Dit, en deze zijn wat breder en lager, ideaal!quote:Op zondag 30 augustus 2015 09:55 schreef RobinOok het volgende:
Dat is misschien ook wel wat voor mij. Want die steelpannetjes zijn zo hoekig.
Het eerste stuk keukengerei wat ik iemand zou aanraden. Ding is geweldig.quote:Op zondag 30 augustus 2015 10:05 schreef habitue het volgende:
[ afbeelding ]
Mezelf in mn vinger gesneden toen ik even wilde voelen hoe scherp die was.
En de microplane. Mn beste aankoopquote:Op zondag 30 augustus 2015 11:34 schreef probeer het volgende:
[..]
Het eerste stuk keukengerei wat ik iemand zou aanraden. Ding is geweldig.
Ik heb er een en gebruik 'm vrijwel nooit.quote:Op zondag 30 augustus 2015 11:34 schreef probeer het volgende:
[..]
Het eerste stuk keukengerei wat ik iemand zou aanraden. Ding is geweldig.
Die wel! Zou niet zonder willen.quote:Op zondag 30 augustus 2015 11:34 schreef habitue het volgende:
[..]
En de microplane. Mn beste aankoop
Gebruik 'm elke dag. Gaat ook mee op vakantie.quote:Op zondag 30 augustus 2015 11:34 schreef probeer het volgende:
[..]
Het eerste stuk keukengerei wat ik iemand zou aanraden. Ding is geweldig.
quote:
Toch krijg ik mijn vrienden er niet aan, omdat ze het zo vies vinden dat het zwart wordt. Ik duw hen iedere keer mijn molenmesje in handen, maar zodra ik mij heb omgedraaid pakken ze een ander mes.quote:Op zondag 30 augustus 2015 11:34 schreef probeer het volgende:
[..]
Het eerste stuk keukengerei wat ik iemand zou aanraden. Ding is geweldig.
ah... ja die moest ik nog kopen een molenmesje vergeet ik steedsquote:Op zondag 30 augustus 2015 10:05 schreef habitue het volgende:
[ afbeelding ]
Mezelf in mn vinger gesneden toen ik even wilde voelen hoe scherp die was.
Een legering van ijzer, lood en overtollige babyvoeding?quote:Op zaterdag 5 september 2015 19:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Uit china laten komen voor heel weinig
[ afbeelding ]
Een knoflook/gember/wasabi raspje
Werkt als een tierelier.
Aliexpressquote:Op zaterdag 5 september 2015 20:54 schreef technofreak86 het volgende:
[..]
Een legering van ijzer, lood en overtollige babyvoeding?
Grapje natuurlijk, als je het lokaal zou kopen is het alsnog made in china. Waar heb je dit besteld?
Wat ik vaak doe is even checken wat ebay en chinaprices.us doen voor een product. In dit geval geeft ebay bijvoorbeeld dit.quote:
Ok chill, ja die koekenpan zit er nou eenmaal bij, voor een eitje vast prima.quote:Op dinsdag 22 september 2015 13:35 schreef mascara-klodder het volgende:
De koekenpan vind ik ruk van de 365-serie. De pannen perfect. Ik kook er al jaren mee en anderen die ik ken ook. Nooit een probleem meegehad en ik kook veel
Vergeet dat maar, als je regelmatig dit soort dingen wilt maken zal je duidelijk meer moeten uitgeven. Goedkope blenders zijn weggegooid geld, speelgoed.quote:Op woensdag 23 september 2015 12:32 schreef Momo... het volgende:
Niet om te patsen, maar ik vond het onnodig een apart topic aan te maken. Weet iets een goede blender van rond de 50 euro die goed smoothies en sausjes kan maken en dus ook zwaardere dingen zoals ijs en noten aankan?
Bedankt voor de tip! Ik was me al aan het orienteren op pannen. Ik heb twee groothandelpassen dus zal even een kijkje nemen.quote:Op woensdag 23 september 2015 12:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Wil je goede pannen, leen een horecagroothandelspas en koop een aantal pannen van het huismerk in horeca kwaliteit. Oerdegelijk en een aanschaf voor het leven. Betere pannen dan menig duur design set en voor een fractie van de prijs.
Hanos is aanrader. De Macro verkoopt gewoon ook blokkerkwaliteit (bagger)quote:Op woensdag 23 september 2015 13:47 schreef xSuperboo het volgende:
[..]
Bedankt voor de tip! Ik was me al aan het orienteren op pannen. Ik heb twee groothandelpassen dus zal even een kijkje nemen.
Ik heb alleen sligro of makro, is sligro ook goed?quote:Op woensdag 23 september 2015 13:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hanos is aanrader. De Macro verkoopt gewoon ook blokkerkwaliteit (bagger)
Nice, Zwilling 5 star.. waar heb je die gekocht en hoe duur was die?quote:
Grappig, die heb ik ook gekocht.quote:Op donderdag 24 september 2015 22:49 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Mijn laatste speeltje voor in de keuken was een 7" Santoku mes en 4" officemes uit dezelfde serie, gekocht via ibood , 54,- voor beiden.
Wl om te patsen.. daar is dit topic voor immersquote:Op vrijdag 25 september 2015 09:48 schreef _Newman_ het volgende:
Niet echt om te patsen maar mijn nieuwe keukenspeeltje is een 3 kops bodum chambord cafetiere, precies dezelfde als op dit plaatje hieronder. Ik ben er erg tevreden over.:
[ afbeelding ]
Is dat handig? Zand zakt bij het wellen naar beneden, en dan druk je de paddestoelen daar weer in?quote:Op zaterdag 26 september 2015 21:08 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb er zo eentje gekocht bij de ikea. Speciaal voor het weken van bijvoorbeeld gedroogde paddestoelen. Nog nooit koffie mee gezet.
Werkt niet zo goed als je meerdere tenen achter elkaar doetquote:Op woensdag 30 september 2015 12:09 schreef n8n het volgende:
Ikea heeft een superchille knoflookpers, daar gooi je een teentje in en de schil blijft achter wanneer je perst.
http://m.ikea.com/nl/nl/catalog/products/art/00089163/
Klopt, die schil trek ik er met m’n pink zo uit. Twee tenen lukt nog aardig dus meestal zit ik goed.quote:Op woensdag 30 september 2015 12:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Werkt niet zo goed als je meerdere tenen achter elkaar doet
ik begon hier met lezen in dit topic, doe ik wel vaker, maar nu ging ik toch hl snel even terugscrollenquote:Op woensdag 30 september 2015 12:19 schreef Lienekien het volgende:
De resten van een teen heb je er zo uit met een aardappelschilmesje.
Ik wilde die ook kopen maar ik hoorde dat het niet zo gezond is om zulke koffie te drinkenquote:Op vrijdag 25 september 2015 09:48 schreef _Newman_ het volgende:
Niet echt om te patsen maar mijn nieuwe keukenspeeltje is een 3 kops bodum chambord cafetiere, precies dezelfde als op dit plaatje hieronder. Ik ben er erg tevreden over.:
[ afbeelding ]
Ik schrok zelf ook.quote:Op donderdag 1 oktober 2015 13:49 schreef FANN het volgende:
[..]
ik begon hier met lezen in dit topic, doe ik wel vaker, maar nu ging ik toch hl snel even terugscrollen
Ik heb het even aangepast.quote:
Die heb ik ook. Vind het een onhandig kutding.quote:Op woensdag 7 oktober 2015 16:23 schreef MiestOr het volgende:
Van de week deze gehaald, nooit meer dat laatste velletje uitpielen, gewoon uitspoelen en klaar
zn geld dik waard.
als ik snippers wil snij ik het even goed. Persen is wezenlijk anders.quote:Op woensdag 7 oktober 2015 19:43 schreef habitue het volgende:
Sinds ik een microplane heb gebruik ik nooit meer een knoflookpers.
