg presses, leg extensions, and leg curls. All exercises were performed to failure using 6–8 RM (repetition maximum). Weight training caused a significant increase in maximal isotonic strength (1 RM) for each exercise. After training, there was a decrease in body fat percentage (p<0.05), and an increase in lean body mass (p<0.05) with no overall change in thigh girth. Biopsies were obtained before and after training from the superficial portion of the vastus lateralis muscle. Sections were prepared for histological and histochemical examination. Six fiber types (1, IC, IIC, IIA, IIAB, and IIB) were distinguished following routine myofibrillar adenosine triphosphatase histochemistry. Areas were determined for fiber types 1, IIA, and IIAB + IIB. The heavy-resistance training resulted in significant hypertrophy of all three groups: I (15%), IIA (45%), and IIAB + IIB (57%). These data are similar to those in men and suggest considerable hypertrophy of all major fiber types is also possible in women if exercise intensity and duration are sufficient. In addition, the training resulted in a significant decrease in the percentage of IIB with a concomitant increase in IIA fibers, suggesting that strength training may lead to fiber conversions.
http://link.springer.com/article/10.1007%2FBF00572189

Probleem is eerder dat vrouwen van nature minder spiermassa hebben waardoor de effecten van hypertrofie ook aanmerkelijk minder zijn. De spieren die echter aanwezig zijn kunnen door krachttraining echter ook gewoon groeien, zelfs met een veel lagere testosteronspiegel dan bij mannen.
pi_155522704
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 11:12 schreef Ericr het volgende:

[..]

:') Godver. Fysiologie is niet je sterkste punt geloof ik.

Zelfs in oude studies is al aangetoond dat vrouwen net zo goed hypertrofie kunnen bewerkstelligen zonder zich te doperen:

[..]

http://link.springer.com/article/10.1007%2FBF00572189

Probleem is eerder dat vrouwen van nature minder spiermassa hebben waardoor de effecten van hypertrofie ook aanmerkelijk minder zijn. De spieren die echter aanwezig zijn kunnen door krachttraining echter ook gewoon groeien, zelfs met een veel lagere testosteronspiegel dan bij mannen.
hoeveel kunnen die spieren dan groeien?, zoals ik het lees beneden 0,05% van het lichaamsgewicht na 5 maanden. als je dus 50 kilo neemt, dan is er 250 gr spieren ontstaan?
pi_155522866
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 11:25 schreef THEFXR het volgende:

[..]

hoeveel kunnen die spieren dan groeien?, zoals ik het lees beneden 0,05% van het lichaamsgewicht na 5 maanden. als je dus 50 kilo neemt, dan is er 250 gr spieren ontstaan?
quote:
The heavy-resistance training resulted in significant hypertrophy of all three groups: I (15%), IIA (45%), and IIAB + IIB (57%
Zoals verwacht dus aanzienlijke groei van de type II vezels
pi_155523256
Liliya Shobukhova free to run again after doping ban is ended early

http://www.theguardian.co(...)ping-ban-ended-early
pi_155524928
Hahaha, hoe dan. :')
Jack does it in real time...
pi_155524940
Wat is de samenhang tussen acne en doping dan? Ik weet dat dit weleens bij Gilbert wordt geroepen. Maar verder zie ik toch niet echt van acne bij erkende dopinggebruikers.
- verwijderd door admin -
  Moderator dinsdag 25 augustus 2015 @ 13:08:15 #157
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_155525202
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 12:57 schreef groenen het volgende:
Wat is de samenhang tussen acne en doping dan? Ik weet dat dit weleens bij Gilbert wordt geroepen. Maar verder zie ik toch niet echt van acne bij erkende dopinggebruikers.
Marianne Vos en Ellen van Dijk vinden dit leuk.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  dinsdag 25 augustus 2015 @ 13:14:00 #158
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_155525354
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 12:57 schreef groenen het volgende:
Wat is de samenhang tussen acne en doping dan? Ik weet dat dit weleens bij Gilbert wordt geroepen. Maar verder zie ik toch niet echt van acne bij erkende dopinggebruikers.
Anabole steroïden stimuleren ook de talgproductie geloof ik, dus er is zeker een verband en als je grote pech hebt, krijg je het zoals in onderstaande link:

http://www.ergogenics.org(...)-voor-het-leven.html
  dinsdag 25 augustus 2015 @ 14:09:49 #159
138547 VASND
Happen naar het baasje
pi_155526750
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 12:57 schreef groenen het volgende:
Wat is de samenhang tussen acne en doping dan? Ik weet dat dit weleens bij Gilbert wordt geroepen. Maar verder zie ik toch niet echt van acne bij erkende dopinggebruikers.
herinner je je de pubertijd nog? Gooi een lichaam vol met hormonen en boem. Bij de een wat meer dan de ander natuurlijk.
-|||---ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ---|||-
[b]Op woensdag 28 juli 2010 23:05 schreef Dromenvangertje het volgende:[/b]
het zou mij een eer zijn om alles voor u te doen wat uw hartje begeert.
pi_155528124
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 11:25 schreef THEFXR het volgende:

[..]

hoeveel kunnen die spieren dan groeien?, zoals ik het lees beneden 0,05% van het lichaamsgewicht na 5 maanden. als je dus 50 kilo neemt, dan is er 250 gr spieren ontstaan?
Ik dacht dat jij wetenschappelijk onderlegd was? :') Google eens op p-waarde.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
pi_155530987
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 15:01 schreef nostra het volgende:

[..]

Ik dacht dat jij wetenschappelijk onderlegd was? :') Google eens op p-waarde.
nee :W
pi_155531368
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 12:57 schreef DeeBee het volgende:
Hahaha, hoe dan. :')
Er staat 'substancial assistance', zal er dus wel wat namen genoemd hebben.
pi_155531930
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 17:05 schreef wimderon het volgende:

[..]

Er staat 'substancial assistance', zal er dus wel wat namen genoemd hebben.
Ja, dat snapte ik. Maar ik vind het belachelijk dat ze na zo'n rits overtredingen uberhaupt nog terug kab komen, toch wel smerig.

En zelden is er iemand gepakt op bekentenissen alleen, dus nu zullen er hoogstens wat mensen meer targeted getest worden denk ik. Vind ik niet 7 maanden strafreductie waard eerlijk gezegd na zulke schaamteloze manipulatie van je bloedwaarden...
Jack does it in real time...
pi_155532159
Kenyan athletes warned of doping tests, says ARD

http://sports.yahoo.com/n(...)-132406243--spt.html
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 26 augustus 2015 @ 07:36:06 #165
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_155549031
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 17:38 schreef THEFXR het volgende:
Kenyan athletes warned of doping tests, says ARD

http://sports.yahoo.com/n(...)-132406243--spt.html
En dan nu dit _O-

'Positieve dopingtest Keniaanse atleet op WK atletiek'
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_155549198
quote:
2 down, nog veel meer te gaan
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 26 augustus 2015 @ 07:57:12 #167
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_155549203
quote:
1s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 07:56 schreef TheVulture het volgende:

[..]

2 down, nog veel meer te gaan
Niks aan de hand op de 400m horden.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_155549472
Wel een beetje jammer, volgepompte Keniaantjes.

Maar wel een zieke situatie daar, voor veel atleten is sport dé mogelijkheid om vooruit te komen in het leven. Dat ze dan, al dan niet onder druk van managers of trainers, alle grenzen over gaan is niet zo verrassend...

Hetzelfde geldt in een hoop landen natuurlijk, niet dat het een excuus is, meer een 'logisch' gevolg van de situatie...
Jack does it in real time...
  Trouwste user 2022 woensdag 26 augustus 2015 @ 10:12:21 #169
7889 tong80
Spleenheup
pi_155551368
Ziek :{

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 26 augustus 2015 @ 12:21:16 #170
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_155554843
Geruchten gaan dat het "Keniaverhaal" deze dagen wel eens zou kunnen ontploffen (geruchten dus, meer nog niet).
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_155559592
quote:
11s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 12:21 schreef heywoodu het volgende:
Geruchten gaan dat het "Keniaverhaal" deze dagen wel eens zou kunnen ontploffen (geruchten dus, meer nog niet).
inclusief geld vragen om positieve tests te laten verdwijnen?
pi_155559671
quote:
11s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 12:21 schreef heywoodu het volgende:
Geruchten gaan dat het "Keniaverhaal" deze dagen wel eens zou kunnen ontploffen (geruchten dus, meer nog niet).
Ik schrijf onze speerwerpvriend Yego met opvallende prestatiecurve met potlood op
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 26 augustus 2015 @ 14:55:07 #173
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_155559688
quote:
11s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 14:54 schreef TheVulture het volgende:

[..]