Komt bij mij gewoon puree uit met de fijnste rasp.quote:Op woensdag 7 oktober 2015 20:17 schreef n8n het volgende:
[..]
als ik snippers wil snij ik het even goed. Persen is wezenlijk anders.
Laat je weten wat je bevindingen zijn? Ik zie die messen geregeld langskomen op de K&T site. Ze zien er in elk geval erg mooi uit.quote:Op woensdag 28 oktober 2015 22:50 schreef derLudolf het volgende:
Vanavond even geshopt bij Knives&Tools.
Uit de Classic Damast serie van hun eigen merk heb ik een vleesmes, een koksmes en een santuko besteld. Een 'universeel mes' (13cm) had ik al en die beviel behoorlijk goed, dus het setje uitgebreid.
Verder heb ik van Eden een messenblok en een wetsteen (korrel 2000/5000 dacht ik, 220/800 had ik al)
Ik ben benieuwd
Genspireerd door de keuken in ons Toscaanse vakantiehuis staat er bij mij sinds ruim een jaar standaard een Bialetti op het aanrecht voor de koffie.quote:Op vrijdag 25 september 2015 09:48 schreef _Newman_ het volgende:
Niet echt om te patsen maar mijn nieuwe keukenspeeltje is een 3 kops bodum chambord cafetiere, precies dezelfde als op dit plaatje hieronder. Ik ben er erg tevreden over.:
[ afbeelding ]
Zal ik doen! Ik heb al erving met dit mes (13cm) en dat vind ik een erg fijn mes.quote:Op donderdag 29 oktober 2015 13:58 schreef clixplicity het volgende:
[..]
Laat je weten wat je bevindingen zijn? Ik zie die messen geregeld langskomen op de K&T site. Ze zien er in elk geval erg mooi uit.
De Eden stenen gebruik ik zelf ook overigens.
Hee, die heb ik ook!quote:Op zondag 8 november 2015 15:49 schreef Myraela het volgende:
Zo blij. Ik twijfelde nog of geen spijt zou krijgen dat ik niet door heb gespaard voor de Artisan. Maar eigenlijk is dit al een enorm ding. En voor deeg etc heb ik mijn KitchenAid mixer al.
[ afbeelding ]
Zijn deze dingen nu echt het geld waard? Net zoals de artisan mixer? Mooi zijn ze wel!quote:Op zondag 8 november 2015 15:49 schreef Myraela het volgende:
Zo blij. Ik twijfelde nog of geen spijt zou krijgen dat ik niet door heb gespaard voor de Artisan. Maar eigenlijk is dit al een enorm ding. En voor deeg etc heb ik mijn KitchenAid mixer al.
[ afbeelding ]
21 nog wat geloof ik, met een zegeltjesactie van de Rewe supermarkt, ze geven me altijd veel meer zegels omdat niemand ze spaart, en ik met de messenacties juist wel, voor een derde van de prijs Zwilling 5 ster.quote:Op donderdag 24 september 2015 22:49 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Nice, Zwilling 5 star.. waar heb je die gekocht en hoe duur was die?
Mijn laatste speeltje voor in de keuken was een 7" Santoku mes en 4" officemes uit dezelfde serie, gekocht via ibood , 54,- voor beiden.
Ik had al een 8" koksmes, 9" vleesmes en zo'n 4"officemes uit de 5 star serie en zo'n broodmes zou m'n collectie mooi compleet maken.
[ afbeelding ]
Inmiddels heb ik de messenmagneet ook bekleed met plakvilt, metaal op metaal vond ik niet zo fijn idee, nu kan de snede in elk geval niet beschadigen.
Ik weet het niet, ik moet hem nog gebruiken. Hij voelt wel een stuk steviger aan dan ik gewend ben. En dan is dit niet eens de artisan, die is namelijk van metaal en weegt 15 kilo. Maar die kost dan ook ruim 500 euro.quote:Op zondag 8 november 2015 20:53 schreef mytec het volgende:
[..]
Zijn deze dingen nu echt het geld waard? Net zoals de artisan mixer? Mooi zijn ze wel!
Ok ik ben benieuwd ;-) ja die mixers zijn gewoon echt mooi en heel sterk ook. Bij de foodprocessors zijn er genoeg erg goedkope modelletjes te krijgen daarom vroeg ik mij het af ;-) Echter zijn de hakmolen gevallen totaal niet stabiel en ook blenders vrij gammel.quote:Op maandag 9 november 2015 10:02 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik weet het niet, ik moet hem nog gebruiken. Hij voelt wel een stuk steviger aan dan ik gewend ben. En dan is dit niet eens de artisan, die is namelijk van metaal en weegt 15 kilo. Maar die kost dan ook ruim 500 euro.
De artisan mixer ben ik gewoon fan van. Staat mooi op het aanrecht, doet zijn werk prima en de service van KitchenAid was geweldig toen er (door eigen schuld) iets kapot was, hebben ze hem gratis opgehaald en gemaakt.
Bij deze vond ik de prijs eigenlijk heel erg meevallen, 180 euro. Dat beetje extra betaal ik graag voor iets dat ik dan gewoon op het aanrecht kan laten staan. In een volgend huis koop ik nog een retro rode koelkast, dan is het plaatje compleet.
quote:Op vrijdag 13 november 2015 11:19 schreef Rorsach het volgende:
[ afbeelding ]
Een simpele koekenpan van de blokker en een De Buyer (32cm). Beide gisteren voor het eerst gebruikt.
Die De Buyer weegt wel door, dat ding is net zo zwaar als m'n gietijzeren koekenpan die ik een half jaar geleden bij de kringloper heb aangeschaft. Even snel je eten flippen is er niet bij, dat moet minstens met twee handen gebeuren.
Is zoiets makkelijk in gebruik? Ben bang dat ik mn messen ermee verneuk.quote:Op zondag 8 november 2015 17:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hee, die heb ik ook!
On topic
[ afbeelding ]
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Coticule
Er is wel een leercurve, maar het is niet heel moeilijk ofzo. Zat filmpjes op youtubve die het uitleggen.quote:Op vrijdag 13 november 2015 13:13 schreef habitue het volgende:
[..]
Is zoiets makkelijk in gebruik? Ben bang dat ik mn messen ermee verneuk.
Ja? Istie fijn? Ik ben ook druk aan het sparen.quote:Op vrijdag 13 november 2015 11:49 schreef Techno het volgende:
[ afbeelding ]
Van de spaaractie bij AH. Best een puik ding. Ligt goed in de hand en is ook lekker scherp.
wat zit daar allemaal in qua ovens?quote:Op zaterdag 21 november 2015 22:53 schreef Veruca_Assault het volgende:
[ afbeelding ]
Eindelijk, eindelijk een grote mensen fornuis!
hey die heb ik ook, al is die van mij vrijwel net zo zwart al gietijzerquote:Op vrijdag 13 november 2015 11:19 schreef Rorsach het volgende:
[ afbeelding ]
Een simpele koekenpan van de blokker en een De Buyer (32cm). Beide gisteren voor het eerst gebruikt.