Ik schrijf onze speerwerpvriend Yego met opvallende prestatiecurve met potlood op
Ik doe dat met Nicholas Bett en Boniface Mucheru (en Mike Mokamba).
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_155561470
quote:
Joyce Zakary, 29, and Koki Manunga, 21, have accepted provisional bans after "targeted tests" by the governing body.

The pair, who competed in the 400m and 400m hurdles, were tested at their team hotel on 20 and 21 August.
pi_155562304
Iemand die meer weet van "AMTH-2" aka Silver?
pi_155562399
Marathon organizers unhappy at Shobukhova reinstatement

Marathon organizers have demanded an urgent meeting with officials after the reinstatement of Russian drug cheat Lilya Shobukhova despite the fact she has not repaid around $3 million in prize money earned when she was doping.

3 miljoen :D _O-
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 28 augustus 2015 @ 12:07:03 #177
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_155620097
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_155620518
José Been is ook een Fok!ker :o

TourDeJose twitterde op vrijdag 28-08-2015 om 12:06:25 De enige niet-positieve snelwandelaar die Rusland nog had op het WK atletiek........is nu ook positief op EPO http://t.co/OkpH4DVsFO reageer retweet


[ Bericht 61% gewijzigd door #ANONIEM op 28-08-2015 12:24:25 ]
pi_155620664
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 12:24 schreef LeTourdeFrance het volgende:
José Been is ook een Fok!ker :o

TourDeJose twitterde op vrijdag 28-08-2015 om 12:06:25 De enige niet-positieve snelwandelaar die Rusland nog had op het WK atletiek........is nu ook positief op EPO http://t.co/OkpH4DVsFO reageer retweet
:D
pi_155625356
Wij hebben in NL "cutting edge" doping
  vrijdag 28 augustus 2015 @ 15:10:19 #182
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_155625478
Sportpolitiek zal haar wel neer halen. Net als met Ben Johnson.

Usain Bolt, op 15 jarige leeftijd al Muller-Wohlfart klant, is 'too big to fail'.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_155626016
BALCO II in NL
  vrijdag 28 augustus 2015 @ 15:50:46 #184
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_155626642
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 15:28 schreef THEFXR het volgende:
BALCO II in NL
Ben Johnson 2.0. Goud in 1987, jaar later de ontmaskering. Gaat gebeuren.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_155626660
Die hele jubelstemming op twitter ben ik ook al wel een beetje zat.
  vrijdag 28 augustus 2015 @ 15:52:09 #186
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_155626689
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 15:51 schreef Stansfield het volgende:
Die hele jubelstemming op twitter ben ik ook al wel een beetje zat.
Dan kijk je toch lekker niet zuurpruim
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_155626709
quote:
10s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 15:52 schreef fathank het volgende:

[..]

Dan kijk je toch lekker niet zuurpruim
Ik vind het wel goed wat ze gedaan heeft. Maar heb er wel mijn bedenkingen over. Maar ja dat mag niet want dan verstoor je de polonaise....
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 28 augustus 2015 @ 15:53:11 #188
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_155626719
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 15:52 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Ik vind het wel goed wat ze gedaan heeft. Maar heb er wel mijn bedenkingen over. Maar ja dat mag niet want dan verstoor je de polonaise....
Dan moet je eens in het topic hier op FOK! kijken ;)
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_155626810
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 15:52 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Ik vind het wel goed wat ze gedaan heeft. Maar heb er wel mijn bedenkingen over. Maar ja dat mag niet want dan verstoor je de polonaise....
Als je hier positief bent, ben je juist de enige.
pi_155626824
Ik voel me ook al helemaal thuis.
  vrijdag 28 augustus 2015 @ 16:00:18 #191
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_155626942
De vergelijking met DDR vind ik een beetje gelimiteerd. In 25 jaar tijd kan veel veranderen. Die records in het zwemmen gingen er uiteindelijk ook aan. En bij de vrouwen is een blanke topsprintster net iets minder uitzonderlijk.

Maar het is nu niet zo dat Schippers op souplesse loopt. Het is niet elegant zoals een Felix. Starttechniek is niet geweldig zoals Michael Johnson al zei. Bochtentechniek is niet slecht maar geen Bolt (die daarom bij estafette altijd als derde loopt).
Is dat rechterbeen ook de kant waar ze de knieblessure had? Daar was de beweging net wat stijver en houteriger als bij links.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_155626991
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 15:52 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Ik vind het wel goed wat ze gedaan heeft. Maar heb er wel mijn bedenkingen over. Maar ja dat mag niet want dan verstoor je de polonaise....
je moet het zo zien, aangezien iedereen gebruikt, wordt er gewonnen met een "even level playing field"
pi_155627050
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 16:01 schreef THEFXR het volgende:

[..]

je moet het zo zien, aangezien iedereen gebruikt, wordt er gewonnen met een "even level playing field"
Behalve dat de hoeveelheid of het effect per persoon verschilt....
  vrijdag 28 augustus 2015 @ 16:06:28 #194
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_155627122
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 15:56 schreef Coppi het volgende:

[..]

Als je hier positief bent, ben je juist de enige.
Blijft beter dan je zelf wijsmaken dat ze clean een heel dopingleger in de vernieling loopt. En jullie dromers nemen al die reacties ook veel te serieus, we vernoemen dat wel eens, maar is meestal wel met een vette knipoog. Wij houden van Dafne clean of niet clean O+ .
pi_155627167
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 16:06 schreef kl1172 het volgende:

[..]

Blijft beter dan je zelf wijsmaken dat ze clean een heel dopingleger in de vernieling loopt. En jullie dromers nemen al die reacties ook veel te serieus, we vernoemen dat wel eens, maar is meestal wel met een vette knipoog. Wij houden van Dafne clean of niet clean O+ .
Oh gelukkig dan maar :) . Ik geloof in Dafne, die dopingtijden werden al heel bejaard, de trainingstechniek is inmiddels zoveel verbeterd dat ook de Oost-Duitse tijdens er een keertje clean aan moesten gaan door een bijzonder talent.
pi_155627245
kelslee777 twitterde op vrijdag 28-08-2015 om 10:22:20 Herman Ram, "food supplements are a huge problem". Great keynote and insights in to current challenges facing #cleansport #INHDR reageer retweet
pi_155627523
Daphne _O-
Gino ♥
pi_155627926
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 16:04 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Behalve dat de hoeveelheid of het effect per persoon verschilt....
zelfde met clean zijn, er zijn altijd mensen die met betere waardes zijn geboren.
pi_155628226
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 16:35 schreef THEFXR het volgende:

[..]

zelfde met clean zijn, er zijn altijd mensen die met betere waardes zijn geboren.
Dat is waar alleen de hoeveelheid heb je hier iets meer zelf in de hand.
Bijvoorbeeld in de jaren 90 je hematocriet oppompen tot 60.
pi_155628301
nou fokkers, ging Dafne als de F1 of nie :D :D :D :D :D
pi_155628326
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 16:46 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Dat is waar alleen de hoeveelheid heb je hier iets meer zelf in de hand.
Bijvoorbeeld in de jaren 90 je hematocriet oppompen tot 60.
66 en dan een zak vol saline erin knallen voor de dopingtest. was het ineens 48
pi_155628402
1 Florence Griffith Joyner
2 Marion Jones
3 Dafne Schippers
pi_155628497
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 16:49 schreef THEFXR het volgende:

[..]

66 en dan een zak vol saline erin knallen voor de dopingtest. was het ineens 48
Dat was nog eens het betere werk ;)
pi_155628758
quote:
10s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 16:51 schreef Sloggi het volgende:
1 Florence Griffith Joyner
2 Marion Jones
3 Dafne Schippers
illuster rijtje
  vrijdag 28 augustus 2015 @ 17:08:37 #205
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_155628821
Ze had wel al reeds in 2013 die acne.
http://trackandfieldnews.(...)in-Glasgow-DL/page25
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_155628855
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 17:06 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

illuster rijtje
In meerdere opzichten.
pi_155628870
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 17:08 schreef Klopkoek het volgende:
Ze had wel al reeds in 2013 die acne.
http://trackandfieldnews.(...)in-Glasgow-DL/page25
in 2010 ook
  vrijdag 28 augustus 2015 @ 18:45:31 #208
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_155631117
De Duitsers zitten flink te hakken. Triest valsspelersvolkje die hun overwinningen stelen door sportpolitiek.

Niet allemaal doen dat gelukkig.