Die De Buyer weegt wel door, dat ding is net zo zwaar als m'n gietijzeren koekenpan die ik een half jaar geleden bij de kringloper heb aangeschaft. Even snel je eten flippen is er niet bij, dat moet minstens met twee handen gebeuren.
Daarom werkt het ook. Je kunt hem zo vast pakken dat je met je onderarm tegen de steel duwt, maar het blijft een zwaar ding.quote:Op vrijdag 13 november 2015 11:19 schreef Rorsach het volgende:
[ afbeelding ]
Een simpele koekenpan van de blokker en een De Buyer (32cm). Beide gisteren voor het eerst gebruikt.
Die De Buyer weegt wel door, dat ding is net zo zwaar als m'n gietijzeren koekenpan die ik een half jaar geleden bij de kringloper heb aangeschaft. Even snel je eten flippen is er niet bij, dat moet minstens met twee handen gebeuren.
Wow, die wil ik ook! Ik vind ze cool en volgens mij maken ze veel minder troep.quote:Op woensdag 30 september 2015 09:13 schreef Pietverdriet het volgende:
WMF maakt deze gardes
Heb er twee van en vind ze verschrikkelijk fijn om mee te werken
[ afbeelding ]
Ik heb alleen maar ouderwetse en die doen het wel, ga toch eens zo'n wmf ding kopen... ik houd van keuekenspullen. Word ik hebberig van.quote:Op dinsdag 24 november 2015 21:42 schreef RobinOok het volgende:
Toch he, toch is een ouderwetse garde fijner.
Dank voor de tip, heb 'em besteld! Mooie aanbieding voor een apparaat dat we toch al graag wilden hebben.quote:Op woensdag 25 november 2015 09:30 schreef InTrePidIvity het volgende:
Misschien interessant voor de kookliefhebbers hier: http://www.ibood.com/home(...)n-keukenmachine.html
379,95 (+8,95)
[ afbeelding ]
Leuk, veel plezier ermeequote:Op woensdag 25 november 2015 21:36 schreef LastRequest het volgende:
[..]
Dank voor de tip, heb 'em besteld! Mooie aanbieding voor een apparaat dat we toch al graag wilden hebben.
De rechter lange oven is een gewone hete lucht oven, daar zit ook een bordenverwarmrek in. De grote oven kan je instellen als gewone hete lucht maar ook alleen onder warmte of alleen boven warmte en allerlei fancy functies zoals ontdooienquote:Op maandag 23 november 2015 09:30 schreef computergirl het volgende:
[..]
wat zit daar allemaal in qua ovens?
Vrees dat die prijzig wasquote:Op donderdag 26 november 2015 14:07 schreef Nytro het volgende:
[ afbeelding ]
Demeyere Apollo Conische sauteuse
Sorry to pop your bubble: deze kan ook niet in de vaatwasser.quote:Op woensdag 25 november 2015 21:00 schreef Blik het volgende:
[ afbeelding ]
Sinterklaascadeautje voor mn vriendin, 28 cm variant.
Zat nog te twijfelen over de signature versie, maar los van dat die ren stuk duurder is vind ii het toch handig dat de pan in de vaatwasser kan
Echt honderden recepten.. Even uitvogelen bij welk recept ze niet droog wordenquote:Op donderdag 26 november 2015 08:08 schreef Myraela het volgende:
Oooh, jaloers! Ik wil ook nog een wafelijzer.
Tips voor goede recepten zijn welkom! Heb laatst wafels proberen te maken met zo'n mix die ik gratis bij het apparaat kreeg, maar het beslag was erg dik. Een beslag dat je op het ijzer kunt gieten (i.p.v. 'smeren') lijkt me veel makkelijker.quote:Op zondag 29 november 2015 11:12 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Echt honderden recepten.. Even uitvogelen bij welk recept ze niet droog worden
Gietijzer moet toch nooit in de vaatwasser? Is het wat aangekoekt dan doe ik er water in met wat vaatwasmiddel en breng het aan de kook. Het kookt dan los. Goed afdrogen en met wat neutrale olie insmeren. Klaar.quote:Op zondag 29 november 2015 11:08 schreef Fixers het volgende:
[..]
Sorry to pop your bubble: deze kan ook niet in de vaatwasser.
Geen idee, ik moet geen gietijzeren pan. Juist omdat je die niet af mag wassen.quote:Op zondag 29 november 2015 12:47 schreef MrsDuck het volgende:
[..]
Hoe wil je het anders doen? Een schuursponsje lijkt mij ook niet de oplossing.
Gewoon ff met heet water uitspoelen, afdrogen keukenpapier met wat olie erop erdoorheen halen, klaar.quote:Op zondag 29 november 2015 15:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Geen idee, ik moet geen gietijzeren pan. Juist omdat je die niet af mag wassen.
Bel jij le creuset dan even op dat ze hun gebruiksaanwijzing aan moeten passen? En tevens ook alle websites waarop vermeldt staat dat het wel kanquote:Op zondag 29 november 2015 11:08 schreef Fixers het volgende:
[..]
Sorry to pop your bubble: deze kan ook niet in de vaatwasser.
Let's not go there, again.quote:Op zondag 29 november 2015 15:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gewoon ff met heet water uitspoelen, afdrogen keukenpapier met wat olie erop erdoorheen halen, klaar.
Wil jij alles blinkend schoon geschrobt?
Heb ik al gedaan. Willen ze niet anders dan dat het nu hierboven gequote staat. Ze zijn bang consumenten te verliezen die beslist alles in de vaatwasser moeten gooien. Het is niet zo dat je pan resoluut kapot gaat, maar je beperkt de levensduur aanzienlijk. De schade die door vaatwasmachines wordt toegebracht valt ook niet onder de levenslange garantie: dat is slijtage, geen productie- of materiaalfout.quote:Op zondag 29 november 2015 17:09 schreef Blik het volgende:
[..]
Bel jij le creuset dan even op dat ze hun gebruiksaanwijzing aan moeten passen? En tevens ook alle websites waarop vermeldt staat dat het wel kan
Een gewoon gemailleerde gietijzeren pan zoals Le Creuset kan je met water en zeep afwassen. Geen idee waar dat niet-afwassen vandaan komt. Gietijzer zonder email is een specifiek product met bijbehorende doelgroep.quote:Op zondag 29 november 2015 15:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Geen idee, ik moet geen gietijzeren pan. Juist omdat je die niet af mag wassen.
Waarom zeggen ze dan bij de andere braadpan dat die niet in de vaatwasser mag?quote:Op zondag 29 november 2015 17:47 schreef Fixers het volgende:
[..]
Heb ik al gedaan. Willen ze niet anders dan dat het nu hierboven gequote staat. Ze zijn bang consumenten te verliezen die beslist alles in de vaatwasser moeten gooien. Het is niet zo dat je pan resoluut kapot gaat, maar je beperkt de levensduur aanzienlijk. De schade die door vaatwasmachines wordt toegebracht valt ook niet onder de levenslange garantie: dat is slijtage, geen productie- of materiaalfout.
Die andere braadpan, je bedoelt de reguliere Signature collectie? Daarvan zeggen ze ook dat ze in de vaatwasser mogen: "Al het kookgerei met integrale gietijzeren handgrepen ... mag in de vaatwasser."quote:Op zondag 29 november 2015 18:03 schreef Blik het volgende:
[..]
Waarom zeggen ze dan bij de andere braadpan dat die niet in de vaatwasser mag?
nope, daarvan staat bij alle webshops en ook op de website dat die niet in de vaatwasser magquote:Op zondag 29 november 2015 18:11 schreef Fixers het volgende:
[..]
Die andere braadpan, je bedoelt de reguliere Signature collectie? Daarvan zeggen ze ook dat ze in de vaatwasser mogen: "Al het kookgerei met integrale gietijzeren handgrepen ... mag in de vaatwasser."
Was sich liebt, neckt sich.quote:
Op de verpakking, in de handleiding en de site van Creuset staat duidelijk dat het wl mag. Sterker nog: als er n braadpan van dat merk is die tegen de vaatwasser zou moeten kunnen zijn het die. De signature heeft een verbeterde emaillelaag.quote:Op zondag 29 november 2015 18:32 schreef Blik het volgende:
[..]
nope, daarvan staat bij alle webshops en ook op de website dat die niet in de vaatwasser mag
Deze vond ik lekker: http://www.een.be/program(...)ten/brusselse-wafels ik kreeg er wel 24 uit ipv 12 .quote:Op zondag 29 november 2015 11:12 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Echt honderden recepten.. Even uitvogelen bij welk recept ze niet droog worden
En hoeveel heeft dit grapje gekost als ik vragen mag?quote:Op donderdag 3 december 2015 21:46 schreef verita het volgende:
Sinds een paar weken in huis, bevalt geweldig
[ afbeelding ]
Ik wilde al jaren een vacuummachine. Gelijk maar een goede gekocht, een La.Va V400 Premium. Ik heb er direct van alles bijgekocht, zoals de vacumeerdoos voor marineren in een halfuur ipv tien uur, dry-age zakken voor het zelf rijpen van vlees, de vacuumglocke voor het opnieuw vacumeren van geopende potjes, etc. Hele partij zakken, vloeistofvangers, onderbordjes, de hele rimram.
Ik dacht dat Dinooo een rolberoerte kreeg toen ie de rekening zag, maar ach, het is een investering maar dan heb je ook wat.
Hier nog een filmpje, over het razendsnel marineren
Is dat niet een contradictie? Je rijpt vlees in vacuum, of droog in een rijpkast volgens mijquote:Op donderdag 3 december 2015 21:46 schreef verita het volgende:
dry-age zakken voor het zelf rijpen van vlees,
Interessant.quote:Op vrijdag 4 december 2015 12:06 schreef verita het volgende:
Nee. Zie hier.
En hier nog een verdere uitleg; met oa deze foto's
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dat moest dan haast wel over de dry-age zakken gaan?quote:Op vrijdag 4 december 2015 12:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Interessant.
Die kende ik nog niet
Maar
VL0558 | 4 zakken 25 x 40 cm 13,00 EUR *
VL0556 | 4 zakken 25 x 55 cm 14,00 EUR *
Ze nemen wel prijzen.
Ja, dat zijn Dry Age zakken. Ik koop dan liever gewoon droog gerijpt vlees.quote:Op vrijdag 4 december 2015 12:16 schreef verita het volgende:
[..]
Dat moest dan haast wel over de dry-age zakken gaan?
De gewone zijn een stuk goedkoper. Bovendien heb ik veel op rol gekocht, of met 100 tegelijk.
Mooi ding man!quote:Op vrijdag 4 december 2015 11:55 schreef verita het volgende:
De La.Va V400 Premium koop je met twee cadeautjes die je zelf mag bepalen. Ik koos als cadeau 5 jaar garantie (ipv 2 jr), en de vacummglocke voor het opnieuw vacuum maken van potjes. Dit kostte zonder verzendkosten 799,-.
Zie hier
Waarom deze dure, ze zijn er ook goedkoper?
- professioneel apparaat : bedoeld voor winkeliers, horeca etc, je mag een lange levensduur verwachten
- regelbare vacuumdruk tot aan 1 bar (dat kan bijna bij geen enkele)
- extra brede vacuumzakken mogelijk (in dit geval tot aan 46 cm)
- meerdere zakken tegelijk vacumeren en sealen mogelijk
- sealtijd in te stellen
- 3 sealnaden ipv 1 of 2
- bedrijfstijd (permanent doorwerken) 3-4 uur mogelijk
- geschikt voor voedselhouders n zakken
- automatisch maar ook manueel bedienbaar
Samen met alle bijgekochte accessoires, receptenboeken en zakken (ook op rol) was het zo'n 1250 euro.
DeBuyer heeft ook de veel diepere sauteerpan. Dat is een erg fijna pan qua model, alleen als hapjespan niet zo heel geschikt omdat zo'n zelfgemaakte anti-aanbakaag niet goed tegen zuren kan. Zuren in tomaat bijvoorbeeld.quote:Op vrijdag 4 december 2015 15:06 schreef MoChe het volgende:
Enige tijd geleden een De Buyer 32cm gekocht:
[ afbeelding ]
Deze bevalt zo goed dat ik ook mn Hema hapjespan wil vervangen door een 'echte' pan. Iemand tips? liefst geen teflon.
Heeft die ook een bajonet-koppeling ? Ik heb namelijk de Kenwood Major Titanium, de deeghaak daarvan bevalt wel, en ook niet. Hoor het graag.quote:Op zondag 6 december 2015 13:17 schreef Martijn1P het volgende:
Spiraalkneedhaak voor de Kenwood Kmix:
Stuk beter dan het meegeleverde origineel van Kenwood.
Ja daarom zoek ik nu dus een andere type pan. Wellicht RVS? Iemand daar ervaringen mee?quote:Op zondag 6 december 2015 14:27 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
DeBuyer heeft ook de veel diepere sauteerpan. Dat is een erg fijna pan qua model, alleen als hapjespan niet zo heel geschikt omdat zo'n zelfgemaakte anti-aanbakaag niet goed tegen zuren kan. Zuren in tomaat bijvoorbeeld.
Zijn prima ovens voor taarten en ovenschotels!quote:Op maandag 21 december 2015 17:20 schreef Sylvana het volgende:
Vandaag een nieuwe vrijstaande oven gekocht
[ afbeelding ]
Had eerst een vrijstaande oven van Bestron, maar die begon wel op zn eind te raken en was niet meer schoon te krijgen en veel rookontwikkeling etc. Deze is een stuk groter ook ( 52 liter ipv 28) dus ruimte zat straks
Ja heb er veel goede recensies over gelezen, dus naast de ovenschotels ook maar kijken of ik het bak-virus weer te pakken krijg danquote:Op maandag 21 december 2015 17:57 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Zijn prima ovens voor taarten en ovenschotels!
Denk het wel, kijk even hier: http://www.ebay.nl/itm/JP(...)-KM336-/321632959544quote:Op zondag 6 december 2015 15:49 schreef verita het volgende:
[..]