Die Progressionen von Schippers und Thompson

Dafne Schippers (Jg. 92)
09 - 24.21
10 - 23.70
11 - 22.69
12 - 22.70
13 - 22.84
14 - 22.03
15 - 21.63

Elaine Thompson (Jg. 92)
09 - 24,35
-
-
12 - 23,89
13 - 23,73
14 - 23,23
15 - 21,66
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  vrijdag 28 augustus 2015 @ 19:45:01 #209
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_155632820
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 18:45 schreef Klopkoek het volgende:

Elaine Thompson (Jg. 92)

14 - 23,23
15 - 21,66
Bob Kersee vindt dit leuk.
pi_155634892
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 20:34 schreef alpeko het volgende:
Valentijn Driessen is ook sceptisch
wie?
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 28 augustus 2015 @ 21:02:44 #212
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_155635469
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 18:45 schreef Klopkoek het volgende:
De Duitsers zitten flink te hakken. Triest valsspelersvolkje die hun overwinningen stelen door sportpolitiek.

Niet allemaal doen dat gelukkig.

Die Progressionen von Schippers und Thompson

Dafne Schippers (Jg. 92)
09 - 24.21
10 - 23.70
11 - 22.69
12 - 22.70
13 - 22.84
14 - 22.03
15 - 21.63

Elaine Thompson (Jg. 92)
09 - 24,35
-
-
12 - 23,89
13 - 23,73
14 - 23,23
15 - 21,66
:D
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_155637131
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 17:08 schreef Klopkoek het volgende:
Ze had wel al reeds in 2013 die acne.
http://trackandfieldnews.(...)in-Glasgow-DL/page25
http://www.theguardian.co(...)hampionships-beijing

quote:
Schippers, understandably, did not want to head down that particular alley. But when she was asked whether she could be trusted, she looked the questioner in the eye and replied: “I know I am clean and I know I work very hard for it.” We have heard such promises before. But the Dutch journalists who have followed Schippers and her coach, Bart Bennema, since she was a hugely gifted junior insisted they were trustworthy. As Mark van Driel, a writer for De Volksrant, told the Guardian: “I have known Dafne since she was 16 and I believe her, because I asked all the difficult questions many times and her answers are always convincing. And Bart is always open and answers every question fully.”

Bennema’s response when asked whether it was understandable that some might be suspicious of his athlete given her placing on the all-time list was encouraging. “She doesn’t have the best predecessors,” he said, shrugging his shoulders. “Simple as that. She can’t help it.”

By now a scrum had gathered around him, and the questions kept coming until reporters’ minds had run dry. By then we had her life story, chapter and verse on her training, and heard that the acne Schippers suffers from – sometimes a hint of chemical assistance – runs in her family. “If you walk down the street in Holland I can point out 10 girls her age with that skin,” insisted Bennema. “Sometimes you have bad skin. I understand that it’s one of the things you have when you are doping, but sometimes you just have bad skin. It’s unfair. It’s in her family.”

Van Driel confirmed that he had seen Schippers’ mother and sister, and that it was a family trait.

Inevitably Schippers’ success as a white runner also came up. “I understand the question because she’s white but it’s not a factor for me,” said Bennema. “She just has the right genes. It’s the way it is. There was a Chinese in the final – Asians can run fast too.”

Bennema also reminded his audience that he had coached Schippers since she was 16, and that she had won medals at major championships at the heptathlon or sprints in every year since 2010. “She was stubborn like she is now,” he said, smiling.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
pi_155637589
Dan ga je toch gewoon naar een dermatoloog.
pi_155637773
VictorConte twitterde op vrijdag 28-08-2015 om 20:17:26 "@flyingdutch61: @VictorConte Womens final 200M, schippers wins at 21.63, beating former DDR runners." Very fast time. Needs target testing. reageer retweet
pi_155638142
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 21:59 schreef THEFXR het volgende:
VictorConte twitterde op vrijdag 28-08-2015 om 20:17:26 "@flyingdutch61: @VictorConte Womens final 200M, schippers wins at 21.63, beating former DDR runners." Very fast time. Needs target testing. reageer retweet
wie?
pi_155638182
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 22:10 schreef alpeko het volgende:

[..]

wie?
De directeur van BALCO.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
pi_155638335
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 22:11 schreef marcodej het volgende:

[..]

De directeur van BALCO.
Een muzikant met een strafblad....
pi_155638405
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 22:16 schreef alpeko het volgende:

[..]

Een muzikant met een strafblad....
lul toch niet, weet er iig meer vanaf als de meeste mensen denken.
pi_155638440
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 22:18 schreef THEFXR het volgende:

[..]

lul toch niet, weet er iig meer vanaf als de meeste mensen denken.
Geen enkele relevante opleiding. Nee dus.
pi_155638499
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 22:19 schreef alpeko het volgende:

[..]

Geen enkele relevante opleiding. Nee dus.
opleiding zegt geen hol, dat is maar een papiertje, deze man heeft zeker praktijk ervaring waardoor hij ook heeft moeten zitten.
pi_155638618
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 22:21 schreef THEFXR het volgende:

[..]

opleiding zegt geen hol, dat is maar een papiertje, deze man heeft zeker praktijk ervaring waardoor hij ook heeft moeten zitten.
Zullen we Holleeder dan ook maar minister van Justitie maken? Met dit soort dom ongefundeerd geschreeuw op Twitter kun je niet heel erg serieus genomen worden. Alsof een winnaar van goud al niet getest wordt. In hoeverre er iets met die tests gedaan wordt is weer een tweede maar daar verandert deze boevige bassist niks aan. Sceptisch zijn: prima. Ongefundeerd geschreeuw: nee!

Lekker makkelijk. Eerst je zakken vullen met dopeurs en dan nu gaan schreeuwen? Meteen weer opsluiten die gek!
pi_155638704
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 21:55 schreef THEFXR het volgende:
Dan ga je toch gewoon naar een dermatoloog.
Man je doet echt alsof je overal alles van af weet :') Ik ken genoeg mensen die in vlagen last hebben van acne. Ja tot aan hun 25e toe. Ook die hebben alles geprobeerd, maar niets helpt. Ook doping dus?
pi_155638708
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 22:25 schreef alpeko het volgende:

[..]

Zullen we Holleeder dan ook maar minister van Justitie maken? Met dit soort dom ongefundeerd geschreeuw op Twitter kun je niet heel erg serieus genomen worden. Alsof een winnaar van goud al niet getest wordt. In hoeverre er iets met die tests gedaan wordt is weer een tweede maar daar verandert deze boevige bassist niks aan. Sceptisch zijn: prima. Ongefundeerd geschreeuw: nee!
Deze man had gewoon muziek als hobby, zijn credentials zijn gewoon legit.
pi_155638753
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 22:27 schreef TheArt het volgende:

[..]

Man je doet echt alsof je overal alles van af weet :') Ik ken genoeg mensen die in vlagen last hebben van acne. Ja tot aan hun 25e toe. Ook die hebben alles geprobeerd, maar niets helpt. Ook doping dus?
joh, dat heb ik al 100x gehoord, dat verhaal van ik ken mensen die.. blablabla. het klinkt gewoon als onzin, het zit in de familie
pi_155638762
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 22:27 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Deze man had gewoon muziek als hobby, zijn credentials zijn gewoon legit.
Ja en daarna was zijn hobby om geld te verdienen met het verkopen van doping. En dan nu de heilige gaan uithangen? Die vent heeft geen enkel recht van spreken! Vuile zakkenvuller is het. Je kiest je helden wel lekker uit _O-
pi_155638831
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 22:27 schreef TheArt het volgende:

[..]

Man je doet echt alsof je overal alles van af weet :')
Opleiding is maar een papiertje heh. Sommige mensen hebben dat niet nodig.
pi_155638863
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 22:29 schreef alpeko het volgende:

[..]

Ja en daarna was zijn hobby om geld te verdienen met het verkopen van doping. En dan nu de heilige gaan uithangen? Die vent heeft geen enkel recht van spreken! Vuile zakkenvuller is het.
Je kan het ook zo zien, dat het strafsysteem werkt en dat hij zijn leven heeft gebeterd.
hij heeft zeker een recht van spreken, is ook een van de weinige die veel inzicht heeft gegeven in de wereld van sportsdoping.
pi_155638930
pi_155639033
Heerlijk toch dat we tegenwoordig via Twitter dopingcontroles kunnen uitvoeren. Scheelt een hoop kosten. Schippers positief bevonden dus. Wat zegt Twitter over de nummer twee?
pi_155639109
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 22:27 schreef TheArt het volgende:

[..]

Man je doet echt alsof je overal alles van af weet :') Ik ken genoeg mensen die in vlagen last hebben van acne. Ja tot aan hun 25e toe. Ook die hebben alles geprobeerd, maar niets helpt. Ook doping dus?
Het gaat natuurlijk om de combinatie van dingen. De acne (die schouders!), de stierennek, kaaklijn, de onwaarschijnlijke tijd, de huidskleur, nog maar twee maanden fulltime sprintster.

Heb haar facebook zitten bekijken en die acne lijkt ze pas vanaf 2013 echt te krijgen, het jaar van haar doorbraak.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
pi_155639115
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 22:38 schreef alpeko het volgende:
Heerlijk toch dat we tegenwoordig via Twitter dopingcontroles kunnen uitvoeren. Scheelt een hoop kosten. Schippers positief bevonden dus. Wat zegt Twitter over de nummer twee?
Daar zeg je wat, aangezien de NDA arm is en nog minder test dan derde wereld landen. moet er toch wel een oplossing voor komen dat het geloofwaardig blijft.
pi_155639151
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 22:29 schreef alpeko het volgende:

[..]

Ja en daarna was zijn hobby om geld te verdienen met het verkopen van doping. En dan nu de heilige gaan uithangen? Die vent heeft geen enkel recht van spreken! Vuile zakkenvuller is het. Je kiest je helden wel lekker uit _O-
Hij heeft gewoon gelijk.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
pi_155639156
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 22:40 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Daar zeg je wat, aangezien de NDA arm is en nog minder test dan derde wereld landen. moet er toch wel een oplossing voor komen dat het geloofwaardig blijft.
Publieksjury _O_
pi_155639189
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 22:41 schreef marcodej het volgende:

[..]

Hij heeft gewoon gelijk.
Dat er getest moet worden? Joh. Maar is dat geen enorm open deur?!
pi_155639329
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 22:43 schreef alpeko het volgende:

[..]

Dat er getest moet worden? Joh. Maar is dat geen enorm open deur?!
Die testen zijn erg verschillend ook liggen de testers achter waardoor ze de samples ook 8 jaar bewaren en dan zogenaamd nog een keer testen, want er zit niet echt een systeem in het hertesten.
Verder zit er ook per WADA lab verschil in waarvoor ze kunnen testen.
Heb je ooit weleens de OP helemaal gelezen en gekeken?
pi_155639409
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 22:47 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Die testen zijn erg verschillend ook liggen de testers achter
Trap nog even een open deur in zeg. Ik loop al een tijdje mee hier.

quote:
Heb je ooit weleens de OP helemaal gelezen en gekeken?
Nee we hebben jou toch om te duiden hoe de vork in steel steekt?
pi_155639480
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 22:49 schreef alpeko het volgende:

Nee we hebben jou toch om te duiden hoe de vork in steel steekt?
tja, dat valt er niet mee te praten,he
en in dat tijdje meelopen, heb je er nog niks van geleerd.
pi_155639741
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 22:51 schreef THEFXR het volgende:

[..]

tja, dat valt er niet mee te praten,he
en in dat tijdje meelopen, heb je er nog niks van geleerd.
God, ben jij het?

Even voor de duidelijkheid: ik ben sceptisch en voor betere en onafhankelijke (her)controles. Heb in mijn omgeving een voormalig topatleet die vanuit het atletiekwereldje weet wat verdacht is en wat niet. Een voormalig sprintster die internationale wedstrijden liep had hem al eens laten weten dat onder de 11s niet zonder doping kon. Jouw stijltje van zonder enige know how wat roepen bevalt me alleen niet. Heel irritant. Lekker Twitter berichten plempen. Ja dan kun je iedereen wel aan de schandpaal krijgen. Wenkbrauwen fronsen? Tuurlijk. Maar kan het een tandje minder? Je vraagt om tegengas. Maar daar leer jij ook niks van??!
pi_155640208
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 22:43 schreef alpeko het volgende:

[..]

Dat er getest moet worden? Joh. Maar is dat geen enorm open deur?!
Volgens hem worden de juiste testen bewust niet gedaan. Bijvoorbeeld de goede testosteron test na een 100m finale. Of dat klopt, dat zullen we nooit weten. Maar de absolute sterren van de atletiek worden niet vaak gepakt, terwijl ze legio dopers verslaan. Dat is ook compleet logisch, geredeneerd vanuit een sportbond, want als Bolt en Schippers nu gepakt zouden worden zou atletiek in een Duitsland niet meer uitgezonden worden; enorm slecht voor de sport dus.

Bovenstaande zou je complottheorie kunnen noemen, of logica. Ligt er maar aan hoe je het wil framen.
pi_155640372
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 23:14 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Volgens hem worden de juiste testen bewust niet gedaan. Bijvoorbeeld de goede testosteron test na een 100m finale. Of dat klopt, dat zullen we nooit weten. Maar de absolute sterren van de atletiek worden niet vaak gepakt, terwijl ze legio dopers verslaan. Dat is ook compleet logisch, geredeneerd vanuit een sportbond, want als Bolt en Schippers nu gepakt zouden worden zou atletiek in een Duitsland niet meer uitgezonden worden; enorm slecht voor de sport dus.

Bovenstaande zou je complottheorie kunnen noemen, of logica. Ligt er maar aan hoe je het wil framen.
Logica is dat. Helaas. Dat komt nu eenmaal omdat de slager zijn eigen vlees keurt. De IAAF (of welke bond dan ook) heeft geen baat bij een schone sport. Alleen bij de schijn van een schone sport. Een gepakte topatleet kost gewoon sponsors. Dat schaadt de sport. Het publiek wil records zien.
pi_155640669
quote:
13s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 22:58 schreef alpeko het volgende:

[..]

God, ben jij het?

Even voor de duidelijkheid: ik ben sceptisch en voor betere en onafhankelijke (her)controles. Heb in mijn omgeving een voormalig topatleet die vanuit het atletiekwereldje weet wat verdacht is en wat niet. Een voormalig sprintster die internationale wedstrijden liep had hem al eens laten weten dat onder de 11s niet zonder doping kon. Jouw stijltje van zonder enige know how wat roepen bevalt me alleen niet. Heel irritant. Lekker Twitter berichten plempen. Ja dan kun je iedereen wel aan de schandpaal krijgen. Wenkbrauwen fronsen? Tuurlijk. Maar kan het een tandje minder? Je vraagt om tegengas. Maar daar leer jij ook niks van??!
aah, dus het gaat weer eens niet om de inhoud, maar om mijn persoonlijke stijl? hoe verrassend.
lol, ik roep maar wat haha, in jouw ogen misschien,maar daar denken anderen toch heel anders over. Het gaat niet altijd over de atleet, want de corruptie in de orgs zoals:UCI, IAAF,FINA,ATP,IOC
is veel erger.
Ik leer ervan dat mensen erg subjectief kunnen zijn en hun held verdedigen of het hun eigen familie is. Zonder die helden gaat het leven ook gewoon door.
  vrijdag 28 augustus 2015 @ 23:35:27 #244
138547 VASND
Happen naar het baasje
pi_155640922
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 23:27 schreef THEFXR het volgende:

[..]

aah, dus het gaat weer eens niet om de inhoud, maar om mijn persoonlijke stijl? hoe verrassend.
lol, ik roep maar wat haha, in jouw ogen misschien,maar daar denken anderen toch heel anders over. Het gaat niet altijd over de atleet, want de corruptie in de orgs zoals:UCI, IAAF,FINA,ATP,IOC
is veel erger.
Ik leer ervan dat mensen erg subjectief kunnen zijn en hun held verdedigen of het hun eigen familie is. Zonder die helden gaat het leven ook gewoon door.
Nou...Nee.gif
-|||---ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ---|||-
[b]Op woensdag 28 juli 2010 23:05 schreef Dromenvangertje het volgende:[/b]
het zou mij een eer zijn om alles voor u te doen wat uw hartje begeert.
pi_155641061
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 23:35 schreef VASND het volgende:

[..]

Nou...Nee.gif
goede bijdrage *) :+
pi_155641140
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 23:27 schreef THEFXR het volgende:

[..]

aah, dus het gaat weer eens niet om de inhoud, maar om mijn persoonlijke stijl? hoe verrassend.

Nee hoor. Ook je inhoud is niet altijd van niveau. Je beweert nog wel eens iets dat gewoon wetenschappelijk zo onderuit te halen is. Hoef ik niet te doen. Hebben andere al gedaan bij recente posts van je. Ik denk dat ik objectiever ben dan jij maar goed...

[ Bericht 7% gewijzigd door alpeko op 28-08-2015 23:48:05 ]
pi_155641374
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 23:19 schreef alpeko het volgende:

[..]