Heeft die ook een bajonet-koppeling ? Ik heb namelijk de Kenwood Major Titanium, de deeghaak daarvan bevalt wel, en ook niet. Hoor het graag.
De 1922?quote:Op zondag 27 december 2015 09:29 schreef Mercure het volgende:
Eindelijk
[ [url=https://images.duckduckgo.com/iu/?u=http%3A%2F%2Fwww.knivesandtools.nl%2Fproductimages%2Fphotogallery%2Fphotos%2Frobert-herder-1922-koksmes-23cm-RH2092189-d6.jpg&f=1]afbeelding[/url] ]
Als ik het me goed herinner is de 1922 er ook in verschillende maten, tot en met 9 zoll, dan is die langer dan de koolstof santoku. Misschien moet je even op een Duitse website kijken.quote:Op zondag 27 december 2015 13:24 schreef vivelafete het volgende:
[..]
De 1922?
Kan me voorstellen dat je er erg blij mee bent.
Ik zit zelf nog heel erg te twijfelen tussen de 1922 en de Santoku Lignum 3. Deze is wat zwaarder maar ook veel langer.
Aangezien de 1922 nu wel erg mooi geprijsd is ga ik daar denk ik voor en koop later nog een keer een santoku.
De 1922 is een heel ander mes dan de Lignum 3. Ze hebben nauwelijks meer gemeen dan dat ze van koolstofstaal zijn. 1922 serie hebben de klassieke vorm van koksmes, officemes, vleesmes of broodmes en hebben een zware gesmede krop. De Lignum is een santoku zonder krop.quote:Op zondag 27 december 2015 13:53 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Als ik het me goed herinner is de 1922 er ook in verschillende maten, tot en met 9 zoll, dan is die langer dan de koolstof santoku. Misschien moet je even op een Duitse website kijken.
Weet ik, maar vivelafete twijfelt tussen die twee, en ik vind die verschillen ook niet zo heel belangrijk. Die 1922 van 9 zoll heeft als voordeel dat het blad ook hoger is, en net als bij de santoku je vingers niet in de weg zitten als je de ronding van het blad wil gebruiken.quote:Op zondag 27 december 2015 19:16 schreef Fixers het volgende:
[..]
De 1922 is een heel ander mes dan de Lignum 3. Ze hebben nauwelijks meer gemeen dan dat ze van koolstofstaal zijn. 1922 serie hebben de klassieke vorm van koksmes, officemes, vleesmes of broodmes en hebben een zware gesmede krop. De Lignum is een santoku zonder krop.
Ik heb ook getwijfeld en getwijfeld en nog eens getwijfeld. Maar uiteindelijk gaven twee zaken de echte doorslag. Een dat de 1922 nu wel goed geprijsd is. Twee... het is gewoon bloedmooiquote:Op zondag 27 december 2015 13:24 schreef vivelafete het volgende:
[..]
De 1922?
Kan me voorstellen dat je er erg blij mee bent.
Ik zit zelf nog heel erg te twijfelen tussen de 1922 en de Santoku Lignum 3. Deze is wat zwaarder maar ook veel langer.
Aangezien de 1922 nu wel erg mooi geprijsd is ga ik daar denk ik voor en koop later nog een keer een santoku.
ik heb laatst mijn eerste gekocht en die is helemaal niet zo scherp eigenlijk. Kan er makkelijk een paprika mee snijden maar geen bloedende vingers-scherptequote:Op maandag 28 december 2015 15:00 schreef Mercure het volgende:
En ik heb een aantal jaar geleden al aardappelschilmesjes weggekieperd en vervangen door een molenmesje en dat is en blijft ook bloedscherp.
Nee? Heb je een keramisch aanzetstaal? Paar keer overheen halen dan. Ik heb ook zo'n buckelsontbijtmesje in RVS en dat was na twee keer aanzetten ook vlijmscherp.quote:Op maandag 28 december 2015 15:03 schreef computergirl het volgende:
[..]
ik heb laatst mijn eerste gekocht en die is helemaal niet zo scherp eigenlijk. Kan er makkelijk een paprika mee snijden maar geen bloedende vingers-scherpte
Waarom twijfel je? Wat voor messen vind je fijn en wat voor handelingen ga je uitvoeren? Beide messen lijken prima, maar er zijn wel harder stralen snedes te krijgen (die blijven langer scherp en zijn over het algemeen scherper te krijgen in praktijk).quote:Op zondag 27 december 2015 13:24 schreef vivelafete het volgende:
[..]
De 1922?
Kan me voorstellen dat je er erg blij mee bent.
Ik zit zelf nog heel erg te twijfelen tussen de 1922 en de Santoku Lignum 3. Deze is wat zwaarder maar ook veel langer.
Aangezien de 1922 nu wel erg mooi geprijsd is ga ik daar denk ik voor en koop later nog een keer een santoku.
Gebruik jij je takoyaki pan nog regelmatig? Twijfel nog steeds of ik die wil kopen of niet.quote:Op donderdag 31 december 2015 14:19 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb een nieuwe rijstkoker. De vorige was op. Die moest elke keer met een desserbakje met siloconen pannenlap erom tussen deksel en hendel dichtgehouden worden. Nu weer een simpele, met los deksel erop. Kijken hoe lang die het uithoudt.
Nice!quote:Op dinsdag 12 januari 2016 17:57 schreef Mubassie het volgende:
Erg lang getwijfeld of ik deze wel echt nodig heb.. Aangezien het bakken en kokkerellen een steeds grotere hobby begint te worden heb ik de knoop maar doorgehakt
Morgen krijg ik deze:
[ afbeelding ]
Dat klinkt echt geweldig. Had er al iets over gelezen, maar vroeg me af of het echt goed zou werken. Nog steeds tevreden mee? En welke heb je gekocht als ik vragen mag (welk merk)?quote:Op zondag 25 oktober 2015 08:55 schreef Ludd het volgende:
Niet echt een keukenspeeltje, maar onlangs een nieuwe vriezer gekocht. Met no frost. Wat een verademing is dat. Geen aangevroren ijskristallen meer, producten vriezen niet aan elkaar, lades lopen soepel en etiketten zijn goed leesbaar. Dit is echt zoiets wat ik al jaren eerder had moeten kopen.
Heb in mijn no-frost vriezer nog nooit ijsaangroei gehad in de 8 jaar dat ik hem nu hebquote:Op woensdag 13 januari 2016 01:29 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Dat klinkt echt geweldig. Had er al iets over gelezen, maar vroeg me af of het echt goed zou werken. Nog steeds tevreden mee? En welke heb je gekocht als ik vragen mag (welk merk)?
Hier een grote Bosch nu een jaartje of... 3. Heel veel ijs binneninquote:Op woensdag 13 januari 2016 13:42 schreef Blik het volgende:
[..]
Heb in mijn no-frost vriezer nog nooit ijsaangroei gehad in de 8 jaar dat ik hem nu heb
Vanille-ijs, chocolade-ijs...quote:Op dinsdag 19 januari 2016 16:16 schreef ChilllayD het volgende:
[..]
Hier een grote Bosch nu een jaartje of... 3. Heel veel ijs binnenin
Die van mij lijkt hetzelfde en ben er erg tevreden mee. Heb na ongeveer een jaar wel het klokje moeten laten vervangen. Was een bekend probleem. Zal nu misschien niet meer zo zijn, heb hem ongeveer 3 jaar.quote:
ik weet. Mandolines zijn er ook zo ergquote:
Die ook inderdaad. Ik heb er eentje van Kyocera met een keramisch mes. Loeischerp en de vingerbeschermer die erbij zit is volstrekt waardeloos. Daar moet ik nog steed een kevlar snijhandschoen bij hebben, tip van Alton Brown. (Mijn nieuwe culiheld )quote:Op dinsdag 1 maart 2016 18:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
ik weet. Mandolines zijn er ook zo erg
Zo blij dat ik hem ook heb, net als de fijne microplane.quote:
Gaafquote:Op woensdag 18 mei 2016 14:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Een spuit met naald om marinade in vlees te spuiten en een naald om gelei in gebak te spuiten.
Dat is de bedoeling, nitraatpekel erinquote:Op woensdag 18 mei 2016 14:43 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Gaaf
Kun je daar ook zelf hammetjes mee maken?
Goed de gebruiksaanwijzing lezen!quote:Op woensdag 15 juni 2016 18:53 schreef vinnypassy het volgende:
Eindelijk, een ijsmachine! Zelfvriezend, omdat ik een veel te klein vriesvak heb. Ben benieuwd.
[ afbeelding ]
De beker is uitneembaar inderdaad. Maakt het dan nog uit wat voor alcohol?quote:Op woensdag 15 juni 2016 19:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Goed de gebruiksaanwijzing lezen!
Doe hem ongeveer halfvol, er gaat opslag in je ijs komen (lucht)
Is de beker waar de ijsmassa in gaat uitneembaar? Dan moet je alcohol in de houder doen waar de beker in gaat voor een goede koude overdracht
40% witte rum gebruik ik, want goedkoop, of gebruik vodka.quote:Op woensdag 15 juni 2016 19:20 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
De beker is uitneembaar inderdaad. Maakt het dan nog uit wat voor alcohol?
Ik heb deze al een aantal jaren in gebruik. Prima machine, zeker voor de prijs! Ben benieuwd wat je er allemaal uit gaat toveren!quote:Op woensdag 15 juni 2016 18:53 schreef vinnypassy het volgende:
Eindelijk, een ijsmachine! Zelfvriezend, omdat ik een veel te klein vriesvak heb. Ben benieuwd.
[ afbeelding ]
Ik hoop vooral ijs. Ga van het weekend de snickers bar van Shannon Bennett maken, met pinda-ijs erbij, dus dit receptje wordt mijn eerste poging:quote:Op donderdag 16 juni 2016 11:53 schreef MonkNL het volgende:
[..]
Ik heb deze al een aantal jaren in gebruik. Prima machine, zeker voor de prijs! Ben benieuwd wat je er allemaal uit gaat toveren!
Hoe was je ijs geworden?quote:Op donderdag 16 juni 2016 13:12 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Ik hoop vooral ijs. Ga van het weekend de snickers bar van Shannon Bennett maken, met pinda-ijs erbij, dus dit receptje wordt mijn eerste poging:
280g milk
280g thickened cream
50g trimoline
1 vanilla bean, halved and seeded
5 egg yolks
37g caster sugar
75g candied peanuts
Maar dan gehalveerd, anders heb ik teveel om te serveren.
Laat ik later weten, staat voor vanavond op het menu.quote:Op zaterdag 18 juni 2016 22:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoe was je ijs geworden?
Hier net 500 gram lambada aardbeien met 200 gram suiker tot sorbet verwerkt.
Je hebt het zo lang uitgehouden je nieuwe speeltje niet te gebruiken? Wow!quote:Op zondag 19 juni 2016 10:45 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Laat ik later weten, staat voor vanavond op het menu.
Ja. Vrijdag hele dag weg, gisteren brak en overdag in de keuken voor andere dingen. Roommengsel staat nu te koelen in de koelkast.quote:Op zondag 19 juni 2016 11:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je hebt het zo lang uitgehouden je nieuwe speeltje niet te gebruiken? Wow!
Het was lekker! Zo los was het misschien net iets teveel honing: ipv trimoline heb ik de helft aan honing gebruikt. Maar met de cumble erbij - en alle andere elementen - was het sper lekker. Was onderdeel van dit hele recept en zag er verder zo uit.quote:Op zondag 19 juni 2016 11:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je hebt het zo lang uitgehouden je nieuwe speeltje niet te gebruiken? Wow!
Oh tof! Is die fijn?quote:Op vrijdag 8 juli 2016 17:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Kichenaid Blender, eerste probeersel, een milkshake
Gelukkig is ie rood! Anders was ik stikjaloers!quote:Op vrijdag 8 juli 2016 17:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Kichenaid Blender, eerste probeersel, een milkshake
Als ik een gladde puree wil maken, gebruik ik m'n KitchenAid foodprocessor. Voor de rest vind m'n staafmixer wel dikke prima, heb niet het gevoel dat ik nog iets nodig heb. Ik heb eigenlijk ook geen ruimte voor nog meer apparaten.quote:Op vrijdag 8 juli 2016 21:29 schreef vinnypassy het volgende:
Echt waar? Sinds ik een blender heb gebruik ik die ook vaak, daar worden de pureetjes e.d. toch een stukje zachter van. En voor wat meer structuur pak ik wel gewoon de staafmixer.
Kusjequote:Op vrijdag 8 juli 2016 21:31 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Gelukkig is ie rood! Anders was ik stikjaloers!
quote:Op vrijdag 8 juli 2016 21:31 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Gelukkig is ie rood! Anders was ik stikjaloers!
Dat is een ander model, ik heb dit modelquote:
is dat zo'n kleine die je ook vaak gratis krijgt bij de normale blender? heb die ook ongebruikt in de kast liggen maar waarom is 'ie zo kut?quote:Op vrijdag 8 juli 2016 21:32 schreef RobinOok het volgende:
Oh, en voor wie nog benieuwd is, mijn magimix mini ding is de miskoop van de eeuw. Kutding.
Had dinsdag een twee kilo ham met zwoerd gekocht, een pekeloplosing gemaakt met knoflook, mosterd, gemalen foellie en peper erdoor, hiermee de ham geprikt en volgespoten. Daarna de ham in een zak gedaan, rest van de pekelmarinade erbij, zak geseald en laten trekken. Gisteren eruit gehaald, de zwoerdkant met kokend water overgoten en op 125 in de oven langzaam gegaard en daarna gegrilled zodat de zwoerd popte als popcorn.quote:Op woensdag 18 mei 2016 14:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Een spuit met naald om marinade in vlees te spuiten en een naald om gelei in gebak te spuiten.
beetje onzinnig ding die ligt vast over een tijdje bij de kringloopquote:Op woensdag 18 mei 2016 14:57 schreef golfer het volgende:
In het kader van leuk, maar niet echt noodzakelijk:
[ afbeelding ]
Je kan hem natuurlijk ook gewoon warm eten met een bruine saus of mosterdsaus, puree en boontjes bijvoorbeeld, het broodbeleg idee is voor mij restjes verwerkenquote:Op zondag 17 juli 2016 10:00 schreef vinnypassy het volgende:
Klinkt goed Piet. Het is dat ik bijna nooit brood eet, maar ik zou het zo doen om zo'n hammetje te maken.