Logica is dat. Helaas. Dat komt nu eenmaal omdat de slager zijn eigen vlees keurt. De IAAF (of welke bond dan ook) heeft geen baat bij een schone sport. Alleen bij de schijn van een schone sport. Een gepakte topatleet kost gewoon sponsors. Dat schaadt de sport. Het publiek wil records zien.
Ik vond Schippers vandaag ook weer fantastisch. Ondanks dat je heus wel weet dat het niet klopt.

Het dopingprobleem oplossen is niet heel complex: investeer het geld dat de sport genereert in anti-doping, door een onafhankelijke organisatie, hertest alles tot in den treure, straf dopers keihard, geef prijzengeld alsnog aan de nummer 15 die na 10 jaar nog steeds clean lijkt. Etc. Dan roei je doping wel grotendeels uit denk ik, op de lange termijn. Maar waarom zou je deze maatregelen in godsnaam nemen? In de eerste jaren na zulke maatregelen is het complete anarchie in de sport. Niemand weet wie welke race wint, omdat met nieuwe testen steeds weer meer atleten alsnog gepakt worden. Terwijl nu... In Engeland denkt het gros vast dat Froome clean is -of iig genoeg mensen om wielrennen te boosten als sport-, in Nederland denken genoeg mensen dat Schippers clean is. Hell, de fucking commentatoren van de BBC denken dat Bolt clean is (of zijn zich ervan bewust dat het alleen om imago gaat, en supporten hem daarom. Ik weet niet wat erger is).

Ik begin en eindig dit cynische verhaal met een positieve note. Het maakt allemaal niets uit (voor ons dan). De winnaars blijven immens getalenteerde sporters, zowel fysiek als mentaal, die ongelooflijk hard trainen en schitterende prestaties leveren. Bij mij persoonlijk heeft kennis van doping weinig van de plezier van sport weggenomen; je kijkt er alleen anders naar.
pi_155641531
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 23:27 schreef THEFXR het volgende:

[..]

aah, dus het gaat weer eens niet om de inhoud, maar om mijn persoonlijke stijl? hoe verrassend.
lol, ik roep maar wat haha, in jouw ogen misschien,maar daar denken anderen toch heel anders over. Het gaat niet altijd over de atleet, want de corruptie in de orgs zoals:UCI, IAAF,FINA,ATP,IOC
is veel erger.
Ik leer ervan dat mensen erg subjectief kunnen zijn en hun held verdedigen of het hun eigen familie is. Zonder die helden gaat het leven ook gewoon door.
Er zijn genoeg users die net zo cynisch zijn als jij, maar dat zowel op een prettigere (minder schreeuwige), als een beter onderbouwde manier brengen. Je krijgt deze kritiek vaak genoeg, misschien zit er een kern van waarheid in? En moet je ook eens naar jezelf kijken?

Dat gezegd hebbende, je komt ook wel eens met interessante informatie. Als je het allemaal wat anders en minder extreem zou brengen, zouden veel meer mensen naar je luisteren :)
pi_155641625
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 23:42 schreef alpeko het volgende:

[..]

Nee hoor. Ook je inhoud is niet altijd van niveau. Je beweert nog wel eens iets dat gewoon wetenschappelijk zo onderuit te halen is. Hoef ik niet te doen. Hebben andere al gedaan bij recente posts van je. Ik denk dat ik objectiever ben dan jij maar goed...
Welke waardevolle info post jij dan in dit forum?, behalve op de man te spelen.
Verder zitten we in SPT, nergens vereist of verplicht dat er wetenschappelijk onderbouwt moet worden.

[ Bericht 6% gewijzigd door THEFXR op 29-08-2015 00:20:19 ]
pi_155641859
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 23:55 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Er zijn genoeg users die net zo cynisch zijn als jij, maar dat zowel op een prettigere (minder schreeuwige), als een beter onderbouwde manier brengen. Je krijgt deze kritiek vaak genoeg, misschien zit er een kern van waarheid in? En moet je ook eens naar jezelf kijken?

Dat gezegd hebbende, je komt ook wel eens met interessante informatie. Als je het allemaal wat anders en minder extreem zou brengen, zouden veel meer mensen naar je luisteren :)
Wat als het zo extreem is, dat het buiten de blik van de meeste posters valt? dat ze zich niet kunnen voorstellen dat het dopinggebruik echt zo hoog is.
Ik kan eigenlijk alleen wielrennen als een sport aanhalen waar de geschiedenis zich elke keer herhaalt.
Ik zet het idd hard/confronterend aan, dat heeft te maken met de naïviteit die de NL media in al die jaren heeft gecreëerd. Schijnbaar omdat iedereen zijn eigen baan in het wereldje wil houden.Iets wat in Duitsland niet gebeurt is.
  Moderator zaterdag 29 augustus 2015 @ 00:14:10 #251
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_155642142
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 00:03 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Wat als het zo extreem is, dat het buiten de blik van de meeste posters valt? dat ze zich niet kunnen voorstellen dat het dopinggebruik echt zo hoog is.
Ik kan eigenlijk alleen wielrennen als een sport aanhalen waar de geschiedenis zich elke keer herhaalt.
Ik zet het idd hard/confronterend aan, dat heeft te maken met de naïviteit die de NL media in al die jaren heeft gecreëerd. Schijnbaar omdat iedereen zijn eigen baan in het wereldje wil houden.Iets wat in Duitsland niet gebeurt is.
Ik heb het gevoel dat je z'n punt een beetje mist.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_155642356
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 00:14 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Ik heb het gevoel dat je z'n punt een beetje mist.
wat wil hij dan horen?
pi_155642450
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 23:57 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Welke waardevolle info post jij dan in dit forum?, behalve op de man te spelen.
Verder zitten we in SPT, nergens vereist of verplicht dat er wetenschappelijk onderbouwt moet worden.
Misschien niet verplicht, maar zoals met alles nogal belangrijk voor een beetje fatsoenlijke discussie heh :')
  Moderator zaterdag 29 augustus 2015 @ 00:28:10 #254
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_155642559
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 00:20 schreef THEFXR het volgende:

[..]

wat wil hij dan horen?
Minder geschreeuw en meer onderbouwing. Dat staat ook gewoon in z'n post.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_155642863
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 00:23 schreef Klaphark het volgende:

[..]

Misschien niet verplicht, maar zoals met alles nogal belangrijk voor een beetje fatsoenlijke discussie heh :')
Dat moet ik serieus nemen met zo'n smiley? is trouwens niet de eerste keer dat ik deze smiley in dit topic zie, jullie willen wel graag wat eisen,maar zelf aanpassen of wat moeite er voor doen, ho maar........
  zaterdag 29 augustus 2015 @ 00:42:11 #256
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_155642888
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 00:41 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Dat moet ik serieus nemen met zo'n smiley? is trouwens niet de eerste keer dat ik deze smiley in dit topic zie, jullie willen wel graag wat eisen,maar zelf aanpassen of wat moeite er voor doen, ho maar........
:')_
pi_155642906
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 00:42 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

:')_
gewoon lekker wegblijven, KLB is jouw forum.lol
  zaterdag 29 augustus 2015 @ 00:47:53 #258
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_155643020
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 00:43 schreef THEFXR het volgende:

[..]

gewoon lekker wegblijven, KLB is jouw forum.lol
Het verwijt is dat je met te weinig of geen onderbouwing van je punten komt, maar deze wel zo stellig presenteert alsof het de enige waarheid is. Daarnaast krijgt iedereen de wind van voren die jouw punten afzwakt, tegenspreekt of vraagt om onderbouwing. Telkens als iemand er over begint dat jij dingen niet onderbouwt, begin je over andere zaken of negeer je het. Verder herhaal je jezelf nogal vaak.
pi_155643115
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 00:41 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Dat moet ik serieus nemen met zo'n smiley? is trouwens niet de eerste keer dat ik deze smiley in dit topic zie, jullie willen wel graag wat eisen,maar zelf aanpassen of wat moeite er voor doen, ho maar........
Het is de basis van discussie, iedereen kan wat roeptoeteren. Ik lurk hier alleen maar, vind het namelijk interessant. Maar zeker met zulke onderwerpen is onderbouwing wel zo prettig, en dan zeggen dat bronnen niet nodig zijn in dit topic is natuurlijk nogal kansloos. Mensen die heel stellig allerlei beweringen lopen te schreeuwen kunnen verwachten dat daarom gevraagd wordt.

Denk ook dat vrijwel elke topsporter aan het sap zit, daar niet van.
pi_155643171
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 00:47 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Het verwijt is dat je met te weinig of geen onderbouwing van je punten komt, maar deze wel zo stellig presenteert alsof het de enige waarheid is. Daarnaast krijgt iedereen de wind van voren die jouw punten afzwakt, tegenspreekt of vraagt om onderbouwing. Telkens als iemand er over begint dat jij dingen niet onderbouwt, begin je over andere zaken of negeer je het. Verder herhaal je jezelf nogal vaak.
Ik kan er niks aan doen als mensen het niet inzien, soms moet je gewoon wat levenservaring hebben. ik vind juist dat ik vaak onderbouw,maar als mensen er perse niet aan willen omdat het gaat om wie het post ipv de inhoud. valt er weinig aan te doen en blijft er gewoon een verschil in visie.
  zaterdag 29 augustus 2015 @ 01:01:08 #261
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_155643309
Nostradamus.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_155643383
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 00:52 schreef Klaphark het volgende:

[..]

Het is de basis van discussie, iedereen kan wat roeptoeteren. Ik lurk hier alleen maar, vind het namelijk interessant. Maar zeker met zulke onderwerpen is onderbouwing wel zo prettig, en dan zeggen dat bronnen niet nodig zijn in dit topic is natuurlijk nogal kansloos. Mensen die heel stellig allerlei beweringen lopen te schreeuwen kunnen verwachten dat daarom gevraagd wordt.

Denk ook dat vrijwel elke topsporter aan het sap zit, daar niet van.
man, ik heb hier dingen zo vaak onderbouwt met bronnen en dan werden die weer voor gek verklaart/onderuit gehaald en bekritiseert omdat men het niet kan hebben dat hun geliefde sport ook onder de doping zit.
Zie de discussie over Conte, die ineens als muzikant en vuile zakkenvuller en voor gek wordt uitgemaakt.
Ook het bekende verhaal, ik ken mensen/collega'sd die het ook doen/hebben,zit natuurlijke geen enkele wetenschappelijke onderbouwing aan!
pi_155643411
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 01:01 schreef Mani89 het volgende:
Nostradamus.
hier kunnen we dus ook niks mee en is niet onderbouwt, toch??
pi_155646740
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 01:04 schreef THEFXR het volgende:

[..]

man, ik heb hier dingen zo vaak onderbouwt met bronnen en dan werden die weer voor gek verklaart/onderuit gehaald en bekritiseert omdat men het niet kan hebben dat hun geliefde sport ook onder de doping zit.
Zie de discussie over Conte, die ineens als muzikant en vuile zakkenvuller en voor gek wordt uitgemaakt.
Ook het bekende verhaal, ik ken mensen/collega'sd die het ook doen/hebben,zit natuurlijke geen enkele wetenschappelijke onderbouwing aan!
Ook je B-staal is positief bevonden op sporen van narcisme. Het ligt altijd aan anderen. Die snappen er niks van. Hebben geen verstand van zaken. Hebben geen levenservaring. Vereren hun helden. Het dringt niet tot je door dat we wel dezelfde visie hebben als het om doping in de sport gaat. Alleen, en dan herhaal ik mezelf, jouw maniertjes zijn bijzonder ergerlijk. Ik zou er haast acne van krijgen.

[ Bericht 7% gewijzigd door alpeko op 29-08-2015 08:11:55 ]
pi_155646853
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 01:04 schreef THEFXR het volgende:

[..]

man, ik heb hier dingen zo vaak onderbouwt met bronnen en dan werden die weer voor gek verklaart/onderuit gehaald en bekritiseert omdat men het niet kan hebben dat hun geliefde sport ook onder de doping zit.
Zie de discussie over Conte, die ineens als muzikant en vuile zakkenvuller en voor gek wordt uitgemaakt.
Ook het bekende verhaal, ik ken mensen/collega'sd die het ook doen/hebben,zit natuurlijke geen enkele wetenschappelijke onderbouwing aan!
Het probleem is dat je elke aanwijzing die op doping kan duiden, gebruikt als hard bewijs dat er doping is gebruikt.
Schippers heeft acne, dopinggebruik kan acne veroorzaken, dus Schippers gebruikt doping.

Elk spoor van nuance ontbreekt altijd bij je.

Nou geloof ik ook wel dat Schippers doping gebruikt, want als je de 3e beste tijd aller tijden loopt, tussen al die grootverbruikers, is nogal verdacht natuurlijk. Maar om nou te zeggen: "kijk ze heeft acne, dat is het bewijs," is niet alleen kort door de bocht, dat is het halve circuit afsnijden.
in a crowd you lose humanity
pi_155646976
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 08:26 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Het probleem is dat je elke aanwijzing die op doping kan duiden, gebruikt als hard bewijs dat er doping is gebruikt.
Schippers heeft acne, dopinggebruik kan acne veroorzaken, dus Schippers gebruikt doping.

Elk spoor van nuance ontbreekt altijd bij je.

Nou geloof ik ook wel dat Schippers doping gebruikt, want als je de 3e beste tijd aller tijden loopt, tussen al die grootverbruikers, is nogal verdacht natuurlijk. Maar om nou te zeggen: "kijk ze heeft acne, dat is het bewijs," is niet alleen kort door de bocht, dat is het halve circuit afsnijden.
Deze post ^O^
pi_155647676
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 07:56 schreef alpeko het volgende:

[..]

Ook je B-staal is positief bevonden op sporen van narcisme. Het ligt altijd aan anderen. Die snappen er niks van. Hebben geen verstand van zaken. Hebben geen levenservaring. Vereren hun helden. Het dringt niet tot je door dat we wel dezelfde visie hebben als het om doping in de sport gaat. Alleen, en dan herhaal ik mezelf, jouw maniertjes zijn bijzonder ergerlijk. Ik zou er haast acne van krijgen.
poeh, kijk eens even naar jezelf op de vorige pagina, waar je een karaktermoord pleegt op wereldwijde dopingexpert Victor Conte, gewoon omdat hij vraagt om targettesting vanwege de tijd die schippers heeft gelopen, daar kom je gewoon over als een vuile chauvinistische hond, want als het om andere atleten gaat, hoor ik je niet!
Dan zijn er nog mensen die mij valselijk beschuldigen van geen bronnen te geven, gewoon omdat ze alleen willen lezen wat hun uitkomt en de rest maar lekker negeren.
pi_155647852
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 10:16 schreef THEFXR het volgende:
vuile chauvinistische hond
Lekker subtiel weer.
Tip: als je iemand wil overtuigen, ga dan niet schelden.
in a crowd you lose humanity
pi_155647882
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 08:26 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Het probleem is dat je elke aanwijzing die op doping kan duiden, gebruikt als hard bewijs dat er doping is gebruikt.
Schippers heeft acne, dopinggebruik kan acne veroorzaken, dus Schippers gebruikt doping.

Elk spoor van nuance ontbreekt altijd bij je.

Nou geloof ik ook wel dat Schippers doping gebruikt, want als je de 3e beste tijd aller tijden loopt, tussen al die grootverbruikers, is nogal verdacht natuurlijk. Maar om nou te zeggen: "kijk ze heeft acne, dat is het bewijs," is niet alleen kort door de bocht, dat is het halve circuit afsnijden.
Het probleem is dat andere posters ook de acne hoek gebruiken tov schippers,maar dan wordt daar niet op gereageerd. gewoon omdat ik het niet ben.
pi_155647892
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 10:34 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Lekker subtiel weer.
Tip: als je iemand wil overtuigen, ga dan niet schelden.
Geef die man toch geen aandacht joh.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
pi_155647895
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 10:34 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Lekker subtiel weer.
Tip: als je iemand wil overtuigen, ga dan niet schelden.
Dan zou Alpeko eens in de spiegel moeten kijken mbt de vorige pagina.
pi_155647898
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 10:37 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Het probleem is dat andere posters ook de acne hoek gebruiken tov schippers,maar dan wordt daar niet op gereageerd. gewoon omdat ik het niet ben.
Misschien ligt dat aan de manier waarop je je boodschap formuleert?
Dat hebben er inmiddels je al een paar mensen duidelijk proberen te maken.
in a crowd you lose humanity
pi_155647955
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 10:39 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Dan zou Alpeko eens in de spiegel moeten kijken mbt de vorige pagina.
Hij scheldt jou niet uit, tenzij je je Victor Conte bent.

Wel noemt hij jouw manier van posten irritant, maar dat is echt iets heel anders dan schelden.
in a crowd you lose humanity
pi_155647960
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 10:39 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Misschien ligt dat aan de manier waarop je je boodschap formuleert?
Dat hebben er inmiddels je al een paar mensen duidelijk proberen te maken.
Bij schippers is het een combinatie van factoren, de progressie, aanzetten van spiermassa, stierennek, coulthard kaak, striae en acne. Het jammere hier aan is, hoe lang zit ze dan aan de saus aangezien ze die acne op jongere leeftijd ook al had. Kan ze op latere leeftijd ook nog kinderen kunnen krijgen omdat ze op jonge leeftijd haar lichaam heeft mishandeld door de saus.

even 2 postings uit het vorige topic waar robben ineens keihard verdedigd werd gewoon omdat het een held van een poster is.