Klinkt goed, ik moet zeggen dat ik sommige stukken vlees gebraden nog lekkerder vind om heel dun te snijden en op brood te doen.quote:Op zondag 17 juli 2016 10:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan hem natuurlijk ook gewoon warm eten met een bruine saus of mosterdsaus, puree en boontjes bijvoorbeeld, het broodbeleg idee is voor mij restjes verwerken
Wat een mooi ding! maar heb hem even opgezocht en ik kreeg het spontaan benauwd van de prijs. Gebruik je dit ding nu echt zo vaak dat het zoveel waard is? Duurder dan een goed koksmes!quote:Op zondag 17 juli 2016 14:05 schreef verita het volgende:
Stond al lang op mijn verlanglijst:
[ afbeelding ]
Hier een filmpje
Nou ik heb niet zulke knife-skills en ik heb het vooral gekocht omdat ik ook pas een droogmachine heb gekocht. Het leek me handig om snel groente en fruit uit de moestuin te kunnen verwerken, en hulp daarbij te krijgen. Met de Viper kan iemand anders ook helpen met voorbereiden van de vulling van deze machine:quote:Op zondag 17 juli 2016 19:53 schreef mytec het volgende:
[..]
Wat een mooi ding! maar heb hem even opgezocht en ik kreeg het spontaan benauwd van de prijs. Gebruik je dit ding nu echt zo vaak dat het zoveel waard is? Duurder dan een goed koksmes!
Kijk dan snap ik de investering al wel;-) zo,n droogmachine is erg mooi! Vorig jaar in Italie op een kwekerij/boerderij geweest waar ze blauwe bosbessen en bramen producten maakten maar ook nog wat andere verdwaalde fruit soorten teelden. Ze hadden een hele grote versie van zo,n droger, en ik moet zeggen wat daar uitkomt is net snoepgoed! Maar dan een stuk lekkerder ;-)quote:Op zondag 17 juli 2016 22:34 schreef verita het volgende:
[..]
Nou ik heb niet zulke knife-skills en ik heb het vooral gekocht omdat ik ook pas een droogmachine heb gekocht. Het leek me handig om snel groente en fruit uit de moestuin te kunnen verwerken, en hulp daarbij te krijgen. Met de Viper kan iemand anders ook helpen met voorbereiden van de vulling van deze machine:
Klarstein Fruit-JerkyPro10
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ooit ga ik ook jerky maken
Bauknecht is dan tegenwoordig ook geen A merk meer geloof ikquote:Op vrijdag 22 juli 2016 08:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Hebben een nieuwe vrieskist, handig voor zaken die niet in de gewone vriezer passen
[ afbeelding ]
Heb hem aangesloten en op ijstijd gezet, na een paar uur de vrieskast leeggeruimd en omgepakt, daarna de vrieskast uitgezet zodat hij kan ontdooien. De monteur moet weer een onderdeel vervangen. Ik had een 25 jaar oude Liebherr vervangen door een energiezuinige bauknecht, dat was een vergissing, hij is nu een kaar oud en al de tweede keer dat er iets kapot is.
Siemens afwasmachine heb ik ook de nodige ellende mee. Enige wat nog premium is, is de prijs geloof ik.quote:Op vrijdag 22 juli 2016 09:00 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Bauknecht is dan tegenwoordig ook geen A merk meer geloof ik
Kwestie van pech. De halve wereld staat vol met die dingen. Bosch en siemens. Zelfde machines met ander merkje... Normaliter prima betrouwbaar.quote:Op vrijdag 22 juli 2016 09:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Siemens afwasmachine heb ik ook de nodige ellende mee. Enige wat nog premium is, is de prijs geloof ik.
Ja natuurlijk heb ik dat gedaan.quote:Op zaterdag 23 juli 2016 11:07 schreef Spanky78 het volgende:
Liebherr is dan ook wel echt top qua vriezers... Ook de oude apparaten... Niet zo energiezuinig, maatgoed...
P.s. Je hebt hem.na aankoop wel.een dagje op zijn plek gezet zonder hem.aannte zetten, anders zit het koudemiddel niet goed verdeeld en kan hij daardoor ook kapot gaan.
Nee, kwestie van bezuiningen op kwaliteit. Goedkope rubber dichtingen en andere onderdelen.quote:
heb 10 jaar geleden een 2dehands siemens afwasmachine gekocht, draait nog steeds.quote:Op zaterdag 23 juli 2016 11:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, kwestie van bezuiningen op kwaliteit. Goedkope rubber dichtingen en andere onderdelen.
Daar kan een heel varken inquote:Op vrijdag 22 juli 2016 08:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Hebben een nieuwe vrieskist, handig voor zaken die niet in de gewone vriezer passen
[ afbeelding ]
Heb hem aangesloten en op ijstijd gezet, na een paar uur de vrieskast leeggeruimd en omgepakt, daarna de vrieskast uitgezet zodat hij kan ontdooien. De monteur moet weer een onderdeel vervangen. Ik had een 25 jaar oude Liebherr vervangen door een energiezuinige bauknecht, dat was een vergissing, hij is nu een kaar oud en al de tweede keer dat er iets kapot is.
In mijn geval eerder een geitbokjequote:
Bh.....quote:Op zaterdag 23 juli 2016 23:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In mijn geval eerder een geitbokje
De NEFF van mijn ouders 1300 is ook kapot... Maar dat komt door een blikseminslag.quote:Op vrijdag 22 juli 2016 09:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Siemens afwasmachine heb ik ook de nodige ellende mee. Enige wat nog premium is, is de prijs geloof ik.
211 euro bij amazon.dequote:Op zondag 24 juli 2016 17:30 schreef RobinOok het volgende:
Ik wil zo'n ding dat sheets snijdt van aardappel, komkommer of rettich.
Alleen, ze zijn zo achterlijk duur en moeilijk te krijgen ook en belangrijkste, ik heb er waarschijnlijk weinig behoefte aan, haha. Alleen nu! Ik wil 'm!!!
[ afbeelding ]
http://www.amazon.co.uk/N(...)words=turning+slicer
Filmpje:
quote:Op zondag 24 juli 2016 17:30 schreef RobinOok het volgende:
Ik wil zo'n ding dat sheets snijdt van aardappel, komkommer of rettich.
Alleen, ze zijn zo achterlijk duur en moeilijk te krijgen ook en belangrijkste, ik heb er waarschijnlijk weinig behoefte aan, haha. Alleen nu! Ik wil 'm!!!
[ afbeelding ]
http://www.amazon.co.uk/N(...)words=turning+slicer
Filmpje:
Het verschil is denk ik verschillende verkopers.quote:Op zondag 24 juli 2016 17:59 schreef RobinOok het volgende:
Pakketjes, sushi-achtige rolletjes, laagjes, ach, ja, gewoon hebben!! :-)
Maar wat zou nou het verschil zijn tussen die ene van 211 euro en de andere van 400 euro?
quote:Op dinsdag 26 juli 2016 18:27 schreef Mubassie het volgende:
DeBuyer mineral B 28cm
[ afbeelding ]
Al de hele middag bezig met inbranden
Heb ik ook, hele fijne pan.quote:Op dinsdag 26 juli 2016 18:27 schreef Mubassie het volgende:
DeBuyer mineral B 28cm
[ afbeelding ]
Al de hele middag bezig met inbranden
Een rijstkoker of wat is dat?quote:
Ik ben benieuwd wat je er in realiteit zoal mee kan.quote:Op donderdag 28 juli 2016 17:31 schreef golfer het volgende:
Slowcooker met allerlei gadgets. (kan via voorgeprogrammeerde programma's stomen, grillen, slowcooken, rijst koken, frituren, als oven gebruiken, soep mee maken etc.)