SPT / Doping #108 - Ik wil ook zo'n hoofd als David Coulthard
SPT / Doping #108 - Ik wil ook zo'n hoofd als David Coulthard
pi_155647987
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 10:39 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Dan zou Alpeko eens in de spiegel moeten kijken mbt de vorige pagina.
Omdat ik Conte een boef noem? Dat is het toch ook?
pi_155647990
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 10:44 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Hij scheldt jou niet uit, tenzij je je Victor Conte bent.

Wel noemt hij jouw manier van posten irritant, maar dat is echt iets heel anders dan schelden.
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 10:44 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Hij scheldt jou niet uit, tenzij je je Victor Conte bent.

Wel noemt hij jouw manier van posten irritant, maar dat is echt iets heel anders dan schelden.
LOL, ik zet een tweet neer zonder commentaar en dan mij betichten van irritant posten, het is gewoon een geval van, "just shoot the messenger" en ook de bron in dit geval, kan hij beter conte direct aanspreken op twitter.
pi_155648031
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 10:48 schreef alpeko het volgende:

[..]

Omdat ik Conte een boef noem? Dat is het toch ook?
Je zegt eigenlijk dat hij een waardeloze bron is terwijl hij een dopingexpert is, dmv dat hij geen papieren heeft of een gek is of een zakkenvuller, terwijl hij zijn leven heeft gebeterd na zijn straf hebben uit gezeten.
pi_155648085
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 10:16 schreef THEFXR het volgende:

[..]

poeh, kijk eens even naar jezelf op de vorige pagina, waar je een karaktermoord pleegt op wereldwijde dopingexpert Victor Conte, gewoon omdat hij vraagt om targettesting vanwege de tijd die schippers heeft gelopen, daar kom je gewoon over als een vuile chauvinistische hond, want als het om andere atleten gaat, hoor ik je niet!
Dan zijn er nog mensen die mij valselijk beschuldigen van geen bronnen te geven, gewoon omdat ze alleen willen lezen wat hun uitkomt en de rest maar lekker negeren.
_O- Een chauvinistische hond? Waarom? Volgens mij heb ik in dit topic me al vaak zat kritisch genoeg uitgelaten over bijv. een Herzog. En je blijft het maar negeren: ik heb bij Schippers ook mijn twijfels. LEZEN! Ook postte ik gisteren al, maar kennelijk niet interessant, dat een voormalig Nederlands sprinter off the record heeft gezegd dat onder de 11s op de 100m zonder doping volgens haar niet mogelijk is. Wat maakt mij dan chauvinistisch?

[ Bericht 0% gewijzigd door alpeko op 29-08-2015 11:04:21 ]
pi_155648139
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 10:45 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Bij schippers is het een combinatie van factoren, de progressie, aanzetten van spiermassa, stierennek, coulthard kaak, striae en acne. Het jammere hier aan is, hoe lang zit ze dan aan de saus aangezien ze die acne op jongere leeftijd ook al had. Kan ze op latere leeftijd ook nog kinderen kunnen krijgen omdat ze op jonge leeftijd haar lichaam heeft mishandeld door de saus.

even 2 postings uit het vorige topic waar robben ineens keihard verdedigd werd gewoon omdat het een held van een poster is.

SPT / Doping #108 - Ik wil ook zo'n hoofd als David Coulthard
SPT / Doping #108 - Ik wil ook zo'n hoofd als David Coulthard
De post waarnaar je linkt, daarin wordt Robben niet keihard verdedigd (dat doet opgebaarde een paar posts daarvoor en overigens doet hij dat nog niet eens keihard, maar hij nuanceert.), en dat is nou net het punt wat ik maak. Kortom: je doet weer wat je heel vaak doet, je pikt een paar signaalwoorden op en poneert vervolgens je stelling en als je daar op aangevallen wordt, dan is de rest van de wereld dom.
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 10:48 schreef THEFXR het volgende:

[..]

[..]

LOL, ik zet een tweet neer zonder commentaar en dan mij betichten van irritant posten, het is gewoon een geval van, "just shoot the messenger" en ook de bron in dit geval, kan hij beter conte direct aanspreken op twitter.
Het gaat ook niet om die specifieke post, maar je algehele manier van discussiëren. Je leest gewoon niet wat anderen zeggen, maar blijft maar op je stokpaardjes hameren. Dat werkt niet.
in a crowd you lose humanity
pi_155648143
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 10:51 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Je zegt eigenlijk dat hij een waardeloze bron is terwijl hij een dopingexpert is, dmv dat hij geen papieren heeft of een gek is of een zakkenvuller, terwijl hij zijn leven heeft gebeterd na zijn straf hebben uit gezeten.
Omdat het geen arts is. Ik heb dan nog meer vertrouwen in Fuentes maar ook dat is geen betrouwbare bron natuurlijk. Aangezien hij preekt voor eigen parochie. Idem voor Conte. Eerst troep verkopen en nu het zuivere geweten spelen en zichzelf proberen te redden door nu maar atleten waar hij geen enkel contact mee heeft aan de schandpaal te nagelen? Ik het kader van: wat ik verkocht gebruikt iedereen dus ik ben zo slecht niet. Zo'n man moet zich koest houden ja en blij zijn dat hij nu al weer op vrije voeten is.
pi_155648209
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 10:55 schreef alpeko het volgende:

[..]

_O- Een chauvinistische hond? Waarom? Volgens mij heb ik in dit topic me al vaak zat kritisch genoeg uitgelaten over bijv. een Herzog. En je blijft het maar negeren: ik heb bij Schippers ook mijn twijfels. LEZEN! Ook postte ik gisteren, maar kennelijk niet interessant al, dat een voormalig Nederlands sprinter off the record heeft gezegd dat onder de 11s op de 100m zonder doping volgens haar niet mogelijk. Wat maakt mij dan chauvinistisch?
vanwaar de felle reactie op die tweet?

SPT / Doping #109 - Ze gaan als de Formule 1
SPT / Doping #109 - Ze gaan als de Formule 1
SPT / Doping #109 - Ze gaan als de Formule 1
SPT / Doping #109 - Ze gaan als de Formule 1
SPT / Doping #109 - Ze gaan als de Formule 1
SPT / Doping #109 - Ze gaan als de Formule 1
pi_155648226
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 11:03 schreef THEFXR het volgende:

[..]

vanwaar de felle reactie op die tweet?
Dat leg ik toch nu al tig keer uit? Nogmaals: LEZEN! Zelfde als Ferrari die even wat renners verdacht probeert te maken. Eigen straatje schoonvegen is dat.
pi_155648247
Laten we even nog een dopingtopic openen in BNW waarin THEFXR z'n rol als dopingprofeet kritiekloos kan spelen en wij (het domme, goedgelovige volk) het voorrecht krijgen om al zijn evangeliën te lezen.
Jack does it in real time...
pi_155648251
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 10:59 schreef alpeko het volgende:

[..]

Omdat het geen arts is. Ik heb dan nog meer vertrouwen in Fuentes maar ook dat is geen betrouwbare bron natuurlijk. Aangezien hij preekt voor eigen parochie. Idem voor Conte. Eerst troep verkopen en nu het zuivere geweten spelen en zichzelf proberen te redden door nu maar atleten waar hij geen enkel contact mee heeft aan de schandpaal te nagelen? Ik het kader van: wat ik verkocht gebruikt iedereen dus ik ben zo slecht niet. Zo'n man moet zich koest houden ja en blij zijn dat hij nu al weer op vrije voeten is.
Conte zegt het genuanceerd, niks aan de schandpaal nagelen, hij vraagt enkel om target testing.
zijn tweets over boksen zijn dat wat minder, want hij ligt nog steeds in de clinch met Memo die nu boksers traint.
pi_155648262
quote:
9s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 11:07 schreef DeeBee het volgende:
Laten we even nog een dopingtopic openen in BNW waarin THEFXR z'n rol als dopingprofeet kritiekloos kan spelen en wij (het domme, goedgelovige volk) het voorrecht krijgen om al zijn evangeliën te lezen.
Jammer dat het zo overkomt, maar ook dit is weer gewoon keihard flamen richting mijn persoon
pi_155648283
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 11:07 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Conte zegt het genuanceerd
Het kan slechter ja. Dat het ongenuanceerder kan dat bewijs jij. Ik blijf erbij dat hij geen recht van spreken heeft. Dat heeft hij verspeeld. Net zo goed als Millar bijv. niet opeens het geweten van het wielrennen moet gaan spelen.
pi_155648284
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 11:05 schreef alpeko het volgende:

[..]

Dat leg ik toch nu al tig keer uit? Nogmaals: LEZEN! Zelfde als Ferrari die even wat renners verdacht probeert te maken. Eigen straatje schoonvegen is dat.
Volgens mij doet Ferrari en vayer dat samen met erg goede onderbouwing en zitten er vaak maar 2% van de werkelijke wattages af.
pi_155648292
Joh, pak de fiets en ga lekker fietsen buiten, ipv op je vrije zaterdag zitten te frustreren en reageren op alles en iedereen.
pi_155648301
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 11:11 schreef FredWielergek het volgende:
Joh, pak de fiets en ga lekker fietsen buiten, ipv op je vrije zaterdag zitten te frustreren en reageren op alles en iedereen.
heb ik vanmorgen al gedaan, jij ook in de zandbak met je bal gespeeld?
pi_155648331
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 11:08 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Jammer dat het zo overkomt, maar ook dit is weer gewoon keihard flamen richting mijn persoon
Bedankt voor het bevestigen van ieders punt dat je totaal niet doorhebt hoe andere users ergens in staan. Ik troll natuurlijk met die post, maar je toontje alsof jij de alwetende bent is ernstig vermoeiend. Als we in de comments van het AD zouden zitten zou je inderdaad 'de enige zijn' en 'de rest van de mensen goedgelovig'. Hier zitten echter fanatieke sportvolgers met een vrij realistische visie en vaak ook open-minded blik op hun sport (en blijven in de regel juist ver van heldenverering).

Alleen is alles in jouw argumentatie en posts zwart wit: een verdachtmaking = gebruiker, een aanwijzing in specifieke situatie = generalisatie en altijd waar, tweets = feiten. Dat is intens vermoeiend en het punt wat iedereen hier maakt. En dat is geen keiharde flame, maar een mening, die in tegenstelling tot jouw posts zelfs nog wat nuance kent.
Jack does it in real time...
pi_155648388
quote:
10s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 11:14 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Bedankt voor het bevestigen van ieders punt dat je totaal niet doorhebt hoe andere users ergens in staan. Ik troll natuurlijk met die post, maar je toontje alsof jij de alwetende bent is ernstig vermoeiend. Als we in de comments van het AD zouden zitten zou je inderdaad 'de enige zijn' en 'de rest van de mensen goedgelovig'. Hier zitten echter fanatieke sportvolgers met een vrij realistische visie en vaak ook open-minded blik op hun sport (en blijven in de regel juist ver van heldenverering).

Alleen is alles in jouw argumentatie en posts zwart wit: een verdachtmaking = gebruiker, een aanwijzing in specifieke situatie = generalisatie en altijd waar, tweets = feiten. Dat is intens vermoeiend en het punt wat iedereen hier maakt. En dat is geen keiharde flame, maar een mening, die in tegenstelling tot jouw posts zelfs nog wat nuance kent.
Herzorg is toch ook niet positief getest, maar ik heb verschillende users haar als zien afmaken alsof dat wel zo is. waar rook is, is vuur enzo, dus wat jij schrijft geldt gewoon voor meerdere users.
pi_155648413
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 11:10 schreef alpeko het volgende:

[..]

Het kan slechter ja. Dat het ongenuanceerder kan dat bewijs jij. Ik blijf erbij dat hij geen recht van spreken heeft. Dat heeft hij verspeeld. Net zo goed als Millar bijv. niet opeens het geweten van het wielrennen moet gaan spelen.
Hoe had hij dan zijn leven na zijn gevangenis straf weer moeten oppakken, gaan werken bij de supermarkt?
pi_155648559
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 11:20 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Herzorg is toch ook niet positief getest, maar ik heb verschillende users haar als zien afmaken alsof dat wel zo is. waar rook is, is vuur enzo, dus wat jij schrijft geldt gewoon voor meerdere users.
Alsof die mailwisseling geen geldig bewijs was? Daar was iets meer aan de hand dan acne, striea.

Waarom post ik dit eigenlijk nog? Dit is makkelijker: Je hebt helemaal gelijk THEFXR! Ga zo door!
pi_155648587
Herzog heeft wel positief getest maar ook daarvoor verdiende ze het gewoon om neergesabeld te worden.
pi_155648692
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 11:32 schreef Ericr het volgende:
Herzog heeft wel positief getest maar ook daarvoor verdiende ze het gewoon om neergesabeld te worden.
als het een wielrenner was geweest niet, toch?
pi_155648922
sunfield krijgt er ook van langs:

https://twitter.com/thijszonneveld/with_replies
pi_155648954
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 11:36 schreef THEFXR het volgende:

[..]

als het een wielrenner was geweest niet, toch?
Een wielrenner was net zo goed neergesabeld als hij het gedrag vertoonde dat Herzog aan de dag legde
  zaterdag 29 augustus 2015 @ 11:50:03 #298
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_155648997
quote:
0.149 seconde had ze nodig om op het startschot te reageren. Dat ging in de 100 meter-finale sneller (0,129), maar dat komt omdat de afstand tussen starter en atlete (Schippers liep in baan 6) bij de 200 meter groter is dan bij de 100 meter, tenzij je in baan 1 start, pal naast de starter.
10,49 seconde deed ze over de tweede 100 meter, precies gelijk aan het wereldrecord. Niemand was in deze race zo snel tussen 100 en 200 meter als Schippers. Die tweede 100 meter gaat ‘vliegend’ van start, wat betekent dat ze al op topsnelheid is als de tijd gaat lopen en niet uit een startblok op gang moet komen. Haar eerste 100 meter ging in 11.14 seconde, en dat was de zesde tussentijd.
0,02 seconde werd haar eindtijd naar beneden bijgesteld. Van 22.65 naar 22.63. Dat komt omdat het ‘elektronisch oog’ op de finish soms wat afwijkt. Handmatig wordt de tijd dan bijgesteld, aan de hand van de finishfoto.
34,92 kilometer per uur. Zo snel sprintte Dafne Schippers gisteren gemiddeld over 200 meter.
20 centimeter zat er op de finish tussen Schippers en de nummer twee, Elaine Thompson uit Jamaica.
20 centimeter week Schippers in de bocht af van de ideale lijn. Dat betekent dat ze grofweg 201,5 meter heeft gelopen en dat kostte haar ongeveer een tiende van een seconde.
Het is dus vooral de topsnelheid. Niet zozeer de start (wat een Bolt wel heel goed doet, zie dat filmpje met Michael Johnson) en het bochtenwerk.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_155649349
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 10:45 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Bij schippers is het een combinatie van factoren, de progressie, aanzetten van spiermassa, stierennek, coulthard kaak, striae en acne. Het jammere hier aan is, hoe lang zit ze dan aan de saus aangezien ze die acne op jongere leeftijd ook al had. Kan ze op latere leeftijd ook nog kinderen kunnen krijgen omdat ze op jonge leeftijd haar lichaam heeft mishandeld door de saus.

even 2 postings uit het vorige topic waar robben ineens keihard verdedigd werd gewoon omdat het een held van een poster is.

SPT / Doping #108 - Ik wil ook zo'n hoofd als David Coulthard
SPT / Doping #108 - Ik wil ook zo'n hoofd als David Coulthard
Nee vriend. ik postte toen een uur eerder al "alsof Robben die bepaalde spuiten niet in zijn knie heeft gehad'.

Maar jij wilt lezen wat je wilt lezen en we moeten jouw beschuldigingen als feiten beschouwen, acne is doping, strae is doping, jong kaal worden is doping. Nou vriend, ik zit keihard aan de doping blijkbaar
pi_155649396
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 12:08 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Nee vriend. ik postte toen een uur eerder al "alsof Robben die bepaalde spuiten niet in zijn knie heeft gehad'.

Maar jij wilt lezen wat je wilt lezen en we moeten jouw beschuldigingen als feiten beschouwen, acne is doping, strae is doping, jong kaal worden is doping. Nou vriend, ik zit keihard aan de doping blijkbaar
je gaat mijn punt totaal voorbij en het op jezelf betrekken slaat ook nergens op.
  zaterdag 29 augustus 2015 @ 12:27:22 #301
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_155649708
Wel sympathiek dat Schippers haal spul deelt met de estafette-vrouwen. Die Sedney heeft ook opmerkelijk veel puistjes.
&lt;a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow"&gt;Afleidingsmanoeuvre&lt;/a&gt;
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')