Ik zal hem voornamelijk gebruiken als slowcooker en om sous vide mee te bereiden.quote:Op donderdag 28 juli 2016 17:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik ben benieuwd wat je er in realiteit zoal mee kan.
'k Heb hem gewoon besteld.quote:Op zondag 24 juli 2016 17:30 schreef RobinOok het volgende:
Ik wil zo'n ding dat sheets snijdt van aardappel, komkommer of rettich.
Alleen, ze zijn zo achterlijk duur en moeilijk te krijgen ook en belangrijkste, ik heb er waarschijnlijk weinig behoefte aan, haha. Alleen nu! Ik wil 'm!!!
[ afbeelding ]
http://www.amazon.co.uk/N(...)words=turning+slicer
Filmpje:
met je meequote:
Is hij nu al binnen, en hoe bevalt ie?quote:
oww, (gewoon) een gietijzeren panquote:Op donderdag 18 augustus 2016 14:52 schreef Martijn1P het volgende:
Tweede hands Lodge Combo Cooker. Blij mee
Wordt ook door veel thuisbakkers gebruikt:
Wat maak je daar mee?quote:Op donderdag 18 augustus 2016 17:02 schreef THEFXR het volgende:
Had hem al een tijdje, maar dit topic toen nog niet ontdekt.
.
[ afbeelding ]
het is een slowcooker, dus dingen met rund en kippen vlees. je kan ook soep, aardappel puree er mee maken of sauzen.quote:
CUL / Slowcooker recepten deel 3 voor alle slowcooker gerelateerde vragen en ook wat receptenquote:Op donderdag 18 augustus 2016 17:20 schreef THEFXR het volgende:
[..]
het is een slowcooker, dus dingen met rund en kippen vlees. je kan ook soep, aardappel puree er mee maken of sauzen.
je kan er iig veel mee maken.
Ik weet wat er mee kan, ik vroeg me af wat je er mee maakt.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 17:20 schreef THEFXR het volgende:
[..]
het is een slowcooker, dus dingen met rund en kippen vlees. je kan ook soep, aardappel puree er mee maken of sauzen.
je kan er iig veel mee maken.
Was meer voor THEFXR bedoeldquote:Op donderdag 18 augustus 2016 19:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik weet wat er mee kan, ik vroeg me af wat je er mee maakt.
kippenbouten met groenen, kipsate, rendang, aardappel puree, zoetzure kip.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 19:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik weet wat er mee kan, ik vroeg me af wat je er mee maakt.
Die heb ik ook! Zwart gietijzer. Ben er zooooo blij mee!quote:Op zaterdag 8 oktober 2016 01:02 schreef derLudolf het volgende:
Patser de Pats
[ afbeelding ]
Heb er ook nog een glazen mengkom bij gekregen.
Ik heb hem nog niet gebruikt, maar pizzadeeg staat sowieso op de planning en een taart, ben nog in dubio welkequote:Op zaterdag 8 oktober 2016 08:30 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Die heb ik ook! Zwart gietijzer. Ben er zooooo blij mee!
Maak lemon meringue. Deeg is tof, maar wanneer je Zwitsers meringue maakt, kom je er pas echt achter hoe fijn dat ding is. Zonder moeite het suikerwater erbij gieten en vervolgens gewoon een kwartier laten staan zonder er naar om te kijken.quote:Op zaterdag 8 oktober 2016 08:48 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ik heb hem nog niet gebruikt, maar pizzadeeg staat sowieso op de planning en een taart, ben nog in dubio welke
Dat is italiaanse, zwitserse verwarm je tijden het kloppen au bain mari en los je zo de suiker op, franse sla je de eiwitten met (poeder)suiker en italiaanse doe je kokend hete suikerstroop bij de eiwitten als die stijf zijn terwijl je slaat.quote:Op zaterdag 8 oktober 2016 09:35 schreef Myraela het volgende:
[..]
Maak lemon meringue. Deeg is tof, maar wanneer je Zwitsers meringue maakt, kom je er pas echt achter hoe fijn dat ding is. Zonder moeite het suikerwater erbij gieten en vervolgens gewoon een kwartier laten staan zonder er naar om te kijken.
Te laat Ik heb al besloten dat ik een frambozentaart met botercreme ga maken - daarvoor heb ik alles. Maar ook daarbij moet je warm suikerwater toevoegenquote:Op zaterdag 8 oktober 2016 09:35 schreef Myraela het volgende:
[..]
Maak lemon meringue. Deeg is tof, maar wanneer je Zwitsers meringue maakt, kom je er pas echt achter hoe fijn dat ding is. Zonder moeite het suikerwater erbij gieten en vervolgens gewoon een kwartier laten staan zonder er naar om te kijken.
Heerlijk daar ga je super veel plezier aan beleven!!quote:Op zaterdag 8 oktober 2016 01:02 schreef derLudolf het volgende:
Patser de Pats
[ afbeelding ]
Heb er ook nog een glazen mengkom bij gekregen.
Ik wil het er niet over hebben. Behalve dat dit de laatste keer was dat ik iets via internet bestel.quote:
Stuur het dan terug.quote:Op zaterdag 8 oktober 2016 15:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik wil het er niet over hebben. Behalve dat dit de laatste keer was dat ik iets via internet bestel.
Vanuit Nederland die kant op sturen kost misschien net zoveel als wat het ding waard isquote:
Als jij gouden verpakkingsmateriaal gebruikt misschien wel, apparaat was over de 200 euro.quote:Op zaterdag 8 oktober 2016 17:33 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Vanuit Nederland die kant op sturen kost misschien net zoveel als wat het ding waard is
Sorry. Hebben we je weekend nu verpest?quote:Op zaterdag 8 oktober 2016 17:52 schreef RobinOok het volgende:
Plus 50 euro invoerrechten.
Maar ik wou het er dus NIET over hebben. Niet!
Fuckquote:Op zaterdag 8 oktober 2016 17:52 schreef RobinOok het volgende:
Plus 50 euro invoerrechten.
Maar ik wou het er dus NIET over hebben. Niet!
Hoe krijg je dat voorelkaar? Die heb ik ookquote:Op zaterdag 8 oktober 2016 19:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Wil een staafmixer kopen, mijn braun is gesneuveld
Dont askquote:Op zaterdag 8 oktober 2016 19:38 schreef FANN het volgende:
[..]
Hoe krijg je dat voorelkaar? Die heb ik ook
tenminste ik heb dit setje...
[ afbeelding ]
ok ik vraag niks die Griek heeft mijn mixer gemold omdat hij dacht dat hij er brooddeeg meequote:Op zaterdag 8 oktober 2016 19:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dont ask
Zit te lonken naar een bamix
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |